Advertentie

Antwoorden van Ab Klink over de griepvaccinaties


Minister Ab Klink heeft antwoorden gegeven op de schriftelijk vragen die Marianne Thieme, van de Partij voor de Dieren, aan hem gesteld had. Er zat 6 weken tussen de vragen en de beantwoording, maar laten we naar de inhoud van de antwoorden kijken. Vooral het feit dat Klink nog eens onderstreept dat van gedwongen vaccinatie geen sprake kan zijn, geeft ons enigszins lucht.

Het zal moeten blijken in welke hoedanigheid de mogelijkheden van de regering uitgevoerd gaan worden, om “in bijzondere omstandigheden mensen te kunnen onderworpen aan maatregelen, zoals isolatie en medisch onderzoek, indien het collectieve belang dat vereist en mensen niet vrijwillig meewerken.”

En Ab Klink voegt daar ook nog eens aan toe: “Gedwongen medische behandeling is echter niet mogelijk.”

Marianne Thieme, van de Partij voor de Dieren
Marianne Thieme, Partij voor de Dieren

Nou weer een stapje dichter bij een, naar onze mening, positieve uitkomst. Het hele internet gonst van de geruchten, vooral uit de VS, waar wel degelijk sprake is van ‘mandatory’,  dus verplichte vaccinaties.

Tja, als dáár eenmaal sprake van is, dan is het hek toch écht van de dam en zijn we een brug te ver!

Hieronder de vragen en antwoorden, waarbij de antwoorden van de minister, van 19 Augustus jl. er meteen onder staan in cursief: (met dank aan Arend!)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Vragen van het lid Thieme (PvdD) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de Mexicaanse~griep.(Ingezonden 14 juli 2009)

Antwoorden van de Minister dd. 19 Augustus 2009

1.1) Kunt u aangeven of voor het vaccin tegen de Mexicaanse griep of varkensgriep de reguliere registratieprocedure is doorlopen?

1.1) De vaccins die worden ingezet zijn de afgelopen jaren ontwikkeld voor bescherming tegen een verwant virus van het griepvirus dat nu de grieppandemie veroorzaakt. Het bestandsdeel van de vaccins dat er voor zorgt dat het specifiek voor deze griep werkt, het zogenaamde antigeen, moet daarom worden aangepast.

Voordat de aangepaste vaccins kunnen worden ingezet, moeten deze opnieuw aan de strenge veiligheidseisen voor registratie voldoen. De registratieprocedures voor de nieuwe vaccins lopen al bij de European Medicines Agency (EMEA), het instituut van de Europese Unie, dat er op toe ziet dat nieuwe geneesmiddelen veilig zijn. De procedures zullen naar verwachting zijn afgerond wanneer de nieuwe vaccins beschikbaar zijn voor toepassing.

2.2) Is bekend welke specifieke bijwerkingen zijn opgetreden met dit specifieke vaccin? Zo ja, welke? Zo nee, waarom niet?

2 2) De bijwerkingen van de nieuwe vaccins worden onderzocht. Het ligt in de verwachting, dat de bijwerkingen vergelijkbaar zullen zijn met de bijwerkingen van de vaccins die reeds zijn ontwikkeld tegen het verwante virus. Over het algemeen wordt de vaccinatie goed verdragen.

3.3)  Heeft Nederland de International Health Regulations (IHR) ondertekend?

3.3) Nederland heeft als lid van de Wereldgezondheidsvergadering op 23 mei 2005 ingestemd met de IHR. De IHR zijn geïmplementeerd in de Wet publieke gezondheid die op 1 december 2008 in werking is getreden. De Wet publieke gezondheid biedt de wettelijke basis om op te treden tegen het nieuw griepvirus, dat is aangemerkt als behorende tot categorie A van deze wet.

4.4)  Valt uit artikel 21 van de WHO constitution af te leiden dat de WHO in geval van een pandemie de bevoegdheid heeft vaccinatie als een verplichting voor te schrijven?

4.4) Nee, de WHO kan de leden alleen adviseren.

5.5) Zou ook Nederland gehouden kunnen zijn aan verplichte uitvoering van een dergelijke richtlijn in geval van een pandemie, met andere woorden is het mogelijk dat er sprake zou kunnen zijn van een verplichte vaccinatiecampagne tegen bijvoorbeeld Mexicaanse c.q. varkensgriep? Zo ja, welke vorm zou deze verplichting kunnen hebben? Zo nee, waarom niet?

5.5) Nee. Er is bij implementatie van de IHR in de Wet publieke gezondheid niet gekozen om verplichte vaccinatie mogelijk te maken. Vaccinatie zal dan ook altijd gebeuren op vrijwillige basis.

6.6) Bent u van mening dat mensen die bezwaren hebben tegen vaccinatie, vrijgesteld zouden moeten kunnen worden van vaccinatieplicht? Zo ja, hoe is die vrijheid gewaarborgd in geval van een pandemie in relatie tot de IHR? Zo nee, waarom niet?

6.6) Zie het antwoord op vraag 5.

7.7) Zou ondertekening door Nederland van de IHR op enigerlei wijze kunnen leiden tot een inperking van de vrije keuze van burgers op het gebied van medische handelingen? Zo ja, op welke wijze? Zo nee, waarom niet?

7. 7) De IHR biedt geen basis voor enige inperking van rechten van burgers. Daarvoor is eerst implementatie in nationale regelgeving nodig. Zoals hierboven aangegeven, is dit gedaan via de Wet publieke gezondheid. De Wet publieke gezondheid beoogt niet de vrije keuze van burgers op het gebied van medische handelingen in te perken als het gaat om de keuze van behandeling. Daar is geen reden voor.

Wel is het zo dat in bijzondere omstandigheden mensen kunnen worden onderworpen aan maatregelen, zoals isolatie en medisch onderzoek, indien het collectieve belang dat vereist en mensen niet vrijwillig meewerken. Gedwongen medische behandeling is echter niet mogelijk.

87 gedachten over “Antwoorden van Ab Klink over de griepvaccinaties

 1. Toen onze Gait nog een Garritje was.

  “Meester! Johnny zegt dat alle mensen Nazi’s zijn die prikjes geven!”
  “Rustig aan Garritje” de Meester trekt een serieus gezicht en kijkt over zijn leesbrilletje Garritje streng aan. “Dat heeft Johnny niet zo gezegd, klikspaan! Johnny heeft een woordspeling gemaakt om mensen wakker te maken. En kennelijk is dat bij jou gelukt Garritje..!
  En als onze Johnny dat zo vindt moet ie dat mogen zeggen, jongen! Dat heet vrijheid in democratie. Maar wat is daar zo erg aan jonge? Vind je het een lelijk woord of moet je telkens aan je vader denken, die ook van die prikjes maakt? Dat is niet erg hoor, want Johnny bedoelt jou vader helemaal niet. Nu weer aan je werk en niet de hele tijd klikken hoor!”
  “Ja meester” slikte Garritje. Toen lachte de meester Garritje bemoedigend toe. “Geeft niks jongen, we zijn allemaal op Aarde om te leren, ook al ben of voel je je een zandkorreltje, een mens of zelfs maar een hikje.”.

 2. “Meester! Er zijn “mensen die vaccins uitmaken voor nazi”, is dat demoniseren?” “Nee hoor Garritje, jij bent toch geen vaccin? Zolang je zelf niet verandert van een zandkorrel in een vaccin of zakelijke contacten hebt met ‘vacci-nazis’, is er niets aan de hand jongen!”
  “Ok , Meester…”

 3. @Guido @John
  Ik vin t hem errug leuk en doeltreffend. Zou zo overgenomen kunnen worden door Bert Visscher. Of zullen we met elkaar er een klucht van maken om het volk te bereiken?
  Kon het effe niet loaten.
  Doe d’r nog effe een zandkorreltje bovenop. Klein zandstormpje!

  Deze voor geliefde broeder Gait

  Gaan de mensen naar de zoden toe, zoete lieve Gerritje?
  Gaan de mensen naar de zoden toe, zoete lieve Gait ?

  Wat zullen wij daar spuiten, zoete lieve Gerritje?
  Wat zullen wij daar spuiten, zoete lieve Gait?

  Squaleen met rabiesplasmiden, zoete lieve Gerritje
  Squaleen met rabiesplasmiden, zoete lieve Gait.

  Wie zal dat betalen, zoete lieve Gerritje?
  Wie zal dat betalen, zoete lieve Gait?

  Den eerste beste burger, zoete lieve Gerritje,
  Den eerste beste burger, zoete lieve Gait.

  En als de burger de prik niet wil, zoete lieve Gerritje?
  En als de burger de prik niet wil, zoete lieve Gerritje?

  Komt de WHO je dan halen, zoete lieve Gerritje?
  Komt de WHO je dan halen, zoete lieve Gait?

  Gelukkig zijn er broeders en zusters die wakker zijn, zoete lieve Gerritje.
  Gelukkig zijn er broeders en zusters die wakker zijn, zoete lieve Gait.

 4. Tis hier trouwens net ‘Deal or no deal’ af en toe, verslavend om te volgen allemaal, maar zonder bijwerkingen…
  Anyway, ik groet jullie allen, wij gaan met het hele gezin een weekje op een welverdiende vakantie, doen jullie iedereen de groeten van ons? Tot later!

 5. ach ach
  hoe mooi is het om te zien dat schijnbaar nobele mensen zich verlaten tot laag bij de gronds gedrag als men zich groter en machtiger voelt dan het kleine zand korreltje.
  de ware nobele kent men aan zijn werken.

 6. Even ter aanvulling: er zijn teveel mensen op deze aardbol. En daar willen “ze” van af. Aids was nog niet genoeg. Ik vraag me af wat de volgende stap zal zijn in deze.

 7. Het vaccin kan gevaarlijker zijn dan de varkensgriep

  Artikel door Dr. Russell Blaylock dd 7 Juli 2009 / Vertaling Guido Jonkers en Frans Langenkamp. Het originele nieuwsartikel in het Engels is te vinden onder de deze link.

  De uitbraak van de Mexicaanse varkensgriep, die begin dit jaar uiteindelijk 4910 Mexicaanse burgers infecteerde, leidde tot 85 doden. Tegen de tijd dat deze griep de VS bereikte, veroorzaakte deze slechts milde gevallen van griep-achtige gevallen. Vanwege het intense luchtverkeer falen van volksgezondheidsofficials om vluchten uit Mexico onder controle te houden, slaagde het virus erin zich wereldwijd te verspreiden. Ondanks de voorspellingen van enorme aantallen doden en het arriveren van de Dag des Oordeels, bleef het virus zich uiten in een relatief milde vorm, iets dat in feite elk jaar gebeurt met griepepidemieën. En wereldwijd staat de teller op dit moment op 311 doden, die voortkwamen uit 70.893 griepgevallen. In de Verenigde Staten hebben 27.717 gevallen hiervan geleid tot 127 doden. Hoewel natuurlijk elke dode te betreuren is, geven deze cijfers geen aanleiding voor draconische overheidsmaatregelen. Het is hierbij goed om te weten dat het CDC (Center for Disease Control) in de VS met hulp van de media, ons continu voorhouden dat er per jaar 36000 mensen aan de griep sterven, een cijfer waarvan is aangetoond dat het een leugen is. In dit geval hebben we het over 300+ doden door de Mexicaanse griep over de hele wereld! Het virus blijft een raadsel voor de virologen. In het april 2009 nummer van het tijdschrift NATURE, wordt een viroloog als volgt geciteerd: Waar dit virus in hemelsnaam al deze genen vandaan heeft gehaald, weten we niet. Na een intensieve analyse van dit virus blijkt dat het huidige virus het OORSPRONKELIJKE H1N1-GRIEPVIRUS UIT 1918 in zich draagt, het Aziatische vogelgriepvirus, en maar liefst 2 nieuwe virus-genen (H3N2) uit Eurazië. Het debat over de mogelijkheid dat dit virus gefabriceerd is geworden door genetische engineering gaat nog steeds voort. En natuurlijk is de farmaceutische industrie, de vaccinsmakers onder hen, verwikkeld in een concurrentiestrijd over wie het eerste vaccin produceert.

  De twee grootste concurrenten op dit terrein zijn BAXTER Pharmaceuticals en NOVARTIS Pharmaceuticals. Van deze laatste weten we dat het onlangs het vaccinbedrijf Chiron over heeft genomen. Een bedrijf dat onlangs in een groot schandaal was verwikkeld. Beide bedrijven – Baxter en Novartis – hebben overeenkomsten gesloten met de WHO (World Health Organisation) om een vaccin te produceren voor/tegen de zogenaamde pandemie. Het vaccine van Baxter, genaamd Celvapan, kreeg zgn. ‘fast track approval’, versnelde goedkeuring. Baxter heeft hierbij gebruik gemaakt van een nieuwe technologie (Vero-cell-technology) waarbij gebruik wordt gemaakt van op kweek gezette cellen van de Afrikaanse groene aap. Ditzelfde dierlijke celweefsel is de drager van een aantal vaccin-verontreinigers, inclusief het Hiv-virus. De firma Baxter is al in verband gebracht met twee schandalen, waarbij dodelijke slachtoffers te betreuren vielen. Het eerste van deze twee gevallen vond plaats in 2006, toen hemophiliac componenten verontreinigd waren met het Hiv-virus en geïnjecteerd werden in 10.000-den mensen, waaronder 1000-den kinderen. Baxter ging gewoon door met het vrijgeven van dit Hiv-verontreinigde vaccin, ook nadat de contaminatie met het HIV virus bekend was! Het tweede geval vond onlangs plaats, toen ontdekt werd dat Baxter een vaccin tegen het wintergriepvirus had vrijgegeven aan maar liefst 18 landen, dat verontreinigd bleek te zijn met het vogelgriepvirus. Dit had een echte wereldpandemie kunnen veroorzaken. Gelukkig ontdekten alerte laboranten in Tsjechië deze dodelijke verontreiniging en trokken aan de handrem, voordat een wereldwijde ramp zich kon voltrekken. Ondanks deze twee dodelijke gebeurtenissen, blijft de WHO volharden in haar overeenkomst met de firma Baxter om het vaccin te produceren tegen de zgn. wereldpandemie. Novartis, de tweede mededinger, heeft ook een contract met het WHO kunnen afsluiten voor een pandemie-vaccin. En het lijkt erop alsof Novartis het contract heeft binnengehaald, omdat hun vaccin bijna gereed is. Maar wat zo huiveringwekkend is, is dat deze pandemie-vaccins ingrediënten in zich dragen, de zgn. immuun-toevoegingen, waarvan verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat ze zeer schadelijke effecten hebben op het auto immuunsysteem van mensen. Zij produceren onder andere Reuma, Multiple sclerose en Lupus. Wetenschappelijk onderzoek bij dieren heeft aangetoond, dat deze toevoegingen in de vaccins dodelijk zijn. Uit een van deze studies, waarbij deze stof speciaal op 14 proefdieren werd getest, bleek dat slechts één proefdier had overleefd. Een herhaling van de test leverde hetzelfde dodelijke resultaat op. Wat is het dodelijke ingrediënt? Dit is een stof genaamd Squaline, een olieachtige stof. Het genoemde bedrijf Chiron, is niet alleen fabrikant van het dodelijke antrax-vaccin, maar maakt ook de vaccin-toevoeging MF-59, die de stof Squaline in zich heeft, waar we ons ernstig zorgen over moeten maken. Uit een aantal studies blijkt dat Squaline alle bovengenoemde auto-immuunziekten kan veroorzaken. Deze hulpstof MF-59 wordt gebruikt in een aantal vaccins, inclusief het Tetanus-vaccin en het Difterie-vaccin. Ook deze vaccins worden vaak in verband gebracht met ernstige neveneffecten. Ik heb een aantal onderzoeken bestudeerd aangaande deze vaccin-toevoeging en iets ontdekt dat zeer interessant is.

  Verschillende studies op menselijke proefpersonen melden dat de toevoeging MF-59 een veilige toevoeging is. Maar toen ik nakeek wie deze studies had uitgevoerd, kwam ik – zonder me te verbazen – erachter, dat dit verricht werd door NOVARTIS Pharmaceutical Company in samenwerking met de CHIRON pharmaceutical company, de twee bedrijven die onlangs zijn gefuseerd. Deze onderzoeken werden gepubliceerd in prestigieuze medische tijdschriften. Wat voor mij natuurlijk ook geen verrassing was, dat ik ook veel onderzoeken tegenkwam, die waren uitgevoerd door onafhankelijke LABORATORIA en ONDERZOEKSINSTITUTEN die allemaal aantonen dat MF-59 een gevaarlijke stof is, die auto-immuunziekten veroorzaakt, zoals hierboven beschreven. De stof Squaline wordt sterk in verband gebracht met het Golf-Oorlog-syndroom. In augustus 1991, gaf Anthony Principi, de secretaris voor Veteranenzaken toe, dat soldaten die gevaccineerd waren tussen 1990 en 1991 met het genoemde antrax-vaccin een verhoogd risico hadden van maar liefst 200% om de dodelijke ziekte ALS (amyotrophic lateral sclerosis) te krijgen. Deze soldaten leden (en lijden) aan een veelvoud van slopende en levensverkortende ziekten, zoals Polyarteritis Nodosa, Multiple Sclerosis (MS), Lupus, Transverse Myelitis (een zenuwziekte, veroorzaakt door een ontsteking aan het ruggenmerg), Endocarditis (ontsteking van het weefsel van de binnenkant van de hartkamers), Optic Neuritis waarbij blindheid ontstaat en tot slot Glomerulonephritis (een soort nierziekte). Omdat dit hoofdbestanddeel van MF-59, Squaline, hyperimmuun reacties en auto-immuunreacties kan veroorzaken, schuilt het echte gevaar in het langdurige activeren van de immuuncellen in de hersenen, de zgn. microglia. De langdurige prikkeling van deze cellen, wordt in verband gebracht met MS, Alzheimer, Parkinson, ALS en mogelijk vaccin-gerelateerde hersenvliesontsteking. Het is aangetoond dat de activering van het systemische immuunsysteem van mensen, zoals dat gebeurt bij vaccinaties, tegelijkertijd de microglia in de hersenen snel activeert, waardoor deze ontstoken raken. Deze ontsteking in de hersenen kan lang aanhouden. Wat de meeste mensen niet weten, zelfs de dokters niet die de vaccins aanprijzen, is dat de meeste studies die uitgevoerd worden door farmaceutische bedrijven, de gevaccineerden slechts 1 of 2 weken volgen. De meeste van de hierboven genoemde reacties manifesteren zich echter pas na maanden of soms zelfs na jaren! Het is duidelijk dat de vaccinfabrikanten miljarden dollars winst gaan opstrijken van deze, door de WHO/overheden-gepromote pandemie. Novartis, de fabrikant van het nieuwe varkensgriepvaccin, liet onlangs weten dat ze dit vaccin niet gratis ter beschikking stelt aan arme landen; iedereen moet betalen, aldus Novartis. Bedenk alsjeblieft, dat wanneer je het vaccin eenmaal in je lichaam hebt, je weinig kunt doen om jezelf te beschermen, tenminste niet met conventionele medicijnen. Het betekent dat je een leven tegemoet gaat van debiliterende ziekten en een vroege dood. Er bestaan veel veiliger manieren zijn om jezelf te beschermen tegen dit griepvirus, zoals hogere doses Vitamine D3, immuunsysteem versterkende supplementen en een gezonde voeding.

 8. bekijk deze video eens:

  http://www.garagetv.com/

  Als het is zoals in de video dan ga ik mij veel dingen afvragen. Als die bankiers/elite de wereld bezitten dan bezitten zij ook onze gezondheid. Zij beslissen wat wij eten en wat wij binnen krijgen? Is daarom kanker niet uit de wereld? Is daarom honger niet uit de wereld? Zij worden immers overal beter van. Dan vraag je je af zijn vaccins er om ons te beschermen of om ons in te lijven?
  Als er werkelijk zulke machten zijn, zijn dan ziekten “gemaakt” ten behoeve van deze elite? Zij zijn het immers die daar beter van worden, denk aan de Big Pharma, die uiteindelijk ook in handen is van de bankiers/de elite zoals alles in handen is van hen. De hele wereld!!!!!
  Nou snap ik opeens wel die kapitaalinjectie van Bos, hij kon of mocht niet anders? Maar ook snap ik die vaccinaankoop van Klink? Als het is zoals in de video dan zie je dat zij niet anders konden doen. Of zie ik het nou zo verkeerd? Dansen naar de pijpen van de werkelijke machthebbers. Als het is zoals in de video dan vraag ik mij af of wij wel bevrijd zijn? Of zijn we overgenomen???? ( lijken we niet steeds meer op Amerika?)
  Wat kunnen wij dan nog? Niets! Zoals in het filmpje wordt gezegd over het onderwijs dat gemanipuleerd is om zo onze jongeren dom te houden. Dat zie je toch al om je heen. Kijk eens naar een groot deel van onze jeugd, wie kan er nog hoofdrekenen? De jeugd die zich wekelijks lam drinkt, en alleen geïnteresseerd is in mobieltjes en MSM. Onze Pabo studenten die bijlessen moeten hebben enz. hoog opgeleidden die niet goed Nederlands kunnen schrijven enz. De ongeïnteresseerdheid van de jeugd/ mensen waar komt dat vandaan? Komt dat bij ons binnen via ons drinkwater of zo? We zijn allemaal zo mak wat dat aangaat, maar wel agressief op ander vlak. Kijk naar al die uit de hand gelopen feesten, voetbalgeweld enz. Onderdeel van Mind Controle? Zou dat kunnen?
  Wordt het gros van de bevolking verblind door de hang naar luxe en welvaart en rent men daar achteraan en doet men er alles voor om van alles te hebben? Geen tijd meer om te denken waar ben ik mee bezig. Daar kan van geprofiteerd worden door mensen die daar belangen bij hebben. En dan opeens een angst aanpraten over enge ziekten, de tv volgooien met “ziekten”zoals winderigheid. Oh ja, daar heb ik ook last van hup gauw naar de apotheek/arts voor een recept. Kassa!!!!!! Zo gemakkelijk kunnen de mensen voor de gek worden gehouden.
  Verzekeren ook al zoiets, overal voor verzekeren. Angst aan praten, ja stel dat je cavia de mazelen krijgt, toch wel even een dierenartsverzekering aanschaffen, want een bezoek aan de dierenarts en pillen voor de cavia kost je een vermogen. Zie het al helemaal voor me. Binnenkort op TV: Heeft je cavia geen chip? Oei, stel dat hij ontsnapt dan ben je hem voorgoed kwijt maar dat wil je toch je kleine meid niet aan doen? Goh, wat heeft hij lange nagels moet je niet even langs de dierenpedicure? Wij hebben sinds kort in onze cavia -tenen -verzorgingslijn ook nagel piercings dat is helemaal in! Mam, ik wil zo’n piercing bij Witje want de hele school heeft een cavia met zo’n piercing.
  Doe dan meteen maar zo’n diamantje op zijn voortand dat staat zo chique!!! Want dat heeft de cavia van Yolanthe ook!!!! Balkende zei dat nog nét niet op TV maar het lag op het puntje van zijn tong. Kijkcijfers schieten omhoog als binnenkort big brother in het eerste caviabejaardentehuis wordt uitgezonden.

 9. Goed verhaal hoor! Maar misschien hier niet hele artikelen kopiëren Marion die elders ook op de site staan. Vraag me af wie de hele saaie lappen tekst ook nog gaan lezen.. OK?

 10. Er is bij implementatie van de I H R in de Wet publieke gezondheid niet gekozen om verplichte vaccinatie mogelijk te maken. Vaccinatie zal dan ook altijd gebeuren op vrijwillige basis.

  Gedwongen medische behandeling is echter niet mogelijk.

  Noot: Dit betekend dat in andere landen waar voor een andere implementatie van de I H R in hun gezondheidszorg gerelateerde wetgeving is gekozen verplichte vaccinatie wel mogelijk zal zijn, wat in ons land niet zo is. Eind noot.

 11. Wie kan mij verwijzingen geven naar een artikel dat vaccinatie in Frankrijk verplicht zou zijn?
  Lijkt me toch voorpagina nieuws!

  En wat houdt die IHR regeling in Nederland in?
  Hoe zit het dan met wel of geen quarantaine, wel of niet gedwongen?
  Specifieke verwijzingen zijn wederom welkom.

 12. @San: ook toevallig, was ik juist mee bezig nav vragen van verschillende kanten in mijn mailbox! Hier mijn antwoordje hierop (woon zelf in Frankrijk, vandaar mijn betrokkenheid…): “Ik kreeg van verschillende kanten de vraag of de vaccinaties nu inderdaad verplicht zouden worden hier in Frankrijk, sommigen hebben dit kunnen opmaken uit de tekst van het interne rapport van Bachelot en ik heb dit nog eens goed doorgespit.
  Deze zin staat vermeld in het rapport “Camelot” en als ik dit vertaal dan “zou het eventueel zo kunnen zijn dat”….
  “Dans ce cadre, le Gouvernement a commandé des doses de vaccin, afin d’être en mesure de proposer, si cela s’avérait nécessaire, à l’ensemble de la population une couverture vaccinale contre le nouveau virus”.
  Vertaling: Hier rekening mee houdende, heeft de overheid de doses vaccins besteld met de bedoeling, indien dit noodzakelijk zou blijken te zijn, de totale bevolking een beschermende vaccinatie tegen dit nieuwe virus aan te bieden.”
  Manmanman, dit is een echte politiek onderbouwde zinswending!
  Dan nog even een artikel 58 van de Wet Publieke Gezondheid verschenen in de Staatscourant (Nederland):
  Artikel 35
  1. De burgemeester kan een persoon onverwijld doen onderwerpen aan
  de maatregel van quarantaine om de verspreiding van infectieziekten
  behorend tot groep A tegen te gaan, indien:
  a. er redenen zijn om aan te nemen dat die persoon recentelijk een
  dusdanig contact met een lijder of een vermoedelijke lijder aan een
  infectieziekte behorend tot groep A heeft gehad, dat deze persoon
  mogelijk met dezelfde ziekte is geïnfecteerd,
  b. ernstig gevaar voor de volksgezondheid bestaat door verspreiding
  van die infectieziekte, en
  c. die persoon niet tot vrijwillige onderwerping aan die maatregel bereid is.
  2. De burgemeester kan toestaan dat de quarantaine onder zonodig te
  stellen voorwaarden plaatsvindt in de woning van de af te zonderen
  persoon.
  3. Tijdens de quarantaine wordt medisch toezicht verricht. Het toezicht wordt verricht onder medische verantwoordelijkheid van een door de gemeentelijke gezondheidsdienst aangewezen geneeskundige.
  Oké, dit was het, tevreden hiermee?

 13. @Joris, ik kom vanmiddag even op terug op deze berichten, moet me even inlezen én tijd hiervoor nemen en inderdaad staan de kranten hier in Frankrijk bol van griepnieuws, dit in tegenstelling met Ndl…. Moet me nu even aan andere dingen wijden, ook het “gewone” sociale leventje gaat door!

 14. Oké, hier een up-to-date verslagje over de situatie in la France..
  Minister Roselyne Bachelot op de radio zoëven: “de pandemie zal de volgende weken in alle hevigheid losbarsten”
  – artsen, politieke groeperingen, rechters, advocaten stellen vragen aan de regeringen en eisen duidelijke richtlijnen, zeker ook juridisch in deze zo unieke omstandigheden
  – zij verwonderen zich over de afwezigheid van democratische debatten en verwijten de regering zich enkel met de politieke gevolgen bezig te houden (” onderonsje van een groepje experts”), zoals hoe om te gaan met eventuele (verwachte)demonstraties/manifestaties, hoe de opgeslagen vaccins te beveiligen
  – er wordt gesproken over het vaccineren van het voltallige medisch personeel; wat indien de helft weigert?
  – enkele burgemeesters hebben het kussen in het openbaar in hun gemeentes verboden
  – directeuren van bedrijven eisen van hun personeel dat zij zich laten vaccineren
  – Artsen zonder Grenzen, Nobel prijswinnaars, specialisten, wetenschappers vragen dringend en met de grootste urgentie om een nationaal democratisch burgerdebat.
  Dan tot slot de vaccinatieplanning van de doelgroepen in chronologische volgorde van urgentie:
  1. Medisch personeel, politie/brandweer
  2. Zwangere vrouwen vanaf de 4e maand
  3. Directe familieleden van baby’s onder de 6 mnd
  4. Kinderen van 6-23mnd met risicofactor (chronische ziektes)
  5. Personen van 2-64 jr met r.f.
  6. Personen boven de 65 jr met r.f.
  7. Jongeren van 2-18 jr zonder r.f.
  8. Uiteindelijk iedereen! boven de 19 jr zonder r.f.
  Extra aanvulling/waarschuwing in de pers: het toedienen van de vaccins mét adjuvans is niet aan te bevelen voor personen met een laag immuunsysteem en kinderen onder de 2 jr met een r.f. en voor zwangeren alleen in geval er geen vaccins zonder adjuvans voorhanden zijn…
  We kunnen ze hier in ieder geval niet het verwijt maken niets te doen!

 15. @Joris, ik vestig nog maar eens je aandacht op het voorgaande, voordat het in de reactierubriek is ondergesneeuwd! Je hebt zo expliciet om een antwoord gevraagd en heb liever niet dat dit “ins blaue hinein” verdwijnt…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.