Advertentie

Ab Klink en het grote geheim..!!?


Het lijkt de titel van een nieuw Kuifjes-boek, maar helaas is het dat niet! Ab Klink is nog steeds (demissionair-) minister van VWS en deze man is nog steeds niet van plan om gewoon netjes, zoals dat in een democratie hoort, de democratie te dienen met ‘openbaarheid van bestuur’..! Er is een wet gemaakt voor onwillige bestuurders, waarin duidelijk afspraken zijn gemaakt, over de wijze waarop overheden burgers MOETEN voorlichten..

Maar wist je dat Ab Klink hier volledig maling aan heeft. En hiermee keihard de wet overtreedt? De vraag is alleen, waarom hij dit doet..?!

DE WIJZE WAAROP HIJ BESTUURT dient dus -omgekeerd gezegd- GEHEIM te blijven.

Dr. Ab Klink, achter de regeringsstoelen, in het parlement. Tegelijkertijd bewijst hij dat hij aan datzelfde parlement maling heeft, als het hem uitkomt. Is dat een christen-DEMOCRAAT..?

Wat is er dan dat het daglicht niet kan verdragen zou je zeggen. Wanneer je en vaste bezoeker bent van WantToKnow, heb je de 2 verslagen gezien van het proces, dat de uiterst sympathieke club ‘Stralingsarm Nederland’ heeft aangespannen tegen deze minister.

Ab Klink vond, eendrachtig het WHO-advies, om ‘aankoopjes’ te doen van 34 Miljoen vaccinaties ter waarde van -naar schatting- zo’n € 500 Miljoen!!

Het enige commentaar dat Klink heeft gegeven, is de dooddoener: “Je kunt er maar beter mee verlegen zitten, dan om verlegen”...
Geld van de belastingbetaler lag kennelijk toch al op de plank, de angst (én de farmaceutische industrie) regeert en niet de minister, dus de aankoop was een feit.

Het onderstaande verslag kregen we van ‘Stralingsvrij Nederland’ toegezonden en we plaatsen het graag, zodat we zeker weten dat ook jij op de hoogte bent van de handel en wandel van ‘onze Ab’.

Waarom dit issue nu geen verkiezingstopic is, is ons werkelijk een raadsel! Jack de Vries wordt voor minder weggestuurd, toch?
Nu is het kennelijk zaak voor Klink en zijn ambtenaren, deze zaak zólang te rekken, dat de uitspraak van de rechter pas ná de verkiezingen openbaar wordt!

Wil je de vorige artikelen rondom deze zwijg-affaire van VWS nog inzien, dan kun je op de volgende leads klikken:

– Rechtzaak tegen Klink cs. (update) HIER

– Wat houd minister Klink geheim voor ons? HIER

* * *

X

Rapportage WOB verzoeken St. Stralingsarm Nederland aan

Minister KLINK (VWS) en RIVM

X

• Verzoek via de Wet Openbaarheid Bestuur aan minister Klink (VWS) om een kopie van alle documenten, die betrekking hebben op de ingrediëntendeclaraties van de vaccins voor de Mexicaanse Griep èn de afspraken tussen het ministerie en de vaccinproducenten GSK en Novartis over de juridische aansprakelijkheid, indien mensen schade ondervinden door de vaccinaties.

Omdat minister Klink, tegen het advies van zijn eigen bezwaarschriftcommisie in, al 11 maanden weigert documenten openbaar te maken, ligt de zaak nu bij de rechtbank in Den Bosch. Deze had uiterlijk 21 mei vonnis moeten spreken over de dwangsomregeling en de termijn, waarbinnen de minister MOET beslissen. Dat is niet gebeurd.

Wel heeft de minister via de landsadvocaat aan de rechtbank laten weten, het hele dossier van documenten, nogmaals te bekijken op evt. (gedeeltelijke) openbaarmaking en daarover begin juni (naar verwachting) een beslissing te nemen. Dit gegeven is ons alleen bekend, doordat de griffier van de Amsterdamse rechtbank de stichting als Belanghebbende Derde Partij een uitnodiging zond. Vanuit het ministerie is daarover naar ons niets gecorrespondeerd.

Omdat Stralingsarm Nederland in andere procedures af en toe verloren heeft, omdat er wettelijke regels overschreden waren, mag van de rechtbank Den Bosch geëist worden, dat zij zelf die wettelijke regels respecteert. Een al te scherp protest bij de president van de rechtbank in Den Bosch zou echter de procedure kunnen bemoeilijken ; er wordt nu gewerkt aan een, weliswaar mild geformuleerd, helder protest.

• Verzoek via de Wet Openbaarheid Bestuur aan het RIVM om een kopie van alle documenten, die betrekking hebben op de contracten en de prijsafspraken met reclamebureau ComBat over de propaganda voor de HPV-vaccinatie.

Het RIVM heeft toegezegd een aantal documenten over het voortraject vrij te willen geven, maar gèèn contracten en gèèn financiële gegevens. De laatste week van mei wordt tegen dit besluit een bezwaarschriftprocedure gestart. Daarnaast dient op 26 mei een Kort Geding bij de rechtbank in Amsterdam, omdat ComBat niet wil dat het RIVM die gegevens vrij geeft.

Mijn inschatting is dat dit Kort Geding kansloos is, omdat het RIVM een WOB-plichtige instantie is en dat ComBat dit vooraf had kunnen weten. Zulks wordt ook bij de rechtbank de 26ste in het Pleidooi naar voren gebracht.

Luuk van Dinter, bestuurslid en juridisch adviseur Stralingsarm Nederland

* * *

24 gedachten over “Ab Klink en het grote geheim..!!?

  1. Je koffie hield de boel lekker sterk vandaag Guido, was de hele dag in de 7de hemel.

   Misschien een gouden tip voor Gait, want die koffie van ene Ab Klink zal toch wel niet zo zuiver zijn dat je er letterlijk en figuurlijk van wakker blijft maar eerder gedwongen van in slaap valt.

  2. Laat eens wat links naar rechterlijke uitspraken zien dan Gait. Je kletst uit je nek namelijk. Dát is wat ik vroeg te doen. En dan geen leads naar open deuren, zoals uitspraken verzet naar andere data enz. Mijn hemel..
   “We zullen zien…” je lijkt m’n opa zaliger wel..

  3. Gait kletst helemaal niet uit zijn nek Guido. Van Dinter zegt dat zelf ook al.

   Omdat Stralingsarm Nederland in andere procedures af en toe verloren heeft, omdat er wettelijke regels overschreden waren

   Amateuristisch gedoe, maar dit terzijde. Je vroeg om links?

   http://jure.nl/bk1594/

   Het zijn weer anderen die jouw werk moeten doen.

   Je zou je ook eens hier in kunnen lezen:

   http://cryptocheilus.wordpress.com/?s=stralingsarm

  4. waarschijnlijk was je opa een wijs man, tegen eigenwijze jongetjes is de zin “wij zullen zien” helaas het enige wat je kunt zeggen. omdat men met de rest toch niks doet.

   Dus Guido
   we zullen zien.

  5. Het gaat erom dat Klink weigert openbaarheid van bestuur toe te passen; kennelijk vinden jullie het heel normaal dat € 500 miljoen van belastingcenten NIET-VERANTWOORD wordt besteed.

   Blijf eens bij de essentie van de zaak, ook al is dat kennelijk niet het ‘belang’ van een RIVM-clan, pro-vaccinatie-lobby.
   Het lepe posten van de link naar je website Cryptocheilius laat ik staan, maar het zou je sieren als je je hier eens uitspreekt over het gebrek aan democratisch gevoel van deze ‘universitaire doctor in de sociale wetenschappen’.. Je vindt het kennelijk normaal, of mag vanuit je taak om het RIVM te steunen hier niets over zeggen?
   Mensen hier wegvoeren naar details over het onderwerp is een té goedkoop truucje!

  6. Als ik het niet dacht Guido. Lees je eigen commentaar nog eens door. Je vraagt nota bene zelf om links naar rechtzaken en zegt dat Gait uit z’n nek kletst. Gait slaat de spijker op z’n kop met zijn commentaar. Allemaal terug te lezen in de gegeven link.

   Nu ga je de doelpalen (die je in eerste instantie zélf neerzet) maar weer verzetten.

   Verder heb ik respect voor de vasthoudendheid van van Dinter hoewel ik zijn manier vaak erg amateuristisch vind overkomen en denk dat er in eerste instantie meer te halen was bij deze rechtzaak.

   Ik ben ook wel benieuwd naar die stukken en dan gaat het mij niet eens over die prijs. Nederland heeft (denk ik) niet meer betaald voor dat vaccin dan andere landen en die prijzen zijn gewoon bekend. De voorwaarden interesseren mij meer.

   Je zegt:

   Het gaat erom dat Klink weigert openbaarheid van bestuur toe te passen

   Dat is wederom onjuist. Waar zegt Klink dat dan?

   De koeieletters die je gebruikt om aan te geven dat het geld onverantwoord is besteed lijken mij ook niet nodig. Dat is een kwestie van interpretatie.

   Die laffe steken onder water die zo’n 80% van je comment behelzen laat ik dan maar even buiten beschouwing.

  7. Klink doet helemaal niets, waar die het wel zou moeten doen. Dat is het enige waar het om gaat. Wat ie zegt is slechts retoriek.
   En als jij vindt dat de ‘doelpalen’ (scoren!!) verzet zijn, dat is dat voor jou zo. En als het voor jou ‘koeieletters’ zijn, is dat voor jou zo. Fijn dat je de voor jou ‘laffe steken onder water’ niet vermeldt. Fijn voor mij dus.
   Dat komt allemaal deze site ten goede. En Gait…? Bijzonder dat jij voor Gait opkomt, en dat die het allemaal best vindt. Of gaat ie nou ineens tevoorschijn komen?

  8. Waar het om gaat Guido is óók een kwestie van interpretatie/subjectieve mening. Laat staan dat jou opvatting het enige is waar het om gaat.

   Luuk zegt:

   Wel heeft de minister via de landsadvocaat aan de rechtbank laten weten, het hele dossier van documenten, nogmaals te bekijken op evt. (gedeeltelijke) openbaarmaking en daarover begin juni (naar verwachting) een beslissing te nemen.

   Guido constateert dat Klink niets doet. Heb jij een camera op z’n werkamer Guido? Graag even wat beelden doorsturen.

   dat Ab Klink hier volledig maling aan heeft. En hiermee keihard de wet overtreedt?

   Mag ik van Guido dan even een linkje naar de uitspraak van de rechter dat dit zo is? Ik beloof dat ík de doelpalen niet ga verschuiven. Bij voorbaat dank.

   Bovendien is iets met hoofdletters in je comments typen schreeuwen Guido. Internetiquette.

 1. Het maakt helemaal niet uit of je nu voor of tegen vaccinatie bent. Dit is een hele normale procedure en aangezien dit onnodig heel veel geld heeft gekost is het goed dat hier openheid overkomt.

  Dat zelfde geldt voor de contracten met ComBat. Het is voor het eerst dat op deze manier een vaccin dat in het RVP zit zo gepromoot wordt. Dit heeft ook waanzinng veel geld gekost.
  Het is goed dat hier openheid over gevraagd wordt.

  1. @Janny, overigens vreemde site met vreemde afbeeldingen wanneer je er goed naar kijkt, in stripvorm. Ga maar eens kijken op http://www.combat.nl en zeg mij wat je ziet:-)

 2. Ik heb het bruine vermoeden dat mijnheer Klink bang is om wat er in België recent naar buiten is gekomen, en juist dàt zou naar boven moeten komen en àls dit in Nederland ook het geval is (en waarom niet), dan spreken we hier toch wel degelijk over een ernstige zaak waar de bevolking blijkbaar nièt van op de hoogte mag worden gesteld (verantwoordelijkheid bij de regering gelegd door GSK, té vroeg tijdstip van ondertekening contract…). Er is zelfs sprake van een voorlopig contract getekend door GSK en Belgische overheid in JANUARI 2009, dus ruim voordat er ook maar sprake was van een pandemie. Lijkt mij een utopie om te denken dat het in Nederland anders zou zijn aangepakt.
  En die 500 miljoen euro schijnt nog aan de lage kant te zijn (geld van de belastingbetaler). Ach, het is al zo lang geleden, nietwaar? Over tot de orde van de dag?!

  http://www.demorgen.be/dm/nl/4352/Mexicaanse-griep/article/detail/1102358/2010/05/05/A-H1N1-griep-GSK-legt-verantwoordelijkheid-bij-regering.dhtml

  A/H1N1-griep: GSK legt verantwoordelijkheid bij regering

  Het contract tussen de regering en het farmaceutische bedrijf GSK over de aankoop van 12,6 miljoen dosissen Pandemrix, het vaccin tegen de A/H1N1-griep, is gesloten zonder openbare aanbesteding. Het garandeert GSK dat alle verantwoordelijkheid bij overlijden of bij ernstige bijwerkingen bij de regering komt te liggen. Dat berichtte de krant Le Soir op haar website.

  Volgens de krant, die een versie in handen kreeg van het contract voor een bedrag van 110,2 miljoen euro, zou de staat dus moeten opdraaien voor schadevergoedingen aan eventuele slachtoffers. Op het moment van de ondertekening had het vaccin nog geen toelating om op de Europese markt gebracht te worden.

 3. Laatste nieuws kort geding Combat vs RIVM:

  Rechtbank A’dam doet binnen 2 weken uitspraak. Nog niet duidelijk of ComBat zal gaan winnen dat er niets openbaar gemaakt mag worden….

 4. op 21 dagen (http://www.21dagendebat.nl/
  ) kun je momenteel al je vragen kwijt aan de politiek.
  7 juni is een debat. Grijp je kans.

  Net deze gepost:

  Er lopen rechtzaken tegen de staat (minister Klink) over het openbaar maken van wat er in het Mexicaanse griepvaccin zit, wat de afspraken zijn met de producenten daarvan over bijv aansprakelijkheid. Elke producent weet dat een minister WOB plichtig is en dus is geheimhouding onmogelijk. Hoe gaat u dit oppakken?

  http://www.21dagendebat.nl/

 5. AB Klink heeft gedaan wat bak-ellende hem heeft opgedragen, zoals u weet is Bak-ellende Verhagen en nog meer van dat gespuis lid van de Illuminati, WHO is een organisatie die gestuurd wordt,door corruptie met de Farma Industrie die weer geleid wordt Illuminati, om de Wereld bevolking te decimeren,en in de tussentijd veel geld afhandig maakt van ons Burgers, wat een naar woord eigenlijk Burgers, maar zo zien ze ons. zij hoopten om ons bang te maken voor de griep die in een Lab vervaardigd is,Ab Klink dacht dat is mijn kans om flink rijk te worden, kijk dat is nou het CDA en nu weer het CDA we kunnen wachten op totale dictatuur.Verhagen is ook lid van de illuminati

 6. De Poolse Minister van Volksgezondheid, Ewa Kopacz, heeft afgezien van H1N1-vaccinatie, om reden dat er teveel geheimhouding was, omtrent de ingredieneten van het vaccin.
  http://mexicaanse-griep.startpagina.nl/prikbord/read.php?4885,10283476,10283476

  Als vaccin’s veilig zijn, zoals onze ministers van volksgezondheid hardop roepen, waar ligt dan de geheimzinnigheid in??
  De St.SAN heeft getracht en blijft proberen, in het kader van de wet van openbaarheid van bestuur, hier duidelijkhjeid in te krijgen, wat tot op heden nog niet gelukt is. We kunnen dus ook aannemen, dat deze wet, tot op heden, weinig of niets voorstelt.

  De WHO heeft onderzoek gedaan naar de “pandemie” van 2009 en kwam tot de conclusie , dat er geen belangenverstrengelingen waren !!??
  Net als Ab Klink, die het “pandemie”-gebeuren, heeft laten onderzoeken en tot dezelfde conclusie kwam. Waar hebben we het over ??????????????
  Ab Klink heeft, zonder toestemming van de kamer, 34 miljoen vaccin’s besteld en heeft vervolgens onderzoek naar zijn eigen gedrag gedaan ?!!

  Dit is hoe het werkt: Wij maken ons druk om deze zaken, wij betalen ervoor, het hele “pandemie”-gebeuren, is zorgvuldig voorbereid (Reeds in 2005), de wetgeving wordt met voeten betreden, maar rekken, uitstellen en de financiele hulp van de farmacie, zullen de geheime regels, waar de Poolse Minister Kopacz duidelijk NEE tegen zei, zullen niet openbaar gemaakt worden.
  Welk weldenkend mens, neemt een vaccinatie, wetend dat er geheime afspraken zijn? Alleen de mensen die dat weten!!

  En nu?
  Demissionair minister Klink heeft besloten, dat het zeer zware Hep-B vaccin, uiterlijk ingaande 01-01-2012 in het RVP opgenomen zal worden, vooral gericht op zuigelingen. Zie: http://www.Farmacie.Come2me.nl

  1. Er valt idd heel veel te leren van de vergelijking van Klink met deze dappere Eva Kopacz uit Polen.
   http://www.wanttoknow.nl/overige/de-poolse-minister-spreekt-zich-wel-uit-meneer-klink/

   Wetenschappers hebben al laten doorklinken (!) dat Klink volledig zich door angst heeft laten leiden, of moeten we zeggen ‘lijden’. Maar omdat hij allemaal zo zelfverzekerd, betweterig bijna, overkwam zou ik ‘andere factoren’ die hem hebben beïnvloed, zeker niet uitsluiten..! Hij wist het namelijk allemaal zó zéker..!
   Dit is nou één van de CDA-regenten met dictatoriale trekjes.. Socioloog Ab Klink.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.