Advertentie

Obama: ‘Full of SH*T’, kortom een bedrieger.. !


'Barry' Hoessein Soetoro Obama, een man met een uiterst mysterieuze achtergrond. (klik voor artikel)
‘Barry’ Hoessein Soetoro Obama, een man met een uiterst mysterieuze achtergrond. Een man die, na bijna 8 jaar president te zijn geweest, bijna niet ander kan worden gekarakteriseerd als ‘marionet aan de handen van de ‘krachten achter de schermen’. Wat deze man anders zélf uit zijn hoge hoed zou toveren aan bedrog, manipulatie en fascistisch gedrag, kun je nauwelijks aan één mens toedichten..!

x

x

Obama: full of SH*T.. Kortom.. Een bedrieger.. !

2013 © WantToKnow.nl/.be

x

x

ron paul snowden
Ex-presidentskandidaat Ron Paul: “Mijn begrip van spionage is, dat je geheime of geclassificeerde informatie aan de VIJAND geeft. En omdat Edward Snowden dit soort informatie deelde met het Amerikaanse volk, betekent zijn tenlastelegging voor ‘spionage’, feitelijk, dat de Amerikaanse regering jou en mij als de vijand beschouwt..”

Over enkele dagen is het precies één jaar geleden dat Obama voor een tweede termijn werd verkozen tot president van de VS. Hoe is het hem in zijn vijfde jaar als leider van het land vergaan? President Obama’s campagne uit 2008 steunde op de beloftes om elke ‘Executive Order’ terug te draaien, die zijn voorganger George W. Bush had opgesteld, en die op het randje waren van ongrondwettelijk.

Een van die Executive Orders, was het op zijn ruimst interpreteren van de ‘Patriot Act’. Deze wet werd vlak ná de aanslagen van 9/11 aangenomen door het Amerikaanse Congres, en ontnam direct de Amerikaanse burgers een groot deel van hun grondrechten. En vervolgens had Bush -natuurlijk met zijn ‘adviseurs’- deze wet zódanig ruim juridisch geïnterpreteerd, dat er draconische wetgeving uit voortvloeide, zoals de ‘National Defense Authorization Act’. Een wet die de -grondwettelijk gezien- ongehoorde maatregel goedkeurde, dat ’terrorisme-verdachten’ ongelimiteerd vastgezet zouden kunnen worden, alléén al op  basis van ‘verdenking…

En.. je begrijpt het al, van de term ’terrorisme-verdachte’ bestaat natuurlijk geen enkele goede wettelijke definitie. Op basis van deze wetgeving werden burgers van de VS dus ALLEMAAL verdachten, totdat het tegendeel bewezen zou zijn.. Kun je als burger opgepakt worden en vastgehouden worden, totdat het de heren machthebbers goed dunkt. Heb je het dan goed voor elkaar als samenleving.. Als grootste democratie en ‘Vrij Land’ van de wereld..? Wat is het verschil nog met een junta in bijvoorbeeld Argentinië en Chili..?

Maar de lijst gaat maar door en dóór.. Wat te denken van alle aanvallen in bijvoorbeeld Pakistan, die volstrekt illegaal zijn, en die een schandalige tol van onschuldige burgers laten zien, in plaats van ‘gedode terroristen’.. Vrouwen, kinderen, volstrekt onschuldige mensen regelrecht vermoord, nota bene in hun eigen thuisland, in hun eigen dorpen en huizen.. Door iemand die aan de stuurknuppel zit van die drone, ergens in een bunker in de woestijn van Nevada. ‘Terrrroorrrrr’… Hoor je de angst, die jij ook dient te voelen, in de ‘rrrrrr’s’ doorklinken..?

Waar onderscheidt president Obama zich nou feitelijk van Bush jr.? Troepen erbij om je terug te trekken..??
Waar onderscheidt president Obama zich nou feitelijk van Bush jr.? Voor degene die ogen heeft, die ziet en voor degene die oren heeft die luistert.. Het is dezelfde wijn in een nieuw vat. Een ‘hol vat’ wel te verstaan..!

Barack Obama bekrachtigde de ‘Espionage Act’, op grond waarvan, onder Obama’s ‘regime’, maar liefst 7 mensen werden beschuldigd van ‘spionage’.. Weet je dat in de hele historie van de VS er slechts 10 mensen zijn beschuldigd van spionage..? En dus 70% van dat aantal komt op naam van 1 president.. ‘YES, We can!’..  En de mensen die dan van ‘spionage’ werden beschuldigd, zijn nota bene mensen met een waar hart voor hun vaderland en/of de VS. Wat te denken  van mensen als Edward Snowden, Bradley Manning, Julian Assange, Kiriakou, Drake, etc.

En dan is er ‘Operation Fast & Furious’, die ook resulteerde in honderden onschuldige doden. De afluisterpraktijken van de NSA, van zowat elke levende ziel hier op de planeet, inclusief bondskanselier Angela Merkel en vele andere regeringsleiders.. Alle gegevens van de NSA afluisterpraktijken worden opgeslagen in hun onmetelijke computers, ergens in Wyoming. Altijd, tot in de verre, verre toekomst in staat om ‘naar believen’ te worden gebruikt tegen mensen, die op dit moment volstrekt nog van niets afweten, maar wiens privacy tot op het bot is verkracht. Burgers zijn op een fascistische wijze tot verdachten gemaakt. ‘YES, We Can!!’..

Waarschijnlijk, sterker nog, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, hebben alle mensen die op Barack Hussein Obama hebben gestemd, om ‘zijn klus af te maken’, in zijn tweede presidentiële termijn, nooit, maar dan ook nooit, gekozen voor een politiek, zoals die nu wordt beoefend door de president van de Verenigde Staten. Maar tot zover de ‘vrijheid van de VS’. De burgers van de VS worden besodemietert en verraden door hun overheid, door de krachten achter deze marionetten.

George Bush in zijn rol als beschermende president; achter hem de leus 'Protecting the Homeland'.. Ondertussen zijn de Amerikanen veel van hun fundamentele burgerrechten kwijt; zélf ingeleverd..! Een prachtig motief voor de valse-vlag-aanslagen van 9/11 komt hiermee haarfijn in beeld! De macht uit handen nemen van burgers, die in 'ruil voor bescherming' hun kracht en macht uit handen geven aan JUIST de boeven..
George Bush in zijn rol als beschermende president; achter hem de leus ‘Protecting the Homeland’.. Ondertussen zijn de Amerikanen veel van hun fundamentele burgerrechten kwijt; zélf ingeleverd..! Een prachtig motief voor de valse-vlag-aanslagen van 9/11 komt hiermee haarfijn in beeld! De macht uit handen nemen van burgers, die in ‘ruil voor bescherming’ hun kracht en macht uit handen geven aan JUIST de boeven..

En.. heel belangrijk. Er wordt niets gemeld, er wordt niets uitgelegd; de VS is simpelweg in handen van een dictatoriale macht en de burgers worden op een fascistische wijze geknecht. Tot de dood erop volgt. Zo simpel is het geworden. Voor wie ogen heeft, die ziet en voor wie oren heeft, die hore..! Overdrijven we? Of heb je voorbeelden dat dit niet zo is..? Is het allemaal ‘prima zo’, bijvoorbeeld in naam van de ‘Warrrrrr on terrroooorrrrr’…?

En weet je wat het volstrekt krankzinnige is van deze houding en handelwijze van de president en zijn regering..? Obama beloofde de meest transparante overheid in de historie van de VS te laten regeren. Maar wat het minst transparant is, is vooral zijn éigen afkomst.. Zijn vervalste geboorte-akte, die met zulk amateurisme is gemaakt, dat niemand er verder op durft in te gaan, is eigenlijk veelzeggend genoeg, om deze fraudeur, deze ‘fake’-president te ontmaskeren. Geboortepapieren van Barack Obama EN zijn vrouw Michèlle blijven geheim en ontoegankelijk. Alsof deze gegevens een zaak van ‘Kosmisch Belang’ zouden zijn.. Hoezo: ’transparantie’..?

Obama zélf is een mysterie..
Je vraagt je af waarom al deze gegevens van het presidentiële paar zo geheim allemaal moeten blijven.. In zijn publieke biografie wordt aangegeven dat Obama op de ‘Columbia University’ heeft gezeten in New York. En hij zou afkomstig zijn van het ‘Occidental College’ in Los Angeles, maar dit wordt te vuur en te zwaard bestreden door een vermeende klasgenoot van Obama, genaamd Wayne Allyn Root.

Hoofdpersoon uit 'The Matrix'...?
Hoofdpersoon uit ‘The Matrix’…?

Hij vertelt: ‘Ik kom juist terug uit New York, waar ik een reünie van de ‘Columbia University’ heb bijgewoond. Ik heb dat 30-jarige jubileum gevierd met mijn waarde klasgenoten. Met IEDEREEN, behalve.. Barack Obama.

Zoals gewoonlijk was hij niet aanwezig op deze bijeenkomst. Er was niet eens een videoboodschap van hem, toen hij nét gekozen was voor zijn eerste termijn. Of nooit iets dergelijks; hoe moeilijk is dit, om even gedag te zeggen..? Zelfs geen brief naar de voorzitter van de reünie-commissie..!’
Maar wat vooral bizar is.. NIEMAND die ik op deze reünie heb ontmoet, kent hem.. NIEMAND heeft hem OOIT ontmoet, de president van de Verenigde Staten is een geest, die kennelijk op de Columbia University zijn graad heeft gehaald..

En onlangs.. Obama vond dat hij zich moest verdedigen tegen de ‘aanklacht’ dat hij zijn belofte van de ‘meest transparante president van de VS’ zou worden, niet waar maakt. Hij heeft zelfs minste aantal persconferenties op zijn naam staan, na het record van oud-president Ronald Reagan, die het minste aantal persconferenties op zijn naam heeft staan. (Om in cijfers uit te drukken: Reagan 27, Obama 79. De daarop volgende is George W. Bush 89. Vergelijk dat met bijv. 133 persconferenties van Bill Clinton).

Als Obama dit verhaal voor de voeten krijgt geworpen, dan meld(en)  hij en/of zijn ‘handlangers’ rustig dat er reden is om de burgers van de VS te verdenken op grond van ‘aanslagen’, op basis van de NDAA, de National Defense Authorization Act’. En twee van die handlangers zijn bijvoorbeeld Stephen Preston, de directeur vanCentral Intelligence’ en Pentagon Senior Counsel, Jeb Johnson. Het lijkt er steeds meer op, dat de wereld rekening dient te gaan houden met het feit, dat het sterkste land van deze wereld, in handen is van een stel fascisten, die lak hebben aan burgers en de grondwettelijk rechten..!

Obama failure

186 gedachten over “Obama: ‘Full of SH*T’, kortom een bedrieger.. !

 1. “Het lijkt er steeds meer op, ….. die lak hebben aan burgers en de grondwettelijk rechten..!”

  hmmm, tja dat lijkt niet alleen maar, het is zo. Dat is al zo sinds men begon met de genocide van de Natives.

 2. Dit soort constateringen is prima, onze reactisch in alle media geven het duidelijk aan, het is genoeg geweest, maaar hoe komen wij van ze af, en kunnen wij voorzien, nog niet iets slechters er voor terug te krijgen, want bijvoorbeeld die psychopate Hillery is echt geen verbetering.
  Ik persoonlijk zie dit hele wereld gebeuren vreselijk somber in, ze beginnen hun rijen te sluiten, er is practisch geen doorkomen aan.

 3. Het is niet veel soeps daar en zeker gezien hier al niet om de hoek. Eigenlijk zitten die gluiperds overal waar je ze niet hebben wilt. En waar lui bivakkeren die met goede zaken bezig zijn vind je ook altijd een handje addergebroed die graag postuum NSA/MIB willen uithangen in kastenstelseltjes en hokjes denken. (matrix)
  Het tuig zit immers overal als je maar je ogen, oren en je observerend vermogen goed ten uitvoering brengt. Hier zelfs op WTK genoeg van die ohhhbahma’s…

  1. Its totally transparant and laying in the gutter ?

   Obama, after you kicked the shit out of him .

  2. Volgende week Zit Sinterklaas weer op onze Dak en schoorstenen vol met oooohbahma’s, want Pieten zijn tegenwoordig in de ban van discriminatie.
   De eerste de beste zal zijn kapoentje wel in Hypers schoentje ga doentje… + gepeperde noten!

 4. Obama speelt een hele belangrijke rol op dit moment. Helaas speelt zich dit voor het grootste deel af achter de schermen en lijkt her erop dat hij een van de “elite” is. Maar zijn rol is zeker zo groot als die van J.F. Kennedy. Wat de mensen niet weten, is dat hij onder grote druk staat en meerdere malen is bedreigd, zo ook zijn familie. Geloof me, deze man is speelt een cruciale rol voor de grote veranderingen die zich achter de schermen afspelen!!!

  1. Je geloven is geen probleem Lia; het gaat erom wat voor verhaal je hebt en wilt delen. Met alle respect: hier schiet niemand wat mee op..
   “Geloof me, Sinterklaas heeft het vreselijk moeilijk met die Zwarte-Pietenkwestie in Nederland; ik hoor uit mensen die naar Spanje zijn geweest, dat hij slecht slaapt en overweegt het feest af te zeggen”.. Zoiets voelt het.. Waar komt je info vandaan..??? Kun jij ‘achter de schermen’ kijken dan..?

  2. Neutronenkorrels… Neutronenkorrels… Gotverdegotver.. Het is pure basturtsùhker…

  3. Of: WTF is Lia Wijnbergen and why have I never heard her comments be4…? Or: does SHE play an important role, no one knows about..!

  4. Beste Lia, ik heb zitten schateren van het lachen, dat er mensen rond lopen die het nu nog niet begrepen hebben, dat Obama hele maal geen zwarte huidskleur heeft, maar elke dag weer op nieuw zorgvuldig gesminkt wordt, je heb het ook kunnen zien bij de verkiezingen van de nieuwe burgemeester van New York, had ook twee soms wel drie zwart gesminkte personen bij zich dat noemen se de kiezers bedonderen.

  5. Ja Lia, enorm grote veranderingen zoals het doordrukken van Obamacare waardoor er in oktober j.j. alleen al een record aantal werklozen bijkwamen, t.w. 93.000, de miljoenen mensen die zich deze door Obama zelf uitgekozen verzekeringen niet kunnen betalen, het zichzelf toegeeigende recht om mensen straffeloos te doden (Ben Gazi o.a.), daklozen te eten geven is strafbaar, regenwater opvangen en hergebruiken is strafbaar enz. enz. enz.
   Weet je nog, Lia, wat de eerste belofte was van Obama? Quantanamo Bay sluiten!!! Helaas, Lia, zelfs dat is nog steeds niet gebeurd waardoor er nog steeds mensen zonder aanklacht daar gevangen zitten.
   Ruim 600 FEMA-kampen zijn nu bemand en klaar voor ontvangst van miljoenen terroristen. Want dat, Lia, is elke Amerikaan nu, zoals Obama heeft besloten.
   Je hebt gelijk, er komen grote veranderingen aan, je vergat er alleen bij te vertellen, ten gunste van wie.

  6. Daar gaan we weer Oblabla is een grote lichtziel en heeft het beste met ons voor enkel hij wordt bedreigt( hoehoe) en daarom doet ie wat ie doet en lijkt hij op de bankaire elite waaruit hij is voortgekomen. Omdat hij , en zijn familie bedreigt zijn stuurt ie nu drones overal heen ( jongens die achter mijn dochter aan willen gaan, bedenk je, twee woorden predator drones , hard gelach uit de zaal, ze denken dat ik een grapje maak…..)bombardeert de crap uit door hem aangewezen terroristen en maakt ie geen van zijn verkiezingsbeloften waar. Heel verlicht allemaal en groots achter de schermen , ik zou niet graag het door hem opgehoopte karma moeten verwerken .Nee een heel verlichte ziel idd met grootse daden achter de schermen ( die hij zelf wanhopig in stand probeert te houden)
   Vanaf dag een dat ik van deze pracht man hoorde geloofde ik al geen klap van hem, vaak tegen de stroom in stond ik voor mijn gevoel dat ie niet deugt. Ik heb nog geen enkele reden gezien om dat gevoel fout te verklaren.

  7. Precies Annelies.. Als Obama dan zo écht is, waarom dan niet een heel grote publiciteisstunt van het feit gemaakt dat Bush en consorten, de zaak juridisch zóó ingewikkeld heeft gemaakt, dat Guantanamo Bay niet te sluiten is. Noch dat landen bereid zijn/waren om gevangenen op te nemen.. Dan laat je in ieder geval zien DAT je wat van plan was, of bent. DAT je radeloos bent; DAT je wel wilt, maar niet mag/kunt..
   Maar rondom het FEIT dat hij totaal zwijgt over dit verhaal, hangt een smerig luchtje..! Maar ik wacht nog steeds op de verklaring van onze Lia; ben erg benieuwd moet ik zeggen..!

  8. Beste Lia, ik ben het helemaal met jou eens, ik denk ook en heb het grote vermoeden dat deze man een cruciale rol voor de grote veranderingen zal spelen, misschien komt dan door zijn toedoen de wet Nesara eens naar voren en als dat gebeurd, zal menig aardebewoner staan te stuiteren wat er achter de schermen zich allemaal heeft afgespeeld, helaas nu nog wel, maar dat dit gaat komen, voel ik wel aan, mijn intuïtie laat me nooit in de steek!

 5. Prachtige co-creatie tussen Bush en Obama. Wat dat betreft chapeau!
  Blijft echter mild met het (eind)oordeel. Hoe denken jullie zelf Amerika, vanuit grote verdeeldheid en (minstens!) zo groot als ons eigen Continentaal Europese onvermogen, ‘vreedzaam’ naar een iets betere toekomst te kunnen begeleiden?
  Hoe ziet onze toekomst er uit nu BRIC-landen de regie overnemen? Gaandeweg versneld zal ons Westen verder transformeren. Helaas hebben vaak verzuimd het goede voorbeeld te geven. Laten wij nu dus maar hopen dat die BRIC-landen ons, wat dat betreft, op iets toekomstbestendigere wijze zullen overtreffen. Nederland was destijds gidsland! Nu hebben wij gelukkig nog een inspirerend buurland dat deze rol heeft overgenomen. Het blijft een kwestie van optimaal spiegelen op onze eigen blinde vlekken.
  Vandaar nogmaals deze al per 17 dec 2012 gestelde vraag: “Zijn wij Blind?” http://www.commercieelexcelleren.com/columns/schaap-adank-blind/#!

  1. Beste Mijnheer Adank, U bent steke blind, god man met dit medium het internet kun je je zo makkelijk en heel goed informen.
   Gidsland waar in geld maken ten koste van alles, het hele land vervuild, de lucht het water en het ergste de minds van de people ziek gemaakt, en dat wordt dan weer opgelost door onze Pharma maffia met vieze verslavende hele dure pilletjes.
   Ons buurland het nieuwe gids land, met zijn lage lonen, en viese vervuilende energie sector, 11% op een schone manier geproduceerd, het land wat in het verleden tientallen millioenen mensen het leven heeft gekost, nooit meer één zou worden nooit meer een leger mocht hebben, nu de atoombommen liggen ook daar klaar.
   Nou goed dan maar in het land van de blinden is één oog koning, nou uit Uw redenatie blijkt dat we nog veel uit te dragen hebben!

  2. Stank voor aDank; die dalai lama Phil Bosmans ziet er uit als een echte wit op zwart Jezuïet , sjaah die hebben de rode kruis touwtjes stevig in handen, geen wonder dat ie 20 jaar geleden al wist dat deze ‘crisis’ er aan zat te komen, maar echt gaafff, eindelijk een duidelijk herkenbare Jezuïet op het Wtk forum! Wees welkom en leer ons de kneepjes van het globalisten vak.

   http://www.thefreedictionary.com/gobble+up

   Quote:

   ” Dezelfde Phil Bosmans wist ruim twintig jaar geleden al te vertellen dat de mensheid een crisis mee zou gaan maken die zijn weerga niet kent. En zie…hij kreeg gelijk. Hij voorspelde dit niet aan de hand van ingewikkelde modellen en ondersteunende rekenvoorbeelden maar gewoon op basis van logisch denken en de wetenschap hoe mensen in de basis in elkaar steken. ”

   http://www.commercieelexcelleren.com/columns/schaap-adank-blind/#

 6. Je kunt er maar het beste van uit gaan dat mensen die tegenwoordig, vroeger in mindere maten, dit doen vanwege hun opportunisme, het creéeren voor zich zelf, maar het zijn en blijven mensen, met al hun tekort komingen, van daar dat landen en gemeenschappen behoren te worden geregeerd als in vroeger tijden in Amsterdam door het groepje aangestelde leiders, een land als Amerika en ook Rusland zijn te groot en te machtig om op de uit de oudheid komende manier met een Keizer, Dictator, President te worden geregeerd, ik voor mij vind nog steeds de manier om via een volks referendum grote beslissingen te nemen, in ieder geval met een meerderheid uit en van de inwoners/kiezers/belasting betalers.

 7. Fuc..ng de Fu.., FINKIELKRAUT, doet het weer alles gladstrijken op zijn prachtige onvolkomen manier, met stukjes Joodse droefheid doorspekt.
  De Franse huidige politiek wordt/werd in grote lijnen uitgemaakt door het toch kleine O zo belangrijke groepje Joden, maar liefst 6 Ministers in het Kabinet zijn Joden, op een percentage van misschien 1,5 % van de inwoners is dat te veel, Sarkosy en Hollande zijn nota bénè ergens nog familie van elkaar, het werkt nepotisme, de Franse minister van buitenlandse zaken heeft gisteren in zijn ééntje in opdracht van Israel de beslissing over Iran versteerd.
  Het ontbreekt er nog maar aan dat Finkielkraut een nummertje op zijn arm laat tatoueren zo als Elie Wiesel heeft gedaan.
  Ze hebben gewoon te veel macht Financieel, politiek, media, en zij zijn het die op dez manier anti-semetisme maken.
  Kijk naar Amsterdam, Amsterdam is geworden tot de stad van Anne Frank, nu nog een museum voor Harrij Mulish, waar blijft mijn uitstervende generatie met al zijn trauma’s, en soms wordt je ook nog uitgemaakt voor Joden moordenaar, is mij nu 2X overkomen, ik ga dan niet uitleggen welke risico’s mijn familie heeft genomen om joden te redden, terwijl er twee van mijn naaste familie zijn gefussieleerd betrapt bij hulp aan joden.
  De situatie in Duitsland van voor de Kristal nacht, was nog iets erger als de situatie in New York, bijna alle Doktoren, Pharmacies, Tandartsen, Opticiens, banken, groot industrielen, waren Joods, het was een soort Gordiaanse knoop, lees het boek van de familie Wittgenstein een eye opener, het is niet goed te praten, maar het is ook weer niet zo heel ongelovelijk.
  Diverse malen geschreven naar instanties, en dan kan je de naam van jeouders in een steen in Israel laten hakken, mijn ouders zouden dit nooit hebben gewild.
  Sorry moest me van het hart, en hier in dit vreemde land luisterd niemand naar dit soort verhalen, ze zijn met andere dingen bezig!

 8. Guido,

  Wat een oordeel en veroordelen hier allemaal over Obama. Wat geeft jou het recht om zo over hem te oordelen. Wat weet ervan af wat zich allemaal werkelijk afspeelt achter de schermen? Zou het niet eens kunnen zijn dat Obama ook ontzettend onder druk wordt gezet door de Cabal en hij het spel tot zover met hen mee moet spelen, omdat anders zijn leven in gevaar kan komen. Kennedy was hier een groot voorbeeld van. Niets is wat het lijkt…..Guido, dat weet jij ook niet en probeer eens wat meer positievere berichten weer te geven, want er gebeuren ook nog positieve dingen in de wereld, ook al lijkt het alleen maar kommer en kwel, daar zorgt onze meda wel goed voor.
  Laat de mensen die deze site lezen maar eens weten wat de wet Nesara betekent, die al vanaf 2000 wordt tegenggehouden door de elite.
  Wie weet houdt Obama zich hiermee bezig achter de schermen…..???

  1. @ albertien
   Zelfs als je onder druk wordt gezet door wie dan ook ( wat ie van te voren had kunnen weten dat gebeuren zou wanneer hij zich tegen zijn broodheren af zou zetten), is het dan oke om zonder vorm van proces mensen te doden ? Is het oke om zonder legitieme reden ( zo die al bestaan) oorlogen te voeren? Om voor het grotere goed mensen op te sluiten in geheime gevangenissen zonder enig proces en te martelen? Zal ik nog even doorgaan?
   Zou een verlichte ziel grapjes maken over het vermoorden van vriendjes van zijn dochter? Ik wordt zo langzamerhand wel een beetje ziek van die boterberg op de hoofden van de oblabla aanhangers. Misschien is ie achter de schermen wel santa claus wie zal het zeggen , maar laat ie dan voor de schermen ook eens wat meer mededogen en menswaardigheid tonen!
   En als je dit soort dingen allemaal doet of nalaat te stoppen, zal je dan wel Nesara willen doordrukken , geloof je dat zelf???

  2. Albertien, ben je mij nu ook aan het veroordelen..??? Hemel.. Kom op, wees eens dapper en kom met een paar KRACHTIGE zaken die Obama heeft gezegd EN gedaan. Welke zaken doet hij dan..
   Het veroordelen is niet bedoelt om iemand af te serveren; het is vooral de diepe teleurstelling die je verwart met het oordeel dat je meent waar te nemen..
   En er staan genoeg positieve zaken hier op de site. Inspirerende zaken, informatie die je bekrachtigen. Maar mensen tonen wat deze meneer ná laat te doen en zelfs zéggen, is geen oordeel mijn beste. Het is het wakker maken van mensen die nog in de illusie van ‘YES, we can!’ leven.. Of geloof je nog steeds dat ie het CAN..? Heb je al iets gezien van ‘YES, we DOOOO!’..?

  3. Overigens lijkt het mij een slecht idee de wereldleiders onbeoordeeld hun gang te laten gaan. En al helemaal onder het mom van misschien doen ze achter de schermen wel veel goed . Ik ben voor acties voor de schermen zo transparant als maar kan , het zijn immers volksvertegenwoordigers en die hebben dus verantwoordelijkheid af te leggen aan het volk, dat lukt niet achter de schermen.( hele dikke punt)

  4. yes we Ca(i)n (werkwoord van jah wij kunnen Slangen) ; yes we Vati Can, Cain & ABle, maar what do we do is de vraag;

   Quote: “In the Bible, Cain was exiled to the Land of Nod, and what became of him after is not specified, except that he is known to have founded great kingdoms. Of his death and burial, nothing is said. But the legends of other cultures pick up where the Bible leaves off. In numerous myths, the body of the Forgotten Father is said to be entombed within a subterranean chamber, located in the cave of a sacred mountain in the center of the Earth. There he is, not dead, but eternally sleeping, and his dreams still have the power to influence the actions of mortal men upon the Earth’s surface. One day, it is said, upon the arrival of the new Golden Age, he will return to once again shepherd his flock. Until then, his servants work in secret to prepare the way. ”

   Cain the forgotten father
   http://www.bibliotecapleyades.net/merovingians/merovingios_10.htm

  5. Helemaal maal mee eens met deze schrijver en nog iets welke wereldLeider heeft er ooit schone handen gehad betwetertje ..
   Daarbij komt het grootste nog boven zijn eventuele fouten, bewust of onbewust gemaakt of aangestuurd door derden indien niet uit gevoerd, gevoelsmatig worden bedreigd met de dood …hij is de eerste getinte president en die de macht was voorheen aan blanken voorbehouden doorbroken voor nu en de toekomst … mag hij dan als mens ook eens even blunderen hier en daar? Vraag me af als jij in zijn schoenen stond welk lef of blunders je gaat maken. Trappen is dus makkelijk maar zoals mijn voorganger al schreef maak ook eens een lijste positeve over hem.

  6. Beste Albertien, heb je ze zien zitten achter de schermen, Clinton, Obama en rest, zitten heerlijk relaxt te kijken hoe mensen die hun persoonlijk geen kwaad hebben gedaan, maar die wel door het door hen geleide regiem worden veroordeeld, worden gedood, als of het goden zijn.

 9. Ik blijf geloven in Obama hij is goed ! Laten we even niet vergeten hoe deze man tegengewerkt wordt door de rijken der aarde ! Het is zo makkelijk om iemand te bekritiseren weet zeker dat deze man goed de geschiedenis in gaat. Hij heeft een plan. Als je in zijn ogen kijkt zie je goedheid snap niet dat de mensen dat niet zien !

  1. Ik moest ook maar eens mensen (kinderen) gaan vermoorden misschien dat pietje mij dan ook goed vind en in mij gaat geloven , ik wordt namelijk ook vreselijk tegengewerkt , dus dan schijnt dat te mogen . Weet je zeker dat je geen mestoverschotprobleempje hebt pietje met zoveel bullshit?

  2. Jammer dat die goeie Obama eigenlijk niks te zeggen heeft. Z’n macht ligt hem in the puppet van president muppet spelen. Zal best een goeie vent zijn, hij laat zich alleen wel gigantisch naaien achter het scherm.

 10. Volgens mij heeft oa Albertien het net als ik, over voelen. Wat ons hart zegt, is onze waarheid. Dan laat jij je ook nooit meer in felheid over andere mensen uit. Vanuit ons denkhoofd kunnen we dat wel doen.
  Ja, Obama heeft Eenheid in zijn ogen geschreven staan, en dus in zijn ziel. Wat er achter de schermen plaatsvind weet ik niet, en ik zie ook dat hij tot nu toe geen significant verschil heeft weten te maken als president.
  Dat was het.
  Liefs van Myriam.

  1. jah ooh ooh wat zijn het toch een lieverdjes, dat kun je wel zien aan die lieve verticale spleet oogjes, en wat een Eenheid, nwo VN “eenheid” van de bijenkorf, het is maar waar je van houdt;

   Barack Obama Is A Reptilian Alien
   http://www.youtube.com/watch?v=FuwJQgxDWFo

   een verholen fuk vinger teken ode aan de babylonische sumerische gehoornde stierengod, BuLL;

   http://www.prisonplanet.com/michelle-obama-flashes-el-diablo-hand-signal-on-cover-of-vogue.html

   https://truthpills.wordpress.com/2009/02/15/michelle-obama-flashes-%E2%80%98el-diablo%E2%80%99-hand-signal-on-cover-of-vogue/

  2. @ Myriam dorsman, het kenteken van de volgroeide psychopaat is het recht in je ogen kijken en tegelijketijd de trekker overhalen, en om dan vast te leggen de pijn en ongeloof van dat moment wat dan op jouw gezicht staat geschreven.

  1. Foto??!

   Wel dan heb je Marcel nog nooit in het echt gezien, die foto lijkt er voor geen meter op…

   Dus Piet maak Marcel dus niet zwart hij is al wit genoeg…

  2. Had je Obama verwacht Pietje? Marcel is, zoals meerdere mensen hier, gewoon zichzelf. Obama is een puppet, Marcel niet.

  3. Ach paul ik prefereer meer de term gedistingeert wit aan de slapen ……..Op het gevaar af dat coz me nou weer lachend een bejaarde gaat noemen

  4. Marcel ik zou niet meer durven, dan ga je weer zo gevaarlijk met die rollator zwaaien . Mij niet gezien, ik kijk wel linker uit mijn rechteroog.

 11. weet je nog, 5 jaar geleden:
  Credo Mutwa over Barack Obama

  De Sanusi of Zulu shamaan Credo Mutwa is bekend en gerespecteerd voor zijn inzet voor natuurbehoud en beroemd als auteur van boeken over Afrikaanse mythologie en spirituele overtuigingen en heeft een gedicht geschreven om zijn gedachten uit te drukken over wat hij waarneemt als de ware aard van Barack Obama en de agenda voor Afrika en de wereld waar hij voor staat.

  Een acteur komt het felverlichte levenstoneel op
  draagt een engelenmasker bovenop een duivelsgewaad.
  Veinzerij lacht neer op de drukbevolkte levenshal
  en strooit hoop zo helder als het vals is.
  Zoon van een vrouw, wiens aderen het bloed
  van ‘t oude Ierland en de donker Afrikaanse velden doorstroomt.
  Jij bent Obama, bijgenaamd de staande koning.
  Jij bent Barack, oh zoon geboren te bedriegen.
  De lijdende volken van Afrika kijken naar je op,
  zien een zwarte verlosser waar slechts een Judas van generlei waarde schrijd.
  Een verlokker van naties, een brenger van troosteloze oorlog
  achter de robe en de nylon vleugelen van hoop.
  O, moge zij die naar je opkijken zien zoals je waarachtig bent.
  Moge zij, wier hoop jij draagt, je aanschouwen zoals je werkelijk bent;
  een prins, die bedrieglijk Afrika’s altaren neerhaalt,
  een sirene, die Afrika’s schepen op de rotsen der uitwissing leid.
  Jouw bewind, mijn heer, zal er geen zijn van vrede.
  Jouw heerschappij, mijn koning, zal er geen zijn van gunstige gezindheid.
  Zelfs als we getuigen in grotten zowel donker als klam,
  spannen tot razernij gebrachte fanaten samen tot je donkere verscheiden.
  Zij zullen om je hoofd een bloednatte martelaarskroon vlechten.
  O, zwarte Kennedy die de vorige nakomt,
  moge God je vergeven, ook je vurige echtgenote,
  als je in stilte het levenstoneel zult verlaten.
  Barack Obama, gezegende zoon, O staande koning.

 12. Luister met je hart en voel wat waar is.
  Dit relaas komt vanuit het hoofd en doet naar mijn voelen geen recht aan de persoon Obama. Als iemand in staat is de ‘change’ te realiseren geef ik hem mijn vertrouwen. Schenk hem liefde en licht zodat hij zijn taak kan volbrengen.

 13. Ik blijf erbij dat Obama in zekere zin onze verlosser is ! Wat ik eerder zei kijk in zijn ogen en dan voel je het in je hart ! Als je het niet voelt is het ook OK maar probeer te voelen met je hart ! Dan is het goed ! Je hart liegt nooit !
  Trusten allemaal

  1. Ik snap je wel maar ook hij heeft geen reet te zeggen net als wij. Obama is daarbij een gentleman, mooie man met eerlijke ogen. Hij zal het best goed bedoelen maar ja, er zijn krachten in Usa waar hij niks over te zeggen heeft. Hij wordt misbruikt.

  2. haha Martijn; “slaat als een lul op een drumstel” (16.2)
   En ondertussen doe jij het hier zelf ook “krachten in de USA”. Blijft leuk zeker?
   Laat die krachten in de USA toch lekker gaan, de kracht zit in ons zelf. Als je daar niet in gelooft, ja dan heb jijzelf idd “geen reet te zeggen” (15.1).

  3. misschien heb je hier buiten meer aan je lichaamsdelen zoals; hart, ogen, hersenen, handen en benen, dan “lul en reet”. 😉

 14. Marcel, Ik reageer helemaal niet meer want het gaat beneden mijn stand sorry ! Ga door met jou nieuwsberichten en doe wat je moet doen !
  Trusten en wens je een goede nacht zonder enge dromen ! Oh ja Obama gaat je waarschijnlijk vannacht vermoorden ! Slaap wel

  1. @ pietje
   Ik denk dat het eerder boven je petje gaat pietje, geeft niets , incarnaties genoeg om nog te leren. Overigens heb ik op generlei wijze angst voor de dood , en dus maakt het me ook niet uit als oblabla me wil vermoorden vannacht. Het idee getuigt al van een infantilisme van heb ik jou daar maar allah als dat jouw ding is Pietje ga je gang , be my gast.
   Je hebt niet in de gaten dat je de pot bent die ( het spiegelbeeld ) de ketel verwijt…. En als jij in oblabla “de messias ziet “lijkt het mij tijd dat je eens de verantwoordelijkheid voor je leven bij jezelf gaat zoeken , het komt op mij namelijk nogal ziekelijk over.

  2. Dat je nog reageert hierop Marcel, slaat als een l ul op een drumstel. Nou is Obama ineens moordzuchtig in z’n slaap?

 15. zo, het is net een invasie hier. Niet te geloven. Je zou je bijna gaan schamen om nog iets over het hart te zeggen. tjonge tjonge jonge.

  Ik ben er blijkbaar ook onderdeel van hetgeen ik nu ga proberen te verwoorden. Ik ben er blijkbaar nog niet klaar voor, geeft niet, komt ooit wel. Ondertussen hou ik van jullie allen hier en ik weet dat we allen groeien. Er waait een storm van verwarring. Het zal nog harder gaan waaien, meer komen er bij en denken de juiste koers te volgen. Wanneer zal de koers veranderen? Wanneer is men waar hij of zij moet zijn? Als alles zo is als het moet zijn, hoort het druk maken om wat een ander denkt te denken daar dan ook bij?

  hmm, ach wie zijn we om een ander te vertellen hoe het zit? Hebben we dan vrede met ons zelf? Indien we vrede hebben met onszelf en dus ook met elk ander, waarom hebben we dan nog de behoefte om hem of haar de les te willen lezen? Als alles is zoals het moet zijn, dan hoort dit daar ook bij 😆
  Wat betreft Obama, ik heb ooit in hem geloofd. Dit was direct over, toen ik me er bewust van werd hoe triest het gesteld is in Amerika. Ik heb in zijn foto’s heel veel duister gezien, ik weet genoeg. Zijn daden spreken voor hem.
  Hij zal ook ooit al zijn daden onder ogen moeten zien.

  Verder dient een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid te nemen en niet te gaan zitten wachten op die ‘ene’ die het moet gaan doen voor ons allen.
  We zijn allen de oplossing, de verandering begint in ons zelf en met elkaar. Samen zullen we het moeten redden. Indien je de connectie hebt kunnen maken met je hart, zoals vele schatten hier reeds hebben gedaan, dan prik je overal doorheen, en weet je wat de juiste pad is!
  Veel liefs allemaal!

  1. De wereld is de wereld zoals je het ziet. Ook dan is het slechts tijdelijk allemaal. De werkelijkheid, het oorspronkelijke, dat is het enige wat er altijd zal zijn. De rest is slecht tijdelijke illusie.

  2. Haha, uit je hart leven, leuk als dat ding het blijft doen natuurlijk maar daar zit niet de essentie. De oorspronkelijke, die is interessant. Werkelijk aan alles voorbij. Dat hart houdt toch een keer op, essentie niet.

 16. Toen Obama voor het eerst echt in beeld kwam als presidentskandidaat, had ik een gevoel van opluchting. Nog steeds, als ik naar hem luister, krijg ik het gevoel dat hij meer wil betekenen voor de mensheid. Natuurlijk zijn er momenten dat ik denk “wat heb je te verbergen”. Maar als ik Obama vergelijk met George W. Bush, zie ik een verschil van dag en nacht.

  Ik vind het echt onder de gordel om te oordelen dat Obama een marionet is. Dat zijn alle regeringsleiders, niemand uitgezonderd. Het is de uitdaging om datgene voor elkaar te boksen wat je binnen je beperkingen kan. Die handschoen heeft hij in ieder geval op durven nemen, ookal is niet alles uitgepakt zoals hij had gehoopt.

  Wees eerlijk: Heeft Obama ons beloofd dat hij de werkelijke machthebbers achter de regeringsleiders omver zou werpen? Leggen we de lat van verwachtingen niet te hoog, nu we met z’n allen door de leugens heen beginnen te prikken? Wordt niet het verkeerde “schaap” naar de slachtbank geleid om te boeten voor alles wat door anderen is georkestreerd? Obama is nu de “sitting duck”. Makkelijk om op te schieten. Altijd wanneer je het lef hebt om je kop boven het maaiveld te steken en je stinkende best te doen voor een ander, is er altijd wel een gek om je kop eraf te willen hakken. En ook met de beste bedoelingen, uiteraard, want vanuit zijn/haar visie is die nieuwe leider overal verantwoordelijk voor.

  Hoe lang duurt het nog eer we inzien dat we zelf de teugels in handen moeten nemen, inplaats van schuldigen te vinden aan onze corrupte maatschappij?

 17. Lieve Sun, Paul, Martijn en natuurlijk ook alle anderen,
  Je moet ook niet op één of andre verlosser gaan zitten te wachten. Wat je wel kan doen is je eigen voedingsbodem langzaam maar zeker met de juiste voedingsstoffen ‘klaarmaken’. Niet alles te gelijk maar elke keer de juiste dosering. Teveel tegelijk sterft het af en kan de bloem nooit tot volledige ontwikkeling komen. Wat betreft de hartelozen Paul, die komen hier toch niet om een graantje mee te pikken. Die zullen nooit te bereiken zijn, helaas…
  WantToKnow? Know Thyself!
  http://youtu.be/is3CPHzCg_w

  1. Odette, ik heb geen enkele verwachting; laat staan dat ik op iemand zit te wachten. (Hoogstens op mezelf..;-)
   Het gaat er vooral om, dat Obama niets, maar dan ook HELEMAAL NIETS laat zien, horen of voelen, dat op verbinding lijkt. Dat lijkt op een signaal van.. Waar is de man überhaupt?? Niks verwachtingsvol or what ever..
   Kortom, niet téveel er achter zoeken. Let it be, more than ever. Maar daarom is het goed de ‘Obama-illusie’, die we zélf gecreëerd hebben, af te breken..! ‘Yes, we can’.

  2. idd Guido, illusie, bubble, gevangenis.
   Wat ik ook al eerder aangaf met 1 van de filmpjes elders hier op de site; men rent van de ene illusie/ gevangenis naar de andere gevangenis. Men hoopt op antwoorden, hoopt deze aangereikt te krijgen bij een of andere, terwijl men alle antwoorden bij zich heeft. Dit allen veroorzaakt door het gebrek aan kennis over onze herkomst, het gebrek aan kennis over onze werkelijke vermogens.
   Men kan gewoon het deurtje openen en eruit stappen. Gewoon vrij zijn, echter velen zijn daar nog niet aan toe en zullen het nog moeten ondervinden.
   We zijn hier met zijn allen in een leerschool waar we bewust voor hebben gekozen, en we leren allen in onze eigen tempo. Het ondervinden, leren en delen is wel essentieel; we hebben niet voor niets een menselijke gedaante aangenomen. Voor alleen toe te kijken via de zijlijn, hebben we imo geen lichaam nodig.

  3. Ik heb geleerd, dat het ‘deurtje’ naar binnen opent.. Hoe harde je duwt, des te ‘dichter’ het blijft..! En naar binnen een deur openen, we weten het allemaal, kan alleen als je ‘een stap achteruit zet’, zodat je ‘ruimte maakt’, voor die deur..

  4. Het is vreemd te noemen dat veel mensen dwepen met allerlei Guru’s en pseudo religeuse lieden, en ideéen die buiten ons denk vermogen zweven, maar het grootste en mooiste verlossings verhaal als te niet af doen.

  5. idd Guido, mooi omschreven.
   A la Johan Cruijf, ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt’

  6. Ja juist GUIDO J, even een stapje terug doen, afstand nemen, het wordt dan vaak zoveel duidelijker.

  7. Lieve Odette (19), je weet ondertussen toch ook wel dat Paul en ik beide niet van de afwachtende type zijn? 😉

  8. Beste GUIDO J, klinkt een beetje triest, dat je op niemand zit te wachten, of aan je verwachtingen is al voldaan, of je bent zo teleurgesteld, dat je er maar van af ziet, het leven is in alle omstandigheden toch nog ergens verwachtings vol en mooi om te beleven!

  9. Wie niets verwacht, is altijd verrast..!! Je snapt er geen jota van Jenne. Maakt niet uit, ik doe het -als je dat goed vindt- om eigen-wijze.. 🙄
   En misschien nóg essentiëler.. Het klinkt niet triest, JIJ VINDT het triest klinken..!! Een wereld van verschil..

  10. Ja bedankt beste GUIDO J, ik dacht dat je iets anders tegen over me was komen te staan, maar NEE, je blijft mij iemand die er geen Jota van begrijpt vinden, mag ik je er wel op wijzen, dat jij heel onvatsoenlijk over komt, en dat niet gepast is voor iemand die een doorgeefluik bediend, ik begrijp het voorzetjes geven verveeld op den duur, vooral als die voorzetjes niet door je zelf bedacht zijn.

  11. Beste Jenne , Het is geen gedweep met Guru’s, het is slechts realistische eigen ondervinding. P.S. Leuke st. Maarten geweest 🙂

  12. @ Odette

   Een verlosser??! wie zou dat in hemelsnaam moeten zijn?! Ik zoek liever naar een Oplosser die problemen kan oplossen ipv van ze te verlossen. Zolang degene die daar maar een hart voor hard van stof kan doen oplaaien, anders moet je immers zelf die stap durven te nemen. Volgende stap, wordt een inlosser…

  13. @ Sun

   Verder wezen dan je zelf in de stof bent, lijkt vreemd maar is toch wel een deugd als je weet waarom. Niet alles hoeft verpakt te zijn in 1 vaste vorm van een huidige stukje bezieling. Er is meer dan het totaal wat je in je hersenpan kan bevatten, je zal selectief keuzes moeten maken die ene onderdeel van je wel zijn is hier op dit moment in het NU op de Aarde. Het snappen wat Guru’s deden is een onderdeel van je eigen bevindingen aan je eigen Meester zijn binnen je kunnen. Guru’s vertellen de weg die je niet hoeft te volgen maar die er wel degelijk is om ook te ondervinden. Zelf de weg zijn is de kracht gebruiken die deze waarheid herbergt, je mag het zelf dan bewust in kleuren.

  14. Hahaha lieve Paul 19.14 Ik spreek niet over De verlosser en al zeker niet buiten mijzelf.
   Zou je toch moeten weten 🙂
   Dat die Obama voor de brede linkerweg heeft gekozen in plaats van het smalle rechter pad is een jammerlijke keuze geweest.
   Maaruh, juist gesproken hoor!

  15. Odette, heel erg bedankt voor de link op 19.1
   Ik heb er heel veel van genoten, prachtige visualisaties en opnames ook.
   Top!

  16. PAUL, dit verhaal gaat over het verlossen van onze zonde’n, het wordt zo gesteld of ik er in geloof is iets anders, om de mensheid van zijn zonden te verlossen, nou dat is natuurlijk een hele klus.
   Guru’s zijn allemaal charletans, dit kan ik niet zeggen van de Lama’s, Chamannen, en Chavrouwen, die heb ik zelf ontmoet in mijn leven, maar dat voert te ver hier, trouwens jij hebt daar zelf ook kennis van.

  17. @Paul en Martijn, graag gedaan!! Je kunt de film ook natuurlijk naar anderen sturen, hoe meer wakkere zielen hoe meer vreugd! 🙂

  18. Ja Odette, ik wou hem al delen op feestbook, goed dat je me eraan herinnerd, ga het gelijk doen. (Ook opgeslagen voor later misschien nog eens te kijken) thanx.

  19. @ Jenne

   Ik volg niemand, ik volg enkel m’n zelf, daarmee bedoel ik, ik ben mijn eigen Guru in Spe en tel voor twee. 😉
   Wat zijn zondes?! Vaak begrippen die niet in de hoofden van buitenstaanders willen passen en/of onbegrepen willen worden. Wanneer is een zonde een echte zonde en valt dit binnen keur regels van ethiek die gesteld worden voor een moraal gedragscode?! In elke beschaving of cultuurgang is zonde een ander onderwerp van het niet willen zijn. Spiritueel is iets willen zijn wat men allang is van oudsher, asl basis. Het verlangen er naar is iets wat men vergeten is en wat allang men ooit ondervonden heeft, nu wil men er continue bij zijn ten alels ten top. Ken je de top van alles tot aan de bron, dan is het een kwestie van alles los te laten met een glimlach op de toet, meester zijn in het zondigen en snappen van wat AL is.

  20. Zo is dat Paul. Vele zoekers naar verlichting staan verbolgen als ze horen dat Nisargadatta sigaretten rookte tot zijn dood (hij zelfs een sigarettenwinkel en later heeft ie die over gedaan aan z’n zoon). Of dat Krishnamurti aan het wikken en wegen was welke sjaal die zou kopen in een winkel, dat past toch niet bij een verlichte? Allemaal bullshit van de zoekenden. Ook Hans Laurentius rookt, drinkt wel eens een pilsje en houdt van vrijen op z’n tijd. Laat ik dat nou ook doen… Oordelen, normen en waarden, denken, ze zijn vaak een last die mensen weghouden van hun eigen werkelijkheid.

  21. PAUL, ik geloof dat je niet helemaal begrijpt wat het verlossen van de zonden wil zeggen en wat daar mee bedoeld wordt.
   Ze hebben de mensheid eerst opgescheept met een grote zonde, en wel die van het vlees, de zin, de lust, de begeerte, wat in wezen een volkomen normale natuurlijke réactie was, werd tot iets dierlijks verlaagd, en U moogt niet zinnen, toch gezondigd, ja dan moest je daar van verlost worden, net als al die andere werkelijke overtredingen begaan tegen het leven, maar toch werd het seksuele in al zijn toon aarden mee bedoeld, sodomie, homoseksueel en lesbische seks werd bestraft met de dood, of in stilte vergeven.
   Om verder te gaan sommige mensen met vreselijke dingen op hun kerfstok zijn blij als ze verlost worden van hun doom denken, en slapeloze nachten, dat heet dan verlossen.

  22. Ach Martijn, ik heb vanavond ook al een fles rode wijn leeggezopen en heb afgelopen weekend met een nymfomane een onwijs lekkere avond beleefd en zondag een heerlijke joint gerookt. Het maakt allemaal geen flikker uit, zolang je maar het allemaal naar jezelf toe kunt verantwoorden.

  23. Dick, in Frankrijk noemen ze een Nymphomane, un puits, en wijn drink je per glas niet fles, maar als ik jou zo hoor, kom jij in aanmerking voor de verlosser!

  24. Jenne, wat er in Frankrijk gebeurt zal me worst wezen, ik leef in Groningen en ik maak zelf wel uit hoe ik mijn leven gestalte geef, daar heb ik met alle respect “un puit” uit Frankrijk niet bij nodig. 🙂 Maar ik gun ieder z’n meug, dus Jenne, ik hoop dat het lekker met je gaat! Geniet ervan, het aardse leven is eindig! Tjuus!

  25. Wat ik ervaar vooral vanavond is dat de helderheid blijft terwijl ik echt behoorlijk dubbel zou moeten zien nu. Ik ga niet eens zeggen wat ik op heb, toch, die helderheid is er. Komt ook door de link van Odette die me echt geraakt heeft, het wordt steeds helderder, wat ik ook in dat lijf donder. Eigenlijk heb ik het ook niet nodig maar oude programmeringen draaien nog wat door en zullen wel oplossen met de tijd. Er tegen vechten heeft geen zin want dat gevecht bestaat alleen in ons hoofd en wakkert dat alleen maar aan. Let it be. We will fade away someday.

  26. Zo hou ik ook van de nacht, al past dat wat rottig in m’n werkschema en mensen om me heen die van alles van me willen, op momenten die mij niet echt uitkomen. Vannacht om 12 uur nog iemand aan de lijn ivm werk. Dat is niet erg maar de ochtend, oh, kon ik die maar overslaan voortaan.
   Ramses: http://www.youtube.com/watch?v=106ilFac0TY

  27. Morgen ochtend ben ik er ff niet 😉 Ik ben echt een avondmens. Onze manifestatie in deze wereld, die is moeilijk te veranderen. Ik had dat als jong kind al, ’s nachts wakker. Misschien moet ik dan maar een nachtbaan gaan zoeken. Lijkt me heel relaxed ergens. Zo maar een hersenspinsel waar ik al lang mee rondloop. Nu hou ik op met ouwehoeren, was vanochtend al vroeg op tegen m’n zin in haha.

  28. Lieve Martijn, Het heeft je net zo geraakt als het mij het deed. Het was vooral de compleetheid van alle fragmenten die samensmolten als een geheel van alles dat toch al in mij zat en in jou merk ik.
   Voor jou ook een liedje, schrijf je leven!
   http://youtu.be/TtGY4G7II6s

  29. JaaNee,

   God heeft Frankrijk al lang geleden verlaten, zijn plaats is ingenomen door Nederlanders.

  30. Ja, Jenne, inderdaad, en dan ook over het algemeen nog grijze duiven (van mijn leeftijd en ouder) met een `zwitser leven` gevoel…. bah, wat een dooie bende zal het daar zijn! Laat me dan maar heerlijk leven als God in Nederland, genietend van het heerlijke najaarszonnetje en de mooie herfstkleuren! En niet te vergeten de kneuterigheid van St Maarten en Sinterklaas en Piet!

  31. O ja, een terugkomend op 19.25….. gewoon “dronkemanspraat”…. gewoon even van God los gisteravond en me helemaal te pletter gezopen. Ik heb even te lang onder hoogspanning gewerkt en op m’n tenen gelopen. Moest even ontladen en heb een paar flessen rode wijn opgezopen……… niks mis mee, zo lang het maar geen gewoonte wordt 🙂

  32. Dick, dat zwitserse witteduiven is al lang voorbij, het waren meest burnd out simulanten van de onderwijzers club, enkele andere afgekeurde overheids ambtenaren, en dan enkele mensen die werkelijk hun leven een andere invulling wilden geven, alle risico namen, en boven dien door die uitvreters als kapitalist werden afgeschilderd.

   Ja je hebt avontuur in je bloed of niet!

  33. @ Jenne

   Misschien weer eens tijd voor een zondsvloedje (niet van whiskey of van wijn), zou anders een zonde zijn. Geloven doe je maar in de kerk beste jenne, voor mij hoef je niks in te vullen dat ik misschien volgens jou de dingen niet begrijp, spiegel ze eens dan misschien zie je toch een andere fatamorgana dan een optisch bedrog je zou kunnen overzien. Het laat een indicatie zien van je eigen begrenzing dan dat het bij mij in een gebreke van denken past. Zonde heeft niet enkel met seks te maken, het zijn ook dingen van verspilling en van overspelig gedrag ten koste van een ander.

  34. Hé PAUL, natuurlijk, wat ik aan wil geven is dat men de mensen eerst een zonde aan wil praten, om ze daar na te verlossen, zo werkt sat toch.
   Ik ben zelf niet gelovig, maar ook weer niet opngelovig, klinkt ongelovelijk maar toch is het zo.
   Zondag zat ik bij de vroeg mis, om dat mijn buurman, een been heeft gebroken en niet kon autorijden, zodoende, ach ik heb rustig naar die voorstelling zitten te kijken en luisteren.
   Na afloop handdrukje van de Curé, en die maakte mij er op attent dat ik me in een verleng stukje van de hemel bevond, klonk goed.

  35. PAUL, toch vreemd dat jij niet weet wie de verlosser was en misschien nog is, in alle kerkelijke boeken spreekt men over Jezus als de verlosser, misschien heb je niet goed opgelet bij de Catechismus les.

  36. Hallo Lilian, ik zoek ook geen dicipelen, ik geef mijn ervaring en gevoel in deze!

  37. Lieve Odette, bedankt voor je link van unwritten. Eerst zei dat nummer me nooit iets tot vorig jaar. Ja, als je open bent dan herken je het. Ik vind het sindsdien heerlijk om te horen.

 18. Nou aan al die anderen, hebben jullie nog geprobeerd om je dicht bij huis cultuur en zodoende onze Nederlandse/Hollandse indentiteit vast te houden, door met je kinderen langs de deur te gaan en zingen bij je lampionnetje, Sinte Maarten Bisschop ….., nee jullie hebben wel wat anders te doen, leuterende wereld verbeteraars, Jenne Sr.

  1. Jenne, ik laat alles los, alle geloven, herdenkingen en chauvinistische uitingen en zelfs de bedenkelijke traditie om anderen hiermee te lastig te vallen.

   Met vriendelijke groet,

   Mrs. L. Wereldverbeteraar.

  2. wat dacht je van plezier maken? Dat mag je niet loslaten hoor, en ik weet uit ervaring dat St Maarten heel veel plezier kan geven in een wijk.
   (Nou ja mag wel, ieder eigen keuze natuurlijk.) Dus idd niet anderen lastig vallen, maar wel samen plezier maken!

   Heel veel verkleed en versierd, jong en oud!
   Ja, er is heel veel plezier aan beleefd ♥.

  3. Leuterende wereld verbeteraar, U denk door alle geloven, herdenkingen, en chauvnistische uitingen los te laten, en anderen hier mede lastig te vallen?
   U mag dat van mij gerust allemaal doen, ik zie alleen de zin hier niet van in, ben zelf ook een noncomformist, Chauivenisme staat mij ook niet aan, maar traditie, en roots die de zin van het leven aan geven, ben ik voor, er zijn geen meer vervelende lieden als atheistische die het niet zijn, wereld verbeteraars die het over niets willen hebben, of mensen zonder respect en zelfdicipline.

   Met vriendelijke groet Jenne Sr.

  4. Beste jenne,

   Mijn reactie was hoofdzakelijk bedoeld om jouw aanhef aan “alle anderen” ze vervolgens te veroordelen tot leuterende wereldverbeteraars die ook nogeens geen Sint Maarten zouden vieren…

   Groeten, Lilian aka Leuterende Wereldverbeteraar 🙂

  5. ha die Lilian, grappig jouw alias 😉
   Vraagje, jij bent toch ook al een oude bekende online op andere sites?

  6. Aan Lilian, ach soms ga ik een ietsje te ver in mijn provocatie, maar goed, ik krijg ze daar wel mee uit hun warme bedjes, wel oppassen met je alias, leuterend is niet alleen maar lege praatjes verkopen, in het Yidis heeft het een nog al macabre betekenis.

  7. Hey jenne, nee, die leuterende wereldverbeteraar is puur overgenomen uit jouw tekst. Ik zou niet durven 😛

   Ja, Sun, ik ben vaste klant op Wanttoknow en Bovendien.

  8. COZMIC, je zit er dicht bij, in Amsterdam was de straat taal doorspekt met Yidise woordjes en Bargoens, hele levende taal.

  9. Lilian, Bovendien, de privé ballentent van Nexus, drie ballen voor een duppie, maar als je alles raakt, wordt je verbannen.

  10. Wiki gaat nog iets verder :
   7-granenknuppel, Alfred Jodocus Kwak, bana, banaan, bello, blanke-vlablaffer, blauwaderige yoghurtpomp, botermesje, bout, braadworst, brandslang, broekslang, broer, calippo, derde been, diepgraver, dikkie-dik, drilboor, eenogige broekpaling, elfde vinger, fallus, faucompret, fikkie, flenter, flosh, fluit, flurk, framboos, gehaktstaaf, genotsknots, geweer, handvat, harry, hatsieflatsie, hengel, henkie, hoogteroer, ijsje, ijslollie, Jaap Stam, Jan zonder handjes, jepper, Jodocus, jongeheer, joystick, kaneelstok, kinderarmpje, kindermaker, kip met de gouden eieren, klabanus, Klavotz, de kleine, kleine generaal, klepel, klok-en-hamerspel, knakworst, knoert, knuppel, lange willy, lans, lat, lattie, leuning, leuter, lid, loeres, loert, lolly, lubbertuit, lul, mannelijkheid, middelste been, middelste vinger, neukknuppel, neukpeuk, neuksleutel, neukstaaf, neukwortel, ochtendstok, paal, peen, piel, pieleman, pielemoos, piemel, pienter pookje, piepel, piet, pieterman, pijler, pijpleiding, pik, Pilatus, piston, pisvinger, plasser, poereloere, pompstronk, pook, porpaal, potlood, pretpaal, prielala, puddingbuks, purperen kardinaal, rammelaar, rampetamp, regenworm, rinus, robbeklopper, roede, roer, rukgerei, sannie, sapstengel, schachtenduiker, schlong, selder, sergeant-majoor, sjwans (Limburgs), sjimmie, sjors, slagwerk, slamassel, slinger, sloopkogel, slurf, sniggel, snikkel, soepstengel, speelstok, spekstrip, spermaspuiter, spuiter, spuitfluit, spuitluit, staaf, staafmixer, stampertje, stijselaar, stramme kabouter, stratenmakersstoetje, stuk, suske, tabernakel, tamp, tampeloeris, toeter, tuinslang, vermaak, vleesbestek, vleeslolly, vleessabel, vleestoeter, vogel, vruchtbare lucifer, wiebel, wiedel, (wicked) willy, Willy Wortel, Wim, winterpeen, worst, wortel, yoghurtbuks, zaadmitrailleur, zaadstengel, zeeppompje, zeikstaaf, zjang, zwaffelzweep, zwager, zwans, zwelgje

   Komen we uiteindelijk toch weer bij Obama uit.

  11. Lilian mijn vorige antwoord aan jou is verkeerd terecht gekomen, maar dat maakt niet uit.
   Vind jij dan niet dat op veel Nederlandse zogenaamde verlichte progresieve sites, helemaal niets progresieve te bekennen is, het allemaal heel gesapig gepraat over practisch allemaal de zelfde zaken, waar niet echt een eind conclusie aan is verbonden..
   Op deze site komen nog hele interresante onderwerpen voor over gezondheid homeophatie en zo, met mooie duidelijke reponsen.
   Uit eindelijk zijn het allemaal voorzetjes, en dan maar kijken hoe er geréageerd wordt, met af een toe quasi intellectische interuptie,
   En vooral niet schrijven zo als het echt is want dan stoor je ze in hun l’ethargisch denken.
   Op Argusoog was het heel lang vreselijk boeiend, met sommige gekke virulante geesten er tussen, maar helaas Argusoog is niet meer, jammer.
   Nou groetjes Jenne

  12. Nou COZMIC hebben wij geen rijke taal, en dan is dit nog maar één woord, prachtig gewoon.
   En dan komen er nog de woorden bij uit andere Nederlandse talen.
   Ben een boek aan het lezen over Etiopïe, daar spreken ze 80 verschillende talen, nou die spraak verwarring was dan ook niet voor niets.

  13. Jenne, ken je deze overzichtsite http://www.nieuwemedianieuws.nl/ ?
   Scheelt je een hoop cookies op je pc.
   Idd is er weinig nieuws onder de zon, wat geleuter in de vorm van lui die denken Jezus te channelen en wat ander uitgekauwde kuiven. Juist een gezonde interactie in het reageerdersdeel kan vaak verrassende inzichten opleveren. Zoals hier vaak gebeurt dus.

  14. Jezus, wat een verhaal..

   But remember that the physical environment you experience as embodied humans is unreal, imaginary, illusory, and although the horrendous treatment of some humans by other humans, for whatever reason, is monstrous, horrifying, and unconscionable, it did not really happen.

   That is very hard for you to grasp because you have built such a convincing illusion, and because your bodies can and do experience intense pain – physical, emotional, and psychological – when abused or tortured. Also, those who inflict pain on others are, themselves, suffering from the most terrible fears and beliefs, and are striking out in terror – terror that they refuse to acknowledge to themselves and therefore bury under a cloak of denial.

  15. Goto2012 heeft na 21/12 de naam veranderd in wijzijnklaar.nl . Deze verlichte geesten hebben nu hetgeen ik hier 2 jaar terug al liep te posten ontdekt , duhhhh . Het 2012 drama/utopie ging niet door dus nu grijpen we terug naar de gnosis.
   Namens de RNF , napraters zijn slechts een echo van andere napraters

  16. Ik voel opeens een channeling opkomen ……gauw in een hoekje gaan zitten wachten tot het wegtrekt.

  17. Kan het niet meer ophouden …… het is joris demmink
   Achter de schermen ben ik bezig met veel goeds , het is zo sneu dat de wereld mij veroordeeld voor wat ik schijnbaar voor de schermen doe . Of dan toch iig dat waar de sluier lijkt te zijn opgelicht. Eigenlijk ben ik een zeer verlichte ziel ( ben zelf lid geworden van de iluminatie , leuke club hoor) ik doe alles voor het groter goed en mijn vrinden helpen mij een handje door die boven mijn hoofd te houden . Op deze wijze kan ik mijn fijne werk nog even voortzetten. Toch ben ik beng dat het werk dat ik deed en nog steeds doe niet op waarde wordt geschat. Men is maar al te graag bereid een goede verlichte ziel als ik ben door de mangel te halen. Maar beoordeel mij niet ( dat doe ik wel met jullie) en al helemaal niet naar mijn daden die ik zo zorgvuldig verborgen houd. Niet omdat niemand het mag weten maar ik sta nogal onder druk en wordt bedreigt vandaar.
   Heheh dat lucht op die is eruit ……..

  18. Fijn dat een oudgediende van wtk zich nu ook openstelt voor channelings, beetje jammer dat het Joris moest zijn, wie weet, Marcel kunnen we je nog upgraden tot Brahma of shiva.
   Tot die tijd, blijf ons updaten met je kennis want wij stervelingen hebben werkelijk geen benul van wat er werkelijk in de wereld gebeurt.
   Daarom hebben wij jullie spirituele begeleiding nodig, vooral het herhalen van dogma’s werpt nieuw licht in de oude schaduwen. Uiteindelijk zijn lichtwerkers niet benauwd om diep te bukken, zolang ze maar een veer in hun reet ontvangen, liefst een pauwenveer.
   Ohm namah Marcel, namasté maha guru

  19. Marcelrama Kip Sateh, neem ook een Wok loempia mee…. Sambalbij ?! heel lekkel hool! 😉

  20. Ik heb het chat channel ff gebruikt als citaten channel. Komt dus allemaal uit boekies. Wil graag delen wat mij interesseert. Wie het lezen wilt die leest het. Wie er wat van te zeggen heeft doet dat maar op de chat. Mij werd wel eens verweten dat ik alleen maar citeerde. Haha, dat is dus wat ik nu nog veel meer ga doen. Het zijn teksten die mij aanspreken, die oud zijn (deze dik BC.) Dat vind ik leuk en denk dat ik dat nog ff blijf doen. Uit mezelf praten lukt alleen als er ook anderen zijn in de chat, groetjes Tijn

  21. Sorry voor de sluik reclame; van dat matrix gerommel krijg je af en toe een …. van!

 19. Geef nou maar toe, het is een schatje 😉

  Among other things since becoming president, Barack Obama has:
  Pushed for war on Syria.
  Mandated the Insider Threat Program which orders federal employees to report suspicious actions of their colleagues based on behavioral profiling techniques.
  Supported the PRISM massive NSA spying program.
  Launched 20,000 Airstrikes in his first term.
  Signed the NDAA into law – making it legal to assassinate Americans w/o charge or trial.
  Initiated, and personally oversees a ‘Secret Kill List’.
  Waged war on Libya without congressional approval.
  Started a covert, drone war in Yemen.
  Escalated the proxy war in Somalia.
  Escalated the CIA drone war in Pakistan.
  Maintained a presence in Iraq even after “ending” the war.
  Sharply escalated the war in Afghanistan.
  Given Bush absolute immunity for everything.
  Sold $30 billion of weapons to the dictatorship in Saudi Arabia.
  Secretly deployed US special forces to 75 countries.
  Signed an agreement for 7 military bases in Colombia.
  Opened a military base in Chile.
  Touted nuclear power, even after the disaster in Japan.
  Opened up deepwater oil drilling, even after the BP disaster.
  Did a TV commercial promoting “clean coal”.
  Defended body scans and pat-downs at airports.
  Signed the Patriot Act extension into law.
  Deported a modern-record 1.5 million immigrants.
  Continued Bush’s rendition program.
  Signed the Monsanto Protection Act into law.
  Said the U.S. is the “one indispensable nation” in the world.

  1. ja maar achter de schermen is ie in zijn hartje een vreselijk lief persoon en gaat ie vast nog allerlei goede dingessen doen. En we moeten ook niet vergeten dat er best wel druk op hem uitgeoefend wordt en dat ie bedreigt wordt dus dan mag het allemaal, toch?

  2. jah het is zo’n lieve goed gemanierde beleefde nette goede man die het zo goed bedoelt maar hij wordt niet goed begrepen door ons Wtk lelijkerds… onze door de saturnus god gezonden savior Verlosser…. het is echt een schatje en zo soppend knap ook, hèh mien uut assen.. en hier is dan weerrrr gezellig luusteren naarrrr rrrradio continu met het volgende kleuter nummertje, hiehaaah hiehaaa hiehaaa hoooh ;

   Studio Radio Continu Westendorf 2013 – Evert Baptist – Polka Barrel
   http://www.youtube.com/watch?v=S6Ghq1ZrPgk

  3. (21) Cozmic, Ik vind jou wel een schatje!

   En die ander, hmm, onze aandacht is beter besteed aan elkaar dan aan die ‘ene’ wiens naam ik niet zal noemen. 😉

  4. en jah ieuwk euk zo goed euhceuhneumisch plezierig beleid, de centrale ‘federale’ geld persen staan op volle toeren te draaien, een triljoentje papier per dag uut te peupen en nog effe en het heeft geen enkele zin meer;

   Gerald Celente: Total Economic Collapse in Q1 2014
   http://www.youtube.com/watch?v=FNWbt5snq2c

  5. Hi Cozmic, was echt geen verwijt hoor. Idd, supergoed lijstje! Ach voor sommige maakt dit niets uit, die zijn zo gehypnotiseerd die komen daar nooit meer uit 😉

  6. Past Obahma ook door de schoorssteen heen? Na zijn ambt termijn zou ie prima passend zijn in de rol van een Zwarte Piet, maar lol dat is Hij nu ook al zonder Archonten Klaas.

 20. Op het commentaar gelezen, A man twice elected because of the color of his skin rather than the content of his character.
  Ik heb soms het gevoel dat dit overal een beetje speeld, van wege het politiek correct zijn.

  1. Ja, zeker raar, wel heel leuk 😉 Ik had hem al eens gezien maar was hem alweer kwijt. Laatste dagen een beetje op http://www.hanslaurentius.nl naar audiofragmenten geluisterd en columns gelezen. Erg direct en helder die Hans.

  2. “Een derde wapen is verwijlen in “Ik Ben”. Het enige dat je zeker weet is dat je bent. Steeds terug te keren naar het ” Ik Ben” (zonder dit of dat) brengt je naar de deur, want het “Ik Ben” of de waarnemer is de deur”

   Uit: Hans Laurentius ” De vreugde van verlichting”, pagina 118

  3. Gauw door de poort gaan Dick 😉 Je zal maar aan het zingen zijn en die poort gaat dicht…haha

   Ik ben, of de waarnemer is de deur. Nog een stap verder en waarnemer en waargenomene lossen op in de pracht van de werkelijkheid.

  4. Ach Martijn, ieder voordeel heb z’n nadeel: Als je voor het zingen de kerk uitgaat, loop je in ieder geval niet het risico dat de Poort net op dat moment op Slot gaat 😉

  5. Ik bedoel dus: ieder nadeel heb z’n voordeel om op z’n Cruyfiaans te spreken 😉 Maar als echte liefhebber had je dat natuurlijk al lang begrepen 🙂

 21. Ik weet even niet waar ik dit anders moet plaatsen dus dan maar hier , met als onderliggende vraag”is de nederlandse politiek niet net zo de weg kwijt als de amerikaanse?
  Wat is het geval er waren gisteren verkiezingen in een aantal gemeenten die samengevoegt zullen worden. In friesland was de vorige keer een opkomst van 53 % van de kiesgerechtigden. Nu wordt slechts gemeld dat er een heel magere opkomst was , minder dan laatste keer?? Nog nergens heb ik vernomen welk % dat is , mijn vermoeden is nu dat het onder de 50% ligt . Dat zou betekenen dat de verkiezingen wettelijk niet meer geldig zijn. Immers een meerderheid heeft zich dan gedistangeert van dit kiessysteem!! Volgens de regels kun je dan niet als politicus met droge ogen beweren dat je als volksvertegenwoordiger in de raad bent gekozen! Het lijkt er zeer op , ook met het hele circus over de 0,1 % groei waarmee we uit de recessie zouden zijn, dat politiek den haag zich aan alle kanten probeert in te dekken om zijn tijd te rekken . Imo is het susteem failliet en hard aan herziening toe. We schijnen dat alleen nog niet te mogen weten!!

  1. Bij ons in de nieuwe gemeente friese meren was de opkomst 51,99%
   Nog net de meerderheid dus.

  2. Marcel, helemaal mee eens, het “politieke systeem is failliet en hard aan herziening toe”. Ik ben er van overtuigd dat een omwenteling (revolutie) alleen kan komen vanuit de basis (wij burgers, dus). Daarom heb ik besloten om een nieuwe politiek beweging op te zetten in een 4-tal gemeentes, die in het kader van een gemeentelijke herindeling in 2018 moeten worden samengevoegd. Door al mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014, hoop ik een BEWEGING in gang te zetten onder de inwoners van deze 4 gemeentes, die leidt tot een Wij-gevoel en uiteindelijk herstel van VERTROUWEN in de overheid. SAMEN zijn we STERK, samen zullen we een betere samenleving gestalte dienen te geven!

  3. @ dick
   Ik begrijp dus dat je deelgenoot van een systeem wilt worden dat ook jij als failliet classificeert. Waarom toch weer een nieuwe politieke beweging , de zoveelste in een failliet systeem plakken. Het lijkt op parchwork lappie hier lappie daar, geen daadwerkelijke vernieuwde structuur van besturen . Nog steeds een bestuurlijke elite die namens de burgers het werk zal gaan doen? waarom een elite tussen het bestuur en de burgers plaatsen ? Beter lijkt mij de macht aan de burgers en het bestuur terug naar een menselijke maat brengen. De verantwoordelijkheid terug naar de mensen brengen!

  1. Het is ook niet langer acceptable, deze politiek des austérite, er staan nu twee groepen tegen over elkaar, de bwerkers/middenstand waar de samenleving op drijft, en de opmakers de politiek en de enorme administratie, die nu al bijna 60% van het landelijke budjet nodig heeft voor zich zelf, en de gene die van de uitkeringen leven.

 22. weet niet waar al die praatjes vandaan komen, voor mij is Obama, dit kun je toch van zijn gezicht lezen, een heerlijke man, en alsof hij de enige is die het voor het zeggen heeft, komop, alleen maar tegen en tegenwerking aan alle kanten..nee, ik geloof hier geen spat van,

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.