Advertentie

6500 zelfmoorden onder VS-veteranen, per jáár!


Dr. Henry Kissinger, nobelprijswinnaar en oud-Minister van Buitenlandse zaken van de VS, met uitspraken die net zo onflateus zijn als deze foto… Wat dacht je hiervan (een quote uit het boek ‘The Final Days’ door Bob Woodward en Carl Bernstein in hoofdstuk 14, pagina 194 in de paperbackversie uit 1995): “Militairen zijn slechts domme, achterlijke dieren die je kunt gebruiken als pionnen in je buitenlandse politiek”

x

6500 zelfmoorden onder VS-veteranen, per jáár!

2012 ©WantToKnow.nl/.be

x

Twijfel om het artikel wel of niet te plaatsen. Wat een rotzooi. Oorlog.. Snap jij Jan Peter Balkenende nog, die met zijn vriendje, onze NATO-Secretaris Generaal, Jaap de Hoop Scheffer, als schoothondjes achter Bush aan liep? Omdat we onze internationale ‘verplichtingen’ diende na te komen..?

Toch maar geplaatst, zoals je ziet, als is het maar om deze informatie niet weg te laten moffelen en de mensen die verantwoordelijk zijn voor de oorlogen, deze informatie ook aan te bieden.. Het gaat om de informatie dat voor elke Amerikaanse soldaat die in Irak en Afghanistan stierf, er 25 (!) sterven thuis door zelfmoord..! Cijfers over zelfmoord waren ons bekend, maar het is precies zoals de heren leiders het willen. Gebruiken en dumpen ná gebruik.

Elke 80 minuten ziet een Amerikaanse veteraan, die waarschijnlijk nog geen 30 jaar oud is, geen andere uitweg dan zijn leven door eigen toedoen te beëindigen.. Een diep en diep triest verhaal. Wij kunnen niet anders doen dan de jongens en meiden die in eenzelfde radeloosheid rondlopen, met de beelden en ervaringen in hun hoofden van de afschuwelijke oorlogen, kracht en liefde sturen.

Als je ziet met wat voor een inspanningen rekruten werden en worden geworven voor het Amerikaanse leger, om hun diensttijd te vervullen in de oorlogsgebieden Irak en Afghanistan, dan staat dat in uiterst schril contrast met de nazorg voor deze jonge mensen, na terugkomst in hun vaderland waar ze zogenaamd voor gestreden zouden hebben..

Onder valse voorwendselen zijn beide oorlogen gevoerd. Excuses gemaakt door Bush en Blair. Geraffineerde gladjanussen, die het politieke spel tot in de finesses spelen, inmiddels door alternatieve rechtbanken in de wereld zijn veroordeeld als oorlogsmisdadiger..! Politieke kletsverhalen om hun hachie te redden, als zouden ‘met de kennis van nu, achteraf de beslissingen niet genomen zijn, zoals ze genomen zijn..’

En of de politiek wat leert van dit verhaal mag je je afvragen. Dit is de reactie van een zg. expert in veteranen zaken, Bob Filner, Democratisch congresslid  uit San Diego en ‘Senior-Democrat’ in het comite van veteranenzaken:  “Het is een epidemie die we niet ten volle aandacht geven; we zouden zoveel méér kunnen doen”…!

Wij willen het verhaal hierbij laten, maar mocht je meer achtergrondinformatie willen lezen, dan raden we je DIT artikel aan uit de Sunday-edition van de New York Times..!

* * *

Quote onder één van de artikelen:

This is so heartbreaking. I’ve experienced it first hand…twice. War is hell. I can’t think of anything worse. I just hope the nations young people who are thinking about joining the military will pay attention to this. The price of war is just too high….unless your Haliburton..”
X

En deze man verdient zijn postzegel..

13 gedachten over “6500 zelfmoorden onder VS-veteranen, per jáár!

 1. Meer US soldaten dood door zelfmoord dan in strijd

  Cijfers die voor zichzelf spreken :

  – Per dag maken 18 US-veteranen een eind aan hun leven = 6.500 per jaar
  – Gebruik van bv Seroquel (bipolaire depressie) is sinds 2001 met 700% gestegen
  – 30% van de zelfmoorden wordt in verband gebracht met medicatie
  – Uitgaven Pentagon psychofarmaceutica militairen in 2010 : $ 280.000.000 (verdubbeling sinds 2001)
  – 300.000 militairen keerden terug uit Irak en Afghanistan met psychologische problemen

  http://www.naturalnews.com/Infographic-Epidemic-Psychiatric-Drugging-Soldiers.html

 2. Een artikel als dit lees ik met gemengde gevoelens . Honderd gedachtes en emoties gaan er tegelijk door me heen , eindconclusie ; die soldaten hebben getekend in de hoop voor een betere toekomst , geld en valse beloften , misschien een stukje aangepraat patriotisme . Eenmaal aangekomen in de echte oorlogsituatie was er maar één weg ; overleven in een nachtmerrie . Opdrachten uitvoeren en onder hoge stress met weinig opleiding de gruwelijkste dingen meemaken en uitvoeren .
  Denk niet dat de gemiddelde GI JOE een goedopgeleide patriot met een bewust gemaakte keuze is , nee de meeste zijn semi-kanslozen die denken een toekomst te hebben met de kansen die hen in het vooruitzicht gesteld zijn .
  Na de Tour of duty komt de emotionele klap , het gevoel van verraad .
  Je kan zeggen dat ze stom waren om te tekenen , helaas waren ze ook gewoon slachtoffers van propaganda en leugen . Hopelijk komt de tijd dat geen moeder meer een soldaat zal baren , dan kunnen die machtgeile zgn leiders zelf in de ring gaan staan , ik bind de scheermesjes wel aan hun knokkels .

  1. Je wordt op je wenken bediend Cozmic, vruchtbaarheids problemen nemen schrikbarend toe de laatste decennia, ook weer dank zij die zelfde machtsgeile idioten

 3. gaat goed met uncle sam vanochtend op ’t niews 1 op de 7 amerikanen voedselbonnen.
  1 op de 9 onder de armoede grens.
  komt deze ZELFMOORDEN hun erg goed uit! scheelt weer uitkeringen te geven
  america is gonna be collapse in short time, thats for sure

 4. Eén van de redenen ? (je zou voor minder) :

  Barbaren !

  In de US worden er door militairen tijdens bijzonder wrede defensie trauma testoefeningen 10.000 dieren per jaar gemarteld en gedood om ‘de landsverdedigers beter bestand te doen zijn tegen realistische oorlogshandelingen op de battlefields’.

  De internationale dierenactivisten groepering PETA heeft de hand kunnen leggen op een video als voorbeeld van schokkende praktijken tijdens een ‘educatieve’ martelsessie van geiten bij het amputeren van hun poten dmv snoeischaar en kettingzaag (waarschuwing : niet voor gevoelige kijkers) : http://www.peta2.com/

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.