Advertentie

Standing Rock: veteranen vragen vergiffenis..!!


leonard=crow-dog-wes-clark-forgiveness-standing-rock

x

x

Standing Rock: veteranen vragen vergiffenis..!!

2016 © WantToKnow.nl/be

x

Een onverwachte ontwikkeling bij de demonstranten bij het Standing Rock kampement in Dakota. Sinds bijna 1 week hebben zo’n 2000 Amerikaanse veteranen zich aangesloten bij de protesterenden, die zich ‘Water Protectors’ noemen. En dat is een heel grote groep van mensen, die weten wat het is om in essentie je land te dienen. Zelfs met je leven je land ‘verdedigen’ tegen aanvallers van buiten. (Dat het wellicht té vaak ‘van binnen’ is, is even een andere zaak). De veteranen die naar het Standing Rock-kampement zijn gekomen, hebben beloofd als een ‘menselijk schild’ te willen dienen, voor de ‘native americans’ die er leven en protesteren.

Hier zie je de oproep van één van die veteranen naar al zijn collega’s, om naar het kampement te komen en aan te sluiten. Inmiddels is het hartstikke koud en besneeuwd geworden, wat mooie plaatjes oplevert, maar laat zien hoe de omstandigheden zijn voor de protesterenden.

Afgelopen maandag hielden de oorspronkelijke Amerikanen een vergevingsceremonie met deze veteranen in het gebouw van het Standing Rock casino, waarbij de veteranen gelegenheid werd geboden om afstand te nemen van de militaire acties die in de hele geschiedenis van de Verenigde Staten gehouden zijn, tegen de oorspronkelijke bewoners van ‘Amerika’. Het was Wes Clark, de zoon van de gepensioneerde generaal Wesley Clark, oud-commandant van de NAVO-troepen (in o.a. Joegoslavië), die op zijn knieën ging voor Leonard Crow Dog, de leider van de groep protesterende ‘indianen’ bij Standing Rock.

standing-rock-forgiveness-ceremony
De zoon van oud-generaal Wesley Clark, op zijn knieën voor Leonard , als woordvoerder van een groep veteranen van het Amerikaanse leger, die vergiffenis vraagt voor het onrechtmatige geweld dat de Native Americans is aangedaan, in de loop der eeuwen.

Het was een symbolisch gebaar, waarbij eeuwen van onderdrukking tegen de Natives’ werd vergeven en hun partnership als ‘fellow-Americans’ werd geëerd, in de opstand tegen de aanleg van de Dakota Access Pipeline. Chief Leonard Crow Dog bood de vergiffenis aan en riep gelijktijdig op voor wereldvrede, met o.a. de woorden:

‘Wij bezitten het land niet; het land bezit ons’

Naast deze Leonard Crow Dog, de spirituele leider en medicijnman van de Lakota-grope, was er o.a. Sioux woordvoerder Phyllis Young die de veteranen dankten voor hun komst naar Standing Rock en hun commitment..

https://www.youtube.com/watch?v=pZecIAFp98E

Velen van ons, in het bijzonder ikzelf, komen van de groepen die jullie pijn hebben gedaan gedurende de vele jaren. Wij kwamen en bevochten jullie. We namen jullie land af, we tekenden verdragen met jullie die we verbraken. We hebben mineralen gestolen van jullie heilige heuvels. We toonden de gezichten van onze presidenten in jullie heuvels door de berg met explosieven te bewerken.

We namen nog meer land en namen jullie kinderen en leerden ze jullie taal af, de taal die jullie van God de Schepper gekregen hebben, en we leerden ze onze taal. We hebben jullie in helemaal niet gerespecteerd en jullie Aarde vervuilt. We hebben jullie op zoveel manieren pijn gedaaan, maar we komen hier zeggen dat het ons spijt. We zijn jullie hier ten dienste en smeken om jullie vergiffenis.

Originele tekst:

‘Many of us, me particularly, are from the units that have hurt you over the many years. We came. We fought you. We took your land. We signed treaties that we broke. We stole minerals from your sacred hills. We blasted the faces of our presidents onto your sacred mountain. When we took still more land and then we took your children and then we tried to make your language and we tried to eliminate your language that God gave you, and the Creator gave you. We didn’t respect you, we polluted your Earth, we’ve hurt you in so many ways but we’ve come to say that we are sorry. We are at your service and we beg for your forgiveness.’

standingrock-veteranen-forgiveness

 

 

30 gedachten over “Standing Rock: veteranen vragen vergiffenis..!!

  1. Ik gebruik Guido’s Optie door niets te zeggen, men mond staat open van sprakeloosheid !

   In de mensen een welbehagen !

  2. Ja, hè Jenne.
   Een zucht van verlichting ook.
   Hiermee bereikt de dappere zoon van Wesley Clark een heleboel
   medeleven en positiviteit.

 1. Had ooit familie die in de Montana woonden, heb foto’s van een oud tante die haar zuster bezocht die daar met haar man wonden, zij bezocht zo als bijna ieder één, het monument van Generale Custer,
  die door de Sioux natian in de pan werd gehakt, ben er later zelf ook geweest, veel Nederlanders trouwden met Indiaanse vrouwen, Johnnie Dep is er zo één, half Indian, men zegt ook Johny Cash, heb er enige oude boekjes over hoe het plaats vond tussen, de nieuwe en oude Amerikanen.
  Maar het was een verdringings oorlog, met heel veel slachtoffers, jammer maar inherent aan de mensheid, hoef je ook geen excuses voor te zoeken, was en zal altijd zo blijven, denk maar eens na wat ons in Europa te wachten staat, met onze gekochte en corrupte leiders, net gezien hoe die helden een vrouw van de trap, trappen ! moet ik daar bij en naast leven no way !!!

  Jenne

 2. in mijn optiek zijn ALLE voor een handje bloedgeld gekochte wapendragers (Qheet die krengen Helhonden) zoals militairen en politietuig moordenaars …
  in die zin ist hartstikke tof, dat voormalige moordenaars, zoals dit handjevol veteranen tot inkeer gekomen lijkt !!!
  ook is het Prima dat dit soort onmensen bij bossen zelfmoord pleegt … in het kader van de karmiese vereffening kunnen het er niet genoeg zijn … als ze een beetje doorpakken zou het toch nog leuk op Aarde kunnen worden !!!

 3. Ik ben er zeker van. Dit is één van de gelegenheden, momenten, waarop we een ’turning point’ bereiken. We gaan beseffen dat ÉÉN zijn. Dat we elkaar en moeder aarde lief moeten hebben.

 4. Niets gebeurt zonder rede , alles valt je toe, omdat je het immers zelf hebt gecreëerd in eerder levens of in dit leven.
  Ook de Indianen en ook de Bewoners van deze Aarde hebben niets te zeggen over Land en aan wie het toebehoort, elk mens mag vrij lopen en wonen waar hij wil.
  Oorzaak en gevolg speelt hier de grote rol, Als je als Indiaan meent recht te hebben op een stuk land dat aan iedereen toe behoort en mensen die dat grondgebied overstaken of er gingen jagen , gevangen nam en scalpeerde of dood maakte, dan krijg je te maken met een natuurwet die zei zeggen, te respecteren !!! En als je daar niet naar leeft dan kom je het vanzelf tegen, want dan komen er mensen op je pad die precies doen wat jij ook doet. Ook dat land Claimen en je doden, is heel logisch toch! Maar ook zei komen weer hun meerder tegen en uiteindelijk komen alle partijen door deze ervaringen erachter dat zei het zelf zijn die dit hebben veroorzaakt.
  Het Bewustzijn is steeds door deze ervaringen aan het groeien en uiteindelijk komen we erachter dat we moeten Communiceren en onze wapens moeten vernietigen en in harmonie dienen te leven met alles wat er is.
  We zien nu dat dit op grote schaal gebeurt en dat het Leven laat zien dat we allemaal uit hetzelfde nestje komen en we elke dag van onze ervaringen mogen leren en steeds beter zien wie wij eigenlijk ten diepste zijn.

  1. Wat een vreselijke B.S. De blanke kolonisten werden in eerste instantie vriendelijk verwelkomt door de indianen, pas toen zij hele kuddes buffels en hele stammen indianen gingen uitmoorden ( waarbij zij de skalpen van de indianen als souvenier mee namen , werd dat gebruik ook door de indianen overgenomen.De indianen kende geen woord voor landbezit en hadden alleen jachtgronden die ze claimden als hun terrein. Dat was niet als bezit maar als gebied dat zij beheerde. En ja er waren ook oorlogen onderling maar die stonden in geen verhouding tot wat de blanke kolonisten hebben gedaan.

  2. Spaans verhaal, kwamen aan bij een eiland één ging er aan land, een jonge man, hij werd omringt door jonge dames, ze verloren hem uit het oog, kreeg waarschijnlijk een klap op zijn hoofd, werd geslacht en opgegeten, kanibalen !

  3. Marcel ik schrijf geen Bullshit!! maar kijk naar de dualiteiten van het leven , alles is een optelsom van het verleden, Hoe oud ben je eigenlijk om dit allemaal te weten en af te doen als Bullshit! Was jij erbij dan dat ze vriendelijk werden ontvangen , dat moet dan wel want je pretendeert het als jou waarheid dat het zo is gegaan, of slik je alles voor zoete koek en leef je de waarheid van anderen en niet die van jezelf. Ik spreek uit eigen ervaring en heb respect voor ieders waarheid, maar dan wel als het jou waarheid betreft.
   Als jij iemand in elkaar slaat, dan krijg je dat 100 procent terug , alleen bepaal je zelf niet wanneer, daar zorgt het leven voor, en dat gaat al zo lang wij hier op aarde leven, en dit geld voor iedereen.
   ook voor Indianen en andere mensen.
   Verdiep je eens in Reïncarnatie dan zal je merken dat niets voor niets is.
   En ga zeker niet roepen als het jou niet zind dat alles Bullshit is want dat getuigt van weinig respect naar mensen toe.
   Fijn weekend Marcel 🙂

  4. Beste Raymond
   Ik ben oud genoeg om te weten hoe het is gegaan en ja dat hangt alleen af van welke leeftijd je uitgaat. In een andere incarnatie ben ik cherokee geweest, daar kan ik me nog zaken van herinneren net als andere levens .Die andere levens waren verifieerbaar door derden. Jij praat alsof de indianen wilden waren , verre van dat. De blanke zijn begonnen met skalperen omdat het bewijs was voor het doden van een indiaan, waarvoor ze in sommige situaties nog een bonus voor kregen ook. Zolang jij blijft geloven in karma dien je je te voegen naar de wetten daarvan, echter karma en incarneren zijn werktuigen voor gevangenhouden. En ja beste Raymond ik heb mij uitgebreid verdiept in reincarnatie en karma , in boedhisme en andere levensbeschouwingen, dat levenspad is voor een groot deel al gelopen.

  1. Juist, als we bij dat onderwerp blijven. Vreedzame demonstranten die mishandeld en gearresteerd worden, maar zich er niet onder laten schoffelen omdat ze in iets geloven, terwijl het westen geloofd in de beurs, het grote geld.

 5. Men zal geen vrede kennen als men leeft in ontkenning en met leugens.

  Vermoorden de mannen, verkrachten de vrouwen, stolen de kinderen.
  Na 3 generaties waren de originele indianen niet meer ‘negroide’ maar zo goed als blank.
  https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=imgres&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjVgNbOs-fQAhXMfRoKHcucAtgQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F518125132105988818%2F&psig=AFQjCNE2lo14D5Mbn6H2vBERce7_VgJtkQ&ust=1481382935703992

  Het is zelfs na 2 generaties mogelijk om van 100% negroide (opa of oma) naar volledig blank (kleinkind) uiterlijk. Zo ook 1 van mijn kinderen.
  Blank/ albino is slechts een gen afwijking/ gen mutatie. Blank is een andere type albino dan de “bekende albino” met rode ogen.
  De Afrikaanse vrouw bezit het gen waaruit alle andere gencombinaties/ alle rassen op aarde zijn voortgekomen.
  Al het leven is begonnen in Afrika. Afrikanen zijn duizenden jaren geleden over de hele wereld gemigreerd.

  Queen Califia (California)
  http://www.eurweb.com/2015/04/the-history-of-queen-califia-and-the-california-blacks/#
  “In the continental United States of America, there were Africans who came before slavery, before Columbus, and thousands of years before Jesus Christ. In many cases, these Blacks and other indigenous nations established thriving civilizations in ancient America. Queen Califia and the California Blacks were one such ancient Black nation”

  zie ook het verhaal van Princess Scottia (Schotland) en vele anderen.

  “Seeing as how it only takes three generations to turn a Black person into a White person (and visa versa). No doubt there came a time when as Europe’s formerly bi-racial populations, became more homogeneously White, White people decided that they could no longer acknowledge that all that they knew and had, was derived from the minds and labors of Black people – even down to their religious beliefs. The logic no doubt being that Whites could not progress to their full potential, if they were always looking up to Blacks, as the personification of knowledge and wisdom. So a change had to be made, and at some point, by somebody, that change began.

  Of course, we have no way of knowing when this process of Whitinizing Blacks began, or who did it, or where it was first done. But we do have some materials by which we can track the process, somewhat.”

  De fundering van onze civilisatie is gebouwd op leugens. Hierdooor zal onze civilisatie nooit vrede kennen.

  1. Bovenstaande is de fundering voor het uitmoorden van de natives. Het willen ontkennen van afkomst.

  2. Jij propageert het white racisme, niemand weet hoe het echt in elkaar steekt, het mensdom van waar, waar heen, indianen hebben genen van aziaten en ook gelaats trekken, negroïde volkeren komen uit hartje Africa, de Peulen leven er om heen, en uiteindelijk komt het dan “” God mag het weten “”, er zijn blanke venussen en zwarte, en lichtgekleurde, ik zie je punt niet echt in je betoog beste Sun, groet Jenne

 6. Voor mij is deze actie van veteranen en Indianen één van de mooiste gebeurtenissen, die in lange tijd hebben plaatsgevonden. Het is een inspirerend voorbeeld voor hoe we als mensen met elkaar dienen om te gaan.

 7. Het is mooi dat de Veteranen vergiffenis krijgen en dat de Staat zich z.g heeft teruggetrokken, maar in de wandelgangen rijst het vermoeden dat NIETS minder waar is, the sneaky bastards

 8. Dit gebeuren moet ongelooflijk helend zijn… Niet alleen voor hen maar mss zelfs voor het hernieuwen, het resetten van de kosmische energieën die zo sterk verstoord worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.