Advertentie

Explosieven onder de huid? Hoe bang ben jij nu?


Wanneer je de artikelen over de enorme druk op de vrijheden van wereldburgers in de afgelopen jaren hebt gevolgd, is dit bericht natuurlijk geen verrassing meer. De ridicule methodes van overheden om burgers bang te maken en vooral bang te houden, nemen ongekende vormen aan. Het lijkt erop dat Al Qaeda, de ‘Grote Boze Wolf’ in dit Aardse sprookje en ooit door de CIA zélf bedacht als een handige fake-organisatie om de Russen in Afghanistan te bestrijden, een onmetelijke vindingrijkheid op dit gebied aan de dag legt. Hun inventiviteit om Westerse landen hoe dan ook dwars te zitten, kent geen grenzen. Als we de berichten van onze overheden moeten geloven althans..!

Met een chirurgische precisie zouden explosieven onder de huid geplaatst worden van terroristen, die vervolgens schijnbaar aan boord van vliegtuigen in staat zijn, deze explosieven tot ontploffing te brengen, door in deze onderhuidse stof, een andere stof te injecteren, die het hele ‘zaakje’ dan tot ontploffing brengt. Deze ’terroristische inventiviteit’ blijkt er in deze Westerse landen toe te leiden, dat Westerse burgers hun vrijheden met handenvol tegelijkertijd moeten inleveren bij hun overheden, die vervolgens dit varkentje weleens zullen wassen. Maar schijn bedriegt en zeker ‘valse schijn’..!

Wanneer we naar de feitelijk valse-vlag-operaties kijken, die zijn uitgevoerd, van de 9/11-aanval op de eigen burgers van de VS tot en met de ondergoedbomvlucht 2 jaar geleden, dan is een heel ander scenario in de maak. Letterlijk en figuurlijk is zich ‘onderhuids’ een complot aan het uitrollen, waarbij burgers hun ingeleverde vrijheden NOOIT meer terug zullen krijgen, waarbij burgers feitelijk in gevangenissen-zonder-tralies zijn beland.
De mondigheid van burgers en de vrijheden van het internet lijken gelijk evenredig op te gaan met het onderdrukken van persoonlijke vrijheden van wereldburgers. We raden je daarom aan, jezelf op de hoogte te houden via de alternatieve media.
Lees bijvoorbeeld het uiterst erudiete verhaal van advocaat Kurt Haskell en zijn vrouw, die aan boord waren van de ondergoedbomvlucht (zie illustratie hieronder) met Kerst 2009. Dán zie je het hele verhaal in het werkelijke perspectief-van-het-bedrog! Een student die voor het karretje wordt gespannen van ‘krachten achter de schermen’..!

– Tips voor terroristen? –

Wij van WantToKnow vragen ons af, waar de grens ligt tussen een vliegtuig uit de lucht halen met een onderhuids explosief, aan boord van een verkeersvliegtuig, of het neerschieten van eenzelfde vliegtuig, maar dan wanneer dit bijvoorbeeld aanvliegt boven een drukke stad als Amsterdam of New York. De moderne hitte-zoekende militaire raketten, die tegenwoordig simpel vanaf de schouder al kunnen worden afgeschoten om helikopters en vliegtuigen neer te halen, zijn natuurlijk ook uitermate geschikt om verkeersvliegtuigen mee op te blazen. Waarom gebeurt dit dan niet door terroristen? Of brengen wij ze nu op een idee..? Sorry voor onze slimheid, of is het de domheid van Al-Qaeda? Of wellicht de domheid van de valse-vlag-bedenkers..?

Voor iedereen die weleens om een burgervliegveld als Schiphol bijvoorbeeld heeft gereden, weet dat het godsonmogelijk is om een dergelijke daad te voorkomen. Is Al-Qaeda dan zo dom, dat ze dit niet zien, of is het de bedoeling dat terroristen AAN BOORD dienen te zitten van vliegtuigen..?? Dienen zij zélf bij dit soort ‘aanslagen’ om het leven te komen, omdat er dan 17 maagden in het hiernamaals klaar staan..?

Laten we wel zijn, onze gedachtegang is bedoeld om je aan te geven, dat er andere krachten achter dit hele opgeblazen verhaal werkzaam zijn, dan we zo op het eerste oog kunnen ontwaren. Natuurlijk zou een échte terroristische organisatie een dergelijke daad simpel uitvoeren. Maar het gáát dus niet om een terroristisch doel, het gaat om het doorvoeren van de gevolgen..! En daarvoor is angst nodig, veel angst, om mensen zover te krijgen, dat ze hun eigen vrijheden opgeven..!

En de bangmakerij die weer van déze waarschuwing uit de VS uitgaat, is enorm..! Het vergt elk talent van mensen om zich NIET bang te laten maken, aan de andere kant stelt het ons opnieuw op de proef om bij onszelf te blijven en de onzin van bangmakerij in de ogen te kijken.
Feitelijk zijn we de laatste jaren opgeschrikt door bomaanslagen van ’terroristische groepen’ in juist DIE landen, die kennelijk motieven nodig hadden om een oorlog in het Midden-Oosten te rechtvaardigen. Op deze wijze is het de VS, Groot Brittannië en Spanje gelukt hun volk te motiveren om vóór deelname  aan oorlogshandelingen te stemmen. De door knappe koppen bedachte ‘Warrrrrr on Terrrrorrrrr’ doet zijn werk. Voor die mensen die bang zijn en hopen dat ‘anderen’ hen verdedigen.

We willen deze ‘Grote Boze Wolf’ graag recht in de ogen te kijken, en bij onszelf te rade te gaan of die boosdoener zich buiten onszelf bevindt, of dat we feitelijk niet bij onszelf te raden zou moeten gaan, of we deze boosdoener niet zélf in leven houden, door hem met onze angsten te voeden.
x

* * *

x

De VS laat een waarschuwing uitgaan voor chirurgisch terrorisme…!


Diverse bronnen..
vertaling © Guido Jonkers – WantToKnow.nl/.be

x

Het nieuwe advies van de VS is als volgt vervat: ‘Het DHS (Department of Homeland Security) heeft een potentieel gevaar geïdentificeerd in het kader van terroristen die mogelijk overwegen om chirurgisch explosieven in mensen te laten implanteren, teneinde terroristische aanvallen uit te oefenen.’

De VS beweert dat het volgens diverse inlichtingendiensten zeer wel mogelijk kan zijn dat terroristen zware explosieven gaan verbergen onder hun huid, door deze met een ander chemisch middel te laten ontploffen, via injectienaalden.

De TSA (Transportation Security Administration) roept op extra waakzaam te zijn, tijdens controles. Met name een zelfgemaakt explosief, zoals PETN, zou verstopt kunnen worden onder de huid.

“Deze maatregelen zijn ontworpen om onvoorspelbaar te zijn, waardoor passagiers niet op elk vliegveld dezélfde activiteiten waarnemen”, aldus TSA/woordvoerder Nick Kimball. “Maatregelen zouden kunnen bestaan uit ‘interactie’ met de passagiers, in combinatie met het gebruik van andere screeningsmethodes, waaronder het op de huid fouilleren, en het gebruik van moderne instrumenten en technologieën.”

De regering in de VS geeft toe, dat er ´nog geen informatie is over een specifiek plot hieromtrent´, maar bronnen´ zeggen dat er door VS-hooggeplaatste-ambtenaren gesprekken opgevangen zijjn, die dit suggereren. En vanzelfsprekend gaat het dan weer om terroristen die aan boord van verkeersvliegtuigen deze daden zouden verrichten. Ook zijn naar verluidt transportautoriteiten in Engeland ook al op de hoogte gebracht.

Je hoeft zélf al eigenlijk niet meer te denken, want met dit soort propaganda-plaatjes wordt het 'gevaar' helemaal ingevuld, rondom onze vraag: 'Hoe ging dat dan met die ondergoedbom'.. Verder zijn er toch geen vragen meer nodig..! (klik voor artikel over 'hoe het ook gebeurd zou kunnen zijn'..!)

Jay Carney, is woordvoerder voor het Witte Huis en meldt dat leidinggevenden van het US Department for Homeland Security en de TSA al contact hebben gehad met luchtvaart maatschappijen en buitenlandse transport-ambtenaren.

Volgens Carney hebben terroristische groepen hebben herhaaldelijk en publiekelijk aangegeven naar nieuwe methodes te zoeken, om explosieven te verbergen. Volgens hem zullen overheden en veiligheidsdiensten  daardoornet zo mee moeten evolueren als de dreiging dat doet. Dit was het idee waar terroristen op zoek naar waren, om veiligheidsmaatregelen te omzeilen, teneinde vliegtuigen toch tot hun doelwit te kunnen blijven maken. Het is allemaal niet zo verrassend vindt Carney.

Een dergelijke methode zou hebben gefaald, toen Umar Farouq Abdulmutallab, een voormalig student van het University College in Londen, zich trachtte zich op te blazen in een vliegtuig. Deze vlucht was met Kerst 2009 op weg was naar Detroit. Wij maakten hier uitgebreid melding van in ons artikel hier op de site.

Volgens terroristisch expert Joseph Farah zouden “Vrouwelijke zelfmoordenaars die door Al Qaida zijn gerecuteerd, de explosieven in hun borsten hebben laten transplanteren, op een wijze zoals ook borstvergrotingen plaatsvinden.“ Al-Qaeda’s lijkt steeds moderner geworden te zijn, de afgelopen jaren ná 11 September 2001. Britse autoriteiten geloven dat een man, die trachtte om de minister van Binnenlandse zaken van Saudi Arabië te doden, in 2009, een bom gebruikte, waarbij de explosieve stof PETN werd geïnjecteerd met lood-azide uit zijn onderbroek.

En dan is er natuurlijk het geval van Richard Reid. Deze Engelsman had PETN verstopt in zijn gymschoenen. Hij probeerde volgens de officiële berichten al in December 2001 al,  dit PETN tot ontploffing te brengen op een intercontinentale vlucht. En in 2006 arresteerde de politie een terroristische cel die van plan was om softdrink-flesjes te voorzien van explosieven. En ook hier zou het volgens berichten de bedoeling zijn geweest trans-Atlantische vluchten te laten neerstorten.

De VS en Groot Brittannië zeggen alert te zijn op wraakacties, nadat de Amerikanen erin slaagden, Osama Bin Laden te vermoorden..

De steeds toenemende vindingrijkheid van Al-Qaeda-bommenmakers, heeft er ook toe geleid, dat vloeistoffen boven de 100 ml niet meer meegenomen mochten worden aan boord van vluchten , de schoenen van passagiers worden onderzocht en dat er overal full-bodyscanners op de luchthavens in de VS zijn geplaatst. Vorig jaar oktober leidde inlichtingenonderzoek naar de ontdekking van explosief materiaal in inktpatronen voor desktopprinters, vervaardigd door Al-Qaeda op het Arabische schiereiland.. De patronen zouden geladen worden op vluchten van vrachtvliegtuigen van Leicester naar Dubai.

* * *

x

We raden je in het kader van deze bangmakerij aan, om je horizon te verbreden, zo je dat al niet hebt gedaan. Kijk eens naar een reeks van artikelen hier op WantToKnow, die je ongetwijfeld een dieper inzicht in deze materie zullen geven.

– Over valse-vlag-operaties en wat hun doel is. HIER

– Over de ridicule zaken rondom de vlucht van een jochie die een terroristische ondergoedbommer zou zijn. HIER

– De Amerikaanse overheid is een Nazi-overheid, Jesse Ventura. HIER

– Hoe de ‘Patriot Act’ Amerikanen niet beschermt maar onderdrukt! HIER

– Full body scanners, vernederen en bangmakerij..! HIER

– Tirannie in de VS via de TSA HIER

– Veiligheidsadviseur in de VS handelt als een Nazi HIER

– Hoe de nieuwe Patriot Act Amerikaanse senatoren doet schrikken. HIER

– Hoe opa Bush eigenlijk een Nazi-bewind in de VS wilde vestigen HIER

67 gedachten over “Explosieven onder de huid? Hoe bang ben jij nu?

 1. Foei Guido, zonder toestemming een heel verhaal uit The Daily Telegraph jatten en dan ook daarvan maar meteen het auteursrecht claimen middels een vertaling. Hoe brutaal wil je het hebben?

  1. Grappig dat jij weet dat ik GEEN toestemming heb..! Heel vreemd, je doet je naam kennelijk eer aan. Het copyright geldt op de vertaling overigens, zo simpel is dat. Jouw copyright hierboven heb ik in ere gelaten, door je verhaal te plaatsen.Nog inhoudelijk iets te melden wellicht?

 2. dit is absoluut geen false flag! 9/11 en londen metro zomaar wat voorbeelden.
  dit om de wereld zg te laten zien; zijn we klaar voor de onderhuidsechip teneinde de zg veiligheid te waarborgen zie NWO VN en EU.
  ess geht ganz schnelllllllllllllllllllll.

 3. ACH ER ZIJN ALTIJD VAN DEI DEBUNKERS DIE WEL IN DEZE BANGMAKERIJ FLAUWEKUL MEE GAAN ZOALS ANGELA. SUKKELS DIE NOG IN HET OFFICIELE VERHAAL VAN 911 GELOVEN ZIJN IRRITANTE TROLLEN. DAAR BESTEED IK GEEN ENERGIE AAN.

  911 WAS EEN VALSE VLAGOPERATIE

  1. Wie is Angela? En wie ben jij dat je anderen een sukkel mag noemen.
   iedereen is vrij in zijn mening en oordeel. Misschien hebben wij het juist helemaal mis.
   In deze wereld is namelijk één ding zeker. Er is niets meer zeker!
   Spreek enkel voor jezelf en laat anderen hun mening.

  2. INSGELIJKS LIJKT MIJ WEL OP Z’N PLAATS!
   jij doelde op mijn stukje; je kunt niet eens mijn naam goed spellen
   =scheldwoord/belediging verwijderd=

 4. Oei, wat een reacties hier?
  Het enige dat men volgens mij wil bereiken is dat er nog meer gefouilleerd kan worden. Nog meer scans die niet zo goed voor je zijn.
  Ik zie zie ze wel eens vliegen maar ga niet vliegen. Als er zo moeilijk wordt gedaan in Amerika om er binnen te kunnen komen kan ik alleen maar adviseren er gewoon niet naar toe te gaan. Een mens is welkom of niet, toch?
  Geldt trouwens voor wel meer landen.
  Ik ben er voor dat we de hele wereld samen delen maar zo lang we daar niets over hebben te beslissen omdat de “eigenaren” van deze wereld daar over gaan zullen we nog even geduld moeten hebben.
  Zodra we de wereld weer vrij is van onderdrukking kunnen we allemaal gaan en staan waar we willen.
  Dat is nu niet zo. Dat lijkt zo. Als je allerlei dingen moet doen om ergens binnen te mogen ben je niet welkom.
  Stel; je wilt bij de buren op de koffie. De enige manier om daar binnen te komen is langs een bodyscan. Je moet je zakken leegmaken in de hal, mag je schoenen niet aanhouden en moet ook nog je identiteitsbewijs laten zien. Hallo. Daar gaat een normaal mens toch niet op de koffie?
  Ik begrijp dus niet dat iemand nog op vakantie wil in een land dat moeilijk is te bereiken,
  Ook sommige zakenreizen gewoon niet meer doen toch?
  Ik heb trouwens te doen met de mensen die als bom worden gebruikt. Hebben ze ooit wel een leven gehad? Zijn ze ooit wel eens echt gelukkig geweest. Is er iemand op de wereld die echt van ze houdt? Je moet wel helemaal niets hebben op deze wereld om je over te laten halen zoiets te doen.

  1. Wat zouden ze hier pijnlijke ONTSTEKENDE wonden van krijgen zeg! Een lichaam valt er toch bij neer (binnen 5 min), wanneer je dit soort chemicaliën inspuit? Veel handiger idee, is dat van Cosmic, gewoon verwerken in bruine bonen met uien! of bedoelde je dat niet….:lol:

  2. Tja Mirakel , het was eigenlijk meer een laconieke reactie . Toen ik dit verhaal over geïmplanteerde bommen eerder op de radio hoorde had ik echt zo iets van ; Oh my god , waar gaat deze onzin weer naar leiden ?
   Mijn comicbrain ging toen aan de haal met het idee om met een groep van een man of twintig twee dagen voluit aan de erwtensoep en bruinebonengerechten te gaan en velvolgens een vliegtuig met biogas op te blazen . Terroristen moeten ook nl. ook een beetje met hun tijd meegaan ; groen dus !
   over Herman Brood gesproken ;
   http://www.youtube.com/watch?v=zxOCRhmyUUk

 5. Het leek mij ook een simpeler methode om met een hitte zoekende raketten te werken of zou die voor terroristen misschien te duur zijn?
  Dat vroeg ik me trouwens al veel langer af.
  Ook het lamleggen van onze industrie is niet erg moeilijk, een explosief onder alle of in iedergeval een groot aantal hoogspanningsmasten en Nederland zit minstens een jaar zonder electra.
  En als ze weer zijn opgebouwd doe je het een keer opnieuw en dan is het geld van Nederland op.
  En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
  Onze westerse wereld is zo ongelofelijk kwetsbaar.

 6. De wereld wordt geregeerd door geesteszieken, ernstige praktisch ongeneeslijke geesteszieken! Daarom volg ik de politiek en de MSM niet meer, ook kijk ik nauwelijks nog naar de TV en dan zeker de commerciële zenders niet, nooit gedaan trouwens. Een en al leugens en bedrog, sensatie en laagbijdegrondse programma’s. Weinig verheffends wat je te zien krijgt. Dit zie je ook in het onderwijs, wat daar gegeven wordt is hemelschreiend. We leven in een Machiavelliaanse situatie.
  En Selene:
  je hebt absoluut gelijk, ik kan je hele betoog beamen; jij denkt nuchter. Het zou eens tijd worden als de mensen hun boerenverstand, dus nuchtere verstand eens gaan gebruiken, want nuchter zijn de meesten al lang niet meer; volkomen geïndoctrineerd door de “bovenbazen”. Als de massa wel hun nuchtere verstand en gevoel zouden gaan volgen en zichzelf weer zouden gaan respecteren en daardoor ook anderen, dan zouden ze toch al lang opgestaan zijn en zeggen: genoeg. Weg met die psychopaten. We nemen ons leven in eigen hand. Maar nee, ze liggen nog altijd aan de trog met varkensdrek en knorren als er weer drek ingestort wordt.
  Raasssssssdondersssssss bommen en granaten nog aan toe!

 7. De wereld van list en bedrog wordt zo duidelijk dat het bijna lachwekkend is.
  Wie hier nog intrapt, is niet goed op de hoogte. Denk maar eens aan de Bilderberg groep. En dan nog juichen voor de koningin die hier lid van is!
  Het is slechts de onmacht die je voelt bij al deze berichten. Wat kun je als eenling doen? Je ogen openhouden en afwachten tot de werkelijke bom ploft!

 8. Wanneer ik zo’n bericht lees is mijn volgende vraag: gaan ze nu mensen lichamelijk inwendig visiteren? Mensen nog meer vernederen en allemaal onder het mom van war on terror. De grootste terroristen zitten niet in het Oosten maar in het Westen. Kijk maar eens wat er allemaal in Amerika gebeurt met de TSA en de Homeland Security. Mensen worden daar voor het minste of geringste (of helemaal voor niets) opgepakt.
  De EU heeft haar goedkeuring gegeven om in heel Europa ook die verrekte bodyscanners te laten plaatsen. Stapje verder maar meteen om ook die visitaties te doen?

  1. Massaal niet meer op het vliegtuig stappen.
   Protest zonder geweld.

 9. Ik heb ook met opperste verbazing dit nieuws gehoord. Niks is te gek tegenwoordig om excuses te bedenken waarmee je mensen onder controle kunt houden. Nou dit weer!

  De grootste angst is wat mij betreft de sterk opkomende twijfel wie je tegenwoordig nog kunt geloven. Als blijkt dat je eigen overheid/media ons de grootste leugens op de mouw spelt, wat is dan realiteit?

 10. Als je weigert je vingerafdruk achter te laten was het sowieso al moeilijk om te gaan vliegen. Voor mij hoeft het ook niet, wat een geld,- en energieverspilling voor een paar weekjes zon of dingen bekijken die je nog niet eerder hebt gezien maar die je ook zo weer vergeten bent.

  Thuis kan het ook heel fijn zijn, nu het weer nog even op de zomerstand.

  Mensen die dit verhaal geloven zijn nog niet verder gekomen dan het lezen van Roodkapje en de 7 dwergen, of was het Sneeuwwitje en de boze wolf:)?

  1. Ienimini, ik ben (misschien wel) een “beertje met een heel klein beetje verstand” (wat m.i. gunstig is voor het gaan van Het Pad), maar ik lees graag sprookjes; daarin zit heel veel wijsheid vervat, universele wijsheid dan wel te verstaan, vol van symboliek: ze zijn niet voor niets eeuwen- en eeuwenoud, net als de bijbel en andere wijsheidgeschriften. Ook lees ik graag Winnieh de Poeh en TAO van Poe en zo meer van die wijze boekjes van Poeh en je schrift: “Mensen die dit verhaal geloven zijn nog niet verder gekomen dan het lezen van Roodkapje en de 7 dwergen, of was het Sneeuwwitje en de boze wolf:)?” zegt wat van jouw stadium, toch? Dit is ter “leringhe ende vermaeck” bedoeld en niet veroordelend. Eenvoud is kenmerk van het ware. 🙂

 11. Ooit waren er interessante ziels-opende artikelen op Wanttoknow die met regelmaat geplaatst werden.
  Nu lijkt wanttoknow verworden tot een uitdragerij van angst verhalen die de overheid steunen om de bevolking boos en angstig te houden en dat mag natuurlijk.

  Heeft iemand links voor mij naar sites die die ziels-opende artikelen nog wel plaatsen (en dan geen Galactische Federatie onzin aub)

  1. Wat een zielepieterige reactie Charles; doet me idd aan Chaplin denken.

   ‘Heeft iemand links voor mij naar sites die die ziels-opende artikelen nog wel plaatsen (en dan geen Galactische Federatie onzin aub)’


   De hautaine houding druipt ervan af. Naar mijn mening. Maar misschien eens een paar van die ‘ziele-openende artikelen ‘uit het verleden’ noemen..? Charles vind het kennelijk allemaal normaal, dat mensen (w.o. de TSA-medewerkers zélf) worden blootgesteld aan ONGETESTE apparaten. Daar wil je niets van horen? Sleep well!

  2. Beste Guido, over je gastheerschap hebben we het al gehad, dat is er niet.

   Alles is geluid alles is trilling, elke gedachte elke hartslag trilt naar elkaar door.
   Want to know heeft enkele zeer interessante stukken geplaatst over chakra’s en energie punten.
   Je hebt twee keuze’s in het leven, kies ik voor angst of kies ik voor liefde.

   Als je zogenaamd wakkere berichten plaatst kies je voor angst en tril je mee met de angstzaaiers. Het leven is om te komen tot de weg van liefde.

   Duidelijk is dat ik verder evolueer en andere blijven hangen in de angst en dat is goed daar is niets mis mee, als je niet anders weet.

  3. Charles , ik weet niet wat jou agenda precies is , maar ik kan je wel vertellen dat ik je meer en meer een irritant verwend pestventje begin te vinden , terwijl mijn tolerantiegrens redelijk hoog ligt . Misschien tijd om je eigen weblog te beginnen waarop je misschien met de gratie gods een artikeltje van WTK mag plaatsen . Get a fucking life .

  4. Charles ik snap wat je bedoeld met “ziels-opende” artikelen, echter er zijn nog steeds mensen bij wie de zielsopening gesloten is, het negatieve zal eerst opgelost moeten worden in ons en in de wereld om ons heen, dit kan door je te focussen op de liefde maar er zit schijnbaar nog veel kwaadheid in de mens en daardoor voert ook nog de angst de boventoon, omdat dit voor jou een gepasseerd station is kun jij hier al aan voorbij gaan, neem de artikelen die jou niks meer zeggen voor kennisgeving aan. Licht-energie is beter te gebruiken.
   Maar Galactische Federatie onzin kan ik niet met je eens zijn, waarom zouden er geen buiten-aardse volkeren zijn die het goed met ons voor hebben? Alle hulp voor onze aarde en aardemensen is welkom zou ik zo zeggen.

   Hartegroet Alice

  5. Beste Charles, een stuk zelfreflectie brengt je in mijn ogen veel verder dan de ‘ziele-artikelen’ waarnaar je op zoek bent.. Zolang jij de wereld nog bekijkt in óf/óf, dan heet dat dualiteit. Daar zit je ernstig in gevangen, in mijn ogen, goede man. Het maakt niet uit, maar de oplossing ligt voor je voeten. JIJZELF. JIJ bent het PAD waarnaar je op zoek bent. (volgens Winnie de Pooh en de Tao van Pooh 🙄 )
   Wij doen hier niets anders dan wat we deden op WantToKnow. Tonen en bekrachtigen. Als we je niet de donkere kant van de medaille tonen, blijft de lichte kant van de medaille onontdekt. Blijft het ‘licht vasthouden’ een vlucht voor het donker. Terwijl dat ‘donker’ gewoon ook tussen jouw en mijn oren zit..! Ondertussen proberen wij dus de HELE MEDAILLE te laten zien. Vraag: Bestaat het donker er niet meer voor jou, als je er geen aandacht aan besteed..?? Vreemd en zelfs bizar naar mijn idee. Ik zal het artikel hieromtrent, voor mij een ‘ziele-artikel’.., hier nogmaals linken: http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/over-het-integreren-van-onze-schaduwkant/

   Zoals eerder gedeeld met je:
   Er is jouw waarheid en er is mijn waarheid.
   En dan is er DE waarheid.
   That makes 3 of us..!

   De artikelen die je noemt, hebben allemaal links naar de bronnen ervan. Volg die en je zult zien en uitvinden dat jijzelf het PAD BENT..! Want wat heeft het voor zin hier op de site de wijze meneer uit te hangen, te gaan zitten veroordelen, zonder erbij te zeggen dat het JOUW mening is. Is dat té ver van je bed..? Waarom IS iets zo, en niet volgens JOU! Als je dat verschil niet ziet, zul je je EIGEN PAD niet zien, dat is per definitie onmogelijk. Naar mijn ervaring, kennis en inzicht IS je mening namelijk je PAD! Zo werkt het bij mij, en ik zie het terug bij vele anderen, die niet veroordelen. Maar dat is dan weer MIJN PAD. Of in andere termen.. én/én..! Amen.

   PS. Overigens kan ik me de reactie van Cozmic helemaal voorstellen.. 🙄

  6. @Charles:
   Ziele-openende artikelen bestaan niet! Wel ogen-openende ervaringen, -gesprekken en -artikelen.”
   Verder zul je het eerst binnenin jezelf moet zoeken en te gelegener tijd als je je door Het Licht (je ego verliezen hoort daarbij) laat slijpen tot een diamant, wordt je een zuiver instrument van de Schepper en straal je (want je mag het niet vasthouden) die Liefde weer naar buiten zodat anderen (je medemensen waarmee je een en verbonden bent “en nog niet zover”) zich ook kunnen warmen aan die Liefde en daarmee eventueel, zo die medemens de ogen geopend wordt en op zoek zal gaan, er barrières geslecht worden middels die mens die een zuiver instrument geworden is. Een zuiver instrument met een zuivere klank; ik hoor die niet van jou, hij klinkt (nog) vals.
   Alle verlichte mensen brengen zuivere klanken voort en tezamen een prachtige symfonie: EENHEID. “Leer van Mij dat ik zachtmoedig en nederig van aard ben” zegt de Christus! Zachtmoedigheid, nederigheid, eenvoud, vergevingsgezindheid enzovoorts zijn de eigenschappen van zo een verlicht mens.
   Als je alles van je medemens verlangt en hen daarbij nog onheus behandelt zegt het mij dat jouw signatuur die van een zuiger (vampier) is, sorry, maar ik moet dit concluderen. Als je dit niet wil inzien zijn je ogen nog niet geopend en ben je niet op zoek naar het Ware Licht dat jouw Ziel zal verlichten. Of je bent in het beginstadium denkende dat je er al was, een willig slachtoffer geworden van het valse licht. Dat valse licht zal jouw ego niet aantasten maar lekker voeden en dan wordt je arrogant.
   Je brengt nu nog valse tonen voort Charles: o.a. “Duidelijk is dat ik verder evolueer en andere blijven hangen in de angst en dat is goed daar is niets mis mee, als je niet anders weet.”
   Nu volg je artikelen en boeken (op zich interessant en vaak ook leerrijk zijn maar theorie) en eis je van anderen dat zij je verder helpen, dan kun je weer verder met je getheoretiseer of boeken/artikelenwijsheid en anderen verwijten maken. Het zij je vergeven want je bent nog niet de Ware Mens. De signatuur daarvan zou zijn: Inzicht, Deernis, Begrip, Medelijden (in de ware zin van het woord), Wijsheid, Liefdevol, Waarheidsgetrouw. De Ware Mens, de wedergeboren Ziel (of gereinigde Ziel) zit in de mens zelf en als je die zo graag bevrijden wil (wat niet gaat zonder de handreiking van Het Licht of Christus of Het of TAO) dan moet je naar binnen gaan en de bijl aan de wortel zetten. Het is niet anders: we zitten met z’n allen in dezelfde schuit jongen. Trek het “boetekleed” aan en omgord je lendenen met nederigheid en vertrouwen in die Liefde en je gaat zoete vruchten voortbrengen. “Aan de vruchten herkent men de boom” geldt nog steeds.
   “Beste Guido, over je gastheerschap hebben we het al gehad, dat is er niet.” Dit is een onzuivere klank of trilling zo je wil. “Het leven is om te komen tot de weg van de liefde”, ben je al op weg om daar te komen? Dan ben je er nog niet hè? 🙂

  7. Hahaha, Guido, ik had mijn “artikel” al bijna klaar, maar mijn hond had behoefte “zijn boodschap naar buiten te brengen”, dus jij was me daardoor voor. Heb het afzonderlijk van jouw reactie geschreven hoor. Maar ik ben het helemaal met je eens. Groet

  8. Wow Cozmic wat een boosheid wat een haat, sterkte daarmee !
   Elke reflectant ziet zijn eigen verhaal weerspiegelt in mij en doet dan net alsof het mijn reactie is.
   Grappig !

   Guido je gastheerschap kan beter hoor !

   Alice dank je wel voor je hartverwarmende reactie.

  9. @Guido
   Bedankt voor je link, daar was ik naar op zoek.
   (had je daar nu echt zoveel woorden voor nodig ? Geef de volgende x gewoon de link man 🙂

   @Willie
   Rozenkruizers en andere genootschappen Sjambalisme enz. ik krijg er de kriebels van, ik vind het eng. Misschien is er ook achter deze weerstand een geschenk te vinden ?!

 12. @Ieniminie: mag ik je eraan helpen herinneren dat er ook mensen zijn die niet zon en dingen gaan bekijken die je (inderdaad) ook weer gauw vergeten bent. Er zijn ook mensen die familieleden in andere landen hebben wonen. Zelf vlieg ik ook nauwelijks, maar ben verleden jaar 3 maanden (familie) naar Amerika geweest en heb ook vreselijk vernederende onderzoeken op de Amerikaanse vliegvelden ondergaan met zeer zeer dom dom en onbeschoft personeel dat nauwelijks behoorlijk Amerikaans spreekt; ze begrijpen niet wat je zegt en ook mijn Amerikaanse schoondochter begrepen ze niet, wel konden ze schreeuwen en dachten door blijvend hard te schreeuwen tegen je dat je hen dan wel zou verstaan. Je werd echt als stront behandeld en ik ga maar niet het verhaal ophangen van een 85-jarige dame die (de laatste keer nog voor haar dood) een vriendin wilde bezoeken in Amerika over hoe zij is behandeld en de shock die zij daar had opgelopen; nu ik hier weer aan denk schiet ik weer vol. En ja, ik vind sprookjes ook leuk en leerzaam, want daar zitten kernwaarheden in verborgen en alleen te ontdekken voor diegenen die daartoe geadeld zijn.

  @Charles: wat zijn ziels-opende artikelen? Lijkt me wel handig die te bekomen. Het lijkt me dat als je een serieuze zoekende naar Waarheid bent, je vanzelf tegen dingen aanloopt die je verder helpen. Maar alleen als het je ernst is: “Is de Leerling klaar, dan is de Meester daar.” Begrijp je? Ik denk dat je best wel wat sites weet en de ervaring hebt dat je via die sites weer verder komt.

  1. @Willie, helaas kan je via dit forum geen PM sturen.
   Je schreef”
   [quote]@Charles: wat zijn ziels-opende artikelen? Lijkt me wel handig die te bekomen. Het lijkt me dat als je een serieuze zoekende naar Waarheid bent, je vanzelf tegen dingen aanloopt die je verder helpen. Maar alleen als het je ernst is: “Is de Leerling klaar, dan is de Meester daar.” Begrijp je? Ik denk dat je best wel wat sites weet en de ervaring hebt dat je via die sites weer verder komt.”[/quote]

   Zielsopende artikelen zijn voor mij artikels die mij dichter bij mijn ziel brengen. En die mij meer inzicht in de schepping/het menszijn brengen.
   Als je sites hebt, graag !

 13. En met het domme Amerikaanse personeel bedoel ik vooral Latino’s die zelf niet goed Engels of Amerikaans spreken en wat zij spreken is zo slecht te verstaan, daar zakt je broek van af, werkelijk. Maar ook de blanke Amerikanen worden volgens mij op domheid geselecteerd en ik heb nog deernis ook. En maak nu niet de fout dat ik discrimineer, oh nee. Domheid vind je in elke bevolking.

 14. Ik denk dat Charles nog te veel in zijn hoofd zit. Hij heeft het over liefde maar dat kan alleen vanuit je hart. Als iemand enkel vanuit het hart leeft is er geen ruimte meer voor oordelen dus doet zo iemand dat niet meer.
  Dit is iets wat wij allemaal wel zouden willen denk ik.
  Ik betrap me er nog vaak op dat ik oordeel dus ben nog lang niet klaar met leren. Het is moeilijk om enkel vanuit je hart te leven maar ieder moment dat je dat wel doet voelt ontzettend goed.
  Als we elkaar nu daar eens flink mee kunnen besmetten gaat het misschien ook wat sneller voor de mensen die nog ver van zo,n gevoel zijn.
  Je kunt wel denken dat je alles vanuit liefde doet. Maar zodra je eerlijk tegen jezelf bent zie je toch weer dingen die je ook vooral uit eigen belang doet.
  Dat horen mensen niet graag terwijl het meestal minstens een beetje waar is. Volgens mij dan natuurlijk. 🙂

  1. Selene, dit vind ik een mooie reactie, jij blijft bij jezelf. Dit is toch een VERLICHTE site, die moet ons toch in een OPWAARTSE spiraal brengen. Op de inhoud reageren is prima maar elkaar veroordelen brengt ons niks verder. En door met woorden elkaar te bombarderen komt echt niet tot uiting hoe ver iemand hij of zij op zijn of haar pad is. Net als Selene vind ik dat eerlijkheid naar jezelf toe het allerbelangrijkst is. Daar heb ik ook nog vaak genoeg moeite mee, getuige dit gedicht, hier komt mijn ontevredenheid tot uiting, die er soms van mij niet mag zijn, dan onderdruk ik dit gevoel, terwijl gevoelens en emoties erkennen zo belangrijk is, MAAR tevens het moeilijkste en spannenste: jezelf leren kennen, maar het is ook dankbaar werk, want je creëert ruimte, tenminste zo ervaar ik dat, hier het gedicht:

   Hoe lang nog, hoeveel langer duurt het
   voor de nieuwe aarde verschijnt
   Ik ben het wachten beu, mijn geduld raakt op
   Teleurstelling ga ik voelen
   in plaats van tegemoetziende verwachting.

   Mijn blijdschap en vrolijkheid kruipen in hun schulp
   Dit is wat ik niet wil, vreugde wil ik
   Ik wil lachen, geluk voelen en innerlijke vrede
   Om mij heen neemt het nieuwe bewustzijn toe
   zichtbaar en hoorbaar maar zo langzaam
   en te weinig, er is nog teveel onwetendheid,
   daardoor heerst; negativiteit, angst en onvrede
   wat z’n invloed wil uitoefenen op mij
   een gevoel dat mijn innerlijke wezen verdooft.

   Hoe ontdoe ik mij hiervan
   Focussen wil ik mij op liefdevolle wijsheid
   Dat valt niet mee in het dagelijkse leven
   Onrust heeft mij dan in z’n greep.
   Help mijn regenboog is onvindbaar
   mijn verbinding tussen hemel en aarde

   Ik klem mij vast aan de wetenschap dat
   de sterren ook niet altijd stralen
   toch zijn ze er, achter het donker
   dus weet ik; ook op lage pitjes brandt vuur
   het vuur tot vreugdevuren laten aanwakkeren
   dat is wat ik wil, zodat iedereen
   niets en niemand uitgezonderd
   zich kan warmen, de koude laten verdwijnen
   de duisternis achter ons laten, want om ons heen
   is licht.

   Kijk dan, zie het dan, breek toch
   door het duister heen.
   Het licht wil ons omringen.
   Laat je raken door dit stralende allesomvattende licht
   De aarde, wij en alle leven schittert in een nieuwe vorm van ZIJN!!!

   Hartegroet Alice

  2. Alice, ik ken dat gevoel ook. En dan die twijfel tussendoor.
   Wat is goed wat moet ik vermijden. Hoe, wie, wat waar?
   En toch ga ik ontspannen slapen. Toch leef ik mijn gewone leven. Alles lijkt zoals het altijd was.
   Maar dat is helemaal niet zo. Alles is zoals het nooit is geweest en niets is meer hetzelfde zoals het was.
   Ik besef heel goed dat niet iedereen dit ziet. Ik merk ook heel goed dat er heel veel anderen ook anders gaan doen. Sommigen worden losser en lijken zorgelozer. Ik zie meer lachende gezichten.
   Je kunt soms bijna zien waar we naar toe gaan. Een glimp en dan is ie weer weg.
   Alles is rustig. Alles gaat zoals het gaat. Ik hou bijna mijn adem in.
   Nog even en dan….

  3. @Selene, correctie: ik schrijf: het gaat om de keuze tussen angst of liefde.
   Nergens schrijf ik dat ik vanuit liefde leef.
   Het brein en het hart zijn met elkaar verbonden zodat het brein weldegelijk over het gevoel van het hart kan praten. Dat het brein daar te beperkt voor is, is waar.

   @ Willie Dank je wel voor de links.
   Deze vond ik ook interessant over de Graal: de mythe van Parcival
   http://home.tiscali.nl/gvputten/Parcival%20%20en%20de%20held%20in%20ons.htm

 15. @Charles: dankjewel, ik ken verhaal en ook het artikel uit de Pentagram. Zoals je ziet is de “klassieke vijand” (tegenstrever van God ofwel Het Duister) altijd bezig Het Licht te dwarsbomen en te verhinderen dat de kinderen van Het Licht moeilijker hun weg zullen gaan en zelfs tegengehouden/misleid worden op hun levensweg. Maar Het Licht (God) laat niet varen de werken Zijner handen. Christus is in ons en in wezen zijn wij (een in) Christus. Hij wacht tot we in vrijheid vastbesloten tot Hem gaan.
  Maar ook het duister zal door Het Licht/De Liefde overwonnen worden en opgaan in Het Licht. Niets en niemand is verdoemd of zal blijvend verdoemd zijn. Alles wat niet in God begrepen is zal verdwijnen, maar dat is slechts de schijnwereld/niet in God-begrepen die het hebben moet van Het Licht en daarom Licht aftapt en dan zijn we weer waar we wezen moeten: Het Licht wordt steeds sterker en tast het duister aan en daarom wordt er van alles uit de kast gehaald om te overleven zoals vampirisme tijdens voorheen het geinstitutioneerde wereldmachtkerken manifestaties, evenementen, angst(op)wekkende films, verdovende concerten, MSM, angst- en haatzaaierij en noem maar op. Alles wat verenigd, de EENHEID zoekt en bevordert is juist, wat verdeeldheid zoekt en bevordert is onjuist. We leven nu in een zeer interessante tijd en het beste voor zoekers naar waarheid en licht is geen partij te kiezen in dit wereldse beweeg, want voor je het weet zit je aan de “verkeerde kant” en ben je in beslag genomen en “dan ben je dus verder van huis”. Maar altijd en eeuwig staat het huis open voor de verloren en verdwaalde Zoon.
  Ik stop, want ik ben weer lekker op dreef en dat wil ik niet.

  1. @Willie, ik heb expres op je 2de reactie gereageerd, dan zie je het verschil tussen je twee reactie’s.
   Bij uitgeverij de Rozekruis kwam ik Kabbala tegen:
   http://www.rozekruispers.com/rkp.cgi

   Hoe deed jij het (als je kinderen hebt) bij de 1ste zwemles: papa papa ik vind het eng. Ja wat wil je nou zit niet te zeuren: zwem ! Je wilde zelf toch zwemmen leren.
   Vind je nu je conclusie dat je zwemmen eng vind niet wat vreemd ?

   En dan een hoop suggesties erbij. Ik denk dat je bij voetballen al een gele kaart te pakken had. (spelen op de man ipv de bal)

  2. Zeg Charlie, zoek jij het maar uit in je “tweetje” hoor; hier heb ik geen trek in. Ik ben ter goeder trouw, zoveel is zeker. Blijkbaar heb ik een andere insteek dan jij. Ik zoek geen tweespalt of verdeling, maar eenheid en samenwerking, waarmee ik niet zeg dat ik “er al ben”, verre van dat, maar ben me bewust van het een en ander. “Waar twee mensen in Mijn Naam (De Liefde, de Christus) aanwezig zijn, ben IK in het midden.”
   “Zoekt en gij zult vinden”. Dag snoeppie VS.

   PS.:
   Ik begin mij de irritatie van sommigen naar jou toe wel te begrijpen; zij hebben waarschijnlijk al meer met “dat bijltje gehakt”. Overigens schijnt het LICHT altijd!

  3. Lieve Willie,

   de nette dame is woedend op de prostitue. Dit is te verklaren omdat de bandeloosheid van de prostitue bij de dame DOOR de die dame bij zichzelf onderdrukt wordt.(opvoeding programering) En met haat woedde en ergenis probeert ze het ook bij de prostitue te onderdrukken.

   Waar erger je bij mij aan wat je bij JEZELF moet onderdruken ?

  4. Wow Sproetekop wat een ontzettende goede inhoudelijke reactie zeg ! (volgens mij ben jij wel heel erug intelligent !)
   Wiens alias neem je nu aan ?
   In ieder geval Sproetekop een heerlijk KUSJE voor jou !

  5. Charles, zal ik je dan hier even publiekelijk vragen om je toon te matigen en mensen in hun waarde te laten?

  6. @Guido
   Kun je aangeven waar ik mensen NIET in hun waarde laat en kun je aangeven waarom je NIET reageert op deze reactie ?

   1) “Sproetenkop
   10 juli 2011 om 15:08
   Wat ik hier allemaal lees! Loop jij met molentjes Charles?”

   Over de inhoudelijke reacties van Cosmic en Willie zullen we het maar niet hebben dat is voor een ieder te lezen.

   Zoals ik je al berichtte Guido, gastheerschap is jou onbekend.

   Kusje voor Guido !

 16. @Charles 10 juli 2011 om 00:43:
  Het spijt me je te moeten zeggen dat je er geen snars van begrijpt: sjambalisme (wat is dat?), rozenkruisers, je vindt het eng. Wat wil je nou? Ik denk dat je aandacht wil, sorry, en wil mee fietsen op andermans “kennis”. Vindt je je conclusie nou zelf niet teleurstellend?

  1. @ Willie ,
   tussen de regels doorlezend kan je als snel iemands intentie oppikken . Vooral als ze met veel bombarie hun bumperstickerwijsheid komen adverteren en even komen vertellen hoe alles wel en niet moet .
   Opbouwende kritiek wordt als een aanval gezien en versterkt slechts de plaat die ze voor hun kop hebben en het energiezuigende aandacht trekken en tweespalt proberen te veroorzaken gaat daarmee steeds dieper . Gewoon niet teveel aandacht geven en lekker in hun eigen soppie gaar laten koken .
   Anderen voeden elkaar , zoals jij ook doet , dat is mijninziens de wil en de weg om te groeien . Respekt voor elkaars mening en delen van inzichten en ideën , daarmee komen we verder .
   ( en ja , ik haal weleens uit , maar nooit zonder reden )
   groetjezzz Cozmic

  2. @Cosmic
   Leuk dat je zoveel spiegelt uit mijn reacties.
   The Uber Cosmic, hij mag tenminste uithalen ! Grappig 🙂 !

  3. Ben het met je eens Cozmic; ik zie nu pas je commentaar.
   Dankjewel.

  4. Zeker grappig Charlie , ik had jou namelijk helemaal niet benoemd . Maar wie de schoen past trekke hem aan . En dat spiegelen uit reacties waar je het steeds over hebt , pffft, lose your illusion . Ik wens je veel wijsheid toe .
   ( terug naar ignore modus )

  5. @Cosmic
   Ach lieverd jouw reactie staat direct in de draad van Willie en ondergetekende en dan reageerde je ergens anders op, he schat ?!

   Jij bent de Uber reageerder Je krijgt gewoon een kusje !
   En Willie, jij ook jij krijgt gewoon ook een kusje !

  6. @Charles 11 juli 2011 om 01:32
   “Willie zou je het verband tussen Rozenkruisers en de Vrijmetselaars kunnen duiden ?”
   http://www.rozenkruis.nl/filosofie/multimedia/mozart-rozenkruisers-en-vrijmetselarij

   Beste Charles,
   ik wil toch nog even reageren, want het zit me niet lekker, ook al was je me aan het “tarten” of “uitdagen” zo je wilt.
   Hierboven zie ik dat je de link hebt bekeken. Dat zou toch wel al voldoende moeten zijn geweest om het verschil mi of meer te zien.
   Je hebt Vrijmetselaren en Vrijmetselaren, dat kun je ook al uit bovenstaande destilleren.
   De Rozenkruisers van het Gouden Rozenkruis behoren niet tot de Vrijmetselarij; zij zijn een op zichzelf staande (Christocentrische) Gnostische Broederschap die wereld verzakend is.

   Citaat uit bovenstaande link:
   ‘Nu weten we dat Mozart een vrijmetselaar was. Maar niet iedere vrijmetselaar was ook Rozenkruiser. Eigenlijk had je in Wenen aan het eind van de achttiende eeuw twee groepen vrijmetselaars: de ene groep streefde naar verlichting in maatschappelijk-politieke zin, de andere naar Erleuchtung, naar mystieke verlichting. De laatste groep stond in relatie tot een genootschap dat nauw aan de Rozenkruisers verwant was.’

   Dus je ziet er zijn Vrijmetselaren en Vrijmetselaren, de ene groep streeft of streefde naar Mystieke Verlichting, de andere groep naar verlichting in maatschappelijk-politieke zin. Er zijn meerdere stromingen of afsplitsingen.
   Rozenkruisers (die van het Gouden Rozenkruis, het Lectprium Rosicrucianum) zijn wel vrije bouwers (metselaars) in geestelijke zin dan wel te verstaan. Zij breken af wat er niet toe doet en een obstakel is of vormt en bouwen op wat eeuwig is. De Rozenkruiser hecht de roos op het middelpunt van het kruis en de roos verbeeldt de Christus, het Licht, de wedergeboorte van de Nieuwe Mens. Het kruis wat daarvoor een dor hout was en waaraan weer leven ontspruit en gaat bloeien totdat er knoppen aankomen en rozen bloeien. Het kruis dat verticaal en horizontaal op het kruispunt (het hart) een heel mystiek proces inhoudt. De nog animale mens is dat dorre hout dat met de armen gespreid een kruis vormt (en tegelijk met de benen gespreid een pentagram trouwens). De Via Dolorosa vindt via de mens in een proces plaats als die het proces laat plaatsvinden door terugtrekking van het ego (Johannes), dat een dienende taak krijgt (Johannesfase in het proces, waarna hoofd op het blok -dood van het ik-), het is het Evangelie van Jezus dat de hele Weg verbeeldt (Jezus die Johannes dan gedoopt heeft) waarna dan na de kruisiging (niet letterlijk) de Christus opstaat: “Hij die Andere in Mij moet wassen en ik moet ondergaan”. Het Evangelie dien je dus niet letterlijk te verstaan maar zeer mystiek. Het zijn Gnostische geschriften die dezelfde Kennis bevatten als andere Gnostische geschriften uit andere tijden en andere volkeren en beschavingen.
   Ik kan je natuurlijk nog heel veel meer vertellen, maar daar dient dit forum niet voor.
   Ik hoop je hiermee van dienst te zijn geweest. Groet

  7. Beste Willie,

   dank voort je toelichting. Als je mij een nieuwe weg laat zien, is het een uiterst normale menselijke reactie als ik aangeef dat ik (het nieuwe op mijn pad) eng vind.
   Zo is ook mijn ervaring dat de inerlijke vind-tocht naar “wat je voor jezelf verbergt” eng is.

   Dat je in je primaire reactie daarover boos werd en heult met reflactanten die mij persoonlijk aanvallen (tot en met een gastheer toe) heeft mij gekwetst.

   Ik stel je extra toelichting op prijs, waarvoor dank.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.