Advertentie

Max Blumenthal in de VN-veiligheidsraad..!!


De Amerikaanse journalist Max Blumenthal van de nieuwssite ‘The Grayzone’ sprak onlangs in de VN-veiligheidsraad over de rol van de Amerikaanse militaire hulp voor de Oekraïne, bij de escalatie van het conflict met Rusland. En de ware motieven achter Washingtons ondersteuning voor Kiev. Het is méér dan de moeite waard, deze erudiete journalist zijn betoog af te luisteren. We hebben het Engelse transcript van deze presentatie hieronder voor je uitgewerkt. Het verhaal is duidelijk. De NL-journalistiek kan een puntje zuigen aan deze fundamentele feitenrelaas en de gruwelijke conclusie, die eruit te trekken valt.

Of spelen Nederlandse journalisten, ‘hoernalistiek’, waarbij ze ‘liever doen wat de baas opdraagt’, dan eerlijke journalistiek te bedrijven. Zij zijn mede-verantwoordelijk voor het rigide volgen van ene Mark Rutte, in diens niet aflatende steun voor zijn maatje Zelenski, één van de meest doortrapte, corrupte leiders die Oekraïne ooit heeft gehad. En dat is geen ongefundeerd scheldwoord, maar een op FEITEN gebaseerde conclusie..

Tenslotte verklaarde Blumenthal dat het hele optreden van de Amerikaanse regering een schending van de VN-charta zou zijn. De artikelen 33 en 38 van hoofdstuk VI van de Charta zeggen duidelijk dat de Veiligheidsraad zijn bevoegdheden moet gebruiken om een vreedzame bijlegging van geschillen te waarborgen, in het bijzonder wanneer deze de internationale veiligheid bedreigen:

Dat zou niet alleen voor Rusland en de Oekraïne moeten gelden. Deze raad heeft de plicht om de VS en de illegale militaire formatie, die bekendstaat als de NAVO, streng te controleren en te beperken.”

* * *

X
Het relaas van Max Blumenthal
in de VN-veiligheidsraad

2023 © WantToKnow.nl/be

x

‘Ik geef nu het woord aan de heer Max Blumenthal.

“Ik dank u en ik dank Alex Rubinstein en Wyatt Reed voor hun hulp bij het voorbereiden van deze toespraak. Wyatt Reed is een journalistieke collega van mij die in oktober 2022 toevallig in Donetsk in zijn hotel werd beschoten door het Oekraïense leger met een ogenschijnlijk Amerikaanse Howitzer die hem bijna doodde. Hij was op 100 meter afstand. Ik ben hier ook met mijn vriend, burgerrechtenactivist Randy Credico, die recentelijk in Donetsk was en getuige was van regelmatige aanvallen op burgerdoelen.

Ik ben hier niet alleen als journalist die meer dan 20 jaar boeken heeft geschreven, documentaires heeft geproduceerd en artikelen heeft geschreven over conflicten en politiek op verschillende continenten. Ik ben hier ook als een Amerikaanse belastingbetaler die is meegesleurd in het financieren van een proxy oorlog die een bedreiging is geworden voor de regionale en internationale stabiliteit ten koste van mijn landgenoten.

Het is 28 juni, als hulpdiensten werken aan het opruimen van de zoveelste treinontsporing met giftige stoffen in de Verenigde Staten. Deze keer op de rivier de Montana, waardoor de chronisch ondergefinancierde infrastructuur van ons land en de bedreigingen voor onze gezondheid nog duidelijker aan het licht komen. Het Pentagon kondigde plannen aan om 500 miljoen dollar extra aan militaire hulp te sturen naar Oekraïne.

De ontwikkeling komt op het moment dat het Oekraïense leger de derde week ingaat van een veelgeprezen tegenoffensief dat CNN omschrijft als: ‘niet aan de verwachtingen voldoet’, waarin zelfs Vladimir Zelinski zegt dat het langzamer gaat dan gewenst, omdat het Oekraïense leger er niet in slaagde de primaire verdedigingslinie van Rusland te doorbreken.

CNN meldde op 12 juni dat Kiev ’16 in de VS gemaakte gepantserde voertuigen die naar het land waren gestuurd, had verloren. Dus wat deed het Pentagon? Het schoof de rekening gewoon door naar de gemiddelde Amerikaanse belastingbetaler, zoals ikzelf, en liet ons nog eens US$ 325 miljoen betalen, om de verspilde militaire voorraad van Oekraïne te vervangen. Er werd geen enkele moeite gedaan om het standpunt van het Amerikaanse publiek over deze kwestie te raadplegen en de overgrote meerderheid van de Amerikanen wist waarschijnlijk niet eens dat de ruil plaatsvond.

Dit beleid dat ik zojuist beschreef, waarbij Washington prioriteit geeft aan het ongebreideld financieren van een proxy-oorlog met een nucleaire mogendheid in een vreemd land waar onze vraag naar is, terwijl onze binnenlandse infrastructuur voor onze ogen uit elkaar valt, is een beleid waarvan de meerderheid van de Amerikanen waarschijnlijk niet eens wist dat het plaatsvond.

Terwijl onze binnenlandse infrastructuur voor onze ogen uit elkaar valt, legt het ook een verontrustende dynamiek bloot, die de kern vormt van het Oekraïne-conflict; een internationaal Ponzi-systeem dat Westerse elites in staat stelt om hard verdiende rijkdom uit de handen van gemiddelde Amerikaanse burgers te halen en door te sluizen naar de schatkist van een buitenlandse regering.

Die zelfs door Transparency International wordt gerangschikt als een van de meest corrupte regeringen van Europa! De Amerikaanse regering moet nog een officiële audit uitvoeren van haar financiering voor Oekraïne. Het Amerikaanse publiek heeft geen idee waar hun belastinggeld naartoe gaat en daarom hebben we deze week bij de grijze zone een onafhankelijke audit gepubliceerd van de toewijzing van Amerikaanse belastinggeld aan Oekraïne in de begrotingsjaren 2022 en 23. Ons onderzoek werd geleid door Heather Kaiser, een voormalig militair inlichtingenofficier die diende in Irak en Afghanistan.

We vonden onder de vele bizarre betalingen een betaling van US$ 4,5 miljoen van de U.S. Social Security Administration aan de regering van Kiev. We vonden betalingen ter waarde van 4,5 miljard dollar van het Amerikaanse agentschap voor internationale ontwikkeling om de Oekraïense staatsschuld af te betalen, waarvan een groot deel in handen is van het wereldwijde investeringsbedrijf ‘BlackRock’.

Dat komt neer op 30 dollar afgenomen van elke Amerikaanse burger in een tijd waarin vier op de tien Amerikanen zich geen noodgevallen van 400 dollar kunnen veroorloven. We vonden belastinggeld bestemd voor Oekraïne op de begrotingen van een televisiestation in Toronto, een uitgesproken denktank in Polen en geloof het of niet, zelfs van boeren op het platteland van Kenia…!

We vonden tientallen miljoenen aan particuliere aandelenbedrijven, waaronder één in de Republiek Georgië, evenals een betaling van een miljoen dollar aan één enkele particuliere ondernemer in Kiev! Onze controle onthulde ook het contract van 4,5 miljoen dollar van het Pentagon met een bedrijf genaamd Atlantic diving Supply, om Oekraïne te voorzien van niet nader gespecificeerde explosievenapparatuur. Dit is een berucht corrupt bedrijf, dat niemand minder dan Tom Tillis, de voorzitter van de Senaatscommissie voor gewapende diensten, eerder bekritiseerde vanwege zijn fraudegeschiedenis.

Het Congres heeft opnieuw gefaald om ervoor te zorgen dat deze duistere betalingen en enorme wapendeals goed worden bijgehouden; in feite is veel van de militaire en humanitaire hulp die naar Oekraïne is verscheept vorig jaar gewoon verdwenen..! CBS News citeerde de directeur van een pro-Zelenski non-profit organisatie in Oekraïne, die meldde dat slechts 30% van de hulp de frontlinies bereikte.

De verduistering van fondsen en voorraden is minstens zo verontrustend als de mogelijke gevolgen van de illegale overdracht en verkoop van wapens van militaire kwaliteit. Afgelopen juni waarschuwde het hoofd van Interpol, dat de massale overdracht van wapens naar Oekraïne betekent dat we een toevloed van wapens in Europa en daarbuiten kunnen verwachten. En dat criminelen zich daar nu op richten.

Deze groep anti-Kremlin Russische ballingen, uitgerust met wapens die door de Oekraïense regering zijn geleverd, werd door westerse politici geprezen. Westerse politici prijzen het uitvoeren van terroristische aanslagen op Russisch grondgebied, waarbij gebruik werd gemaakt van Humvees van Amerikaanse makelij.

Hoewel de groep, het zogenaamde Russische Vrijwilligerskorps, wordt geleid door een man die zichzelf de ‘Witte Koning’ noemt en talrijke openlijke bewonderaars van Adolf Hitler bevat, die als neo-nazi’s worden beschreven. In de mainstream media van de VS heeft de bewapening van deze milities door het Westen tegen Russische troepen en Russische burgers, niet geleid tot enige verontwaardiging vanuit het Congres.

En hoewel de regering Biden heeft beloofd dat ze de wapens in de gaten houdt, gaf een telegram van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat afgelopen december uitlekte, toe dat ‘kinetische activiteit en actieve gevechten tussen Oekraïense en Russische strijdkrachten een omgeving creëren waarin standaard verificatiemaatregelen soms onuitvoerbaar of onmogelijk zijn’.

De regering Biden weet niet alleen dat ze de wapens die ze naar Oekraïne verscheept niet kan traceren. Ze weet ook dat ze een proxyoorlog voert tegen ’s werelds grootste kernmacht en deze uitdaagt om te reageren. We weten dit omdat de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, in 2014 zei dat de oorlog begon na een door de VS gesteunde staatsgreep. President Barack Obama verwierp de eis van Kiev om dodelijk offensief wapentuig te sturen omdat hij, zoals de Wall Street Journal het verwoordde, ‘bezorgd was dat het bewapenen van Oekraïne Moskou zou provoceren tot verdere escalatie en Washington zou meeslepen in een oorlog’.

Toen Donald Trump in 2017 zijn ambt aanvaardde, probeerde hij zich aan het beleid van Barack Obama te houden, maar al snel werd hij door de pers en de Democratische partij een Russische marionet genoemd omdat hij weigerde om de Javelin raketten van Rytheon naar het Oekraïense leger te sturen. Zijn onwil om de raketten te sturen, werd een centraal thema bij zijn afzettingprocedure. En hij gaf voorspelbaar toe, toen offensieve wapens van Amerikaanse makelij de frontlinies van de Donbass begonnen te bereiken.

Openbaar aanklager Viktor Shokin werd in 2016 ontslagen onder dwang van vice-president Biden. Shokin bleek corruptie-onderzoek te doen naar de handel-en-wandel van Hunter Biden in zijn rol als lid van de Raad van Bestuur in het gasbedrijf Burisma Holdings.

De collectieve Westen misbruikte de Minsk-akkoorden om Oekraïne de tijd te geven zich te bewapenen, zoals de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel het in januari 2022 verwoordde. De VS kondigde een wapenpakket van US$ 200 miljoen aan voor Oekraïne. Volg de tijdlijn op 18 februari meldden waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa een verdubbeling van de schendingen van het staakt-het-vuren. Op kaarten van OSCE is te zien dat de overgrote meerderheid van de doelwitten aan de kant van de pro-Russische separatisten in Donetsk ligt. In Lugansk viel Rusland vijf dagen later Oekraïne binnen.

Oekraïne binnen en sindsdien hebben de VS en hun bondgenoten zich bij elke gelegenheid op de escalatieladder gehaast, ik citeer ‘dingen die we in januari niet konden geven omdat het escalerend was, hebben we in februari wel gegeven’. Een voormalige ambtenaar van Buitenlandse Zaken klaagde na een ontmoeting met Oekraïense tegenhangers en dingen die we in februari niet konden geven, kunnen we in april wel geven, dat is het duidelijke patroon geweest, te beginnen met het luid roepen om ‘Stingers’, verwijzend naar op de schouder gemonteerde raketten.

Joe Biden zelf zei in maart 2022 dat het idee, dat we offensieve apparatuur gaan sturen en vliegtuigen en tanks hebben, Maak jezelf niets wijs, wat jullie ook allemaal zeggen, dat heet de Derde Wereldoorlog. Iets meer dan een jaar later veranderde Biden van toon en steunde hij een plan om F-16 gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen. En nadat hij druk had uitgeoefend op Duitsland om de Leopardtanks te sturen, waarvan hij ooit vreesde dat ze de Derde Wereldoorlog zouden uitlokken, zou dit slechts twee maanden duren vanaf het moment dat Oekraïne de Heimar’s ontving. Lockheed maakt deze Heimar-systemen voor de VS.

Zo kon het Oekraïense leger beginnen met het aanvallen van kritieke infrastructuur. Ze gebruikten ze om de Antonovsky-brug over de Dinipro rivier aan te vallen. En twee maanden later opnieuw, bij een testaanval op de Kahovka-dam om te zien of het water van de Danipa genoeg kon worden verhoogd om de Russische oversteek te belemmeren. Zoals de Washington Post drie weken geleden meldde, werd de Kahoko-dam vernietigd, wat een grote milieuramp veroorzaakte, met massale overstromingen en vervuiling van de lokale watervoorziening.

Oekraïne geeft Rusland de schuld van deze aanval, maar heeft tot nu toe geen bewijs geleverd. Oekraïne heeft Rusland ook beschuldigd van het plannen van een provocatie in de kerncentrale van Zaparosia. Dit leidde tot een resolutie van de senatoren Lindsey Graham en Richard Blumenthal, waarin ze de NAVO opriepen om direct in Oekraïne in te grijpen en Rusland aan te vallen als een dergelijk incident zich zou voordoen. Blumenthal en Graham stelden zo een de facto rode lijn vast voor het initiëren van Amerikaanse militaire actie.

Net zoals die in Syrië die, zoals een voormalige Amerikaanse diplomaat aan journalist Charles Glass zei, een open uitnodiging was voor een valse vlag. Zullen we weer een misleiding van de Doema zien, maar deze keer in Zaparosia, met nucleaire gevolgen? Waarom doen we dit? Waarom verleiden we tot nucleaire vernietiging door Oekraïne te overspoelen met geavanceerde wapens en saboteren we de onderhandelingen? Telkens weer krijgen we te horen van mensen als senator Dick Durbin, dat Oekraïne letterlijk in een strijd om vrijheid en democratie verwikkeld is en daarom is iedereen die tegen militaire hulp aan Oekraïne is, volgens deze logica tegen het verdedigen van de democratie.

Dus waar zit de Democratie in het besluit van Vladimir Zielinski om

  • oppositiepartijen te verbieden,
  • de mediakanalen van zijn legitieme politieke tegenstanders te criminaliseren,
  • zijn grootste politieke rivaal en zijn afgevaardigden gevangen te zetten,
  • orthodoxe kerken binnen te vallen en
  • geestelijken gevangen te zetten.
  • Waar is de Democratie in de gevangenneming van Gonzalo Lira, een Amerikaans staatsburger, door de Oekraïense regering, alleen maar omdat hij het officiële verhaal over de oorlog in Oekraïne in twijfel trok?
  • En waar is de democratie in Zelenski’s recente besluit om de verkiezingen in 2024 op te schorten, omdat de staat van beleg is afgekondigd? Het antwoord is dat de Oekraïense democratie tegenwoordig moeilijker te vinden is dan de opperbevelhebber van dat land, Valerie’s illusionist
(klik voor artikel hier op de site)

Senator Lindsey Graham, heeft aangeboden pochte tijdens een recent bezoek aan Zelensky en Kiev ‘de Russen gaan dood het is het beste geld dat we ooit hebben uitgegeven’. Ik herhaal ‘de Russen gaan dood het is het beste geld dat we ooit hebben uitgegeven’. Graham heeft ook gezegd dat Amerikanen bereid zijn om deze oorlog tot de laatste Oekraïner uit te vechten. Officiële aantallen slachtoffers zijn strikt geheim. We moeten ons zorgen maken dat Oekraïne goed op weg is om de gruwelijke fantasieën van de senator te vervullen.

Zoals een Oekraïense soldaat deze maand klaagde bij Vice news: “We weten niet wat Zelinski’s plannen zijn, maar het lijkt op de uitroeiing van de eigen bevolking”. De militaire begraafplaatsen in Oekraïne breiden zich inderdaad bijna net zo snel uit als de villa’s in Noord-Virginia en de aan het strand gelegen landgoederen van directeuren van Lockheed Martin=Raytheon en aannemers uit de Beltway die profiteren van het op één na hoogste niveau van militaire uitgaven sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn de echte winnaars van de Oekraïense proxyoorlog, niet de doorsnee Oekraïners of Amerikanen of Russen. De winnaars of Europeanen wat dat betreft, de winnaars zijn mensen als minister van Buitenlandse Zaken Tony Blinken.

De man die tussen de regeringen van Obama en Biden een adviesbureau oprichtte met de naam ‘West Exec advisors’, dat lucratieve overheidscontracten binnenhaalde voor inlichtingendiensten in de wapenindustrie. Blinkens voormalige partners bij ‘West Exec’ zijn onder andere directeur van de nationale inlichtingendienst Avril Haynes, plaatsvervangend CIA-directeur David Cohen, voormalig perschef van het Witte Huis Jen Saki en bijna een dozijn huidige en voormalige leden van het nationale veiligheidsteam van Biden.

VS-minister Blinken van Buitenlandse Zaken, met de Chinese president Xi. De verhoudingen worden gekenschetst door de lichaamshouding van beide mannen..!

Minister van Defensie Lloyd Austin is op zijn beurt een  voormalig en mogelijk toekomstig bestuurslid van Raytheon en een ex-partner van Pine Island Capital Investment, dat samenwerkt met ‘West Exec’ en dat Blinken zelf heeft geadviseerd. Ondertussen staat de huidige ambassadeur van de VS bij dit orgaan – de VN – Linda Thomas Greenfield te boek als een senior council bij de Albright Stonebridge groep, een zelfbenoemd commercieel diplomatiek bedrijf, dat ook overheidscontracten afsluit voor de inlichtingen- en wapenindustrie en dat werd opgericht door Madeleine Albright.

Jeweetwel, berucht om haar opmerkingen dat de Irak-sancties de dood van een half miljoen Iraakse kinderen het waard waren. Dus terwijl Oekraïense mannen van militaire leeftijd door de militaire politie van straat worden gerukt en naar de frontlinies worden gestuurd, zijn de financieel en politiek gelieerde architecten van deze proxyoorlog van plan om door de draaideur te lopen om geld te verdienen. Door de draaideur om onvoorstelbare winsten te maken.

Als hun tijd in de regering Biden erop zit, betekent een onderhandelde oplossing voor dit territoriale geschil het einde van de melkkoe van bijna 150 miljard dollar aan Amerikaanse steun aan Oekraïne.

Dus om af te sluiten, wanneer de Verenigde Staten, mijn land, een permanent lid van deze Raad, is gevallen onder de controle van een tweepartijdig regime, dat een oorlog bij volmacht wil voortzetten zolang het nodig is, in de woorden van Joe Biden, die diplomatie beschouwt als synoniem voor unilaterale dwangmaatregelen om, ik citeer, ‘de roebel in puin te veranderen’, zoals Biden beloofde te doen.

Wiens leiderschap onderhandelingen ondermijnt om winst na te streven, terwijl het weigert zijn eigen burgers naar behoren te informeren waar ze voor betalen en de zonen en broeders van zijn zogenaamde Oekraïense partners het slachtveld op drijft om een geopolitieke rivaal af te ranselen.

Terwijl zowel Zelenski als leden van het Amerikaanse Congres oproepen tot preventieve aanvallen op Rusland. Die niets te maken hebben met artikel 51 van het VN-Handvest; deze Raad moet actie ondernemen om dat Handvest af te dwingen. . Dat Handvest is duidelijk, dat de Veiligheidsraad zijn autoriteit moet gebruiken om een vreedzame oplossing van geschillen te garanderen, vooral wanneer deze de internationale veiligheid bedreigen, niet alleen van toepassing moet zijn op Rusland en Oekraïne. Deze Raad heeft de plicht om de VS en de illegale militaire formatie die bekend staat als de NAVO streng te controleren en in toom te houden.”

Dank u wel. Ik dank de heer Blumenthal voor zijn briefing.

[Muziek]

1 gedachte over “Max Blumenthal in de VN-veiligheidsraad..!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.