Advertentie

Shell en het vieze spelletje in.. Oekraïne..!


Tja, één plaatje schildert meer, dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren 'olie- en gaswinners' bezig zijn geweest met fracking..!
Tja, één plaatje dat meer schildert dan duizend woorden kunnen vertellen. Een typisch landschap, zoals dat eruit ziet, wanneer de heren ‘olie- en gaswinners’ bezig zijn geweest met fracking..! Het plaatje dat ongetwijfeld ook zal ontstaan wanneer Shell in oost-Oekraïne haar ‘schaliegaswinning’ zal hebben afgerond..

x

x

Shell en het vieze spelletje in.. Oekraïne..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

Milieudefensie roept Shell op een schaliegascontract met de Oekraïense staat te verbreken wegens milieuschade en sterke vermoedens van corruptie. Vorig jaar sloot Shell een overeenkomst voor grootschalige schaliegaswinning met de recent afgezette president Janoekovitsj en een Oekraïens bedrijf. Dit gebeurde onder toeziend oog van premier Mark Rutte. Milieudefensie en haar zusterorganisatie Zelenyi Svit (Friends of the Earth Ukraine) doen al enkele maanden onderzoek naar de milieu-impact van Shell’s schaliegasactiviteiten in Oekraïne. Daaruit blijkt dat Shell schadelijke technieken toepast die in Nederland verboden zijn: vervuild frackwater wordt in open bassins geloosd. Actualiteitenprogramma ‘Altijd Wat’ besteedde aandacht aan het onderwerp met een reportage.

fracking-graphicGeert Ritsema is campagneleider Energie en Grondstoffen bij Milieudefensie: “De Oekraïense bevolking heeft nooit ingestemd met schaliegas en wordt door Shell dubbel benadeeld. Ten eerste wordt het milieu vervuild omdat Shell giftig afvalwater in open basins gaat lozen. Daarnaast lijkt het er sterk op dat de winsten niet bij de Oekraïense bevolking terecht komen, maar in de zakken van corrupte politici verdwijnen. Shell moet de afspraken met de Oekraïense staat terugdraaien nu Janoekovitsj is afgezet.”

De deal zoals die gesloten werd met de afgezette premier Janoekovits is een vette kluif voor de nieuwe, pro-VS-gerichte regering, doordat het bedrijf dat de deal afsloot met SHELL, voor 90% eigendom is van de staat..!

Shell sloot in januari 2013 in Davos een schaliegasdeal van maar liefst US$ 10 miljard met de Oekraïense staat en het Oekraïense bedrijf Nadra Yuzivska LLC. Dit bedrijf deelt voor de helft mee in de winsten en is voor 90% in handen van de staat. 10% Van dit bedrijf is echter in handen van een schimmig bedrijfje dat in de Oekraïense media veelvuldig is gelinkt aan de Janoekovitsj-clique, en dat als dekmantel zou kunnen fungeren voor het doorsluizen van geld naar de afgezette president en zijn aanhang.

Giftig frackingwater in open bassins
Milieudefensie en Friends of the Earth Ukraine onderzochten de afgelopen maanden de Oekraïense boorlocaties van Shell. Zij ontdekten dat vervuilde boorvloeistof en frackwater daar worden opgeslagen in bassins in de open lucht, die slechts met een laag plastic van de ondergrond gescheiden zijn. Het water bevat frackchemicaliën en van nature in de diepe ondergrond voorkomende gevaarlijke stoffen zoals zware metalen, vluchtige organische stoffen en radioactief materiaal. Deze stoffen zijn gevaarlijk voor de gezondheid wanneer ze in het grondwater terecht komen of uit de bassins verdampen.

petitie shellIn Nederland is deze opslagtechniek verboden vanwege het gevaar van lekkage en verdamping van schadelijke stoffen, zoals benzeen. Daarnaast verdampen er uit open bassins grote hoeveelheden van het broeikasgas methaan. Bij opslag van boorvloeistof en frackwater in gesloten tanks kan dit gas worden afgevangen om de klimaatschade te beperken. Geert Ritsema: “Shell hanteert dubbele standaarden en boort liever naar schaliegas in landen waar de regels en controles minder streng zijn. Het is onacceptabel dat een Nederlands bedrijf – dat in eigen land de vingers niet durft te branden aan schaliegas – elders ongestoord gevaarlijke technieken kan en mag toepassen.”

Schaliegasverzet wereldwijd
Net als in Nederland is ook in Oekraïne het verzet van burgers tegen schaliegas groot vanwege de gevaren van grondwatervervuiling, aardbevingen en de impact op het landschap. Pavlo Khazan, campagneleider bij Friends of the Earth Ukraine: “De Oekraïense bevolking heeft nooit ingestemd met schaliegas. Verschillende gemeenten hebben zich al schaliegasvrij verklaard. Nu Janoekovitsj is afgezet, moet een nieuwe regering dit contract met Shell onmiddellijk stopzetten.”.

Milieudefensie onderzoekt de komende tijd de schaliegaswerkzaamheden van Shell in Oekraïne, Argentinië en Zuid-Afrika. Samen met zusterorganisaties uit het wereldwijde ‘Friends of the Earth’-netwerk proberen we, net als in Nederland, boringen te voorkomen of stop te zetten.

Maar we roepen vooral Shell op, haar verantwoordelijkheid te nemen en vragen we overheden om in te zetten op schone energie. Details over ons onderzoek in Oekraïne, beeldmateriaal van de open bassins, interviews met lokale bewoners en meer informatie over onze nationale en internationale schaliegascampagne zijn te vinden op DEZE LINK naar milieudefensie.

Op de volgende beelden kun je de open bassins op de SHELL-boorlocaties in Oekraïne zien en interviews met omwonenden, die net als de Nederlanders niets moeten hebben van het fracken/kraken van hun bodem en vervuiling van het grondwater met uiterst giftige chemicaliën.

x

42 gedachten over “Shell en het vieze spelletje in.. Oekraïne..!

 1. Zoals ik eerder heb geschreven bij Rutte ondertekend,en Rick het advies gaf na te gaan waar het grootste deel van onze volksvertegenwoordeging voordien gewerkt hebben,zoals Rutte die bij Shell zat,wat ook zijn betrokkenheid verklaart waarom Rutte hier ook weer bij betrokken is,en als men nagaat dat Beatrix grootaandeelhouder is bij Shell,dan is het in hun optiek vanzelfsprekend dat Rutte alles doet voor volk en vaderland eh sorry Shell en Beatrix bedoel ik,om het verhaal nog mooier te maken neem nu Cameron,was dit geen schoolmaatje van Rutte?
  Volgens mij moet de handelwijze van oa maar zeker Rutte maar eens goed nagegaan worden en zou hij eigenlijk zelf moeten aantonen dat er geen belangenverstrengeling in het spel is,dit is natuurlijk onmogelijk voor hem om dit aan te tonen.
  Oh ja geef ook nog even €500.000 voor een hekje rond het huis van Alexander,want die heeft het al zo zwaar,dus laat de belastingbetaler maar betalen,of was het een huis in Afrika? Nou ja ik weet het niet meer,maar misschien kunnen we Alexander een prive haven geven zodat hij open verbinding naar zee krijgt,alleen hoop ik dan dat als hij de zee opgaat daar dan ook blijft,want in zijn korte koningsschap heeft hij al genoeg gekost lijkt mij,en het gaat gewoon allemaal door.

  1. Arnold, correct ….stemmen heeft geen enkele zin. We leven in een schijndemocratie. De democratie reikt niet verder dan die ene dag dat de stembureaus open zijn. Zo gauw de stembureaus gesloten zijn gaan alle stemmen per direct de prullenbak in en vertegenwoordigen de politici HUN werkgevers ….de banken en multinationals !!

   De Nederlandse politiek is niets anders dan een opstapje naar een enorme graaibaan. Kijk alleen maar naar de race in de EU voor voorzitterschap en commissaris baantjes. Denk je nu werkelijk dat er een politici ook maar enig belang zal tonen voor Nederland …..hehehehe hoe naïef het Nederlandse volk is. De Nationale regeringen en ook de EU worden geregeerd door de lobbyisten van banken en multinationals!!!!

   Hier een video van een Israël lobbyist die een “fals flag ” staat te promoten om Iran aan te kunnen vallen en mensen dat is de werkelijkheid. Dit is ook wat in Oekraïne gaande is…. alles om geld en macht !!!

   BREAKING: Israel Lobbyist insinuating ”We Need a False Flag to Start War with Iran” ?
   https://www.youtube.com/watch?v=Ikt70OLVsrc

  2. Rick.
   Nederland gaat weer militairen naar Afghanistan sturen.
   1.Afghanistan heeft heel veel olie,probleem is het ligt niet aan zee,in de jaren 80 en 90 heeft de elite eerst de taliban gefinancieerd met de bedoeling een leiding naar de Arabischezee te leggen(transport),toen dit mislukte hebben ze de mutjahedin (Moordenaars,CIA) ingezet om de taliban te bestrijden (hiervoor hadden ze een reden nodig,en dit zijn waarschijnlijk de aanslagen van 9/11 geweest).
   Als je kijkt waar Afghanistan ligt(tussen links Iran en rechts China in en grenzend in het noorden aan Rusland,kun je wel raden wat daar gaat gebeuren.

  3. Bij 1.2 moet het zijn om de oorlog tegen de taliban te beginnen (Osama bin Laden)had de elite een reden nodig en dat is naar men vermoedt 9/11 geweest.

 2. Monsanto speelt ook al een spelletje met Oekraïne! en de boycott van poetin op ons groente en fruit komt omdat poetin geen gmo,gentech groentes wil voor zijn volk, dat heeft hij al in april aangegeven (onder link) http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10848096/Poetin-wil-geen-gentech-gewassen-in-Rusland en monsanto heeft aangemeerd in oekraine kijk maar , http://www.blacklistednews.com/Monsanto_and_Ukraine/37544/0/38/38/Y/M.html

 3. Jullie doen goed werk! Helemaal super en er moet nog veel meer aandacht komen voor het misbruiken van landen in de vorm van plunderen en vergiftigen. Allemaal door het corrupte systeem waar onze regering ook toebehoord.

  1. Jenne.
   Als je deze foto bekijkt denk je dan ook niet dat onze premier weet wat er gaat gebeuren,hij maakt hier zelfs deel uit van de aanstichters van alle ellende die we na het neerstorten van MH 17 over ons heen hebben gekregen en nog gaan krijgen,alleen denk ik dat Porosjenko veel geld heeft gekregen,wat voor degenen die het hebben gegeven niets voorsteld,maar dat ze op deze manier wel straks Oekraine kunnen leeg roven.

  2. Jenne.
   Dit is een grapje,maar de meesten die bij de dames van plezier weggaan zijn opgelucht,en ik denk dat Rutte hier best wel met een stress gevoel weggaat.

 4. Wij de burgers zouden moeten streven naar waterstof energie, maar hoe ?, kunnen wij onze massale kracht gaan inzetten, om deze criminelen, want echt dat zijn het, af te danken, en indien mogelijk berechten, we kunnen niet blijven toe zien.

  1. Jenne.
   Waar ik bang voor ben is dat wanneer de mensen echt wakker worden en zien wat zich afspeelt,zij ongeorganiseerd de straat op gaan.
   Dit zou zeer onverstandig zijn,omdat het dan een zootje wordt.
   Het zou veel verstandiger zijn denk ik als men goed voorgelicht en georganiseerd iets zou ondernemen,en daarmee een blok vormen.
   de vraag is echter of het zin heeft.

 5. Volgens mij ziet Rutte zijn vorige baas nog steeds als huidige werkgever en inplaats van in Nederland de belangen van de bevolking te behartigen is hij de belangen van Shell aan het behartigen.
  Als je hem dit zou voorleggen krijg je natuurlijk het alom bekende antwoord,dat Nederland hier ook beter van wordt,maar mensen vergeet niet dat onze ministers al zolang met het behartigen van de belangen van grote bedrijven bezig zijn,net zoals Willem Alexander,en wat is voor ons de bevolking dan beter geworden?
  Ik zie alleen maar toename van armoede,meer werkeloosheid,de ww duur verkort zodat men sneller in de bijstand komt,wat weer goedkoper is voor de staat,de zorg premie gaat elk jaar naar boven evenals de eigen bijdrage ongeacht de resultaten van de verzekeraars,die nu ontzettend veel winst boeken enz enz enz .

  1. Als je bij het vorige opteld,dat banken hun bestaan danken aan de rente,dan is het logisch dat de hypotheekrente aftrek moet verdwijnen,want velen betalen geen aflossing maar alleen rente en de staat geeft daar een deel van terug wat ze natuurlijk niet willen,dat is de reden van de afschaffing.

   De verlenging van ons pensioen naar 67 jaar is gewoon een ordinaire bezuiniging,omdat na de oorlog kreeg men subsidie als er kinderen geboren werden ivm de wederopbouw van het land,dus toen al kon men nagaan wanneer deze mensen met pensioen gingen,dus ook wanneer zij aanspraak op hun geld zouden doen,dus dat verhaal van we leven langer waardoor er steeds meer uitgekeerd moet worden is complete onzin,vervolgens komt daarbij dat men zeg maar gemiddeld 80 jaar wordt,dus een simpele rekensom van 65 naar 80 jaar is 15 jaar dat betaald moet worden,maar daar staat tegenover dat er minimaal 30 tot 40 jaar betaald is voor het pensioen zowel door werknemer als werkgever en als men nagaat dat de pensioenfondsen ontzettend veel geld in kas hebben maar dit niet aanspreken zogenaamd om de kosten in de toekomst te kunnen blijven betalen,dan vraag ik u wie houd hier de boel voor de gek.

  2. Uiteindelijk moeten we toch de straat op, hoe grote angsthazen we ook zijn, we ontkomen er niet aan, en op vreedzame wijze deze mensen de deur wijzen die ons dit aan doen, en excuses worden dan niet meer geaccepteerd.

  3. Het alles omvattende is dat onze volksvertegenwoordiging precies dat doet wat Washington van ze verwacht,namelijk maak het volk onderdanig door ze te verarmen.

  4. Rick.
   Als je Saksen bedoeld,zie je dat daar een anti europese partij de meerderheid heeft gehaald.
   Maar of dat nog zin heeft is de vraag,want in de UK was het toch Ukip die de meeste stemmen heeft gehaald?
   Alleen hoor ik daar niet veel meer van.
   En wat mij ook opvalt is dat men nu in Brussel figuren in het zadel aan het helpen zijn die echt niet voor ons daar aangesteld worden zoals Juncker.

  1. Jenne.
   Bij tekende Rutte geheimhoudingsverklaring staat een stuk van mij wat misschien wel interessant is voor u.

 6. Ja en shell is eigendom van onze schijt !!! Royal famely dus mensen denk na over al het bedrog ! Ze spelen leuk laten af en toe hun kindertjes zien waarvan de meerderheid te vet is ! Ik snap die achterlijke mensen met die vlaggetjes niet ! Het zijn uitvreters nu weer een hekkie om de villa in griekenland voor een half miljoen jaja……uit jouw zak werkende nederlander ! Oh ja en de villa heb je ook betaald misschien mag jij er volgend jaar ook een paar weken doorbrengen vraag het eens !!!!!!! Ik hou van zeilen zou ik de groene draak ook eens kunnen lenen ?????? Wordt wakker !!!! Het is allemaal bedrog en ratje pedofiel rutte doet lekker mee !Want het komt hem uit ! Hij wordt beschermt ! Ik snap niet dat wij nuchtere nederlanders zo dom zijn sorry….. !!! Doe je oranje bril maar op ! Slaap maar verder !

 7. Shell is al aan het testboren in het bedenkelijk geregeerde Albanie. Voordat dat gas ons bereikt is het te hopen dat we geen heel strenge winter 2015 krijgen. Of de revenuen ooit ten goede komen van de lokale bevolking betwijfel ik ten zeerste. Denk niet dat Shell dar ooit wakker van zal liggen.

  1. Shell is de oudste koninklijke criminele olie maatschappij terwereld,
   de Maffia is er niks bij, en de Gothfathers zijn onze koninklijke familie, zij zijn de bezitters van het grootste pakket oprichters aandelen, en dat telt niet in millioenen, maar billioenen, dat beetje geld wat ze uit onze zak stelen, is vergeleken bij hun bezit, aalmoesen, van daar de Bilderbeekclub, maar onze ouwe Wilhelmina, heeft wel gezorgt dat Bernard er niet aan kon komen, die ouwe taart had karakter en een geweten.

  2. Jenne.
   Het is de Bilderberggroep,mede opgericht door Bernhard,en Beatrix is tot voor kort voorzitster geweest(waarschijnlijk nu Alexander).
   Als je kijkt(hiervan zijn lijsten al of niet compleet op internet)wie daar uitgenodigd worden en welke bedrijven of instanties zij vertegenwoordigen zal je beseffen wat daar besproken wordt.

 8. GuidoJ, jammer dat je in het artikel niet de link hebt opgenomen van deze Amerikaanse Professor. Die aangeeft aan dat Oost-Oekraïne plat gebombardeerd moet worden en alle burgers verdreven moeten worden om de schaliegaswinning mogelijk te maken. Het conflict met Rusland is niet meer dan een afleidingsmanoeuvre zoals dat het ook is voor de Gaza.

  Kijk wat deze Professor te vertellen heeft :
  How World Bank & IMF Plan to “Dismantle” Ukrainian Economy
  http://www.youtube.com/watch?v=2T7QcpodmQs

  1. Rick.
   Ik denk dat na het voorval met MH 17 het de bedoeling was door hulp van de Oekrainers de pro russische mensen te verjagen ,en aangezien het contract al ondertekend was dachten zij daar te kunnen gaan boren,het probleem is echter dat Poetin weet wat er speelt en nu roet in het eten gooid,en daar hebben ze zich waarschijnlijk in verslikt,dus geen afleidings manoevre.

  1. Rick, zoals gezegd, als je hier links plaatst met httpS, dan werkt het niet.. Haal dus de ‘S’ even van de link, die je kopieert van YouTube.. OK?

  2. Rick.
   Zij hebben misschien al 80% van alle rijkdommen in handen,maar wanneer men dat niet genoeg vind en men uit is op totale wereldheerschappij dan is het logisch dat ze alle rijkdommen willen vergaren,want zo heb je iedereen volledig in de wurggreep omdat wat je dan ook nodig hebt eten,drinken,brandstof enz je dan totaal van hen afhankelijk bent.

  3. Vergeleken bij de Russen en Chinezen, India, is de USA-CIA een baby wat betreft civilisatie, ze hebben zich nooit echt ontwikkeld tot een hogere civilisatie, omdat de samenleving op slinkse wijze in handen van de Azkanazis is gevallen, er is tegen gewaarschuwd, zelfs door Benjamin Frankling, maar met geld doe je wonderen, en zij weten als geen ander de slechte corrupte kanten van de mens te bespelen, maar nu de oude grote landen in verbondenheid hun huid gaan verkopen, gaan ze verliezen, maar ze zijn tt alles instaat, want het zijn vijanden van de mensheid !

  1. Grote probleem voor Amerika is dat China de grootste producent is van Rare Earth Metals en laat je die nu net nodig hebben om super magneten mee te kunnen ontwikkelen. Eerst Rusland zijn olie en gas afpakken en daarna doorstoten naar China voor alle goud en rare earth metalen ?? Past wel in het kader waarvoor het IMF en World Bank voor opgericht zijn. Eerst een land in oorlogen storten zodat ze vreselijke schulden moeten maken ….zie Oekraïne en alle derde wereldlanden. Om ze vervolgens leeg te roven van al hun grondstoffen. Volgende video zou ook verplichtte kost op scholen moeten zijn.
   IMF & World Bank are weapons of war , by John Pilger http://www.youtube.com/watch?v=WYCH1Ylncxc
   Mensen ga je ogen eens openen !! Neem de moeite nu eens deze video te bekijken. Daarna snap je beter wat voor drama zich nu o.a. in Oekraïne aan het afspelen is.

  2. Rick.
   Geen van je drie verwijzingen naar video,s werkt(waarschijnlijk zoals Guidoj al eerder schreef door de s),maar als je een oude computer hebt haal dan de harde schijf eruit en zet deze op een asje,vervolgens zet je er vier magneetjes langs en zie hoe hij draait.

  3. Heb een gloednieuwe PC. Maar als je naar youtube gaat en zet de kop in zoeken dan doet hij het bij mij wel.

   IMF & World Bank are weapons of war , by John Pilger

   The 3 Coming False Flag Attacks

   How World Bank & IMF Plan to “Dismantle” Ukrainian Economy

   Ik let er niet altijd op om die ‘s’ weg te halen want voorheen hoefde dat nooit. Ik heb toch het idee dat het een ontmoediging is om die video`s te bekijken. Ik zal er in het vervolg beter op proberen te letten.
   Het rare is dat als je youtube opent en je plaatst de gekopieerde link in de zoekregel hij het wel doet.

  4. Rick 12,1

   Sartre zij al in 1960, als je je ogen niet gebruikt om te kijken, zal je ze waarschijnlijk nodig hebben om te huilen/wenen.

 9. Ik las net op nos teletekst,dat Poetin,China een belang in het oliebedrijf Rosneft heeft gegeven die in Rusland grote hoeveelheden olie hebben.
  En China heeft ook aangegeven dat ze niet achter de sancties tegen Rusland staan,ik denk niet dat de elite dat leuk vind.

 10. Rutte denkt aan een ding:…de Nederlander moet redelijk warm blijven zitten. De rest van de wereld is niet zijn probleem.
  Begrijpt de gemiddelde Nederlander dat het over de hoofden van de niets verdiener in dat land wordt uitgespeeld. Een VVD foefje dus ten voeten uit. Wilders doet zijn mond tenminste open en de SP blijft eeuwig aarzelen en blijft steken in de zorg.

 11. That’s what for thousands of people are being killed in gas-rich areas of Ukraine now.
  Infrastructure is ruined, in many cities there is even no water and power, not to mention no roofs or windows in the houses.
  Much cheaper to bomb cities down, then to move hundreads thousands of residents and provide them with new houses and compensation for the polluted land! Current government of Ukraine is quite successful in that – “cleaning” business field for Shell. Who gives a damn about people of Ukraine?

  Even now, when ceasefire agreement is signed, Ukrainian Army continues to bomb “separatists” cities:

  https://www.youtube.com/watch?v=9nR9rH_MtY4&list=UUd0fMqd0y0SCYNg5_769gTw
  https://www.youtube.com/watch?v=H26rdqjCaEM&list=UUd0fMqd0y0SCYNg5_769gTw
  https://www.youtube.com/watch?v=VzhS0E6pGtM&list=UUd0fMqd0y0SCYNg5_769gTw

 12. Daarnaast lijkt het er sterk op dat de winsten niet bij de Oekraïense bevolking terecht komen, maar in de zakken van corrupte politici verdwijnen. Op de oude president na zijn t allemaal corrupte MF3rs

 13. Wat je zo dagelijks leest en soms ziet, gaat dat moorden in de Donetz vallij maar gewoon door, nu ballistische raketten, niemand zegt iets vreemd, ook Putin is vreemd kalm, eerst zijn geld voor het gas opstrijken, en dan boem een voltreffer op de regerings gebouwen in Kiev, helemaal perongeluk natuurlijk.
  Je bent toch maar mooi de l.l als je daar bent geboren en leeft, arme mensen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.