Advertentie

Waren de goden kosmonauten?


Inmiddels is dit boek van Erich von Däniken aan zijn 32ste druk toe..! Het gaat hier dus om een onvervalste ‘klassieker’.. Een boek dat iedere Flower-Power-puber uit de jaren 1970 en 1980 gelezen heeft. En dan niet in Nederland alleen, want zijn 26 boeken werden in een oplage van maar liefst 60 miljoen exemplaren verkocht.
Von Dänikens werk is niet nieuw, want feitelijk bouwt hij voort op het werk van anderen, waarvan we allemaal de Russische wetenschapper Zecharia Sitchin kennen, die de Sumerische kleitabletten ontrafelde en tot eenzelfde visie kwam als Von Däniken.

Ook Von Däniken ging ervan uit, dat als er intelligente buitenaardse wezens bestaan en die in het verleden de aarde hebben bezocht, het archeologisch materiaal dat moet kunnen aantonen. En in het verlengde hiervan heeft hij ook geopperd dat de evolutie van de mens in het verleden is gemanipuleerd door buitenaardse wezens.

Waren de goden kosmonauten?

x

.

In een uitermate boeiend relaas toont Von Däniken aan dat de aarde in het verre verleden bezoek uit de ruimte gehad heeft en dat deze kosmonauten verschillende culturen sterk beinvloed hebben.

 • Er zijn nog sporen van lanceerplaatsen;
 • Er zijn afbeeldingen in grotten en op stenen tafels;
 • Er zijn mythen en sagen over deze ‘goden’, en hun afstammelingen, de halfgoden, enz.;
 • Er zijn beschrijvingen in de bijbel (o.a. Ezechiël I en waar sprake is van Mozes’ Ark des Verbonds), in de Mahabharata en in het Gilgamesh-epos.
 • Er zijn gebouwen of ruïnes, waarvan de bouw alleen maar mogelijk was als deze ‘primitieve culturen’ over andere hulpmiddelen dan alleen maar bijlen, hamers, touwen en mankracht beschikten, en er zijn sporen die er op wijzen dat al eerder atoomexplosies op aarde hebben plaatsgehad.
 • Er zijn duizenden jaren oude zeekaarten, waar niet alleen Amerika maar ook de bergen van de Zuidpool onder de ijskap op staan.

Prof dr. Fred L. Polak stelt in zijn voorwoord, dat we ons zeer kritisch ten opzichte van dit boek moeten opstellen, maar dat we ons niet voor de feiten mogen afsluiten. “Von Däniken stelt weliswaar gedurfde, maar dwingende vragen, die van de zijde der officiële wetenschap aandacht en beantwoording verdienen.”

Deze destijds bekende ‘futuroloog’ Fred Polak schreef zijn voorwoord echter met ‘veel reserve’ omdat Von Däniken er volgens Polak “Van alles en nog wat met de haren erbij sleept om zijn ideeën te steunen”.

Het is wel duidelijk uit de manier van weerzin waarmee Polak dit voorwoord schreef, dat de gevestigde wetenschap behoorlijk in zijn maag zat en nog steeds zit, met de visie die Von Däniken de wereld inbracht.

Zijn gedurfde ideeën en vrijzinnige visie, zullen ook voor sceptische geesten een bijzonder stimulerende functie vervullen. Want zeg nou zelf.. Dat de goden, die in vroeger tijden in andere culturen zijn vereerd, zijn in werkelijkheid ‘kosmonauten’ geweest, afkomstig van andere planeten, is toch een bijzonder horizonverbredende visie..?

Een van de bekendste foto’s uit de boeken van Von Däniken: de afbeelding van onmiskenbare helicopters en vliegtuigen op gevels van Egyptische oudheden.

Von Däniken’s boeken verwierven over de hele wereld een ongekende roem en ook van de opvolgers van dit eerste boek, vonden zoals gezegd, 10-tallen miljoenen kopieën hun weg naar leergierige lezers. Het lijkt erop dat de schrijver van deze boekenreeks een collectieve ader van de mensheid heeft geraakt, die diepverborgen in ons DNA, dit kosmische geheim herbergt.

33 gedachten over “Waren de goden kosmonauten?

  1. Budhy, je hebt me door MAN!

   Ga je feleciteren bij deze, van iedereen hier die denkt ‘who teh F***! is Paul?’, ik ben idd niets meer dan Paul the Exterrial en hou iedereen in de gaten vanuit mijn Ufootje…

   Tis maar dat je het weet met een echte ‘Close Encounters Fact’

   You been all warned! comming to your place @ februari 2011, gnah gnah gnah!

   http://www.scificool.com/images/2010/12/paul-movie-poster.jpg

  1. hey budhy, jij hierook achtief. Ik lees je berichten en bekijk je mooie foto’s vaak op bovendien.nl
   ben je uit de buurt?

 1. Gekke Henkie is een Kosmonaut en hij was al jaren oud
  Vele zaken die hij weet want hij kwam van een andere planeet
  Hij wacht nu even op een UFO dus zong hij ufo komp zo UFO komp zo.
  Maar VoorPapa kwam maar niet en Gekke Henkie had veel verdriet.
  🙂

  1. Daarom verzon het synoniem Frank Herbert aan de hand van UFO’s het meesterwerk van zijn 2 handen: “Dune”.

  1. Een grote verzameling onzin, ja! Al tot den treure door de gehaktmolen gehaald! Je moet een serieuze randdebiel zijn om dit een “prachtig boek” te noemen. Gelieve jezelf niet voort te planten en je minderwaardig DNA uit de genenpoel van het menselijk ras te verwijderen.

 2. Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaandere-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.eu

  ’s WERELDS ZAKENLEIDERS IS VERTELD DAT VLIEGENDE SCHOTELS WERKELIJKHEID ZIJN EN DAT BUITENAARDSEN BESTAAN
  25 januari 2011
  Door: Michael E. Salla, Ph.D.
  Vertaling: Paul Harmans
  ufowijzer.nl

  Voor vijfduizend dollar per ticket kregen enkele zakenlieden meer dan ze verwacht hadden toen ze de eerste dag van het Global Competitiveness Forum (GCF) bijwoonden dat werd gehouden in Riyad, Saoedi-Arabië. Hen werd verteld dat vliegende schotels werkelijkheid zijn en dat ze maar beter konden gaan nadenken over de implicaties van buitenaards leven en buitenaardse technologie op hun zaken.

  De General Investment Authority van Saoedi-Arabië verzorgt elk jaar het GCF en brengt zodoende de zakelijke- en politieke leiders bijeen om de diverse bevorderingen van de concurrentiepositie in zaken te promoten VAN HET OP HOLGESLAGEN VSA WALLSTREETKAPITALISME

  Voor de eerste keer op deze jaarlijkse conferentie hield het GCF een forum waarin UFO’s en buitenaards leven werden besproken. Onder de titel ‘Leren van het Universum’ bestond het panel uit vijf sprekers die allemaal van opvatting zijn dat buitenaards leven werkelijkheid is en dat het vele implicaties heeft op de wereld zoals we die nu kennen.

  forum werd gehouden op 23 januari 2011 en was een hoofdonderdeel van de conferentie, wat betekent dat alle GCF deelnemers in staat waren het bij te wonen en te horen wat de experts te zeggen hadden over UFO’s en buitenaards leven.

  Leren van het Universum – Panel
  Het onconventionele en hoogst relevante topic over buitenaardse levensvormen werd gisteren behandeld in de panelbespreking: ‘Contact: Leren van het Universum’. Experts Zoaghloul El-Naggar, Stanton Friedman, Michio Kaku, Nick Pope en Jacques Vallee brachten boeiende zaken die het bestaan van levende wezens elders in het heelal zeker maakten, ze deden dat op basis van empirisch bewijs, religieuze theologie en logisch redeneren.
  Mr. Friedman begon zijn commentaar met een krachtige bewering: “Vliegende schotels zijn werkelijkheid!” en dat vatte meteen het standpunt van de andere panelleden samen.

  Mr. Pope bekeek de potentiële zakelijke implicaties van het universum, zoals de winstgevendheid van buitenaardse artikelen of financiële steun.
  HET WORLD ECONOMIC FORUM VAN DE WINSTEN TE PRIVATISEREN EN VERLIEZEN TE SOCIALISEREN

  Ondanks dat El-Naggar overtuigd is van hun bestaan, bracht hij een belangrijk punt ter sprake, namelijk dat het wellicht niet ethisch is bronnen te spenderen aan het trachten contact te zoeken met buitenaardse gemeenschappen terwijl we nog steeds met oorlogen en armoede in onze eigen gemeenschap te maken hebben.
  HET PROGRESSIEVE INTELLECTUALISME VAN EXTRATERRESTRAILS
  HUN EIGEN PLANETAIRE CIVILISATIE BESCHERMEN TEGEN HET NATURE SADISME UIT DE SPACE EN HET EIGEN PLANETAIRE vb OVERSTROMINGEN, VULKAANUITBARSTINGEN ….
  KWESTIE VAN BESCHAVINGSPEIL,
  ZO’N PLANETAIRE AARDSE CIVILISATIE DOOR EXTRATERRESTRIALS TECHNOLOGIE LATEN OPKNAPPEN AL DAN NIET TEGEN BETALING OF VOORWAARDEN VAN SOMMIGE CORRUPTE OF CRIMINEEL ONDERNEMINGSSCHAP VUL HET HET ZELF AAN …..

  Mr. Vallee moedigde de academici aan het bewijs te analyseren. Echter, wat betreft zijn eigen succesvolle Venture Capital fonds zei hij: “We zijn er nog niet klaar voor om in dit type onderzoek te investeren, maar we denken dat iemand anders dat wel is.”
  EXTRATERRESTRAILS RUIMTETUIGEN GRATIS LATEN LANDEN
  DE EXTRATERRESTRIALS OP DE BROODROOSTER LEGGEN OMTRENT
  KENNIS VAN DE WERELDCIVLIATIE DOOR HEEN DE GESCHIEDENIS VAN DE AARDE SINDS HET ONSTAAN VAN LEVEN EROP, DE GEPASTE SIENCESE BOMERANG WIJ OMTRENT DE EXTRATERRESTRIAL CIVILISATIE

  Het 2011 GCF conferentie panel over het universum heeft voor de wereldwijde zakenleiders de deur geopend om zich serieus af te vragen wat de implicaties zijn van het bewijs betreffende UFO’s en buitenaards leven. Een grafische voorstelling, gemaakt door Sunni Brown, van de GCF gesprekken laat het belang zien dat aan het onderwerp buitenaards contact wordt geschonken en aan de overweldigende kansen dat het de mensheid nieuwe energieën kan bieden OM TE GEBRUIKEN VOOR WELKE MISBRUIKEN AL EIGEN AARDS SPEELGOED GENOEG

  Zakenmensen zijn bereid te doen wat politieke leiders tot nu toe geweigerd hebben te doen, proactief zaken doen met het fascinerende bewijs dat we worden bezocht door galactische beschavingen die vergevorderde technologieën met de mensheid hebben te delen OP WELKE MANIEREN OOK DOOR EXTRATERRESTRIALS sorry voor een typfout

  1. Ik ben bang dat de 5d Arcturianen geen boodschap hebben aan aardse aardappel Aliëns.
   Welke Aliëns blijven dan nog over?
   Wie komen hier nog wel rondstruinen, wat voor ruimtelijke kajuit kornuiten zijn dat?
   Wat zijn hun intenties en willen we daar wel handel mee drijven?
   Is het allemaal 1 richting verkeer of kunnen wij ook bij hun op bezoek, zal wel niet.
   Of is het boven onze hoofden al lang allemaal al beklonken en geregeld.
   Wat heeft de introductie van de buitenaardse transistor technologie eigenlijk voor gevolgen gehad voor ons mensen?
   Moet je nagaan wat er gaat gebeuren als er van buiten nog veel meer nano nano rotzooi geïnjecteerd gaat worden in de wereld.
   Ze hebben vast al voorspellende modellen gemaakt over de gevolgen.
   Daar over wordt nu druk gedelibereerd in de RAND debielen denk tanks van onze oranje city of london prins constant.

   Een tijdje terug een echte elektro technicus gelezen die verklaarde dat er op de dag van vandaag nog geen gestudeerd mens is die weet hoe een transistor precies werkt.
   Dit was precies het vermoeden dat ik had toen ik een instructieve elektronica kit kreeg op mijn dertiende verjaardag, van mijn vader.
   Ik zal het nooit vergeten.
   Hij speelde dat hij het instructie boek volledig begreep.
   Ik begreep er werkelijk geen hout van maar kon wel volgens het schema een radio bouwen.
   Dat noemt men dan kennis, ik noem het blauwdrukken van procedurele schema’s volgen, dat is geen kennis dat is apenkunde.
   Later natuurlijk het drama van de natuurkunde leraar die deed of hij het begreep.
   Geen ‘vreemde vragen’ stellen want dan werd hij vreemd dreigend passief boos.
   Dan weet je het wel, dan hebben ze wat te verbergen, onkunde onnozelheid onmacht onderdanigheid oeverloos gezwam
   Ik wil iets echt kunnen begrijpen, niet alleen omtrekkende academische bewegingen

   The Durutti Column – Requiem For My Mother
   http://www.youtube.com/watch?v=m6yt9_Iilss

 3. Spacefuture-exopolitiek vanuit Vlaanderen-Antwerpen
  Space scientific politics and monetary systems
  Exopolitics.eu

  zolang de Aardse wetenschappen in al haar onderverdelingen de plafondgrens niet heeft bereikt zal er industrieel economisch een permanente instuif van nieuwe producten en nieuwe technologie en uitstuif van oude producten en oude technoligie aanwezig blijven zeker met Extraterrestrials, wat een andere kijk op de werkgelegenheid en werkloosheid met zich meebrengen.
  Met Extraterrestrials samenwerken op de Aarde vereist de inzet van andere monetaire systemen, die al jaren geleden werden bestudeerd. Ten gepaste tijde komen ze uit de schuiven, de bancor is er een, de stabiele leningsinterest en de renderende rente, maar één zaak is zeker velen zijn die ingewikkelde bankmontaire wiskunde strontzat, willen van het leven profiteren, robot en computer halen de mens uit de slavernij van arbeid, geen belastingen meer betalen,
  er zijn verschillende futuristen met een pak gezond verstand
  een wereldcentralebank geeft aan elke planetaire staat haar financiele werkingsmiddelen voor de uitbouw van de non-profit-sector, ook al dan niet in samenwerking met Extraterrestrials. De totale planetaire sateliet TV en computercommunicatie zijn het belangrijkste.

  Om veilig en ongehinderd met alle Extraterrestrials rassen die de Aarde aandoen en de Aarde uit haar moeras willen halen, eisen
  open boekdelen langs weerzijden omtrent de geschiedenis van
  elke exoplanetaire civilisatie en de totale klaarheid omtrent Aardse ufo-coverups omtrent politieke contractuele verbintenissen. Een correct politiek bestuur van andere staten niet boycotten.

 4. Wordt wakker allemaal. Die oude verhalen zijn er alleen maar om je geest te verruimen. Je bent meer dan je geest en je lichaam, dit zijn slechts gereedschappen.

  Wij zijn mensen en waren eens Goden, kosmonauten. Ook nu zijn we Goden en kosmonauten.

  Wie ben ik? Goeie vraag.

  Alles én niets. Leegte én volheid. Dat wat voorbij het denken gaat, voorbij aliens, voorbij Jezus, voorbij Satan, voorbij elke gedachte of manifestatie. Dat wat Werkelijk Is.

  Alles waar we naar zochten, heelheid, compassie, liefde, mededogen, genieten, jezelf zijn, er is altijd meer te beleven dan we kennen, kunst, imagination, als het maar geaard is, één met al wat is, een plant, bloem, vogel, welk dier dan ook staat nu hoger in rang dan de gemiddelde mens.
  Wordt WAKKER!

  1. Kijk eens naar de ruimte om je heen waar alle objecten in verschijnen, waar jij in verschijnt. Jij, die voor 99% uit niets bestaat. Die leegte, dat niets, wil gevuld worden. Wij zijn vrij om ons lege glas, de heilige graal, te vullen, met dat wat wat wij willen. Eigen keus.

  2. Het grappige is dat jij er eerst moet zijn voordat er iets anders kan zijn, jij gaat aan alles vooraf.Zonder jou is er geen wereld.

  3. Henk, jij hebt er over nagedacht, daar hou ik nou van.
   Ook God bestaat pas als jij zegt dat ie er is.
   De basis van alles, dat is wat we zijn, niet wat eruit groeit.

 5. Het klopt dat er onder het ijs van Antartica bergketens en waarschijnlijk zoetwatermeren liggen. Het tijdschrift Kijk (over wetenschappelijke onderwerpen) besteedt hier een item over in hun laatste editie. Satellietfoto’s tonen dit bewijs. De Russen zijn bezig om onaangetast leven uit deze zoetwatermeren te verkrijgen. Een delicate onderneming, want bij blootstelling aan de huidige lucht zal verontreiniging van dit behouden stukje tijdsgeschiedenis teniet doen.

  Wat ik mis bij de redenering van von Danicken is het harde bewijs dat de homo-sapien het resultaat zou zijn geweest van genetische interventie door buitenaardsen. Daarvan is genetisch nooit geen enkel hard (buitenaards) bewijs aangetroffen. Dus daar gaat deze bewering onderuit.

  Ik denk overigens wel dat we de geschiedenis van de moderne menselijke beschaving veel verder moeten terug voeren dan de schamele 8000 jaar die nu wordt gehanteerd. Recent zijn er tanden gevonden van de homo-sapien die de ouderdom verdubbeld naar ruim 450.000 jaar oud.

  Hebben buitenaardsen een rol gespeeld in de evolutie van de mensheid? Daarvan bestaat geen hard bewijs, louter aangereikte suggestie waar de een wel en de ander niet in geloofd. Wel is het zo dat die oude mensheid van toen over een vergelijkbare fantasie beschikte zoals bij de huidige mensheid. Het geloofde in mythische wezens en goden en ze gaven hieraan uitdrukking middels verhalen en afbeeldingen. Net zoals wij dit in dit tijdperk ook doen met films en verhalen.

  1. @ F001

   Pak jij eens Google Moon er eens bij en kijk eens mee of jij ze ook kan waarnemen op je iegen beeldscherm, iik zie ze wel hier en vermoedelijk ook al die anderen.

   Stoei eens wat met sommige included filters voor de fun en ontdek iets in de gehele pixelbrij, heel misschien dat…

   Misschien dat Guido, ondanks de ongesensureerde beelden zijn kritische blik er eens over laten laten wapperen of dit nou real fiction is dan wat vage contouren!?

   Pharaohs of the Moon
   http://www.youtube.com/watch?v=nPbLOezxreY

  2. F001, jij hebt er over nagedacht, jij ziet alles erg wetenschappelijk maar niet conservatief. Mooi.

   Paul, een link met zo’n achtergrond muziekje vertrouw ik op zich al niet meer, nog meer conspiracy shit waar ik niets in zie. Kost een hoop tijd en je wint er niets mee. Hou ik niet van.

  3. Robert, het probleem is dat we iets willen begrijpen wat niet te begrijpen valt, het is geen toeval, het is wonderlijk.

  4. Alles kan op elk moment, als de voorwaarden maar aanwezig zijn, heeft niet zoveel met evolutie theorie te maken, toch ergens ook weer wel. Het leven is niet zwart wit, als je denkt dat het zo gaat, 90% kans, volgens logisch denken, zul je net zien dat het toch anders gaat. Op dat moment is het dus net ff anders. We willen alles kunnen omvatten met ons denken, de wetenschap maar dit gaat nooit maar dan ook echt nooit lukken. Het komt vaak net ff anders.

  5. Lianne, prachtig, vooral het einde. Zo was ik ook het afgelopen jaar, ik noem het super ego of spiritueel ego.
   Lastig om jezelf elke keer te doorzien maar lijden is geen last meer, het is ervaren en doorleven, dat laatste stukje wat nog losgelaten dient te worden. Oude gedragingen e.d. die zo ingebakken zitten, doorzien en loslaten.

 6. Lachwekkend dat er nog steeds idioten rondlopen die deze figuur serieus durven nemen zonder ter plekke door de grond te zakken van schaamte. Von Daniken is al ontelbare keren ontmaskerd, hoe je het ook draait of keert. Hij werd zelfs een keer tijdens een talkshow geconfronteerd met de persoon die voor hem bewijsmateriaal vervalst had, afgang van hier tot ginder!
  En wat die zogezegde hierogliefen met helikopters betreft, als de Egyptenaren over dergelijke dingen beschikten was er wel meer achtergebleven dan alleen maar één enkele afbeelding! Bende achterlijke idioten!

 7. Goedemorgen,
  Eind jaren 60 draaide in de bioscopen een verfilming van dit boek. Het was een ongelooflijk succes. Wekenlang werd de film vertoond.
  Kunnen jullie mij op weg helpen om deze film ergens te kopen/huren/lenen op DVD of VHS?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.