Advertentie

WantToKnow-lezing met Susan Joy Rennison a.s. maandag!


Susan Joy Rennison (B.Sc. Hons.) is al meer dan 25 jaar als alternatief, vrijdenkend individu ‘op zoek naar de waarheid’ en heeft in die tijd een onschatbare hoeveelheid informatie weten te verzamelen over wat er eigenlijk aan de hand is in ons Universum , onze Zonnestelsel en op onze Planeet. Ze heeft een wetenschappelijke Eerste-graad in Natuurkunde en Geofysica behaald aan een Britse Universiteit en heeft vele jaren ervaring als software-analist. Tegenwoordig is zij actief als alternatief ‘practitioner’, onafhankelijk onderzoeker, auteur en spreker en woont in het Zwitserse Olten.

 

In 2006 publiceerde zij haar indrukwekkende boek ‘Tuning the Diamonds’ dat in 2010 in de Nederlandse uitgave door uitgeverij Ankh Hermes werd gepubliceerd  onder de titel ‘Afstemmen op de Kosmos, Elektromagnetisme en Spirituele Revolutie’. (zie onderaan het artikel)

 

Op 24 juni j.l. publiceerde Susan Joy een essay dat oorspronkelijk was bedoeld om te worden geplaatst op de website van ‘The Millennium Group’. In dit essay integreert ze op unieke wijze, wetenschap, metafysica en de astronomische kennis uit voorgaande tijden die in allerlei vormen te vinden is in mythologie, kunst, architectuur én literatuur. Op basis van al deze feiten realiseerde zij zich dat er hoop gloort voor het menselijk ras en dat de mensheid zich in een proces bevindt waarin het Paradijs zal worden teruggegeven.

Dit hele essay hebben wij hier op WantToKnow geplaatst in de uitmuntende vertaling van Jan Smith. Zie HIER het overzicht. Wetenschappers voorspelden eind 2008 dat er een 30-50% toename zou komen van de invloed van alleen de zon al, op satellieten, krachtbronnen, en (roestvrij-stalen) pijplijnen. Maar ook op al het leven op Aarde..! En de piek van deze cyclus wordt rond 2012 verwacht..

 

Susan Joy Rennison: “Zorg voor een beter begrip van de -op handen zijnde- heftige veranderingen van kosmische oorsprong.”

* * *
Susan Joy Rennison in één van haar e-mails:
“Het ‘Space weather’ vormt de invulling van de voorspellingen, die zijn gedaan door hen, die oude kennis hebben bewaard over astronomische cycli, gerelateerd aan de zonnekeringen. Ik geloof echter dat naarmate deze energieën onze Aarde raken, ze door het menselijk bewustzijn worden gekneed, in een soort teruggekoppelings-lus.
Ik geloof dat er een nieuw lot ligt voor het menselijk ras, doordat wij moeten erkennen dat het Universum blijkt te werken met haar eigen, al-omvattende plan. En hierdoor krijgt de mensheid een nieuw kosmisch sjabloon aangereikt, dat het mogelijk maakt, onszelf ook daadwerkelijk aan te passen aan deze veranderingen. De wetenschappelijke benadering van Epi-genetica onthult in dit verband al, dat de omgeving onze DNA-blauwdruk beïnvloedt. Maar ook onze overtuigingen zijn daar een onderdeel van..!Persoonlijk geloof ik dat het werkelijk de tijd is dat het kaf van het koren gescheiden gaat worden. Onze wetenschappers vertellen ons dat de evolutie zodanig werkt, dat ‘mutaties’ de voorheen ‘normale’ mens gaan vervangen. Er zijn grote tekenen dat mensen op uiterst snelle wijze aan het veranderen zijn, en veel neuro-wetenschappers zijn druk bezig om verslag te doen van deze veranderingen.”

x

* * *

x

31 Januari: lezing van Susan Joy Rennison
x

Samen met Studium Generale van de TU-Delft, organiseert WantToKnow een lezing van Susan Joy Rennison.
x

31 Januari 2011 van 19.30 – 22.45  (toegang  € 10,-)

TU-Delft / locatie: Prinsenhof aan de Oude Delft 183b – Delft

organisatie:  Studium Generale – TU/Delft  en www.wanttoknow.nl

(hier link naar TU-Delft)

* * *

x

Space Weather – De Gevolgen voor Planeet Aarde en de Mensheid

Nederlandse vertaling© Jan Smith voor Wanttoknow.nl/be

x

Wat gebeurt er op dit moment met de planeet en haar bewoners?

“De Aarde en de ruimte staan op het punt met elkaar in contact te treden op een manier die absoluut ongekend is in de menselijke geschiedenis,” zo verklaarde Richard Fisher, hoofd van NASA’s Heliophysics Division, op 4 juni 2010 tijdens een druk bezochte persconferentie. “Ik geloof dat we op de drempel staan van een nieuw tijdperk waarin het Space Weather net zo veel van invloed wordt op onze dagelijkse bezigheden als het gewone weer op Aarde. We moeten dit heel serieus opvatten.”

De cover het Nederlandse boek van Susan Joy Rennison.

Heel lang al wordt door de wetenschap aangenomen dat we in een universum leven dat door de zwaartekracht wordt gedomineerd. Maar volgens Susan Joy Rennison B.Sc en vele anderen leven we inmiddels in een Elektromagnetisch Universum. Op dit ogenblik bestuderen duizenden wetenschappers over de hele wereld het gedrag van de Zon om het zogenoemde Ruimteweer – Space Weather – te kunnen voorspellen.

Zonne-uitbarstingen kunnen en hebben de laatste jaren in toenemende mate gezorgd voor het uitvallen van satellieten, maar ook van hoogfrequente radiocommunicatiesystemen, plaatsbepalingsystemen en energienetwerken overal ter wereld. En er schijnt nog veel meer op ons af te komen gezien het vrij turbulente karakter van onze eigen Zon, maar ook allerlei andere stralingsbronnen in ‘deep space’.

De meeste literatuur over kosmologie is inmiddels volledig achterhaald, reden voor Susan Joy Rennison om mensen inzicht te verschaffen waarom wetenschappers die zich bezighouden met het Space Weather vinden dat het tijd werd om de oude, achterhaalde ideeën daarover los te laten. De idee over een Elektromagnetisch Universum is echter al meer dan honderd jaar oud en werd ondermeer ontwikkeld door de briljante Nobelprijswinnaar voor de Natuurkunde, Hannes Alvén.

Rennison denkt dat ook studenten in de technische wetenschappen zich dienen te realiseren dat heftige verschijnselen van het Space Weather ongecontroleerde elektrische stromen kunnen veroorzaken die letterlijk in en door alles op deze planeet vloeien. Een discussie over de kwantummechanica zal hier geen uitkomst bieden.

“De Aarde en de ruimte staan op het punt met elkaar in contact te treden op een manier die absoluut ongekend is in de menselijke geschiedenis,” zo verklaarde Richard Fisher, hoofd van NASA’s Heliophysics Division, op 4 juni 2010 tijdens een druk bezochte persconferentie. “Space Weather moeten we heel serieus opvatten.”

Het is heel belangrijk dat mensen gaan beseffen dat wij hier op Aarde tijdens een dergelijk ‘bombardement’ van plasma en geladen deeltjes tevens grote hoeveelheden donkere materie voor onze kiezen krijgen. De wetenschap probeert weliswaar inzicht te krijgen over de mogelijke gevolgen voor planeet Aarde, maar Rennison beweert dat de astronomische invloed ervan in eeuwenoude teksten bewaard is gebleven. De vraag rijst dus: bestaat er bewijs dat de Planeet Aarde dit al eerder heeft meegemaakt?

Het is al meer dan 35 jaar geleden dat Fritjof Kapra zijn boek ‘De Tao van Fysica’ schreef, een poging om westerse wetenschap en oosterse filosofie dichter bij elkaar te brengen. Nog geen 100 jaar terug verbaasden natuurkundigen zich over de kwantumfysica en de gevolgen daarvan voor de relatie tussen de menselijke geest en materie. Sedertdien is de wetenschap verdeeld in twee kampen – de meerderheid, die gelooft dat materie een op zichzelf staand iets is in een door zwaartekracht beheerst Universum, en de rest, die ervan overtuigd is dat wij als menselijke waarnemers medescheppers zijn van het bewuste Universum waarin wij leven.

Zijn alle wereldcrises immers niet een teken dat er daadwerkelijk iets zal moeten veranderen in onze manier van denken en ons doen en laten? Is er sprake van een collectieve verandering van onze geest, van ons DNA als gevolg van het Space Weather?

Susan Joy Rennison zal in dit kader de meest recente berichtgeving bespreken afkomstig van NASA en ESA, alsmede allerlei boeken en artikelen die verschenen zijn nadat zij in 2006 haar boek ‘Afstemmen op de Kosmos’ (zie hieronder) publiceerde, dat gaat over de relatie tussen elektromagnetisme, het Universum, de mens en de spirituele evolutie. Sindsdien werden veel van haar ideeën bewaarheid en is het Space Weather in toenemende mate een veelbetekenend alledaags fenomeen geworden.

Hoewel in de media nauwelijks enige aandacht wordt geschonken aan het Ruimteweer, is het tegenwoordig van zeer grote invloed op ons leven – op de technologieën die wij gebruiken en op ons lichaam, beide uiteindelijk ook elektromagnetische systemen.

“Er is”, zo beweert Susan Joy, “ook sprake van een serieus probleem met betrekking tot het elektromagnetisch karakter van het menselijk lichaam. De meeste wetenschappers geven er de voorkeur aan zichzelf te zien in termen van chemische stoffen en verbindingen.

Toch is DNA een nanotube die gehoorzaamt aan de wetten van de kwantummechanica. Voortschrijdend inzicht in DNA-onderzoek heeft aan het licht gebracht dat DNA zich veel makkelijker aan allerlei omstandigheden kan aanpassen dan lange tijd werd verondersteld. Elektromagnetische velden zijn in staat DNA-strengen te veranderen. Als gevolg van de aanzienlijke energetische veranderingen op onze planeet treden er in mensen ook veranderingen op.”

“Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond,” zo gaat Susan Joy Rennison verder,“dat veel van de huidige medicijnen niet meer zo goed werken en dientengevolge werden inmiddels al vele honderden medicijnen uit de handel genomen.
Professoren aan de Harvard Universiteit beweren dat het placebo-effect in de laatste 30 jaar is verdubbeld, hetgeen vele wetenschappers over de hele wereld heeft onthutst. Tegelijkertijd zijn er ook gerespecteerde wetenschappers die hebben vastgesteld dat een verandering in het planetaire bewustzijn is opgetreden.”

Het boek van Susan Joy Rennison, ‘Afstemmen op de kosmos, Elektromagnetisme en spirituele evolutie’ dat 5 jaar geleden werd gepubliceerd, wordt nu bekrachtigd door allerlei nieuwe ontdekkingen die in het publieke domein te vinden zijn.

In de lezing zal Ms. Rennison de informatie uit haar boek updaten.
“Alles gebeurt nu zo snel, dat mijn boek niet langer de ernst van de situatie voldoende weergeeft. Het werd destijds geschreven met de bedoeling om wetenschap en metafysica samen te brengen en moet worden beschouwd als uitgangspunt. Er is daadwerkelijk veel aan de hand in ons Zonnestelsel. En in onze geest…”

www.susanrennison.com

31 januari 2011 van 19.30 – 22.45

Lezing Susan Joy Rennison

TU-Delft / locatie: Prinsenhof aan de Oude Delft 183b – Delft

(Toegang € 10,-)

Organisatie:

Studium Generale – TU/Delft en WantToKnow.nl

 

(link TU-SG)

 

* * *

Alleen onze Zon al..
Wat alleen al onze Zon voor invloed heeft op onze Aarde is te zien in dit YouTube-filmpje. Bedenk dat krachten vanuithet Universum nog miljoenen malen sterker zijn, dan ons Zonnesterretje-in-het-Heelal.

18 gedachten over “WantToKnow-lezing met Susan Joy Rennison a.s. maandag!

 1. Ja eindelijk gaat het dan gebeuren dat ook de wetenschap om gaat en in zal zien dat alle leven en alle kennis en informatie uit de zon komt.
  Wij mensen hebben allemaal een ziel, dit word ook een lichtlichaam genoemd of een christallijnen lichaam, een christos christus die wij allen zijn.
  Hier komen wij allen vandaan voordat wij incarneren in een aards lichaam.
  Wij dalen af als een Christus, een schepper dus en wij kiezen voor een aardse ervaring.
  Vooral nu in de laaste paar jaren wil elke ziel dit heel graag op aards niveau mee maken.
  Want dit is niet alleen bijzonder te noemen, nog nooit hebben we dit eerder mee gemaakt.
  De info, of Lichtchristalen blijven naar ons toe stromen zodat wij allen steeds bewuster worden van wie we ten diepste zijn en wat we aan het doen zijn.
  Alle artsen die het oude systeem van ziek maken nog hanteren die gaan het niet langer meer redden, en de mensen gaan nu zelf inzien dat medicijnen allen werken omdat zij hun eigen gedachten krachten gebruiken.
  Alles word energetisch en natuurlijk.
  Maar volg altijd je eigen waarheid hierin en je gevoel want dat is het enige juiste dat klopt.

 2. Toch niets nieuws onder de zon? De vier fundamentele krachten in de natuur zijn zwaartekracht, elektromagnetisme, zwakke- als sterke kernkracht.

  De rol van het elektromagnetisme is onmiskenbaar groot op de mens. Zelfs zoiets als het complexe zelfbewustzijn wordt ontleend aan elektromagnetisme. (EMI)

  Ik raad het boek ‘Op de grens van geest en stof’ aan door auteur Lawrence W. Fagg.

  1. Em via dat ElektroMagnetisme kom je weer uit bij onze pijnappelklier. Dank voor het bruggetje F001!

  2. Een zeer goede documentaire over de 4 basis elementen van het universum wordt duidelijk uitgelegd in “the elegant universe”. Deze gaat over de combinatie van zwaartekracht, elektromagnetisme, strong en weak nucleair. Doordat men er vanuit gaat dat alles is ontstaan vanuit 1 geheel, moet men deze 4 elementen kunnen combineren met elkaar omdat alles oorspronkelijk 1 geheel was/is. Tot enkele jaren geleden was het probleem om de zwaarte kracht te combineren met de andere 3 elementen en heeft men een theorie ontwikkelt genaamd “The theory of everything” of ook wel genaamd de “snaartheorie”.
   Dit bevestigd ook mijn visie als pantheïst welk er vanuit gaat dat god altijd aanwezig is, in iedereen, in alles en continu rondom ons. God is een energie bestaand uit vibraties/trillingen altijd en overal aanwezig, welke positief of negatief geladen kunnen zijn. “God is alles en alles is god”.

   U kan deze bekijken via youtube of op http://bloginfo.educate-yourself.eu/2010/11/the-elegant-universe/

 3. http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=6542

  Dit heb ik van de site star people. Toen ik nog eens goed naar de site keek, zag ik wel heel veel symboliek, zoal de cirkel met driehoek appart in elkaar verweven en een oog van Horus. Ik ken deze site niet heel erg goed dus ik weet niet precies wat zij hiermee bedoelen, en wat hun achtergrond is om het zo maar te duiden?
  Bij het filmpje staat ook iets over Haarp. bovenaan. vond ik wel typisch? In het filmpje geven ze aan, dat de aarde ringelt als een bel, en vragen ze zich af waarom de overheden ons niet allarmeren. Ik weet niet of er mensen zijn die verstand hebben hier van deze metingen, zodat we een neutraal beeld kunnen krijgen.

  1. Ok heb nog een keer gekeken, Wanneer je naar het filmpje kijkt, zie je daarnaast allemaal gekleurde driehoeken. en cirkels. Wanneer je bang bent en ernaar kijkt, denk ik dat het misschien iets zou kunnen zijn van energetische waarde. Anders gezegt, zoals ik het nu zie, vertrouw ik deze site niet helemaal.

  2. @mirakel,
   daar heb je een punt. Heel af en toe kom ik er wel dmv verwijzingen bij deze starpeople, maar de vele egyptische ogen bovenaan zeggen eigenlijk al genoeg. Zou het ook met veel korreltjes zout nemen…

 4. Inmiddels staat vast dat de elektrische kracht in het universum een factor tien tot de macht 39 sterker is dan zwaartekracht.
  Dat is te vergelijken met de grootte van 1mm in relatie tot de grootte van het ons waarneembare drie dimensionale universum.

  Zwaartekracht speelt dus nauwelijks een rol meer in het heelal anders dan dat we met onze 75 kg niet gaan zweven als een pluisje.
  In de nieuwe plasma-kosmologie wordt elektromagnetisme beschouwd als de enige aandrijvende energie van alle energie in al zijn vormen en processen.
  Begrippen als zwarte gaten en donkere energie of materie kunnen als gevolg van deze vaststelling dus niet meer worden uitgelegd als fenomenen van zwaartekracht.

  Aangezien het elektrisch potentieel of vermogen voor ons driedimensionale mensen onzichtbaar blijft zou het heelal wel eens multidimensionaal kunnen zijn en net zoals het weer niet voor honderd procent voorspelbaar.
  Ook voor vissen is het medium water waarin zij leven even onvoorspelbaar en tevens onvoorstelbaar.
  Het medium water heeft als materie overigens heel bijzondere eigenschappen en werkt als onmisbaar voor alle biologische processen van leven. Het heeft, durf ik te zeggen, zijn equivalent (overeenkomst) in de ether.
  Water werkt als converter voor alle levende processen zelfs voor het bewustzijn wat we in onze hersenen toestaan.
  Zou het leven dan toch uit het universum gekomen zijn?

  Kijk maar eens naar de volgende filmpjes:

  http://www.youtube.com/watch?v=uNbY_HUj6Fk&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=h9XOb1zeKL4&feature=related

 5. http://www.healingsoundmovement.com/news/44/zondag-30-januari-hsm-radio-in-gesprek-met-dick-korf.html

  Vanavond op HSM Radio, een eerste uitzending in een serie over vrije energie en antizwaartekracht (en andere cosmoplanetaire aspecten) met Dick Korf!

  En let op: expert op het gebied van vrije energie, antizwaartekracht (en ook mbt de maan en ‘black projects’!)Dr. Paul la Violette komt via HealingSoundMovement Events naar Nederland. Hou zondag 27 maart alvast vrij in je agenda, dit wil je niet missen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.