Advertentie

Kunstmatige weeraanpassing: desastreus voor Aarde..!


weather modification

x

x

Kunstmatige weeraanpassing: desastreus voor Aarde..!

2015 © Kelley Bergman
2015 © vertaling WantToKnow.nl/.be

x

Wereldwijd worden grootschalige kunstmatige klimaatveranderings-programma’s ingezet, ook wel ‘geo-engineering’ genoemd, om de vermeende opwarming van de Aarde te helpen voorkomen. Volgens experts zijn deze initiatieven niet alleen ineffectief, geo-engineering kan allerlei onbedoelde bijeffecten hebben. Deze geo-engineering bestaat uit chemtrails genoemd, aerosol emissies en cirrus wolken.

Er bleek niets 'natuurlijk' aan het prachtige weer dat was geschapen om de Nationale Parade in Beijing in het zonnetje te zetten..
Er bleek niets ‘natuurlijk’ aan het prachtige weer dat was geschapen om de Nationale Parade in Beijing in het zonnetje te zetten.. Een paar ‘kleine ingrepen’ in het weer en voila, de zon scheen.. Scheen..!

De dikste rapporten hierover komen uit Canada en de VS. Maar het gebeurt overal in de wereld. Duizenden vliegtuigen spuiten wereldwijd chemicaliën, nanodeeltjes, zouten en andere deeltjes in onze atmosfeer, in een poging de opwarming van de Aarde te voorkomen (of zeggen ze dat maar?) Overheden beweren, dat onderzoek naar bemoeienis met het klimaat nodig is als laatste redmiddel in de strijd tegen de klimaatverandering.

Wetenschappelijke instituten en klimaatactivisten uit de hele wereld roepen echter op tot meer onderzoek naar geo-engineering, naar het vanuit de ruimte reflecteren van zonlicht, het toevoegen van grote hoeveelheden kalk of ijzervijlsel aan de oceanen, het oppompen van koud voedselrijk water naar de oppervlakte en irrigeren van grote delen van de Noord-Afrikaanse en Australische woestijnen.

De snelst groeiende geo-engineeringtechnieken zijn gericht op manieren om de hoeveelheid zonnestralen die onze atmosfeer binnenkomen te verminderen. Dit gebeurt door met chemische verbindingen te spuiten. Onderzoekers proberen door een eenvoudige analyse van de energiebalans uit te leggen op welke manier de watercyclus op Aarde anders reageert op opwarming door zonlicht dan het ‘broeikaseffect’.

Global dimming is de geleidelijke vermindering van de hoeveelheid straling op het aardoppervlak. Deze wordt sinds 1950 systematisch gemeten. Het effect varieert per locatie, maar men schat dat tussen 1960 en 1990 de straling met 5% verminderde en vanaf 1990 nog eens met 15 – 17%. Een groot deel van het dimmen wordt toegeschreven aan geo-engineering. Bijgevolg krijgen veel mensen te maken met nadelige gevolgen van bijvoorbeeld vitamine D tekort. Waar is het mondiale toezicht op zonnestraling blokkerende projecten?
Onderzoekers leggen uit dat er ook onbedoelde effecten op neerslagcycli kunnen plaatsvinden. Dit soort conclusies zijn gepubliceerd in Earth System Dynamics, een voor iedereen toegankelijk verslag van de Europese Geo wetenschappelijk Unie (EGU).

cloudseedingKunstmatige weermodificatie zal ons allemaal beïnvloeden: we zullen minder water hebben en veranderde landbouwproductie cycli. De meeste experimentele weermodificatie programma’s zetten chemische stoffen in, die vrijkomen in de atmosfeer. Mensen worden dus onderworpen aan toxische stoffen die een ongunstige invloed hebben op henzelf, landbouwgewassen en bomen. Als we kunstmatig de groeiseizoenen veranderen, kunnen de insecten en vogels die flora en fauna bestuiven (grote daling bijen en vogels nu in de VS) niet overleven, waardoor bloemen, inheemse planten, landbouwgewassen en bomen niet worden bevrucht.

Onderzoekers van het Helmholtz Centrum van Oceanisch Onderzoek in Kiel Duitsland hebben vijf potentiële modellen onderzocht en geconcludeerd dat geo-engineering chaos zal toevoegen aan complexe niet volledig begrepen weersystemen. De onbedoelde neveneffecten kunnen desastreus zijn, zeggen zij in Nature Communications.

Het diepe koude water naar de oppervlakte brengen zal zorgen voor koeler water aan de oppervlakte en minder ijs doen smelten; maar onbalans is het gevolg. De toevoeging van ijzer en kalk heeft gevolgen voor het zuurstofgehalte in de oceanen. Met terugkaatsing van zonnestralen zullen de neerslagpatronen overal veranderen. De beplanting van woestijnen met bomen zal tot veranderde lucht- en windstromen leiden.

Wetenschappers denken dat ze de oceaan kunstmatig meer vruchtbaar kunnen maken zodat verloren gegane ecosystemen kunnen worden hersteld. Theoretisch kan de toevoeging van ijzervijlsel plankton helpen groeien. Plankton zal aan het wateroppervlak meer CO2 innemen, naar beneden nemen naar de oceaanbodem wanneer ze sterven. Maar ze hebben geen idee wat ze doen, ze nemen aan dat de toevoeging van ijzer bepaalde soorten zal helpen. De effecten zijn onbekend.

Oud-minister van Defensie, William Cohen gaf het toe: 'We gebruiken het weer als partner om onze vijand in de oorlog te verslaan..
Oud-minister van Defensie, William Cohen gaf het toe: ‘We gebruiken het weer als partner om onze vijand in de oorlog te verslaan..

Populatie explosies in de oceaan kunnen grote gevolgen hebben voor de voedselketen van veel soorten. Dit is onderzocht in een studie in 2010 (2010 study) waaruit bleek dat er grote twijfels waren over de opbrengst en duurzaamheid van fertilisatie met ijzer. Het zou veel tijd vergen en nauwelijks iets bereiken, terwijl de impact op de biologie in de zeeën desastreus kan zijn.
Uit het rapport: ‘….zelfs woestijnen op grote schaal beplanten met bomen kan desastreus blijken als daarna de irrigatie stopt. De woestijnregio’s zullen uiteindelijk weer woestijn worden en het koolstof in de plantaardige biomassa zal langzaam worden teruggegeven aan de atmosfeer.’

Het rapport lijkt een tijdige waarschuwing. Vertrouw niet op technologische oplossingen wat het klimaat betreft, zegt Dr Matt Watson, docent geofysica Universiteit van Bristol over de mogelijke gevaren.
“De studie wijst op de dringende noodzaak om actief te werken aan toegenomen mitigatie en adaptatie, terwijl tegelijkertijd rigoureuze studie moet worden gedaan naar technologische klimaatengineering methoden. Hoewel sommige technologische oplossingen nuttig kunnen zijn, zijn ze geen van allen een ‘wondermiddel”, zegt Dr. Tim Fox, hoofd van energie en milieu van het ‘Institution of Mechanical Engineers’.

graphic_esd_cover_homepageDe studie Earth System Dynamics van Axel Kleidon en Maik Renner van het ‘Max Planck Instituut for Biogeochemistry in Jena, Duitsland, laat zien dat geo-engineering enorm verreikende gevolgen kan hebben. Wanneer tegelijkertijd veranderingen worden toegebracht aan de watercyclus en de atmosfeer dan is er geen compensatie mogelijk. Daarom zal de poging om zonnestralen tegen te houden door geo-engineering er niet voor zorgen dat het originele klimaat op Aarde zal terugkeren.

Kleidon: “Het is alsof je een deksel op de pan doet en tegelijkertijd het gas onder pan lager draait. Je rekening voor het gasverbruik zal wel naar beneden gaan, maar in het systeem van de Aarde treden veranderingen op in de watercyclus. De consequenties zullen verreikend zijn.”

* * *


Bronnen:

earth-syst-dynam.net
pnas.org
dx.doi.org
bbc.co.uk
i-sis.org.uk
independent.co.uk

Kelley Bergman is media consultant en geopolitiek onderzoeker.

61 gedachten over “Kunstmatige weeraanpassing: desastreus voor Aarde..!

 1. Hiet helemaal ontopic, maar ook weer wel

  https://www.youtube.com/watch?v=F6r0GqbH9Os

  Chemtrails are COAL ASH

  Het is weer exact hetzelfde verhaaltje al de wolmanzouten. De steenkool industrie zocht een manier om van hun chemisch afval af te komen. Dat hebben ze gevonden in de geoenginering industrie.

  En alles gebeurt in plain sight.

  Als dit hier gebeurt dan is dat ook aan de hand met de benzine, kerosine etc. De chemische toevoegingen in deze brandstoffen zijn het chemisch afval van een ander proces. Zgn milieuvriendelijke recycling.

  Maar dit is de reden waarom de helft van de wereldbevolking nu chronisch ziek is.

  1. er is nog 1 manier om hier van af te komen en dat is die/?? vliegtuigen de lucht uitblazen .dan verbrand die rotzooi in de lucht .en niet jammeren dat die piloten hier dood aan gaan want deze doen pressies wat de rest hun voordragen om jouw om het leven te brengen! het moet nu maar eens afgelopen zijn om deze moordenaars vrij rond te laten lopen!

 2. Geoengenering is pure criminaliteit. Dagelijks zien we de chemtrails, maar niemand schijnt zich er om te bekommeren. Willens en wetens wordt de aarde vergiftigd. Wanneer komt het grote protest eens los? Tot nu toe word je weggehoond als je stelt dat chemtrails troep zijn en ons vergiftigen. Ik heb al diverse keren aangifte gedaan, maar je wordt weggezet als een dwaas. Peter Vereecken weet inmiddels welke prijs je moet betalen, als je de waarheid probeert te vertellen.

 3. Op Red Ice Creations staat ook een goed onderbouwd artikel.
  Buiten dat ze aan weer modificatie doen ,heeft het een tweede functie namelijk dat van een geavanceerd wapensysteem, denk aan start wars het (Reagan 1980’s) plan. kort gezegd ioniseren ze de aluminium en barium deeltjes en creeeren zo plasma velden (bollen), via haarp kunnen ze deze geleiden naar satellieten.
  Aluminium is funest voor de natuur, het komt weer naar beneden.
  Dat is een poging tot moord(slow kill). Moet echt een keer openbaar worden.

 4. En als er geen chemtrails zijn dan is er dit:

  http://qz.com/340662/postcards-from-the-worlds-most-polluted-city-new-delhi/

  Na China en India is Pakistan het volgende land dat dit te wachten staat dankzij handelsovereenkomsten zoals TTIP waarmee de westerse wereld de luchtvervuiling kan exporteren naar Azië. Op dit moment begint de sterrenhemel wereldwijd steeds minder zichtbaar te worden. Obama investeerde voor zijn bezoek aan India in 1800 high end luchtreinigers voor al het ambassade personeel. Zo zie je dat de elite zich beschermd en de rest letterlijk moet stikken. Dit is overduidelijk onderdeel van de genocide agenda waarin ook het TTIP verdrag met Europa past.

  Maar de snelste manier natuurlijk is een WO3 genocide waarmee de elite de lucht voor henzelf weer schoon kunnen blazen En dan hoeven ze hun olie slurpende vliegtuigen en limousines niet te laten staan

  1. Worden we hier besodemieterd door het Journaal van 20.00 uur?
   De weerman noemt de Chemtrail Condensstrepen?

   Het is net als met die video waar Putin zogenaamd langs die BBC reporter loopt en hem negeert terwijl in werkelijkheid stond hij 10 minuut met de man te praten maar dat heeft de NOS eruit geknipt.

   https://www.youtube.com/watch?v=QZP83Sf154w (ga naar 02.10/07.27)

 5. Eigenlijk is het van de zotte dat er wordt aangeraden om niet meer in aluminium pannen te koken terwijl dit een van de componenten is die wordt gebruikt voor geo engineering

  Twee quotjes:
  “Al is a neurotoxicant in animals and humans. It has been implicated in the etiology of sporadic Alzheimer’s disease (AD) and other neurodegenerative disorders, although this is highly controversial”

  en:

  “Injections of Al to animals produce behavioral, neuropathological and neurochemical changes that partially model AD”

  Bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11130287

  Neurologen, longartsen en KNO artsen zouden als eersten aan de bel moeten trekken. Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen er tegenwoordig ontstekingsremmers gebruiken. Pufjes en neussprays vliegen over de toonbank als snoepjes. Maar kennelijk vinden artsen dat niet vreemd.

  Net binnen van Dane Wigington:

  https://dub131.mail.live.com/?tid=cmW4kvvcqv5BGhdwAjfeP-SA2&fid=flinbox

 6. Wij de burgers zijn altijd de boosdoener want wij stoten teveel CO2 uit. Het probleem ligt echter eerstens bij de ontbossing van de wereld. Er is zoveel bos en ander groen verdwenen dat de aarde nu veel minder CO2 kan opnemen. De ontbossing zorgt ook voor minder schaduw, dus bomen en alles blokken het zonlicht (niet in de winter natuurlijk maar dan is het koud genoeg) en zuiveren de lucht. Bossen die zijn verwijderd maken meestal plaatst voor akkers, het grootste deel wat daar groeit wordt verkocht aan het buitenland. Dit is goed voor de economie (het belangrijkste voor de elite). Dan massa immigratie om de wederom economie te ‘stimuleren’ wat zorgt voor meer geconcentreerde vervuiling terwijl voor het klimaat de bevolking zich juist meer moet verdelen. Dan hebben we een grote vervuiling in de atmosfeer van radioactief tot bacterieel. Deze vervuiling zorgt ook voor klimaat verandering laat staan het enorme aanslag op onze gezondheid is. Deze problemen die de eliten veroorzaken om hun geld en macht (economie) te behouden proberen ze dan op te lossen door strengere milieu regels op te leggen aan de onderliggende klasse en het inzetten van geo engineering. Daarnaast onderdrukken ze het nieuws en onderzoeken om de schuld voornamelijk bij de bevolking (onderklasse) neer te leggen of het zo te brengen alsof er geen andere keus rest.

  1. mmmm…dacht dat 13.9 niet gepost was gelukkig ben ik ook maar een mens met zijn beperkingen !

  2. @Vidyaman

   Bedoel je dat je een reactie heb geplaatst die niet te zien is/was? Ik heb dat ook wel eens, daarom voor ik iets upload ga ik eerst “CCleaner” aanzetten die maakt b.v. mijn cache leeg en dan loadt de reactie wel op, ik doe dit ook als ik een tekst wil plaatsen op mijn eigen site met een FTP-programma want soms is mijn tekst ook niet te zien op mijn site.

  3. Jep Rudie,

   ben niet zo goed in computertaal(hoop niet dat Marcel hierop reageert 😉 ) ,maar dankjewel voor je wijsheid ik neem het in pacht !!

  1. @Jenne

   Ik zat me af te vragen of ze soms aan het waren experimenteren met dieren en als dat succesvol mocht blijken dat ze het misschien ook gaan toepassen op mensen b.v. de vijand op het slagveld.

  2. Rudie.J.G, ouwe koek, al heel lang geleden geprobeerd mosterd gas oorlog 14-18. en Viet Nam …Orange, maar Napalm is veel directer en geen romslomp met begraven.

 7. De mens heeft het klimaat en de aarde al,ik weet niet hoelang, kunstmatig aangepast/vergiftigd en nu moet men dat weer met kunstmatige programma’s te lijf gaan ???!!!

  Dit bewijst maar weer dat dit soort ‘wetenschappers’ en ‘politici’ niet onder de categorie ‘intelligente wezens’ vallen,wat het woord intelligent ook mag betekenen!

  Door hun ‘intelligentie’ denken ze zo ‘slim’ te zijn,en juist daardoor hebben ze hun eigen domheid niet in de gaten en daar ligt het gevaar bij dat soort lui! ‘Clouded Judgement’ vind ik een betere benaming voor hun dubieuze kunstmatige programma’s !!

  Wat de meeste mensen doen is de oorzaak van het probleem willen oplossen en niet het probleem zelf,dus loopt men met het hoofd in de wolken en doet of er niets aan de hand is of erger nog men denkt dat het probleem vanzelf wel weer weggaat!

  Ik sta achter de superioriteit van het blanke ras en elk ander ras dat zich zo opstelt om de eenvoudige persoonlijke reden …. men is superieur in zijn eigen DOMHEID !!

  1. @Vidyaman

   Politici zijn inderdaad geen “Intelligente Wezens”.

   Zo kweken ze zelf b.v. Nederlandse Jihadisten door met hun straaljagers in Arabische landen te gaan bombarderen want daar geloven ze in en menen ook het recht te hebben om dat te doen, en Jihadisten geloven ook in hun zaak om daar b.v. tegen te vechten maar worden aan de grens tegen gehouden doordat ze geen paspoort krijgen, ik geloof niet in het bombarderen van Arabische landen door b.v. Nederlandse straaljagers maar ik heb niet de bevoegdheid om de piloten hun paspoort af te pakken en de regering gaat het al helemaal niet doen.

   En trouwens regeringen hebben vaak zelf Jihadisten in dienst de bekende “Geheimagenten en Huurmoordenaars” die God alleen weet wat ze allemaal lopen uit te moorden in het buitenland achter de schermen wat regeringen ons nooit gaan vertellen, of kijk naar de Justitie die probeert de criminelen op te sporen die mekaar vermoorden op straat, terwijl die criminelen misschien denken: “Als mijn regering met het Wetboek en de Bijbel in de hand zijn vijand mag doden met oorlogsmateriaal waarom mag ik nou ook niet mijn vijand doden op straat met een pistool wat doe ik verkeerd”, waarom krijgen Nedederlands Defensie personeel lintjes en decoraties als ze weer thuiskomen en ik moet naar de gevangenis als ze me gepakt hebben ik snap niks van mijn regering die meten duidelijk met 2 maten, waarom zij wel en wij niet? of een vader slaat thuis zijn zoon omdat hij op school een medeleerling heeft geslagen, die zoon heeft dat slaan misschien geleerd bij zijn vader die andere sloeg toen hij nog een klein jongetje was wie weet?

   Politici zijn inderdaad geen “Intelligente Wezens”.

  2. @Marcel

   WISDOM (Wijsheid) wat is dat, WIS-DOM, je DOMheid uitvlakken en WIJS worden?
   En wat is intelligentie? durven verder te kijken dan onze kromme neus lang is?
   Je hebt inderdaad intelligente criminelen die nooit gepakt worden maar is het ook wijs wat ze doen want ze schaden vaak anderen of financiëel of Emotioneel.

  3. Wijsheid is alles vanuit zoveel mogelijk standpunten bezien zonder waardeoordeel en zien wat waarheid is .

  4. Rudie
   Nederlandse woorden naar het engels vertalen en dan uit elkaar trekken en delen van het engelse woord op zijn nederlands interpreteren is niet intelligent en getuigt ook niet van wijsheid. Het is wel een leuke hobby eventueel ,maar zegt helaas helemaal niets.

  5. @Marcel

   Veel Engelse woorden zijn oorspronkelijk Nederlandse woorden afkomstig van de Nederlandse kolonialen die vroeger in de vorige eeuwen in Amerika zijn gaan wonen, de latere geboren Amerikaanse generaties begonnen die woorden op hun manier uit te spreken en te schrijven verbasterd dus, de Surinaamse taal het bekende “Takki Takki” bestaat voor een groot deel uit Indiaanse Afrikaanse Nederlandse Engels Portugese en Spaanse woorden en die zijn allemaal verbasterd in de loop der jaren naar het “Takki Takki van het Engelse woord Talk”, hieronder enkele site’s waar je de Surinaamse taal kunt bestuderen.

   http://www-01.sil.org/americas/suriname/Index.html
   Klik op: “Sranan Tongo” en dan op:
   “Sranan Tongo – Nederlands Woordenboek”.
   http://www.koenkamphuijs.nl/sranantongo/
   http://ifarm.nl/suriname/sranan.html

   Of neem het Engelse woordje “WOMAN / WO-MAN” de “WO” staat voor “WOMB” ofterwijl “Baarmoeder” dus een vrouw is in wezen een man met een “Baarmoeder” en gezien al die moordenaars die geboren zijn en in de afgelopen eeuwen misschien al miljarden medemensen hebben vermoord omdat die niet in de pas wilde lopen of in hun straatje zou je ook kunnen zeggen dat een vrouw een “Baarloeder” is, en dat hebben we allemaal te danken aan het: “Loeder Der Loeders” Eva dus, want als die met haar klafieters van die boom en die appel was afgebleven woonden we nog steeds in het paradijs, en misschien is dit ook wel de reden waarom Moslimmannen hun vrouw kort houden anders hebben we straks op Aarde ook weer niks te vertellen dan ga je daar zeker ook de baas over ons spelen en alles verkankeren zoals in het paradijs, nee dank u.

  6. Ja Man, gaan we zeker weten, weet je.
   Een beetje van dit en een beetje van dat, zou Tita Tovernaar zeggen.
   Goh.

  7. Eva beet in de appel, et tatarataaa voila, het onmogelijke is geschiedt.
   Het gevolg heeft zijn oorzaak veranderd.

  8. Beste Marcel,intelligentie met wijsheid gebruikt getuigd van echte wijsheid en wijsheid komt voort uit woordkennis/begrip en in mijn optiek is alles subjectief zowel jouw als mijn wijsheden!

   Als we waarlijk kunnen luisteren naar elkanders wijsheden komen we tot meer wijsheid wat ons,hopelijk,positief verder brengt in het leven en dat vind ik pas ware intelligentie !!

   En by the way,intelligentie is afgeleid van het Engels woord Intelligence,ik hoef jou vast niet uit te leggen wat dat woord betekent ,en als je het niet weet vraag het aan de CIA,FBI,NSA,AIVD etc .etc !

  9. MD
   Erger nog ze zette de man ( adam ) er ook nog eens toe aan mee te eten……. Kon die dus helemaal niets aan doen , was nie zijn schuld nie. Daarom als je vrouw wordt verkracht ,mag je haar gerust stenigen vanwege dat ze vreemd is gegaan, had ze zich maar niet moeten laten verkrachten. Zo zie je maar weer , als je deze enorme bs geloofd hoe een verknipt denkraam je krijgt.

  10. Rudie
   Lang getwijfeld of ik op imo zo’n dommigheid zou moeten reageren ( waar is jouw chronologisch inzicht??)maar daar gaat ie dan .Veel zo niet bijna alle Engelse woorden ( en dan hebben we het niet over amerikaans engels wat een compleet andere woordenschat heeft dan engels engels) komen van latijnse woorden of zelfs oud grieks, daar kwam weinig tot geen nederlands ( op woorden als apartheid na dan () aan te pas.
   Het slaat werkelijk nergens op om een woord als wijsheid te vertalen naar wisdom en dan alleen het stukje dom te verklaren aan de hand van de nederlandse betekenis en daarachter wijs te zetten als tweede stukje . Het woord is namelijk niet wijsdom of wisheid. Om dom in het engels te vertalen kom je uit op dumb en wijs is dan wise. Je zult dus het hele woord moeten duiden wijsheid is namelijk geen wisedumb!

  11. Beste Marcel,’intelligentie’ die gebaseerd is op wijsheid is in mijn optiek pas ware wijsheid wat dan weer getuigd van ware ‘intelligentie’!
   Wijsheid ontstaat uit woordbegrip/kennis en daar heb je bewustzijn voor nodig en …alles is subjectief !!

   Je spreekt in 13.2 over een MISVATTING,dat strookt bij mij niet geheel met wat je zegt in 13.4 want je geeft een WAARDEOORDEEL,zoals ik nu ook een WAARDEOORDEEL geef !!

   Een oordeel is en blijft een waardeoordeel hoe je het ook wend of keert,en al ben ik het eens met een waarde/oordeel van een ander dan nog blijft het MIJN of ZIJN subjectief oordeel !!

   Intelligentie is afgeleid van het Engels woord Intelligence wat oa inlichting betekend ,mocht je vragen daarover hebben,zoek het op zou ik zeggen anders kan je navraag doen bij de AIVD,CIA,FBI,NSA,MI5,SGDN,FSB etc..etc..etc !!

  12. Vidyaman
   In 13.4 geef ik een definitie en geen oordeel. In zekere zin heb je wel gelijk als je zegt dat elk oordeel een waarde oordeel is , toch wil ik hierin een onderscheid aanbrengen . Een oordeel is de observatie vanuit een bepaald standpunt , een waarde oordeel is het een plek geven op de schaal van slecht naar goed. Wijsheid is alle kanten van een probleem bezien en de waarheid ( dat wat objektief kan worden waargenomen vanuit elke standpunt)is dan de werkelijke wijsheid . Alsubegrijpwatikbedoel.
   Voorbeeld:
   Een zenmeester loopt elke dag met zijn leerlingen een wandeling en vind op een dag een dauwdruppel op het blad van een plant. Hij zet zijn leerlingen in een kring om de plant en vraagt hen de druppel te beschrijven. De eerste begind en vind de druppel rood , de tweede vind hem geel en de derde groen etc. Na allemaal vanwege ruzie over wie gelijk had een plaats te zijn opgeschoven komen ze erachter dat zelfs de plaats van de vorrige eerste de kleur niet hetzelfde laat zijn voor hem die er nu staat.
   Oordeel hier is welke kleur de druppel heeft
   Het waarde oordeel is of hij mooi is of lelijk
   de waarheid is dat het een druppel lijkt te zijn beschenen door het zonlicht. En daardoor vanuit elke positie een andere kleur lijkt te hebben . Evenals op elke tijd een andere kleur lijkt te hebben.En mogelijkerwijs zelfs dat de kleur wordt beinvloed door welke ogen en met welke hersens hij wordt gedegeslagen!
   De wijsheid is dan om geen oordeel over kleur te vellen en te weten dat die druppel eigenlijk doorzichtig is. Dat weet je door alle observaties met elkaar te vergelijken en de waarheid ( dat wat telkens vanuit elk standpunt hetzelfde is ) te onderkennen.
   Om tot zulke overwegingen te komen is een bepaalde mate van intelligentie onontbeerlijk idd.

  13. Beste Marcel,wel eens gehoord van dualiteit en nondualiteit ?!

   Jouw wijsheid zegt om geen oordeel te vellen,maar niet oordelen is ook oordelen ,je zegt dat die druppel doorzichtig is… is de druppel wel een druppel en is die druppel wel doorzichtig ????
   Is die zenmeester wel een zenmeester enz..enz !

   Gewoon een reactie vanuit mijn onontbeerlijke boerenwijsheid !!

  14. Hallo Allemaal (Op wie het betrekking heeft)

   @Marcel

   Nee, ik heb geen Nederlands woord vertaald naar het Engels en het weer teruggebracht naar het Nederlands het is precies omgekeerd ik ben begonnen met het woord: “WISDOM”, daarnaast heeft een ieder zijn eigen wijsheid en of die: “Wel-Deels-Niet” berust op intelligentie dat is een ieder zijn eigen boterham.

   Ik vermoed dat alle talen (in ieder geval de Westerse) in het verre verleden 1 bron hadden en toen kregen we die bekende Babylonische Spraakverwarring, en ik vermoed dat zij flink hebben afgekeken en gejat van mekaar en natuurlijk ook door de vele landverhuizingen in het verleden over de hele planeet, dus volgens mij kan geen enkel ras aanspraak maken op: “Ik ben als eerste met de taal begonnen” die later verbasterd is in vele talen en dialecten.

   Nee vrouwen moeten nooit gestenigd of verkracht worden of ze nou wel of geen overspel hebben gepleegd dat is gewoon krom denken volgens mijn visie, en niet vergeten de massa Moslim’s zullen dit nooit doen het is vaak een klein deel die het wel doet en door de demagogen van de westerse Pers en Media opgeblazen wordt waardoor de Nederlanders denken alle Moslim’s zijn zo, zo hebben de meeste Moslim’s ook een hekel aan terroristen, netzo als de meeste Surinamers een hekel hebben aan Surinaamse messentrekkers en of drugdealers.

   Adam had ook nee kunnen zeggen natuurlijk, maar als die appel haar: “V….A” was dan denk ik dat de meeste mannen “HOERA” roepen en niet weigeren, en daarnaast hebben de meeste mannen thuis 50 jaar niks te vertellen tante Truus (Eva) is de baas, ze denken dat ze de baas zijn en meten zich met haar door vanavond vanaf de bank tegen haar te zeggen: “Haal is even een flesje bier uit de ijskast”, en zij denkt wacht maar ik krijg jouw nog wel, en Zaterdagmiddag loopt hij nietsvermoedend op straat met 2 boodschaptassen achter haar aan te sjouwen en zij denkt: “Bingo”.

   —–

   @Cozmic

   Ben je ook Surinamer?

   —–

   @MD

   Ik heb het ook ergens anders geschreven: Stel Eva was een Genetica en heeft de Baarmoeder geactiveerd, want wat kan altijd in een appel gaan zitten een: “Worm”, en wat kan altijd in een baarmoeder gaan zitten een: “Foetus”, en die lijkt in de beginfase sprekend op een worm, en die boom was misschien de man zijn: “P…S”, en de appel misschien haar: “V….A”.

  15. Vidyamanm en rudie.
   Het val;t ook allemaal niet mee , zeker niet om alle woordjes op een rijtje te zien als een zin met inhoud. Begrijpend lezen is wel een kunst .Wat geen kunst is is alles uit zijn verband rukken en er een schijnlogica aan vast knopen en dan gaan roeptoeteren dat je gelijk hebt. Van mij mogen jullie beide helemaal gelijk hebben en lezen zo slecht als je maar kan. Je mag woorden verdraaien en anders interpreteren , je mag zaken afvragen wat je maar wilt , verwacht alleen niet meer een inhoudelijke comment van mij op dat soort posts, het is de energie niet waard!( en dat is een subjectieve waardeoordeel van mijn hand )

  16. In het oud Engels zitten veel leen woorden uit het oud Fries, de Friesen hadden al heel vroeg contact met de Britten, de Angelen wat ook een Friese stam is en de Saksen, daarna kwam er bij de verovering door de Normandiers nog een verdubbeling van de taal, Sheep, Mutten, ook het Pictisch had een klein aandeel en zo ook de Cymro dat is Walesman, tot zo ver een bepaald tijdperk, het Wales is sterk verwant aan het Sankrite, Raam, window in het Wales Venestre, Hors een Caval, mooie moeilijke taal, er waren en er zijn nog veel talen in Europa, maar onze psychopatische overheden doen er alles aan om deze taal schat te laten dood bloeden!

  17. En vergeet ook niet al die gelovige Nederlanders die hier in Nederland vroeger werden vervolgd en vluchtten naar Engeland, en als ik het goed heb waren er ook enkele Nederlandse Koningen een tijdje de baas in Engeland en ik weet zeker dat er toen een soort van taal vermenging heeft plaatsgevonden tussen deze 2 landen.

  18. @Monika

   Als Cozmic voor: “Tietje Tovenaar” gaat spelen dan kunnen we nog eens lachen: “PLOP PLOP” verrek wat is dat nou.

  19. Jé Jé beste Gouvernante, alstublieft niet van deze onzin voortdurend, over de taal A.U.B., of kom met een goed onderbouwd artikel of ga lekker een biertje drinken.

  20. Beste Marcel,

   gelukkig heb ik MIJN EIGEN logica ,EIGEN-wijsheden ,of die nu logisch overkomen of niet ,het is mijn waarheid wat ik weergeef weliswaar misschien niet de waarheid maar het blijft mijn waarheid,en mijn beste je loopt van alles in te vullen !
   Ik krijg bij het lezen van je laatste reactie een rilling over mijn rug,ik neem aan dat je niet in de Redactie van WantToKnow zit want dan was er door jou al veel weg gecensureerd,dit is geen invulling maar een zeker weten !!

 8. De intelligentisia van deze planeet weten dat de mens niets kan doen om het universum te beinvloeden, en onze planeet Aarde op langere termijn te beinvloeden.
  Het gekrabbel in de marge zal over een millioen jaar niet meer zijn terug te vinden, het menselijke denken ook het meest intelligente zo als de oude Grieken, die hun beelden en bijzondere kenmerken uit de ethere haalden, zo als bijvoorbeeld het universiele µ, en Pi het onmeetbare waarop bijna alles gebaseerd is.
  Wijsheid is weten, het eeuwige OO, zoeken naar de waarheid, maar om dat te begrijpen heb je een zekere IQ voor nodig, en dat is niet ieder één gegeven.

  1. Recht uit het hart:)!! En je hebt gelijk wijsheid is weten en komt voort als men be-grip heeft voor/op zijn/haar eigen ‘hart’ !!

   Je hebt daar geen IQ voor nodig want het laat zich niet met het ‘verstand’ pakken,IQ moet men vervangen voor ITI !!

  2. Vidyaman, jawel een zeker IQ, en intelligentia of IQ is geen vies woord, toen wij als wezen de rede kregen toebedeeld, ontstond het denken en gezamelijk doen, waar door onze hersens werden gevoed, ja en dan heb je IQ, een heel kleintje, het babytje was geboren, o heerlijk dat leren en weten toch, uit de holen de menselijke créatie was begonnen, de hand op de rots met gebrande oker besproeid, de bewuste mens was daar!

  3. Jenne , het woord IQ op zich is inderdaad niet vies,maar ik vind het vies worden als het gebruikt word om mensen ermee te definiëren !
   Want we kunnen van iedereen leren ongeacht leeftijd,huidskleur,beroep of welke sociale status dan ook!
   Maar zijn wij de holen werkelijk ontgroeid met wijsheden…hebben mensen werkelijk rede gekregen..is de mens werkelijk bewust..is de menselijke creatie toen begonnen of is er een creatuur tevoorschijn gekomen ??
   Als ik het hedendaagse wereldtoneel bekijk moet ik concluderen dat de meesten van ons alleen maar al dan niet zogenaamde geciviliseerde maniertjes aangeleerd hebben om te krijgen wat men wil,en daar ben ik ook geen heilig boontje in !!

   Ik heb absoluut niets tegen leren en weten gelukkig heb ik die open onbevangenheid nog ;),maar waar ik wel wat op tegen heb is willen weten hoe we moeten leren anderen en de aarde onze wil op te leggen !

   De holenmens stond,wat mij betreft,dichter bij zijn ware natuur dan de hedendaagse ‘moderne mens’ kijk maar eens hoeveel ‘stempels’ de mens al op deze aarde heeft afgegeven en nog blijft afgeven om te krijgen wat men wil !

  4. Ach mijn beste Vidyaman, er zitten hele mooie waarheden in wat je schrijft, maar het gaat niet om alle, maar om een klein beetje eerlijke mensen met een geweten, wat een ander doet, what the fuck, ik ben ik en verantwoordelijk voor wat ik heb gedaan en misschien nog zal doen, en wat de mens deze planeet aan doen, nu daar moet een prijs voor worden betaald, misschien wel de ultima prijs, en wat dan denk je dat de planeten ophouden met draaien, nee alles gaat gewoon door met of zonder mensen, als wij dat nu eens zouden inzien, zou alles nog goed kunnen komen, maar er lopen te veel onmensen rond.

  5. Jenne,dank je voor je ontwapende betoog :),maar het neemt niet weg hoe pijnlijk ik het soms vind met wat er gebeurd en ik ben blij dat ik dit gevoel soms ervaar,zonder erin te verzinken,het is een van die emoties die mijn geweten scherp houd en mij laat weten waar het werkelijk om gaat… alhoewel ik ook maar een gewoon mens ben !

   Heel wat mensen denken nog dat de wereld om hen draait en zie wat er gebeurd,en daarom spreek ik hartstochtelijk de wens uit dat de mens NOOIT andere planeten gaat bezoeken,althans niet voordat er een gezond zelf/respect in de mens leeft voor AL wat IN,OM en BUITEN zijn gezichtsveld leeft !

  6. Vindyaman, weet je wat het is veel mensen zijn in staat tot de meest waanzinnige gebeurtenissen, in hun glamour van zelfoverschatting, ik heb er zoveel gekend en gezien in mijn leven, fantastische kameraden, denk aan het liedje Belle Amie van ver voor de oorlog, maar zij waren niet het soort die voor geld en macht de hele natuur naar de bliksem helpen, bij het zien van twee rücksichtslose heren in hun bootje Rutte met vriend Kelder, krijg ik kippenvel, ik hoop dat je mijn sentiment kunt begrijpen, je hebt vechtersbaasjes, en je hebt sluipmoordenaars, maat Nederland en heel Europa wat ik gekend hebt bestaat niet meer, de volkskarakters zijn verdwenen, persoonlijk kan ik hier heel triest van worden, om dat ik weet dat velen na mij niet over zulke mooie herrinnerigen zullen beschikken zo als mijn generatie, Jack Vance de waanzinnige planeet !

  7. Mooie dialoog tussen jullie Jenne en Vidyaman.
   IQ is een compleet misplaatst begrip.
   Het wordt gezien als een persoonlijke verdienste, wat het helaas niet is.
   IQ is een talent wat je meegegeven wordt bij geboorte.
   De een heeft er wat meer van, de ander wat minder, of zelfs nog veel minder…
   Maar dit IQ maakt de wereld niet beter helaas.
   Hart intelligentie is wat mij betreft vele malen meer van belang.
   En daar heb je gelukkig geen IQ voor nodig.
   Dat is voelen wat goed en slecht is.
   Dus wat mij betreft moeten we met ons allen hier weer naartoe.
   Hoeveel ufo’s en andere universa zooi ook om ons heen vliegen, als we de basis verontachtzamen, gaat het echt niet opschieten…

  8. Anna, ik heb geleerd dat er twee soorten intelligentie bestaan, de één is volkomen intellectueel, de andere is het toepassen van deze intelligentie in de practische handelingen.
   IQ is inderdaad geen verdienste maar een gift van de natuur, die je dan verder uit kunt bouwen, vaak wel hebben een echtpaar wat intellectueel bezig is in zijn leven, kinderen die ook over meer IQ beschikken, het heeft wel degelijk te maken met het trainen van de Pijnappel, ook voedsel heeft invloed op het vergroten van de hersens inhoud.
   Wat ik wilde aangegeven dat soms mij de nostalgie overvalt, en dan moet ik denken aan al die mensen die ik gekend heb, en als ik dan een oud plaatje van mijn moeder op zet, Zarah Leander, das gibts nur einmal das komt nicht wieder, ja dan wordt het teveel, nu ja we zijn maar mensen, groet Jenne

  9. Hey Jenne,

   Sentiment gestoeld op mooie herinneringen is een vreugde voor het hart zeg ik maar en dat koester zelf elke keer als ik het ervaar,weliswaar met een gezond realisme !
   Er komt een tijd Jenne als het zo doorgaat in de wereld dat er bij de meeste mensen geen sentiment meer is en eigenlijk is dat bij velen al zo,als ik mij in de wereld begeef dan lijkt het net of ik zombies zie en denk …als ze zo blijven doorleven en hun tijd is gekomen dan hoeven ze alleen nog maar begraven te worden want ‘dood’ zijn ze hun leven lang al geweest,so be it !

   De mens is inderdaad in staat tot waanzinnige gebeurtenissen zoals jij het omschrijft maar men heeft zelf de sleutels in de hand of deze gebeurtenissen wonderbaarlijk zullen zijn of desastreus,als de mens ze in de juiste sloten steekt en de ‘goede kant opdraait’ ongeacht wat de persoonlijke consequenties ook mogen zijn dan heeft men in mijn optiek
   pas echt karakter/bezieling ,als het niet in de mens zelf zit dan zit het ook nergens anders in !

   Als ik Rutte en Kelder of hun trawanten zie dan zie ik ‘mensen’ die in mijn ogen hun inferioriteit uitleven op hun medemensen en op al wat nog meer leeft op deze mooie planeet alleen maar om te bewijzen dat men superieur is om daar gevoelens van IK besta en IK word gezien aan te ontlenen om daarmee hun innerlijke leegte en stampvoetend kind te bevredigen helaas komen deze sluipmoordenaars voor in alle lagen van de bevolkingsgroepen,gelukkig zijn er genoeg ‘vechtersbazen’ op deze wereld om hen langzamerhand een halt toe te roepen !!!

   Jack Vance was mij niet bekend maar nu wel 🙂 ga ik vast zijn boeken een keer lezen,vanuit mijn sentiment popt gelijk de trilogie Kinderen van Moeder Aarde,Het helse paradijs en Het Gulden Vlies van Thule van Thea Beckman in mijn geheugen omhoog die ik hartstochtelijk heb gelezen op deze wonderbaarlijke Planet Of Adventure 😉 !!

   Zo genoeg gebrabbeld ik ga nu luisteren naar Belle Amie !

  10. Uit mens durf te leven: Houd een hart vol van wijsheid en liefde in je borst, maar wees op je vierkante meter een vorst, wat jij wilt kan niemand je geven. Mens durf te keven. Wijsheid moet mijnsinziens de intelligentie voeden.

 9. Type bij u Zoekmachine of YouTube: “de aarde vanuit de ruimte”,
  en lees – bekijk foto’s en of filmpjes informatie over de Aarde.

  En als u interesse heeft in Astrologie download: “PlanetDance 5.0”,
  http://www.jcremers.com/?id=Planetdance&lan=nl (Is een Bonafide site)
  het is een gratis programma met de planeetstanden en nog veel meer.

  Sommigen beschouwen Astrologie als: “Humbug – Bedrog – Psychiatrisch,
  maar de echte Astroloog doet niet aan: “HokusPokus – Geheimzinnigheid”, het is gewoon de standen vergelijken met 2 of meerdere gebeurtenissen.

  Voor meer Info kunt u ook naar mijn 2 subpagina’s gaan te weten:
  http://www.gouvernante.info/astrologie.htm
  http://www.gouvernante.info/astronomie.htm

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.