WantToKnow.nl

Bedenker van de ADHD-diagnose: ADHD is fictie!!

ritalin kiddie cocaine

 x

Bedenker van ADHD-diagnose bekent op sterfbed:
X

“ADHD is een fictieve ziekte”

2013 © Moritz Nestor, Current Concerns (bron) – (met dank aan Désirée Röver)

2013 © vertaling WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

Gelukkig was het een en al kritiek dat het Zwitserse Nationale Comité voor Biomedische Ethiek liet horen in haar persbericht van 22 November 2011, over het gebruik van het ‘medicijn’ ‘Ritalin’ tegen ADHD. Het rapport was getiteld: ‘Menselijke bekrachtiging via het gebruik van farmaceutische producten; de consumptie van deze producten droeg bij aan veranderend gedrag van kinderen, zonder enige bijdrage van het kind zelf’.
Deze conclusie komt erop neer dat er feitelijke gerommeld wordt met de vrijheid van een kind en haar persoonlijke rechten, omdat de producten van de farmaceutische industrie het gedrag van een kind fundamenteel te beïnvloeden, maar er niet in slagen om het kind te leren om zijn gedrag onafhankelijk aan te passen. Daardoor worden kinderen beroofd van essentiële leerervaringen om zelfstandig en empathisch te ondervinden wat hun vrijheid vorm geeft en hun persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Aldus het genoemde Zwitserse Nationale Comite.

Psychiater en compagnon van de farmaceutische industrie, Leon Eisenberg

Psychiater en veelgeprezen compagnon van de farmaceutische industrie, Leon Eisenberg. Het lachen staat kennelijk symbolisch voor zijn diabolische verraad aan de maatschappij. Er op het einde van zijn leven mee voor de dag komen, verandert weinig aan zijn verraad..!

De gealarmeerde critici van de ‘Ritalin’-ramp krijgen nu bijval uit een volkomen andere hoek. Het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ heeft in een coverstory van 2 Februari 2012 de Amerikaanse psychiater Leon Eisenberg geciteerd. Eisenberg is geboren in 1922 en de zoon van Russisch-Joodse immigranten in de VS, en hij was de ‘wetenschappelijke vader’ van de het ziektebeeld ‘ADHD’, een ziektebeeld dat het afgelopen decennium als diagnose bij kinderen aan de lopende band werd gesteld. 7 Maanden voor zijn dood, op de respectabele leeftijd van 87 jaar, laat deze psychiater in zijn laatste interview optekenen dat ‘ADHD nu een perféct voorbeeld is van een fictieve ziekte’..!

Echter sinds zo’n 40 jaar, sinds 1968, spookt de ‘ziekte van Leon Eisenberg’ door de statistische en diagnostische handboeken van de medische wetenschap. Werd deze ziekte in eerste instantie nog als een ‘hyperkinetische reactie van het kindzijn’ getypeerd, later werd de bijna cryptische afkorting ‘ADHD’ alleen nog maar gebruikt. Deze afkorting staat voor ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. Een omschrijving van een ‘achterblijvende aandachtsfocus door hyperactieve onbalans’. Het gebruik van ADHD-medicijnen in Duitsland steeg in slechts 18 jaar van 34 kg (1993) naar 1760 kg in 2011. Een groei van 51oo% in de verkoop van deze ‘ADHD’- middelen. In de VS is het zelfs zo dat heden ten dage 5% van kinderen van rond de 10 jaar oud, ADHD-medicijnen slikt, op dagelijkse basis. Met een stijgende trend in het gebruik nog steeds..!

Naar wat voor krankzinnige wereld zijn ouders en medische wereld onderweg met kinderen aan de Ritalin?

Naar wat voor krankzinnige wereld zijn ouders en medische wereld onderweg met kinderen aan de Ritalin? Nemen ouders hun macht in handen of geven ze die weg aan Big Pharma, die er ‘wel een pilletje voor heeft’.. Onder leiding van dr. Leon Eisenberg werd, zoals je in het artikel kunt lezen, een ponzi-scheme (doorgestoken kaart) opgezet, om bij die pilletjes een goede diagnose te bedenken..

Een logisch gevolg van de historische ontwikkelingen, als we kijken naar het bewezen repertoire van Edward Bernays, de vader van de propaganda, die de Eerste Wereldoorlog aan zijn volk verkocht, mét de hulp van de psycho-analyse van zijn oom om de wetenschap en het geloof in de wetenschap te verhogen, teneinde de winsten van de farmaceutische industrie te stimuleren. Er zou een onderzoek dienen te komen naar de invloed van Bernays op de ‘wetenschappelijke vader van de ADHD’ en diens wetenschappelijke onderzoeken hierin. Zijn carrière verliep namelijk opmerkelijk stijl en zijn ‘fictieve ziekte’ leidde tot de grootste verkoopsuccessen van de farmaceutische industrie.

Daarnaast was hij lid van het ‘Comité van DSM V en ICD XII, van het Amerikaanse Psychiatrisch Verbond’, van 2006 tot 2009. Hij werd ook onderscheiden; Leon Eisenberg kreeg de ‘Ruane prijs voor onderzoek naar kinder- en volwassenen-psychiatrie’ toegekend. Eisenberg, zo vermeldde het juryrapport, ‘was meer dan 40 jaar een vooraanstaand figuur in de kinderpsychiatrie, vooral door zijn werk met farmaceutische tests, onderzoek, onderwijs en zijn theorieën rondom autisme en sociale medicaties.’

Last but not least, was Eisenberg ook nog lid van het organiserend comité dat van 29 November tot 3 December 2006 op de Bahamas een Conferentie organiseerde, namens de  Josiah Macy Foundation; een conferentie over ‘Vrouwen en medicijnen’.. Deze Josiah Macy Stichting organiseerde ook conferenties voor inlichtingenagenten van de OSS, de latere CIA. Onder de OSS-deelnemers ware onder andere Gregory Bateson en Heinz von Foerster gedurende en lang ná de Tweede Wereldoorlog.Zijn deze groepen ervoor verantwoordelijk geweest dat ze Eisenberg de ADHD-‘ziekte’ als diagnose hebben ingefluisterd..? Als service naar de farmaceutische industrie en inclusief een pakket propaganda en PR om de ziekte ADHD aan het grote publiek en artsen in de VS te verkopen?

Big Pharma bribe moneyPsychiaters in de handen van Big Pharma..
Dit is precies het onderwerp van studie dat de Amerikaanse psychooge Lisa Cosgrove en anderen hebben vastgepakt als leidraad in hun studie naar de financiële banden tussen de leden van het genoemde ‘DSM-IV Panel’ en de farmaceutische industrie.Lisa Cosgrove en haar mede-onderzoekers kwamen tot de conclusie dat maar liefst 95 van de 170 leden (56%) van het DSM-panel één of meer financiële banden had met bedrijven in de farmaceutische industrie. En dat 100% van de leden van panels die ‘Stemmingswisselingen’ en ‘Schizofrenie en andere psychotische aandoeningen’ onderzochten, financiële banden hadden met Big Pharma..

En Big Pharma doet niet zomaar wat.. Het blijkt dat ze ‘vooral banden aangaan met artsen en professionele wetenschappers die in de eerste lijn werkzaam zijn van het behandelen van mentale aandoeningen.’ Aldus het rapport van Lisa Cosgrove. Bij een tweede onderzoek, door de Universiteit van Californië in Los Angeles, kwamen eensluidende conclusies naar voren over de invloed van de farmaceutische industrie, direct of indirect, op het voorschrijven van psychiatrische medicijnen.

Het bleek dat van de 137 DSM-V-panelleden, die de verklaringen hadden ingevuld, er precies weer 56% financiële banden hadden met de farma-industrie. Het rapport meldt dat ‘het wetenschappelijke woordgebruik van de psychiatrie, inmiddels op alle niveau’s wordt gedefinieerd door de farmaceutische industrie’, aldus Dr. Irwin Savodnik, assistent-hoogleraar klinische-psychiatrie aan genoemde universiteit.

En bedenk dat al deze artsen en wetenschappers er goed voor betaald worden..! Hiervan één voorbeeld? De vice-president van de ‘Pediatric Psychopharmacology Unit’ bij het Massachusetts General Hospital, tevens hoogleraar psychiatrie aan de ‘Harvard Medical School’, ontving US$ 1 miljoen aan inkomsten van farmaceutische bedrijven, tussen 2000 en 2007. Hoe het ook zij, niemand kan om de uitspraak van Eisenberg, de ‘vader van de ADHD’, waarin hij verklaart: “ADHD is een perféct voorbeeld van een fictieve ziekte”..!!

Tot slot
De taak van psychologen, opvoeders, onderwijzers en artsen is niet om kinderen aan de medicijnen te hangen, omdat onze hele maatschappij de gevolgen niet meer kan handlen van haar misleidende theorieën van mensen die hun kinderen opvoeden. Mensen die in plaats daarvan hun kinderen bijna letterlijk in handen geven van de vrije markt van de farmaceutische industrie.. Een kind dient persoonlijke verantwoordelijkheid te ontwikkelen en empathisch gedrag, en dát onder leiding van ouderlijk toezicht, en dan praten we over ouders én de school. Op dit gebied kan het kind zich mentaal ontladen, hieruit bestaat feitelijk de kern van een mens.

* * *

85 Reacties op Bedenker van de ADHD-diagnose: ADHD is fictie!!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • nathalie

  heel sneu

  39
 • Wim Hoogendorp

  Ik ken kinderen aan de Ritalin, die lopen als een Zombie rond.
  Voor hun hele leven getekend!

  38
 • tess

  toen ik 12 was is mij vertelt dat ik adhd heb ik heb der nooit in geloofd en dat ga ik ook niet doen ik probeer mijn ouders over te halen om me te geloven dat zal heel moeilijk worden ik ben een kind en gewoon drukker dan andere maar om dan gelijk te zeggen dat ik adhd heb vindt ik behoorlijk raar!!

  37
  • Johannes M.

   Beste Tess,
   Ondergetekende(en groep waartoe hij zich rekent) is hier al jáááren bewust van,je hebt zeker gelijk en ik(wij) kunnen daar nog een schepje boven op doen.
   Groetjes, Johannes M. (ben ok op FB te vinden)

   37.1
 • Bobby

  jammer dat mensen de leugen wel geloven en niet de waarheid. geloven in een leugen is makkelijker dan geloven in de waarheid. ADHD is dus een leugen. jammer voor hen die geloven dat ADHD echt is. Laat dat nou eens de echte waarheid zijn. durf daar maar eens in te geloven.

  36
  • maria

   mijn kleinzoon heft de diagnose hechtingstoornis gekregen , ongeremde
   na van alles te hebben probeert (ook op natuurlijke basis ,maar daar merkte je zelf na half jaar nog niks van )(en van Ritalin, conserta medicanet , werd hij ziek hoge koorts tot wel 40,6 ,nu slikt hij al een poosje de Strattera,deze werkt echt, en zie tot nu toe geen bijwerkingen , alleen voor delen, hij heeft niet meer zo vaak hoofdpijn, reageerd niet meer meteen zo agresief, kan zich beter consentreren, en fuctioneert prima, t kost me een godsvermogen, maar t is t waard, en o wee als ik t eens vergeet, dan merk ik echt t verschil, we zijn wel jaaren bezig geweest met onderzoeken, t uit proberen, en over wegen of we wel of geen medicatie zouden geven, want dat stoote me tegen t hart, ,aar ik ben blij dat ik toch over stag ben gegaan, want ik zie nu een zo veel gelukkiger manneke van 11 jaar,

   36.1
  • Lisa

   De waarheid, de waarheid, poeh, poeh. Wat vind je dan van het label HSP? Het valt me namelijk op dat veel mensen die niet in ADHD ‘geloven’, wel aan komen zetten met termen als HSP. In mijn ogen is het gewoon hetzelfde als ADHD, maar dan in een ander jasje. Je kunt je daarentegen zeker afvragen of ADHD een ziekte is, of meer een bepaalde persoonlijkheidsstructuur. Ikzelf denk eigenlijk het laatste, al heb ik ook de ‘diagnose’. Ik heb er onlangs een blog over geschreven, dan hoef ik het allemaal niet opnieuw in te typen. Zie hier:

   http://hollenofstilstaan.wordpress.com/2013/11/14/adhd-bestaat-niet/

   36.2
  • Kay

   Er zijn meer ziekten die niet dezelfde erkenning kregen of krijgen die het verdienen als het breken van een been.Het breken van een been is zichtbaar. ADHD is niet altijd zichtbaar, maar vaak ook wel in een hersenscan. Het artikel is gebaseerd op een verkeerde interpretatie van de antwoorden van de geïnterviewde. Overigens wordt er weleens over gemedicaliseerd, foute diagnoses gesteld en misbruik gemaakt van medische diagnoses.

   36.3
 • Yvonne

  Wat een paranoide gezeik!
  Ik vraag me af wat voor soort ‘drugs’ deze fantasten zelf gebruiken?
  Tien bakken koffie op een dag is niet goed, aldoor energiedrankjes naar binnen klokken niet, mensen (onterecht) angst inboezemen is niet voordelig…
  We hebben allemaal zo onze eigen individualiteit eigen unieke persoonlijkheid, hersenstructuur, enz.

  Vind het roepen dat ouders de opvoeding in ruilen voor een chemische oppas nogal dom gelul en als deze mooie praatjesmakers nu eens zelf wat energie gaan verbruiken in het uitvoeren van hun eigen prachtige ‘zo zou het moeten’ conclusies in de dagelijkse praktijk (ofwel kom het even uitproberen hier zou ik zeggen), dan ervaren ze zelf hoe naarstig je iets kunt gebruiken om het allemaal te kunnen handelen.

  Helaas is een hele maatschappij aan passen niet zo gebeurd. Zolang neem ik gewoon een ritalinnetje! Heeeerlijk!

  35
  • maria

   je hebt groot gelijk , ze zullen zekers wel gelijk hebben dat er tegen woordig te snel word gezegt adhd , maar dat wil niet zeggen dat t maar een verzinsel is,

   35.1
 • Lisa

  Ik denk dat veel mensen hier niet echt weten waar ze het over hebben. ADHD mag dan misschien geen ziekte in de enge zin van het woord zijn, het is wel degelijk een bepaalde persoonlijkheidsstructuur die voor grote problemen kan zorgen. Ik denk dat meneer Eisenberg dit ook bedoelde met zijn uitspraak ‘fictieve ziekte’. Het ligt dus veel genuanceerder dan verondersteld wordt. En dat zeg ik, een ADHD-er

  Het gaat bij ADHD wel degelijk om een andere manier van prikkelverwerking dan bij een gemiddeld of normaal mens. Waar veel mensen van zichzelf een bepaalde rust ervaren, ben ik altijd alert; altijd gericht op alles dat om mij heen gebeurt. Dat zorgt ervoor dat ik continu voor mezelf moet inschatten hoeveel prikkels ik kan hebben. Of hoe ik mezelf hiertegen kan beschermen. Geloof me: dat is niet altijd makkelijk. Ik zit op een soort doordenderende trein die alleen maar tot stilstand kan komen door tegen een muur aan te knallen.

  Als ik een aantal jaar geleden had geweten dat ik ADHD heb was ik waarschijnlijk niet met zoveel studies gestopt, had ik geen burn-out gehad en had ik waarschijnlijk wel mijn proefschrift af kunnen ronden. Helaas weet ik dit nu pas en heb ik jarenlang als een dolle in kleine cirkeltjes rondgelopen me afvragend wat er toch mis met me was: waarom lukte mij nou niet wat anderen wel lukte, ondanks mijn creativiteit en hoge intelligentie?

  Ook heb ik een kind. Ze lijkt op twee druppels water op mezelf als kind. Ze is nog te jong om al een stempel te krijgen en ik ga dit ook zeker niet aanmoedigen zolang er geen problemen zijn, maar ik zie nu al enkele gedragskenmerken die op ADHD kunnen wijzen. En dat ligt echt niet aan het gebrek aan structuur hier thuis. Ik ben bijna dwangmatig in het aanbrengen van structuur en ik geef mijn kind ook alle tijd en aandacht. Daarnaast wonen we praktisch in de natuur en eten we voornamelijk biologisch/vegetarisch, dus een gebrek aan natuur en gezonde voeding kan het ook niet zijn.

  Ik wil overigens niet meteen het gebruik van Ritalin prediken, maar de diagnose ADHD kan mensen echt veel handvatten geven om hun leven op orde te krijgen. het afdoen als niet-bestaand kan echt kwetsend zijn, want daarmee ontken je een deel van hun wezen.

  34
 • Remco

  ADHD is het modewoord voor druk en verstrooid zijn.
  Albert Einstein had ADHD, stel je voor dat hij vanaf zijn 10e ritalin had geslikt..

  Dus het is geen ziekte maar een state of mind en je vernietigd authentieke geesten met die medicijnen (harddrugs) die verstrekt worden.

  33
  • Kay

   Er is zeer hard wetenschappelijk bewijs en feiten van het bestaan van ADHD en is meetbaar en zichtbaar te maken door een hersenscan te maken, en door EEG frequentie metingen. Bovendien ik denk niet dat Einstein leed aan ADHA, maar heel misschien aan een milde vorm van autisme anders
   had hij nooit wetenschappelijk zover kunnen komen. Bij ernstige vormen van ADHD is de informatie verwerking verstoord.

   33.1
 • Hans de Groot

  In 2003 liet ik me overhalen door mijn ex-schoonvader(dramaturg/regisseur) om het ziektebeeld van adhd in de praktijk te gaan insinueren. Het bleek zeer gemakkelijk te kunnen werken. Ik kreeg voor 95% de bevestiging dat ik ADHD zou hebben, alleen noemde mijn psychiater het anders. Hij noemde het een “aandachtstekortstoornis” Deze benaming wordt voor kinderen veelal vermeden in verband met de gevoelens van ouders. Na kortstondig gebruik van Ritalin kreeg ik heel veel bijwerkingen zoals onoplettendheid, duizeligheid en een barstende koppijn. Ik wilde er toen gelijk mee stoppen, eveneens met het dubieuze spel van mijn ex-schoonvader. Gelukkig bleek het in de praktijk ook weer gemakkelijk om me als ADHD-af te laten verklaren. Het verzonnen verhaal bleek als uitgangspunt te kunnen bestaan voor de psychiater. Een paar maanden later heb ik nog eens de psychiater willen interviewen die in Nederland grote bekendheid had verkregen met de publicatie van ADHD testjes. Dit naar aanleiding van een NRC-handelsblad-artikel dat ik eens verkreeg van mijn ex-schoonmoeder. Gelukkig telde voor deze bekende Nederlandse psychiater de vrije wil als een belangrijk criterium. Maar over het “ziektebeeld ADHD” bleef ik sceptisch. Het nieuws van Leon Eisenberg was een bevestiging van wat ik eigenlijk altijd al vermoedde. Het besef dat er echt miljarden omgezet zijn met deze legale pure drugshandel is nog steeds een schokkend gegeven voor mij. Hoe is het mogelijk blijf ik me afvragen.

  32
 • Kay

  ADHD is een feit. ADHD is in de MRI-scan zichtbaar. Iemand met ADHD geeft een hoge Thetha frequentie te zien. Bekend is dat een hoge Thetha frequentie de spontane verwerking van informatie blokkeert, met alle gevolgen van dien. Een van de gevolgen is concentratie problemen en een grote mate van impulsiviteit.

  31
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.