WantToKnow.nl

Bedenker van de ADHD-diagnose: ADHD is fictie!!

ritalin kiddie cocaine

 x

Bedenker van ADHD-diagnose bekent op sterfbed:
X

“ADHD is een fictieve ziekte”

2013 © Moritz Nestor, Current Concerns (bron) – (met dank aan Désirée Röver)

2013 © vertaling WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

Gelukkig was het een en al kritiek dat het Zwitserse Nationale Comité voor Biomedische Ethiek liet horen in haar persbericht van 22 November 2011, over het gebruik van het ‘medicijn’ ‘Ritalin’ tegen ADHD. Het rapport was getiteld: ‘Menselijke bekrachtiging via het gebruik van farmaceutische producten; de consumptie van deze producten droeg bij aan veranderend gedrag van kinderen, zonder enige bijdrage van het kind zelf’.
Deze conclusie komt erop neer dat er feitelijke gerommeld wordt met de vrijheid van een kind en haar persoonlijke rechten, omdat de producten van de farmaceutische industrie het gedrag van een kind fundamenteel te beïnvloeden, maar er niet in slagen om het kind te leren om zijn gedrag onafhankelijk aan te passen. Daardoor worden kinderen beroofd van essentiële leerervaringen om zelfstandig en empathisch te ondervinden wat hun vrijheid vorm geeft en hun persoonlijke ontwikkeling stimuleert. Aldus het genoemde Zwitserse Nationale Comite.

Psychiater en compagnon van de farmaceutische industrie, Leon Eisenberg

Psychiater en veelgeprezen compagnon van de farmaceutische industrie, Leon Eisenberg. Het lachen staat kennelijk symbolisch voor zijn diabolische verraad aan de maatschappij. Er op het einde van zijn leven mee voor de dag komen, verandert weinig aan zijn verraad..!

De gealarmeerde critici van de ‘Ritalin’-ramp krijgen nu bijval uit een volkomen andere hoek. Het Duitse weekblad ‘Der Spiegel’ heeft in een coverstory van 2 Februari 2012 de Amerikaanse psychiater Leon Eisenberg geciteerd. Eisenberg is geboren in 1922 en de zoon van Russisch-Joodse immigranten in de VS, en hij was de ‘wetenschappelijke vader’ van de het ziektebeeld ‘ADHD’, een ziektebeeld dat het afgelopen decennium als diagnose bij kinderen aan de lopende band werd gesteld. 7 Maanden voor zijn dood, op de respectabele leeftijd van 87 jaar, laat deze psychiater in zijn laatste interview optekenen dat ‘ADHD nu een perféct voorbeeld is van een fictieve ziekte’..!

Echter sinds zo’n 40 jaar, sinds 1968, spookt de ‘ziekte van Leon Eisenberg’ door de statistische en diagnostische handboeken van de medische wetenschap. Werd deze ziekte in eerste instantie nog als een ‘hyperkinetische reactie van het kindzijn’ getypeerd, later werd de bijna cryptische afkorting ‘ADHD’ alleen nog maar gebruikt. Deze afkorting staat voor ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. Een omschrijving van een ‘achterblijvende aandachtsfocus door hyperactieve onbalans’. Het gebruik van ADHD-medicijnen in Duitsland steeg in slechts 18 jaar van 34 kg (1993) naar 1760 kg in 2011. Een groei van 51oo% in de verkoop van deze ‘ADHD’- middelen. In de VS is het zelfs zo dat heden ten dage 5% van kinderen van rond de 10 jaar oud, ADHD-medicijnen slikt, op dagelijkse basis. Met een stijgende trend in het gebruik nog steeds..!

Naar wat voor krankzinnige wereld zijn ouders en medische wereld onderweg met kinderen aan de Ritalin?

Naar wat voor krankzinnige wereld zijn ouders en medische wereld onderweg met kinderen aan de Ritalin? Nemen ouders hun macht in handen of geven ze die weg aan Big Pharma, die er ‘wel een pilletje voor heeft’.. Onder leiding van dr. Leon Eisenberg werd, zoals je in het artikel kunt lezen, een ponzi-scheme (doorgestoken kaart) opgezet, om bij die pilletjes een goede diagnose te bedenken..

Een logisch gevolg van de historische ontwikkelingen, als we kijken naar het bewezen repertoire van Edward Bernays, de vader van de propaganda, die de Eerste Wereldoorlog aan zijn volk verkocht, mét de hulp van de psycho-analyse van zijn oom om de wetenschap en het geloof in de wetenschap te verhogen, teneinde de winsten van de farmaceutische industrie te stimuleren. Er zou een onderzoek dienen te komen naar de invloed van Bernays op de ‘wetenschappelijke vader van de ADHD’ en diens wetenschappelijke onderzoeken hierin. Zijn carrière verliep namelijk opmerkelijk stijl en zijn ‘fictieve ziekte’ leidde tot de grootste verkoopsuccessen van de farmaceutische industrie.

Daarnaast was hij lid van het ‘Comité van DSM V en ICD XII, van het Amerikaanse Psychiatrisch Verbond’, van 2006 tot 2009. Hij werd ook onderscheiden; Leon Eisenberg kreeg de ‘Ruane prijs voor onderzoek naar kinder- en volwassenen-psychiatrie’ toegekend. Eisenberg, zo vermeldde het juryrapport, ‘was meer dan 40 jaar een vooraanstaand figuur in de kinderpsychiatrie, vooral door zijn werk met farmaceutische tests, onderzoek, onderwijs en zijn theorieën rondom autisme en sociale medicaties.’

Last but not least, was Eisenberg ook nog lid van het organiserend comité dat van 29 November tot 3 December 2006 op de Bahamas een Conferentie organiseerde, namens de  Josiah Macy Foundation; een conferentie over ‘Vrouwen en medicijnen’.. Deze Josiah Macy Stichting organiseerde ook conferenties voor inlichtingenagenten van de OSS, de latere CIA. Onder de OSS-deelnemers ware onder andere Gregory Bateson en Heinz von Foerster gedurende en lang ná de Tweede Wereldoorlog.Zijn deze groepen ervoor verantwoordelijk geweest dat ze Eisenberg de ADHD-‘ziekte’ als diagnose hebben ingefluisterd..? Als service naar de farmaceutische industrie en inclusief een pakket propaganda en PR om de ziekte ADHD aan het grote publiek en artsen in de VS te verkopen?

Big Pharma bribe moneyPsychiaters in de handen van Big Pharma..
Dit is precies het onderwerp van studie dat de Amerikaanse psychooge Lisa Cosgrove en anderen hebben vastgepakt als leidraad in hun studie naar de financiële banden tussen de leden van het genoemde ‘DSM-IV Panel’ en de farmaceutische industrie.Lisa Cosgrove en haar mede-onderzoekers kwamen tot de conclusie dat maar liefst 95 van de 170 leden (56%) van het DSM-panel één of meer financiële banden had met bedrijven in de farmaceutische industrie. En dat 100% van de leden van panels die ‘Stemmingswisselingen’ en ‘Schizofrenie en andere psychotische aandoeningen’ onderzochten, financiële banden hadden met Big Pharma..

En Big Pharma doet niet zomaar wat.. Het blijkt dat ze ‘vooral banden aangaan met artsen en professionele wetenschappers die in de eerste lijn werkzaam zijn van het behandelen van mentale aandoeningen.’ Aldus het rapport van Lisa Cosgrove. Bij een tweede onderzoek, door de Universiteit van Californië in Los Angeles, kwamen eensluidende conclusies naar voren over de invloed van de farmaceutische industrie, direct of indirect, op het voorschrijven van psychiatrische medicijnen.

Het bleek dat van de 137 DSM-V-panelleden, die de verklaringen hadden ingevuld, er precies weer 56% financiële banden hadden met de farma-industrie. Het rapport meldt dat ‘het wetenschappelijke woordgebruik van de psychiatrie, inmiddels op alle niveau’s wordt gedefinieerd door de farmaceutische industrie’, aldus Dr. Irwin Savodnik, assistent-hoogleraar klinische-psychiatrie aan genoemde universiteit.

En bedenk dat al deze artsen en wetenschappers er goed voor betaald worden..! Hiervan één voorbeeld? De vice-president van de ‘Pediatric Psychopharmacology Unit’ bij het Massachusetts General Hospital, tevens hoogleraar psychiatrie aan de ‘Harvard Medical School’, ontving US$ 1 miljoen aan inkomsten van farmaceutische bedrijven, tussen 2000 en 2007. Hoe het ook zij, niemand kan om de uitspraak van Eisenberg, de ‘vader van de ADHD’, waarin hij verklaart: “ADHD is een perféct voorbeeld van een fictieve ziekte”..!!

Tot slot
De taak van psychologen, opvoeders, onderwijzers en artsen is niet om kinderen aan de medicijnen te hangen, omdat onze hele maatschappij de gevolgen niet meer kan handlen van haar misleidende theorieën van mensen die hun kinderen opvoeden. Mensen die in plaats daarvan hun kinderen bijna letterlijk in handen geven van de vrije markt van de farmaceutische industrie.. Een kind dient persoonlijke verantwoordelijkheid te ontwikkelen en empathisch gedrag, en dát onder leiding van ouderlijk toezicht, en dan praten we over ouders én de school. Op dit gebied kan het kind zich mentaal ontladen, hieruit bestaat feitelijk de kern van een mens.

* * *

87 Reacties op Bedenker van de ADHD-diagnose: ADHD is fictie!!

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wil je met mensen even apart of niet over het onderwerp kletsen? Daarvoor is de 'chat' bedacht. Klik op dat knopje en je kunt aan de gang.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • nathalie

  heel sneu

  39
 • Wim Hoogendorp

  Ik ken kinderen aan de Ritalin, die lopen als een Zombie rond.
  Voor hun hele leven getekend!

  38
  • Bo

   Ik ben een kind aan de ritalin en ik ben absoluut niet voor mijn leven getekend. Ze helpen me echt en ik merk echt dat ik me beter concentreer met ritalin.

   38.1
 • tess

  toen ik 12 was is mij vertelt dat ik adhd heb ik heb der nooit in geloofd en dat ga ik ook niet doen ik probeer mijn ouders over te halen om me te geloven dat zal heel moeilijk worden ik ben een kind en gewoon drukker dan andere maar om dan gelijk te zeggen dat ik adhd heb vindt ik behoorlijk raar!!

  37
  • Johannes M.

   Beste Tess,
   Ondergetekende(en groep waartoe hij zich rekent) is hier al jáááren bewust van,je hebt zeker gelijk en ik(wij) kunnen daar nog een schepje boven op doen.
   Groetjes, Johannes M. (ben ok op FB te vinden)

   37.1
 • Bobby

  jammer dat mensen de leugen wel geloven en niet de waarheid. geloven in een leugen is makkelijker dan geloven in de waarheid. ADHD is dus een leugen. jammer voor hen die geloven dat ADHD echt is. Laat dat nou eens de echte waarheid zijn. durf daar maar eens in te geloven.

  36
  • maria

   mijn kleinzoon heft de diagnose hechtingstoornis gekregen , ongeremde
   na van alles te hebben probeert (ook op natuurlijke basis ,maar daar merkte je zelf na half jaar nog niks van )(en van Ritalin, conserta medicanet , werd hij ziek hoge koorts tot wel 40,6 ,nu slikt hij al een poosje de Strattera,deze werkt echt, en zie tot nu toe geen bijwerkingen , alleen voor delen, hij heeft niet meer zo vaak hoofdpijn, reageerd niet meer meteen zo agresief, kan zich beter consentreren, en fuctioneert prima, t kost me een godsvermogen, maar t is t waard, en o wee als ik t eens vergeet, dan merk ik echt t verschil, we zijn wel jaaren bezig geweest met onderzoeken, t uit proberen, en over wegen of we wel of geen medicatie zouden geven, want dat stoote me tegen t hart, ,aar ik ben blij dat ik toch over stag ben gegaan, want ik zie nu een zo veel gelukkiger manneke van 11 jaar,

   36.1
  • Lisa

   De waarheid, de waarheid, poeh, poeh. Wat vind je dan van het label HSP? Het valt me namelijk op dat veel mensen die niet in ADHD ‘geloven’, wel aan komen zetten met termen als HSP. In mijn ogen is het gewoon hetzelfde als ADHD, maar dan in een ander jasje. Je kunt je daarentegen zeker afvragen of ADHD een ziekte is, of meer een bepaalde persoonlijkheidsstructuur. Ikzelf denk eigenlijk het laatste, al heb ik ook de ‘diagnose’. Ik heb er onlangs een blog over geschreven, dan hoef ik het allemaal niet opnieuw in te typen. Zie hier:

   http://hollenofstilstaan.wordpress.com/2013/11/14/adhd-bestaat-niet/

   36.2
  • Kay

   Er zijn meer ziekten die niet dezelfde erkenning kregen of krijgen die het verdienen als het breken van een been.Het breken van een been is zichtbaar. ADHD is niet altijd zichtbaar, maar vaak ook wel in een hersenscan. Het artikel is gebaseerd op een verkeerde interpretatie van de antwoorden van de geïnterviewde. Overigens wordt er weleens over gemedicaliseerd, foute diagnoses gesteld en misbruik gemaakt van medische diagnoses.

   36.3
 • Yvonne

  Wat een paranoide gezeik!
  Ik vraag me af wat voor soort ‘drugs’ deze fantasten zelf gebruiken?
  Tien bakken koffie op een dag is niet goed, aldoor energiedrankjes naar binnen klokken niet, mensen (onterecht) angst inboezemen is niet voordelig…
  We hebben allemaal zo onze eigen individualiteit eigen unieke persoonlijkheid, hersenstructuur, enz.

  Vind het roepen dat ouders de opvoeding in ruilen voor een chemische oppas nogal dom gelul en als deze mooie praatjesmakers nu eens zelf wat energie gaan verbruiken in het uitvoeren van hun eigen prachtige ‘zo zou het moeten’ conclusies in de dagelijkse praktijk (ofwel kom het even uitproberen hier zou ik zeggen), dan ervaren ze zelf hoe naarstig je iets kunt gebruiken om het allemaal te kunnen handelen.

  Helaas is een hele maatschappij aan passen niet zo gebeurd. Zolang neem ik gewoon een ritalinnetje! Heeeerlijk!

  35
  • maria

   je hebt groot gelijk , ze zullen zekers wel gelijk hebben dat er tegen woordig te snel word gezegt adhd , maar dat wil niet zeggen dat t maar een verzinsel is,

   35.1
 • Lisa

  Ik denk dat veel mensen hier niet echt weten waar ze het over hebben. ADHD mag dan misschien geen ziekte in de enge zin van het woord zijn, het is wel degelijk een bepaalde persoonlijkheidsstructuur die voor grote problemen kan zorgen. Ik denk dat meneer Eisenberg dit ook bedoelde met zijn uitspraak ‘fictieve ziekte’. Het ligt dus veel genuanceerder dan verondersteld wordt. En dat zeg ik, een ADHD-er

  Het gaat bij ADHD wel degelijk om een andere manier van prikkelverwerking dan bij een gemiddeld of normaal mens. Waar veel mensen van zichzelf een bepaalde rust ervaren, ben ik altijd alert; altijd gericht op alles dat om mij heen gebeurt. Dat zorgt ervoor dat ik continu voor mezelf moet inschatten hoeveel prikkels ik kan hebben. Of hoe ik mezelf hiertegen kan beschermen. Geloof me: dat is niet altijd makkelijk. Ik zit op een soort doordenderende trein die alleen maar tot stilstand kan komen door tegen een muur aan te knallen.

  Als ik een aantal jaar geleden had geweten dat ik ADHD heb was ik waarschijnlijk niet met zoveel studies gestopt, had ik geen burn-out gehad en had ik waarschijnlijk wel mijn proefschrift af kunnen ronden. Helaas weet ik dit nu pas en heb ik jarenlang als een dolle in kleine cirkeltjes rondgelopen me afvragend wat er toch mis met me was: waarom lukte mij nou niet wat anderen wel lukte, ondanks mijn creativiteit en hoge intelligentie?

  Ook heb ik een kind. Ze lijkt op twee druppels water op mezelf als kind. Ze is nog te jong om al een stempel te krijgen en ik ga dit ook zeker niet aanmoedigen zolang er geen problemen zijn, maar ik zie nu al enkele gedragskenmerken die op ADHD kunnen wijzen. En dat ligt echt niet aan het gebrek aan structuur hier thuis. Ik ben bijna dwangmatig in het aanbrengen van structuur en ik geef mijn kind ook alle tijd en aandacht. Daarnaast wonen we praktisch in de natuur en eten we voornamelijk biologisch/vegetarisch, dus een gebrek aan natuur en gezonde voeding kan het ook niet zijn.

  Ik wil overigens niet meteen het gebruik van Ritalin prediken, maar de diagnose ADHD kan mensen echt veel handvatten geven om hun leven op orde te krijgen. het afdoen als niet-bestaand kan echt kwetsend zijn, want daarmee ontken je een deel van hun wezen.

  34
 • Remco

  ADHD is het modewoord voor druk en verstrooid zijn.
  Albert Einstein had ADHD, stel je voor dat hij vanaf zijn 10e ritalin had geslikt..

  Dus het is geen ziekte maar een state of mind en je vernietigd authentieke geesten met die medicijnen (harddrugs) die verstrekt worden.

  33
  • Kay

   Er is zeer hard wetenschappelijk bewijs en feiten van het bestaan van ADHD en is meetbaar en zichtbaar te maken door een hersenscan te maken, en door EEG frequentie metingen. Bovendien ik denk niet dat Einstein leed aan ADHA, maar heel misschien aan een milde vorm van autisme anders
   had hij nooit wetenschappelijk zover kunnen komen. Bij ernstige vormen van ADHD is de informatie verwerking verstoord.

   33.1
  • Bo

   ADHD is meer dan alleen maar druk zijn. Je hebt ook moeite met concentreren en dan kan je wel zeggen dat dat misschien komt doordat je druk bent maar het is anders. Als je wilt weten hoe het is om ADHD te hebben en wat het nou echt is dan moet je naar een plek waar veel mensen zijn bijvoorbeeld een markt ofzo en dan proberen te luisteren naar iedereen te gelijk. Dat is hoe ADHD voelt absoluut niet verzonnen.

   33.2
 • Hans de Groot

  In 2003 liet ik me overhalen door mijn ex-schoonvader(dramaturg/regisseur) om het ziektebeeld van adhd in de praktijk te gaan insinueren. Het bleek zeer gemakkelijk te kunnen werken. Ik kreeg voor 95% de bevestiging dat ik ADHD zou hebben, alleen noemde mijn psychiater het anders. Hij noemde het een “aandachtstekortstoornis” Deze benaming wordt voor kinderen veelal vermeden in verband met de gevoelens van ouders. Na kortstondig gebruik van Ritalin kreeg ik heel veel bijwerkingen zoals onoplettendheid, duizeligheid en een barstende koppijn. Ik wilde er toen gelijk mee stoppen, eveneens met het dubieuze spel van mijn ex-schoonvader. Gelukkig bleek het in de praktijk ook weer gemakkelijk om me als ADHD-af te laten verklaren. Het verzonnen verhaal bleek als uitgangspunt te kunnen bestaan voor de psychiater. Een paar maanden later heb ik nog eens de psychiater willen interviewen die in Nederland grote bekendheid had verkregen met de publicatie van ADHD testjes. Dit naar aanleiding van een NRC-handelsblad-artikel dat ik eens verkreeg van mijn ex-schoonmoeder. Gelukkig telde voor deze bekende Nederlandse psychiater de vrije wil als een belangrijk criterium. Maar over het “ziektebeeld ADHD” bleef ik sceptisch. Het nieuws van Leon Eisenberg was een bevestiging van wat ik eigenlijk altijd al vermoedde. Het besef dat er echt miljarden omgezet zijn met deze legale pure drugshandel is nog steeds een schokkend gegeven voor mij. Hoe is het mogelijk blijf ik me afvragen.

  32
 • Kay

  ADHD is een feit. ADHD is in de MRI-scan zichtbaar. Iemand met ADHD geeft een hoge Thetha frequentie te zien. Bekend is dat een hoge Thetha frequentie de spontane verwerking van informatie blokkeert, met alle gevolgen van dien. Een van de gevolgen is concentratie problemen en een grote mate van impulsiviteit.

  31
 • moeder

  Ik denk dat in veel gevallen naar Ritalin wordt gegrepen omdat het een makkelijke en vooral snelle oplossing is. Ouders zijn druk met van alles en een kind met ADHD neemt nou eenmaal veel tijd en energie in beslag. Dat ADHD niet zou bestaan is natuurlijk van de zotte. Ik heb een kind met ADHD, en als deze ‘ziekte’ niet zou bestaan zou ik graag willen weten wat mijn kind dan wel ‘mankeert’. Aan mijn opvoeding ligt het niet. Ik heb nog een oudere zoon en die gedraagd zich voorbeeldig. Mijn kind is opgegroeid in een stabiel gezin. Vader en moeder zijn al 16 jaar samen en moeder ( ik dus) is thuis geweest de eerste 4 jaar van mijn kind zijn leven. Wijzijn zeer betrokken bij school en opvoeding.
  En nog heeft mijn zoon zeer ernstige gedragsproblemen en concentratie problemen. Wij hebben school veranderd, hij is naar speciaal onderwijs gegaan. Wij hebben curcussen gevolgd en uiteindelijk hebben wij toch besloten om medicatie te geven omdat al deze moeite nog lang niet het gewenste effect had. Ondanks professionele hulp, een stabiel gezinsleven, een andere school en medicatie heeft mijn zoon nog altijd problemen met zijn gedrag. Ook al zijn deze wel met ruim 80% verminderd door de Ritalin. Door de Ritalin is mijn kind helder in zijn hoofd geworden. Hij is bereikbaar en het belangrijkste het is RUSTIG in zijn hoofd. Daardoor kunnen wij juist dingen hem aanleren. Bijvoorbeeld omgaan met andere kinderen. Rekenen taal lezen, dat kon hij allemaal heel slecht.
  Sinds het gebruik van medicatie heeft hij veel lesstof ingehaald. Hij liep ruim twee jaar achter!!! JUIST door de medicatie leert hij veel makkelijker en kan hij functioneren in de maatschappij. Het is natuurlijk wel belangrijk om nauw contact te houden met school en bijvoorbeeld het GGZ. Dus het is echt zo een onzin dat ouders naar medicatie grijpen omdat het makkelijk is. Daar kan ik zo kwaad om worden. Dat geldt dus niet voor ALLE ouders die medicatie geven aan hun kind met ADHD!!!! Het is alleen wel heel jammer dat Ritalin wordt voorgeschreven en dat kinderen daarna zo slecht worden begeleid. Terwijl Ritalin of welke medicatie dan ook slechts een hulpmiddel is.

  30
  • Johan

   ADHD bestaat niet dat is al decennialang een FEIT, het is een ‘ziekte’ die sedertdien hele groepen mensen word aangepraat.
   Ik voldoe al sinds mijn kindertijd aan de ”symptomen” maar gelukkig nooit in die valstrik gelopen!
   in mijn kindertijd ‘voldeden’ veel kinderen die uiteindelijk geslaagde burgers zijn geworden.
   ‘Ritalin’? da’s je reinste LSD! Wil je dat je kinderen geven?

   30.1
  • moeder

   Mooi, en wat voor symptomen had jij dan? Mijn kind is niks aangepraat. Hij heeft psychische problemen. Al sinds zijn geboorte is hij onrustig en ‘anders’. Er zijn uitzonderingen hoor! Ik heb gevochten voor mijn kind. Voor een goede plek op een goede school. Ik steek energie in mijn kind. Het had niet veel gescheeld of hij moest naar een internaat. Hij is 8 jaar!!! Hij wou niet meer leven, was aldoor ziek en had door de druk die op hem werdt gelegd elk weekend migraine. Ik zeg niet dat ik trots ben dat ik hem medicatie geef. Ik vind het verschrikkelijk. Er is geen oorzaak voor zijn gedrag. Wat is de juiste oplossing dan? Zeg jij het maar dan pas ik het gelijk toe. Stel ik had niet voor medicatie gekozen, dan was ik nu mijn kind kwijt. Dan had hij naar een internaat oid gegaan. En dan??? Komt het dan goed met hem denk je? Ik geef hem alle liefde van de wereld. Ik steun hem en ik praat veel met hem. Het is echt niet leuk om je kind ongelukkig te zien. Huilend en met woede aanvallen. Thuis trek ik dat wel, maar de maatschappij en school?? Die kunnen dat niet aan. Het is niet dat hij een beetje druk is. Er is zoveel meer. Die testen die je kunt doen online zijn onzin, dan heeft iedereen ADHD. Er komt veel meer bij kijken. Ik heb hier niet zomaar voor gekozen om hem medicatie te geven. Mijn jongen was totaal in de war. Dit geeft hem rust. Geloof me al had hij op deze manier doorgegaan dan krijgt hij in de toekomst veeeel grotere problemen. Als je al op je achtste zegt dat je niet meer wilt leven. Wat dan als je een tiener bent? Dan wordt alles nog veel ingewikkelder. Een kind van acht hoort zorgeloos te zijn, te spelen met andere kinderen, gelukkig te zijn, het naar zijn zin te hebben op school. Niet huilend onder zijn bed te zitten en kapot te gaan van de migraine. Niet te zeggen dat hij niks waard is omdat het hem gewoon niet lukt om te luisteren en zijn werk op school te maken. Mijn kind heeft een psychisch probleem punt. Is het geen ADHD dan zal hij wel iets anders hebben. Misschien komen we daar later pas achter. Hoe dan ook zijn hersenen werken anders dan die van een’normaal’ persoon. Maar hij komt er wel, daar zorg ik voor. Ik hoop in de toekomst de medicatie af te kunnen bouwen. Ondertussen leer ik hem hoe hij met zichzelf en anderen om moet gaan. Gelukkig krijgt hij maar een fractie van wat zijn medicate zou moeten zijn 7.5 mg. En dat heeft zoveel effect. Maar iedereen heeft zijn mening, Maar het is MIJN kind en ik heb hem op de wereld gezet om gelukkig te zijn. En dat gaat hij worden met of zonder medicatie.

   []
  • Sun

   Beste Moeder,
   Sterkte met je zoon en voor jezelf.
   Je geeft aan dat hij sinds zijn geboorte dit heeft. Kan het misschien gekomen zijn na zijn 1e vaccinaties? Tegenwoordig is er heel veel bekend over hetgeen er in vaccinaties zit en hoe dit een negatief effect heeft op de hersenen van een kind. Zelf heeft mijn dochter ook vaccinatieschade daardoor opgelopen. Een hele lieve homeopaat heeft ons geholpen toen ze 8 jaar was en sindsdien is helemaal weer opgeknapt. Misschien kun je wat advies opvragen mbt ontstoren. Ik zeg niet dat jouw zoon ook vaccinatieschade heeft, maar het is een mogelijkheid die de moeite waard is om te onderzoeken.
   Veel liefs, en heel veel sterkte!

   30.2
  • moeder

   Ik ben toen mijn zoontje 6 was naar een homeophaat geweest. Een goed aangeschreven homeophaat. Die gaf gelijk aan dat mijn zoontje ADHD heeft. Dit had ik zelf nog niet gemeld. Ik kreeg homeophatische middelen voor zijn misselijkheid en migraine. Hij zei ook dat mijn zoontje dingen kan zien die hij nog niet goed kan plaatsen/ verwerken. En dat klopt ook. Een jaar heb ik trouw deze middelen gegeven. Maar op een gegeven moment werkte dat niet meer. Maar ik vind het wel erg interessant wat je aangeeft. Ik ga mij daar eens in verdiepen. Hartelijk dank .

   []
  • wil

   Lieve moeder, als Ritalin het enige middel was, waarmee je zoon geholpen zou kunnen worden… ja dan was dit het enige dat je voor je zoon zou kunnen doen. Jammergenoeg zegt de farmaceutische industrie niet dat er medicijnvrije oplossingen zijn, die niet de symptomen, maar de oorzaken weghalen.
   Wat je beschrijft ligt zeker niet aan de opvoeding, echt niet. Daar hoef je niet over in te zitten. Het is jammer dat niemand je een glimp heeft doen opvangen van reflextherapie. Ik wil je wijzen op INPP (inpp.nl) en op MNRI (masgutovamethod.com). In Rusland zijn artsen een Medische MNRI aan het ontwikkelen, en in Polen wordt MNRI al onderwezen op de medische academie. Hopelijk komt het hier ook in de medische wetenschap terecht. Wellicht heb je hier iets aan voor je zoon. Als je meer wilt weten, kun je me altijd mailen!

   30.3
 • Rita

  Krachtig artikel. Alleen trek ik het waarheidsgehalte hier en daar een beetje in twijfel. Het is waar dat Dr. Leon Eisenberg in de laatste periode van zijn leven moeite had met de hype rond ADHD en autisme. Maar hij heeft de stoornissen nooit ontkent. Ook niet op zijn sterfbed. Hij stierf in 2009. Over de laatste periode van zijn leven is dit bekend:

  “In his later years, Dr. Eisenberg became increasingly alarmed at trends in the field he helped establish, criticizing what he saw as a cozy relationships between drug makers and doctors and the expanding popularity of the attention deficit diagnosis.

  The diagnosis “has morphed from a relative uncommon condition 40 years ago to one whose current prevalence is 8 percent,” he wrote. “Correspondingly, the prescription of stimulant drugs has gone up enormously. The reasons are not self-evident.” ( New York times)

  Dr. Leo Eisenberg beweerde niet dat ADHD een niet bestaande ontwikkelingsstoornis was. Maar hij legde terecht de vinger op de zere plek: de over-diagnostisering. In hetzelfde interview, genoemd in dit artikel, zegt hij dat kinderpsychiaters grondiger moeten onderzoeken welke psychosociale oorzaken kunnen leiden tot afwijkend gedrag. Dr. Eisenhouder zegt: “Zijn er problemen tussen de ouders of problemen in de familie?” En hij verzuchtte: “Deze vragen zijn belangrijk maar ze nemen zoveel tijd in beslag. Een pil voorschrijven gaat veel sneller.”

  29
 • paulus

  Haha…. ja alles is een fabeltje.. NOT. adhd is een welvaart ziekte die veroorzaakt wordt al die rommel in het eten en drinken, het gebruik van fluoride in tandpasta, e nummer, zoetstoffen, kleurstoffen enzo… in eten die er niet in hoeven, chemtrails die rustig er op los worden gespoten in de lucht…

  tja wat kun je nog meer bedenken? genoeg!!! ga zelf onderzoeken waarom je kind adhd heeft en laat je niet misleiden door fabeltjes van de farmacie…

  28
 • Ikke

  Dus AL die psychologen en psychiaters die oa AD(H)D diagnostiseren zitten er naast? Zijn allemaal omgekocht? Er zullen gerust verkeerde diagnoses gesteld worden, maar dat een man van 87 ineens gaat opbiechten dat ie alles verzonnen heeft? Klinkt meer als dementie. Of is dat ook een fabeltje? Ook verzonnen door de farmacie…..

  27
  • GuidoJ.

   fijn dat je af en toe hier de puntjes op de ‘i’ komt zetten. Vooral op de ‘i’ van ikke..
   Foute vragen stellen is ook een kunst.. Domme vragen stellen, meer een gave.. Antwoorden geven op foute en/of domme vragen is niet aan mij besteed.. :roll:

   27.1
 • GuyMobi

  Soms lachen we ermee wanneer we ons afvragen , hoe was dat dan vroeger, of welke naam gaven we hen toen??,..” toen was dat simpelweg:” dien drukke ambetante rosse van’t frituur’~~ en die kreeg een ‘ritalineklets tegen zen oren en moest om zes u thuis zijn voor’t eten!
  Voor mij is de farmaceutische industrie een industrie zoals een andere,..moest Janssen Farmaceutica alleen maar Aspro500 verkopen, dan waren ze nu failliet geweest,…
  Om nieuwe pillekes op de markt te krijgen, moet er ook ergens een zogezegde aandoening of “ziekte” zijn die zus pilletje nodig heeft,en zo is het cirkeltje mooi rond!,..het alfabet is nog lang,..ADD-HDAD-BORDERLINE-DYSLECTIE -DYS-HAVE-SOME-FANTASY ! 😉

  26
 • Johannes Maturan Bongso

  Mijn vader die van 1968/70 in een psychiatrische inrichting heeft gezeten(hij was oorlogsveteraan van 1941-1950)is slachtoffer van meerdere psychiatrische ‘experimenten’ en in 1970 gestorven.
  Als ik toen had geweten wat ik nu weet over ‘de psychiatrie’ was hij nooit dood geweest.

  25
 • Johannes Maturan Bongso

  Ik ben Scientologist,

  Zowat elke Scientologist op de wereld weet al jáááren/decennia van deze fabel!

  24
 • Christiaan

  Ik denk dat het niet zo zwart wit is. ADHD bestaat denk ik wel, maar er wordt heel vaak, veel te vaak, de verkeerde diagnose gesteld.
  Mijn vriendin heeft ook ADHD, maar haar broer ook, moeder ook, oma ook, etcetera.
  Het heeft ook te maken met de hormonen of zoiets, moet ik verder uitzoeken. Maar ik denk wel dat in de meeste gevallen het dus geen ADHD is, in tegenstelling tot de diagnose.
  Daarnaast vind ik het gewoon walgelijk dat kinderen dan aan de Ritalin worden gezet. In een andere maatschappij zou ADHD of symptomen die men voorschrijft aan ADHD helemaal niet zo’n probleem zijn en inderdaad, er wordt heel veel geld aan verdiend.

  23
 • Piet

  volgens Guyton & Hall, Textbook of Medical Physiology doet sommige medicatie het volgende:
  zie
  https://www.inkling.com/read/textbook-of-medical-physiology-guyton-hall-12th/chapter-46/instability-and-stability-of

  ” Long-Term Changes in Synaptic Sensitivity Caused by Automatic Down-regulation or Up-regulation of Synaptic Receptors.

  The long-term sensitivities of synapses can be changed tremendously by up-regulating the number of receptor proteins at the synaptic sites when there is underactivity and down-regulating the receptors when there is overactivity. The mechanism for this is the following: Receptor proteins are being formed constantly by the endoplasmic reticular–Golgi apparatus system and are constantly being inserted into the receptor neuron synaptic membrane. However, when the synapses are overused so that excesses of transmitter substance combine with the receptor proteins, many of these receptors are inactivated and removed from the synaptic membrane.
  However, when the synapses are overused so that excesses of transmitter substance combine with the receptor proteins, many of these receptors are inactivated and removed from the synaptic membrane.”

  Ik denk dat door het verminderen van de postsynaptische receptors er een focus en concentratie ontstaat waarvan mensen menen dat dit een
  gezonde zaak is. Zaak is echter dat de inactieve receptors permanent worden verwijderd zoals in de 10 editie van het bovengenoemde boek nog stond te lezen. Als je minder receptors hebt neemt de prikkelgevoeligheid op termijn af.

  22
  • maria

   mooi, maar mijn engels en dan vooral medisch engels is waardeloos, dus eerlijk gezegt begrijp ik er niks v wat er staat,
   mijn kleinzoon is zeker prikkel gevoelig, zoekt ze ook op
   daar word nu aan gewerkt, toch heft hij ook prikkels nodig om op de juiste manier te kunnen fuctioneren, t blijft dus een kwestie v zoeken , ik zeg altijd dat hij voelsprieten heeft, hij kan stemingen aanvoelen, ook lijkt t soms wel alsof hij de gedachten v anderen of de gevoelends daarvan kan door zien, hij voelt ook precies aan als t over hem gaat, ook al word er niet gesproken, hij kan d helemaal uit zijn dak gaan , want kom niet te dichtbij, en praat niet negatief over de mensen die m lief zijn, dan ben je bij m fout, stel m niet teleur , kom afspraaken na, (mits je een echt gegronde reeden hebt, want daar kan ie dan wel weer begrip v op brengen)
   ondanks zijn lage iq v 60 heeft hij een woordeschat tussen de 9 en 12 jaar, en hij begrijpt ook heel goed de betekenis ervan, en anders vraagt hij gewoon wat t betekend, hij is trouwends 10, maar daar door word hij meestal overschat , en verwachten mensen veel meer v hem ,dit geld ook in zijn Eigen omgeving,zelf de kinderneuroloog over schate hem, hield ook geen rekening met zijn iq, en zijn emotionele achtergrond, hij moest er maar aan wennen, dat er over oa zijn moeder werd gesprooken in zijn bij zijn, nou u begrijpt dat mijn kleinzoon meteen klaar was met die man, hij ging er steeds met angst en beven naar toe, en gedroeg zich sinds dien negatief als we daar waren, waar die man , maar die lette ook op iedere handeling of beweging die mijn kleinzoon maakte , die arts was rond uit negatief naar m toe , en dat voelt mijn kleinzoon piek fijn aan, mijn kleinzoon vroeg me dan ook smekend of hij niet mee bij de gespreken hoefde te zijn, maar de arts vond dat hij daar maar bij moest zijn , moest ie maar leeren met t oog op de toekomst, na mijn idee zag de arts alleen een manneke met eeen gedrags probleem, en keek niet na de achter grond , hij zei met andere woorden , als hij zo door blijft gaan komt er in de toekomst niks v m terecht.ik had laatst een afspraak ik had gebelt of t nodig was of hij mee moest komen, de assistente zei dat de arts daar altijd op stond, ik heb haar toen gezegt dat mijn kleinzoon helemaal in paniek was geraakt toen hij hoorde dat we weer moesten , mijn kleinzoon had me gezegt bang v die dkt te zijn,.ik ben met mijn kleinzoon over een gekomen dat hij niet meer bij de gesprekken hoeft te zijn, en alleen nog m voor t onderzoekje binnen hoeft te komen,ik ben gegaan, en de arts was blijkbaar beledigd dat ik dat aan zijn secetarese had verteld, hij zei dan ook dat dit t laatste consult was, (jippie)hij zei dat hij niet boos was, maar dat kwam doordat wat ik had gezegt, en niet door mijn kleinzoon, tja krijg nou wat , ik heb alleen verteld dat hij bang was v m , en dat mijn kleinzoon had gezegt oma ik ben blij dat dat mijn opa niet is , want dan had ie me allang weg gedaan, tja dat waren de woorden v mij kleinzoon, niet die v mij, kon de kinderneuroloog blijkbaar niet hebben, maar zoals ik al zei mijn kleinzoon voelt dingen feiloos aan, in iedergeval onze samenwerking werd bij deze beeinigd, hij werd door verwezen naar iemand v t ggze, kinderspychiatrie, vind ik prima, meschien kan deze met mij verder kijken hoe of wat, want ik ben toch ondanks de medicatie de stratera goed werkt, bang voor de gevolgen ervan in de toekomst,hij is aangemeld voor pmt, en de juiste prikkels proberen we hem te bieden , of te voorkomen, of zelf te negeren,maar dit lukt niet altijd, hij woont niet voor niks bij ons, en gaat ook een keer in de week een dagje naar zijn vader, en om de week naar zijn moeder, en daar gaat hij allebij graag naar toe, op school een zmlk school houden ze er rekening mee , en werken ermee, ik hou erg veel v m en zou m tegen al t verdriet van de wereld willen beschermen, maar ik ben ook maar een mens , ik ben blij dat ik vertrouwen in m heb, want de wereld om m heen kan ik niet veranderen, maar ik kan m wel mee geven dat hij de moeite waard is om er te zijn, en ik m voor geen goud had willen missen, ik zou willen dat de mensen om hem heen net zoveel vertouwen in m hadden als ik, want t is een lief en behulpzaam manneke, helpt graag,

   22.1
  • Piet

   Maria ik heb veel respect en waardering voor je zorg voor je kleinzoon. Ik heb in mijn omgeving een jongen van 7 jaar die
   gelijke problemen kent. Hij houdt van zijn vader en moeder maar het pedagogisch klimaat thuis en op school past niet bij hem waardoor hij lastig (adhd symptomen) is.
   Bij mij is hij anders. Mijn aanpak is “vrijheid in gebondenheid”.
   Alles mag als het maar gezond is en de groei en ontwikkeling van hem in goede zin bevordert. Ik stel duidelijke grenzen zonder hem op zijn hakken te lopen. Nee is ook nee en ja is ja. Afspraken worden nagekomen tenzij er iets onvoorziens tussenkomt maar dan wordt dat uitgelegd.
   Ik doe veel met behulp van paarden en zie dat de omgang met dieren een positief en faciliterend effect heeft op de aanpak van zijn gedrag. Hij vind de paarden verzorgen en er af en toe opzitten heel erg spannend en uitdagend. Hij kan dan uitbundig lachen en plezier maken. Vaak in een 1 op 1 situatie maar soms toezicht in de nabijheid als hij met andere kinderen in het stro speelt. Zij klimmen dan over de balen stro of liggen erin of springen van de ene baal op de andere. De paarden poetsen of van stal halen doet hij ook graag. Verder allerlei spelletjes met paarden vanaf de grond of zittend op het paard.
   Misschien zou je in contact kunnen treden met dr. Anita Blonk.
   (zie http://www.anitablonk.nl/
   en
   http://www.lectoren.nl/index.php?option=com_lectoren&view=lector&id_lector=204&Itemid=2 )

   Er zal een wereld voor je kleinzoon opengaan.

   Het ga je goed.

   22.2
 • Piet

  Ze weten het maar verzwijgen het om commerciële of andere redenen.

  http://www.adhdfraude.net/blog/

  Ze probeerden hem monddood te maken door een valse aangifte via
  een persoon die in dubieuze kringen verkeert.

  De rechter in hoger beroep sprak hem vrij en bevestigde indirect na raadpleging van de universiteit van Gent en de overkoepelende organisatie van Belgische universiteiten dat hij geen onwaarheid sprak.

  Hij is dus betrouwbaar en geloofwaardig.

  21
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.