Advertentie

28.000+ handtekeningen: Schippers aftreden..!


x

Hoe duidelijk moet het signaal worden?
x
en:
x

‘Hoe dik is het bord voor het hoofd’..?

x

Al 28.000 handtekeningen roepen:

x

 ‘Schippers aftreden’..!

2013 ©  WantToKnow.nl

x

Het lijkt het topje van de ijsberg.. Bijna 16.000 mensen die op dit moment de petitie hebben getekend, waarin Edith Schippers wordt opgeroepen af te treden als minister van VWS. En nog steeds komen er 20 to 30 mensen per uur bij, die deze petitie tekenen. En die dat niet doen om partij-politieke redenen.. En het lijkt erop dat de diepe verontwaardiging van vele Nederlanders, over de – op zijn zachts gezegd- ongenuanceerde uitspraken van deze mevrouw de minister, veel mensen voor het eerst ertoe heeft doen besluiten een dergelijke petitie te tekenen..

Actuele stand:
7 januari: 16.500
8 januari: 17.500

9 januari: 18.500
11 januari: 19.500
12 maart: 27.000
17 december 28.500

En Schippers zelf? Tja, vooralsnog lijkt het erop dat ze er het zwijgen toe doet.. Evenals Cees Renkens, de man die feitelijk aanleiding is voor de beschadiging op deze manier van Schippers? Want hij was het die het filmpje met de toespraak van Schippers op het internet zette. Dáár waar het filmpje duidelijk bedoeld was voor ‘gebruik in huiselijke kring’..! Daar besloot de oud-voorzitter van de anti-kwakbeweging in Nederland, het filmpje spontaan op internet te zetten. Als een soort ‘lekker-puh’-daad naar al die mensen die vóór complementaire geneeskunde zijn.  Als een soort: “Kijk eens hoe Schippers op ‘onze’ hand is!” 

Voor een ruimere kijk op gezondheidszorg. Mensen die het zat zijn, om als nummer te worden behandeld in het ‘reguliere kanaal’, waar ook Cees Renkens deel van uitmaakt. Mensen die het woord ‘complementair’ begrijpen. Een ‘aanvullende’ gezondheidszorg, om aan te vullen wat de ‘reguliere gezondheidszorg’ laat liggen, in steeds ernstiger mate..! Persoonlijk contact bijvoorbeeld, zoals gezegd: niet meer behandeld worden als nummer.. Want willen Schippers en Renkens zeggen dat de huidige medische wetenschap ALLE KENNIS in pacht heeft..

Of willen zeg  zeggen dat wanneer het niet ‘bewezen is’, het niet werkt en ‘dus’ van de markt dient te verdwijnen.. Zijn al die homeopathische huisartsen in Nederland dan geschift? Doen die maar wat? Of kan het zijn dat de ‘medische wetenschap’ waar Renkens en Schippers het over hebben, volledig vast is gelopen, het feitelijk ook niet meer weet? En dat er op dusdanige wijze wordt gemanipuleerd, vervalst en bedrogen, dat mensen het zat zijn. Dat bewijzen door farmaceuten aan de lopende band worden verzonnen? Er is hier op de site genoeg te vinden, om deze beweringen grondig te staven. Wil je een overzicht? Kijk dan eens naar de heftige lijst onderaan dit artikel!
En wat te denken van de ene miljardenboete ná de andere..? Wat doen we met die kant van de oplichtersbende..? Gewoon maar doorslikken, of mogen we deze fraude als het topje van de ijsberg beschouwen en de nodige voorzichtigheid en gereserveerdheid in acht nemen. Ons ‘uit wanhoop’ tot complementaire zorg wenden…??!

Edith Schippers screenshots

x

Een aantal uitspraken van Schippers over de complementaire zorg in Nederland, nog steevast betiteld als ‘alternatief’, zijn wat de ondertekenaars van de petitie betreft, in één woord schandalig te noemen. Heb je ons speciale artikel erover nog niet gelezen, dan kun je dat alsnog doen; je vindt dat artikel HIER. Voor de goede orde plaatsen we hier het transcript van deze toespraak, nogmaals: waarvan het kennelijk niet de bedoeling was, dat deze naar buiten kwam, om je te laten zien, wáár Schippers zich te buiten gaat aan subjectieve en denigrerende uitspraken, bijvoorbeeld expliciet over apothekers en impliciet over huisartsen (die bijvoorbeeld homeopathie toepassen). Hoe schandalig kan een minister zich gedragen, kennelijk in de veronderstelling dat ze voor ‘eigen parochie’ spreekt..  Hier is het transcript, Wij hebben de specifieke zinnen roodbruin gekleurd.


Videoboodschap van de m
inister van VWS, Edith Schippers, op 10 oktober 2011.
Gericht
aan de bezoekers van het symposium van de Nederlandse Vereniging tegen de kwakzalverij:

x

“Helaas is het me niet gelukt persoonlijk aanwezig te zijn om u toe te spreken.  Dus wens ik u, de vereniging tegen kwakzalverij, een goed symposium toe via het beeldscherm…  Een symposium dat is gewijd aan ‘modeziekten’; een onderwerp dat de scheidende voorzitter, de heer Cees Renkens, ná aan het hart ligt. ‘Modeziekten’ staan immers centraal in zijn proefschrift: ‘Dwaalwegen in de geneeskunde’.. Vandaag neemt u afscheid van een bevlogen bestuurder.  Een arts zonder wie de vereniging, net zoals zovele modeziekten, ook in de vergetelheid zou zijn geraakt.

De strijd tegen kwakzalverij wordt in Nederland serieus genomen. De vereniging tegen de kwakzalverij is de grootste ter wereld. Misschien omdat Nederlanders bekend staan als ‘nuchtere mensen’, die niet makkelijk achter wonderdokters en gebedsgenezers aanlopen. Die niets moeten hebben van meester Kackadoris.

Het uitgangspunt van de Nederlandse gezondheidszorg, is dat bewezen resultaten en aantoonbare werkzaamheid , de basis moeten zijn van medisch handelen.

Maar ik weet ook dat patiënten zich soms ook uit vertwijfeling tot alternatieve behandelaars wenden. Onder het motto: ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’. Elke patient heeft er recht op, dat de behandeling veilig en goed is; zorg die werkt. Dát is de taak van de reguliere arts. Maar het blijft wel de keuzevrijheid van de patiënt.

‘Evidence based’,  dat zou m.i. de basis moeten zijn. Niet alleen voor medici, maar ook voor apothekers.  Het valt met op dat nagenoeg ELKE apotheek in Nederland, zoveel homeopathische producten in de schappen heeft staan.

Ik stoor me eraan, dat je bij het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering, vaak niet eens kán kiezen voor een pakket, zónder vergoeding van alternatieve geneeswijzen.

Het is aan ons allemaal om de aantrekkelijkheid van alternatieve geneeswijzen te relativeren, met de kracht van argumenten.

Ik wens de vereniging veel succes bij haar strijd tegen zinloze behandelingen en nutteloze middeltjes. Het is goed dat een organisatie als de uwe, ons scherp houdt over de stand van de wetenschap en de praktijk van de alternatieve zorgverlening in ons land, die de grenzen van het onschuldige overschrijdt. (..)”

* * *

Mocht je het allemaal niet kúnnen geloven, Edith Schippers heeft het écht toch allemaal zo uitgesproken..
X

x

Tot slot:
Het wachten is nu op nieuwsrubrieken op radio of Tv, die aan deze uiterst ongepaste videoboodschap nu eens effectief aandacht gaan besteden. Zódanig dat samen mét die 16.000 mensen, -zoals gezegd het topje van de protest-ijsberg- ook veel andere Nederlanders op de hoogte worden gesteld van de uiterst gekleurde wijze (om het netjes te zeggen) waarop Schippers een hele beroepsgroep EN de gehele niet-reguliere gezondheidszorg op onbenullige wijze te kakken zet..!


Nog niet getekend,

maar wil jij nog wél tekenen?

Klik dan op deze button en je bent meteen aangeland op de petitie-site: petitie button nl

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.