Advertentie

28.000+ handtekeningen: Schippers aftreden..!


x

Hoe duidelijk moet het signaal worden?
x
en:
x

‘Hoe dik is het bord voor het hoofd’..?

x

Al 28.000 handtekeningen roepen:

x

 ‘Schippers aftreden’..!

2013 ©  WantToKnow.nl

x

Het lijkt het topje van de ijsberg.. Bijna 16.000 mensen die op dit moment de petitie hebben getekend, waarin Edith Schippers wordt opgeroepen af te treden als minister van VWS. En nog steeds komen er 20 to 30 mensen per uur bij, die deze petitie tekenen. En die dat niet doen om partij-politieke redenen.. En het lijkt erop dat de diepe verontwaardiging van vele Nederlanders, over de – op zijn zachts gezegd- ongenuanceerde uitspraken van deze mevrouw de minister, veel mensen voor het eerst ertoe heeft doen besluiten een dergelijke petitie te tekenen..

Actuele stand:
7 januari: 16.500
8 januari: 17.500

9 januari: 18.500
11 januari: 19.500
12 maart: 27.000
17 december 28.500

En Schippers zelf? Tja, vooralsnog lijkt het erop dat ze er het zwijgen toe doet.. Evenals Cees Renkens, de man die feitelijk aanleiding is voor de beschadiging op deze manier van Schippers? Want hij was het die het filmpje met de toespraak van Schippers op het internet zette. Dáár waar het filmpje duidelijk bedoeld was voor ‘gebruik in huiselijke kring’..! Daar besloot de oud-voorzitter van de anti-kwakbeweging in Nederland, het filmpje spontaan op internet te zetten. Als een soort ‘lekker-puh’-daad naar al die mensen die vóór complementaire geneeskunde zijn.  Als een soort: “Kijk eens hoe Schippers op ‘onze’ hand is!” 

Voor een ruimere kijk op gezondheidszorg. Mensen die het zat zijn, om als nummer te worden behandeld in het ‘reguliere kanaal’, waar ook Cees Renkens deel van uitmaakt. Mensen die het woord ‘complementair’ begrijpen. Een ‘aanvullende’ gezondheidszorg, om aan te vullen wat de ‘reguliere gezondheidszorg’ laat liggen, in steeds ernstiger mate..! Persoonlijk contact bijvoorbeeld, zoals gezegd: niet meer behandeld worden als nummer.. Want willen Schippers en Renkens zeggen dat de huidige medische wetenschap ALLE KENNIS in pacht heeft..

Of willen zeg  zeggen dat wanneer het niet ‘bewezen is’, het niet werkt en ‘dus’ van de markt dient te verdwijnen.. Zijn al die homeopathische huisartsen in Nederland dan geschift? Doen die maar wat? Of kan het zijn dat de ‘medische wetenschap’ waar Renkens en Schippers het over hebben, volledig vast is gelopen, het feitelijk ook niet meer weet? En dat er op dusdanige wijze wordt gemanipuleerd, vervalst en bedrogen, dat mensen het zat zijn. Dat bewijzen door farmaceuten aan de lopende band worden verzonnen? Er is hier op de site genoeg te vinden, om deze beweringen grondig te staven. Wil je een overzicht? Kijk dan eens naar de heftige lijst onderaan dit artikel!
En wat te denken van de ene miljardenboete ná de andere..? Wat doen we met die kant van de oplichtersbende..? Gewoon maar doorslikken, of mogen we deze fraude als het topje van de ijsberg beschouwen en de nodige voorzichtigheid en gereserveerdheid in acht nemen. Ons ‘uit wanhoop’ tot complementaire zorg wenden…??!

Edith Schippers screenshots

x

Een aantal uitspraken van Schippers over de complementaire zorg in Nederland, nog steevast betiteld als ‘alternatief’, zijn wat de ondertekenaars van de petitie betreft, in één woord schandalig te noemen. Heb je ons speciale artikel erover nog niet gelezen, dan kun je dat alsnog doen; je vindt dat artikel HIER. Voor de goede orde plaatsen we hier het transcript van deze toespraak, nogmaals: waarvan het kennelijk niet de bedoeling was, dat deze naar buiten kwam, om je te laten zien, wáár Schippers zich te buiten gaat aan subjectieve en denigrerende uitspraken, bijvoorbeeld expliciet over apothekers en impliciet over huisartsen (die bijvoorbeeld homeopathie toepassen). Hoe schandalig kan een minister zich gedragen, kennelijk in de veronderstelling dat ze voor ‘eigen parochie’ spreekt..  Hier is het transcript, Wij hebben de specifieke zinnen roodbruin gekleurd.


Videoboodschap van de m
inister van VWS, Edith Schippers, op 10 oktober 2011.
Gericht
aan de bezoekers van het symposium van de Nederlandse Vereniging tegen de kwakzalverij:

x

“Helaas is het me niet gelukt persoonlijk aanwezig te zijn om u toe te spreken.  Dus wens ik u, de vereniging tegen kwakzalverij, een goed symposium toe via het beeldscherm…  Een symposium dat is gewijd aan ‘modeziekten’; een onderwerp dat de scheidende voorzitter, de heer Cees Renkens, ná aan het hart ligt. ‘Modeziekten’ staan immers centraal in zijn proefschrift: ‘Dwaalwegen in de geneeskunde’.. Vandaag neemt u afscheid van een bevlogen bestuurder.  Een arts zonder wie de vereniging, net zoals zovele modeziekten, ook in de vergetelheid zou zijn geraakt.

De strijd tegen kwakzalverij wordt in Nederland serieus genomen. De vereniging tegen de kwakzalverij is de grootste ter wereld. Misschien omdat Nederlanders bekend staan als ‘nuchtere mensen’, die niet makkelijk achter wonderdokters en gebedsgenezers aanlopen. Die niets moeten hebben van meester Kackadoris.

Het uitgangspunt van de Nederlandse gezondheidszorg, is dat bewezen resultaten en aantoonbare werkzaamheid , de basis moeten zijn van medisch handelen.

Maar ik weet ook dat patiënten zich soms ook uit vertwijfeling tot alternatieve behandelaars wenden. Onder het motto: ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’. Elke patient heeft er recht op, dat de behandeling veilig en goed is; zorg die werkt. Dát is de taak van de reguliere arts. Maar het blijft wel de keuzevrijheid van de patiënt.

‘Evidence based’,  dat zou m.i. de basis moeten zijn. Niet alleen voor medici, maar ook voor apothekers.  Het valt met op dat nagenoeg ELKE apotheek in Nederland, zoveel homeopathische producten in de schappen heeft staan.

Ik stoor me eraan, dat je bij het afsluiten van een aanvullende ziektekostenverzekering, vaak niet eens kán kiezen voor een pakket, zónder vergoeding van alternatieve geneeswijzen.

Het is aan ons allemaal om de aantrekkelijkheid van alternatieve geneeswijzen te relativeren, met de kracht van argumenten.

Ik wens de vereniging veel succes bij haar strijd tegen zinloze behandelingen en nutteloze middeltjes. Het is goed dat een organisatie als de uwe, ons scherp houdt over de stand van de wetenschap en de praktijk van de alternatieve zorgverlening in ons land, die de grenzen van het onschuldige overschrijdt. (..)”

* * *

Mocht je het allemaal niet kúnnen geloven, Edith Schippers heeft het écht toch allemaal zo uitgesproken..
X

x

Tot slot:
Het wachten is nu op nieuwsrubrieken op radio of Tv, die aan deze uiterst ongepaste videoboodschap nu eens effectief aandacht gaan besteden. Zódanig dat samen mét die 16.000 mensen, -zoals gezegd het topje van de protest-ijsberg- ook veel andere Nederlanders op de hoogte worden gesteld van de uiterst gekleurde wijze (om het netjes te zeggen) waarop Schippers een hele beroepsgroep EN de gehele niet-reguliere gezondheidszorg op onbenullige wijze te kakken zet..!


Nog niet getekend,

maar wil jij nog wél tekenen?

Klik dan op deze button en je bent meteen aangeland op de petitie-site: petitie button nl

* * *

202 gedachten over “28.000+ handtekeningen: Schippers aftreden..!

 1. De zorg moet en moet betaalbaar zijn voor iedereen een land met bijna 20 millieon mensen,dit hele cabinet moet weg ,het zijn gevoelloos mensen,zonder principe,geen deel respect voor de volk,hun zin doordrijven,geen medelijden met niemand,ik vraag me af,hoe kan arme mensen voor hun gezin zorgen?????trouwens arm zijn is geen schaamte,wat deze monsters doen is schandalig

 2. Haar arrogante houding stoort mij enorm. ze wil hoe dan ook haar beleid doorvoeren en heeft geen oog, voor mensen, die geen dure zorg kunnen betalen.En haar houding over alternatief, is volkomen respectloos.

 3. Lieve Mevrouw Schippers, Waar de reguliere geneeskunde jammerlijk gefaald heeft, hebben de homeopaat en de orthomoleculair therapeut mij van 100% arbeidsongeschikt naar 100% arbeidsgeschikt geholpen. Kosten van de behandeling: Euro 350,00. Kosten van alle jaren klungelen in het ziekenhuis: het 20-voudige. Dat iemand van een LIBERALE partij keuzevrijheid in de zorg tegenhoudt en verzekeraars laat bepalen wie wanneer waar en hoe behandeld wordt, bevreemdt mij. Kostenbesparing? Stuur mensen naar de homeopaat 🙂

 4. Regulier is fantastisch in mensen redden en in leven houden, nuttig maar soms betekent dat wel verder leven onder erbarmelijke omstandigheden. En in die erbarmelijke omstandigheden weigert minister Schippers dan wel nog verder noodzakelijke zorg te verlenen. Dat mogen de mantelzorgers dan doen. Het is namelijk te duur!!
  Voor een ECHTE oplossing moet je toch echt bij complementair zijn. Orthomoleculair bijvoorbeeld. Die gebruik maakt van het fantastische onderzoek(!) dat ook regulier doet. Alleen de interpretatie door complementair is beter.

 5. Zonder regulier was ik dood geweest.
  Zonder alternatieve geneeswijze was ik dood geweest.
  Ze moeten samen gaan werken. We willen wat het beste is voor de patiënt/cliënt toch? Miljoenen Nederlanders zijn echt niet achterlijk!!! Ze maken bewust gebruik van het alternatieve circuit en zijn daarin daadwerkelijk geholpen. DAT is evidence!
  Met een ‘achterlijke’ minister schipperen we dus achteruit ipv vooruit: aftreden mevrouw!

 6. Minister Schippers zit in de zak van de grote pharma bedrijven, daardoor keert zij tegen alternatieve gezondheidszorg.Dus het aftreden l van Ministef Shippers ijkt mij de beste optie.

 7. Euh…..Gewoon aftreden en ga gemeenschapswerk doen. Doe je in ieder geval nog iets nuttigs voor ons burgers van Nederland.Ik vind je incompetent, zonder enig besef, gevoel, compassie en kennis van zaken en ronduit een leugenachtige tuthola met een verborgen agenda. Je bent niet in staat om te oordelen over mijn en andermans gezondheid, linksom of rechtsom!

 8. TREED AF Schippers!

  De uitdaging is te groot voor u! Alternatieve geneeskunde dient geintegreerd te worden met regulier.

  Waarom kan het in Duitsland wel? Ook de vereniging tegen de kwakzalverij zet haar vraagtekens bij eeuwenoude kennis van meridianen. Chakras, accupunctuur en holistische benaderingen.

  U spreekt over nutteloze behandelingen tegen gaan?

  Mijn God zou u niet eerst in de reguliere sector eea uitbannen? Zou u niet de graaicultuur van farmaceuten eens wat tegenwicht bieden? Ja dat u te incompetent bent daadwerkelijk iets van betekenis in te voeren laat u geen twijfel over bestaan, maar luister dan elk geval naar het volk prutser!

  In de Nederlandse politiek is NIETS wat het lijkt. Alle dubbele belangen schakelen de burgers uit. Met een portefeuille als gezondheid van NL maakt u zich werkelijk belachelijk.

  HET IS 2015 MV SCHIPPERS!

  Neem een voorbeeld aan The New German Medicine, leer eens wat over de oosterse benadering en preventie voordat een ziekte onomkeerbaar wordt. Lees en luister naar de wijsheid van Dr Rijke Geerd Hamer zodra u aftreed want de doofpot zit al vol hier!

  Niemand wil kwakzalverij, niemand wil bijdragen aan de graaicultuur, iedereeen zoekt werkzame zorg, maak daarom plaats voor verbeteringen en treed af!

 9. Liplezen, oog lezen, handlezen, zelf lezen en niet bij haar eigen leest blijven is waar deze druiloor van een Schippers voor staat.
  Homeopathie kwakzalverij? Sjamanisme dito en Acupunctuur ook? Dit zijn en waren de grondleggers van de aller eerste geneeskunde. En dan heb ik het nog niet over de Alchemie. Na de eed van Hippocrates werd de medische wereld aan banden gelegd. De wet van de senaat ging bepalen wat wel en wat niet medisch verantwoord was en mocht zijn. Maar dat waren geen doktoren.Toch? Dus is Schippers zelf een kwakzalver. En dat klopt als je zulke ondubbelzinnige uitspraken doet. Ze las de speech netjes op. Maar of zij ook weet wat ze heeft gezegd is maar de vraag. Schippers is in dienst van de grote Farmaceutische industrie. Alleen de reguliere medische wereld is daar de grootste afnemer in producten van. Diclofinac in Spanje €1,60 en in Nederland plm €40,- tot 58,- en allebeide Eurolanden. Opstappen Schippers en wel vandaag nog als het aan zou liggen. Wegwezen.

  1. Uiteindelijk kost het maar een paar centen (goedkope massaproductie). Net als met de meeste reguliere producten. Troep voor veel geld, en de ‘winkel’ die de mensen wel beter maakt, wordt jaloers slecht gemaakt. Spel doorzien…
   Het probleem met vrouwen is (niet op zich) dat er een quotum bestaat, dan gebeuren zulke fouten, dat ene Schippers, Bijsterveld, Klijnsma…etc het ‘woord’ mogen verkondigen, want ze willen laten zien, dat ze net als ‘mannen’ kunnen werken…verkeerd gedacht natuurlijk, maar dat krijg je dan met een politieke correcte benadering, de eigen waarheid (waarneming) telt minder dan de ‘echte’, ‘afgesproken’ massa-waarheid.
   Nog over prijsverschillen binnen de EU wat de auto betreft.
   De autobelasting b.v. een BMW (laatst gehoord) in Spanje 180.- euro per jaar….in NL per maand. Dan lijkt het aangepast. Maar in D kost een Golf 300.- euro per jaar een in NL 1000.-.
   Een auto rijden is pure luxe geworden, terwijl het voor je ‘zelfstandigheid’ en je zelf kunnen vervoeren, waar jij heen wilt, zeer belangrijk is. De auto in de verdomhoek dat is pas op je eigen ‘been schieten’. En ja in NL is het makkelijk? te doen overal heen met de fiets of trein, maar dan kom je echt niet overal, en je bent beperkt en ook nog behoorlijk geld en tijd kwijt.
   Als ik b.v. zie dat er een spoor is voor bussen en taxi’s, dan denk ik waarom men hier überhaupt autobelasting betaald.
   Met welk recht mag een bus een hele spoor hebben, en de rest staat km’s in de file, en sommigen betalen honderden!!! euro’s per maand voor hun auto. En men slikt het gewoon door, en neemt het als voltooid aan….en dat is in de gezondheidszorg hetzelfde. Ze houden hun mond, en mopperen thuis ipv het direct tegen degene te zeggen. Dat is de ‘politieke correctheid’ die de mens zwak maakt, omdat die van nature anders zou denken en handelen, en hij zich moet ombuigen en zijn ‘best’ moet doen, om dat wat hij terecht denkt, eindelijk ook als zijn waarheid te zien, en niet als iets wat niet in de pas van de overheid loopt, en dus niet mag.

 10. Wat is er mis met deze toespraak? Ze zegt toch dat ieder het voor zich moet weten? Maar dat het niet zo onschuldig is als het lijkt. Dus een soort waarschuwing. Is ook in het recente verleden nog gebleken dat het vaak van kwaad naar erger heeft geleid. Aftreden? nou nee omdat ze waarschuwt? Een gewaarschuwd mens telt voor 2 en voor de rest mag je het bekijken.

  1. waarschuwT klopte wel, alleen de spelling dan 😉
   inhoudelijk is het dan zo dat ze eenzijdig waarschuwt. Dat maakt haar onserieus.

 11. Asociaal beleid. Van een asociale graaier. Ik vraag me af wat voor functie en bij welke verzekering maatschappij deze heks het volgende baantje al onder de tafel Door geregeld heeft voor zichzelf.

  Nou met die prijzen die tegenwoordig zelf betaald moeten worden voor een beetje zorg. Gaat die vereniging het nog verdomd druk krijgen. Puur omdat mensen de zorg niet meer betalen kunnen!!!

  De grootste kwakzalver is misschien wel mevrouw schippers!!!

 12. Met alle respect en een ieder zijn zijn of haar eigen mening maar ik vind er totaal niets onbenullig aan wat betreft de minister uitspreekt. Helaas voor u maar ik deel de mening inhoudelijk van het betoog van deze minister en ben absoluut wars van alles wat met kwakzalverij te maken heeft. In een kleine nuance wil ik echter wel aangeven dat ik het beoefenen en/of gebruik van “natuurlijke geneeskunde” of geneeswijze wel op effectiviteit en waarde waardeer en zelf ook toepas en dat dan in de zin van plantaardige/natuurlijke genees producten waarvan de werking aannemelijk is of is aangetoond. Maar (bewezen) charlatans en wonder (natuur genees) doktoren en/of (gebeds) geneeslieden horen wat mij betreft thuis in het schavot! De schade die deze knutselaars aanbieden ten behoeve van eigen financieel gewin is te vergelijkbaar met het begaan van zware mishandeling (soms) met de dood tot gevolg.

  Y van der Veen

 13. Deze minister heeft nooit van democratie gehoord.
  Ze denken misschien in het belang vd mensen te handelen, maar dat is onzin. Dat doet deze regering en eze minister niet.
  Maak er een referendum van, en denk niet, we drukken het gewoon door de strot vd mensen.
  Ga maar terug vaar het oude ziekenfonds, toen was alles beter,

 14. Ik ben fel tegen het huidige beleid in de gezondheidszorg. Een goed beleid vraagt om een minister met een brede kijk en een intelligente visie. Helaas hebben we nu een minister met oogkleppen op.

  1. Elisabeth.
   Helemaal mee eens alles wat in de politiek gebeurd geeft meer winst voor zorgverzekeraars en multinationals zoals de grote jongens die medicijnen produceren en verkopen.
   Het gemene is dat alle wet en regelgeving steeds meer aangepast/veranderd wordt in het belang van hen die alles al hebben (banken,multinationals ed)ten koste van de gewone burger.
   Daar komt ook nog eigen belang bij zoals nu het geval is met 5 miljard Euro over te maken om zogenaamd Griekenland te helpen (wat een land is dat nu al leningen moet afsluiten om een vorige lening te kunnen afbetalen)wat inhoud dat we dit geld waarschijnlijk nooit terug zullen zien ,maar als Rutte(VVD)dit niet doet zou er een kabinets crisis ontstaan waardoor Rutte misschien moet opstappen wat nu dus door veel geld over te maken voorkomen wordt en niemand die naar het landsbelang kijkt laat staan moeilijke vragen stelt.

 15. Wij hebben m.i. een minister van Volksgezondheid nodig die een ruime blik op gezondheid heeft. Hij/zij moet niet onder de invloed staan van een machtsbolwerk zoals de farmaceutische industrie. Nederlanders zouden zich meer bewust moeten worden van het feit dat er in die sector heel erg veel geld wordt verdiend en er grote belangen spelen op dat terrein. Niet het welzijn en de gezondheid van de burgers staan voorop!
  Goed om te weten dat van veel van die z.g. betrouwbare medicijnen uit de reguliere medische wereld nooit bewezen is dat ze effectief zijn. En – erger nog – van veel medicijnen is zelfs wetenschappelijk bewezen dat ze niet werkzaam zijn!
  Laat ons Nederlanders de mogelijkheid houden om vrij te kiezen welke geneeswijze bij ons past en dus werkt!

 16. Jammer Mevrouw, dat U onderdeel bent van dit kabinet, waar rijke mensen hun zorg kunnen kopen. Mijn eedaflegging stelt dus niets meer voor. (de inhoud van de eed, die artsen en verpleegkundigen afleggen)

 17. Schippers leeft voor Schippers, oftewel voor de rijken onder ons.
  Ze zorgt dat er geen goede zorg meer is voor iedereen in deze samenleving. Waar zij het recht vandaan haalt weet ik niet. Elk mens heeft recht om normaal te kunnen leven. Zonder die te hoge zorgksoten,

  1. In 2002 is de euro ingevoerd en nu betaal ik aan premie per maand wat ik voor 2002 nog niet op een heel jaar kwijt was en dan ook nog toen in guldens.
   Volgens mij heeft de staat de plicht om voor zijn burgers te zorgen en niet financieel uit te kleden.
   En wat ik ook niet kan begrijpen is dat als de zorg zo duur is hoe kan het dan dat dezelfde zorgverzekeraars zoveel sport en andere evenementen sponsort wat helemaal niet in het pakket zit?

 18. Je moet je schamen om zo met de eigen bijdrage voor de ziektekosten om te gaan. Het betekent voor gepensioneerden met een klein pensioen weer een achteruitgang per maand. Doe iets aan het veel te omvattende management bij de verzekeraars en pak de fraude in de zorg aan en wanneer je toch bezig bent maak er 1 (EEN) Nationale verzekering van waar de sterkste schouders de hoogste premie betalen en zorg er dan voor dat we allemaal dezelfde goede zorg krijgen, en niet alleen de rijken die een dure aanvullende polis er bij kennen hebben. Zo moeilijk is dat niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.