WantToKnow.nl

De wedloop tussen bewustzijn en onderdrukking (lezersbrief)

Deze lezersbrief van 8 juli, is het waard om alsnog hieronder als artikel te plaatsen. Het zijn bijzondere tijden, tijden waarin dit bericht als een baken-op-zee is.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

08 Juli 2009

Je kunt diamant alleen met diamant bewerken. Je kunt een mens alleen onderdrukken door zijn krachtige bewustzijn tegen zichzelf te laten keren. Je gebruikt zijn eigen kracht tegen zichzelf.

Eeuwenlang werd het bewustzijn van de mens zodanig beïnvloed dat deze ging geloven in zijn onmacht. Zolang dat lukt, heb je weinig kracht nodig om de mens te sturen in de richting die je wilt. Hij loopt op eigen kracht in de valkuilen die je voor hem maakt.

Brain_in_a_CageHet manipuleren van bewustzijn is de laatste jaren echter steeds minder succesvol gebleken. Het bewustzijn groeit steeds harder. Er staan steeds meer mensen op die een ander geluid laten horen. De gevestigde kanalen van bewustzijn-manipulatie als religie, onderwijs en de traditionele media worden niet langer als heilig beschouwd. Internet heeft op genadeloze wijze laten zien hoe beperkt de traditionele media met kennis en informatie omgaan.

Wanneer de macht over het bewustzijn afneemt, blijft er weinig anders over dan met grove macht de mens te sturen. Diegenen die deze ambitie hebben, kunnen dat niet van de ene op de andere dag bewerkstelligen. Mensen blijven geweldig machtige wezens en zijn niet gek. De onderdrukkers bouwen spijl voor spijl een kooi om de mens heen die gesloten moet worden voordat de mens echt bewust wordt van zichzelf en zijn rechtmatige vrijheid. De deadline dat de kooi af moet zijn, wordt elke keer vervroegd wanneer het bewustzijn weer een stukje sneller toeneemt.

Dit is de wedloop tussen bewustzijn en onderdrukking. We zien enerzijds steeds meer mensen vragen stellen over de rol van de overheid, het bestaan van buitenaards leven, de macht van de farmaceutische bedrijven, de oorlogen in Irak en Afghanistan etc. en anderzijds de versnelling waarmee spijlen om ons heen worden geplaatst. Er is blijkbaar haast geboden want de controle-maatregelen van de overheid variërend van energiemeters, bewaarplichten, vingerafdrukken, elektronische dossiers en camera’s struikelen over elkaar heen.

De mensen beginnen echter de contouren van de kooi waar te nemen en herkennen de spijlen in elk nieuw voorstel van de overheid voor meer veiligheid en de duivelse belofte dat je in de kooi een stuk veiliger bent dan daarbuiten. Ik houd het beeld voor mij dat de groei van het bewustzijn sneller gaat dan het bouwen van de kooi. Laat de mens zijn vrijheid opeisen voordat de kooi af is. Het is een spannende tijd.

13 Reacties op De wedloop tussen bewustzijn en onderdrukking (lezersbrief)

Plaats hier je reactie


Spelregels bij de reacties/ het reageren onder artikelen

 • blijf bij het onderwerp en dwaal niet af naar bijzaken. Dat maakt het voor lezers van de reacties ook prettiger.
 • blijf beleefd en gebruik geen scheldwoorden; stevige taal is prima, als het respect gewaarborgd blijft.
 • wij houden ons het recht voor, zonder enige verantwoording, noch opgave van reden, reacties te verwijderen (wordt niet gemeld!) of toegang tot reacties te blokkeren.
 • maak er een respectvol samenzijn van, hier op de site! WELKOM!
Wilt je een Persoonlijke Avatar afbeelding bij jouw reacties?

Je e-mail wordt nooit gepubliceerd of gedeeld met derden.

 • Margreet

  Dank voor het zo duidelijk verwoorden. Hoop dat veel mensen dit mogen lezen!

  13
 • riek

  bewustzijn en bewust handelen,
  uit respekt voor de aarde en wat natuurlijk leeft,
  als we dat durven in de toekomst,
  tegen onze offergeit in
  dan zijn we goed bezig

  12
 • Ga ervoor en pik geen valse beloften geloof in jezelf want je bent het waard ! Hou van andere mensen en als je kunt helpen doe dat en als je niet kunt dan is dat erg jammer ! Je kunt niet alle mensen helpen een paar zijn genoeg en als iedereen dat doet dan komt alles goed ! Geloof de regering niet en dat achtelijke koningshuis ( die denken dat wij imbecielen zijn ) Laten we hen laten merken dat wij er zijn !!! En ook heel goed aanwezig ! Zonder teveel na te denken maar onze aanwezigheid laten voelen ik weet zeker dat deze mensen allemaal naar deze en andere sites kijken en misschien zich bezorgt maken over onze reacties en dat is nu juist de bedoeling.
  Nu is het hun beurt om angst te hebben in plaats van wij !! Want wij hebbeb veel angst gehad en vele hebben het nog ! Over hiermee we gaan er tegen aan ! Met z”n alle !!!!!

  11
 • DingieM

  Tip voor energierijker water:
  Gebruik de paarse energie platen om (kraan)water op te laden, dat houd je gezonder. Drink wanneer mogelijk.
  Een pitcher vol met water duurt ongeveer 45 minuten voordat het opgeladen is, op een plaat van 30cm… Een glas van 200ml duurt ongeveer 3 minuten…
  Nu de zon meer hogere energieen zal uitstralen kan water denk ik ook in de zon gezet worden om op te laden, echter werkt de paarse energieplaat sneller.
  Maar pas op met chemtrails, gisterochtend tussen Eindhoven en Den Bosch er duidelijk eentje gezien!

  Al met al draagt positieve gedachten en geluiden ook toe aan betere gezondheid en kan men letterlijk (sneller) genezen!
  Hoe dat komt kun je zien op youtube: de filmpjes van “Water – The Great Mistery”.

  Tahuti health goods verkoopt de platen.

  10
 • DingieM

  @leo
  Dank voor je berichtje over invloed van voedsel, dat maakte me net weer even bewuster!

  Wellicht dat ik nu stapje dichter bij het aanschaffen van het boekje over de E-nummers ben. Niburu heeft-ie 🙂

  9
 • Lena

  @ Guido: Diegenen die de spijltjes bouwen zijn héél erg bang!!! Ergens weten ze dat ze niet kunnen winnen! Duisternis is een afwezigheid van Licht en geloof me er zijn heel veel lichten aan ’t branden over heel de wereld en er gaan er binnen enkele maanden nog véél méér branden! Het transformatieproces is niet meer te stoppen, persoonlijk zou ik het zelfs een mutatieproces willen noemen.

  8
 • Leo

  @griet: wat doe jij voor de kost ?

  @ iedereen:

  De spijlen van de gevangenis van het bewustzijn zijn m.i. o.a gemaakt van suiker:

  http://www.avoratio.nl/Research/Bewust_leven/

  Leo.

  7
 • De échte onderdrukking zit in jezelf. Met de kracht van gedachte én visualisatie kan je heel wat. Zelfs het toedienen van voedingssuplementen. (Ik sta totaal niet achter het afschaffen ervan !) Maar laat het je niet lam leggen. Het daagt ons uit om die ene kracht te gaan ontwikkelen en gebruiken die we allemaal hebben en waar niemand aankan. Onze creatieve gedachtenkracht. Ik ken mensen die met visualisatie een tekort aan vitamine terug in orde brachten. Niemand onderdrukt jou, tenzij je het toelaat.

  6
 • Harry de B

  Hmmm
  en nu concreet ? wat voor kooi wat voor onderdrukking ik dacht dat in nl we al in vrijheid leven.

  5
 • het verbieden van voedingssuplementen en vitamines is daar een zeer duidelijk voorbeeld van. De vitamines die ik vorig jaar nog kocht zijn hier in Belgie niet meer te krijgen. De farmaceutica is sterk.

  3
 • Arnould Jansen

  Je vergat het belangrijkste spijltje, het burger service nummer.
  Dit nummer combineert alle andere spijltjes met elkaar.

  2
Feedback
Home

Beste Bezoeker, de website gaat om ongeveer 15:30 in onderhoud voor een noodzakelijke upgrade.

Bedankt voor uw begrip!

Het WantToKnow Team.