Advertentie

De bondgenoten van de Mensheid…


x

x

‘De Bondgenoten van de Mensheid’

 2018 © Rudy van Damme | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Recent kwam ik in aanraking met een boek dat de ronkende titel droeg: ‘Bondgenoten van de mensheid’, geschreven door ene Marshall Vian Summers die er na wat google zoekwerk uitkomt als een ‘moderne’ spirituele leraar en ja het handelt over… buitenaardse intelligenties en hun (vermoedelijke) aanwezigheid op onze wereld en ook vooral over hun intenties ten opzichte van het mensenras. Een citaat:

Meer dan twintig jaar geleden, is een groep individuen uit verschillende werelden samengekomen op een onopvallende plek binnen ons zonnestelsel, dichtbij de Aarde, teneinde het buitenaardse bezoek dat plaatsvindt op onze wereld te observeren. Vanuit hun verborgen waarnemingspost, waren zij in staat om de identiteit; de organisatie en de intenties van diegenen die onze wereld bezoeken vast te stellen en de activiteiten van de bezoekers in de gaten te houden. Deze groep waarnemers noemen zich “De Bondgenoten van de Mensheid”.

Marshall Vian Summers, de auteur van de ‘Bondgenoten’-reeks

Aldus luidt de opening van het boek en die is best pittig voor een doorsnee brave burger. Je zou voor minder je koffie laten staan toch? Geïntrigeerd begon ik dan ook te lezen, waarvan akte: Daarbij was allereerst mijn vraag:

Wie is auteur  Marshall Vian Summers?
Toegegeven, je zult waarschijnlijk de wenkbrauwen fronsen als deze man zichzelf aanvankelijk aankondigt als ‘de boodschapper van God’, jawel. En neen, er is geen relatie met de beruchte Maitreya (mocht je dat denken) Aanvankelijk was deze man, Marshall Summers, een therapeut die met blinde kinderen werkte. Op een bepaald moment in zijn leven -zo’n veertig jaar geleden- kreeg hij een doordringende ‘ervaring’ kreeg, zoals hij het zelf omschrijft. Het was een ‘stem in zijn hoofd’ die hem vroeg om te luisteren. Daar ging hij, naar eigen zeggen, vervolgens met tegenzin op in.

Ook is hij van de mening dat het boek, het potentieel in zich heeft om levens te veranderen (waar hebben we dat nog gehoord?) omdat het, niet meer of minder, iets in de mens activeert , iets wat hem(de mens) herinnert aan de reden waarom hij  hier nu leeft op aarde en waarom hij deel uitmaakt van dit mega-gigantisch avontuur. Tegelijkertijd geeft Summers ook mee dat onze reactie op “de boodschap” een belangrijke keuze is in het overleven van de mensheid, er ook aan toevoegend dat angst, in deze, ons niet zal vooruit helpen. Integendeel.

Invasie…
De stem presenteerde zich als een vertegenwoordiger van ‘De Bondgenoten van de Mensheid’ en had een interessante doch pertinente boodschap. Deze ‘Bondgenoten’ wilden de Mensheid waarschuwen voor een op handen zijnde invasie door ‘wezens uit andere werelden’. Deze invasie zou echter een volstrekt vredig karakter hebben, waarbij zelfs de instemming van de mensheid zou worden vereist. (Ik hoor je zuchten..) Maar het wordt nog beter, want volgens deze Marshall Summers is deze invasie een noodzakelijke stap in de evolutie van de mens..! En.. het gevolg van het bereiken van een technologische ontwikkeling in de menselijke samenleving.

Summers windt er geen doekjes om en stelt dat deze invasie reeds bezig is. Dat buitenaardsen met andere woorden dus reeds aanwezig zijn in menselijke vorm en dat het een bepaalde vorm van ‘psychische vaardigheid’ vereist om ze te zien. Hij stelt dat ze uitermate intelligent zijn en geestelijk en spiritueel een zeer hoog niveau hebben bereikt .

En dat we onze toe- en instemming dienen te geven lijkt geruststellend te zijn, ware het niet dat ‘de mens’ zo eenvoudig om te kopen is. Denk hierbij maar aan die beroemde Bijbelse vrouw, in het eveneens Aardse paradijs, de ‘De tuin van Eden’, die naar het schijnt, ergens in het huidige Iran, zou hebben bestaan.

Kosmische Wet.
Alleen is  het zo dat onze buitenaardse vrienden precies weten wat ze moeten aanbieden om die toestemming te krijgen van het specimen ‘mens’ en dat is uiterst geavanceerde technologie, buiten macht en competitieve voorsprong tussen Galactische Naties om. Ze kennen blijkbaar het mensenras… Ook is er, ogenschijnlijk, een ‘kosmische wet’ die stelt dat, indien er geen weerstand is binnen de verschillende galactische werelden, die voorwerp zijn van een invasie (in dit geval planeet Aarde), de indringers alle recht hebben op een invasie.

Summers stelt onomwonden, namens de Bondgenoten, dat de mensheid collectief wordt uitgenodigd om haar plaats in te nemen binnen de Galactische  Samenleving en dat deze ‘invasie’ een eerste stap is binnen dat lidmaatschap. Dus een vriendelijke, doch pertinente uitnodiging, als het ware. Summers stelt ook ‘geruststellend’ namens de Bondgenoten, dat binnen ons zonnestelsel het begrip ‘oorlog’ niet meer bestaat. Toch waarschuwt hij voor dubbele agenda’s van de bezoekers.

Zo zegt hij te weten te zijn gekomen, dat veel van onze huidige leiders reeds onder invloed staan van buitenaardse adviseurs en zij op die manier onrechtstreeks de wereldpolitiek beïnvloeden. Summers stelt ook in een interview (en dus niet in het boek) dat de buitenaardsen, een nieuw soort mens aan het ontwikkelen zijn -je leest het goed- als gevolg van genetische experimenten, waarbij hij even het woord ‘ontvoeringen’ gebruikt; een stevig cliché naar mijn idee, als het om ‘Buitenaardsen’ gaat.

Uiteindelijk daagt de boodschap van “Bondgenoten van de Mensheid” ons (collectief) uit om bijna al onze fundamentele aannames op wat wij ‘realiteit’ noemen, ter discussie te stellen. Waarbij we tegelijkertijd de gelegenheid krijgen om te evolueren als ras en ook onze grootste uitdaging om te overleven krijgen voorgeschoteld.

Conclusie
Het boek is een verfrissende visie ten opzichte van het klassieke, bekende, ‘reptilian’/’annunaki’-verhaal of andere Pleïadische- Sirius sprookjes. Anderzijds is de inhoud van het boek, naar mijn idee, voor de meeste mensen waarschijnlijk al ‘een brug te ver’. Voor de ‘wakkeren’ onder ons is het een welkome bevestiging van wat meerdere onderzoekers/klokkenluiders en auteurs reeds naar voren brachten.

Want, dat we vroeg of laat zullen worden geconfronteerd met ‘datgene wat daarbuiten leeft’, ongeacht in welke vorm, kan zelfs een klein kind deduceren. Het is ons erfrecht (!) om onze plaats in te nemen in dé ‘Grote Galactische Samenleving’ en dit is nu juist wat de ‘Weggebroken Samenleving’ (Engels:’Break away civilization’) de ‘zwarte budget-technologieclubjes’ natuurlijk al lang weten.

De grote massa echter zal daar waarschijnlijk niet enthousiast van worden want daarvoor  is een  ander soort bewustzijn nodig  dan diegene die verder gaat dan het nabijgelegen voetbalstadion of koopcentrum- shopping mall . De vraag is of de onwetende geconditioneerde massa hier een keuze in heeft, maar net daarom wordt een NWO samenlevingsstructuur (‘Het Oog in de lucht’) gepland . En Marshall Vian Summers speelt hierin dan ook een bewust of onbewust een spraakmakende rol met zijn boek en/of boodschap.

april/mei 2018
RudyvanDamme

Mocht je interesse hebben in het boek, dan kan ik je meedelen, dat het inmiddels is vertaald en kan worden verkregen HIER

“Je bent in de wereld gekomen op een groot keerpunt,

een keerpunt waarvan je slechts een deel zult zien,

gedurende je eigen leven.

Het is een keerpunt waarin jouw wereld,

contact krijgt met de werelden in haar nabijheid.

Dit is de natuurlijke evolutie van de mensheid,

zoals het de natuurlijke evolutie is,

voor al het intelligent leven in alle werelden.”

17 gedachten over “De bondgenoten van de Mensheid…

  1. Goede vraag, ik zou zeggen bestudeer de boodschap en zie wat het met jou doet. De Bondgenoten hameren er op dat alleen Kennis, de spirituele tijdloze goddelijke kracht in ieder individu, hier antwoord op heeft. Als we hier verbinding mee weten te maken, zal er geen verschil zijn tussen wat wij denken en wat is. De dualiteit wordt herkend maar overstegen.

 1. meneer van de schreeuw met de snor, misschien wel de vader van, eu frau ekelhaft Merkwürdig, die het zo goed wist, hoe het zit met ‘ons’ monopolie geld, hij zag reptoids aan voor god, en wie weet zit dat dicht in de buurt, niemand weet waar ze vandaan komen, ze zouden een tijdreis foutje gemaakt hebben in het voor ons verre verleden, missing time en ineens waren ze er weer in de toekomst die nu is, een poëtisch anthology anomalietje, een antiekieteitje, het is druk in dit gedeelte van de melkweg, qua bezetting, het is geen leeg wilde westen, we zijn een slordige 4 miljard jaar ’te laat’, noem het nakomertjes, de achterkant van de maan is druk bezet, je moet van goede huize komen wil je daar nu nog een plekje te huur vinden, de nassieballen hadden de eer vanaf de jaren 20 van de vorige eeuw, jah jah die eerste maanreis was wat vroeger dan 69 jfk ons wilde laten geloven, we waren er al, als je lid was van de nassie club tenminste, dan was je er al geweest, als opsprongetje naar mars, want daar ging het uiteindelijk om, om daar een city te bouwen, dat is wel gelukt uiteindelijk, maar heeft onnoemelijk veel moeite en miljoenen mensen levens gekost ondertussen, je moet er wat voor over hebben zeg maar, territoriale conflicten met o.a. insectoids en nog wat andere groepen, en jah de straling viel tegen op verschillende plekken. de break away weg gebroken civilisatie, voor het geval dat de aarde door het foute geld systeem totaal geplunderd is binnenkort, hebben ze de ontsnappingsroute al gevolgd, pure noodzaak want je probeert 1 arm van de 8 tallige octopus af te hakken en er blijven er velen over en ze groeien zo weer aan, of hun zijn het zelf, ze zijn gevlucht voor zichzelf zeg maar, als je het systeem snapt ben je het bijna zelf al, of was je het al vanaf den beginne. Reason Or Rhyme https://www.youtube.com/watch?v=0bmFl0seKII oh of Alexie wel of niet deugt, op een gegeven moment ben je zo groot geworden hoe kan je dan nog deugen, syndicaten op de radio, 8 jaar terug had ik al in de indruk dat ie nooit de studio uitkwam, hij had het wel regelmatig over z’n gezin maar wanneer werkte hij niet, zoals zo veel amerikanen, of ze gaan vroegtijdig scheiden of ze worden vroegtijdig ziek door burn-out en of meestal beiden tegelijk, het onmogelijke heeft Alexie gedaan de afgelopen 25 jaar, dat ie het idee heeft dat een deel van de militairen het zat zijn kan goed kloppen, dat ie die afsplitsing die strijd op moment probeert te steunen, als groot geworden frontpopje, dat is nog wel te begrijpen, Trump is waarschijnlijk niet geheel van de cabaal, al zal ie heus wel te chanteren zijn, dat is iedereen feitelijk, net zo makkelijk, zelfs een dooie is dat. Jah de prijs voor een retourtje busreis naar de maan is het niet waard op deze manier, de kraaltjes en spiegeltjes der technologie, je wordt er lekker mee gemaakt en er eindeloos mee bezig gehouden, okay een beetje wijs mens zou er wel wat belangrijks uit kunnen halen, de meesten nauwelijks of niet, daar ben ik al wel achter, flutfilmpjes van dumpert delen, daar blijft het meestal bij, de buitenaardse chip infiltratie kan z’n werk blijven doen, bewustzijn eerder gedaald dan gestegen, probeer maar eens helder te blijven temidden van al die elektrosmog, is wel erg veel motivatie en wilskracht voor nodig, de meerderheid dut voortijdig in op insta-twa t-ter, ik ben zo gek om al vanaf 2006 project camelot te bekijken o.a. ; ik wilde wel graag weten welke bemanning er aan de stuurknuppel blijkt te trekken van ruimteschip aarde, van dik hout zaagt men planken recensie in 2012, voor wie durft zonder wat al te halfzacht zoetsappig om de bush te blijven beaten, vanwege de vele te tere en waarschijnlijk taai hardleerse zieltjes in het leespubliek ; https://www.wanttoknow.nl/inspiratie/gastcolumns/the-allies-of-humanitie/ dankzij de tip van Enkidoe, want ik was het alweer zowat vergeten, ook voor mij een nuttige opfrisser blijkt.

  1. Haha Hyper, nog steeds met snorretje en je buurland bezig….nog steeds niet kunnen ont-dekken wie de echte ‘boeven’ zijn…? ;-))

  2. Valt mee hoor Mc, in bovenstaande burn-out lappie geweven gewoven tektst bedoelde ik met de zinsnede; “.. hij die zo goed wist hoe het met ‘ons’ monopolie geld zit…” precies wat er staat, de man met de snor wist in ieder geval wel hoe het babel magick geld systeem werkt, ‘arbeit macht frei’ is zonder opgelegde rente op schulden geld verdienen door te produceren, en nog zitten we tot onze nek in die kunstmatige inflatoire schuldenberg tot in den eeuwigheid, nog steeds hebben ‘we’ datzelfde geld systeem wereldwijd, nog steeds niks geleerd, en weer een vergelijkbare wereld oorlog oplossing loert er om de hoek, om maar weer te verhullen dat er om de 50 jaar puur exponentieel wiskundig een jubeljaar nodig is, omdat de triljarden schulden op rente niet kloppen en nooit geklopt hebben, wel ideaal rookscherm voor zwarte space projecten, waarmee je kan break awayen, het ruimte project uit de jaren 20 is gewoon overgenomen door de usa project paperclippers samen met vele levend overgevlogen briljante nassiebal wetenschappers die zich niet hielden aan te nauwe mechanische natuurkunde conventies in the box, dat vind ik bewonderingswaardig op zich, ik had zelf op het idee kunnen komen, indiana jones die de oude geschriften zocht en vond en serieus nam, zonder het wanargument van antieke fantasie en zogenaamde fairy tale mythes. Aan de piramide top komt sowieso alles samen, er zijn geen geallieerden en vijanden toen niet en nu niet, het is handjeklap door james bonds op hoog niveau en de 99% het volk mag er onder lijden. Queen – I Want To Break Free https://www.youtube.com/watch?v=f4Mc-NYPHaQ
   Keiser Report: Lotus of Perpetual Knowledge (E1230) https://www.youtube.com/watch?v=gBL6LPV-RVE wanneer komen we er nu eens achter dat we honderden jaren gestagneerd zijn in onze ontwikkeling en dat die geadoreerde maar gecontroleerde te conventionele technologie die over blijft vaak tegen ons zelf wordt gebruikt. De chip is alleen speciaal omdat het niet past in de tijdsontwikkeling van uitvindingen, force feeding the goose gans, we eten ons ongans aan dingen waar we niets van weten, de oorsprong en de aard, en niemand weet wie de transistor werkelijk uitgevonden heeft, sterker nog, tot op de dag van vandaag is er geen elektro wetenschapper die kan uitleggen hoe een transistor werkt, niemand weet waar de nieuwste computers gebouwd en ontworpen worden, al doet men voorkomen van wel, zogenaamd ergens in een garage van een zzp student, ammehoellaaah.

  3. Nu snap ik je beter, Hyper!
   ” het is handjeklap door james bonds op hoog niveau en de 99% het volk mag er onder lijden.”
   Ja juist, alleen onder de 99% zijn er nog genoeg die het systeem helemaal omhelzen, omdat ze het nog ’te goed’ hebben om dit oneerlijk en walgelijk systeem voor altijd vaarwel te zeggen.
   Kapitalisme (dus ieder jaar 10% meer omzet zodat de aandeelhouders hun mond houden) is een strop om de nek van de mensheid, die subtiel, langzaamaan aantrekt…

 2. MC’
  “Kapitalisme (dus ieder jaar 10% meer omzet zodat de aandeelhouders hun mond houden) is een strop om de nek van de mensheid, die subtiel, langzaamaan aantrekt…”…. Hmm die, door de helemaal niet ten dienst van de mensheid staande, economiese opgelegde groei ,is helemaal niet een traag aantrekkende strop, sterker nog het gaat steeds sneller het is een exponentieële strop die ons met toenemende snelheid de werkelijke ( spirituele) groei onmogelijk maakt, of op zijn best ernstig bemoeilijkt.

  1. Hoi Marcel,
   Ja dat was te zachtjes van mij, het heeft al behoorlijk vaart genomen.
   Er is veel materialisme ipv idealisme, groei betekent idd alleen in geld te meten en niet in geestelijke groei.
   Ik stel de mens wordt steeds ‘platter’ en consumeert als een gek, want dat is wat die hoort te doen vanuit zijn ‘slavendrijvers’.

  2. mc, heb jij dan een alternatieve voor al die lozers, tot over hun oren in de schulden, en pochen dat hun huis wat niet betaalt is steeds duurder wordt, er is toch geen echte toekomst meer voor hen, ik zie en hoor het van mijn familie, ze willen nergens over praten, anders moeten ze nog meer tranquilizers slikken, de rust het sociale welzijn bestaat niet meer, ze zijn wel steeds meer op de hoogte van hoe het zit, maar weten niet wat er mee te doen,
   en dan de crimineliteit in Nederland, de verdeel schotel van de drugs voor de EU, ongelovelijk
   en ieder één kijkt weg, groet Jenne

  3. Ja Jenne, het zal je maar overkomen tot over je oren in de schulden.
   Men houdt de mensen een worst voor en ze happen maar iedere keer verwijdert de worst een stukje meer en men kan hem nooit bereiken. Ondertussen raakt men uitgeput van het vele happen want dat kost energie in vorm van centen en lichamelijk/geestelijk. Dat is het gevangenis, wat men uiteindelijk zelf gecreëerd heeft, doordat men steeds afgeleid wordt, het ego gecontroleerd via media en wetten, gemanipuleerd, voor te gek gehouden….de mens die in wezen goede bedoelingen heeft, wordt het slachtoffer van zijn eigen onbewustheid.

 3. Het enige wat altijd een zekere waarde behoud, zijn zeldsame delfstoffen en half en hele edelstenen, papier bedrukt is aan tijd gebonden, een betaalkaart met chip is een minuten questie,
  het is een slavensysteem geen grote mond knopje om, bij een krach 2 a 3 dagen en de grote paniek breekt uit met alle gevolgen van dien, hier in La Douze France, kunnen we ook nog met liquide geld betalen en of een Cheque, maar onze Rothshild setbaas Macron, knabbelt aan alle sociale verworvenheden, maar gelukkig het Franse volk staat hier niet voor open, ja en het is een Republique !, bij de doden herdenkingen zingt men steeds vaker het Franse partisanen lied, de saamhorigheid groeid met de dag, who knows een nieuwe revolutie op naar een nieuwe republique, groet Jenne

 4. Kapitalisme ?? Ik zou het eerder een internationale georganiseerde financiële misdaadwereld noemen, onder leiding van een “International Crime Syndicate”. Een gigantisch systeem van fraude, corruptie, afpersing en leugens & bedrog. Een belangrijke peiler van dit systeem zijn de mafia’s…die overal zijn doorgedrongen. Er zijn immers geen grenzen en afstanden meer. Via de communicatie is de wereld een groot dorp geworden. Daar tegenover zie ik dan een “volk…” dat niets wil zien, en ook niets wil weten…. zoals Jenne het ook al vermeldde. Ik zie dan ook een evolutie naar een “jungle” waar de wet heerst van het geweld en van de sterktste!!! En deze laatste soort kan en mag zich dan ook alles veroorloven.

  1. Sub Rosa, is kapitalisme niet het synoniem (geworden) voor misdaad en criminaliteit…?

  2. MC 1 :
   Een link over kapitalisme , als een economisch systeem :
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Kapitalisme
   Imo is het kapitalisme geen synoniem voor misdaad en criminaliteit als dusdanig, maar heeft de internationale georganiseerde financiële misdaad wereld, de plaats ingenomen van het kapitalisme. Ik zie dan ook deze voormelde misdaadwereld als de grootste bedreiging voor het kapitalisme. Men kan natuurlijk van mening verschillen over het “kapitalisme…” en de varianten ervan.. maar ik verkies echter het kapitalisme boven het communisme… of boven de maffiadictatuur die alleen maar leiden tot een nog grotere economische en sociale puinhoop. Een maffiadictatuur waar we volop naar toe evolueren. Ik zie dagelijks dat de rol van deze maffia’s danig wordt onderschat. De overheden staan er machteloos tegenover. Het is een kanker die alle geledingen van de maatschappij aantast. Met enkel zuiver legale middelen zie ik geen oplossing.

  3. Sub Rosa 2.
   Met de stelling dat de overheden machteloos staan ben ik het niet eens want ze doen maar al te graag mee omdat ze mogelijk uit gaan van geld is macht en zijzelf kunnen via belastingen alles reguleren wat ze dan ook doen.
   Kleine zelfstandigen,midden en klein bedrijf worden door steeds hogere belastingen getroffen en velen gaan daaraan kapot terwijl de multinationals belasting ontduiken en daar zelfs voor beloond worden.
   Bij komend voordeel is dat die vele kleintjes concurrentie kunnen zijn voor de groten en zo wordt dat dus opgelost.
   Elk kind dat geboren wordt wordt bij de staat aangegeven en als natuurlijk persoon genoteerd om een juridische bodem te hebben om ze te laten betalen zodra ze inkomsten hebben vaak voor schulden door anderen veroorzaakt hierbij denk ik aan staatsschuld.
   Het vreemde vind ik dat de staat zich afhankelijk maakt van banken want het is toch de belastingbetaler die dat moet betalen.
   Wanneer de staat niet meer zou uitgeven dan er binnen komt zou staatsschuld niet eens bestaan.Wat de staat dan ook bezuinigen noemt is gewoon gelegaliseerde diefstal want bezuinigen begint bij de bron en dat is de staatsuitgaven verminderen.
   Wanneer de belastingbetaler toch voor staatsschuld moet opdraaien kun je de vraag stellen waarom er geen één minister van financieen op het idee komt om niet bij bv de ECB te lenen maar (tijdelijk) de belasting te verhogen voor de belastingbetaler zodat er geen rente betaald hoeft te worden aan banken is het tekort dan opgelost kunnen de belastingen weer naar beneden.Uiteindelijk is het toch de belastingbetaler die betaald.
   Nu zijn ze zover dat ze zelfs mensen bewust proberen te verleiden zichzelf kettingen aan te doen door reclame te maken met bv de leus betalen doe je later pas en dat is gewoon crimineel omdat ze kunnen weten dat er altijd mensen in zullen stinken per slot van rekening is het vlees zwak.Reclame zou zowieso verboden moeten worden want het leidt tot extra onnodige vervuiling en uitputting van de bronnen.
   De staat (regering) moet zorgen dat elke burger een goed bestaan heeft en niet bedrijfsvoering ten bate van grote bedrijven voeren wat nu wel zo lijkt te zijn.
   Rutte heeft gezegd dat er in Nederland geen armoede zou zijn het vreemde is dan wel dat voedselbanken in aantal toenemen en meestal is daar geen geld voor terwijl de rijken dividendbelasting afschaffing krijgen en dat noem ik verkeerd beleid maar het geeft wel aan waar onze regering voor staat.

 5. Beste Rudy, wat fijn om te lezen dat er aandacht is voor deze boodschap. Dank je daarvoor! Ik bestudeer deze al 6 jaar en het heeft mij meer wijsheid, kracht, betekenis en vrede gegeven. Het is inderdaad een zeer uitdagende boodschap en de vraag is in hoeverre de mensheid hier klaar voor is. Toch zijn wij als mensheid spiritueel vele malen sterker dan de rassen die haar proberen te onderwerpen – en dit blijkt niet uit uw artikel. De buitenaardse rassen beschikken daarentegen wel over een sterkere mentale kracht en kunnen ons op die manier beïnvloeden en in slaap houden (via mensen in machtsposities). De mensheid is een slapende gigant… of ze op tijd wakker zal worden hangt af van de bijdrage van genoeg individuen zoals u en ik…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.