Advertentie

Engelengeduld…


hoger en hoger

x

Engelengeduld…

Of hoe het prentenboek ‘Hoger en hoger’ tot stand kwam.

2013 © Marianna van Tuinen

 x

Vijf kinderen spelen op het strand. Opeens zien ze een prachtig licht, met allemaal kleuren. Als ze het licht roepen komt het naar hen toe. Het tilt hen op, hoger en hoger… Ze leren van het licht hoe ook de mensen op aarde in het licht kunnen stappen. Dan is er geen ruzie meer. Het licht maakt de wereld en de mensen vrolijk en vriendelijk.

first little angels Lia ScallonGuido van WantToKnow gaf mij in 2010 de Cd ‘First Little Angels’ mee van de Iers/Australische actrice Lia Scallon, die middels haar ‘Songs of Sirius’ healings geeft. Hij zegt erbij: “Als jij er illustraties bij kunt maken, dan wil ik het uitgeven als prentenboek.”  Sinds mijn opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Groningen maak ik voornamelijk kinderboeken.

De cd van Lia Scallon bevat een gesproken en gezongen engeltjesverhaal, waar ik diep door word geraakt. Het verhaal gaat over Vader en Moeder God die aan vijf engeltjes, die in opperste harmonie door de kosmos zweven, vragen om als mens een leven op Aarde aan te gaan. Daarna komen de engeltjes weer terug bij hun hemelse ouders. Dit verhaal kan ik amper zonder ontroering en tranen lezen.

Maar voor mijn inspiratie blijken al deze emoties te werken en ik creëer vier illustraties, die Guido vervolgens in printvorm aan Lia Scallon, die tegenwoordig in Australië woont, stuurt. Maar helaas blijkt  Lia een totaal ander beeld te hebben verwacht van mijn werk. Tja, bittere pil, dan gaat het boek niet door. Dat kan natuurlijk gebeuren; in ieder geval heb ik die ervaring toch maar weer mooi te pakken… Al meer dan 25 jaar maak ik boekillustraties van papiercollages, en nu dus een nieuwe ervaring erbij. Ik zet de engeltjesplaten die ik speciaal heb gemaakt, op een mooie plek in mijn atelier en wacht af wat er gebeurt. Geduld lijkt geboden.

marianna van tuinen

Ik ben mij er intussen zeer van bewust dat dit engelenverhaal op deze wijze niet zomaar op mijn pad is gekomen. Er moet een reden zijn. Maar welke?
Heel langzaam begint zich in mijzelf een nieuw verhaal te ontwikkelen. Hierbij krijgen de engeltjes van de cd-illustraties ineens een andere rol en in een andere volgorde. De engeltjes worden ‘gewone’ kinderen die tijdelijk engeltjes zijn! Het idee is geboren en ik noem het verhaal ‘Hoger en hoger’.

hoger en hogerIn januari 2012 zit ik bij de uitgever (Elikser), die meteen ‘ja’ zegt op mijn aanbod mijn boek uit te geven. Maar opnieuw loopt het anders. Die dag heb ik nog een nieuw project bij me, over dolfijnen, die tijdens meditaties van de Schumann Resonantie op mijn netvlies waren verschenen. “Maar dit boek moet eerst!” zegt de Elixer-uitgever en ik weet dat het waar is. De dolfijnen zijn dus voorgedrongen en de engeltjes moeten wachten. Er is veel in je leven dat je kunt plannen, maar soms loopt het anders. Het is kennelijk nog geen tijd voor ‘Hoger en hoger’.

regenboogdolfijnIn april 2012 verschijnt dan ook mijn eerste boek, ‘De regenboogdolfijn’. En de engelen? Die blijven en zijn geduldig. De uitgever vindt dat het boek ‘Hoger en hoger’ in december 2012 wel in de winkel zou moeten liggen, want december is immers de lichtmaand. Maar het lukt niet, want er is drukte bij de uitgeverij, er zijn kleine problemen bij de drukker, enz.. Het voelt en lijkt erop alsof het boek op de een of andere manier wordt tegengehouden. Geduld, het is zoals het moet zijn.

Eindelijk, nota bene op mijn verjaardag, in  februari 2013 is ‘Hoger en hoger’ als prentenboek helemaal klaar, vers van de pers. En waarom het nu allemaal zo gelopen is? Ten eerste, het moest mijn verhaal worden. De beelden moesten met mijn Aardse zélf resoneren en niet met dat van een ander. En dat blijkt ook een heel bekend thema voor mij!

Dat we – de engeltjes en ik – zo’n geduld moesten hebben kwam, naar mijn inzicht, voort uit de nogal stilstaande energie van die periode, het laatste kwartaal van 2012. Pas in februari 2013 komt dan alles in beweging. Zo fijn om te voelen dat je onderdeel bent van een groter geheel, en dat je, als je je daar op afstemt, gewoon meegaat met de stroom. Je hoeft je nergens druk over te maken noch je ergens aan te ergeren. Het komt zoals het komt.. En zo is dat..!

Het verhaal begint op aarde, waar vijf kinderen ineens een schitterend licht zien, waar ze in willen. En kúnnen! Ze gaan als vanzelf mee naar een groter Iets, hoger en hoger, tot een plek met opperste harmonie. Eenmaal daar besluiten ze toch weer naar de aarde te gaan om over dat licht te vertellen . Het is tijd dat de aarde vrolijk en vriendelijk wordt. En zo is het ook!

Met een hartelijke groet!

Marianna van Tuinen

* * *

‘Hoger en hoger’

Uitgeverij Elikser, 2013 (€ 19,50)

Zie ook mariannavantuinen.nl

Bestel dit bijzondere boek bij WantToKnow, zonder verzendkosten!

Maak € 19,50 over op rekening 4313174 van Dolphins & Whales publishing in Heemsteede. Vermeldt svp de titel van het boek ‘Hoger-hoger’. En vergeet ook niet te vermeld het volledige adres op de overschrijving. Je krijgt het prachtig geïllustreerde boek dan binnen 1 week toegezonden..!

 

2 gedachten over “Engelengeduld…

 1. Marianna,

  Wat een prachtig verhaal van jou i.v.m. het boek van de engeltjes, hieraan kun je zien dat de “onzichtbare wereld” het beter weet dan wij. Alles op de tijd die ervoor bestemd is. Alles is bewustzijn en net zoals jij zegt, wij zijn daar onderdeel van, en mogen mee creëren. Schitterend toch? Zelf heb ik heel veel met de “Regenboogenergie” zij omvat immers alle kleuren van ons Spectrum. Daarom Marianna deel ik graag dit gedicht met jou, gemaakt in verbondenheid op 25-09-10

  Meerdere malen heb ik de Regenboog beklommen
  de Aarde en de Aardemensen stonden mij niet aan
  De Regenboog laat de verbinding zien
  verbinding van de Hemel met de Aarde.

  Degene die scheiding aanbracht was ik
  Ik wilde naar boven om beneden te ontvluchten
  Maar boven aangekomen deed ik een ontdekking
  De Regenboog is een cirkel er is geen boven en beneden
  Hemel is Aarde en Aarde is Hemel.

  Nu kan ik dagelijks de Regenboog beklimmen
  en genieten van de prachtige verbinding
  Een verbinding die mij niet meer scheidt
  niet van boven en ook niet meer van beneden.

  Meer woorden voor dit mysterie schieten tekort
  Alleen dit: er is in mij een Weten
  een Weten dat verteld:

  Er is geen dood er is alleen “Oneindig Leven”

  Hartegroet Alice/Aly

  Marianna hierbij wens ik je veel Regenboogenergie die zorgt voor creatieve inzichten, en vooral veel plezier bij het prachtige contact met de Kosmos, Aly

 2. Dank je wel, Aly/Alice.
  Mooie ervaring had jij.
  Het is duidelijk dat je, als je ‘open’ staat, van alles krijgt aangereikt!
  Het is de kunst daarbij stevig op aarde te zijn (vandaar dat de kinderen in Hoger en hoger ook weer hier terugkomen).
  De verbinding tussen die twee geeft, zoals jij hebt ervaren, de harmonie en dat is het mooiste wat je hier kunt bereiken.
  Nogmaals dank voor je goede wensen, die uiteraard helemaal wederzijds zijn!
  Lieve groet,
  Marianna

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.