Advertentie

Verbinding met Alles!


Verbinding met Alles!

Carola Ruijsch van Dugteren © december 2010

Verscheen eerder in Choicez Magazine.

.
.

x
Ik ga naar beneden, door mijn tunnel in de aarde. Eenmaal beneden, sta ik knipperend met mijn ogen tegen het licht, om mij heen te kijken. Kraai en mijn Gids staan al op mij te wachten. “Ik zou graag mijn voorouders ontmoeten,” zeg ik tegen hen. Ze knikken, het is prima.
We gaan op een reis door de benedenwereld. Het is een lange reis. We reizen door vier elementen: door het water, door het vuur, de aarde en de lucht. Wat handig dat mijn krachtdier een vogel is, bedenk ik, nu kan ik vliegen op zijn rug! Ik voel me vrij en licht.  Een voorbeeld van  het begin van een sjamaanse reis.

Sjamanisme.
Zo oud als de wereld. Sjamaan is een woord uit de taal van de Toengoezen in Centraal-Azië. Een benaming voor een persoon die kan binnen treden in gewoonlijk niet-waarneembare realiteiten van de spirituele wereld. De sjamaan kan daar hulp vragen voor hem/haarzelf of anderen. Taalgeleerden zijn het niet eens over de etymologie (oorsprong) van het woord.

Waar stamt het van af? Wat was de oorspronkelijke betekenis ervan? Als je het wat verder onderzoekt dan blijkt dat alle inheemse volken een of andere vorm van sjamanisme kenden. Het is van alle volken en alle tijden, hoewel het in sommige perioden in het verborgene bleef.
Sjamanisme is op zich geen religie. Het kan wel bestaan naast een religie. En maakt soms onderdeel uit van een religieuze stroming. Zoals bij het Tibetaans Boeddhisme.

Een ding is wel zeker: er is zo goed als geen inheems volk dat het zelf sjamanisme noemt, laat staan dan een lid ervan zichzelf sjamaan noemt. Dat is meer iets van het Westen. Net zoals de Eskimo’s zichzelf ook in deze benaming niet herkennen. Bof ik even! Ik houd namelijk niet zo van –ismes!
Het liefst zou ik het een andere naam geven. ‘Verbinding met alles’. Dat is het!

Een klassieke afbeelding van een sjamaan (m/v). Vandaag de dag lopen ze misschien op een eigentijdse wijze naast je in de stad..

Wij delen op Aarde allemaal dezelfde lucht, dezelfde aarde, hetzelfde water, hetzelfde vuur en dezelfde Bron. Wij zijn in feite één. Dat bewijzen zelfs moderne wetenschappers met de kwantum-theorie.

Via jouw waarneming (perceptie) ervaar je de wereld om je heen. Je kunt dingen waarnemen die stoffelijk zijn: je huis, de bomen, de bloemen. Die neem je waar door te zien met je ogen, te ruiken en te horen of zelfs voelen met je handen. De fijnere waarneming is er daarbij ook. Sommige mensen zijn daar een natuurtalent in en anderen kunnen dat gewoon leren. Ik durf zelfs te stellen dat iederéén het kan leren. Echt, het is veel gemakkelijker dan wiskunde.

Denk maar eens aan het volgende. De telefoon gaat en je ‘weet’ meteen (en dan bedoel ik vóórdat je hebt opgenomen…) dat het je vriend of vriendin is die belt! Ik heb het ook wel eens met mijn fotocamera. Dan ga ik de deur uit en ik zie mijn cameratas ‘opeens’ staan. Ik denk nog: ‘nee, geen zin om daarmee te zeulen’. Geheid dat zich dan later een bijzonder fotomoment voordoet en ik spijt heb dat ik die camera niet heb meegenomen! Herkenbaar?

Zo weet je vast zelf ook nog een aantal van dit soort voorvallen op te noemen. Je kunt er lang en breed over discussiëren waar dit soort voorkennis vandaan komt maar houd het er maar op dat je een subtiel signaal oppikt uit het overal aanwezige veld van kennis. Kwantumtheorie, weet je nog? Gewone westerse wetenschappers houden daar doorgaans niet van, want ze kunnen het niet meten. Logisch toch, de apparaten om het te meten zijn over het algemeen nog niet uitgevonden.

Je kunt dit subtiele veld van informatie heel goed leren waarnemen en verkennen met behulp van sjamaanse technieken. Ook kun je naar een sjamaan toegaan als je met een vraagstuk zit, of gewoon vindt dat je niet lekker in je vel zit. De sjamaan zal dan voor jou in dit veld op zoek gaan naar wat jou kan helpen.

Maak eens een reis!
Een van de basistechnieken van de sjamaan is ‘reizen’. Reizen op de sjamaanse manier betekent feitelijk: een reis naar binnen maken. Gewoon thuis, alleen of in een groep, met je ogen dicht, als in een meditatie. In jou ligt een wereld van kennis, die bereikbaar is door middel van een lichte trance en het maken van een reisje! Sjamanisme is echt iets voor luie mensen: de spannendste reizen maken terwijl je gewoon lekker op je rug blijft liggen!

Je kunt door het maken van een sjamaanse, innerlijke reis, elke vraag en elk concept onderzoeken en uitwerken en je krijgt precies de antwoorden die voor jou op dat moment beschikbaar zijn. En je kunt ook nog leren om jezelf te helen door het maken van een sjamaanse reis.

Er zijn natuurlijk meer manieren om een innerlijke reis te maken, maar met de sjamaanse technieken is het vrij eenvoudig om dit proces aan te leren.
De meeste sjamanen die ik ken reizen door middel van een lichte trance, die wordt opgewekt door een meditatie of het geluid van een trommel. Daar heb je geen geestverruimende middelen voor nodig!

In het subtiele veld van waarneming maakt de sjamaan onderscheid tussen vier parallelle gebieden.
– het materiële; het lichaam en de fysieke  zintuigen,
– het mentale; beheerst door je hersenen en het denken,
– het causale, het terrein van de ziel en het gevoel,
– het vitale, waarneembaar door de geest en zijn motivatie.

Sjamanen noemen deze velden: body, mind, spirit en soul.

Als  een sjamaan helingswerk doet zal hij of zij vaak reizen in het gebied van Soul. Omdat daar het meeste te doen is! Soul is het gebied van het gevoel en de emoties. De verschillende velden (zie kader) communiceren namelijk niet zo best met elkaar. Je kunt jezelf bijvoorbeeld ergens van proberen te overtuigen zodat je rationeel wel weet dat iets niet goed voor je is. Toch merk je dat je gevoel heel anders is.

Haal je verloren delen terug.
De meeste problemen of verstoringen die je kunt ervaren, zijn ontstaan op het gebied van Soul. Meestal zelfs in de vroegste kinderjaren. Vaak ben je vergeten waar het om ging. Je hebt de gebeurtenis verdrongen zeggen we dan en een psycholoog spreekt van een dissociatie (isoleren van de gebeurtenis en het gevoel dat erbij hoort).  Vaak ondervind je hiervan lastige programmeringen in je gedrag.

Iemand drukt bij jou op een van je verborgen knoppen en je reageert als een klein kind! Vaak heb je geleerd om ermee om te gaan. Eventueel heb je geleerd de programmeringen te veranderen in andere, waar je minder last van hebt. Maar je hebt misschien al gemerkt dat je met praten erover niet veel verder komt. De knopjes worden toch steeds weer ingedrukt!

Sjamanen vinden daarom dat praten over psychologische problemen, oftewel Mind, dat probeert Soul te overtuigen, geen zin heeft. Het probleem moet in dit geval op het gebied van Soul worden opgelost. In een healingsessie opent de sjamaan het veld van Soul, om het probleem dáár aan te pakken. Deze werkwijze is uniek.

De sjamaan noemt het isoleren van de gebeurtenis en het gevoel dat erbij hoort Soul Loss. Je bent letterlijk een stukje van je ziel verloren. En meestal is het niet zomaar kwijt, maar je hebt het zelf weg gegeven! Bijvoorbeeld aan een van je ouders die je slecht behandelde maar waar je als kind natuurlijk toch veel van hield. En dat werkt nog steeds door in de relatie die je als volwassene met die ouder hebt. Of die nu in leven is of niet. Want sjamanen zijn ook in staat om in vorige of zelfs volgende levens te kijken.

Een ander, wat minder genoemd aspect van Soul Loss is Soul Theft, diefstal dus! Iemand claimt je behoorlijk en daarmee raak jij stukken van jezelf kwijt. Deze persoon doet dat meestal onbewust en dat is vaak het gevolg van zijn of haar eigen Soul Loss.  Wat zij zelf mist zoekt ze bij een ander. De sjamaan gaat op een reis om het stuk of de stukken van jouw ziel op te sporen en bij je terug te brengen (Als jij de techniek aanleert kun je dit zelf ook).

Iets teveel? Gooi het eruit!
Als de sjamaan je verloren zielsdeel heeft terug gebracht, past het meestal niet meteen! Op de plek waar het vroeger zat, heeft zich allerlei rommel opgehoopt. Allerlei energieën die helemaal niet bij jou horen. Overtuigingen of gedragingen waar je niet erg blij van wordt. Logisch eigenlijk, er zat een gat en je hebt het provisorisch gedicht. De sjamaan moet dus eerst opruiming houden. Hup, alle rommel eruit. Eventueel terugsturen naar de echte eigenaar of gewoon wegzappen. Deze werkzaamheid noemt de sjamaan Extractie.

Als alle opruiming gedaan is past je zielsdeel weer naadloos waar het hoort en ben je zo goed als nieuw! De vervelende gebeurtenis is misschien niet uitgewist, want die is gewoon gebeurd. Maar de gevolgen ervan, de vervelende programmeringen, zijn stopgezet. Accepteer dat het weg is en haal het vooral niet terug! Weg is weg en opgeruimd staat netjes!

Sjamanen vind je bij alle inheemse volken, op ieder continent op Aarde. Nu en vroeger, in de Oudheid, en nog lang daarvóór. In de VS is sinds de 60-er jaren een nieuwe manier ontstaan om sjamaanse technieken te combineren met wetenschap uit de psychologie en psychiatrie. De sjamaanse technieken werden geleerd van sjamanen uit de Indiaanse volken van de VS. Grondlegger van dit zogenaamde ‘core sjamanisme’ is Michael Harner.

Ben ik een sjamaan?
Bij meerdere inheemse volken is en was een sjamaan iemand die door een persoonlijke crisis buitengewone kwaliteiten verkreeg. Meestal stonden alle leden van de stam ook zelf in direct contact met de natuur om zich heen. Soms kon de sjamaan dat net iets beter dan zij zelf en werd daarom gezien als de bemiddelaar voor de stamleden. Dan werd dat een min of meer officiële functie en konden de stamleden zich wijden aan andere taken. Ook was sjamaan zijn wel overerfbaar, het ‘zat in de familie’. Een sjamaan was tevens medicijnvrouw of –man maar een medicijnman hoeft niet per definitie sjamaan te zijn.

Ook westerse sjamanen zijn tegenwoordig vaak door een persoonlijke crisis ‘open’ gegaan. Of ze hebben besloten het roer om te gooien en een opleiding te gaan volgen. Ik noem het graag een ambacht, wat je gewoon kunt leren! Niet uit een boek, hoewel boeken zeker behulpzaam kunnen zijn, maar door het te doen.
Mag je jezelf dan sjamaan noemen? Dat staat ter discussie. Sommigen vinden dat alleen mensen uit inheemse volken zichzelf nog zo mogen noemen. Sjamaan is een titel die je moet krijgen of verdienen, vinden zij. Anderen maakt het niet uit.

Heel lang heb ik mijzelf sjamaanse healing facilitator genoemd (in het Engels klinkt het beter!). Er zijn echt – en nu vallen misschien een hoop mensen over mij heen – géén healers op deze planeet, alleen facilitators! Ik ben er namelijk van overtuigd dat het NIET de sjamaan is die het doet. Je doet het uiteindelijk zelf! Jouw ziel wil geheeld worden en biedt je daarvoor de gelegenheid. De sjamaan opent de ruimte waarin dit wonder kan gebeuren en is het doorgeefluik of de verloskundige voor de nieuwe jij.

Ik wens je een mooie reis!

Carola Ruijsch
sjaMama

www.sjamama.nl

* * * * * * *

SjaMama is opgeleid door Stefan Wils uit Amsterdam en is daarna haar eigen weg gegaan door zelfstudie en ervaring in de praktijk. Tevens heeft zij certficeringen behaald op het gebied van energiewerk o.a. Shamballa Multidimensional. Ze werkt onder andere met technieken uit het sjamanisme, energiewerk en de Helende Reis.

40 gedachten over “Verbinding met Alles!

 1. Ha Lianne, leuk dat je reageert!

  Er postte een tijdje geleden iemand onder de naam sjamama en toen werd er in de reacties geciteerd uit mijn website omdat men dacht dat ik dat was! Over verwarring gesproken! Want ja, ik ben wel de sjaMama van sjaMama.nl. Ik heb toen onder de naam eyeinorange gereageerd, dat is de naam die ik meestal op forums gebruik.

  Groetjes, Carola

  1. Hi Carola,

   Jij bedankt voor de opheldering.
   Mooi dat je zegt dat de innerlijke reis nav een “crisis” de sjamaan in ons openbaart.

   gr Lianne

  2. Ja meer hondjes heten Fikkie.
   Gelukkig voel jij anders aan en met geheel andere energie dan die vorige die zo vast zat als weet ik niet wat.

   Bedankt voor je sjamaanse toevoeging zoals ook niet sjamanen het geen allemaal ervaren, iedereen ondergaat het zelfde alleen in een ander jasje.

   Fijne Jaar wisseling !

  3. @Paul

   Leuk dat je dat zo brengt Paul. Voel ik persoonlijk ook zo. We zijn allen ons eigen tempeltje met daarin de juiste benodigheden, om maar zo te noemen, om jezelf in balans te houden, en waar echter niet het geval, ook te genezen!

   Ik merk zelf wel door eigen ervaring dat dit soms een lange weg kan zijn, voor sommigen ook niet, ik ken ook nog steeds mensen die anderen “oordelen”, vind dat jammer voor ze, maar wellicht komen deze zielen de waarheid ook nog eens tegen.

  4. Idd Wout, de weg mag dan heel lang zijn maar af en toe lekker kort door de bocht wezen is toch wel een eerbetoon aan jezelf, zolang je de ander maar niet afsnijdt daarme.
   Kortom als je de weg maar kunt vertellen zoals die oorspronkelijk was ondanks alle ingereden karresporen en aangebrachte obstakels, komen we er wel met of zonder klaar overs.

 2. Dank je, Paul! En ja, iedereen is in staat om op de sjamaanse manier te (leren) kijken. Niet voor niets noem ik het een ambacht. En sommigen zijn natuurtalenten. Net zoals een hoefsmid of een bakker. En trouwens, ook die kunnen ‘bezielde’ producten maken. En dan raakt dat weer aan de alchemie. Zo maak ik mijn zeep, hihi.

  Voor mij is sjamanisme de bron waaruit ik telkens weer mag putten en waarnaar ik steeds terugkeer…

  Geniet van weer een overgang van oud naar nieuw!

  1. Hihi ! Thanks.!En dit zonder een “gecontroleerde” focusende Illuminatief concentrerende Bilderberg opleggende Ritalin, maar ik heb het nu wel gescoord vanwege de dagen waar we zitten in.

   de tijd om deze zooi te testen gaan nu komen en ik maak en hoop op een snel welbekomen.
   Maar eerlijke weed— (Goeie hash) is en blijft een natural (Ritalin)”kiddy-coke” speed.

   http://www.youtube.com/watch?v=2_-XUQiTi1g&feature=related
   Kijk hier ook verder beste mede herder.

  2. Budhy,
   De troep die de coffeeshops verkopen is doorgaans veel te zwaar. Het bevat veel te veel THC en zelfs bestrijdingsmiddelen. De planten zijn in zeer korte tijd ‘uit de grond getrokken’ om zoveel en zo snel mogelijk winst te maken. Het is daarmee al net zo gesteld als met de Hollandse tomaten van een paar jaar geleden. Voel eens wat voor energie daarin zit!

   Als jij zelf een plantje grootbrengt en het veel liefde en aandacht geeft dan zal het jou ook goed doen. En ook hiervoor geldt, alles met mate. Beschouw de plant als je leraar en gids, zoals de sjamanen doen. Je zult merken dat je dan alleen maar minder nodig hebt en niet meer. Het wordt steeds subtieler..

  3. Yeah Orange je hebt helemaal gelijk wanneer je het zelf verbouwt ben je veel meer rijk.
   Vroeger deed ik het ook onder lampen Dat is dus geen echte zon,
   Tegenwoordig led-licht lampen maar kijk uit voor de Nazi-Bon.
   Altijd even vrijen met de ladies, dus praat er maar tegen,
   In de tuin gaat het ook prima en gebruik daar bij je zegen.
   Vroeger rookte ik Chillums en nu een enkele stick.
   Stoned hoef ik niet te wezen maar een lichte high geeft de beste kick.
   http://www.youtube.com/watch?v=Cklsv0AK6w8&feature=related

 3. Apart dat ik vanmiddag met een shamanen reactie kwam terwijl ik bovenstaand shamanen artikel nog helemaal niet gezien had!
  Bovenstaand artikel Nu net gelezen.

  HyperAlert 14:44 31 december 2010
  http://www.wanttoknow.nl/overige/denver-het-nwo-vliegveld-creapy/#comment-50543

  Carola ik weet niet of je zonder foto, met alleen mijn nickname, genoeg vibratie door krijgt van mij, kan of wil je mij een algemene advies hint geven voor het nieuwe jaar?

  1. Yep, die vibratie komt, nogal wiedes, door je schrijfstijl mooi naar boven. Je lijkt daarin trouwens erg veel op Anarchiel, alleen die was gewend om nog meer overal tegenaan te trappen.
   Jij doet je studies en hebt steeds honger naar meer. Wil je dit jaar echter de grootste vooruitgang boeken, dan doe je er goed aan jezelf een tijdje onzichtbaar te maken. Even geen internet, in retraite gaan. Mediteren en oefeningen doen om helemaal in je hart te komen.
   Overigens iets wat ik iedereen kan aanraden alleen jij schijnt het extra nodig te hebben?!

  2. Geweldig jah, precies!, weer met blote voeten op het Zeeuwse strand! 😉

   Klopt 100% Carola!

   ik hou ook van poetsen, niet alleen de plaat poetsen, niet dat het daar altijd van komt dat poetsen, maar als ik een poets object gevonden heb kan ik in mijn hoofd tot rust komen, ik ga meer poetsen dit jaar, te beginnen met de badkamer…

   Bedankt voor je super tip van het nieuwe jaar, en jah ik heb het extra nodig, totale uitputtingsslagen zijn mij zeker weten regelmatig ten deel gevallen, jah ik voel verwantschap met Anarchiel in deze, heb hem nog nooit fysiek ontmoet maar wel een beetje gevolgd hoe hij zich totaal te pletter gelopen / geschreven heeft door overal tegen aan te trappen… Net zo lang tot hij niet meer kan en ook bijna niet meer benaderbaar isz, zoo jammer, dat eindpunt van uitputting probeer ik net voor te zijn, is zoo zonde van mezelf en iedereen om me heen..

   Die zucht die honger naar meer informatie en meer en meer en meer, klopt, soms heb ik het gevoel dat ik het halve internet geabsorbeerd heb…

   Ik ga proberen een soort balans te vinden zonder alles wat ik gezocht en gevonden heb weer weg te gooien, zou ook zonde zijn…

   Doseren is het toverwoord, dusz ik zal jullie hier nog zeker niet verlaten hoorrr

   ondertussen zit ik nu weer weg te zwijmelen bij het bijzondere alchemische driehoekige denver draadje, zo mooi

   http://www.wanttoknow.nl/overige/denver-het-nwo-vliegveld-creapy/#comment-50465

   Wat daar gebeurt lijkt ook 1 op 1 op de horoscopische Zonsverduistering beschrijving voor het begin van deze maand van Manuela

   Quote:

   “In de ‘Etherische Potentieel groepen’ in mijn praktijk bouwen we aan het eenheidsbewustzijn. (zie de agenda op mijn website) ) Ook laten we ieders kernkwaliteit ontvouwen als los facet van de groep. Deze ringvormige zonsverduistering laat ons de universele kwaliteit in de groep ervaren. Ieder doet zijn ding en alles kan dan in synchroniciteit ontvouwen (Zwarte Zon in het 6de huis).

   Oordelen en kritisch zijn naar de ander maakt dat de lijm van het universele verdwijnt en dat er alleen losse onderdelen overblijven (Priapus in Maagd 7de huis). Alles kristalliseert zich uiteindelijk uit in een nieuwe begin, ofwel de initiatie van een nieuw begrip van eenheid (zon en maan in Steenbok conj. Diamant in het 12de huis).”

   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/morgen-de-zonnewende-een-beetje-chaotisch/

 4. Iedereen de beste wensen voor het Nieuwe jaar en elk moment .

  Als eerste keek ik vanochtend uit mijn raam en zag de ijspegels wegsmelten onder de ochtendzon Het was een fonkeling van licht . Op een paar meter afstand zag ik een bonte specht vrolijk dartelen in een boom. Om vervolgens weer te verdwijnen in het geheel .

  1. Zinsbegoocheling was het eerste wat in me opkwam. Maar je hebt gelijk. Zien wat zich niet laat leiden, anders dan door instinct. Hoever is de mens niet afgedwaald? Geheel afgedwaald denk ik. Geen zicht meer op zichzelf. Daardoor kunnen mensen zich niet meer spiegelen en herkennen aan ongereptheid, alleen hunkeren naar. Ergens toch herkenning denk ik dan maar.

  2. fijn jullie weer even te lezen janee en watenstaafie de allerbeste wensen voor 2011 ,dat het maar weer een leerzaam jaar mag worden.
   Vol van harmonie en liefde.

  3. Als er eentje is die het nieuwe jaar kan verwelkomen is dat Janee, beste vriend, een heel goed jaar toegewenst en dat je Abraham eerder gaat zien dan ik.

   In iedergeval weer fijn om je terug te zien hier, is nu alweer feest zo vroeg in het jaar!

  4. Hee Marcel W

   jij ook de beste wensen. Ik doe mijn best voor jou. Alles wat binnen mijn vermogen ligt om bij te kunnen dragen aan, doe ik. Ik wil bijdragen aan, en dat ga ik ook doen.
   Wellicht komt bovenstaande ietwat cryptisch over maar lees er doorheen en struikel het komende jaar niet over twijfels. Je ziet het over het algemeen gezien goed. Laat dit je accelereren. Je hunkering naar nog meer weten, naar nog meer inzicht is niet meer of minder dan een signaal dat er een andersoortige wereld gewenst wordt en ook aanstaande is. Ik hoop dat je begrijpt wat ik je zeg.

  5. Gelukkig nieuwjaar! Iedereen! Janee fijn om weer een keer een berichtje van je te lezen.

  6. Gelukkig nieuwjaar! Iedereen! Janee fijn om weer een keer een berichtje van je te lezen

  7. De beste wensen voor jullie allen voor het aankomende jaar.

   Ben even druk met andere dingen, Tjeukemeer rond geschaatst, alles weer even op regel. De balans, die is belangrijk.

   Ik ben even de stille getuige omdat het even niet anders is.
   Geniet van het leven, laat het je leermeester zijn.
   Liefde in vrede voor jullie allemaal.

  8. AH , eindelijk de bestewensenpagina gevonden .

   Bij deze aan allen een gezond , inzichtelijk , dynamisch en hoopvol 2011 toegewenst .

   Ik liep vanochtend met mijn viervoetert door het park , en heel even leek het erop dat de treurwilg er weer schik in begon te krijgen .

  9. Ja, op met z’n allen naar de eind bestemming 2012, nog even 1 Jaartje verwijderd van het geheel of is het juist weer another lously day >>!

   Iedergeval de beste en slechte voornemens voor iedereen, doe wat je dit jaar niet lekker laten kan, leef in realtime, leef in het nu, anno 2011 !!!

 5. Carola,

  Ik ben blij met jouw verhaal. Eenvoudig, helder en zo waar.
  Vooral de laatste zin “Er zijn echt – en nu vallen misschien een hoop mensen over mij heen – géén healers op deze planeet, alleen facilitators! Ik ben er namelijk van overtuigd dat het NIET de sjamaan is die het doet. Je doet het uiteindelijk zelf! Jouw ziel wil geheeld worden en biedt je daarvoor de gelegenheid. De sjamaan opent de ruimte waarin dit wonder kan gebeuren en is het doorgeefluik of de verloskundige voor de nieuwe jij”

  Ik herken er zoveel in en ook het feit dat diegene die zelf een crisis heeft doorgemaakt en daarmee de sjamaan in zichzelf ontdekt. Ik ken deze ervaring en uit ervaring van samenwerking met mensen weet ik dat niet ik maar de ander zichzelf heelt en vaak ook mijzelf. Dat maakt het ook zo gelijkwaardig. Als er echt iets gebeurt tussen twee mensen dan is er heling in het spel en daarom krijg je altijd mensen op je pad die je wat brengen of die jij wat te bieden hebt. Ik ben telkens weer verwonderd hoe precies dat werkt. Er vind een innerlijke uitwisseling plaats die beel meer is als een gesprek. De heling voltrekt zich aan beide partijen. Het mes snijdt aan twee kanten.

  Dank je voor dit mooie verhaal

  1. ik wens iedereen ook het beste toe, al is het gewoon weer een rondje om de zon te hebben afgelegd. De correcte kalender is die ze in het oosten vieren, en die van de inheemse stammen.

   Dit stuk voelt verder als “waar” voor me aan en ieder is daarbij dan ook zijn eigen heler. in een goede meditatie doe ik het in feite ook al.

   Dit jaar gaat fantastisch worden met de openbaringen, eindelijk. Het grote lijden en de onwetendheden zullen toch eens uit deze wereld geholpen moeten worden.

  2. Wout ik sluit me bij je aan….Mooi gezegt!
   Jij ook een fijn, inzichtelijk en top 2011!

  3. Mirakel hardstikke bedankt hiervoor! Komt echt uit je hart en is zo fijn! Het gaat met mij best ok, al missen we nog een hele hoop. Laten we hier met ons allen aan werken. Alles komt wel goed, dat voel ik. Laat dit het jaar worden waar de ware liefde terugkomt, en moge de nu nog onwetenden, gaan weten.

   Ik heb nog niet meer gekeken in de denver post, later even doen.

   Liefs, Wout.

 6. Al die isme’s . -isme hier, -isme daar, -ismes zie je overal.

  Wie bekend is met het werk van Dr. Clare Grave weet dat veel mensen behoefte hebben aan identificatie, tot aan het ‘zieke’ toe, ergens bijhoren. Voor ieder een eigen -isme zeg maar met z’n eigen richtlijnen, want dat natuurlijk wel. Wat zou een mens zonder richtlijnen zijn is t niet?

  Moeilijk om ‘verbinding met alles’ te koppelen met een -‘isme’ met al z’n regeltjes en richtlijnen, maar de energie die Carola uitzend voelt fijn, geen richtlijnen en regeltjes gewoonweg verbinding. Woorden zijn niet belangrijk.

  Heerlijk als iemand zich profileert als facilitator, zo hoort het denk ik ook, niks geen goeroe gedoe en betweterigheid, er is niemand die alles weet want dat is in zijn ‘geheel’ niet mogelijk. Alleen de ‘soul’ weet. De mind is slechts een hulpmiddel.

  Een ‘reis’ met nieuwe inzichten maken lijkt me een uitdaging, wellicht ga ik die aan dit jaar, lijkt me een goed voornemen voor dit jaar. Wellicht dat ik dan een streep kan trekken onder al die ‘soultheft’ waar ik denk ik nog al eens mee te maken heb.

 7. Oh, dit is nu de beste-wensen-pagina geworden? Ha, dan sluit ik me daarbij aan.

  Dat het voor ons allen en vooral voor Moeder Aarde en al haar kostgangers maar een heel mooi jaar mag zijn!

  Houd je tempel schoon en tel je zegeningen, stof je ego af en laat hem glimmen, net zolang totdat ‘ie transparant wordt en je ziel doorlaat…

  Schenk wat vaker een glimlach aan een ander en vergeet jezelf niet!

  Hartelijk 2011!

 8. Een ander, wat minder genoemd aspect van Soul Loss is Soul Theft, diefstal dus! Iemand claimt je behoorlijk en daarmee raak jij stukken van jezelf kwijt.

  Als je dat al weet, hoe sta je dan tegenover kinderhuwelijken?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.