Advertentie

Coca Cola in haar schizo-verschijning..!


De voedingsindustrie heeft een broertje dood aan onze gezondheid; dat valt uit heel veel zaken te concluderen. Vooral uit het feit dat maatregelen om ongezonde componenten uit het door hen geproduceerde voedsel te halen, alleen plaatsvinden op basis van overheidsdwang..! Neem nou Coca Cola, de grootste frisdrankproducent ter wereld. Hieronder 2 berichten die duidelijk maken dat een bedrijf als Coca Cola, de multi-national, er werkelijk helemaal NIETS om geeft wat je voor stoffen binnenkrijgt, noch hoe met de morele verantwoording hieromtrent om te springen!

2 Berichten waaruit duidelijk blijkt dat de inspanningen die Coca Cola zegt te verrichten in het kader van het verduurzamen van onze wereld, niets meer zijn dan ‘GreenWashing’, het goede sier spelen met valse ‘goede intenties’.. Een tandje erbij om te proberen met relatief simpele middelen je reputatie op te vijzelen, je naam te vestigen als goedwillende company, die om de wereld geeft..!
Nou, ná het lezen van beide berichten zul je zien wat deze multi-national werkelijk in het schild voert! Een huiveringwekkend verhaal, vooral dáár waar het de kankerverwekkende eigenschappen van CocaCola betreft..!

* * *

De schizo-verschijning van Coca Cola…

2012 © WantToKnow.nl/.be – Guido Jonkers

x

‘Zeventien grote voedingsproducenten, waaronder Unilever en Coca-Cola, hebben in Groot-Brittannië een overeenkomst gesloten om hun producten gezonder te maken.’ Dit is het ‘officiële bericht’ dat persbureau Bloomberg de wereld instuurt. Andere deelnemers aan deze ‘actie’ zijn o.a. Nestlé, Mars, warenhuis Marks & Spencer en Tesco, de grootste supermarktketen van Groot Brittannië. De concerns zullen de grootte van de porties, hoeveelheid vetstoffen en calorieën verlagen.

Een foto die eigenlijk geen bijschrift nodig heeft..!!

Deze bedrijven doen dit onder druk van de Britse overheid, die een campagne onderneemt om de schrikbarende groei van overgewichtgevallen in Groot Brittannië tegen te gaan. Dit is het officiële bericht, waarbij het erop lijkt dat deze bedrijven dit ‘in goede harmonie’ onderling hebben besloten.. Maar niets is minder waar! De druk van de overheden is dé doorslaggevende factor bij deze aanpassingen, dát heeft dus niets met maatschappelijke verantwoordelijkheid, noch met moreel ethisch ondernemen te maken..!

Coca-Cola zegt £15 mln te zullen investeren om de formules van verschillende frisdranken aan te passen. Het aantal calorieën daalt hiermee met 30% per portie. Tegelijk zal het concern zich meer richten op de verkoop van bestaande light-producten, aldus Coca Cola. Dat dát dan dranken zijn waar de uiterst schadelijke aspartaam de hoofdrol speelt, is voor Coca Cola kennelijk van later zorg..!

De overheid in Groot-Brittannië wil de gezondheidsproblemen die het gevolg zijn van ongezonde voeding aanpakken. In het land kampt 60% van de volwassenen en een derde van de kinderen tussen 10 en 11 jaar met overgewicht. De Britse staatssecretaris van gezondheidszorg laat weten, dat: ‘Deze maatregelen slechts het begin zullen zijn van een grotere inspannen van de voedselindustrie’. Maar als je dus goed leest, verwacht de staatssecretaris, dat de voedselindustrie haar eigen verantwoordelijkheid neemt..! Nou forget it..!

Om je een idee te geven hoe het gezicht van Coca Cola er werkelijk uitziet, plaatsen we dit bericht, dat onlangs verscheen!

x

Doortrapt!

x

Coca Cola verwijdert bekende kankerverwekker uit drank

om een ‘kankerwaarschuwingslabel’ te vermijden..!
X

Bron: Natural Society.com Anthony Gucciardi

2012 © vertaling WantToKnow – Guido Jonkers

 x

In een poging om het plaatsen van een waarschuwingslabel te vermijden, heeft Coca Cola een noodgreep uitgehaald, door haar -meer dan een eeuw oude- recept van Coca Cola te wijzigen..!! Het blijkt dat in haar receptuur een stof voorkomt, die al tientallen jaren bekend staat als kankerverwekkend. Het blijkt dus keihard dat dit bedrijf alleen geïnteresseerd  is in de massaverkoop van het -naar nu blijkt- giftige bruine watertje, dan in de gezondheid van haar klanten..

Coca Cola verkiest haar receptuur aan te passen om te vermijden dat er op het label, evenals dat bij sigaretten het geval is, een waarschuwing komt, dat CocaCola een stof bevat die kankerverwekkend is..! Deze stof, caramelkleur, ook bekend als de chemische stof 4-methylimidazole (4-MI of 4-MEI), is door de organisatie CSPI, of ‘Center for Sciences in the Public Interest’, bestempeld als een ‘krachtige kankerverwekker’..!! 

En natuurlijk was CocaCola er als de kippen bij, toen bleek dat de toevoeging van de chemische caramelkleurstof aan CocaCola kankerverwekkend was, om dit te ontkennen. Maar er is gewoon geen ontkennen aan, want waarom gáát CocaCola dan haar eeuwenoude recept aanpassen..? Het was CSPI’s directeur Michael F. Jacobson die de Amerikaanse warenautoriteit FDA vertelde dat laboratorium-onderzoek in 2011 duidelijk had aangetoond dat hoge concentraties van het chemische 4-MI in frisdranken kanker veroozaakten bij muizen. Er was door de staat Californië al wel een advies uitgegeven om de inname van deze stof te beperken tot 29 micrograms 4-MI per dag, maar alleen al in CocaCola bleek een niveau van deze frisdrank voor te komen, die deze limiet met 5x de hoeveelheid overschreed..

“Veel mensen hebben nog iets van een romantische voorstelling bij de aanwezigheid van ‘caramel’-stoffen op voedsellabels”, aldus CSPI-directeur Michael Jacobson, “Maar deze stof staat in geen verhouding tot de stof die je krijgt wanneer je suiker gaat smelten tot caramel in een pannetje. De realiteit is veel heftiger. De caramelkleuring die gebruikt wordt in softdrinks heeft een volledig ‘cosmetische’ functie. Wij hebben de indruk, dat wanneer consumenten de keus zouden krijgen, ze een heldere Cola zouden willen drinken, in plaats van een donker-bruine drank met een kankerverwekker erin..”

Maar hoe schandalig… CocaCola was er natuurlijk als de kippen bij, toen de laboratoriumuitslagen bekend werden gemaakt, om de kankerlink te ontkennen. “Het is doodgewoon niet waar!” zo klonk het vanuit het hoofdkantoor van Coca Cola. Ook nu het van de FDA een waarschuwingslabel dient te gaan vermelden op haar verpakking, blijft CocaCola ontkennen dat er ‘GEEN ENKEL GEVAAR IS VOOR DE VOLKSGEZONDHEID’ en dat er geen enkele reden is om de ‘veranderingen aan te brengen’.. Maar dat was dus kennelijk iets te voorbarig. De FDA wil dat frisdrankfabrikanten een waarschuwingslabel op hun producten vermelden..! Volgens Coca Cola een ‘wetenschappelijk ongefundeerd label… Maar Coca Cola wil dát weer niet, een wettelijk verplicht label plaatsen.. Dus wordt de receptuur aangepast, die straks ongetwijfeld met een hoop bombarie zal worden verkocht als ‘Nieuwe Receptuur’..! 

Bovenaan de lijst met meeste calorieën in de VS staat HFCS in koolzuurhoudende frisdranken.soda pop. Volgens studies zijn deze hoog-calorische soft-drinks er de oorzaak van dat het menselijk lichaam enorme hoeveelheden vet aanmaakt. In een studie werden HFCS-drankjes verbannen en de proefpersonen verloren gewicht. 35 jaar geleden American soda’s were made with sugar, just like Mexican Coke is today. 35 Jaar geleden begon het overgewichtprobleem in de VS te ontsporen.

Het officiële commentaar van Coca-Cola vertegenwoordigster Diana Garza-Ciarlante aan het persbureau Associated Press:

“Ondanks het feit dat we geloven dat er van een gevaar voor de volksgezondheid geen sprake kan zijn, hebben wij onze caramel-leveranciers gevraagd deze stap te zetten, zodat onze producten niet het onderwerp zullen zijn van een wetenschappelijk ongefundeerde waarschuwing”.

HFCS, suiker de WARE moordmachine in CocaCola..!
Zoals je mogelijk weet, is dit chemische kleurmiddel niet de enige bedreigende stof in de producten van Coca Cola. De frisdranken bevatten ook de zogenaamde HFCS, high fructose corn sirup. Dit is een maïssuikersiroop die tegenwoordig wordt toegepast als zoetmiddel in alle industriële productieketens voor voedingswaren.

HFCS is verwoestend voor de gezondheid van kinderen en volwassenen. Vaak wordt van deze maïssiroop gemeld dat er ook nog eens restjes kwik in aanwezig zijn, wat er voor veel wetenschappelijk organisaties aanleiding toe is geweest om de FDA tot de orde te roepen, inzake de bedreiging voor de volksgezondheid. (zie HIER het artikel hierover op WantToKnow)Eén van die organisaties, het ‘Institute for Agriculture and Trade Policy’, dus het Instituur voor Landbouw- en Handelspolitiek’, is in het bijzonder verontwurst over de effecten van de toegenomen blootstelling van kinderen aan kwik. Met name door het overmatige gebruik van frisdranken zoals Coca Cola, die massa’s van deze maïssiroop binnen krijgen.

Dr. David Wallinga van dit Instituut: “Kwik is in elke vorm uiterst giftig. Als we zien hoeveel van deze HFCS wordt geconsumeerd door met name kinderen, zou deze ‘kwikbron’ weleens een nooit eerder in aanmerking genomen, maar aanzienlijk bijdrage kunnen leveren aan de kwikbelasting van kinderen.”

Het resultaat van een Aspartaamproef bij ratten. (Zie ons eerdere artikel, klik op de foto)

Tja, en dan is er natuurlijk nog het giftige goedje ‘Aspartaam’.
Om niet dik te worden, van al die suikers, is er sinds tientallen jaren een ‘Dieet-versie’ van alle frisdranken bedacht. Een marketinguitvinding van de eerste orde, maar feitelijk ook het toegeven van de volstrekte verwoestende invloed van de mierzoete, HCFS-suiker bevattende frisdranken, zoals Coca Cola. De zoetstof die sinds tientallen jaren gebruikt wordt in deze ‘Dieet’-versies van frisdranken, is de stof ‘Aspartaam’..

Dat deze zoetstof blijkt golfbal-grote kankergezwellen te veroorzaken bij ratten, doet aan dit feit kennelijk niets af.. (HIER op de site dit artikel). Het blijkt uit studies, waarbij ratten Aspartaam toediend kregen, dat 67% van alle vrouwelijke ratten tumoren ontwikkelden ter grootte van golfballen. (zie foto) In een studie die 2,5 jaar duurde, kwam onderzoeker Innes-Brown tot deze conclusies. Zij gebruikte een dosis Aspartaam die gelijk stond aan 14 blikjes Diet-cola, een dosering die door de FDA als ‘redelijk aanneembaar’ voor wordt gekenmerkt.

Conclusie
De volksgezondheid zal Coca Cola helemaal worst zijn; het gaat hen alleen en vooral om keiharde winstmarges en marktaandelen. Verantwoording voor de gevolgen van het gebruik van haar producten, is toch geen zaak voor Coca Cola..? Toch..? Of wel..?

Het is hét teken aan de wand van onze huidige maatschappij, dat je je als burger moet gaan verdedigen voor de ‘aanvallen’ van, zich ‘voedselindustrie’ noemende, bedrijven op jouw gezondheid. Geen enkele waarschuwing voor klanten van Coca Cola zelf, die dagelijks excessieve hoeveelheden (verslavende!) Coca Cola drinken. Het zal dit bedrijf kennelijk ook worst zijn, dat zij deze klanten weleens zouden kunnen verliezen aan het gebruik van hun producten..! De gezondheid van hun medemensen is de leiding van Coca Cola kennelijk geen enkele zorg, de focus ligt of de ‘stabiliteit van de sprankelende winstbron’..

* * *

 

 

18 gedachten over “Coca Cola in haar schizo-verschijning..!

 1. Dat is juist het ‘geheim’ van coca cola. Vooral ‘niet’ vertellen wat er voor ‘ingredienten’ erin zitten. Mocht u ‘echt’ die samenstelling weten. Dan krijgen ze van ‘hier tot ginter’ van ‘her en der’ een schadeclaim aan hun broek. En daar passen ze voor. Ach het is verder multifunctioneel. Weghalen van roest. Het verwijderen van ‘hardnekkige’ kalkvlekken in uw badkamer en wc. Maar dat was u al bekend, niet waar?

  1. iedereen het niet meer drinken. Eens kijken hoelang ze het dan volhouden.

  2. Lezer, denk je dat echt van die schadeclaims? Volgens mij “weet” zo’n beetje iedereen ondertussen dat cola slecht is voor de gezondheid.
   20 jaar geleden was dat al bekend.
   Je kunt niet met een schadeclaim aankomen als een gewiekste advocaat je daar mee om de oren slaat denk ik.
   Wie die rommel nog steeds drinken zijn bewust onwetend. Veel te lastig om daar aan te denken. Dan kun je wel niks meer drinken/ kopen. En ga zo maar door.
   Ik vind een coladrinker gewoon een heel stom mens. Als er iets duidelijk is dan is het wel wat cola voor je doet. Ze zouden er beter een begrafenis-polis bij geven.

 2. Ik gebruik af en toe cola om koper weer gloednieuw te krijgen. 🙂
  Wanneer ik iemand een cola of een cola light hoor bestellen, gaan mijn nekharen overeind staan. Maar niet alleen in cola zit gif, nagenoeg àlle frisdranken zijn gezoet met aspartaam of HFCS. In de lijst met zoete gifstoffen die ik hier ’s doorgaf, zitten ook merken als Raak, Ice-tea enz. Zelfs Roos-vicee en Fristi dat massaal door kinderen wordt gedronken, zijn gezoet met HFCS.

  http://aspartaam.nl/info/producten.html

 3. Ik heb hier ergens een boek over de ‘dirty secrets’ van coca cola, daar gaat het hele boek over. Ik herinnerer mee ook nog ene lezing van een wetenschapper die los van de ‘geheime ingredienten’ duidelijk maakt dat er ongelofelijk veel suiker in deze giftige mix zit om…de nog grotere hoveelheid zout…te maskeren! Als je zout niet meer proeft moet er wel heel veel suiker aanwezig zijn…

  En vergeet niet de kwestie Aspartaam…en was er laatst niet een schandaal met Pepsi over embryo ingredienten in de door de smaakindustrie geleverde stoffen? En iets met accuzuur gelijkende mix? En kankerverwekeknde stoffen? En Coca als drugs?

  Anyway, niet echt aan te raden dus, misschien voor uw zilverwerk maar niet voor uw inwendige flora en fauna 😉

  1. Drs,

   Niet echt sterk om op basis van “ik heb nog ergens liggen” , aannames en vraagtekens
   om ons iets af te raden.

   Ik zou zeggen leef bewust en drink met mate….

 4. Ja Guido over Coca Cola gesproken,de cameralisering bij Coca Cola en Pepsi gebeuren chemisch wat kanker verwekkend is.Verder gebruikt men aspartaam en vele andere chemische bewerkingen.Mocht u biologische cola willen drinken dan is er Oggu cola,de eigenaar was bekend met de chemische cola fabrieken en bedacht een oplossing biologische cola.

 5. Tis en blijft troep, zelf vind ik het prachtig als ik na veel leeswerk er achter kom hoe simpel je van organische gezonde grondstoffen je eigen Cola kunt maken en die je dan ook nog eens al diabeet lekker dorstig kan nuttigen zonder schadelijke toevoegingen. We worden voor veel dingen gewaarschuwd maar kant noch perk doen we dan zelf ook iets om de tij te veranderen en er achter komen hoe het wel moet. Ach we pakken het toch wel van de plank af in de winkel want we hebben er immers geen tijd meer voor.
  Nou ik wel en zo maak ik mijn eigen frisse cola:

  – 1 1/2 afgestreken eetlepel kaneel
  – 6 limoentjes
  – 6 citroenen
  – 3 sinaasappelen
  – 1 eetlepel vanille poeder (geen suiker!)
  – Koriander
  – Palm Suiker Siroop ipv caramel
  – 2 eetlepels Stevia of Honingsbloem kruid
  – 2 Liter gefilterd water
  – afhankelijk zelf gefilterd water voorzien van koolzuur

  Voorzichtig alles mixen en op druk brengen, dan op een koele plaats leggen.

  1. ik ben blij met het gezonde recept en ga het uitproberen. Hoe krijg ik een drankje onder druk trouwens?

 6. Food Matters 2de film, gratis te bekijken tot 31 Maart:

  Hungry For Change – Full Length Film [HD] http://vimeo.com/38632012

  Dan komen alle aspecten nog eens langs van al die vette ongezonde zoete consumerings industrie des doods, kortom alles wat J. Consemulder en andere voorstanders beoogt, is terug te vinden in deze geweldige docu van dik 1:19.24 minuten.

  1. dank je voor de inspirerende link! alles wordt weer her-innerd in een leuke vlotte notendop!

 7. Dat is een gevolg van patenten, dan behoef je niet alle openheid van ingrediënten te geven. Plus door onze eigen gemakzucht hebben we ons laten verleiden om water met ongeveer 10% toevoegingen te kopen voor 1000% meer dan het water alleen ons zou kosten. Deze fabrieken pompen onbeperkt grondwater op voor hun productie proces en daar betalen ze zo goed als niets voor. Dan hebben ze een product wat hun amper iets kost en er mega veel winstmarge oplevert. Daarom kunnen ze mega veel uitgeven aan hun reclames e.d.

  1. patenten heeft niets met ‘geheimhouding’ te maken. het is gewoonweg monopolisering, puur op gewin tot hebzucht, verdeel en heers. Misbruik, Niet meer niet minder.’ Bouwsteentjes’ zoals lego en dat is cola net zo als ‘alles’ is nooit patenteerbaar. Patenten is gewoon verzonnen en een grote leugen.

 8. Zelf ben ik niet zo’n frisdrankleut , doe mijn maar een bieah , desondanks heb ik een 100% organic cola van het merk Oggu geprobeerd en het smaakt niet rot . Ook de prijs valt mee ong. 25 cent meer dan $*&@ cola per 1 1/2 liter . Voor mensen die toch graag cola drinken geen slecht alternatief .

 9. Maak dat moedertje nuchter maar eens duidelijk.
  Is negatief denken hoor……zeggen dat coca-cola slecht is, nog negatiever en schadelijker dan gifstoffen in je lichaam.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.