Advertentie

Actie op Lowlands voor ‘Pussy Riot’. Doe mee!


 

Actie op Lowlands voor ‘Pussy Riot’. Doe mee!

2012 WantToKnow.nl/.be

x

Op popfestival Lowlands worden handtekeningen ingezameld om te pleiten voor de vrijlating van de leden van de Russische punkband Pussy Riot. De actie is op touw gezet door de organisatie van het festival, 3FM, VPRO 3voor12 en Amnesty International. De petitie kan worden ondertekend bij een stand op het festival en op de website van Amnesty. Het is de bedoeling dat de handtekeningen volgende week worden aangeboden bij de Russische ambassade.

De drie bandleden van Pussy Riot werden afgelopen week door een rechter in Moskou schuldig bevonden aan vandalisme. Ze moeten 2 jaar naar een strafkolonie, omdat ze in februari in een orthodoxe kerk een protestlied zongen tegen president Poetin. Volgens de wet in Rusland mag er niet worden gevloekt in de kerk. Poetin had er kennelijk  ‘niets’ mee te maken en wast de handen in onschuld.

Absurde straf
Festivaldirecteur Eric van Eerdenburg hoopt dat alle 55.000 festivalgangers hun stem laten horen. “Democratie begint met de vrijheid van meningsuiting en vrijheid van expressie. Ook als deze uitingen je niet bevallen. Deze absurde straf moet direct worden teruggedraaid”, zei hij. Op de eerste dag van Lowlands protesteerden ook artiesten tegen het vonnis. Bij een optreden van zangeres Feist hing er een spandoek boven het podium met de tekst ‘Free Pussy Riot’. Dezelfde tekst stond op het drumstel van de band ‘The Refuse’.

Teken de petitie mee!!
De meiden van ‘Pussy Riot’ zongen in een Moskouse kathedraal. De rechter vond hen schuldig aan ‘door religieuze haat gevoed hooliganisme’. Terwijl deze meiden, waarvan twee jonge moeders, niets anders deden dan gebruikmaken van hun recht op vrije meningsuiting.  Vraag de Russische autoriteiten om de onmiddellijke vrijlating van de Pussy Riot-meiden. Bezoekers van Lowlands kunnen de petitie tekenen in de Amnesty-stand, die achter het Lima-podium staat. Onderteken deze petitie op internet, en klik op de button hiernaast voor een link naar Amnesty International. Laat je stem horen!

* * *

61 gedachten over “Actie op Lowlands voor ‘Pussy Riot’. Doe mee!

 1. Ik bezoek regelmatig deze site, echter deze keer ben ik teleurgesteld in het artikel over Pussy Riot. Er wordt hysterie van de MSM in gekopieerd. Er is werkelijk een internationale “heisa” ontstaan rondom de rechtszaak en nu is het oordeel 2 jaar straf.
  Helaas worden achtergronden en andere “daden” van deze groep niet belicht in de media; de nadruk licht op het veroordelen van het “machtssysteem “ in Rusland.
  Nu een paar feiten.
  Pussy Riot kreeg de helft van de straf die een paar Britten kregen nadat ze een parody-website lanceerden over de Engelse rellen van vorig jaar augustus in de straten van Londen. De mannen in Groot-Brittannië werden veroordeeld tot vier jaar gevangenis! Er is geen twijfel dat als iemand iets dergelijks deed op het altaar in de Westminster Abbey, dit dezelfde verontwaardiging zou veroorzaken en zwaar gestraft worden. Het Britse establishment kan niet preken van morele hoogten. De staat gesteunde repressie is hier misschien niet minder als in Rusland of in China. En verder heb je tal voorbeelden vanuit de VS; het grote “voorbeeld” van democratie.
  Ik steun het recht van mensen om hun mening te uiten en om politieke protesten te organiseren. Ik denk echter niet dat het mensen moeten worden toegestaan om andere mensen zwaar te kwetsen of te vernederen als instrument om publiciteit te genereren.
  Informatie in de westerse media over Pussy Riot is zeer vaag en selectief. Informatie over het bespotten van orthodoxe christenen is duidelijk weggelaten.
  Verder hebben we niks gelezen over de geschiedenis van Pussy Riot – provocerende acties met het doel zo veel mogelijk te denigreren. Zo organiseerde Pussy Riot een orgie met naakt zwangere vrouwen in een openbaar museum. Tijdens een andere actie trok een vrouw haar slipje uit en masturbeerde met een dode kip in een supermarkt. Bij deze beestachtige daad van de necrofilie hadden deze vrouwen eigen kinderen bij zich, niet te spreken over de winkelende moeders met kleine kinderen.
  Als iemand twijfelt of de zojuist genoemde acties echt hebben plaatsgevonden, ze zijn beide gefilmd en op internet te vinden.
  Deze vrouwen wisten precies hoe de actie in de kerk zou worden ontvangen. Ze wisten dat de mensen diep gekwetst, geschokt en woedend zullen zijn.
  Als we een wetboek van willekeurige land opentrekken, vinden we dezelfde als niet strengere straf voor deze daad van Pussy Riot. Dus waarom zoveel “heisa”?..niet omdat het toevallig om Russland gaat – “de eeuwige vijand”?

  1. Jan jat apppels van de boom, krijgt een boete van € 100,- Hij vindt het schandalig, want een kilo appels kost € 1,10 bij de C1000. En wat blijkt, Piet in Appingedam kreeg voor een soortgelijk vergrijp, maar in een kleinere gemeente, een boete van € 25,-..

   Of.. Waar gaat je verhaal over Albers..? Appels met peren vergelijken..? Zijn de appels dan fout of de peren..?

  2. Mhm Ik lees het eigenlijk meer als een terechte vraag over de intentie achter het media circus naar aanleiding van een ( en idd nog niet eens het meest shockerende) optreden van de groep. Albers verhaal doet geen afbreuk aan het recht van vrije meningsuiting, stelt alleen de ethische grenzen waaraan zulks moet voldoen ter discussie. Imo volkomen legitiem. Waarom dat appels met peren vergelijken is blijft voor mij een raadsel,maar goed dat het niet het enige raadsel in mijn leven is.

  3. Klopt Marcel. Wat ik probeer te zeggen, is dat je niet het ene verhaal met het andere moet proberen te ‘matchen’.. Natuurlijk is het weer en/en, ipv óf/óf… Let it be.

  1. En waarom zet je deze reactie weer bovenaan..? Je probeert telkens het hoogste woord te hebben, toch? 🙄

  2. Vrijheid van mening en spreken, of moet Marcel net als Pussy Riot dan ook maar gelijk voor 2 jaar de bak in verdwijnen? Guido je lijkt nu sprekend op Putin!

  3. ROFL , ik las zojuist in de vertaling dat het thema was ; How one cunt feeds the whole band .

  4. Bij een plofkip is het net vruchtwater. Vliezen gebroken? Het hoofdje komt niet eerst, komt gewoon niet… Gatver de gatver.

  5. Ah Cozmic, dan was ie de eerste tijd wel blijven hangen 😉
   Blauw, blauw, blauwe lippen van de kou, kou , kou.

  6. Wel een staartje voor en door mannen terwijl vrouwen er meer over kunnen vertellen waarschijnlijk…

  7. Klapper kut, die klit klit eraan vast, vast en zeker. Warm gebraden kippenpootje kan ik nog begrijpen maar dit gaat toch veel te ver?
   Hmmm, is weer eens wat anders dan slagroom seks.

   Oh, ik kan niet tegen dit soort praatjes, krijg ik gaatjes van in mijn heilige aura, haha.

  8. Ik hou meer van kut zonder kip. Bij mc donalds zitten ook die stukjes kip in een doosje, die hoef ik dus niet meer he.
   Ja, ik kan heel schunnig zijn maar dat komt door m’n opvoeding, kan ik niets aan doen hoor.

  9. Bedoelde dat filmpje van cozmic marcel duidelijk geval van een kip zonder kut die 3x kraait als een haan kukelekuu

  10. Ja, het was natuurlijk een haantje. Die leggen geen eieren maar smaken net zo goed. Plofhaantje waarschijnlijk.

  11. Janee , het was on-topic . Beetje speurwerk naar aanleiding van de aantijgingen van Albers . Kan menig spammer nog een puntje aan zuigen .

  12. Haantje de voorste krijgt altijd de mooiste baantjes, jammer dat ie er zelf niet meer van genieten kon.

  13. Le coque sportif hoor je niet kraaien, zijn koppie is al gesneld. Hij deed nog zo zijn best om de beste te zijn. Goh, wat kon die hard lopen zonder koppie…

  14. Logisch dus dat die Pussy Riots zijn opgesloten. Een kip die al geen leven heeft gehad ook nog eens na zijn dood respectloos behandelen, hoe durven ze! Ze hebben die kip toch wel opgegeten naderhand hoop ik?

  15. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet. Ja, moest ook al wat knippen voor ik wat te zien kreeg… Ben het wel gewend zo langzamerhand.

  16. Ssssssst Cozmic…. Soms doe we dingen express, zeker als het om plofbare kippelinkjes kan gaan… Keep it safe & clean!

 2. Guido! en welke appels met welke peren bedoel je? ik dacht dat mijn (uitgebreide)reactie duidelijk was. het ging helemaal niet om Putin.en dat is juist wat heleboel mensen niet snappen en wordt door de propaganda mooi gebruikt.

  1. Albers, welke reactie bedoel je?
   Jouw eerste vind je onder reactie 1…als je naar beneden scrolt.
   Succes 🙂

  2. Stomme gezeik dat Guido reacties loopt te wissen word ik af en toe moe van , al zeg ik 90x – grof taal gebruik verwijderd- blijft toch de essentie staan .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.