Advertentie

Voedsel en Kirlian-fotografie..


Typerend resultaat van een Kirlianfoto.

x

Voedsel en Kirlian-fotografie..

2011 © Guido Jonkers / WantToKnow.nl

x

In de jaren 1930 ontdekte het Armeens-Russische echtpaar Semjon en Valentina Kirlian, twee Russische technici, toevalligerwijze deze manier van fotograferen. De ‘Kirlian’-fotografie was geboren, en zorgt sinds die tijd al voor veel wetenschappers voor controverse. Wat zien we op de foto’s..? Uiteindelijk is deze fotografie als volgt wetenschappelijk gedefinieerd: ‘Het fotograferen van objecten in een hoogfrequent hoogspanningsveld met een spanning van meer dan 1000 volt.’

Kirlianfotografie wordt vaak ook wel ‘aurafotografie’ genoemd. Of dat terecht is, is onduidelijk, maar Kirlianfoto’s vertonen bijzondere uiterlijke gelijkenissen met ‘aura’s’, waarbij de stralingspatronen op de Kirlianfoto veel gelijkenis hebben met de uitstralingen van een lichaam, die sommige mensen kunnen waarnemen en die we in de volksmond als ‘aura’ typeren.

Kirlian-opname van een menselijke duim, vóór een Reiki-behandeling
Kirlian-foto van een menselijke duim ná de Reiki-behandeling

Kirlianfotografie houdt vele wetenschappers tot op de dag van vandaag nog steeds bezig, want er is nog steeds grote discussie over wat het nou precies is, wat je op deze foto’s ziet..? Men is het er inmiddels wel over eens, dat een Kirlianfoto een doorsnede laat zien van fysieke, emotionele en mentale uitstralende energie van de kern van een levend ‘lichaam’..

Deze energie vormt feitelijk ook de aura van (alle) levende wezens. Maar ook ‘dode objecten’ hebben vaak een (lichte) uitstraling. De Kirlian-fotografiemethode werd verder ontwikkeld en verfijnd door Peter Mandel, een Duitse homeopaat/acupuncturist. Hij vergeleek gedurende vele jaren maar liefst ruim 1 miljoen Kirlianfoto’s van zieke mensen met de uitslagen die hij had gekregen van regulier laboratoriumonderzoek van deze mensen. Aan bepaalde kleuren die op de foto zichtbaar waren, werden door sommige andere onderzoekers bepaalde persoonlijke eigenschappen gekoppeld, maar ook ziekten of aandoeningen van het lichaam, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Vaak zijn bij levende objecten een soort kleurige ‘fonteinen’ of ‘uitstralingen’ zichtbaar. Bij een afgesneden plant is dit extra goed zichtbaar. Dit is te verklaren doordat de vloeistof uit het lichaam van het object, verdampt. Een afgesneden plant verdroogt en raakt dus door verdamping zijn vloeistoffen met een deel van de daarin opgeloste stoffen kwijt. Maar ook niet-levende objecten hebben vaak een ‘Kirlian’-uitstraling, ook al is die nog zo gering. In de Kirlian-fotografie werd als eerste aangetoond, dat een levend wezen onder stress, een andere uitstraling heeft dan zonder stress; foto’s van beide situaties toonden grote verschillen in het energieveld dat op de gevoelige plaat werd vastgelegd. De onderzoekers waren op basis van deze beide uitgangsposities aan te tonen dat ons menselijke lichaam onder de druk van ziekte, vermoeidheid, zwakheid of negatieve invloeden, een opmerkelijke verandering vertoont.

David Wolfe

Op de huid van mens en dier vindt dus een aantoonbaar proces plaats van ‘binnen naar buiten’ en dat kan met ‘Kirlian’-fotografie zichtbaar gemaakt worden als ‘uitstralingen’. Eenvoudig is vast te stellen dat deze sterk plaatsvindt bij de zogenaamde ‘acupunctuurpunten’, naast de verdamping bij bijvoorbeeld zweetklieren. Acupunctuurmeridianen zijn te beschouwen als energie/vloeistofkanalen voor lichaamsvochten. In die lichaamsvochten zijn verschillende componenten (ionen) opgelost, waarbij de aard van die ionen de kleur van de uitstraling bepaalt, terwijl de doorlaatbaarheid van het weefsel voor de lichaamsvloeistoffen (de meridianen) geven de intensiteit van de uitstraling.

David Wolfe
Zoals gezegd is deze uitstraling niet alleen zichtbaar bij mens en dier, maar bij alle levende objecten’ en daar hoort ons voedsel ook bij, zij het dierlijk, zij het plantaardig van aard. Vooral Kirlian-fotografie van levend voedsel is uitermate interessant om te bestuderen. En dat is precies wat de Amerikaans David Wolfe heeft gedaan. Hij is ‘s werelds top-autoriteit op het gebied van natuurlijke gezondheid, schoonheid, voeding, kruiden, raw food en organische superfoods.

De cover van het boek van David Wolfe. (klik voor lead naar uitgever)

Na zijn studie voedingsleer werd hij binnen een paar jaar een toonaangevende autoriteit op het gebied van voedingsleer, met een duidelijke visie en missie. Hij heeft inmiddels met zijn bedrijf zo’n 15 jaar ervaring en kennis van de werking en chemie van het menselijk lichaam. Een duidelijke mening ontwikkeld over bijvoorbeeld de invloed van stressoren, o.a. de snelle, overbelaste en onevenwichtige levensstijl van vandaag, op ons menselijke lichaam. Deze stress, het zal je waarschijnlijk niet verbazen, blijkt een ‘killer’ te zijn voor onze schoonheid, gezondheid en vooral van invloed op onze levensduur..!

Zijn boek ‘Eating for Beauty’ (zie hieronder) bevat meer dan 100 Kirlian-foto’s en is onlangs in het Nederlands verschenen. David Wolfe: ‘Jezelf goed voeden is een kunst. Het is een kunstvorm. Iedere hap is een penseelstreek. Iedere keer dat je slikt, voeg je een nieuwe kleur toe. Iedere maaltijd is een wolk of een boom of een bloem: een deel van het schilderij dat jij wordt. Jij wordt een alsmaar aantrekkelijker kunstwerk. Jij bent een kunstwerk in uitvoering’.

De auteur beschrijft in ‘Eating for Beauty’ hoe je je lichaam kunt reinigen, voeden en ‘mooier’ maken door de gunstige uitwerking van een voedingspatroon gebaseerd op vooral vers en ‘levendig’ voedsel. Dit voedsel zorgt dan via de uitwisseling van deze vitaliteit, voor vitaliteit en algehele lichamelijke gezondheid. David Wolfe is overigens in Nederland en zal op 30 Oktober in Amsterdam een presentatie-avond geven. (Kijk op onze agenda op de homepage!)

Kirlian-fotografie van voedsel
Het is werkelijk opzienbarende wat David Wolfe in beeld weet te brengen met zijn ‘vers-voedsel-Kirlian’-foto’s. Hieronder plaatsen we er een paar, oordeel vooral zelf!

 

 

 

 

 

 

17 gedachten over “Voedsel en Kirlian-fotografie..

 1. Dit gehele verhaal was al in de jaren zeventig hier in Nederland en Duitsland bekend en uitgebreid in de “alternatieve literatuur” behandeld. dus eigenlijk niets nieuws onder de zon. alleen moeten die Amerikaantjes het natuurlijk weer dik overdoen en er heel veel tamtam over maken.

  1. Ik had deze foto’s van biologische, energierijke groenten nog nooit gezien.. Sorry dan maar voor de euverlast voor dit ‘gehele verhaal’.

  2. Beste GuidoJ.,
   in de jaren zeventig en tachtig zijn er zeer veel van dit soort onderzoekingen gedaan door allerhande CAM artsen(artsen die de alternatieve geneeskunde naast hun ‘reguliere’ doen) binnen Europa.
   ook op allerhande alternatieve beurzen werd deze techniek vele malen toegepast maar is de laatste tiental jaren wat in het vergeetboek geraakt.
   ik was ook wat kort door de bocht met reageren met name omdat het wat laat was geworden.
   verder een uitstekend artikel zoals gewoonlijk ga zo door zou ik zeggen en bedankt door het weer onder de aandacht te brengen.
   het kan een extra techniek voor diagnose stellen zijn.
   met vriendelijke groeten robth

 2. Inderdaad heeft dat wat vers, niet bereid en biologisch is de meeste oorspronkelijke energie (Qi)en met Kirliantechnieken kan dat worden waargenomen. Maar dat wil niet zeggen dat je lichaam zomaar in staat is om die Qi op te nemen. De relatie tussen RAUW = BETER is helaas een kort door de bocht relatie.

  In de Chinese geneeskunde, de energiegeneeskunde bij uitstek, wordt eerst gekeken naar de opnamecapaciteit van de mens (o.a. hoe staat het met de Miltenergie uit het aarde-element). Mensen met een lege Miltenergie verteren slecht en het eten van rauw voedsel legt een nog grotere belasting op het systeem; met allerlei klachten tot gevolg.

  Hier kun je verder een dik boek over schrijven. Bottem line: het voorverteren door het bereiden van een maaltijd middels een vuurtje is net zo belangrijk voor onze gezondheid als de optimale energieabsorbtie.

  1. Inderdaad een vuurtje.
   Want in de late jaren zeventig begin jaren tachtig (ik ben het boekje helaas kwijt) heeft de PRANA een heel artikel gewijd aan de invloed van magnetrons op ons voedsel.
   Als ik dan nu zie hoe zeer veel baby’s hun opgewarmde maar waardeloze flesje ballaststof naar binnen krijgen is het niet verwonderend dat dit uiteindelijk leidt tot overgewicht en de meest vreemde aandoeningen.
   Ook bij ouderen en anderen in instituties die niets meer te vertellen hebben over hoe hun voedsel wordt bereid, is de magnetron een gewild artikel.
   Dus met overgewicht en ondervoed gaan veel mensen in verzorgings- en verplegingstehuizen lijden aan de meest vreemde aandoeningen en uiteindelijk dood.
   DIT IS GEEN AANKLACHT TEGEN HET VERZORGEND PERSONEEL.

  1. Zeggen ze wel eens hoe flikten ze dat. Hoe flik je dit?
   Veel ervaring lijkt me. Niet meer normaal hoe snel. Leuk om te zien.

 3. Zijn er tests gedaan met het energetisch veld van bestraalde groenten en fruit tov onbestraald ?
  Het valt me de laatste tijd op dat als ik sommige groenten en fruit wat langer in huis heb ze niet meer een groen uitlopertje krijgen , geen nieuwe worteltjes aan de winterpeen en uien . Ook aardappelen knoflook en bieten liggen voor dood in het mandje .Zelfs de mandarijntjes verrotten het om te schimmelen . Red alert voor mij , ik ga nu testen waar ik nog wel levend voedsel voor een betaalbare prijs kan halen , AppieHappie gaat in de ban .
  Die Codex Alimentaris kan van mij de E-hik krijgen !

  1. Kijk eens bij de Marokaan of bij een Turk die enkel HALAL produkten verkopen, die produkten zijn al rot tegen de tijd dat je er mee thuis komt. Volgens hun geloofs overtuiging mag er niet geklooid zijn met hun voedsel en zijn daar nog al erg streng in ook.

  2. Yes Paul , dat was mijn plan al , er zit hier een behoorlijk grote HalalTurk in de buurt en wat ze uitstallen ziet er helemaal niet zo rot uit . Maar of Hassan Assemaarcheilismaggallus de codex weet te omzeilen , dat moet ik nog even uitvinden .

  3. Dat merk je van zelf wel, als je wekenlang op je kleinste kamertje van het huis moet doorbrengen, van gezond voedsel ga je laxeren en dat wil je niet weten…

  4. Paul , goed dat je daarvoor waarschuwd , ik zal alvast even een spatschermpje opzetten 🙂

 4. …..”Men is het er inmiddels wel over eens, dat een Kirlianfoto een doorsnede laat zien van fysieke, emotionele en mentale uitstralende energie van de kern van een levend ‘lichaam’…..”

  En wie is het daar dan wel over eens? Alle charlatans, lichtgelovigen en alle andere oplichters???????
  Dat zou best kunnen.
  De rest wetenschappelijke wereld heeft al lang aangetoond de er geen enkele informatie kan gehaald worden uit de, nochtans mooie, kirliyan foto’s.
  Jammer, maar correlatie tussen de foto’s en ziektebeelden ontbreekt volledig. Diagnose aan de hand van kirliyan is bijgevolg te vergelijken met handlezen, kaartlezen en koffiedik kijken.

  Je er in geloven, maar zeg aub niet dat ‘men’ het er ondertussen over eens is. Dat getuigd van overdrieven geloofsijver….nieuw gelovige?

  Dank u

  1. Zeg tony beste vriend, wil je je misschien even verdiepen in wat voor “kennis” en “wetenschap”-indoctrinatie je tot nu toe aangesmeerd werd?
   Zoek bijvoorbeeld Rupert Sheldrake op en wees vooral open AUB

   Want: There’s more then meets the eye. Onze zintuigen kunnen maar zoveel…

   Groetjes

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.