Advertentie

‘Ziekten en vaccins, nader bekeken’


De cover van het nieuwe boek van de NVKP

Graag besteden we hier aandacht aan de kersverse uitgave van de NVKP, het boek ‘Ziekten & Vaccins, nader bekeken’.

Zolang de mensheid bestaat hebben we te maken met ziekten die ongemak, ernstig lijden en dood met zich kunnen meebrengen. Daarom is het logisch dat we pogingen doen om het lijden te verzachten, ziekten te genezen of ernstige gevolgen van ziekten te vermijden.

Elke nieuwe generatie zoekt weer nieuwe wegen en middelen en meent telkens het definitieve en betere antwoord te hebben gevonden. Vaccinaties zijn één van die antwoorden, die -zeker de laatste jaren- steeds meer in zwang lijken te komen. Maar de vraag is: is vaccineren wel het juiste antwoord hierop?

Dit boek is een compleet, uniek en onmisbaar naslagwerk voor het Nederlands taalgebied over ziekten en de daarbij behorende vaccins. Het is rijkelijk voorzien van bronverwijzingen naar wetenschappelijke publicaties en van literatuurverwijzingen.

Het boek is uitgegeven door de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken’ Deze ‘NVKP’ stelt zich ten doel het geven van eerlijke en evenwichtige informatie over vaccinaties.

De laatste jaren is het veel mensen opgevallen dat de voorlichting van de overheid te veel in de sfeer van promotie van de vaccins wordt gegeven en hierdoor niet volledig is!

Deze voor u liggende nieuwe uitgave is een compleet, uniek en onmisbaar naslagwerk voor het Nederlands taalgebied over ziekten en de daarbij behorende vaccins. Het is rijkelijk voorzien van bronverwijzingen naar wetenschappelijke publicaties en van literatuurverwijzingen.

Het boek richt zich op jonge ouders, mensen met een (para)medische achtergrond of anderszins met een interesse voor het onderwerp vaccinaties.

Het boek bestaat feitelijk uit twee delen.

Deel 1 gaat in op het onderwerp ‘vaccinatie en ziek zijn’. In verschillende hoofdstukken wordt achtereenvolgens behandeld:

 1. natuurlijke weerstand,
 2. de versterking van ons afweersysteem door het doormaken van kinderziekten,
 3. immuniteit en vaccins,
 4. vaccinatie en stress bij kinderen,
 5. het BMR-vaccin en
 6. autisme en
 7. het productieproces van vaccins.

In deel 2 komen alle vaccins aan bod die zijn opgenomen in het Rijksvaccinatie Programma (RVP), de reisvaccins en enkele vaccins die op de nominatie staan om in het RVP te worden opgenomen, zoals het vaccin tegen waterpokken.

Over elke ziekte en bijbehorend vaccin vindt u informatie over deze specifieke ziekte, over het betreffende vaccin en de eventuele bijwerkingen ervan. Ook wordt ingegaan op de noodzakelijkheid van elk vaccin volledig conform de doelstelling van onze vereniging, om de lezer in staat te stellen een reële eigen keuze te maken. De keuze tussen wel of niet vaccineren, tegen welke ziektes en u vindt alternatieven voor het standaard vaccinatieschema.

Kortom een boek dat het lezen meer dan waard is. Het boek is niet bedoeld als individueel medisch advies. Een afweging van alle factoren die leiden tot een individuele beslissing rondom vaccinaties bijvoorbeeld voor kinderen, blijft de verantwoordelijkheid van de ouders.

De NVKP hoopt dat hun inspanningen voor de uitgave van dit boek zijn vruchten zullen gaan afwerpen. Het boek is geschreven door het ‘Kennisteam’ van de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP). Binnen de NVKP is dit ‘Kennisteam’ het hart van de organisatie en het uit vrijwilligers die allen verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van kennis rondom vaccineren. Het verzamelt ook en vooral informatie over: vaccinatiebeleid, productie van vaccins, wetenschappelijke artikelen uit binnen- en buitenland, ervaringen in het buitenland, vaccinatieschade ofwel de algemene en individuele invloed van vaccineren op de gezondheid van de mens.

‘Ziekten en vaccins Nader bekeken’

229 pag. ISBN: 978-90-484-1355-3

Prijs niet-leden: € 19,95  NVKP-leden: € 14,95

Hier de lead naar de homepage van de NVKP

10 gedachten over “‘Ziekten en vaccins, nader bekeken’

 1. Hmmm! Wie leest er tegenwoordig nu nog boeken als bijna alles op internet te vinden is na zoeken.
  Aan de andere kant hebben ze niets te vreten en hier willen we alles weten.
  Dwangneuroses doen ons schrijven en uitgevers maar in hun handen wrijven.
  We weten nu toch onderhand wel dat vacciNAZI’s ons sluipend willen uitroeien? of schrijven ze die boeken voor domme koeien?
  http://www.youtube.com/watch?v=kOBDEhxd_WU

 2. Wat mij altijd verwondert is dat jullie via internet een soort welles/nietes spel spelen en er nog nooit een journalist is opgestaan die eens in beeld brengt wat het verschil is tussen wel of niet vaccineren.

  We hebben hele bevolkingsgroepen die uit geloofsovertuiging zich niet laat inenten en deze groep, veelal woonachtig in plaatsen als Staphorst ed.is een mooie doelgroep voor een objectief onderzoek lijkt mij.

  Ga dus eens echt onderzoeken wat de gevolgen zijn als je je niet vaccineert. En als de resultaten aantonen dat er geen verschil is, moet je dit gewoon aan de mensen zelf overlaten of ze zich wel of niet inenten. Als blijkt dat de mensen die zich principieel niet inenten veel gezonder oud worden, hebben jullie echt een argument, maar als blijkt dat het juist andersom het geval is, moet je stoppen met jullie campagne om het inenten in een kwaad daglicht te stellen.

  1. Simon, je lijkt neutraal, maar je hebt al een vooringenomen standpunt, volgens mij..
   Je wordt overigens op je wenken bedient. Zie het artikel over het nietwerkende griepvaccin..! Zulk onderzoek bedoel je toch Tevreden?
   Kijk je wel genoeg rond op het internet.. Het is geen welles/nietes-spelletje hoor. De bewijzen zijn er, maar de ‘powers-that-be’ hebben hier lak aan.

   Die Ab Klink, vaccins aanschaffen en € 600 miljoen naar de Filistijnen. Niet eens willen zeggen wat het heeft gekost, hoe het contract in elkaar zat. Alsof het zijn eigen geld is, alsof die jodokus niet in een democratie leeft.. Sorry hoor, maar daar maak je me boos mee..! Onderzoek, man doe je werk zélf!

   Of je wacht gewoon en kijkt nu eens kritisch.. Ideetje? Want die farmajongens hebben nu de smaak te pakken hoor. Op naar de miljarden-orders. Vaccineren, mensen gezond houden.. Wat een kulverhaal. Mensen blijf gezond, neem ons vaccin..!! Een paar voorbeelden..? Gewoon hier te vinden hoor op WantToKnow.

   Het verhaal van ‘de nieuwe kleren van de keizer’…? Niemand die durft te zeggen dat de keizer er belachelijk bijloopt..? Om een rusteloze vagina van te krijgen.. Pardon..? Nou lees maar: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/en-nu-het-vaccin-voor-een-rusteloze-vagina/

   En ken je het idee om binnenkort jongens in laten enten voor HPV-aandoeningen..? Baarmoederhalskankervirusvaccin..??!! Laat die farma-jongens, eh cowboys maar hun gang gaan. Stropdas om, krijtstreep, budgetten van hier tot Tokio en maar lobby-en en adverteren in magazines. Waarvan?
   Van die €600 miljoen natuurlijk. We betalen ons eigen bedrog!!

 3. Simon,

  Het is niet aan ons om daar onderzoeken naar te doen, dat zou Klink en Co. moeten doen, maar …………………..zoals je weet, dat doen zij niet en daar hebben zij een reden voor. (Zie commentaar Guido.)

  Als jij jezelf eens wat verder zou verdiepen in wat er bv. in vaccin’s zit, dan zou je minstens jouw wenkbrauwen optrekken. Maar dat doe je niet zie ik door jouw opmerking over journalisten ofwel de MSM.

  Je bent duidelijk niet op de hoogte van de werking van de MSM. Kun je je ook in verdiepen: zelf onderzoeken, dan leer je nog eens wat.

 4. Ik ben neutraal. Net als vele anderen. Jullie (Guido en Annelies)reaktie op die van mij duidt er op dat jullie al niet meer neutraal zijn.

  Jullie reageren als door een wesp gestoken als er eens iemand is die niet voor en niet tegen is in zijn reaktie. Het is in jullie ogen zo dat je het blijkbaar met de pharma-mafia eens bent als je niet tegen hen bent. Zo werkt het natuurlijk niet.

  Wil je succes hebben met jullie campagne tegen deze pharma praktijken,en dat mag van mij hoor, dan moet je ook de mensen kunnen overtuigen die geloven dat de enige weg om gezonder oud te worden de huidige geneeskunde cq vaccinatie peaktijk is.

  Dus hoef ik geen onderzoek te doen en mensen als Klink daartoe aansporen helpt ook niet natuurlijk. Zelf een onderzoek doen en dan heb je een argument om de grote meute mee te confronteren.

  Ik kan mijn eigen mening over wel of niet vacineren zelf wel maken, ook zonder een anti-pharma campagne, maar voor diegene die dat niet kan is zo’n onderzoek misschien een kans een weloverwogen keuze te maken.

  En juist op dat argument heb ik van jullie geen reaktie gekregen, behalve dan dat de mainstreammedia hier niets in gaat doen. Dat weet ik ook wel natuurlijk en daarom gaf ik ook aan dat er een onderzoek moet komen die effecten van vaccineren op lange termijn kan aantonen. Met deze door mij aangegeven doelgroep is dat een kans voor open doel lijkt me.

 5. De informatie van de NVKP wordt, sorry dat ik het hier zeg, echt niet gelezen door de gemiddelde burger, dus preken ze voor eigen parochie. Ik laat het hierbij en ga verder met slapen.

  Oh ja, het hoofdartikel had ik wel gelezen trouwens beste Guido, vandaar mijn reaktie om eens een onderzoek te doen die niet genegeerd wordt door de MSM.

  1. Vacinatie wordt, net als bv aderlating in de middel eeuwen, gezien als HET middel om ziektes te bestrijden. Iedereen die daarin wil blijven geloven is bij deze uitgenodigd om dat beslist te doen. De mensen die verder willen kijken dan dit, kijk gerust verder. Zeik elkaar alleen niet af want dat is dus echt Beside the point.
   lees eens het boek geweldloze communicatie van marshall b rosenberg.

 6. Misschien een weinig off topic maar ik moet dit even kwijt.
  Kwam vandaag in beverwijk in het ziekenhuis bij de bar van de ontmoetingsruimte. Staat daar gewoon zoetstof (voor in de koffie en de thee) op basis van aspartaam?????
  Wat moet ik daar van denken?

  klantenbinding? Patienten(aanwas)verzorging? Winstmaximalisatie?

  u zegt het maar ik vind het vreemd een chemisch gif in de huisbar verkrijgbaar. Van een rode kruis ziekenhuis! raar

  http://www.youtube.com/watch?v=U9exnEwjcbo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.