Advertentie

Dijken doorbreken, sluizen dicht..? Opzettelijk!!!


*

Dijken en dammen doorbreken,
sluizen dicht..?
Opzettelijk!!?

2024 © WantToKnow.nl/be
*

Het is in onze ogen te bizar voor woorden. We vragen ons af of jij op de hoogte bent van dit verhaal.. Nooit nog gezien op nieuws(analyse-)programma’s op Tv/radio? In heel Europa worden, PERFECT GECOÖRDINEERD, dammen en dijken vernietigd.. Waarom? Zeg het maar..! Officieel staat op de (jazeker!) Europese website van deze ‘organisatie, dat het gaat om het restaureren van ‘original flow’, de oorspronkelijke stroom, maar die dammen werden er natuurlijk niet voor niets gebouwd..! Gebouwd om het water te reguleren, zodat bij heftige smelwatervloed en/of regen, het water zich niet als een kolkende massa naar het dal (Nederland o.a.) stort. En dat gebeurt allemaal vooral om de vissen weer een ‘natuurlijke weg’ te kunnen laten zwemmen.. Geloof jij dat? Honderden miljoenen Euro’s om ‘vissen te laten zwemmen’…??

Ook (en vooral?) het WereldNatuurFonds (WNF) is in zijn sas met deze activiteiten, dit sloopwerk. Op hun site staat te lezen:

30.000 ongebruikte dammen
Naar schatting zijn alleen al in Spanje, Frankrijk, Polen en Groot-Brittannië tot 30.000 voornamelijk kleine dammen niet meer in gebruik, maar die zorgen er wel voor dat rivieren niet meer stromen. Voor heel Europa moet dat getal nog veel groter zijn. Hierdoor kunnen vissen hun paai- en voedselgebieden niet bereiken. Trekvissen zoals de zalm, de steur en de paling zijn sterk verminderd in aantal of verdwenen.

En dit heeft weer gevolgen voor visetende vogels, zoals de lepelaar, de zwarte ooievaar en de zeearend. Zoetwater dier- en plantensoorten zijn sinds 1970 wereldwijd met meer dan 80% gedaald. De enorme hoeveelheid dammen in onze rivieren zijn daar zeker een belangrijke oorzaak van.

Langzaamaan groeit het besef van het belang van ‘dam removal’. Binnenkort worden de grootste Europese dammen ooit afgebroken: de 15 meter hoge Roche qui boit-Dam en de 35 meter hoge Vezin-Dam in de Sélune-rivier in Frankrijk. En deze week nog heeft de Spaanse regio Galicia besloten om alle dammen waar de vergunning niet van wordt verlengd, weg te halen. Samen met Dam Removal Europe roept het Wereld Natuur Fonds Europese overheden op om alle kleine en grote dammen in Europa in kaart te brengen en de ongebruikte dammen te verwijderen.

Het lijkt meer een mededeling van het WNF, in de zin van een ‘medeplichtige’, dan van iemand, die preciés weet wat er precies speelt.. In 2022 werden er maar liefst 325 dammen vernietigd in Europa. Volgens de website ‘DAMREMOVAL EUROPE’ (HIER) is de praktische uitrol/invulling van deze (verborgen?) agenda een noodzakelijke actie. Maar waarom werden die dammen en dijken dan überhaupt gebouwd.. Waren we niet op de hoogte van het verschrikkelijke kwaad wat we de vissen in het bijzonder, en de natuur in het algemeen aandeden..?Maar.. Het gaat dus niet alleen om dammen-die-in-de-weg-van-de-vissen-staan.. Kijk eens naar recente Nederlandse berichten over het niet aflaten van water uit de rivieren en meren in zee..

Kijk, enkele van de recente commentaren op Twitter/’X’

Een van de andere reacties bestond uit een brief van Waterland Monnickendam. Duidelijk en geen uitleg nodig dus:

In Duitsland heeft inmiddels ook het massamedium BILD, aandacht aan de overstromingen gegeven, in de zin dat deze veroorzaakt zijn, doordat de stuwmeren tot de nok gevuld waren, net als twee jaar geleden. Hierdoor worden de overstromingen veroorzaakt Dammen, die feitelijk dienen ter bescherming tegen overstromingen, hebben de overstromingsramp vergroot. Reden: Politici en autoriteiten vielen voor de droogtepropaganda, net zoals ze dat deden voor de epidemische propaganda.Het tijdschrift/website kopt met: “Rampzalige beslissing – hebben de autoriteiten de overstroming erger gemaakt?”

Volgens BILD zaten stuwmeren en dammen van Duitsland extreem vol, uit angst voor droge zomers. En wilden de verantwoordelijke autoriteiten zich voorbereiden op toekomstige ‘zomerdroogte’ en ‘klimaatverandering’-gerelateerde ‘hittegolven’. En zie het resultaat zoals BILD dat schetst:

“Veel dammen zitten deze winter bomvol. Dit eist nu zijn tol; ze kunnen niet langer functioneren als opvangbekkens tijdens hevige regenval – wat vervolgens leidde tot de ongekende overstromingen eind december. De honderdduizenden mensen die getroffen werden in de overstromingsgebieden werden het slachtoffer van de klimaat-hittepsychose.

Een nogal verstopte documentaire, die je alleen kunt zien via waterbear.com, getiteld ‘#Dambusters: The Start of the Riverlution’ meldt het volgende:

Hebben de rivieren in Europa onze hulp nodig?

Ga mee met deze ‘Dambusters’ op een reis door Spanje, Frankrijk, Finland en verder, om de kracht van rivieren te ontdekken. Het idee om barrières in rivieren te verwijderen begon in Europa in de jaren 80. Wat een verre droom was van een handjevol milieuactivisten is nu werkelijkheid geworden: overal in Europa worden rivieren hersteld. Essentiële ecosystemen die ooit gefragmenteerd waren, zijn nu bloeiende toevluchtsoorden voor de natuur, die terugkeren naar hun oorspronkelijke vorm voordat de mens ingreep. En nu deze beweging is begonnen, is het tijd om niet alleen fysieke maar ook mentale barrières te doorbreken. In opdracht van en in coproductie met: Wereld Natuur Fonds (WWF), Magen Entertainment, World Fish Migration Foundation (WFMF).

(klik voor link)

Tot slot, last but not least..!

Nergens een woord van oppositie, een gefronste wenkbrauw..? Vanzelfsprekend hebben al die dijken en dammen een functie; een deel van de dammen is inderdaad oud en was bedoeld voor andere doelen dan waterbeheersing. Irrigatie van landbouw, vanuit een reservoir áchter de dam is daarvan een voorbeeld. Ook het opwekken van witte energie’, waterkrachtcentrales dus, is een ander voorbeeld.

Maar om nu DUIZENDEN DAMMEN te gaan vernietigen..? Welke dam of dijk dan ook, sowieso zorgen ze er allemaal voor, dat het water niet ONGEREMD EN WILD naar het LAAGSTE PUNT gaat stromen. In veel gevallen is dat (uiteindelijk) dan toch Nederland.. De Lage Landen dus.. Hou deze ontwikkeling in de gaten, want het is en blijft bizar, hoe meer we er ons in verdiepen..! Geen enkele reden tot zorg kennelijk; anders waren de actualiteitenrubrieken er toch wel opgedoken..??

* * *

https://www.ern.org/en/dam-removal/

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.