Advertentie

Meest opzienbarende UFO-waarnemingen -2-


X

Cx

Meest opzienbarende UFO-waarnemingen.. (2)

2012  WantToKnow.nl/.be

x

De komende weken plaatsen we hier op de site een overzicht van de meest opzienbarende UFO-waarnemingen van de laatste decennia. Veelal zijn UFO-waarnemingen te verklaren, doordat de UFO niet duidelijk zichtbaar is, of wat ook veel gebeurt, dat de UFO-waarneming ‘s nachts plaatsvindt. Ongeacht de intensiteit van de waarneming, maakt het donker van de nacht een UFO-waarneming een stuk minder ‘opzienbarend’..

Maar bij de waarnemingen die we hier op de site gaan plaatsen, is dat wél het geval. Hier is de eerste van de tweede serie:

8 Januari 2006 – Zdany, Polen

Op zondag 8 Januari 2006, komen 2 mannen terug van een trouwfeest. De 65-jarige Maciej stuurt en Zbyszek, 60 jaar, zit naast hem. Hij is behoorlijk beschonken, maar de bestuurder is volledig nuchter. De camera van Zbyszek, een kwalitatieve goede Olympus-camera, is gebruikt voor het maken van trouwfoto’s op het feest. Het gevolg van het hele verhaal, in die vroege ochtend, is dat met deze camera, één van de best gefotografeerde UFO-waarnemingen wordt gedaan.

De beide mannen rijden in de buurt van het dorpje Terespoll, bij het kleine dorpje Międzyrzec Podlaski. Het is rond 12:30 in de middag, wanneer de auto een zg. ‘zwarte spot’ nadert, een plek op de weg waar sinds jaren heftige auto-ongelukken hebben plaatsgevonden. Deze ‘spot’ bevindt zich po de internationale Europese E30-route. De auto vermindert vaart, en op dat moment zien de beide mannen iets metaalachtigs, glanzends over de weg vliegen, op slechts 90 meter van hen vandaan!

Maciej, die dus de auto bestuurt, is ervan overtuigd dat kinderen bezig zijn om autorijders in de maling aan het nemen, door bijvoorbeeld een grote kom in de lucht te gooien. Maar op dát moment slaat de motor van de auto af. En het bizarre is, dat een kleine minibus, met Russische kentekenplaat, achter hen reed en dat PRECIES op hetzelfde moment van dit busje ook de motor afslaat..!
Beide mannen stappen uit de auto’s en proberen hun auto weer te starten. Zbyszek, de passagier van Maciej, stapt met zijn camera uit de auto en heeft zijn camera in de hand!

Aan de wolkenloze hemel is een condensatiespoor van een verkeersvliegtuig duidelijk zichtbaar. Zonder nadenken begint Zbyszek foto’s te maken, totdat hij iets vreemds over het veld door de lucht ziet glijden. Het object is groot, zo’n 2 meter doorsnede en het lijkt op een, aan elkaar gelaste combinatie, van 2 metalen schotels. Het zonlicht reflecteert van de kanten van het object en er is geen enkel geluid hoorbaar, maar er steekt wel een sterke wind op met vlagen! Heel vreemd, want het was een ijskoude winterdag, met geen, of bijna geen wind. Zbyszek gaat over tot het maken van foto’s van het object, dat al met al zo’n 8 minuten rond de beide auto’s heeft gezweefd. De UFO begint dan aan een plotselinge stijging en vliegt meteen wég. Nadat het object weg is, kunnen beide automobilisten hun auto’s weer eenvoudig starten en hun weg vervolgen..!

Juni 2004 – Lanzarote, Canarische Eilanden, Spanje

Fotograaf Tim McGaw: “Ik heb deze foto (inks) genomen op het eiland Fuerta Ventura, toen ik daar op vakantie was in Juni 2004. Toen ik deze foto had genomen, was me totaal niets opgevallen van een UFO of iets anders op de foto.
Pas later die dag, toen ik door de foto’s heen ging kijken, die ik die dag had genomen, ontdekte ik het bewegende voorwerp op de foto die je hier ziet afgebeeld.. Het object moet door de lucht bewogen hebben, preciés op het moment dat ik de foto maakte..

Ik heb in het hotel ook deze foto ge-uploaded op een grote computer om het plaatje beter te kunnen zien en toen realiseerde ik me pas, bij het goed bekijken van de foto, dat ik een UFO had gefotografeerd. En ik blijf het vreemd vinden dat ik dus niets heb gemerkt tijdens het fotograferen..!

23 April 2004 – Long Island, New York, VS

Het is 17 Mei 2004. Het is een jaar geleden dat een 63-jarige inwoonster van Nassau County, Long Island, New York, die zichzelf alleen wil laten kennen met de naam ‘Marjorie’, op internet een verhaal las over het mogelijke bestaan van een zogenaamde ‘Planet X’, die zich in ons zonnestelsel zou ophouden. Ze wilde zelf met haar nieuwe JVC-camera, die ze drie jaar daarvoor had gekocht, foto’s gaan maken van de opkomende en ondergaande zon. Sinds January 2003 heeft ‘Marjorie’ naar eigen zeggen honderden en honderden foto’s gemaakt. Maar alles wat ze erop te zien kreeg waren zogenaamde ‘lens flares’, lichtbrekingen in de lens en ze zag kleine rode puntjes op de foto’s. In April 2004 besloot ze opnieuw haar foto’s te gaan maken bij zonsopgang en -ondergang.

Op vrijdag 23 April 2004, ’s ochtends rond 7:30, viel het ‘Marjorie’ op hoe prachtig de zon achter de wolken scheen. Ze haalde haar fototoestel en een donker stukje glas dat lassers in hun beschermhelm dragen, om het felle laslicht af te schermen. Marjorie gebruikte dit glas om vóór haar lens te houden, zodat de foto’s van de zon niet de opnames zouden overbelichten en als bescherming voor haar eigen ogen. Marjorie nam die ochtend zo’n 25 foto’s van de hemel in een aantal opeenvolgende minuten, met het lasglaasje. Daarbij gebruikte ze de zoom-functie van de camera en was eigenlijk heel erg verrast door wat ze te zien kreeg als resultaat..

Tussen de normale foto’s, die ze eigenlijk altijd als resultaat had gekregen, bleken er 2 foto’s te zitten die eigenlijk abnormaal bleken. Beide foto’s lieten een soort spiraal van 6 lichten zien, die zich vóór de wolken bevonden. Een zevende licht, een beetje meer gedimd, was links zichtbaar. Een foto bleek donker te zijn en de andere licht

“Ik kon geen van de lichten door de camera zien, omdat de felheid van de zon te groot was. Als ik ooit in de zon kijk, doe ik dat met het lasglaasje, maar dan kan ik feitelijk helemaal geen details zien, behalve dat de zon sterk is. De zon was dus direct achter de wolken te zien, maar op de foto lijkt het donkerder dan het feitelijk was, doordat ik dus het lasglaasje gebruikte. De zon zit feitelijk precies áchter de spiraalvormige lichten. Ik kon bij het bekijken van de foto’s niet geloven wat ik zag, maar het vreemde was natuurlijk dat deze lichten op de andere foto’s niet zichtbaar waren..! Was er iets mis met de camera? Nee, waarschijnlijk dus niet, anders was de lichtspiraal ook op de andere foto’s verschenen. Beide foto’s zijn dus door het lasglaasje genomen en ik had mijn camera op de grootste zoom-stand staan.”

15 Januari 2004 – Melbourne, Australië

Ee UFO die werd gemaakt met de digitale camera van een van de gemeentewerkers van Melbourne. Tijdens routinewerkzaamheden maakt een leidinggevende verkeersmedewerker, op een spoorwegovergang bij het plaatsje ‘Beveridge’, ten Noorden van Melbourne, een foto van de gelijkvloerse kruising. Nádat hij de foto’s van zijn digitale fotostick heeft gehaald, blijk op de foto een UFO zichtbaar.

Officieel wordt door deze gemeentelijke afdeling gereageerd, omdat de foto officieel in het archief gaat. “Wij weten niet wat het object op de foto is, en wij houden ons open voor elke suggestie vanuit het publiek. Wij zullen deze foto dienen over te dragen, zo is ons beleid, aan de betreffende overheidsinstanties, het Ministerie van Defensie en de overheids-luchtvaartautoriteiten.”

De gemeente-ambtenaar die de foto nam, ingenieur Roland Rozario, zei dat hij de digitale foto niet kon verklaren. Hij en zijn collega waren bezig met een routine-controle van de spoorwegovergang op donderdag 15 Januari, even na de middag. “We hebben niets gehoord noch gezien, toen we daar ter plekke waren. Ik maakte zo’n 10 of 12 foto’s naar het Oosten en naar het Westen. Op kantoor heb ik de foto’s in mijn computer gedownload en toen zag ik dit ‘object’, deze UFO op de foto. Ik heb geen flauw benul wat het kan zijn, ook mijn collega’s op kantoor, aan wie ik de foto liet zien, zijn verbaasd en hebben geen verklaring. Bijna iedereen is ervan overtuigd dat het in ieder geval GEEN vogel is, noch een vliegtuigje of een kever of iets dergelijks, die voor de camera voorbij gaat.” 

Volgens Roland Rozario en zijn collega passeerde wel een trein, juist ná het maken van de foto’s. Wellicht, zo is zijn mening, heeft een van de treinpassagiers het voorwerp, de UFO, ook gezien. Het hoofd van de afdeling, die de foto gaat overdragen aan overheidsinstanties, Mr. Linton, verzekerde dat er met de foto niets was ‘uitgehaald’ of dat er iets aan ‘veranderd’ was.

Peter Blake is hoofd van het overheids-weerbureau. Naar zijn zeggen is er ook niets meteorologisch te ontdekken aan de foto. “Het lijkt erop alsof je tegen de achterkant van een vliegtuig aankijkt. En het is zeker ook geen weerballon.” Volgens UFO-deskundigen is er meer informatie nodig over de technische kant van de foto. UFO Onderzoekscentrum-adviseur Bernard Wilson zei dat hun groep meer informatie nodig heeft om een gedegen commentaar op de foto te geven.  “Er zijn sommige bijzonderheden aan deze foto. De zon reflecteert duidelijk van het object, maar consistent óók van de rails. En aan de linkerkant van het object zit een soort waas, die erop kan duiden dat het object uiterst snel bewoog.”

2 gedachten over “Meest opzienbarende UFO-waarnemingen -2-

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.