Advertentie

NASA: Afwezigheid zonnevlekken kondigt kleine IJstijd aan!


NASA: Voor het eerst in 200 jaar
een Grand Solar Minimum:

Op weg naar een  kleine ijstijd

(Peer reviewed paper Zharkova
over de Grand Solar Minimum:
Hier)

* *

NASA: Afwezigheid zonnevlekken

kondigt kleine IJstijd aan!

2019 © Ing. Harry Zandvliet | deze versie WantToKnow.nl/be

x

Ing. Harry Zandvliet

Je hoorde er niets over op het nieuws, maar wel dat er na 200 jaar weer de eerste wolvenwelpjes geboren zijn in Nederland. Ik zal je vertellen waarom je er niets over hoorde, en tevens wat er aan de hand is, en wel goed gedocumenteerd, en wat er nu moet gebeuren. Wat betekent het bijvoorbeeld dat we op 28 juni 2019 al meer dan 40 dagen zonder zonnenvlekken zitten? Veruit het grootste nieuws van deze eeuw is de huidige voorspelde Grand Solar Minimum die zich weer toont, nu na 200 jaar. Deze Grand Solar Minima luiden al sinds mensenheugenis de kleine ijstijden in. Laten we dus dáár beginnen, met allereerst de vraag te beantwoorden:

WAT IS EEN
GRAND SOLAR MINIMUM?

Volgens de laatste voorspelling van NASA hebben we voor het eerst in 200 jaar weer te maken met een Grand Solar Minimum (hierna GSM genoemd). Deze fase zal een enorme invloed hebben op ons leven door de grote klimaatveranderingen. Voordat men de weersveranderingen straks zal gaan framen als ‘global warming’, eerst maar eens uitleggen wat er aan de hand is bij een GSM. De komende 10 jaar kunnen we er al wat van gaan merken en er moet écht wat gebeuren en wel heel snel.

Zo ongeveer eens in de 200 jaar wordt het Noordelijk halfrond bijna letterlijk overvallen door een kleine ijstijd. De laatste was ‘Dalton’ (200 jaar geleden), en de grootste en diepste die we ook goed kennen was de Maunder ijstijd, 400 jaar geleden. Begin 17e eeuw was er een wetenschapper die een verband vermoedde tussen de zonnevlekken en het klimaat, waarop hij besloot met gaan optekenen van deze vlekken (1613). Zijn naam was Galileo Galilei, inderdaad dezelfde die voor een kerkelijk rechtbank moest verschijnen, omdat hij ‘durfde beweren’  dat de aarde om de zon draait, in tegenstelling tot de gedachten van die tijd, dat de Aarde het middelpunt was.

De Aarde is plat staat centraal. En zon en maan trekken aan de hemel voorbij; het beeld uit de tijd van Galileo Galileï.

Ironisch is dat mensen die Galileïsch theorie over de zonnevlekken en het klimaat delen, op dit moment via allerlei in elkaar geflanste YouTubes tegengewerkt worden. Zoals middels restricties en de melding krijgen van youtube of facebook dat hun mening niet in overeenstemming is met de science community . Deze groep staat nu inmiddels te boek als ‘klimaat ontkenners’.

Wetenschappers ontdekten dat tijdens de Maunder ijstijd, die in de 17e eeuw begon en pas 75 jaar later zou eindigen, er geen, of heel weinig zonnevlekken te zien waren. Dat duurde 65 jaar. En dit fenomeen herhaalde zich tijdens de Dalton ijstijd (200 jaar geleden); een periode die iets minder heftig was maar waar wel sprake was van een jaar zonder zomer. De rivier de Theems vroor regelmatig dicht (er werden zelfs markten op het ijs gehouden) en in Nederland vroren de kanalen regelmatig dicht, want evenals de rest van West Europa was het vaak bitter koud in deze winters.

Hoe zit dat dan met die zonnevlekken?  
De zon doorloopt telkens een cyclus van 11 jaar. Aan het eind van die 11-jarige cyclus keren de magnetische polen van de zon zich, en noord wordt dan zuid en zuid wordt noord (wat op aarde ook gebeurt, maar dan eens in de miljoenen jaren). Aan het begin van een cyclus beginnen de zonnevlekken zich te laten zien, na 5 jaar zijn ze op maximale hoeveelheid, daarna nemen ze in aantal af en na 11 jaar begint het opnieuw.

Bij een kleine ijstijd is er in een zonnecyclus(bijna)  geen  zonnevlekken te zien, ook niet na jaren. Er is sprake van een Grand Solar Minimum (GSM). Normaal gesproken wordt deze 1e  11-jarig cyclus gevolgd door een reeks aan GSM’s, bij de Maunder ijstijd waren het er 6 op rij. Dat is 66 jaar dus geen of nauwelijks zonnevlekken.

DEZE WERD VOORSPELD DOOR EEN ‘EENLING’..
Ik ga je nu iets vertellen over een professor in de wiskunde en astronomie, Valentina Zharkova.  Zij had een rekenmodel gemaakt, omdat, volgens haar, de zon zich gedraagt, voorspelbaar als een uurwerk (oscillator). En als je daar dus de parameters van weet, kun je voorspellen wat die zon verder gaat doen. Anders dan andere rekenmodellen  keek ze naar de 4 magnetische velden op de zon en hun structuur en verwerkte dat in een ingewikkeld algoritme. Daar kwamen alle koude periodes uit tot voor Christus.

Ze maakte een forecast van cyclus 24 (we gaan dit jaar naar cyclus 25) en voorspelde dat die zwak zou zijn. Ze had gelijk. Maar ze keek verder, want ruim 13 jaar geleden voorspelde ze al, dat zonnecyclus 25 de eerste GSM  zou worden sinds 200 jaar, en eentje die aan de vooravond zou staan van een heftige kleine ijstijd..! NASA had ook een rekenmodel en verwees haar voorspelling naar het rijk van de fabels. Afgelopen april, schreef NASA nog over reeks 25:

Solar Cycle 25: Scientist rule out Maunder-type Solar Minimum (HIER)
Solar physicists predict another weak 11-year solar cycle ahead. At the same time, they expect the coming cycle to break the trend of weakening solar activity seen over the past 4 cycles, and they add there’s “no indication we are currently approaching a Maunder-type minimum in solar activity.”

Laat dit op u inwerken. NASA erkent dus dat er een verband is tussen de Maunder ijstijd en een GSM. Maar NASA was heel stellig en overtuigd wat hier aan de hand is. Die Maunder-type solar minimum komt er niet. Slightly above 24, was haar voorspelling. En haar model bleek tot nu toe ook betrouwbaar. Tot nu toe!

Toen kwam Zharkova’s simpele als duidelijke reactie op het commentaar van NASA op haar voorspellingen: “They are wrong.”

Pas geleden heeft NASA een nieuwe berekening gedaan van reeks 25 en het bleek volgens deze forecast (voorspelling) van haar een GSM, de eerste in 200 jaar. Zharkova voorspelde weer klip en klaar: “Ze (NASA) zullen mij gelijk geven, maar ook dit nieuws begraven tussen insignificant nieuws” (They will burry this news).

En zo geschiedde: NASA gaf Zharkova gelijk tussen onbeduidend nieuws (HIER):

The Sun’s activity rises and falls in an 11-year cycle. The forecast for the next solar cycle says it will be the weakest of the last 200 years (NASA). The maximum of this next cycle – measured in terms of sunspot number, a standard measure of solar activity level – could be 30 to 50% lower than the most recent one. The results show that the next cycle will start in 2020 and reach its maximum in 2025.

Maar professor Valentina voorspelde niet alleen de GSM, maar ook hoe zwaar die zou gaan worden (dus hoeveel 11-jarig reeksen hierna komen met weinig of geen sunspots). NASA hoopt inmiddels op een Dalton, die al verschrikkelijke gevolgen had voor bijvoorbeeld de oogsten maar waar nog mee te leven valt, maar Valentina denkt aan iets anders.  Bij Maunder waren namelijk 2 polen uit lood, nu zijn het er 4.  Als 2 polen elkaar tegenwerken duurt het lang voordat er herstel is (Maunder), Zharkova denkt dat bij 4 het nog veel langer gaat duren. Deze kleine ijstijd, zijn naam zal ‘EDDY’ zijn  (waarom niet Zharkova?), zal volgens Zharkova niet alleen langer duren dan Maunder maar ook dieper zijn. Pas rond 2055 zijn we op het dieptepunt. HIER

Deze kleine ijstijd, kan dus 2.5 tot 4 keer zo lang duren dan Maunder, en die duurde al 75 jaar.  Er is één politicus die bang was voor de global cooling. Zijn naam: Donald Trump. Hij werd daarom uitgelachen en verketterd door de media. De boeren in Amerika lachen niet meer en zijn al bezig met zaden die sneller ontkiemen, en andere voorbereidingen op de komende kleine ijstijd terwijl wij nog bezig zijn met een warmtepomp, ik kom er zo op terug.

Jack Eddy maakte van een grote legpuzzel één geheel
J.A. Eddy was een Amerikaanse astronoom.  Hij publiceerde in 1976 een boek die een mijlpaal was in de wetenschap, getiteld: ‘The Maunder Minimum’.  Hij borduurde voort op het werk van Maunder en Spörer en identificeerde een tijd tussen 1645 en 1715 als een tijd waar de zonneactiviteit zeer laag was (weinig zonnevlekken) . Hij legde een verband tussen kleine ijstijden en zonnecycli , hij bewees dat een afname in zonneactiviteit resulteert in lagere aarde temperaturen.

Hij interpreteerde hiervoor de telescoop observaties van Galilei en andere tijdgenoten, historische rapporten van de aurora borealis (noorderlicht), visuele waarnemingen van zonnevlekken met het blote oog, opgetekend in het verre oosten tijdens zonsop- en ondergang (China), koolstof-14 dateringen in bomen (indicatie van zonneactiviteit), en hij vond ook andere koude periodes met lage zonneactiviteit.

Toen aan John Allen Eddy gevraagd werd wat hij er van vond dat men de toekomstige kleine ijstijd naar hem wilde vernoemen wuifde hij dat weg, zijn antwoord kwam er op neer dat hij ‘op reuzen had gestaan’. Dat waren met name Edward W. Maunder (naar wie de Maunder ijstijd van de 17e eeuw is vernoemd) en Gustav Spörer (mini ijstijd Spörer is naar hem vernoemd)

 

GEVOLGEN VAN EEN KLEINE IJSTIJD

Nou ben ik een optimistisch mens, en geloof vast dat we hier doorheen gaan komen. Ik bedoel dat dan natuurlijk ons nageslacht als het heel erg tegen zit. Eerst moet ik vertellen wat er gebeurt in zo’n kleine ijstijd, want het wordt niet alleen maar koud. Verre van dat. Die zonnevlekken zijn enorme magneten, een aantal keren de grote van de aarde per vlek. Ik meen 10x keer de Aardgrootte.. Als die vlekken uit zijn, de zon heeft zijn ogen gesloten voor een lange periode in rust, (althans volgens de menselijke maat) dan neemt zijn magnetische straling op de aarde af. De belangrijkste gevolgen daarvan zijn drieledig: je kunt het HIER nalezen.

Ik baseer me op Michaël E. Mann een Amerikaanse Amerikaanse paleoklimatoloog en auteur van meer dan tachtig vakartikelen. En ik heb het vertaald naar het Nederlands:

Als de pieken van zonnecycli ver uiteen liggen, de elektromagnetische schild is voor een lange periode en tijd afwezig, krijgen kosmische stralingen (HZ: o.a. overblijfselen van super nova’s)  de kans in de aardse atmosfeer en zorgen voor aanzienlijke wolkenvorming. Vervolgens komt er meer regen en sneeuw en de planeet wordt koeler.

Kleine IJstijd:

 • extreme hittegolven
 • extreme koude-
 • en extreme droogteperioden en
 • extreme aansluitende natte periodes

Mann legt uit dat het in de kleine ijstijd niet alleen iets kouder wordt, maar dat er tegelijkertijd ook sprake is van enorme hittegolven, die Engeland bijvoorbeeld teisterden tijdens de Maunder periode. Toen was het zomers regelmatig bloedheet, wellicht rond de 40 graden. Hele droge koude jaren worden afgewisseld met extreem natte jaren. Hoe is dat mogelijk? Mann legt het uit:

Onze aards atmosfeer begint te krimpen, zo leerde observaties van NASA. Lager in onze atmosfeer drijft de zon onze winden, en de meest belangrijke winden, veel belangrijker dan alle anderen bij mekaar, zijn de jet streams. Die verplaatsen zich met 160 km per uur. Wanneer de atmosfeer krimpt ontstaat een ruimte probleem . De Jets beginnen te slingeren. De wolken verplaatsen zich ook iets lager. De Jet stream behouden hun snelheid in een solar maximum en ook hun plaats (Noordpool, Warme zuiden) .

De zon is de herder van de grote winden, maar die herder gaat het laten afweten in een kleine ijstijd, de zon zal enige tijd rusten. De Jet streams gaan schudden als de atmosfeer krimpt. Dat schudden zorgt er dus voor dat tijdens de kleine ijstijd wij soms in de winter te maken krijgen met een noordpool Jet stream (Vortex) en in de zomer een Jet stream uit Afrika.  Mann zei ergens dat een kleine ijstijd eigenlijk een tijd is van extreem weer.

Toch denk ik dat de naam ijstijd plausibel is, binnen een ijstijd groeien de gletsjers  in Europa namelijk weer aan. Alle gletsjers in de alpen zijn ontstaan en gegroeid in kleine ijstijden, ze zijn in het huidige interglaciaal al een keer bijna verdwenen. In Amerika is toevallig dit jaar de Jet stream in het noorden doorgebroken (Vortex), wat door de media gespind werd als gevolgen global warming.

The Gurardian Polar vortex 2019: eight dead as Arctic air spreads across midwest Thousands of flights canceled, schools close, and post office halts deliveries as Chicago lows approach record The Guardian (HIER)

What is the polar vortex – and how is it linked to climate change? The polar vortex has broken into ‘two swirling blobs of cold air’, bringing the most frigid conditions in decades to the midwest

Door de veranderingen in magnetische stralingen is er gedurende een lange Grand Solar Minimum meer kans op vulkaanuitbarstingen, in zee maar ook op land. Het gaat nu te ver hier diep op in te gaan, op internet is hier veel over te vinden. Ze worden getriggerd door de verandering van de magnetische krachten. Bij een vulkaanuitbarsting wordt de global cooling versterkt, wat vooral tijdens het Dalton tijdperk gebeurde, die een year without a summer  tot gevolg had..

Hagel in zomer
Het hagelt ook veel vaker in de zomer (veroorzaakt door de kosmische stralingen). Wolken boven de zee zorgen er op langer termijn voor dat minder water verdampt door de zon. In het algemeen wordt het droger, op het noordelijk halfrond met name, maar op sommige plaatsen aldaar is sprake van juist grote water overlast.

Michaël E. Mann, de genoemde Amerikaanse paleoklimatoloog hierover:

In a Grand Solar Minimum, cosmic rays trigger larger flash floods, hailstorms and – due to jet stream disturbance and mixing of atmospheric layers –  local long-duration precipitation events (e.g. atmospheric rivers).

At the same time as the increased local flooding events occur, more cloud cover and less sea surface water heating means less evaporation of sea water, specific humidity is reduced, overall rainfall amounts are reduced, despite regional precipitation records and flooding.

vertaald:

In een GSM, zorgt kosmische straling ervoor dat er grotere overstromingen plaatsvinden, hagelstormen en -vooral door de verstoring van de jetstream en het mixen van de atmospherische lagen- lokale, langdurige afzetting van sediment (bijv. atmospherische rivieren). Tegelijkertijd, als deze toegenomen plaatselijke overstromingen plaatsvinden, betekenen meer bewolking en minder opwarming en verdamping van zeewater, een specifieke afname van de vochtigheidsgraad, regenval die over de hele planeet sterk verminderd wordt, ondanks plaatselijk en regionale overstromingen en sedimentafzettingen.

Het grootste probleem kleine ijstijd: kleine zaai- en oogsttijd
Kleine ijstijden kenmerkten zich door hongersnood, epidemieën etc. Bekend zijn de zg. honger stenen (HIER) in Tjechië aan de Elbe. Als die tevoorschijn kwamen dan was er sprake van droogte. Mensen schreven jaartallen op deze stenen (vaak uit de kleine ijstijden) en teksten zoals: Zie je mij, huilen Wenn du mich siehst, dann weine“.

De laatste paar jaar is de oogsttijd al korter geworden in Noord Amerika. En dit jaar dreigt de slechtste oogst in tientallen jaren. Op de website IceAgefarmer (HIER) ontmoeten boeren elkaar en geven elkaar tips, zoals bij een zoektocht naar snel ontkiemend zaad. Veel boeren houden al rekening met een nieuwe kleine ijstijd..! HIER kun je meer lezen over de korte zaai- en oogsttijd en de rampzalige Amerikaanse oogsten die dit jaar worden verwacht. En de mogelijke oplossing, waar opmerkelijk weinig media aandacht voor is in Nederland.

Overigens gelooft Donald Trump wel degelijk in climate change, eerder speculeerde hij op een global cooling en heeft hij ook een team samengesteld die dit moet onderzoeken, tot woede van de media. Happer gelooft dat er sprake is van een beginnende global cooling. ‘Climate denyer’ is zoals gezegd, de nieuwe frame van de media, waarbij ze dat soort fram- woorden gebruiken om mensen die anders denken te stigmatiseren en van een ‘heksenlabel’ te voorzien.

Als je googled op Happer dan zul je zien dat hij overal wordt gedemoniseerd omdat hij niet het narratief volgt die de media voorschrijft, overtuigd van haar eigen gelijk. Ik denk dat de wetenschappers er voor gaan zorgen dat er planten komen die snel ons van eten kunnen voorzien. Overigens zijn er nu al mensen in Amerika die zich voorbereiden om zelf snel ontkiemende zaden te zaaien, en wel thuis.

Mensen treffen voorbereidingen maar het  wordt tijd dat de overheid plannen gaat ontwikkelen, over wat te doen in een kleine ijstijd. We hadden al planten kunnen hebben die het relatief goed doen in een kleine ijstijd. De aardappelplant is zo’n plant, afkomstig uit Zuid-Amerika, maar die tijdens de laatste kleine ijstijden enorme belangrijk was om te overleven.

Zien we al wat gebeuren?
Zoals Mann al uitlegde moet er eerst sprake zijn van een langdurige solar minimum voordat dit zeer duidelijk effect krijgt. Toch zien we al de eerste voortekenen, en niet alleen de hagel die we gezien hebben in deze zomer in diverse landen in West Europa. Zuidpoolijs groeit sneller aan dan dat die afkalft zegt NASA (HIER):

A new NASA study says that an increase in Antarctic snow accumulation that began 10,000 years ago, is currently adding enough ice to the continent to outweigh the increased losses from its thinning glaciers. The research challenges the conclusions of other studies, including the Intergovernmental Panel on Climate Change’s (IPCC) 2013 report, which says that Antarctica is overall losing land ice.
According to the new analysis of satellite data, the Antarctic ice sheet showed a net gain of 112 billion tons of ice a year from 1992 to 2001. That net gain slowed   to 82 billion tons of ice per year between 2003 and 2008

Zelfs de grootste apostel van global warming kan er niet meer omheen, Groenland gletsjer groeit weer, (en dat komt door global warming volgens de media..??):

Hier op CNN : https://edition.cnn.com/2019/03/27/world/climate-change-greenland-glacier-growing-wxc-trnd/index.html

En niet alleen op Groenland groeit het ijs aan. HIER en HIER

According to researchers from the University of Iceland, ALL Icelandic glaciers are projected to expand this year, this would make it the first time the glaciers wouldn’t have shrunk year-on-year in a quarter of a century.

vertaald:

“Volgens de onderzoekers van de Universiteit van IJsland, zullen naar verwachting ALLE GLETSJERS OP IJSLAND gaan groeien dit jaar. Het zou het eerste jaar zijn, dat deze gletsjers op jaarbasis niet krimpen, in de laatste 25 jaar.”

Koud deel voorjaar, ook in Nederland: https://skiinformatie.nl/mei-waarschijnlijk-koudste-maand-sinds-40-jaar/

Het zal je niet zijn ontgaan, het is de afgelopen weken ontzettend koud geweest voor de tijd van het jaar. Tijdens het bevrijdingsweekend viel winterse neerslag in Limburg en maandagochtend zat er zelfs een licht ijslaagje op m’n autoruit. Bizar gewoon.
Zeker als je bedenkt dat het de afgelopen jaren veel warmer was rond deze tijd. Maar niet alleen in Nederland was het koud, ook in de Alpen was dat het geval. Mei 2019 gaat waarschijnlijk de boeken in als de koudste meimaand sinds 40 jaar.

Voor het eerst sinds 40 jaar sneeuw in mei in Nederland en Griekenland https://www.telegraaf.nl/nieuws/2988274/zware-sneeuwval-in-deel-griekenland

ATHENE – Zware sneeuwval heeft grote delen van Noord- en Midden-Griekenland veranderd in een winterlandschap en gezorgd voor aanzienlijke verkeersproblemen. Volgens de staatstelevisie ERT was het voor sneeuwploegen moeilijk om de belangrijke noord-zuidverbinding sneeuwvrij te houden. De weg verbindt de havenstad Thessaloniki met Athene.

https://www.nu.nl/buitenland/5077163/spanje-zet-leger-in-overlast-hevige-sneeuwval.html

Spanje heeft zondag een legereenheid ingezet om mensen te helpen die vastzaten in de sneeuw. Duizenden automobilisten waren volgens Spaanse media gestrand op de snelweg AP6 tussen de hoofdstad Madrid en de stad Segovia, in het noordwesten van het land.

Niet alleen Europa ziet winters weer, ook in de Sahara in Afrika ligt een dik pak sneeuw. Met een laag van een meter diep lag er nooit meer sneeuw in de grootste en warmste woestijn ter wereld.  https://www.ad.nl/buitenland/sahara-bedolven-onder-meter-sneeuw~a44bc65a/

Wat is de rol van CO2?

Dat CO2 een broeikas gas is zal wel kloppen, maar wat is zijn rol? Is die groot? Uit ijsboringen blijkt die rol, zo die er al is, niet doorslaggevend. Verre van dat. Via de luchtbelletjes in het ijs van  Groenland weet je wat voor atmosfeer er is geweest. Een pdf over klimaatveranderingen van genevo.nl kun je HIER downloaden. Een citaat:

Als de grafieken van FIG 1 meer gedetailleerd worden weergegeven, is te zien dat bijvoorbeeld aan het einde van het glacialen de primaire temperatuurstijging steeds is voorafgegaan aan de toename van de broeikasgassen. Er moet dus een andere oorzaak zijn voor deze primaire temperatuurstijgingen. Pas na enkele decennia tot eeuwen volgt dan de stijging van de broeikasgassen en die kunnen dan het hogere temperatuursniveau bestendigen totdat er door de primaire oorzaak een temperatuursdaling komt, weer gevolgd door een daling van de gassen en bestendiging van het lagere niveau.

Het idee is dus dat deze primaire factor een externe factor is, die van buitenaf het aardse klimaatsysteem beïnvloedt. Immers de broeikasgassen spelen een grote rol in het interne klimaat systeem op Aarde. Als het klimaat zou veranderen door interne factoren, zouden de verandering in de broeikasgassen waarschijnlijk in veel gevallen vooraf gaan aan de veranderingen in temperatuur.

Eerst warmte dus, en daarna CO2. Trek zelf je conclusie. De zee neemt CO2 op als het koud is, en geeft die af als het warm is. CO2 volgt de temperatuur, maar leidt die niet. Overigens is er wel een veel groter probleem met CO2. In de tijd van de dino’s was het CO2-gehalte 20 maal zo hoog. Deze is gestaag gedaald. Dat komt omdat de planten de CO2 uit de lucht hebben gezogen en opgeslagen onder de grond als fossiel. Na iedere ijstijd dus minder CO2.

Na de laatste ijstijd was de CO2 tot levensgevaarlijke sterfte-peil gedaald. Het was 180 ppm, en bij 150ppm gaan planten dood. Nog nooit zo laag dus (zie Life on earth was nearly doomed). De warmte heeft de CO2 vanuit zee weer terug gebracht. Gelukkig is de CO2 level nu voorlopig op veilige hoogte. Met dank aan de fabrieken en auto’s…! Toch ben ik geen CO2 adept. Ik ken namelijk niet de gevolgen van te veel CO2. Voorlopig hebben we genoeg in de atmosfeer. Ik ben daarom voorstander van nieuwe energie vormen.

Echter, laten we niet 1000 miljard besteden aan onrendabele energie vormen die nooit de oplossing gaan brengen (behalve in hoofden van politici en papieren werkelijkheden), maar laten we eerst zorgen dat er een goede vervanging is voor fossiel. En die staat er aan te komen. Thorium centrales en in China zijn ze al heel ver met kernfusie.  Duurt nog wel 20 jaar. We kunnen nu al over op kleine (minder gevaarlijke) mini kerncentrales, als je zo graag af wilt van CO2. Dus geen paniekvoetbal dus en we hebben nu wel grotere problemen aan onze hoofd als die deskundigen gelijk hebben.

Grafische weergave uit 2009 van de zonne-activiteit in de afgelopen 20 jaar. De mega-invloed van de cycli van de zon, op het weer op Aarde, zijn nog nauwelijks onderwerp van wetenschappelijk onderzoek.. Laten we ons daarom leiden, door de enkelen die dit wel conscencieus doen..! Zoals professor Zharkova.

Wat nu?
Wat er op dit moment moet gebeuren is bewustwording. Dat de media zwijgt over de voorspelde GSM en dat voorspelt niet veel goeds. Op basis van huidige berichten wordt elke weersverandering, die goed te verklaren zijn door de verminderde zonnen activiteit, gespind als oorzaak van Global Warming, soms zelfs als de schuld van Trump. Het werd warmer op aarde, maar ze vertellen er niet bij dat het ook op Mars warmer werd, een groot deel van de warmte te verklaren is door een  solar maximum die we gehad hebben. (HIER),

Zharkova heeft ook een 2000 jaar cyclus ontdekt, die begonnen is rond het jaar 1600. Heeft te maken met de stand van de aarde en hoe de elips rond de zon is (HIER). Tot het jaar 2600 zal de temperatuur stijgen, tot 2.5, tot 3 graden max, ook al stoppen we met CO2 te produceren. De 1000 jaar daarna zal zij weer dalen. In de Romeinse tijd was het ook zo warm als rond 2600, in Schotland kon je toen grapefruits verbouwen. Ook de middeleeuwen kende een hele warme periode. Zie haar paper, waarvan de link aan het begin staat van dit document.

Het probleem is, de MSM media noch de alternatieve media, op enkele uitzondering na zoals WantToKnow, erover willen berichten; en geloof me ik heb het geprobeerd! In Amerika zijn er wel steeds meer alternatieve media die los gaan op het orgel. Het punt is, de overheid moet voorzorgsmaatregelen nemen, en wel nu!  Ik maak me daar zorgen over, dat men hoopt dat het wel overdrijft, maar de voorspellingen nu doen het ergste vermoeden. Eigenlijk wilde ik dit artikel niet schrijven maar het overlaten aan onderzoekers bij de (alternatieve) media maar kreeg nul op mijn rekest.

Ik denk overigens dat het niet lang meer duurt voordat ook de alternatieve media aan banden is gelegd, onze kinderen zullen niet meer weten hoe het is om alle informatie van de wereld beschikbaar te hebben die alle invalshoeken toont.  Dit laat zien dat de alternatieve media belangrijk kan zijn, als klokkenluider. We moeten de media en politici laten merken dat steeds meer mensen geïnformeerd willen worden over dit mogelijke grote gevaar in plaats van het hoofd in het zand te steken.

Op het moment dat er genoeg mensen zijn met dezelfde mening zal de media wel moeten berichten over de GSM, daarna zal de overheid in actie moeten komen. U kunt er bij helpen. Als er weer een Vortex doorbreekt, wellicht boven Europa, en de NOS framed dit als gloobal warming en de schuld van Trump, mail ze dan dat dit wellicht komt door de grand solar minimum en het krimpen van onze atmosfeer, en dat we bezig zijn om een kleine ijstijd in te gaan.

Als de media een melding maakt over alweer een hittegolf van boven de 37 graden, mail de media dan dat dit juist een kenmerk is van een ijstijd. Doe de citaten erbij uit bijvoorbeeld dit document of google zelf verder. Wilt u misschien meer weten over de GSM en echt de diepte in dan adviseer ik u deze video serie aan van Scott Chapman: (HIER). Als er bewustvorming is dan kan er ook wat gedaan worden.

Het kan natuurlijk ook zijn dat een KNMI deskundige die dit leest, van mening is dat er helemaal niets van klopt wat ik geschreven heb, of wat anderen (Eddy, Mann, Zharkova, Galilei en vele anderen de afgelopen eeuwen) hierover zeiden. Dat kan, misschien zie ik het fout en mijn bronnen ook, en ziet de KNMI het goed. Maar dan zou ik zeggen: overtuig ons KNMI!  Vertel ons dan, waarom deze geconstateerde GSM geen voorbode is van een nieuwe kleine ijstijd, of dat het nog te vroeg is om dat te concluderen (misschien is dat wel zo, ik hoop het oprecht)  maar dat jullie het wel serieus nemen. Dat zou al een hele stap zijn! Maar door stilte over dit onderwerp komen we niet verder.

Ing Harry Zandvliet

21-6-2019

Een actuele situatie in het Mexicaanse

Guadalajara EIND JUNI 2019..!!

* * *

16 gedachten over “NASA: Afwezigheid zonnevlekken kondigt kleine IJstijd aan!

 1. Een zeer interessant artikel. De tijd zal leren of het juist is. Veel extreme weerssituatie kunnen volgens mij ook het gevolg zijn van geoengeneering. Dat zien we aan de lucht, wat het KNMI structureel sluierbewolking noemt, maar in werkelijkheid het gevolg is van besproeiingen met liegtuigen en dat heet chemtrails. Daarnaast is er nog zoiets als HAARP. Een demonisch wapen waarmee je aardbevingen, overstromingen e.d. kunt realiseren. Een uitvinding van Tesla, maar die zou het altijd ten dienste van de mensheid gebruikt hebben. Daarnaast kennen we zg Directe Energie Wapens, waarmee vorig jaar o.a. In Californië hevige bosbranden zijn gerealiseerd. Kortom de vraag is of er sprake is van een autonoom proces, of van een door mensen geïnduceerd? Wie heet weet mag het zeggen. Van onze regering en politici hebben we niets te verwachten, die liegen ons al jaren voor en kleden ons finacieel uit met het CO2 spook. En de MSM onderzoeken niets en huilen mee met de meningen van de wolven van de deugmensen.

  1. Hoeder,
   Ik denk dat U op het juiste spoor zit. De HAARP technologie van de DARPA is inderdaad een gevaarlijk “weer”wapen. Momenteel is er in het oosten van Duitsland een enorme droogte en in het midden van de USA verzuipt men. Dit alles heeft natuurlijk een weerslag op de voedselproductie en nog meer op de prijzen ervan. Is het dan toeval dat nu juist het EU – Mercosur akkoord werd afgesloten. Zie link met tekst :
   https://www.euronews.com/2019/07/03/eu-mercosur-deal-is-the-agreement-a-threat-to-european-agriculture
   Ik stel mij dan ook heel wat vragen over dit “akkoord”. Ik verwijs naar de tekst in de link. Gaat men naast voedsel ook een hoop problemen invoeren ?? Wie wint er bij ?? De “globalisten??”
   Nog een bron over de negatieve effecten van dit akkoord :
   https://www.fern.org/news-resources/eu-mercosur-deal-sacrifices-forests-and-rights-on-the-altar-of-trade-1986/
   met citaat :
   “Today’s agreement between the EU and Brazil, Argentina, Paraguay and Uruguay opens EU markets to more beef imports from countries where ranching is the main cause of deforestation, while favouring the export of EU cars, especially highly fuel-intensive Sport Utility Vehicles (SUVs).” (=einde citaat).
   Een analyse uit de link over de dubbelzinnige houding van de EUSSR :
   “The European Commission says it champions values-based trade, but it has signed a deal with a government of climate deniers who launched an assault on the Amazon and on indigenous peoples. This trade agreement makes the EU complicit in Bolsonaro’s threatening policies and annihilates Juncker’s legacy on climate and human rights” said Fournier.” (=einde citaat).
   Ik kan alleen afleiden uit dit laatste citaat dat het “klimaat probleem” op een selectieve manier wordt aangewend. Een zaak lijkt mij wel zeker : de voedselproductie in de EUSSR zal door dit akkoord, samen met de “weer”oorlogen, nog meer onder druk komen te staan.

 2. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel. De waarheid van dit gezegde blijkt opnieuw uit het volgende artikel, waaruit een citaat:

  “A new scientific study could bust wide open deeply flawed fundamental assumptions underlying controversial climate legislation and initiatives such as the Green New Deal, namely, the degree to which ‘climate change’ is driven by natural phenomena vs. man-made issues measured as carbon footprint. Scientists in Finland found “practically no anthropogenic [man-made] climate change” after a series of studies.”

  https://www.zerohedge.com/news/2019-07-11/scientists-finland-japan-man-made-climate-change-doesnt-exist-practice

 3. Nog even los van de vraag of er een Grand Solar Minimum komt; er is behoorlijk wat onderzoek gedaan naar het effect daarvan. Wat blijkt is dat in het huidige klimaat een Grand Solar Minimum slechts tot een temperatuurdaling van maximaal 0,3 C zal leiden. Zie: Feulner & Rahmstorf (2010), Jones et al. (2012), Anet et al. (2013) en Meehl et al. (2013). En deze daling is dan ook slechts tijdelijk voor de paar decennia die het duurt. Zeker geen rampzalige gevolgen dus, en de opwarmende lange-termijn trend zal gewoon doorgaan als de huidige situatie blijft voortduren en broeikasgasniveau’s blijven stijgen.

  Het werk van Zharkova wordt trouwens ook niet genegeerd door de wetenschappelijke community:

  “llya Usoskin, head of the Oulu Cosmic Ray Station and Vice-Director of the ReSoLVE Center of Excellence in Research, published a critique of Zharkova’s solar model […]. Most importantly, the model fails in reproducing past known solar activity because Zharkova’s team treats the sun as a simple, predictable system like a pendulum. In reality, the sun has more random and unpredictable (in scientific terms, “stochastic”) behavior:

  For example, a perfect pendulum – if you saw a few cycles of the pendulum, you can predict its behavior. However, solar activity is known to be non-stationary process, which principally cannot be predicted (the prediction horizon for solar activity is known to be 10-15 years). Deterministic prediction cannot be made because of the essential stochastic component.

  Just imagine a very turbulent flow of water in a river rapid, and you throw a small wooden stick into water and trace it. Then you do it second time and third time … each time the stick will end up in very different positions after the same time period. Its movement is unpredictable because of the turbulent stochastic component. This is exactly the situation with solar activity.

  […]

  Solar physicist Paul Charbonneau at the University of Montreal also concurred with Usoskin. He told me that while scientists are working to simulate solar activity, including using simplified models like Zharkova’s,

  “on the standards of contemporary dynamo models theirs is extremely simple —in fact borderlining simplistic … To extrapolate such a model outside its calibration window, you need an extra, very strong hypothesis: that the physical systems underlying the magnetic field generation retain their coherence (Phase, amplitude, etc.). As my colleague Ilya Usoskin has already explained, this is very unlikely to be the case in the case of the solar activity.”

  1. Beste Gigakuha,
   U heeft het over de temperatuur op aarde (terrestrial temperature), die gedurende een GSM slechts 0.3 graden zou dalen. Daar lopen de meningen over uiteen. Ik heb waardes gelezen van 0.5 graden (Dalton) tot 1 a 1.5 graden (Maunder). Ik weet niet wie gelijk heeft, maar 0.3 vind ik aan de lage kant. Wat veel wetenschappers onderschatten is het gevolg van de toename van atmosferische deeltjes in onze atmosfeer, en de gevolgen hiervan. De geladen deeltjes zorgen voor wolkenvorming. Hierdoor daalt de straling van de zon op de aarde, uitgedrukt in TSI. Op langere termijn wordt het droger, maar is er ook sprake van enorme regenbuien, zoals die van de afgelopen maanden in Amerika met als gevolg een dreiging van een record verlies aan oogst.

   Dat er bij een grand solar minimum niet zoveel aan de hand is bestrijd ik. Ik kom die conclusie ook tegen op sceptische sites. Het probleem is niet de temperatuurdaling, die inderdaad beperkt is, maar de instabiliteit van het weer. Tijdens een kleine ijstijd wordt het op Alaska en Groenland warmer (op Alaska met name zie je dat nu al). De kou verplaatst zich dus van Noord naar Zuid. Vandaar die extreme winters, overigens klopt het dat dit niet ieder jaar het geval was en tijdens een kleine ijstijd ook sprake kan zijn van hele zwakke winters.

   Een kleine ijstijd is een tijd van instabiel weer.

   Waarom het wel degelijk wat uitmaakt: Verlies van oogsten. John Casey noemt de door hem voorspelde grand solar minimum (we hebben het inderdaad nog steeds over een voorspelling, dus nog niet 100% zeker) een enorme uitdaging voor de menselijke soort.

   Dus je moet bij de gevolgen van een GSM niet alleen kijken naar de terrestrial temperatuur, maar de gevolgen van het instabiel worden van het weer. En als je kijkt naar alle kleine ijstijden, op basis van bijvoorbeeld sterfte (de wereldbevolking kromp in die periodes aanzienlijk, ik heb getallen gezien van meer dan 20%), en logboeken over mislukte oogsten, uitbraken van epidemieën die tot sterfte leidde omdat mensen ondervoed waren. Dan kun je niet zeggen dat een GSM niets voorstelt.

   Dan over de CO2 die tot opwarming zou leiden. Daar kom ik nog op terug.

  2. @Harry Zandvliet,

   Het punt is dat het effect van veranderende zonne-activiteit niet los gezien kan worden van de toestand van de samenstelling van de atmosfeer. Hierdoor is het logisch dat Dalton en Maunder historisch gezien een groter effect hadden. Ik vind het prima als jij 0,3 aan de lage kant vindt, maar er zijn meerdere studies die het effect van GSM hebben bepaald met inachtneming van de huidige samenstelling van de atmosfeer (ik noem ze hierboven) en hierop uitkomen. Als je concrete kritiek hebt op die studies dan kunnen we daar verder naar kijken, maar je opmerkingen over andere effecten dan op de gemiddelde temperatuur zijn natuurlijk ook relevant. Echter, gegeven het bovenstaande (effect van zonne-activiteit hang samen met samenstelling atmosfeer) zou ik dus ook niet op voorhand durven te beweren dat we in het huidige tijdperk ook dezelfde “instabiliteits”-problemen zullen zien als in het verleden. Bovendien zijn we qua landbouw ook iets verder dan toen, waardoor de gevolgen voor bijvoorbeeld de oogst niet zo snel zo rampzalig hoeven zijn.

   Dit alles is dus nog los van de vraag of er uberhaupt een grand solar minimum komt. Wat we in ieder geval wel weten vanuit de afgelopen eeuw (waarin de input van de zon relatief constant is geweest dan wel licht gedaald is in de laatste decennia) is dat de opwarmende trend zich nog wel even zal doorzetten als de concentratie broeikasgassen blijft stijgen, met de daarbij horende negatieve effecten.

 4. Een ijstijd zou tot de mogelijkheden kunnen behoren. Het weer heeft vaak dezelfde patronen. Zo las ik in een rapport door een weerkundige dat de ophoping van extreem weer in de vorm van warmte/hitte golven te vergelijken zijn met de terugtrekking van de zee aan de kust vlak voor een tsunami. De hittegolven gepaard gaande met flinke droogteperioden is als het terugtrekken van de zee waarna er een koudegolf volgt bij wijze van tsunami.
  Tja, daar ga je heen met je warmtepompje…!
  Ik heb nog een paar goeie schaatsen te koop!

 5. @Gigakuha

  Beste Gigakuha,

  U vroeg waar u het artikel van de NASA kan vinden die erkent dat de volgende zonnecyclus weinig zonnevlekken zal hebben. Het linkje staat in het artikel via een hyperlink. In de zin: “En zo geschiedde: NASA gaf Zharkova gelijk tussen onbeduidend nieuws (HIER)”

  Onder het woordje HIER staat de volgende hyperlink:
  https://www.nasa.gov/feature/ames/solar-activity-forecast-for-next-decade-favorable-for-exploration

  Zij erkennen dat de volgende zonnecyclus in het type valt van Dalton, 200 jaar geleden, ook een kleine ijstijd (minder heftig dan Maunder).
  Wat er niet bijstaat is wat de gevolgen hiervan zijn. Dat komt denk ik omdat ze dat nu nog niet willen concluderen om hun moverende redenen. Echter, via andere NASA bronnen valt wel op te maken wat de NASA ziet als gevolgen.
  In mijn artikel refereert Michaël Mann aan NASA, Mann is een enorme autoriteit op het gebied van klimaat (ook de ontdekker van de hockeystick (die de global warming aantoont) maar daar is ook zeer veel kritiek op omdat de warmte perioden uit de jaren 30 eruit zijn gehaald omdat dit een anomalie zou zijn, ik deel de kritiek), ik citeer uit mijn artikel:

  NASA says, as we enter the solar minimum, our wispy atmosphere shrinks. NASA has learned to juggle satellites that drop into lower orbits during the solar cycle. Lower down in our atmosphere the sun drives our winds and the most important winds of all, that rule all the others, are the jet streams that power around the planet at well over 160 kilometres an hour.

  When the atmosphere contracts, the jets start to meander. The meandering happens because there is a space problem; the same jet stream is jammed into less volume within a shrunken atmosphere; hence the jet streams kink. The cloud levels are slightly but measurably lower as well.

  Uit het onderzoek van NASA blijkt dus dat gedurende een lange zonneminimum de atmosfeer krimpt. Dat is uit observaties van NASA gebleken en staat als een paal boven water.

  Doordat de atmosfeer krimpt ontstaat een ruimte probleem voor de Jet streams (de grote winden in het Zuiden en Noorden), waardoor de Jet streams gaan schudden. Daar waar ze normaal gesproken in het noorden rond de noordpool cirkel blijven, en in het zuiden in Afrika, kunnen ze nu dus verplaatsen naar het zuiden, respectievelijk noorden met als gevolg periodes van koude en hittegolven.

  Andere gevolgen is dat de hogere luchtlagen zeer koud worden, hagel in de zomer, zoals we gezien hebben in Mexico, in Italië en vandaag in Nederland.
  https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/code-oranje-in-zuid-holland-enorme-hagelstenen-en-bomen-omgevallen/ar-AAECbuB?ocid=spartanntp
  Citaat: Op dit moment vallen er daar hagelstenen zo groot als pingpongballen uit de lucht en vallen er bomen om

  Wanneer wordt de media wakker zou je bijna gaan zeggen. Doen ze dan 0 onderzoek?

  Andere gevolgen is meer kans op vulkaanuitbarstingen en aardbevingen. Wat je nu ziet gebeuren is inderdaad dat steeds meer vulkanen actief aan het woorden zijn, deze versterken de global cooling.

  Een andere grootheid binnen NASA is John Casey. Een briljante Wiskundige en Astronoom, evenals Valentina Zharkova. Hij ziet de komende Grand Solar Minimum als een enorme uitdaging voor de menselijke soort, in de zin dat voedsel steeds schaarser zal worden, Amerika zal wellicht kunnen besluiten geen voedsel meer te exporteren omdat er te weinig is voor de eigen bevolking, aldus Casey.

  In mijn laatste reactie zal ik een aantal linkjes plaatsen van NASA deskundige John Casey. Ik heb deze grootheid pas recent ontdekt (nadat mijn artikel geplaatst is). Helaas heeft hij het niet makkelijk gehad. Obama heeft hem niet gesteund, om het heel zacht uit te drukken, en zag niet het belang van zijn onderzoek. Obama gaf wel veel geld aan mensen die de invloed van CO2 op de opwarming wilde onderzoeken. Casey is niet positief over Obama, om het heel mild uit te drukken.
  Casey is ook een specialist op het gebied van vulkanen en aardbevingen. Hij wilde onderzoek doen waarom een grand solar minimum vulkanen e.d. triggert, maar dat belangrijke onderzoek heeft hij niet mogen afmaken omdat hij geen geld kreeg. Het moet te maken hebben met de magnetische krachten van de zon en de aarde. Deze veranderen gedurende een GSM, op de een of andere manier heeft dat invloed op vulkanen.

  Op dit moment gaat het niet goed met John Casey, hij heeft een hersenbloeding gehad. Helaas.

  Ik ga eerst nog een antwoord geven aan een andere reactie.

  In mijn laatste reactie zal ik een aantal linkjes plaatsen van mijn nieuwe held: John Casey.

  1. Beste Harry,

   Bedankt voor de reactie, maar vind je dan niet dat de kop “NASA: Afwezigheid zonnevlekken kondigt kleine IJstijd aan!” totaal ongerechtvaardigd is? Ze doen een uitspraak over de activiteit van de zon en een aantal gevolgen daarvan, prima, geen enkel bezwaar daar. Maar er wordt met geen woord gerept over een aanstaande ijstijd.

 6. John A Casey (NASA Wetenschapper):
  Naast Zharkova voorspelde ook John Casey solar cycle 24 goed.

  B.S. Voor Natuurkunde en Wiskunde aan Jackson State University
  Voormalige President van Space and Science Research Cooperation
  CEO of the International Earthquake and Volcano Prediction Center
  president of the Veritence Corporation, a science and engineering consultation company
  Werkte aan Space shuttle project.

  Casey probeerde de komende Grand Solar Minimum onder de aandacht te brengen van het grote publiek via de MSM, die hij op de hoogte hield van zijn werk, zodat voorzorgsmaatregelen getroffen zouden worden. Het lukte hem echter niet om de urgentie onder de aandacht te brengen.

  Linkjes:
  Dit interview uit 2013 gaat hij in op zijn correcte voorspelling dat Solar Cycle 24 zwak zou zijn en cycle 25 het begin is van een nieuwe kleine ijstijd, vergelijkbaar met Dalton. Hij dacht dat de veranderingen eerder zichtbaar zouden zijn, maar El Nino gooide roet in het eten, toch verwachtte hij ergens tussen 2014 en 2020 een omslag:
  https://www.youtube.com/watch?v=iDbHRtGuQM8&feature=youtu.be

  Hier legt Casey in 2016 bij een nieuwszender uit dat de mensheid zich moet voorbereiden op een global cooling, veroorzaakt door de grand solar minimum
  https://www.youtube.com/watch?v=QIDoMPIikog

  Hier een diepte interview met de site TheGrandSolarMinimum.com, wat een Grand Solar Minimum is en wat ons te wachten staat. Ook gaat hij hier wat dieper in op het verband tussen GSM en actieve vulcanen.
  https://www.youtube.com/watch?v=5d-GIXm_Kbk

  Boeken:
  Cold Sun (1 mei 2011)
  Dark Winter (19 augustus 2014)
  Upheaval (14 december 2016)

 7. Heel interessant artikel, integer ook. Bedankt, Harry.

  Kanttekening bij de reacties van gigakuha: dat broeikasgassen voor opwarming zorgen, poneer je als feit, maar is bij mijn weten een hypothese. Nu is er niets mis met een hypothese, maar als hypotheses voor feiten worden aangezien, of als een hypothese onaantastbaar wordt, krijg je vaak wel misse boel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.