Advertentie

Asperge tegen kanker.


De Asperge is een uitermate gezonde groente, dát is geen geheim. Je kunt de Asperge bijna een kruid noemen, zóveel mensvriendelijke eigenschappen heeft deze plant. En als het niet zo lekker was dat hij als groente werd gegeten…

Het onderstaande artikel is gebaseerd op een Engels artikel over deze krachtige werking van asperges. De bijzondere krachtige eigenschappen van deze groente, staan hieronder in het artikel. Maar wist je dat van de 12 meest opgediende bruidsmaaltijden in China, asperges te vinden zijn in 10 ervan..?

Uit de hele lijst met indrukwekkende eigenschappen, is in het onderstaande artikel, de kankerwerende werking die óók aan asperges wordt toegeschreven de voorgrond gehaald. De verantwoordelijke stof die aan deze eigenschap ten grondslag zou liggen, is het met name het enzym ‘Glutathione’ een uiterst krachtige anti-oxidant, die voor het immuunsysteem van de mens van wezenlijke ondersteuning is.

Natuurlijk zou het zo zijn, dat wanneer asperges een bewezen anti-kankermiddel zou zijn, het door iedere patient 2x daags genuttigd zou worden. Iets kan alleen ‘bewezen’ zijn als het onderzocht is natuurlijk!

Er is dus aan de andere kant ook de mogelijkheid, dat een eenvoudige groente als asperge nooit GOED IS ONDERZOCHT op deze uitermate belangrijke eigenschap. Wij vinden het in ieder geval belangrijk hier de plaatsing van het artikel NIET tegen te houden…! Baat het niet, dan schaadt het niet natuurlijk.

Waarom is deze belangrijke aanwijzing nog niet onderzocht? Begint wetenschap immers niet bij ‘nieuwsgierigheid’, het uitvinden van ‘waarom’, bij juist die zaken die een sterk vermoeden doen rijzen? Voorlopig staat dit artikel daarom hier op de site.

* * *

* * *

X

Asperge tegen kanker

(verscheen ook in Frontier magazine sept/okt 2009)

Auteur: Simon Holmes Vertaling: Roger Oomkens

XX

‘Mijn moeder heeft 4 maanden lang asperges uit een pot gegeten, die zij pureerde en waarvan ze 4 eetlepels ’s ochtends en ’s avonds nam. Zij is aan de chemokuur voor longkanker in het derde stadium, met pleurale aandoening en haar kankercel telling zakte deze week van 386 naar 125. Haar oncoloog vertelde haar, dat zij pas na drie maanden weer voor controle moest terugkomen’.

Een paar jaar geleden kwam ik een man tegen, op zoek naar asperges voor een vriend, die aan kanker leed. Hij gaf mij fotokopie van een artikel met de titel: “Asperge tegen Kanker’; gepubliceerd in het Cancer News Journal, datum onbekend.
Ik wil deze info met jou delen, zoals het ook mij is aangereikt : ik ben biochemicus van beroep en heb mij al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in dieetvormen m.b.t. de gezondheid.

Een paar jaar geleden las ik over de ontdekking van dr. Richard R. Vensal (link HIER) in relatie tot het gegeven dat de asperge in staat zou zijn kanker te genezen. Vanaf die tijd heb ik met hem aan dit project gewerkt. Wij hebben hierover een aantal bijzondere kankergevallen verzameld.

Een paar voorbeelden .

– Geval nummer 1: Een man met een vrijwel hopeloos geval van de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker), die qua gezondheid volledig uitgeschakeld was. Een jaar nadat hij begonnen was met de aspergetherapie, bleken zijn artsen niet meer in staat enige vorm van kanker vast te stellen en was hij inmiddels weer bezig met een schema van zware lichaamsoefeningen.

· Geval nummer 2: Een succesvolle zakenman van 68, die al sinds 16 jaar leed aan blaaskanker. Na jaren van medische behandeling, inclusief bestraling zonder resultaat, begon hij aan de aspergetherapie. Binnen drie maanden (!) gaven onderzoeken aan, dat zijn blaastumor verdwenen was en dat zijn nieren weer normaal functioneerden.

· Geval nummer 3: Een man met longkanker. Op 5 maart kwam hij op de operatietafel terecht, waar de chirurgen constateerden dat zijn longkanker zover uitgezaaid was, dat hij niet geopereerd kon worden. De chirurg maakte de operatiewond dicht en verklaarde dat dit een hopeloos geval was. Op 5 april kwam de patiënt in aanraking met de aspergetherapie en begon deze onmiddellijk toe te passen. Ergens in augustus vertoonden röntgenfoto’s, dat ieder symptoom van kanker was verdwenen! Hij is nu weer volop aan het werk.

· Geval nummer 4: Een vrouw, die al jaren leed aan huidkanker. Uiteindelijk ontwikkelden zich verschillende soorten huidkanker, die door een oncoloog als een ernstige vorm werden aangeduid. Drie maanden nadat zij aan de asperges begonnen was, vertelde haar huidspecialist dat haar huid er gezond uitzag en alle huidbeschadigingen verdwenen waren. Deze vrouw rapporteerde dat de aspergetherapie tevens haar nierziekte had genezen, dat zich in 1949 had geopenbaard. Zij had al 10 operaties voor nierstenen achter de rug en ontving een uitkering van de overheid i.v.m. haar niet te opereren, terminale nierziekte. Zij schreef haar totale genezing van haar nieren toe aan de aspergetherapie.

Ik was niet verbaasd door deze resultaten, aangezien ‘De Elementen van de Materia Medica’, in 1854 samengesteld door een professor aan de universiteit van Pennsylvanie, aangaf, dat asperges als een gewilde therapie werd toegepast tegen nierstenen. Hij refereerde zelfs aan experimenten in 1739, betreffende de krachtige genezende werking van asperges bij het oplossen van nierstenen.

Wij hebben nog andere medische gevallen ter voorbeeld, maar het medische establishment heeft dwars gezeten bij het verkrijgen van bepaalde rapporten. Ik doe hierbij een beroep op eventuele lezers om dit goede nieuws te verspreiden en ons te assisteren om een groot aantal gevallen te verzamelen, die in staat zullen zijn de septische, medische wereld te overtuigen van deze ongelooflijk eenvoudige en natuurlijke geneeswijze.

Hoe te gebruiken?

Voor de beste resultaten dienen de asperges gekookt te worden en daarom voldoen asperges in blik of glas even goed als vers gekookt. Ik heb met twee belangrijke Amerikaanse producenten van asperges in blik gecorrespondeerd, Giant en Stokely, en ik ben gerust gesteld dat deze merken geen pesticiden of conserveermiddelen bevatten. Stop de asperges in een blender om ze te pureren en bewaar het vervolgens in de koelkast.

Geef de patiënt 4 volle eetlepels per dag, 2 eetlepels ’s ochtends en ’s avonds. Patiënten vertonen meestal binnen 2-4 weken een verbetering van hun conditie. Het kan met water worden verdund en als een koude of hete drank worden genuttigd. De aanbevolen dosering is gebaseerd op de huidige resultaten, maar een grotere dosering kan zeker geen kwaad en kan zelfs noodzakelijk zijn in sommige gevallen.

Asperges die met een enorme vitaliteit de grond uitkomen, geladen met uiterst menslievende stoffen.

Als biochemicus heb ik een uitgebreide studie van alle kankeraspecten gedaan en van allerlei naar voren gebrachte therapieën. Met als resultaat, dat ik het aspergeverhaal het meest vind overeenkomen met de laatste theorieën omtrent kankerbestrijding.

Asperge bevat namelijk een flinke hoeveelheid eiwit-histonen, die verbonden zijn met de regulering van de celgroei. Om die reden, geloof ik dat asperge een substantie bevat, dat ik een ‘celgroei-regulator’ noem. Deze functie zou verantwoordelijk zijn voor de uitwerking op kanker en dient tevens als een algemene lichaamstonicum.

In ieder geval is asperge, los van theorieën daarover, een volstrekt onschuldig middel. De Food and Drug Administration (FDA) in Amerika kan de toepassing ervan niet verbieden en het kan gewoon een uitstekend middel voor de gezondheid zijn.

De US National Cancer Institute heeft aangegeven, dat asperge de hoogste hoeveelheid glutationen van alle voedingsmiddelen bevat, welke als een van de meest effectieve lichaamsstoffen wordt beschouwd i.v.m. anti-carcinogene- en antioxydant werkingen!

Verspreid dit belangrijke nieuws! Als blijk van onbaatzuchtigheid kan men iedere vorm van ontvangen behulpzaamheid aan anderen doorgeven. …

De geneeskrachtige werking van Asperges:

· Heeft een sterk waterafdrijvende werking.

· Werkt ontzurend · Stimuleert de nierwerking.

· Versterkt de ogen en goed tegen nachtblindheid.

· Versterkt de slijmvliezen.

· Heeft een gunstige invloed op het stressmechanisme.

· Goed tegen concentratieproblemen.

· Activeert de stofwisseling van eiwit, vet en koolhydraten.

· Verhoogt de kwaliteit van de huid, het haar en het bi ndweefsel.

· Goed bij slaapprablemen · Werkt celverjongend.

· Stimuleert de bloedvorming en zuurstofverzorging.

· Versterkt de immuniteit en heef1 een antiseptische werking.

· Goed tegen darmverstopping en trage darmwerking.

Door zijn sterk onzurende en waterafdrijvende werking helpt asperge bij zwaarlijvigheid, oedeemvorming, hartprablemen, blaas- en nierklachten. Als u asperges eet, geniet dan niet alleen van deze prachtige groente maar besef ook zijn opvallende genezende werking.

Bronnen:

o.a. godlikeproductions.com (hier)

informatie over Glutathione HIER

blog over asperges en kanker HIER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.