Advertentie

Cosmic Woman’s cliffhanger..


tessa cosmic woman in elkaarTessa Koop begon haar loopbaan in de journalistiek. Ze was in 2008 medeoprichter van WantToKnow.nl en 2016 staat voor haar vooral in het teken van het verschijnen van haar boek ‘Cosmic Woman’. Ze deed de afgelopen jaren zoveel persoonlijke kennis op over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naar op weg zijn, dat ze besloot zich te wijden aan het uitdragen en delen van deze informatie. Ze doet dat op uiterst toegankelijke wijze en vooral op haar eigen wijze, met een heel praktische inslag en dito voorbeelden..

Tessa: “Voor Cosmic Woman is het universum haar ‘speeltuin’. Ze volgt niet het pad van een ander maar ze definieert ‘Kosmisch Bewustzijn’ op haar eigen manier, in harmonie met het universum. We zijn geboren als scheppers van oneindige mogelijkheden, maar we zijn ook geboren om wijs te zijn, vrij, krachtig, gezond en happy. We zijn niet geboren als makke schapen of als robots. Ik hoop dat ik je mag inspireren een Cosmic Human te zijn in een holografisch universum.”
Meer informatie vind je hier op de splinternieuwe site van:
cosmicwoman.nl

x

* * *

x

x

Tewate

(The Star Nations Grandmother)


“Know this my children,
all the vastness lives within you, not outside of you.
You are the carriers of the great promise;
you are the ones that have returned to lead the people, to heal the Earth.

Mother Earth is a living planet, she heals you,
but she needs you to heal the world you live in.
Your body is part of her living body,
when you hurt yourself and others, she feels the pain.

She will heal all of this from within you from the part of you that is part of her.
You are the carriers of The Great Promise;
the promise of the return of the Star Ancestor; the promise of the Great Peace.

This is a covenant humans made with Creator.
It is a promise that lives now.
This promise comes from the vastness of the wisdom of the Star Ancestors.

They came to all nations from the Star Nations,
the Red, Blue, White, Black, and Yellow Star Nations.
This promise is vast and yet
the fulfillment of it is as simple as practicing the principles of peace.”

x

x

x

 

Cosmic Woman’s cliffhanger..

2016 © Tessa Koop – deze versie WantToKnow.nl/be

x

Overgave. Je weet wel; dat je vingertopjes denkbeeldig ontzettend veel pijn doen omdat ze zich nog proberen vast te klampen aan het laatste stukje klif, waaraan je hulpeloos bungelt. Ja, angst kan zich echt in je lijf vastzetten. Ik kijk nu met één oog scheel (waarschijnlijk mijn gevoelskant), ik voel pijn in mijn onderrug en voel me hondsmoe. “Die tweede lezing ging 8 juni toch lekker,” zou je misschien willen vragen. Ja, dat is absoluut waar. En toch. Ik deel met je mijn totale chaos in mijn systeem. Mentaal dan, want in mijn hart … ja, voel ik toch wel rust. Weet ik dat het goed komt.

tessa lezingDe aanloop naar de tweede lezing kostte me al een maand van mijn leven. Ik was ZO onzeker. De eerste lezing waren er geen verwachtingen en eisen (in mijn beleving dan). Het was gewoon een leuke aftrap van Cosmic Woman. Met veel bekenden. En de activatie van de Gouden Godin (HIER) was buitengewoon magisch. Een cadeau.

En na deze eerste lezing, wow wat gebeurde er veel in mij. Als je iets weet van mijn boek ‘Cosmic Woman’, dan weet je dat de Kosmische Raad van de 13 Grootmoeders mij innerlijk begeleid. Ja, een hele mond vol. En ‘Grootmoeders’; het blijft even wennen.

Opgenomen als stamlid
Na die eerste lezing kreeg ik thuis in een meditatie heel duidelijk te zien dat ze een vredespijp rond lieten gaan in de cirkel. Het is niet zo dat ik dan direct weet wat ze daarmee bedoelen. Dat Google ik dan vervolgens even. Dan lees ik op een website dat dit om diverse redenen wordt gedaan, onder meer om een nieuw stamlid te verwelkomen. Dat resoneerde direct bij mij, dus vervolgens stemde ik mij weer af op hun energie. Komt er vervolgens een hele transmissie over dat ik als stamlid ben opgenomen in hun groep. Dat ik al jaren vraag om meer verantwoordelijkheid en dat ik deze nu krijg.

Little grandmother Keisha Crowter
Little grandmother Keisha Crowter

Ook krijg ik te horen dat ik van binnenuit word opgeleid als een soort sjamaan. Ik voelde direct weerstand. In die zin dat ik zei: ‘Ho, ho dat is teveel eer.’ Als mensen roepen dat ze sjamaan willen zijn, dan heb ik daar sowieso een kijkje op. Dat is nogal niet niks. En als ik denk aan een sjamaan die ik serieus neem, dan is dat Kiesha Crowther. Little Grandmother. Zij is pas echt een sjamaan. Ik heb zoveel respect voor deze vrouw, die op haar dertigste te horen kreeg dat ze ingewijd zou worden als sjamaan. En deze inwijding kreeg zij van echte stamoudsten, echte inheemse mensen. Dus ehhh: ik sjamaan?!!

De sjamaan en de alchemist

“Ja, we leiden je al op sinds 2011. Het begon met jouw rol als Verhalenverteller (de zesde Grootmoeder) en nu breiden we jouw rol uit als ‘sjamaan’; reiziger tussen de geestelijke- en de lichamelijke wereld, met als doel deze twee werelden te versmelten.” Alchemie en sjamanisme lijken in die zin wel veel op elkaar; zowel de sjamaan als de alchemist geloven dat de buitenwereld het resultaat is wat je van binnen gelooft. En dat het veranderen van innerlijke overtuigingen, invloed heeft op de fysieke buitenwereld. Als beide werelden versmelten, net als gevoel en verstand, ontstaat er magie.

Wat ik vervolgens van de 13 Grootmoeders begrijp is dat we allemaal op weg zijn ‘sjamaan’ te worden. Logisch inderdaad; als we leren te leven in het ritme van de natuur, onze psychische vermogens ontwaken, we leren samen te werken met het universum (en dus met energie) dan worden we steeds multi-dimensionaler. En als er iemand ‘multidimensionaal’ is, nou dan is het wel een sjamaan. De sluiers zijn verdund; en we verbinden de zichtbare- en onzichtbare wereld met elkaar. We creëren synchroniciteit.

2016-06-15_100103Kiesha Crowther: Little Grandmother
Aan de ene kant voelde ik mij zo blij als een kind: ‘Wow, wat spannend! We gaan een nieuwe innerlijke groeifase in! Ik ben zo benieuwd wat dit weer zal brengen!’ Maar dan is het weer zo de kunst ook om te blijven gaan met het ego. Er gebeuren dan verschillende dingen: direct een ‘perfecte’ ‘sjamaan’ willen zijn (dus allerlei informatie verzamelen), meteen zo iets hebben van: ‘Oké laten we aan de slag gaan, wat nu?’ (Ik zie meteen zo’n blij hondenhoofd voor me dat hijgend met tong uit zijn mond verwachtingsvol zijn baasje aankijkt). Nou en dan is het dus ook stil. De Grootmoeders zwijgen.

Dan weet ik ook: ‘Oké Tess, rustig aan. Niet te snel.’ Druppelsgewijs komt er vanuit die modus weer van alles los. Ik krijg mijn ‘spirituele naam’ te horen: Blue Sky. Dat heeft te maken met het leren zijn van een hollow bone: het zijn van een zuiver kanaal voor Spirit. Ik weet ook dat mijn kleur hemelsblauw is. Net als dat ik weet dat mijn totemdier een Sneeuwuil is. Dat heeft Kiesha mij vorig jaar verteld toen ik een Shamanic Journey bij haar deed. Mmm frappant inderdaad: ik had me nog even niet gerealiseerd dat dit mede een voorbode was van wat er nu gaande is in mijn leven: mijn sjamanenreis.

13:13 uur en 111
Vervolgens verlangde ik na dit nieuws over dat ik nu ‘lid’ ben van hun ‘stam’, naar een voorwerp dat mij zou verbinden met de Grootmoeders en mijn leerling-sjamaan zijn. Ik heb helemaal niet van dat soort dingen in huis. En ineens verlangde ik er enorm naar: echt een indianenvoorwerp te hebben. Zo geschiedde: de dag na deze meditatie moest ik voor mijn werk naar een festival als PR-medewerker. Gewoon om mijn neus te laten zien en te netwerken. Heel eerlijk gezegd: ik had geen zin. Ik had al wat acties ondernomen om er onderuit te komen, maar niks werkte.  Mmm, moest ik daar soms zijn?

Ishna Te, de grootmoeder van de Star Nations, uit het boek van Judith Moore: 'Visions of Wisdom'. (klik op illustratie voor lead hier op de site)
Tewate, de grootmoeder van de Star Nations, uit het boek van Judith Moore: ‘Visions of Wisdom’. (klik op illustratie voor lead hier op de site)

In de auto zag ik al dat ik daar om 13:13 uur zou arriveren. En als ik naar mijn snelheid keek, reed ik verdacht vaak 111 kilometer p/u. Eenmaal aangekomen op het festivalterrein zag ik dat één van de eerste kraampjes bestond uit… allemaal sjamanenvoorwerpen. Ik werd er als een magneet naartoe getrokken. Er hingen medicijnbundels, er lagen schapenvachten, ik zag dromenvangers, kristallen, sieraden maar ook: smudgeveren. En als je die kocht, dan kreeg je er een reading bij. Dat wilde ik! Op een stoel zat ook zo’n oude sjamaan, het type: stille wateren, diepe gronden.

Een stamlid in mijn eentje
Heel eerlijk? Ik verlangde naar erkenning, verbinding of iets van: ‘Hé jij ook hier? Of: Heb jij verbinding met de 13 Grootmoeders? Wat leuk!’ Maar wat ik op dit moment nog vooral ervaar, is dat ik mijn hele avontuur met de 13 Grootmoeders – en alles wat zich van binnen afspeelt – vooral iets van mij is. Hoewel ik weet dat ik niet alleen ben, voel ik me soms wel eenzaam met mijn innerlijke wereld. ‘Daar’ ben ik sjamaan-in-opleiding en ‘hier’ gewoon moderne, aardse vrouw Tessa, en kan ik het niet echt met iemand delen. Een stamlid in je eentje. Zo voelt het. Dat is net zoiets als: alleen in een elftal voetballen.

Zelfmedelijden inderdaad. Soms dan he? Want zo vaak voel ik mij zo dankbaar. Zo gezegend. Ook na die reading van Roberto. Hij zei zulke mooie dingen. Dat mijn leven verandert. Dat er een nieuwe, bijzondere ervaring voor de deur staat die mijn leven zal veranderen, dat mijn innerlijke beeldscherm steeds helder zal worden, dat ik veel mensen zal mogen inspireren en als wijze les had hij: ‘Je kunt alleen de essentie van schoonheid oppikken in het moment.’ Jij denkt vaak achteraf: ‘Dat was een speciaal moment. Daar probeer je dan energie van te krijgen. Maar dan kost het je juist energie.’

Bijzonder knullig, onhandig en een leek
Ik reed naar huis met een prachtig voorwerp dat mij tijdens mijn rituelen zou verbinden met de 13 Grootmoeders. En heel voorzichtig begeef ik mij op het terrein van nieuwe rituelen, leer ik over de kracht van het medicijnwiel, leer ik over de vier windrichtingen, etc. Ook hier komt de kennis van Kiesha mij van pas: ik lees opnieuw haar boek, ik bekijk opnieuw haar filmpjes. Maar… rustig aan. Het voelt aan de ene kant heel vertrouwd om ‘sjamaantje’ te spelen. Alsof ik het ergens in een parallel realiteit al veel vaker heb gedaan en dus nog steeds doe, maar als ‘Tessa’ gefixeerd in een mensenlijf is het wennen. Voel ik mij bijzonder knullig en onhandig en een totale leek.

Grandmothers gathering
Grandmothers gathering

Terug naar nu: maandag 13 juni. Als ik terugblik op woensdagavond, de tweede lezing, realiseer ik mij dat ik me nergens druk over hoef te maken. Ik hoef de Grootmoeders niet te gaan ‘channelen’ om het speciaal of zelfs spectaculair te maken. Ik moet eerlijk zeggen: dat schoot even door me heen. Want: wat verwachten de mensen wel niet tijdens zo een lezing? Ook werd mijn ego compleet onzeker: ik voelde heel duidelijk dat ik weer een ceremonie zou gaan houden, maar ik weet niks van ceremonies. Niet op het niveau van Kiesha in ieder geval. Soms denk ik: wat haal ik mijzelf allemaal op de hals?

Ik kan dit. Ik wil dit..
Maar deze tweede lezing heeft mij definitief over de streep getrokken: ik kan dit, ik wil dit. Ik ben een Verhalenverteller. Maar ook: een verbindingsschakel tussen twee werelden en ik mag mensen inspireren hun eigen verbinding te ervaren. Ik mag hen praktische tools aanreiken die voor mij werken. Ik mag delen over hoe de Grootmoeders mij via de 13 maanfasen verbinden met de natuur en Moeder Aarde. En tijdens de ceremonie – de mensen die erbij waren kunnen het beamen – komt er zo’n bijzondere energie los. Wat er ook gebeurt op zo’n avond: het overstijgt mij. Het is echt magisch.

Dus… ik hoef dit alles niet alleen te doen, maar al-een. Behalve dat we allemaal in de verbinding vanuit ons hart een soort ‘sterrenpoort’ creëren, waardoor heen allerlei energieën zich met ons gaan vermengen, en we allemaal op onze eigen unieke wijze worden aangeraakt en precies datgene krijgen wat we nodig hebben… Het is ook heel bijzonder de mensen te ontmoeten die naar een lezing toekomen. En het is ook bijzonder dat deze mensen elkaar ontmoeten en zich met elkaar verbinden. Bovendien creëren we met elkaar een ondersteuningsnetwerk, want ook al voelt deze weg soms eenzaam: we doen het met elkaar, verbonden aan het elektromagnetisch raster om de Aarde.
eagle riverLezing: The Return of the Star Nations
Op woensdag 29 juni is er weer een lezing. We gaan ons dan in verbinding met de 13 Grootmoeders richten op de eeuwenoude profetie: The Return of the Star Nations. Zo is het voor mij allemaal begonnen met Cosmic Woman; het indringende gevoel, het sterke innerlijk weten verbonden te zijn aan de sterren, te komen van de sterren, hier op Aarde een missie te hebben dat verband houdt met de sterren en wat we als mens op het punt staan te worden: kosmisch, multidimensionaal… of sjamaan, zoals je wilt.

animated pebbles riverEn dan blijkt gaandeweg dat die grootmoeders in verbinding staan met allerlei galactische councils, opgestegen meesters, continenten als Atlantis en Lemurië. En is hun boodschap dat wij ‘The return of the star nations’ ZIJN… En dat onze terugkeer hier op aarde, waarbij we de taak op ons hebben genomen de mens van binnenuit te helpen transmuteren, in verbinding staat met onze families in parallel realiteiten, die hard werken aan openheid over ons kosmisch erfgoed. Wat leven we toch in een unieke tijd.

Vraag! Let op de tekens!
En ondertussen laten mijn vingertoppen los, en neem ik de vrije val in het diepe. Dankzij het schrijven van deze column voel ik weer hoe magisch mijn leven is. Ook al vind ik het doodeng wat er van mij gevraagd wordt: totale overgave. Niet alleen in mijn innerlijke wereld als sjamaan-in-de-dop, ook met alles wat er nu voor mij verandert op werkgebied. Volgens Spirit is de tijd steeds meer rijp om mijn zielsbestemming te leven. Goed nieuws ja, maar ook doodeng voor het ego dat zooooo graag het hoe en het wanneer der dingen wil weten. En bang is voor van alles en nog eens wat.

Mocht jij op wat voor manier dan ook in dezelfde onzekerheid leven, onthoud dan het volgende: ‘Als je hart terrein wint, komt je ego in opstand.’ Je denkt vaak dat je dan weer terug bij af bent, maar dat is niet zo. Blijf rustig. Blijf intenties zetten. Wees trots op jezelf. Blijf voelen hoe alles in perfecte orde en harmonie is. Ook voor jouw leven.

Jij bent hier met een grote missie, namelijk: om jezelf te zijn. Dat is niet zomaar iets… Jij bent niet zomaar iets. Jij mag twee werelden in jezelf versmelten, en ontdekken hoe magisch jij bent. Daarbij krijgen we vanuit het universum werkelijk alle hulp die we nodig hebben. Vraag! Let op de tekens! Maar ook: weet dat als jij keuzes vanuit je hart maakt, jouw verbinding steeds sterker en helderder wordt. Net als jouw creatiekracht.

Ik vind het fijn dit samen met jou te beleven en te delen. Ik wil geen elftal in mijn eentje zijn. Laten we samen met elkaar de wereld creëren die er al in ons hart.

Aho!

Liefs

Tessa

www.cosmicwoman.nl

 

12 gedachten over “Cosmic Woman’s cliffhanger..

  1. Wel heel erg streng, vind ik. Zelf ben ik juist op zoek naar iets minder strengs.
   Iets minder blauwe lucht. Minder koud, minder warm, en zo nu en dan een mild buitje regen. Groeizaam weertje, enzo.
   Discipline en grenzen verkennen is mooi, maar je mag er niet kapot aan gaan, vind ik. Misschien heeft het met mijn leeftijd te maken, deel van mijzelf op dit moment. Exit jeugdige ‘Sturm und Drang’ 🙄

 1. Tessa je zou kunnen overwegen, fok die instructies van boven en ga gewoon als jezelf op die barkruk zitten, ik kom voor Tessa en niet voor 13 samenzweer oma’s ergens in de wolken met veren, ik bedoel ze komen pas door als jij even niet oplet, kan je zuh net zo goed wat steviger aanpakken, straks gaan die nog denken dat zuh belangrijker zijn of zo. weet je Tessa het is al goed al zou je een uur lang weinig zeggen op die barkruk spreekgestoelte met koffer versterker, waar het heus niet op uit hoeft te draaien, of ineens een lawine van woorden, net zo goed, eigenlijk zou ik een keertje aanwezig moeten zijn, de bliksem slaat hier net in, op het moment van die overmijmering en weging, god vind het op zich wel goed kennelijk, ga er maar vanuit dat er genoeg mensen zijn die het nodig hebben om wat ’te halen’, en hopelijk the other way around, ik loop al heel lang rond met een koffer waar de tijd kennelijk niet rijp voor was, mijn graad meter is niet onzekerheid angsten en kwetsbaarheden maar het gebaar van lef en moed om ondanks schijterigheid toch nog in het diepe te durven terwijl je het niet durft, edgie stuff genoeg bij jou, op het randje de ogen dicht, nu nog in het moment, jah ik weet dat, dat ik dat wel herken, durf al langer mijn ogen open te houden than ever in the heat of the moment. Nog veel belangrijker is het tegelijkertijd schrijven in de wtk aether. WEet je nog een aantal jaren terug de anti spirrie irrie wtk poster politie van dat Keisha niks kon wezen, bij haar heb ik dat nog steeds aantrekken afstoten, meer afstoten, wat het met haar is weet ik nog steeds niet, ik hou niet van Keisha haar maniertjes geloof ik. Para die Cover star X foto das de meer masculiene kant in de traditie van Pink en Stacey Rookkie, voor ieder wat wils, die daar om verlegen zitten, de helft van vrouwelijk holland bakt ze bruin, nog een beetje bisphenol A endocriene verstoorders er bij en hopsaah omgekeerde trans wereld, scheelt een hoop moeite als overwerkte oververmoeide man zonder veel vruchtbaarheids futten over. Nu ik een pica van Steezzuhbeess zoek schrik ik, Tess is wel effe tien keer mooierderderder, Steessszuhbeess is best errugghhh, durf nauwelijks een afbeelding te plaatsen http://www.petersmulders.nl/500px/Jun2009-2/Stacey%20Rookhuizen%20170309341.JPG Deze clip van Keisha is kennelijk bewerkt door de protestantse fundies, https://www.youtube.com/watch?v=do9gEE2csVE treiterig een bepaald getal in beeld, maar goed, waarom kan ik Keisha niet goed verdragen vraag ik mij af al jaren, volgens mij kan jij dat wel tig keer beter Tessa en of Keisha ’the real deal’ is weet ik niet., kan me niet voorstellen dat ik de enige ben die typische jeuk krijgt van Keisha zoals ze doet. Tessa ik krijg totaal kippenvel van dit nummer, ben benieuwd of jij zo’n vibe kan volgen, volgens mij vrije donkere fransen uit het amerikaanse moeras die zich nog nooit hebben laten uitverkopen aan de engelse duitse cultuur overheersers Delgres — Mo jodi https://www.youtube.com/watch?v=nNCfA2sCbbc crossing borders, jah ook vrouwelijk mannelijk.

 2. Ik denk dat dez mevrouw het zijn wel er overschat, wat er allemaal bijgehaald wordt als ballast is een beetje en misschien zinloos.

  Wij zijn hier om onze soort in stand te houden, een natuur opdracht, en tegen beter weten in, dat de planeest misschien beter af zou zijn zonder onze zich zelf als meesters van de créatie en universum ziende, zielige achter onze pimel aanlopende schepselen.

  Het klinkt mooi, Elfjes zingend bij een klare bergstroom, maar is het waar, is het niet die zo gewenste illusie van mooi en reinheid, maar in de mooiste vrouw vaart op het gegeven moment de gevoelens binnen, van wellust en zich willen voortplanten, ik kan deze gevoelens aan, en weet ze in mijn gevoels leven te plaatsen, als iets mooie’s, en structureel uit het universum, de créatie van het zijn.

  Zie hier mijn visie en antwoord op het bovenstaande epistel, groet Jenne

 3. Tessa, all I see is that you wannabee a wannabee, je jaagt dit na, je jaagt dat na, exhibisionisme ten top, iedereen moet jouw drama lezen… Not a Cozmic woman whatsoever, meer een wannabee Boeken schrijven over niks, narcisme ten top IK IK IK IK IK IK IK MIJ MIJ MIJ
  Bij mij scoor je geen punten, alles wat ik lees van je is loos gelul, allemaal over jou.

  1. Mag ik vragen Guido.J. wat jouw persoonlijke visie en implicatie is over het door Tessa gebrachte verhaal, of vind je dat impertinent! Jenne.

  2. No problem, my reaction came out of the cold, like the famous Spy !Jenne

 4. Lieve mensen en lieve Tessa
  Geloof in jezelf, geloof in je leven, geloof in God, jezelf kwetsbaar op durven te stellen en mensen samen brengen in liefde (want dan komt er een grotere kracht vrij dan de energie van allen tezamen), dat is wat Tessa wil uitdragen. Ze heeft de power om initiatief te tonen, haar droom te volgen. Confucius; Het is niet moeilijk het goede te herkennen, maar wel het in daden om te zetten. Samen met Guido heeft ze deze site opgebouwd, anders konden we niet lekker klessebessen met elkaar, maar het zijn maar woorden… Haar boek is klaar, alleen nog een lach erbij, ha.
  Het is een mooi cadeau voor onzekere pubers om ze te laten vertrouwen in hun eigen Godzijn en naar hun hart te luisteren. Iedereen heeft een eigen weg te gaan en we moeten openstaan voor elkaars wegen naar de waarheid. Respect Tessa! Wees niet menshorig, maar godhorig, hier een liedje https://www.youtube.com/watch?v=OOgpT5rEKIU

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.