Advertentie

De kracht van transformatie..


transformation

x

De kracht van transformatie

2014 © Michael Roads (vertaling: Leonie de Bot)

 x

Michael Roads
Michael Roads

Ik verkneukel me geregeld over de creativiteit van het leven! Mensen vinden het vaak moeilijk om een besluit te maken omdat ze bang zijn dat het de verkeerde keuze zou kunnen zijn. Dat is logisch en zelfs begrijpelijk, en ook heel erg gebaseerd in menselijke besluiteloosheid. We zijn geneigd te denken dat de verkeerde beslissing ons de verkeerde kant op leidt. We zijn gefixeerd op goed en fout en op het voorkomen van foute beslissingen en valkuilen.

En hier komt de creativiteit van het leven om de hoek kijken! Gedurende mijn leven heb ik geleerd dat we niet bang hoeven zijn om een foute of verkeerde keuze te maken. Wanneer we dapper en met vertrouwen leven en we nemen een beslissing die ‘niet klopt’, dan zal het leven dit weer op een of andere manier herschikken zodat alles toch nog goed uitwerkt.

Maar hou goed in de gaten dat ik het had over ‘dapper als in stoutmoedigheid’ en ook over ‘vertrouwen’. Stoutmoedig leven betekent dat we niet bang zijn voor het leven of voor verkeerde beslissingen. Vertrouwen betekent dat we een energie van transformatie oproepen.

Laten we hier nog eens naar kijken. Stoutmoedigheid en vastberadenheid houden zelfvertrouwen in. Wanneer je vertrouwen hebt in jezelf ben je verbonden met een transformerende energie. We hebben dan dus twee transformerende energieën, stoutmoedigheid en vertrouwen en… we hebben een hypothetische ‘verkeerde beslissing’…

Energie
Jij en ik zijn elk een energieveld. In dit energieveld is geen gelijk of ongelijk, er is geen goed of slecht, er is simpelweg energie. Op een dag nemen we de hypothetisch verkeerde beslissing. We weten dat we een vergissing hebben begaan en ondanks dit en onze verkeerde beslissing leven we toch vol vertrouwen. De energie van de vastberadenheid en het vertrouwen is van een dusdanige transformerende kwaliteit dat deze de verwachte uitkomst verandert in iets heel anders.

goed idee loesjeVertrouwen is een innerlijke kracht die veelal verkeerd begrepen wordt. Vertrouwen vind je alleen door te vertrouwen. Vertrouwen is niet slechts een woord, het is een transformerende energie. Combineer vertrouwen met vastberadenheid en stoutmoedigheid en elke situatie kan naar jouw voordeel getransformeerd worden tot veel meer dat welke ‘goede’ beslissing dan ook je zou kunnen brengen.

Mijn ervaring
Toen ik jong was wekte ik op de boerderij samen met mijn vader. Toen hij stierf besloot ik door te gaan met het bedrijf. Maar het feit dat hij geen testament had opgemaakt verhinderde die mogelijkheid. De boerderij werd verkocht en ik besloot vervolgens een ultramoderne varkenshouderij te beginnen, maar…de erfenis bleek niet groot genoeg waardoor die keuze ook geblokkeerd werd. Uiteindelijk koos ik voor de enige weg die open leek te staan…we emigreerden naar Australië.

Nadat deze beslissing eenmaal ‘was gemaakt’ leek het of het leven ons niet snel genoeg naar Tasmanië kon krijgen! En ik groeide in de man die ik vandaag de dag ben…en ik hou van deze man. Ik maakte twee ‘verkeerde’ beslissingen en in mijn naïviteit vertrouwde ik het leven en mijzelf en stoutmoedig was ik zeker. Tja de jeugd, zo brutaal en onstuimig!

Ontspan je in je leven. Heb meer vertrouwen. Wees zelfbewust, onverschrokken en vastberaden. En als je deze kwaliteiten niet in jezelf kunt vinden, zoek dan uit hoe je ze wél in je leven kunt brengen. Angst zal je altijd de meest erge mogelijke uitkomst brengen. Want het omgekeerde van wat ik hierboven heb beschreven is ook waar: maak angstig een ‘goede’ beslissing en het resultaat zal niet half zo goed zijn voor je dan wanneer je een stoutmoedig een ‘verkeerde’ beslissing neemt.

yoda-there-is-no-try kleinLaat de verwarring los die samen gaat met goed en fout en leef je leven vastberaden en met vertrouwen. Het leven zal je belonen met haar perfecte – maar niet altijd comfortabele- creativiteit. Heb vertrouwen in jezelf en in het leven en laat de gehechtheid aan de uitkomst los. Vertrouwen heeft geen ruimte daar waar gehechtheden een rol spelen. Vertrouwen is een lied van vrijheid… vastberaden gezongen!

Ik zeg het nog een keer, je kunt geen verkeerde beslissing nemen; wat je ook besluit het is ‘beweging’… Uitstel is angst voor falen, voor het maken van een verkeerde beslissing. Je kan niet falen in een besluit, want het brengt beweging in je leven. Je kunt bang zijn voor een terugwaartse beweging, maar in de energie van het leven betekenen voorwaarts en achteruit helemaal niks. Beweging is goed, beweging is alles. Een stap terug zou de voorloper kunnen zijn van een quantumsprong voorwaarts… En het omgekeerde kan net zo waar zijn!

Het leven gaat geheel en al over beweging. Besluiteloosheid en uitstel zijn statisch en gaan over vastzitten. Ga niet enorm zitten zweten over een beslissing, maak ‘m naar je beste kunnen en weten, maar geef volop ruimte aan je intuïtie. Wanneer je intuïtie tegenstrijdig is aan je verstand, vertrouw op je intuïtie. In andere woorden, handel vanuit je hart in plaats van vanuit je hoofd. Hoe meer je vastberaden in plaats van angstig het diepe in duikt, hoe perfecter je leven zal worden.

 — Michael Roads

Stichting The Roadsway Nederland

www.michaelroads.nl

4 gedachten over “De kracht van transformatie..

  1. Smooi….. drakendoder Roads cs. .. en ook ter lering en vermaak…… elke gedachte (energie) die je denkt valt ook in je lijf, zodat je die gedachte lichamelijk kan ervaren. Een stijf lijf vertelt het verhaal van verstijfde gedachte, normen en waarden. E=mc²! energie = materie x lichtsnelheid in het kwadraat. Soepel en ontspannen “dood” gaan is derhalve een eigen verdienste als gevolg van de keuzes van je hart, in balans met Body en Mind. In balans met de kosmisch komische 🙂 orde.
    Yes, je bent ZOVEEL MEER dan dat je denkt! In alle nederigheid en hoogmoed,hartsknuffels, e.w.a.l.d. HierNuMaals in verbondenheid.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.