Advertentie

Drunvalo over 2012 en het hart als poort.


Drunvalo Melchizedek wordt door velen gezien als een spirituele leermeester, die door het delen van zijn eigen ervaringen, andere mensen deelgenoot maakt van zijn spirituele reis. Hij is door de MAYA-ouderlingen uitgenodigd om de kennis en inzichten van deze wijzen te delen, opdat Drunvalo op zijn beurt deze kennis aan de wereld kan doorgeven.

Drunvalo presenteert de onderstaande YouTubes rondom de veranderingen rondom 2012
Drunvalo presenteert de onderstaande YouTubes rondom de veranderingen rondom 2012

In de 14 delen YouTubes, die je hieronder in onze filmviewer kunt bekijken, doet Drunvalo je het hele verhaal uit de doeken. (Deel 1 heb je wellicht al op de homepage bekeken.) Het is een verhaal dat ons opnieuw bekrachtigd in onze essentiële grootheid.

De regenachtige dagen komen er weer aan, maak ruimte voor dit waardevolle verhaal, dat kijkt en luistert als een spannend boek. Een boek waar JIJ de hoofdrol in speelt..! Bepaal zelf hoe waardevol je het vindt. Zoals altijd.

Jij en ik zijn geen piepeltjes, een beeld dat overheden ons het liefst laten geloven. We zijn geen stumperts die overheden nodig hebben om ons pad uit te zetten en ons vervolgens op dit pad te begeleiden met regeltjes en vrijheidsbeperkende maatregelen.

 

 

126 gedachten over “Drunvalo over 2012 en het hart als poort.

 1. @franciscus001, ik zal straks even speuren of ik iets kan vinden maar ik kan je wel over mijn persoonlijke ervaring vertellen.

  De methode die ik gebruikte was een eenvoudige, eerst je hersens in een alpha staat brengen (heel rustig, gedachtenloos) vervolgens middels visualisatie de plant projecteren en dan ‘de overstap maken’. Hoe dat laatste stap precies werkt weet ik niet, ik was onderdeel van de plant, de wereld was gevuld met licht, de plant zelf was een machine en ik ben met open mond van verbazing via een stengel naar een enkele cell van een blad getransporteerd. Daar aangekomen zakte mijn broek zowat af van de bedrijvigheid, er was zo veel aan het gebeuren dat de kalverstraat op zaterdag middag er niks bij vergeleken is.
  Naast dat ik mijn ogen uitkeek, voelde ik iets als de ziel van de plant, er was liefde en puurheid, een sublieme acceptatie van alles.
  Wij zijn niets vergeleken bij een enkel grassprietje.

 2. Wow, klinkt intens devoshaun.
  Ik maak op een andere manier contact. Ik word me eerst heel bewust van mezelf, hoe ik zelf aanvoel op dat moment. Dan ga ik met mijn aandacht naar de ander (mens, plant, dier) en breng al mijn bewustzijn (aandacht daar). Tegelijkertijd ga ik voelen wat er in mijn gewaarwording verandert. Datgene wat de aandacht trekt/ wat zich aandient, is energie van de ander. Als je dit met mensen doet, kun je vertellen wat je voelt en achteraf terughoren of het al of niet klopt. En oefening baart kunst. Dit kun je bijv. ook met voorwerpen van andere mensen doen (psychometrie).

 3. @Grace, het was ook heel intens en het was een ‘pivotal event’ voor mij.
  Dat is een ‘opstelling’, toch? zoals jij het beschrijft..
  En ik denk dat dat gezonder is, de zelfloze (gedachtenloze) methode van mij is mischien mijn fout geweest.

  Dat “brengen van je bewustzijn” is juist dat stukje waar ik niet verder mee kwam (misschien door die fout), ondanks dat het toen wel lukte. Ik begreep niet hoe het werkt en nu 20 jaar later begrijp ik het nog niet…

  Bij mensen ben ik me zeer bewust van de intimiteit en sluit ik me automatisch af. Niet uit angst, maar uit ‘ik heb het recht/positie niet’ en toch ook angst 🙂

 4. @ devoshaun

  “Niet “ik ben de roos”, “ik voel de roos”, de roos is al deel van ons, wordt dáár bewust van.”, citeerde je laatst in het stukje van De chemie van ‘iets-of -iemand-de-schuld-geven’.

  Dat is blijkbaar iets anders dan je nu aan het vertellen hier bent, leg dat eens uit?

  De plant willen zijn is visualisatie waarbij je in 6D moet functioneren, je bent niet alleen de plant maar je voelt ook dat je die plant bent en denkt te zijn.

  Heel simpel voorbeeld, loop eens een groot bos in en zoek een boom die als trilling goed bij je past, sla je armen om de boom heen zodat je vingertoppen elkaar kunnen raken, ervaar het vast houden van de boom en probeer een te worden met de boom.
  Dan voel je boom zijn verticale energie stromen, zijn bewegelijk in de wind zijn aanwezigheid in het boos te midden van alles wat leeft.
  Je bent dan in volledige harmony met de boom (wel oppassen voor toevallige pasanten, die kunnen denken dat je niet spoort), na een half uurtje voel je je zelf als die boom, je voelt al zijn wortels en als zijn takken en bladeren, je voelt zijn gedachten en zijn ondervindingen.

  Grappige is dan ook waneer je een heel woud betreed, de energie die er hangt is anders dan in een bos, het heeft iets spititueels en een bepaalde geheimzinnigheid.

  Kan er nog meer over vertellen maar dan ga ik wortel hier schieten en dat is ook niet de bedoeling.

 5. @paul, het woord ‘dat’ in ‘leg dat eens uit?’ slaat neem ik aan op wat jij naar eigen zeggen ‘blijkbaar iets anders’ vind.

  20 jaar geleden wilde ik een plant ervaren vanuit een plant.

  Een paar dagen geleden wilde ik uitleggen, dat je reeds verbonden bent met alles en dus ook een roos, je kan daar bewust van worden.

  Dus ja, het zijn verschillende uitspraken in verschillende tijden over verschillende topics en het heeft allemaal met hetzelfde te maken.

  Het is een interessante standpunt dat je altijd consequent moet zijn, persoonlijk vind ik het een illusie om te denken dat je altijd consequent kan zijn.

  Can it ever be rational for a logically ideal subject – one who is aware of all logical truths – to accept inconsistent propositions?

  Mijn antwoord is: Show me the one.

 6. Je praat over je zelf heen devoshaun, ik noem dat draaikonten of de clown uithangen, als je anders bent in een andere topic dan en hier weer anders dan ben je niet straight in je overlevering van wie je bent.

  Consequent wezen is consequent aan jezelf maar ook aan anderen zijn, is de illusie die je aan je zelf koppelt dat je niet eerlijk bent voor jezelf en naar andere toe.

  Om eerlijk te zijn prik ik daar dwars doorheen, ik heb je niks te showen op de manier die jij denkt dat je wilt wten, het antwoord zit immers al in jezelf.

  Je speelt zelf het spel met planten zijn, je zet een ander op het verkeerde been om later met een eerder 20 jaar situatie het precies weer anders om te vertellen in een andere topic.

  Je bent een Meester in het vertellen van illusies en niet consequentie in het aangeven van, laat je nu kijken in je eigen spiegel vriend.

 7. Je bent een blogschrijver bij de volkskrant http://www.vkblog.nl/blog/123952/De_Zon

  “Freeloader, freelancer en bijna een freespirit, maar intussen ondernemer. Laat elke moment tellen, niet die van mij maar die van jou. Ik ontwerp, bouw en beheer duurzame systemen. Middels het vrijmaken van oplossingen uit de gevangenschap van problemen. Weten dat er altijd iets meer te begrijpen is en aanvoelen hoe weinig we weten. Loving the work for loves sake.”

  Waarom vertel je op je blog een ander verhaal dat dat je nu werkelijk hier doet ?

 8. @devoshaun. Ik weet niet precies wat je bedoelt met opstelling? Ik ken wel fam. opstellingen zoals van B. Hellinger? Of bedoel je met ‘opstelling’ een bepaalde levenshouding?
  Je hebt gelijk met je terughoudendheid hoor. Als ik me op iemand afstem, dan is dat in overleg met de ander. Aan de andere kant ontkom ik ook niet altijd aan de indrukken die ik van een ander opvang, dus er is geen strikte scheiding in het intuitief afstemmen op de ander zoals hierboven beschreven en het onbedoeld indrukken krijgen van iemand die ik zie. Wat ik trouwens erg fijn vind is contact maken met kristallen.

 9. @ Devoshaun. Ik doe ze zelf niet. Heb er in het verleden wel eens aan deelgenomen. Maar ik doe verschillende dingen, ben psycholoog, werk daarin vooral op basis van mindfulness en lichaamsgerichte therapie. Ook heb ik in het verleden cursussen gegeven in intuitieve ontwikkeling en heb ik me verdiept in chakra’s en werken met energie. Ik heb inmiddels een brug gevonden tussen psychologie, intuitie en energetisch werk.
  Groetjes!

 10. @Grace,

  Misschien kun je mij ergens mee helpen, ik doe een soort hyperwaarnemen, voor mij is het gewoon opletten gecombineerd met openheid naar alles.
  Daaruit komen dan kleine en soms grote inzichten en ik heb er inmiddels op leren vertrouwen, maar hoe ga je te werk als het om andere mensen gaat?
  Een voorbeeldje: stel dat je een patroon ontdekt in iemands gedrag, met hyperwaarneming doorzie ik een patroon, de oorzaak en de oplossing, ik vraag netjes of die wil weten wat ik erover te zeggen heb maar soms gaat het op dat moment fout. Er vind dan geen overdracht plaats maar een afkapping, ik laat het dan wel los maar het blijft jammer.
  Is het dan beter om vroegtijdig zoiets te signaleren of accepteren dat het gewoon niet altijd tot een mooi afgerond geheel komt?

 11. @devoshaun
  dus wat jij bedoelt je ziet of voelt iets bij een ander, maar zodra je diegeen wat over wilt brengen kom je niet uit je woorden en ben je het kwijt wat je hebt waargenomen.

  als ik het zo begrijp hangt het ervan af wat je waarneemt, in sommige opzichten kan het zo zijn dat in een vroegtijdig stadium te signaleren en in het andere geval kan men het accepteren en is het wellicht enigszins met een reden dat je het kwijt bent omdat het wellicht beter is het niet te zeggen… Met sommige waarnemingen die men doet, ziet of ervaart kan men er ook best wél eens naast zitten en is het wellicht ook beter je mond te houden

 12. @Devoshaun, heb er toch nog n ingeving over. Soms zit de deur dicht: iemand wil er gewoon niets over horen. Sosm staat de deur op een kier (dat wat je waarneemt is oppervlakkig bespreekbaar), dan kun je een balletje opgooien. Dan kun je wat je zegt het best in een ik-boodschap en gedragsbeschrijving verpakken: bijv ‘ik merk dat je je de laatste tijd wat terugtrekt.’ Als dan de deur verder opengaat, kun je het rustig verder uitbouwen, bijv. ik het het gevoel dat je verdrietig bent, klopt dat? Dan komt iemand wel. En natuurlijk is het het makkelijkst als de deur helemaal openstaat, als iemand zelf met een vraag komt.
  Ik heb zelf een paar jaar geleden een hele slechte periode gehad. Mijn omgeving zag wel dat het niet goed ging, maar ik wilde het gewoon niet horen. Ik moest er zelf achter komen dat het niet goed ging en zelf hulp vragen. Wat me toen erg hielp was dat mijn vrienden naast me stonden en mij mijn eigen strijd gunden. Dus ja, soms moet je iemand zijn pijn gunnen denk ik.

 13. @ Devoshaun

  “Is het dan beter om vroegtijdig zoiets te signaleren of accepteren dat het gewoon niet altijd tot een mooi afgerond geheel komt?”

  Soms is het denk ik niet de tijd of het moment dat die ander er al klaar voor is. Het is niet altijd nodig dat we delen wat we weten met anderen, maar is de wetenschap die je er zelf aan en door ervaart al een geschenk op zich. Jou inzicht is dan heel mooi en bijzonder. Als je op dat moment geen “Ingang” vind bij de ander dan komt zijn /haar trilling niet overeen met wat jij op dat moment bent en ervaart.
  Je zou je hyper-inzicht heel respectvol om de betreffende persoon heen kunnen parkeren in een zacht roze wit-parlemoer en gouden lichtbol (geen puntige structuren) met de intentie dat wanneer de persoon er klaar voor is, en hij/zij door veranderingen in de omgeving en het innelijk capabel zal zijn om jou geschenk open te maken dat datgene dan zal gebeuren, zoniet dan is het ook goed … want het heeft jou al iets gegeven.
  Overdracht is een wisselwerking gevoed door de vrije keuze van een organisme, want we mogen eigenlijk nooit iemand iets opdringen of pushen (ook niet energetisch : gedachten en gevoel) want dan werkt het niet op de beste manier.

  Verder ben ik het helemaal met Moos en Grace eens.

 14. @Krispy het stuk wat jij omschrijft is ook zeker mooi verwoord. Het is vrijwel altijd fijn op met de ander op één lijn te zijn, te zitten en te blijven, respect hebben voor elkaar

 15. Ja niet iedereen zit op een gelijk level van bewustzijn nu nog op dit moment, tevens je kan niet iedereen zomaar even uitlezen als je dat ook heel graag zo zou willen.
  Zijn er mensen die nu eenmaal verder op een hoger level zitten, zoals ook Johan Oldenkamp laat zien in zijn lezingen en boeken dan ontdek je dat mensen uit verschillende lichtsferen komen.
  Als jij nu bv lager zou zitten dan die ander dan kan je niet in zijn of haar sfeer kijken, deze sferen zijn gekoppeld aan verschillende lagen van dimensies.
  Daar zit een soort beveiliging op, andersom is dat wel het geval, want met alle kennis kan je ook lagere levels helpen hun weg te vinden.
  Wel kunnen sommige mensen anderen wel uitlezen ongeacht of daar toestemming voor nodig is, dat is Meester zijn op aarde, dit heeft niks te maken met het Reiki Meesterschap.

  Tevens kan je door geboorte recht bepaalde gaves bij je hebben in het leven of het ontwikkelen als je open en eerlijk er mee aan de slag gaat niet om je eigen EGO er mee te versterken, tis alleen maar om die ander er mee te kunnen en willen helpen waar nodig is.

  Hier bij sluit ik me aan bij Grace, Moos en Krispy.

 16. wat ik hier nog aan wil toevoegen. misschien is het wél al een stuk omschreven maar wat ook puur in me opkomt…degene die lager in een bewustzijn staat, dus een lagere sfeer zal vrijwel “nooit” goed de andere die verder op de ladder begrijpen. Degene die hoger staat in het bewustzijn zal vrijwel dwars door de ander heen kunnen kijken, een tree van de ladder wél omlaag kunnen gaan en daar iedereen begrijpen. Het is ook het groeiproces in het bewustzijn en kan men altijd een tree omhoog ben je eenmaal gegroied in je bewustzijn is het in een klein geval dat je ook nog terug kan vallen…

  @ devoshaun ik heb wat meer het idee dat jij nog niet geheel openstaat en je komt in sommige stukken ook nog wat sceptisch bij me over. Je vind alles zeker wél interessant en je houdt ook best van uitdagingen. Je bent nog jong gezien mijn indruk. Je kan en je hebt meer in je dan je naar buiten laat komen. Je zit vast in jezelf om het zo te zeggen…een Een Extravert persoon meer primair bezig met de wereld van mensen en activiteiten om hem heen en zo kijk je in het bijzonder niet geheel naar je innerlijke kanten. Je houdt ook van gezelschap om je heen en ben je niet graag alleen…misschien ook wat meer angstig in het donker of niet??

 17. Jaja.. welke zeester wil nou niet onderduiken!
  Snappertje laten liggen.. Beetje je hoofd op hol laten brengen door al die clevere designers ..lol.. Maar wat zie je er zélf in!?
  Houdoe..

 18. Ik zie er geen onderzeeduikboot in iig hahahaha… en ook geen Anne Frank.
  Ik heb gewoon een affectie met het getal 8 en de vormen die uit een 8 en met een acht gemaakt kunnen worden.
  Ik weet niet ik wor gewoon heel blij van deze 8ster 😀 😀 😀
  met haar 2 manden > 2 uitgangen of toegangen. Ik kan wel jumpen en feestvieren hahaha en ik weet niet goed, besef niet ten volle waarom hahaha.
  Misschien omdat we hier net party-snacks gegeten hebben ??? …lol…

 19. @Grace, Moos, krispy en Paul dank voor jullie reacties. Interessant, de verschillende facetten die uitge- en be-licht worden, ik heb er heel veel aan.

  het liefst zou ik miniteus antwoorden op elk letter maar dat wordt vaak een botsing van intellect maar nu zijn er belangrijker zaken.

  Er zijn elementen die me tegenstaan ook, zoals hoger, lager, recht, meester, termen die ik niet gebruik, zelfs de schijn van hiërarchie en dualisme leid mij te veel af.

  Ik probeer waar te nemen via een gepoetste oculair in plaats van een roze bril.
  De daaruit verkregen observaties worden door elkaar geroerd en met de juiste openheid drijven inzichten boven.
  Daaruit kun je afleiden dat ik meer hoofd dan hart ben en dat klopt als je het zo simpel wil bekijken, het voordeel en nadeel is dat ik weinig gehinderd wordt door emoties.
  Emotioneel gezien ben ik een kind, dus het is maar goed ook, en tegelijk verklaart dat waarom mijn oculair ietsje helderder is. Natuurlijk vernauwt het ook mijn blikveld, swah, komt later wel.

  Het klopt ook dat ik niet naar het innerlijke van mezelf kijk, als je met innerlijk ‘emoties’ bedoelt en met niet ‘niet altijd’.
  De pathologie daarachter is ongetwijfeld het niet geven om mezelf. Mijn eenzaamheid is ook alleen draaglijk als ik alleen ben, vandaar dat ik groepen meestal vermijd.

  De amerikanen zeggen “You can down-play yourself, but you can’t UP-play yourself.”

 20. @Devoshaun. Mag ik even een balletje opgooien over het: niet geven om mezelf? Uit je eerdere vraag lees ik een heldere blik en betrokkenheid zorgzaamheid waar het andere mensen aangaat. Kan het zijn dat je hartsenergie alleen naar buiten stroomt en niet naar binnen?
  De liefde die je voor anderen voelt, zweeft als het ware om je heen. Als je mbv visualisatie, weten of voelen (of wat dan ook) tijdelijk de stroom uit je hart naar buiten pauzeert, dan geef je de hartsenergie kans om mondjesmaat naar binnen te stromen. Ook de liefde die anderen voor je voelen kan daarmee binnen komen. Of je kan de richting van de stroom veranderen (tijdelijk naar binnen ipv naar buiten).

  Volgens mij ben je wel oke met jezelf.
  Misschien heb je hier niets aan, het helpt mij af en toe vandaar dat ik het maar post.

 21. @Grace, ja graag, balletje opgooien.
  de vraag: ‘kan het zijn…’, ja, kan maar wat is hartsenergie precies en het lijkt voor mij stuurloos.
  Tot voor kort predicte ik alleen het houden van zelf, zelf had ik dat niet nodig natuurlijk.
  En zo creëerde ik een werkelijkheid om me heen van mensen die dat nodig hadden terwijl ik het zelf was die het nodig had. Het is ook niet makkelijk om van een rund te houden, het is veel makkelijker om egoloos te zijn (of te lijken).
  Ik kan geen eens medelijden met mezelf hebben, jammer want dat zou tenminste een emotie zijn.
  Maar ik kan wel de liefde zien in je post, en dat waardeer ik zeer.

 22. @Devoshaun. Runderen hebben erg lieve ogen 😉
  Met hartsenergie bedoel ik liefde.
  Wat voor mij het best werkt is datgene wat ik het eerst opmerk bij mezelf aandacht geven. Als jij bij jezelf bijvoorbeeld vlakheid, of emotieloosheid bemerkt, kan je dat benoemen: ‘Ik voel niets’, of ‘Ik voel me vlak’. En dat toelaten, het is oke dat ik niets voel. In het toestaan zit de beweging.
  Als het voor jou makkelijker is gedachten op te merken (maakt niet uit welke ingang je neemt), kan het op dezelfde manier. Bijv: ik merk dat ik denk: ik ben niets waard. Daarop ja zeggen: Ik bén ook niets waard! Of; ‘Het ’s ook niet makkelijk om van een rund te houden’. Zodra datgene wat je denkt of voelt bestaansrecht krijgt, komt er beweging in.
  En de grap is dat het állemaal waar is. Je bent niets waard. Tegelijkertijd ben je alles waard.
  Zolang we vechten tegen (of vluchten van) dat waar we last van hebben, houdt het stand. Zodra we meegeven, het toestaan er te zijn, gaat de lading (weerstand) eraf. Net als in de oosterse vechtsporten.
  Hoop dat dit je iets geeft om mee te experimenteren?
  Een hele aardse oefening is ontvangen. Als iemand je iets aanbied, heel bewust de gift aannemen. Al is het maar een kopje koffie. Of de tips and tricks op dit forum 🙂
  Is dit al wat stuurbaarder? Hoe specifieker jij bent in wat wel en neit aanspreekt, hoe specifieker ik kan zijn in mijn ideeen.

 23. @Grace, Ja, lieve ogen, om lief mee naar buiten te kijken, je slaat de spijker op zijn kop.

  Verstandelijk kan ik je helemaal volgen.

  gevoelsmatig kan ik elk gevoel toelaten, onderdrukken wat de overhand voer of versterken wat zwak is, in alle gaten en kieren kijken in de diepte.

  angsten spelen ook geen rol, ik weet hoe daar tegen op te treden en inmiddels dat ik daadwerkelijk ook optreed.

  een onderontwikkelde ego is het ook niet, ik heb grote egostrelende successen genoten en zelfstandig veel bereikt waar ik trots op ben.

  ik ben arrogant en sceptisch genoeg om de meeste illusies te doorzien, ook eigen illusies.

  ik heb vertrouwen in mijn vermogen de ‘cosmos’ te raadplegen, wetend dat het antwoord getoond wordt en dat ik het wonderwel nog snap ook, ondanks alle fouten die ik maak.

  maar liefde gericht naar binnen is vragen dat de planeten niet meer ronddraaien..

 24. @ Gait,

  Bullshit nieuws zul je bedoelen, haha, de telegraaf, kom nou toch!

  De maya’s kunnen beter tijd lezen als wie dan ook tevoren, en niet alleen de maya’s spreken over 2012

  typische vorm van massamisleiding!

 25. @Devoshaun. Wow, grote levensles dus voor je. Je kan het mooi verwoorden, we weten beide dat die planeten nog wel even doordraaien.
  Wel mooi dat je antwoorden van de kosmos kan ontvangen, ook dat is liefde ontvangen.

 26. Ah ja een zoethoudertje voor mensen die de andere kant van de conspiracy willen geloven, zolang het nog niet door de Maya’s zelf bevestidgd is zien we de lol ervan in.

 27. @ Shaun O’ Neil

  Mooie taal wat niet strookt met je energie, lees elders dat je er hele andere verhalen op na houdt, idem voor Francicus001.

  Hou niet zo persoonlijk van mensen die de waarheid verdraaien en daar mee te koop gaan lopen, mijn power is dat ik daar zo door heen priem.

 28. @Grace, ja, zeker een grote levensles, misschien wel de allergrootste tot nu toe, ik bedenk maar ‘What doesn’t kill you, makes you stronger’…

  @lieve paul, je kan niet van iedereen houden en je grootste power is om je power niet te gebruiken, probeer het eens.

 29. de wereld zou sowieso niet vergaan in 2012 wat veel mensen denken. Apocalypse betekend niet “einde der tijden” maar “einde van een tijdperk”

  Dus de wereld vergaat zoals we hem NU kennen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.