Advertentie

Drunvalo over 2012 en het hart als poort.


Drunvalo Melchizedek wordt door velen gezien als een spirituele leermeester, die door het delen van zijn eigen ervaringen, andere mensen deelgenoot maakt van zijn spirituele reis. Hij is door de MAYA-ouderlingen uitgenodigd om de kennis en inzichten van deze wijzen te delen, opdat Drunvalo op zijn beurt deze kennis aan de wereld kan doorgeven.

Drunvalo presenteert de onderstaande YouTubes rondom de veranderingen rondom 2012
Drunvalo presenteert de onderstaande YouTubes rondom de veranderingen rondom 2012

In de 14 delen YouTubes, die je hieronder in onze filmviewer kunt bekijken, doet Drunvalo je het hele verhaal uit de doeken. (Deel 1 heb je wellicht al op de homepage bekeken.) Het is een verhaal dat ons opnieuw bekrachtigd in onze essentiële grootheid.

De regenachtige dagen komen er weer aan, maak ruimte voor dit waardevolle verhaal, dat kijkt en luistert als een spannend boek. Een boek waar JIJ de hoofdrol in speelt..! Bepaal zelf hoe waardevol je het vindt. Zoals altijd.

Jij en ik zijn geen piepeltjes, een beeld dat overheden ons het liefst laten geloven. We zijn geen stumperts die overheden nodig hebben om ons pad uit te zetten en ons vervolgens op dit pad te begeleiden met regeltjes en vrijheidsbeperkende maatregelen.

 

 

Advertentie

ON NL Banner

126 gedachten over “Drunvalo over 2012 en het hart als poort.

 1. Ik heb alle 14 afleveringen met GROTE aandacht zitten te kijken !!
  Vooral dat gedeelte met die kristallen schedels was fasinerend maar het is van het begin tot het eind boeiend.
  Heel kort door de bocht komt het er op neer dat we als mensheid naar een hoger(bewustzijn) plan gaan (2007-2015) maar nog even door de zure appel heen moeten bijten.(chaos,oorlogen,ineen storten geldsysteem,rampen,honger,ziektes enz enz)
  Ik was al altijd een Indianen (Maya,Hopi) fan maar dit was goed om te zien want tot nu toe word vaak enkel maar de ellendige (eindtijd) kant van de Maya kalender verteld maar er zit ook een blije kant aan (hoger bewust zijn)
  Dank want to know het was een zeer leerzame maandag voor mij.

  Groetjes.

  http://www.youtube.com/results?search_query=Drunvalo+Melchizedek+nederlands&search_type=&aq=f

 2. @San
  Op het einde deel 11 of 12 ?
  maar je moet echt deel 1 t/m 14 allemaal kijken en er de tijd voor nemen en ook geen gezeur aan je hoofd.Soms gaat het wat snel !!

 3. @Guido, super dat je deze serie op de site hebt gezet als artikel! Ik hoorde via een andere serie dat de Maya’s bezig zijn met een film (over Alejandro), waarin hij nog meer informatie prijs gaat geven dan Melchizedek al heeft.
  Drunvalo Melchizedek – 9/11/09 – Coast to Coast Radio – [1/11]
  In één van deze delen 😛 voor degene die na deze serie nog puf heeft. Veel wordt herhaald, maar ook wel wat nieuwe info.

 4. @Guido, bedankt voor het plaatsen van deze in mijn ogen zeer belangrijke en zelf bekrachtigende boodschap. En dat geldt ook voor degene die de moeite heeft gedaan om deze boodschap te vertalen naar het Nederlands. Dat is echt onvoorstelbaar veel werk geweest!

 5. Prettig dat het in nederlands ondertiteld is. Heb de engelse versie al bekeken maar dit is toch duidelijker. Prachtig! Dit zijn de dingen waar we ons op moeten richten

 6. Persoonlijk heb ik niet zown goed gevoel bij deze man.

  WHO CARES wat er gebeurt op 2012 waarin we de fotongordel ofzo binnen in gaan?

  2012 IS NU , NU , NU ..

  2012 t/m 2017 zijn wennigsjaren voor onze psychise ”powers” blablabla .. NU zitten we in die grote verranderingen. Kunnen we wel leuk video’tjes bekijken maar daar komen we dus ook niet verder mee.

  Toch bedankt btw voor het posten WTK niks op tegen natuurlijk!!!

 7. je mag wel je jeugd verdoen met minimaal 12 jaar in door de staat begrensde militaire Pruisische hersenwasjus schoolbanken maar een serie verhelderende verfrissende grens verleggende videootje kijken zou Nu ineens tijd verspilling zijn; ikku niet begrijp; leg eens uit Lucifer-Rebel?!

 8. Ik wil graag Willy bedanken voor zijn grote belangeloze inzet om deze mooie boodschap in het Nederlands te vertalen zodat ik en vele andere nederlandstalige met mij deze mooie en belangrijke informatie kan opnemen.

 9. Een superreportage! Wat ben ik blij dat ik zelden iets van ‘anderen’ heb gelezen over de mayakalender. Nu stond ik er ‘leeg’ tegenover en het klopte voor mijn gevoel allemaal. Wat al die ‘anderen’ schreven deed me niets.

  Die kristallen schedels zijn al heel lang een raadsel voor de ‘wetenschappers’. Er is veel naar gegist en er zijn allerlei theorien over. Lang geleden toen Arthur C. Clark voor het eerst met zo’n schedel op tv kwam, stond de wereld zowat op zijn kop. Hoe was het mogelijk dat een volk in de oudheid zoiets kon maken? Zonder en krasje erop of tekenen hoe het was gemaakt. Maar veel van deze schedels staan in musea, hoe wil Alejandro ze terughalen als het nodig is?

  De beste Arthur kwam al met een theorie dat het van buitenaardse oorsprong moet zijn. De goede man leeft niet meer, hij is vorig jaar op de leeftijd van 90 jaar overleden, maar ik weet zeker dat hij bovenop deze nieuwe info had gezeten.

 10. mensen op niburu kennen de welll** connectie als messenger van de tzolkin/maya kalender van het 1e uur op niburu. aangezien de ontwikkelingen altijd sneller doorgaan op elk station dat los is van storende beïnvloeding als overvloedige stroom van onzin … is de doorvoedde gedache van de mytische figuur “bolon ik” verworden tot een andere frequentie in mensentijd …

  kortheidshalve betekent dit een andere definitie van de week – met als notie dat het zwakke getal 7 wordt weggezet ten faveure van de alom gewaardeerde 9 – NEGEN – die te lang wat mij betreft werd genegeerd door “ongewenst bewusten” …

  dit alles mede geïnspireerd door de reizen met drunvalo en zijn oude klasgenoot josé arguelles …

  toY S’ace

 11. Iedereen praat dat je altijd van uit je hart moet leven, veel mensen om mij heen doen niks anders dan daarop steeds op te hameren en zijn continue daarmee speels, leuke van dit geheel is dat eigenlijk niemand dat ook daad werkelijk doet, men is eerder druk doende elkaar uitleggen hoe je het een en ander zou functioneren, terwijl men niet eigenlijk elkaar met passie wil ondersteunen.

  Kom je iemand dan wel tegen die het kan en beheerst dan wordt dat persoon zonder enig pardon onderuit gehaald.

  Verder vind ik Drunvalo een geweldige vent die heel goed bepaalde zaken kan uitleggen hoe het een en ander concreet in elkaar steekt.

 12. Ik verwijs naar deze link:

  http://achtergeslotendeuren.punt./#439558

  Interessant vind ik de kritische beschouwing op welke datum deze kalender afloopt. Want daarover verschillen namelijk de meningen. Er bestaan wereldwijd verschillende kalendersystemen met hun eigen interpretaties.

  Niemand weet eigenlijk wat de bedoeling was van dat betreffende kalendersysteem en/of er überhaubt iets gebeurd op 2012. Voor hetzelfde geldt is het gewoon een astronomische kalender, zonder bijbedoelingen.

  Bepaalde visies vond ik aan het begin van het filmpje interessant, nl. dat onze beschouwing van een fysieke vaststaande realiteit op een illusie berust. Dat is inmiddels deels wetenschappelijk bevestigd door de kwantumfysica en oude religieuze overleveringen verwijzen idem naar het mayavistische karakter van onze werkelijkheid.

  Persoonlijk heb ik wel wat moeite met de versie van een plotselinge sprong naar een ander bewustzijn en/of een andere aarde. Bij mij ontbreekt hiervoor de logica, omdat mensen wereldwijd elkaar vanuit hun hebzucht de meest verschrikkelijke dingen aandoen en daar allesbehalve bewust van zijn. En deze mensen zouden op die datum ineens transformeren tot prachtige liefdevolle lichtwezens? Dat gaat er bij mij niet in. Het past ook niet binnen de evolutie zoals we die nu ervaren. Zou een dergelijke transformatie met vallen en opstaan niet eerder nog miljoenen jaren kosten?

  De andere versie is meer een apocalyptische versie, zoals we die ook tegenkomen in het boek van Johannes. Maar eindtijdscenario’s vinden we overal terug binnen oudere culturen. Het is mede de wortel van het eerste christendom te noemen. Eindtijdscenario’s zijn veelal gebaseerd op een specifieke tijdsgeest, waarbij er sprake is van honger, doodslag, ziekten, overheersing door anderen, etc. (zoals toen de romeinse overheersing op de joden) Het plaatje past perfect in deze tijd met een overbevolkte wereld en een tekort aan energie, voedsel en watervoorzieningen. Maar zou zo’n catatrofe in één dag plaatsvinden? Ook dat lijkt me onwaarschijnlijk, al zijn wereldwijde klimaatveranderingen en natuurrampen geen bijzonderheden op de geschiedenis van onze planeet.

  Het laatste kritische punt is de interpretatie van het Maya-kalendersysteem. Het zijn veelal hedendaagse denkbeelden die aan een oude vergane cultuur wordt toegeschreven. En dat kan ook makkkelijk, want we weten niet zo heel veel over deze uitgestorven beschaving. Natuurlijk bestaan er evt. nazaten die zich Maya noemen, maar dat is iets anders. We weten nog steeds niet eenduidig hoe deze beschaving tot zijn einde kwam. (hierover bestaan verschillende hypothesen) Evenmin weten we te weinig over hun sociale-maatschappelijke kaders. Het was een wreed volk (gezien hun bloedoffers) maar tevens een intelligent volk gezien hun nagelaten erfenis. Dus we zullen zien wat 2012 ons brengt. (in november komt er een fim in de bioscoop over 2012)

 13. @ franciscus001

  Je hebt ten dele gelijk met “Persoonlijk heb ik wel wat moeite met de versie van een plotselinge sprong naar een ander bewustzijn en/of een andere aarde. Bij mij ontbreekt hiervoor de logica, omdat mensen wereldwijd elkaar vanuit hun hebzucht de meest verschrikkelijke dingen aandoen en daar allesbehalve bewust van zijn.”

  Dat komt door het feit dat niet iedereen al op een zelfde soort bewustzijns niveau zit, niet iedereen kan het begrijpen wat wij met elkaar hier uitwisselen, als je denkt dat je iets leuks hebt iet weet of iets aanreikt dan wijst die ander dat altijd af.
  Al denk je voor jezelf dat het niet gaat gebeuren of dat het larie koek is dan zit je in een ander bewustzijns niveau, het veranderen van bewustzijn is door dingen te onderzoeken en of het dan ook in je hele staat van aanwezig zijn hier past.
  Je mag het met scholing vergelijken, als je de 1ste klas binnen stapt zit je ook niet gelijk op niveau van de allerhoogste klas, je zal leren en blokken tot je promoveert tot een hogere klassen tot je uit eindelijk het examen kunt doen en dan de school verlaten voor een andere studie of een baan of helemaal niks.
  Als er een nieuwe bewustzijns niveau onstaat waar steeds meer mensen naar toe willen gaan blijkbaar dan is het meestal gebasserd op een heel erg oud concept wat in de oudheid uitstekend heeft gewerkt en dat de huidige dogma’s niet veel vooruitgang hebben geboekt.
  Er is dus behoefte aan het concept dan men aan iets nieuws toe is, je ziet dit verschijnsel in de hedendaagse politiek, eerst stem je op dit en later op dat, zo erg dat er hele omslagen kunnen plaats vinden.
  De ontevredenheid bij veel mensen zitten er dus ook in in deze tijden, alleen niet te vergeten zijn er ook mensen die niet verder willen en stil willen blijven staan, niet mee kunnen komen, je uitlachen, je niet serieus nemen, gebrek aan inzichten hebben, ook in bewustzijns en andere denk niveau’s.
  Die strijd zul je altijd blijven houden, alleen hele oude gewoontes van volkeren en beschavingen lijken ineens weer terug te komen uit verval en die kennis wordt alom weer toegepast naar deze huidige tijds fase.
  Niet alles draait en is gestoeld op nieuwe innovaties en technieken, niet alleen betreffende de Maya’s maar ook van al die andere hoogstaande culturen die er ooit geweest zijn spelen vandaag de dag nog steeds een zeer belangrijke rol in ons dagelijks leven, je bent waarschijnlijk al die goed gelovige mensen vergeten die een godsdienst hanteren en volgens een oud traditie concept vandaag de dag dit nog steeds an het invullen zijn.
  En natuurlijk als je wat verder onderzoek doet dan weet dat de Spaanse overheersing, er een einde aanmaakte, zeer veel van wat er van de Maya’s en Aztec, Tolteken enz, kompleet uitgemoord zijn vanwege geloof en goudkoorts.
  D’r is altijd meer te vertellen omtrent, deze kennis tot je nemen is het vernaderen van het bewustzijns niveau wara je in kan komen te verkeren, de verkregen nieuwe inzichten kunnen dan als karlen aan een ketting geregen worden, alles valt dan ineens op zijn plaats.

 14. Ik zal overigens nooit iemand uitlachen om diens opvattingen. (want dan zou ik mijn eigen opvattingen regelrecht tegenspreken) Ik durf wel kritisch te zijn wat me wordt aangeboden. Uiteindelijk worden het toch (tijdelijke) eigen opvattingen. Het gaat binnen dergelijke discussies juist níet om het gelijk of ongelijk.

  Ik weet niet of je bekend bent met de Upanishaden. (Vedische metaforische verhandelingen) Al duizenden jaren oud en ze vertellen precies hetzelfde wat de mens van vandaag in eigentijdse bewoordingen ook aan elkaar vertellen. Diezelfde zoektocht naar een beter bestaan of naar een dieper spiritueel inzicht.

  In mijn optiek gaat bewustzijnsveranderingen stapsgewijs en onze moderne menselijke geschiedenis laat dit ons ook zien. De moderne mens van pakweg 3000 jaar geleden stelde dezelfde vragen als de mens van vandaag. Wie ben ik, waar ligt mijn oorsprong en wat is mijn einddoel? Verschillende meningen in eenzelfde klaslokaal. Wie bepaald dan in welke klaslokaal we zitten? Daar heeft de mens nog steeds geen eenduidig antwoord op gevonden.

 15. Ja ken het woord Upanishaden maar al te goed;

  Het woord Upanishad betekent letterlijk: ‘neerzitten bij’ en duidt op het zitten van de leerling aan de voeten van de meester, vandaar dat Upanishad ook onderrichting betekent.

  De koan in onderrichten van heeft zijn oorsprong in de ware vorm waarvan wij uit onderwezen worden, als dit niet zou gebeuren dan zouden er ook geen levenslessen gevolgd worden door iedereen op deze planeet, dus m.a.w. er is iets aanwezig wat ons controleerd en ondersteund in het vergaren van deze wijze lessen, waardoor wij opgedeeld worden in niveau’s van bewustzijns vormingen gelijk ziend aan het zitten in een klas.
  Iedereen die zaken als karma naar dharma heeft verast zal verder komen op zijn pad, dit geheel is sinds mensenheugenis al aan Meester toe bedeeld.

 16. Als er 300 ontbreekt in de kalender, wat doet Gait dan hier eigenlijk?
  Ze moet dan pas over 300 jaar actief worden om ons tegen te spreken over de goedheid van vaccins.

 17. Dat verhaal over die ontbrekende tijd ken ik ook. Ik heb hierover ooit met een gepensioneerde archeologe over gesproken en zij bevestigde als ontkende dit niet. Wel bevestigde ze dat de tijdrekening die we nu erkennen niet accuraat hoeft te zijn.

  En dat blijft ook het grote discusiepunt betreffende die 2012 datum. Het is hoofdzakelijk gebaseerd op een hedendaagse interpretatie van onze tijdrekening. Zo verwees mijn eerdere link (helaas pakte deze niet) naar het feit dat de auteur van 13 manen kalender aspecten van de Juliaanse tijdberekening bevatte en waardoor de oorspronkelijke berekening niet zou kloppen.

  Eerlijk gezegd ben ik geen expert van getallen en kalendersystemen, maar deze verschillen van mening komen telkens terug in de discussie. Sommige menen dat die Mayakalender allang is afgelopen en anderen zette de datum op 2017 van onze tijdrekening. Realiseer overigens ook dat die Mayakalender an sich niet zo uniek is. Wereldwijd bestaan vergelijkbare kalendersystemen, met elk hun eigen geïnterpreteerde voorspellingen. Zo kent het hindoeïsme vergelijkbare tijdsberekeningen die ingewikkelder en vele malen verder doorloopt dan 2012. Ik denk dat de Mayakalender een astronomische kalender is met eigen culturele interpretaties.

 18. Het gaat erom wat is het verhaal achter alles, alles heeft history en een waarde van diepgang, tijd bestaat niet, tijd is gekoppeld aan het draaien van de aarde om zijn as in een zodiac van 13, wat terug gebracht is naar 12, de maya kalender beslaat voor extreme tijds berekeningen tussen verschillende standen van de zodiac, aarde, zon, de beide equinoxen en andere planeten tegen de achtergrond draaiend van het grote uurwerk, de melkweg en de andere stelsels.
  Hoe is het mogeliijk dta oude culturen zo ver en exact de ruimte konden inkijken zonder een telescoop, zonder toevoeging van tenische aspecten die wij vandaag de dag hanteren, immers het is ook de omgekeerde wereld, wat wij nu nog niet kunnen bevatten en snappen kon men in de oudheid dit veel beter uitleggen.
  Heel veel kennis van de sterren en kalender structuren van verschillende volkeren zijn exacter en extreem verder dan de onze als wij nu in een vertwijfeling zitten dat de gestelde datum niet zou kloppen.
  De Koan is dan wie bepaald hier dan in het ‘NU’ welke tijdslijn wel kloppend is …

  ‘Geloven is twijfelen aan het zeker weten’

 19. Maar om de zodiac waar te nemen en diens positie ten opzichte van de aarde hadden deze oude volkeren geen moderne telescopen nodig.

  Ik ben wel van mening dat onze moderne menselijke beschaving veel verder teruggaat dan gedacht en dat die volkeren een accurate astronomische kijk hadden.

  Vergeet niet dat onze kijk op het verleden voortdurend veranderd omdat archeologie deels kijken is door een moderne bril. Zo las ik laatst een artikel waarbij een gevonden potscherf in een chinese grot (gedateert op 18.500 jaar oud) een bestaande opvatting omver wierp. Namelijk dat dit oude volk 8000 jaar voordat ze landbouw gingen bedrijven potten konden bakken. Voorheen ging men uit dat zoiets pas ontstond in een landbouwgemeenschap. Het beeld van de jagende mens werd hiermee aangepast. Zo zit de geschiedenis vol van deze steeds veranderlijke feitelijkheden. Dat houdt nooit op en maakt kijken naar onze menselijke geschiedenis ook zo leuk.

 20. @franciscus001, bestaande opvattingen zullen vrijwel altijd omver geworpen worden, vrijwel altijd omdat ze op illusies berusten.

  Geen enkele oude beschaving had magische kennis dat nu verloren gegaan is.

  Wat er aan de hand was en is is het simpele feit dat zij voor zichzelf moesten nadenken.

  Er waren nog weinig ‘experts’, die kwamen pas later en ongetwijfeld speelt ego daarbij een rol.

  Stel dat je bedenkt dat een pot handig zou zijn dan zou je, bij het ontbreken van een expert pottenbakker, zelf iets moeten bedenken en maken. Als jouw potten beter gevonden worden dan die van een ander dan wordt je vanzelf verleid om expert te worden, andere luie mensen nemen dan liever jouw potten.

  Vanaf dat moment wordt er minder nagedacht over potten en lijkt het alsof bepaalde kennis verloren gegaan is of exclusief bekend is bij pottenbakkers.

  Met andere woorden, het is niet de ‘kennis’ van de oudheid dat belangrijk is, het is het feit dat ze zelf moesten nadenken.

  Men leefde dichter bij de natuur dus men dacht ook daarover na, nadenken leid tot willen begrijpen, fouten maken daarbij leid tot illusies.

 21. Drunvalo Melchizedek doet zich voor als goed, maar dat is hij niet!!!

  Zijn boek met de titel “Serpent of light Beyond 2012” Zegt het al goed.

  Serpent of light = Lucifer
  Kijk maar naar de foto op dat boek. Het symbool van de illuminati wat je dus ook op de dollar vind!!!!!

  All freemasons vanaf 30 en hoger aanbide lucifer als hun god!!!

  Newage is the New World Religion!!!

  http://www.whale.to/b/melchizedek_h.html

 22. @Chris, de Maya cultuur kent een gevederde slang (slang met veren of combinatie vogel en slang). Dat geeft, volgens mij, een verbinding aan tussen hemel (veren van een vogel) en aarde (de slang).

  Maar light, licht en illuminati, daar kan ik niet omheen, maar dat geld voor alle ‘verlichte’ mensen, allemaal illuminaties…

  Is het niet gewoon een piramide?

 23. Vroeger in de oudheid waren er minder mensen mee bezig met deze zaken zoals er we nu mee bezig zijn, we zijn nu natuurlijk met veel meer mensen aktief.

  Alles bestaat uit theorieen en ontdekkingen gebasserd op vondsten en afgewisseld door vernieuwingen in denken en het beter begrijpen van wat er in de oudheid heeft plaats gevonden.

  Steeds verleggen wij onze grenzen aan kennis opdat we aan het groeien zijn in kennis en bewustzijn, we gaan de dingen beter begrijpen en kunnen daarmee in kleuren dat in de oudheid en totaal geen domme mensen en of slaven waren zoals in onze school boekjes wordt verteld.

  Regelmatig zie je vernieuwingen en verbeteringen door gevoerd worden in sages en mhytes, in oude cultuur historie en samen gevatte theorieen.

  Ineens was er de mens, volgens het Sumerische en de Garden of Eden, gekke is dat vanaf die tellingen gekeken wordt en bepaald wordt dat TOEN de eerste mensn op de aarde ging rond lopen zoals we hem nu kennen, HUMAN KIND, we vergeten omdat er een paradigma in ons systeem van opvoedkunde zit vast geroest toen voor het onstaan van dat paradijs er ook mensen zijn geweest die buiten het Sumerische rijk geleeft hebben, kennis van sterren, heilige geschriften en kunst en cultuur vierde al hoogtij, terwijl men toen opdat moment trikkerde aan het feit dat het apen waren die als een neaderthaler aan het rond rennen waren.

  Dat zijn ernstige beperkingen in ons denken dat we nu veel verder en gecivilleerd zijn als de mens van toen, we kunnen met onze huidige gereedschappen nog steeds geen piramide na bouwen laten staan een rechthoekige sacrofaag in albast uithakken met spiegel gladde wandjes.

  Slaven nou nee, waren geen slaven waren vak mensen die toen beter konden samenwerken met elkaar dat het persoons individu vandaag de dag.

  Onze denk fout ligt in het feit dat we niet willen terug kijken naar eerdere ervaringen van kennis, wetenschap en kunde die de mens toen wel beheerste en waar we vandaag de dag te kampen hebben met onze huidge kennis van zaken het zelfs nog niet eens kunnen oplossen.

  Ook met het terug kijken op een minachtige manier naar de mensen van toen zijn we bezig met onze egoistische opvattingen dat we nu superieur zijn aan kennis en wetenschap, wat er toen was is er nu nog steeds, de mens worstelt nog steeds met de zelfde problematiek als nu, alleen onder van uit een ander stukje optiek.

 24. Op een ander forum heb ik recent een diepgaande discussies gevoerd over de link van de moderne mens met het dier.

  De homo-sapien blijkt toch een unieke soort binnen wat we het (zoog)dierenrijk noemen. De homo-sapien tekende in tegenstelling tot een andere mensachtige soort (de Neanderthaler) grottekeningen en waarmee het dus als enige van zijn soort uiting gaf aan een voortdurend veranderende creativiteit. Zelfs de hoogste primaat heeft in al die miljoenen jaren evolutie nooit het vermogen ten toon gespreidt potten te kunnen bakken of vlees te bereiden op een vuur. (de meest primitieve vorm van een culinaire bereiding)

  Het feit dat de moderne mens als enige van zijn soort op deze biosfeer uiting geeft aan zijn omringende werkelijkheid, is op zijn minst bijzonder te noemen. (en tevens een groot evolutionair mysterie, waarover nog steeds geen eenduidig antwoord bestaat)

 25. Vergeet niet dat je waarneemt vanuit een mens, misschien zou je een andere waarneming hebben als je vanuit een dier waarneemt.

  Er zijn oefeningen die je kan doen om dat te onderzoeken, ook planten zijn bijzonder om te ervaren.

 26. @devoshaun,

  Interessant, voelen vanuit een dier of zelfs een plant. Heb je daar een verwijzing/link van?

  De mens ervaart een persoonlijk zelfbewustzijn. Ik denk dat dieren dit niet of in een veel mindere mate ervaren. (een dier ervaart overigens wel basisemoties) Daarom ontwikkeld een mens kunsten, bedrijft het wetenschappen en religie en ontwikkeld het filosofische stellingnames. Geen enkel dier ter wereld vertoont ook maar in de geringste mate deze menselijke eigenschappen. Dat maakt de mens uniek maar tevens eenzaam aan de top van de biologische voedselketen. Ik denk dat daarom de mens zoekt naar een gelijke of naar datgene wat boven het menszijn uitstijgt. Vroeger waren dat engelen en goden, nu hoor je veel over lichtwezens en aliens.

 27. Drunvalo Melchizedek is een geweldige leermeester, maar ook een geweldige bedrieger. In ‘De geometrie van de schepping’ wil hij ons wijsmaken dat je de vijf Platonische lichamen aan de Kubus van Metatron kunt ontlenen. Probeer het maar eens. De Kubus van Metatron kent de rationele verhouding 3 : 5 ofwel 0,6 : 1. Twee Platonische lichamen, te weten de icosaëder en de dodecaëder, worden gekenmerkt door de gulden snede ofwel door de verhouding phi : 1, waarbij phi een irrationeel getal is dat benaderd kan worden door 0,618. Twintig jaar lang heeft Drunvalo naar de dodecaëder gezocht en wat hij heeft gevonden lijkt er alleen maar op. Waarom leert hij zijn studenten niet de echte verhouding? De oude Grieken kenden die al.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.