Advertentie

Een berichtje van Jendayi.


Vorige week stond het nummer van Robert Veldhuizen, Jendayi, hier op de site bij de inspiratievideo. Meer dan 2500 mensen hebben het stuk gespeeld.

muziekReden voor mij om hem even in het zonnetje te zetten en jou de mogelijkheid te geven om zijn mp3 GRATIS te downloaden. Dus laten we daar mee beginnen, voordat ik dat vergeet:     Het bestand is 5Mb groot en je kunt het HIER downloaden.

Verder heb ik hem gevraagd, aanvullend op het stuk over de 432 Hertz, waar overigens al veel reacties, commentaren, rectificaties e.d. op zijn geweest, een artikel te maken om zichzelf voor te stellen. Niet wetende natuurlijk dat hij hiervan helemaal niet op berekend was.. Sorry Robert!

Hier is zijn verhaal en geniet ervan!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Van muzikant naar nieuwetijdsentertainer en soundhealer

Een paar dagen geleden werd ik benaderd door grote vriend Guido, met de vraag of ik een mp3 ter download beschikbaar wilde stellen voor op deze website. Nou, dat vond ik natuurlijk een prima idée!

Maar vervolgens stelde Guido voor dat ik er een stukje tekst bij zou leveren waarin ik kort vertel over mezelf en wat mijn ‘missie’ is….. “Pfoe, ga er maar aan staan” is het eerste wat ik dacht, gevolgd door “Ja, maar?” en toen stilte, lichte pijnen in de borst en nerveuze trekjes rond de lippen…!

Angst

Het eerste wat mij hier aan opviel was dat ik meteen in de stress schoot toen ik gevraagd werd mijn passie te delen. Ken je dat?  Druppeltjes zweet die langzaam opwellen, koude rillingen op je rug en een hoop excuses om vooral NIET je passie te delen en uit je eigen schaduw te treden. Tjemig, wat zijn we toch geconditioneerd, en ja  ik ben daar ook (nog) geheel niet vrij van, merkte ik.

saxofoonMaar dat is nu precies waar mijn passie om draait!
Om de bestaande rigide structuren en programmeringen op een liefdevolle en speelse wijze om te vormen tot dynamische organismen dmv beeld en geluid.
Woorden hebben al zoveel ladingen dat we daar eigenlijk niet zoveel mee kunnen en ik heb dan ook het grootste respect voor mensen die met zoveel vuur en passie toch met woorden onze harten weten te bereiken.

Wauw, ik kreeg zojuist kippevel! Dat is ook al wat ik met mijn muziek en kunst wil doen! Dit is voor mij de taal van het hart, de taal van trilling… Het is een taal die ik begrijp, een taal die jullie begrijpen en een taal die ons bindt in plaats van ons te verdelen. Nee, in muziek en kunst is de babylonische spraakverwarring gelukkig niet binnen gedrongen. Hier spreekt het hart.

Tijd dus om mijn passie te delen!

Mijn passie is om jullie aan het dansen te krijgen, om samen het leven te vieren en onze trilling te harmoniseren met dat van het multiversum.

Hoe gaat zoiets dan te werk? Ten eerste ben ik begonnen om al mijn producties te “masteren” met een stemming van A=432Hz (zie het uitgebreide artikel op deze site over 432 Hertz) en meteen viel mij op dat ik me een stuk prettiger voelde bij deze stemming. Het getal (of frequentie) 432 is een fractal van 432000, een getal dat ook bekend is van de term Kali Yuga, oftewel een kosmische cyclus van 432000 jaar, wauw!  Daarnaast is 432 ook hetzelfde als 3 x 144 (144, weer zo’n getal waar zoveel betekenis aan is toegekend) en 6×72 (72 slagen per minuut is het ideale hartritme voor de mens.)

Na deze omschakeling te hebben gemaakt begon ik mijn beste werk tot dan toe te maken, creativiteit stroomde als nooit tevoren en ik hoefde ineens veel minder na te denken bij wat ik deed, soms ontstond een compleet nummer in 4 uur! alles ging vanzelf! Het leek af en toe wel op channellen, in semi trance toestand bezig zijn en een paar uur later was het alweer gebeurd.  Weer een bevestiging dat ik tegen iets groots was aangelopen.

Na een tijdje kwam ik de boeken en DVD’s van Prof. Len Horowitz tegen in de Frontier Bookshop in Amsterdam, waarin hij verteld over de solfeggio toonladder die al honderden jaren niet meer gebruikt werd. Dit is een Toonladder bestaande uit negen noten van zeer specifieke hertz Frequenties, te weten:

174 hz (1+7+4=12, 1+2 =3)
285 hz (2+8+5=15, 1+5 =6)
396 hz (3+9+6=18, 1+8 =9)
417 hz (4+1+7=12, 1+2 =3)
528 hz (5+2+8=15, 1+5 =6)
639 hz (6+3+9=18, 1+8 =9)
741 hz (7+4+1=12, 1+2 =3)
852 hz (8+5+2=15, 1+5 =6)
963 hz (9+6+3=18, 1+8 =9)

De opvallende lezer is wellicht opgevallen dat e.e.a. zich herhaalt, met name de 3, de 6 en de 9, getallen die steeds weer de drie-eenheid in zich dragen. Daarnaast ontstaat door het opeenvolgend afspelen van deze frequenties een torus veld, waaruit een spiral ontstaat die precies dezelfde ratios heeft als de dubbele DNA-Helix!
Wil je hier meer over weten, bekijk dan de online lezing van prof. Len Horowitz op Youtube: HIER
Vooral de numerologen, taal- en  getallendeskundigen gaan hier veel plezier aan beleven!

Glen Rein research

Hier volgt een engelse Quote over de ontdekkingen van Glen Rein van het Quantum Biology Research Lab in New York mbt deze materie:

“The frequency of 528 Hz supposedly has healing effects on DNA. The frequency seems to influence the water molecules that surround the DNA helix.

Glen Rein of the Quantum Biology Research Lab in New York has performed experiments with in vitro DNA that was exposed to different recordings of musical styles. He used a technique to convert the music into audio scalar waves. He used two phase opposite sound sources from the same music to self-cancel the waves and create scalar audio waves. In the experiment a CD player, an amplifier and a spiral like self-canceling coil were used. Four styles of music were played to test tubes containing in vitro DNA. The absorption of UV light of the DNA test tube samples was measured after an hour.

Gregorian chants had caused a 5 to 9.1 % increase in the absorption of UV light due to the unwinding of the DNA helix. Sanskrit chanting caused a similar 5.8% to 8.2% effect. Rock (0-1%) and classical music (0-1.1%) had little or no effect. Glen Rein finally concluded that the audible sound waves of the Solfeggio scale can cause resonance in DNA and can have healing effects.”

Len Horowitz

Professor Len Horowitz
Professor Len Horowitz

In zijn onderzoek toont Prof. Horowitz aan dat we hier te maken hebben met de meest harmonieuze frequenties in het universum, en geloof me dat is een artikel op zich.
Daarnaast heft recent onderzoek aangetoond dat de frequentie van 528 Hz letterlijk beschadigd DNA herstelt, er zijn proeven in laboratoria gedaan waar men een petrischaaltje met beschadigd DNA blootstelden aan een toon van 528Hz, en onder de ogen van de wetenschappers herstelde het DNA zich vrijwel onmiddelijk.
Jan Wicherink, auteur van “ontheemde zielen ontwaken” schrijft hierover:

“Velen menen dat de auteur van de boeken Genesis, Exodus en Numeri, Mozes is. Het boek Numeri gaat over de veertigjarige tijdsduur na de uittocht van de Israëlieten uit Egypte. Er worden ongelooflijk veel getallen genoemd in het boek Numeri, vandaar de naam. De getallen lijken relevant te zijn.

Amerikaans arts en toonaangevende natuurgenezer Dr. Joseph S. Puleo werd naar eigen zeggen, tijdens enkele mystieke ervaringen aangespoord om het boek Numeri te bestuderen en op zoek te gaan naar helende frequenties. Hoe vreemd dit ook moge klinken, hij ontdekte uiteindelijk 6 geluidsfrequenties in het boek Numeri in hoofdstuk 7, vers 12-89.

De gevonden frequenties zijn 396 Hz, 417 Hz, 528 Hz, 639 Hz, 741 Hz, en 852 Hz. Deze frequenties zijn de frequenties van de oude Solfège toonladder. Deze toonladder werd gebruikt in Gregoriaanse gezangen en gezangen in het Sanskriet. De lettergrepen die aangeduid worden voor de noten van deze toonladder zijn:

Ut-Re-Mi-Fa-Sol-La, afkomstig uit het middeleeuwse lied Ut Queant Laxis, een Gregoriaans lied geschreven voor Johannes de Doper:

Ut queant laxis
Resonare fibris
Mira gestorum
Famuli tuorum
Solve polluti
Labii reatum
Sancte Iohannes

Vertaling: Opdat de Uwen onbelemmerd zingen met sterke stemmen van Uw grote daden, reinig hun lippen van de smet der zonde, Heilige Johannes.

De tekst in Ut Quent Laxis lijkt te suggereren dat deze noten een communicatie kanaal openen met het goddelijke.”
Bron: HIER

Ok, verder met mijn verhaal.

Je kunt je wellicht voorstellen dat iemand zoals mij, een levensgenieter pur sang, ineens nog veel meer redenen had om van het leven te genieten, te meer omdat ik eindelijk iets vond dat echt bij mij paste en wat ik ook nog eens praktisch kon toepassen in mijn muziek om zo nog meer mensen te helpen helen en los te weken van al die lage dissonante trillingen waar wij, en met name de uitgaande jeugd, en dat is onze toekomst, elke dag mee overladen worden, giet er nog wat alcohol in, neem een lijntje of een pilletje en je staat wagenwijd open voor deze frequenties, door er op te dansen, gaat het nog meer in je lichaam zitten met alle gevolgen van dien.

Ik begon hiermee te experimenteren en draaide mijn eigen producties op feesten aangevuld met bestaande muziek die ik had omgezet naar 432hz ipv 440, de reacties van mijn publiek waren echt fantastisch, iedereen was zo blij en van drank of drugsmisbruik was geen sprake, kinderen en ouderen begonnen ook ineens te dansen op muziek waar ze normaal niet zoveel mee hadden en ze wilden weten wat mijn “geheim” was, echt verbazingwekkend!
Dit motiveerde mij om mijn eerste album volledig op 432Hz te produceren, aangevuld met de eerder genoemde frequenties. Ik heb mensen in extase zien raken door deze klanken. Zonder toevoegingen!

Waar het op neer komt is dat ik jullie veel kan vertellen over de spirituele en wetenschappelijke ontdekkingen rondom deze frequenties maar ik wil je uit nodigen om zelf op onderzoek te gaan en te ervaren wat ik heb ervaren, alleen op deze manier zul je de ware kracht beseffen, zoals ook ik dat heb gedaan. Aan het eind van dit artikel zal ik een selectie links neerzetten die je op weg helpen.

Mijn Passie

Tja, en dan kom ik toch weer uit bij mijn passie, en dat is vooral, het leven vieren op grandiose wijze met mensen, klanken, woorden en beelden die mij en mijn medemens ondersteunen i.p.v. ze te ontwrichten.
Om vervolgens deze mensen te vinden en samen feesten te organiseren waarin we echt geheeld kunnen worden terwijl we ook nog eens een leuke dag of avond kunnen beleven, geen seminars waar je de hele dag voor 200 euro met een koptelefoon op een matje licht maar echte feesten, zoals de schepping ze bedoelt heeft! Voor en door mensen die vanuit hun hart leven, mensen die klaar zijn met het oude paradigm en in de nieuwe wereld willen leven.

De grote bewustzijnsverandering die nu gaande is kan hier enorm mee geholpen wordn, het mag namelijk wel wat minder zwaar gaan worden, lichter en luchtiger maar wel met diepgang!

We zijn zo bezig met onszelf en anderen wakker te schudden dat we soms vergeten dat er ook nog zoiets is als genieten, echt genieten van mensen, je lichaam en wat geluid daarmee doet, je overgeven aan muziek ipv de perfecte pasjes te moeten doen, om vanuit je hart en lichaamswijsheid jezelf te verbinden met de ‘hogere’

Het doel van de Ziel? Gelukkig zijn!
Het doel van de Ziel? Gelukkig zijn!

sferen ipv de hele dag serieus te mediteren, we mediteren al duizenden jaren, dus dat zit nu wel in ons system, denk je ook niet?

De kosmische dans

Tijd om ons lichaam te leren kennen in een kosmische dans van liefde en vrijheid op klanken die ons dragen, ons koesteren en ons helpen evolueren. Een dans waar het hart in het zadel zit maar de teugels heeft losgelaten, zodat het paard dat onze ziel is vrij kan dartelen, springen en rennen, in vol galop door de branding, langs de kust des levens uitkijkend over de zee van liefde die sinds het begin der tijden aanspoelt op de stranden van onze geest en raad eens? Dit paard (mijn ziel)  kan zwemmen!

We zijn hier om het ontzichtbare zichtbaar te maken, het onhoorbare hoorbaar te maken en onszelf te zijn, in het hier en nu, hoe kun je dat beter doen dan door je af te stemmen op de Symfonie van de kosmos ipv de mind-control frequenties van Babylon. Het feit dat Nazi Minister Goebbels betrokken was bij het invoeren van de 440hz standaard in 1939 zegt mij al genoeg.

Samen staan we sterk!

Als je muzikant bent, stap over op deze stemming, onderzoek de solfeggio toonladder en vertel het je vrienden! Maak je kunst? Verdiep je in heilige geometrie en de gulden snede, ken je veel mensen, vertel ze hierover! Organiseer je graag feesten? Mail me en we gaan het doen! En als je een producer bent, laten we samenwerken en onze collega’s hiervan op de hoogte brengen, het is aan ons!

Ik ben een nieuwetijdsentertainer. Ja! En ja, ik zoek de grenzen op en ga er over heen, doe met me mee want we zijn zo sterk, zo puur, zo liefdevol en een leven van vrijheid en harmonie is ons geboorterecht!

Ik dank jullie voor het lezen van mijn verhaal en hoop dat het je zal inspireren om nu echt van het leven te gaan genieten, we hebben zulke prachtige lichamen voor onszelf gecreeerd, zo complex en veelzijdig dat het de wetenschap nog steeds verwondert. Dit lichaam is niet bedoeld om dagenlang in lotushouding te zitten, niet bedoeld om van hot naar her te rennen om onze volgeplande agendas tevreden te houden en al helemaal niet bedoeld om op de bank te hangen en je leven te laten invullen door een kastje, al dan niet plat en met HD resolutie, kijk eens naar buiten, kijk in de ogen van iemand die zijn of haar passie heeft gevonden, kijk naar hoe ze lopen, hoe ze dansen, hoe ze spreken, ja zelfs hoe ze de liefde bedrijven (nog zoiets prachtigs dat we met ons lichaam mogen doen) en je zult zien dat het leven voor het oprapen ligt, klaar om gevierd te worden! En daar kan geen enkele HDTV tegenop!

Dus kom achter dat scherm vandaan, klim van die bank af en ga met je I-pod, discman of ander portable speler op blote voeten het bos in en dans! Om je te helpen voeg ik een mp3 van het nummer “Savio” toe aan dit artikel, dus je hebt dan geen excuus meer om die voetjes van de vloer te gooien!

Dank jullie wel vanuit de grond van mijn hart voor jullie bestaan! Divided we fall, United we stand tall!

En zo is het toch gelukt om wat op te schrijven, allemaal dankzij mijn passie, de eerste stap is inderdaad een beetje eng, maar dan gaat de rest gelukkig vanzelf!

Namaste! Jendayi

Websites:
http://jendayi.hyves.nl (mijn eigen hyve)
www.tetrahedron.org (website van Len Horowitz)
http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/SODA_chapter11.html (Jan Wicherink)
http://rodin.freelancepartnership.com (Vortex based mathematics)
http://www.lightwithin.com/SomaEnergetics/2About_Solfeggio.htm (info over de Solfeggio toonladder)
http://www.jainmathemagics.com/default.asp (website over de hoge wiskunde die overal in de natuur te vinden is)
www.terugnaar432hz.org (tja, de naam zegt het al, website van het comite: terug naar 432 Hz)
http://secret-teachings.blogspot.com/2008/03/frequency-528.html (Rapport over 528 Hz)
http://odeo.com/episodes/23142664-James-Furia-Geomusic (niet besproken maar echt wel de moeite waard! Dit gaat over de verbanden tussen heilige geometrie, wiskunde, muziek en het aardraster)

Videos:
http://www.youtube.com/watch?v=RMrvVssB5AM (presentatie van Len Horowitz: “Dna: Pirates of the sacred spiral”)
http://www.youtube.com/watch?v=v2CvZ6MzMX0 (Love signal; music & frequency 528 Hz, kijk ook even bij de verwante videos, rechts in de playlist)
http://www.youtube.com/JendayiMusic (mijn eigen clipje, nieuwe clips zijn in de maak)
http://www.soundclick.com/player/bandradio_player.cfm?bandid=972411&q=hi (de eerste 6 nummers van mijn album, allemaal in 432 hz, sommigen aangevuld met de in dit artikel genoemde frequenties)

Boeken
– Dna: Pirates Of The Sacred Spiral – Leonard G. Horowitz – ISBN: 0923550453
– Walk on water – Leonard G. Horowitz – ISBN: 0923550372
– How we were made – William Neill – ISBN: 0954595718
– The Geometry of art and life – Matila Ghyka – ISBN: 0486235424
– The Dimensions of paradise – John Michell – ISBN: 0932813895

9 gedachten over “Een berichtje van Jendayi.

 1. wat een enthousiasme,wat een passie
  een verhaal waar ik warm van wordt.
  ik heb geprobeerd om mijn muziek van
  440hz naar 432hz te brengen met behulp
  van een programma,maar als een cd 440hz digitaal is opgenomen is het resultaat
  bij terugzetten naar 432hz door mij niet goed te krijgen helaas.
  dank voor je inspirerende verhaal!
  feest dus, wauw!
  aram

 2. Dank je voor je mp3! Ik had hem aangezet en luisterde terwijl ik het artikel las.
  Op het eerste gehoor NIET mijn muziek, maar ik merkte opeens dat ik aan het swingen was 🙂
  Ik word er blij van!

 3. Grappig Grace, zo ging het bij mij dus ook. ‘Simpel muziekie’ was mijn gevoel. Totdat ik merkte dat ik het gewoon 10x achter elkaar aanzette..! Ik werd er ook blij van, ga hem maar weer even aanzetten, met dit mooie weer!

 4. Ik heb afgelopen weekend lang gezocht om dit nummer weer boven water te krijgen in Youtube. Top dat ik hem nu op mp3 heb kunnen ontvangen. En wat een passie straalt er uit je verhaal. Ik ben nog erg op zoek en vastgeconditioneerd maar ga wel even hinkelend op jouw nummer naar de biowinkel (in mijn hoofd dan hè :)).

 5. Wow man, net even (en niet eens helemaal) gelezen wat je schrijft.
  Ik wordt er helemaal enthousiast van.
  Heb sinds gisteren een programma om tonen te genereren op mijn computer.
  Ik maak sinds enige tijd (slag)instrumenten met de gulden snede verhouding met verbazende effecten. De meest extreme: een kennis van mij, die MS heeft, heeft na enige dagen trommelen op mijn pentagonische drum te horen gekregen dat zijn MS is gestabiliseerd.
  Trillingen en verhoudingen hebben mijn fiscinatie.

  Wie ik ben: http://www.for-all-children-of-god.org
  Het hele boek wordt binnenkort uitgegeven door jan Wicherink (jou bekend las ik)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.