Advertentie

Bits, Bytes & Bewustzijn..


I don’t know the future.
I didn’t come here to tell you how this is going to end.
I came here to tell you how it’s going to begin.

 I’m going to hang up this phone, and then I’m going to show these people, what you don’t want them to see.
I’m going to show them a world without you.
A world without rules and controls, without borders or boundaries.

A world where anything is possible.
Where we go from there is a choice I leave to you.’

Neo

(uit ‘The Matrix’)

( vertaling:
‘Ik ken de toekomst niet; ik ben hier niet gekomen om te vertellen hoe dit gaat eindigen.
Ik kom je vertellen hoe het gaat beginnen.
Ik ga dit telefoongesprek beëindigen, en dan ga ik deze mensen dátgene tonen, wat jij niet wilt dat ze te zien krijgen.
Ik toon hen een wereld waaruit jij bent verdwenen. Een wereld zonder regels en controle, zonder grenzen en begrenzingen.

Een wereld waarin alles mogelijk is. En waar van dáár heen gaan, is een keuze, die ik aan jou over laat.)

* * *

Yfke Laanstra stelde zich rond haar 20ste de vraag die velen zich stellen tijdens hun leven: ‘Wie ben ik?’ Deze vraag ontsloot een volledig nieuw level in haar ‘Game of Life’ en leidde haar naar een avontuur van Nederland naar België naar Engeland naar New York en weer terug naar Nederland. Waarin ze het samenspel ontdekte tussen lichaam, ziel en geest en het verband tussen de binnenwereld en de kosmos.

Yfke Laanstra

Deze reis voltrok zich op meerdere levels en resulteerde in een volledige herziening van haar realiteit en wereldbeeld. En.. in de (h)erkenning van haar ware natuur en ongelimiteerde potentieel. Groei en ontwikkeling, evolutie en transformatie zijn voeding voor haar ziel, ze kan niet meer zónder.

Geboren met een ongekende nieuwsgierigheid, onderzoeksdrang, open mind, legt Yfke de (ogenschijnlijk) minder voor de hand liggende verbanden. Of zoals ze het cryptisch zegt:

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet. Mijn missie is het bieden van andere invalshoeken, los trekken van oogkleppen en schudden aan wereldbeelden. Je mag me middenin de nacht wakker maken voor een goed gesprek over kwantum fysica, DNA, multi-dimensionaliteit, The Matrix, voeding voor lichaam & ziel, heilige geometrie en oude beschavingen. Daarnaast krijg ik geen genoeg van alles wat met computertechnologie, onze toekomst en de virtuele realiteit te maken heeft. Laptops, smartphones en tablets zijn mijn verlengde: ik ben 24/7 online, in meerdere opzichten.”

x

* * *

x

x

x

Bits, Bytes & Bewustzijn..

2017 © Yfke Laanstra | deze versie WantToKnow.nl/be

 x

Kippenvel krijg ik ervan, van top tot teen; iedere keer opnieuw. Ik kan me de eerste keer dat ik de uitspraak van Neo hierboven hoorde, nog herinneren als de dag van gisteren. Het was 1999, op een zomerse dag in Arnhem. Ik liep na afloop de bioscoop uit en was volledig beduusd, kon niet geloven waar ik net naar had zitten kijken. ‘Wat was dat?!’ Ik kon het bij lange na niet allemaal plaatsen maar voelde wel in elke vezel dat dit niet zomaar een film was.
Althans, niet voor mij. Nog los van het recordaantal bioscoopbezoekers; ‘The Matrix’ zou een regelrechte kaskraker blijken. De special effects waren revolutionair in die tijd; zelfs vandaag de dag ziet het er nog spectaculair uit.

Waarom raakte deze film me zo en waarom deed deze me op mijn grondvesten schudden? Pas jaren later zou ik dit werkelijk gaan begrijpen. Ik was 23 in die tijd en op zoek naar mezelf. Een diepe onrust en onzekerheid hadden zich verankerd in mijn lijf, zonder koers of kompas bewoog ik me door de wereld. Via een communicatietraining op mijn werk kwam ik in aanraking met de fascinerende wereld van trainers en coaches. Dat raakte iets in me. Fulltime bezig zijn met de persoonlijke groei en ontwikkeling van anderen, het leek me geweldig.

Ik besloot ook privé met behulp van therapeuten en coaches antwoorden te krijgen op diepere vragen in mezelf, mijn onrust te verminderen en mijn weg te vinden in deze wereld. Het bleek de start van een fascinerende reis. Eén die me van Nederland via België en Engeland naar New York en terug zou leiden. In mijn geest nog veel verder.

“Ik zie, ik zie
wat jij niet ziet.

Mijn missie is het bieden van andere invalshoeken, het lostrekken van oogkleppen en het schudden aan wereldbeelden.”
Yfke Laanstra

Mijn wereld splitste zich gevoelsmatig in twee parallelle realiteiten: overdag was ik in diverse kantoorbanen fulltime aan het werk, en was ik gestaag aan mijn carrière aan het werken. Veelal in een interim-rol en met regelmaat binnen de IT-sector. Hier voelde ik me als een vis in het water. Mijn onstilbare honger naar kennis, naar persoonlijke groei & ontwikkeling deed me besluiten weer een nieuwe opleiding te gaan volgen. In mijn overwegingen passeerden studierichtingen als ‘Arbeid en Organisatie’, ‘Psychologie’ of ‘Verandermanagement’ de revue, vanuit mijn fascinatie voor de mens en haar gedrag.

De wetenschappelijke en rationele benadering en het enorme theoretische kader sprak me echter niet aan. Ik was niet geïnteresseerd in theorieën van briljante geesten maar in de mens en wat hem beweegt. Ik besloot het over een heel andere boeg te gooien: ik koos voor een vierjarige parttime post-hbo-opleiding tot holistisch coach en therapeut. Niet met de intentie om dat als vak te gaan beoefenen, maar om mezelf en de wereld om me heen beter te leren begrijpen. Deze opleiding zou me buiten de bestaande kaders laten bewegen, me ongebaande paden doen laten betreden en mijn visie op mens-zijn volledig transformeren.

(klik voor link naar WantToKnow-bookshop)

’s Avonds en in het weekend volgde ik lessen over een holistische visie, een integrale kijk op gezondheid: over het samenspel tussen mijn lichaam, ziel en geest. Ik werd geïntroduceerd in de wereld van energie en multidimensionaliteit, leerde theorieën en modellen en onderging sessies in hypnotherapie, regressietherapie, reïncarnatietherapie, transformatiewerk, energiewerk, NLP en emotioneel lichaamswerk. De uitspraak ‘zo binnen zo buiten, zo boven zo beneden’ kwam voor me tot leven. Ik krijg meer en meer toegang tot mijn gevoel, mijn hart en mijn diepste zieleroerselen.

Een totaal nieuwe wereld opent zich..
Er ging een totaal nieuwe wereld voor me open, een radicaal andere kijk op de realiteit. Ik schrokte het naar binnen, alsof ik uitgehongerd was naar deze kennis en kreeg er geen genoeg van. Een oneindige stroom aan opleidingen, workshops en lezingen volgde waarin ik verdieping vond in zowel de emotionele, mentale, fysieke als spirituele dimensies. Kort hierna kruiste ‘The Institute for Integrative Nutrition’ (IIN) mijn pad en besloot ik dat jaar acht keer op en neer naar New York te vliegen voor de, letterlijk en figuurlijk, grensverleggende lesweekenden waarin ik opgeleid werd tot holistic health counselor.

Hier kreeg ik onder andere les van befaamde, internationale experts als Deepak Chopra, Dr. (Mehmet) Oz, Andrew Weil en David Wolfe. Voeding werd in een totaal ander perspectief gezet.  De rode draad in al mijn (zelf)onderzoek werd duidelijk: welzijn en menselijk potentieel. Ik realiseerde me dat groei en ontwikkeling, evolutie en transformatie voeding voor mijn ziel zijn, een primaire levensbehoefte. Mijn ongekende nieuwsgierigheid, onderzoeksdrang wil gevoed worden. Ik wil alles begrijpen, doorgronden, tot op de bodem gaan. Alles leren over mezelf, het leven, waarom we hier zijn, wie we werkelijk zijn en wat we hier te doen hebben. Bovenal het antwoord op ‘wat is werkelijkheid’…

Naast fysieke voeding werd er bij IIN gesproken over voeding voor de ziel, de kracht van voedende gedachten en het luisteren naar je hart. Een nieuwe deur werd opengezet door de sprekers die inzoomden op de misstanden in de voedingsindustrie, vleesindustrie, gezondheidszorg en farmaceutische industrie. Dubbele agenda’s, politieke belangen en focus op geld en macht in plaats van gezondheid en welzijn bleken terugkerende thema’s. Ik dook dieper en dieper in deze materie en verslond alle informatie die ik hierover kon vinden.

Ik was verbijsterd en geschokt. De schellen vielen van mijn ogen en ik kon bijna niet geloven wat ik allemaal ontdekte. Hoe ik dacht dat de wereld in elkaar zat bleek veelal pure naïviteit te zijn. Wanneer je dergelijke deuren hebt geopend is het geen optie meer deze te sluiten en weg te kijken. Mijn onderzoek leidde me de jaren erop naar de misstanden in andere sectoren.

In onder andere de financiële wereld, de politiek, de overheid, de kerk en het militair industrieel complex. Zelfs naar disinformatie binnen het onderwijs; zogenaamde ‘kennis’ waar onze kinderen mee gevoed worden in de schoolbanken. Disinformatie, propaganda of bewust weggelaten informatie in onze geschiedenisboeken, (natuur)wetenschappen en onze evolutie. Maar ook collectieve manipulatie door de media, veelal met behulp van geavanceerde technologie. Mijn kijk op de wereld veranderde radicaal.

 

‘Let me tell you why you’re here. You’re here because you know something.
What you know you can’t explain, but you feel it. You’ve felt it your entire life, that there’s something wrong with the world.
You don’t know what it is, but it’s there, like a splinter in your mind, driving you mad.’

 Morpheus
uit
– The Matrix –

vertaling:
‘Laat me je vertellen waarom je hier bent. Je bent hier omdat je wat weet.
Wát je weet, dat kun je niet uitleggen, maar je voélt het. Je hebt het je hele leven al gevoeld,
dat er iets mis is met de wereld.

Je weet niet wat het is, maar het is er; een soort splinter in je geest, die je tot wanhoop drijft.

 

In de tussentijd was ik nog steeds fulltime aan het werk in diverse interim-kantoorbanen en merkte ik meer en meer dat er iets aan me knaagde. Het lukte me niet een manier te vinden om uiting te geven aan mijn diepe verlangen naar zingeving, naar iets bij te kunnen dragen aan het grotere geheel. Ik voelde me gespleten, ik was langzaam aan het opbranden.

Ik werd ineens Holistic Personal Assistant..
Door alles wat ik de voorgaande jaren had geleerd was me één ding duidelijk geworden: mijn ware uitdaging lag in het vinden van de antwoorden op de grote levensvragen: ‘Wie ben ik’, ‘Wat ben ik’ en ‘Wat heb ik hier te doen’. Mijn werkzame leven tot dusver zou me hier niet brengen. Het leek me er enkel verder van te verwijderen. Ik besloot in 2012 voor mezelf te beginnen, mijn eigen pad te ontdekken. Als Virtual Assistant (VA) richtte ik me op de virtuele ondersteuning van bewuste ondernemers. Dit was een functie die destijds met name in de VS enorm in opkomst was gezien de vlucht van online bedrijfsvoering.

Simpel gezegd is een VA een soort online Personal Assistant. Ik noemde mezelf destijds dan ook Holistic Personal Assistant en lanceerde daarnaast mijn gelijknamige app ‘Holistic PDA’ (Personal Digital Assistant). Door alle beschikbare software in combinatie met het grenzeloze internet is het meer en meer mogelijk om veel van de bedrijfsvoering online uit te besteden aan VA’s. Multitasken, regelen, coördineren, structureren en communiceren behoorden sowieso tot mijn kwaliteiten en ik kon geweldig overweg met al die computers, software, tablets en smartphones.

Gezien mijn achtergrond, kennis en ervaring kende ik de doelgroep van mijn klanten en sprak ik hun taal. Niet lang daarna verschoven mijn werkzaamheden zich van het enkel ondersteunen en faciliteren naar het zelf ontwikkelen en bouwen van websites, communities en diverse online media. Als online business consultant ontwikkelde ik e-books, webshops, blogs, lidmaatschapsites en online programma’s. In deze fase verdiepte ik me meer en meer in de wereld van software, hardware, gadgets en online bedrijfsvoering.

In mijn intensieve onderzoek kwam ik in aanraking met de wereld van Lifehacking, Biohacking, het Internet of Things en verdiepte ik me onder andere in Virtual Reality, Quantified Self, futurisme en werd mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door kunstmatige intelligentie, nanotechnologie en Transhumanisme. Ook hierbinnen openbaarde zich al snel weer mijn rode draad rondom welzijn en menselijk potentieel en raakte ik geïntrigeerd door wat ik allemaal ontdekte.

Ik begon verbanden te leggen. Verbanden die nog niet gelegd werden. Over het samenspel van lichaam, ziel en geest en het spanningsveld met computertechnologie. Over de werkelijke implicaties en applicaties van al deze exponentiële computertechnologieën, voor ons mens-zijn en onze evolutie. Over de aard van onze werkelijkheid en de raakvlakken tussen de virtuele en de analoge wereld.

Ik voelde de behoefte en de urgentie om mijn visie en bevindingen te delen. In die tijd startte ik mijn eigen virtuele platform Soulvalley, met als missie ‘reloading lost data_’: het opnieuw inladen van vergeten informatie. Ik voelde me geïnspireerd om ons grenzeloze potentieel en ons slapende, diepere weten hieromtrent te helpen ontsluiten. Mijn visie te delen op menselijke evolutie, onze ware natuur en onze innerlijke technologie. Me te bewegen op het snijvlak van bewustzijn, menselijk potentieel en computertechnologie.

Technologische Tsunami…
Het werd me meer en meer duidelijk in wat een razend tempo al deze nieuwe technologieën onze wereld overspoelden en hoe onwaarschijnlijk snel dit onze nabije toekomst zou gaan veranderen. De komende 20 jaar zal er meer veranderen dan in de afgelopen 300 jaar. Verbaasd constateerde ik dat er slechts weinigen waren die dit leken in te zien of die op z’n minst hierover gealarmeerd waren. Ik zag enkel de massa die opging in hun dagelijkse werk en daarnaast de enorme stroom van techno-optimisten. Die enkel de positieve kant wensten te zien, opgingen in de hype en het liefst alles wilden automatiseren en digitaliseren en al deze ontwikkelingen als het nieuwe evangelie omarmden.

Ook binnen bewustzijnskringen viel het me op dat er maar mondjesmaat aandacht gegeven werd aan al deze exponentiële technologische ontwikkelingen. Ik beet me vast in al deze materie en ging meer en meer boeken en blogs lezen, video’s bekijken en events bezoeken rondom al deze onderwerpen en het liet me niet meer los. Ik ontwikkelde een diepe fascinatie voor het snijvlak van bewustzijn en computertechnologie en hoe dit zich verhoudt tot ons welzijn en potentieel. Ik voel(de) me geroepen, vanuit een diepe urgentie, om in de huidige fase van onze evolutie alle computertechnologische ontwikkelingen in een ander daglicht te stellen. Om hierin andere perspectieven en invalshoeken te bieden..

Mijn intentie is dit alles niet zozeer vanuit een wetenschappelijke, theoretische of academische invalshoek te benaderen maar juist vanuit een menselijke blik. Vanuit mijn eigen ervaring, gevoel, bezieling en intuïtie. In combinatie met mijn gezonde verstand en nuchtere geest. Ik wil je stimuleren om net als ik buiten de vaste kaders te durven kijken, ongebaande paden te betreden. Je blik te verruimen, en niet alles op te hangen aan wetenschappelijk onderzoek of meetbare data. Niet alles is immers zichtbaar en kwantificeerbaar.Vandaar mijn nieuwe boek: ‘Bits, Bytes en Bewustzijn’. (klik boven op de cover voor meer info)

Geluk, liefde en zingeving zijn niet te meten.
Mijn wens is dat je met een open blik, vanuit bewustzijn, geïnspireerd wordt nieuwe keuzes te maken en nieuwe zienswijzen te omarmen. Ik wil je inspireren het gesprek hieromtrent te starten. Met je partner, binnen je gezin, op het schoolplein, in de rij voor de kassa van de supermarkt, in de wachtkamer van de tandarts en bij de koffieautomaat op je werk. Dit is een onderwerp van gesprek dat namelijk niet enkel thuishoort op universiteiten, instituten en in directiekamers. Het is een onderwerp dat alsmaar relevanter wordt en zich ook aan jou in je dagelijkse realiteit meer en meer zal opdringen.

Technologische groei is geweldig, vooruitgang is geweldig en ik stimuleer elke vorm van groei, innovatie en ontwikkeling. Niets hierin is enkel goed of fout, zwart of wit. De uitdaging ligt in het vinden van een balans, een bewuste balans die ieder voor zich dient te bepalen. Nog los van benodigde centrale discussies rondom ethische gedragscodes. Bewustzijn is de sleutel.

x

x

‘This is your last chance. After this, there is no turning back.
You take the blue pill − the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe.
You take the red pill − you stay in Wonderland and I show you how deep the rabbit-hole goes.’

‘Dit is je laatste kans; hierna is er geen weg terug.
Wanneer je de blauwe pil neemt, word je wakker in bed en zult geloven wat je wilt geloven.
Als je de rode pil neemt, blijf je in Wonderland en zal ik je tonen hoe diep het konijnenhol is.’

Morpheus
in The Matrix

x

* * *

(Voor link naar verkoopshop, klik op illustratie hieronder)

39 gedachten over “Bits, Bytes & Bewustzijn..

 1. Hallo Yfke,
  wat mij frappeerde in jou stuk was dat je de woorden ZIEL en KERN als identiek aangeeft,terwijl zij dat helemaal niet zijn!!!Bv.Je kunt tot in het diepst van je ZIEL gekwetst worden,terwijl je KERN ongeschonden blijft!!!….Je ZIEL kan verscheurd,versplinterd worden, terwijl je KERN als een magneet al die stukje weer naar elkaar toe weet te trekken,heelt.Liefs,Tineke.

  1. Wat mij frappeert is, dat in een enkel boekje zaken behandeld worden waar je stuk voor stuk op zich een aantal boeken over kunt schrijven, spannende films over zou kunnen maken. ‘Name dropping’, grote stappen snel thuis. Tja, een wankele basis om een stevige discussie te beginnen.

 2. Het Duitse Max Planck instituut, hun archeologische afdeling, kunnen nu via stof uit grotten o.a. het DNA van dieren maar ook mensen terug vinden, de inprint zogezegt, en dit veranderd wel het één en ander, in ons weten, en de tijd aan dit weten verbonden.
  Dit bevestigt, dus ook ons gevoel, van soms niet alleen te zijn, of een goed gevoel hebben op bepaalde plaatsen, ja de aarde is doortrokken met het stof van onze voorouders, we zijn dus nooit alleen,
  en niet alleen via onze esprit ziel, zijn we met onze planeet verbonden, en dus het universum, maar ook direct met ons DNA stof, hier mee verbonden, goed om te weten, een soort overtreffende trap, in de emancipatie.
  Jenne

 3. Beste Tfke Laanstra,

  ik verschil van mening met U, U zegt dat er in de komende 20 jaar meer zal veranderen als in de laatste 300 jaar, dit is een illusionaire aanname, een evolutionaire verandering met zijn brede basis is blijvend, er is veel veranderd, maar niet verbeterd, en deze snelle inhumaine technieken, vragen om een ander soort mens, een NWO mens,
  gespecialiseerde robot achtige individuen, we worden uit onze menselijke baan gestoten, om dat een bepaalde groep de wereld wil veranderen, met niet echt leuke beweegredenen, onze planeet is uniek, de mens is een uniek wezen, persoonlijk heb ik niet zo veel met techniek, vindt de mensen in en in zielig, die hun ziel en heiligheid aan een IPhone verbinden, als ik jonge mensen op visite krijg, moeten ze de IPhone thuis laten, dan gaan we samen de moestuin, en verzamelen ons voedsel, gaan fijn samen iets klaar maken, drinken daar dan een paar mooie glazen port bij, en dan komen de door mij uitgezochte boeken op tafel, mooie oude boeken, die laat ik ze dan in de hand nemen en strelen, vertel ze over de Schrijvers en hun denken, bij het ontbijt komen de vragen wanneer ga we dit over doen, het boeit ze het echte leven, een iets andere Matrix, een meer menselijke voelbare manier van leven.
  Groet Jenne

 4. “Ik toon hen een wereld waaruit jij bent verdwenen”…
  Dat moet een écht mens toch raken, niet meer nodig, nutteloos. Overgenomen door bewustzijnsloze robots, die zonder geweten of zgn. digitaal-geweten de wereld gaan waarnemen besturen en zelfs liefhebben? Ijskoud en zielloos, dat is nooit de bedoeling geweest van de Bron…

  Hier een stukje uit een Pdf bestand van robots in de maak:

  Overal robots. Automatisering van de liefde tot de dood is een verkenning van de hedendaagse en mogelijke toepassingen van robotica op vijf terreinen: thuis, in de zorg, in het verkeer, bij de politie en bij de krijgsmacht.
  Uitgangspunt is dat innovatie niet alleen gaat over het ontwikkelen van technologie. De uitdaging is om zo vroeg mogelijk de kansen en risico’s van de nieuwe robotica in te zien en te overwegen. Want uiteindelijk is het de mens die de automatisering van de liefde en dood moet vormgeven. Automatisering van liefde en dood, hoe ver wil je gaan…?
  [PDF]Overal robots. Automatisering van de liefde tot de … – Rathenau Instituut https://www.rathenau.nl/nl/file/407/download?token=oEdsdToT

  Tijd voor ascentie?

  1. Odette
   In 1959 was ik snachts op weg in England, naar Wales en kwamen wij langs waar Stonehenge staat, op de Salisbury plains, vollemaan, we zijn natuurlijk gestopt er om heen gelopen, met onze rug tegen een standing stone gaan zitten en een sigaretje gedraaid en gerookt, even gemijmerd hoe het wel geweest moest zijn, mooi moment, even terug van waar je van daan komt, England was nog mooie en goed voor ons, op de terug weg in Reading gestopt by het huis waar H.G.Wells heeft gewoond, de schrijver van de oorlog tussen de werelden, hij verteld dat hij door zijn voorraam een grote electricteits pylon kon zien, dat werd dan een van zijn gigantische Aliens, de pylon staat er nog, maar Wells is vertrokken, hij deed zijn Harris Tweed colbertje aan en trok de deur achter zich dicht, hier kom ik op door je foto met komeet achter Stonehenge.
   Groet Jenne

  2. soms ben ik zomaar ineens een langs scherende ster, is mij eens toegezegd, dus wie weet Odette, robots nog voor er robots bestonden waren voor mij de wereld indirect kunnen verkennen, hoe wist ik dat, ik was er van doordrenkt op kleuter leeftijd maar ik was geen kleuter, nog als ik mijn oude 5 jarige schoolfoto van toen soms gadesla zie ik duidelijk geen kleuter, robot drone ai deskundige onderzoeksveld exo leven ver gerelateerd aan de eigen stam, het nadeel is was en is de indirectheid, vandaar nu een poging op aarde zelf, met horten en stoten vlagen van directe levende ervaring, afgewisseld met lange robotica periodes om tijd te reizen, het zijn me d’r een stel gestagneerde flash frozen arctische sloompies uit een dierentuin waarvan ik denk ben ik bij de nijlpaarden of de regionale apenkooi beland. nouh Tineke gelukkig want maakte me op een ingewikkelde manier zorgen over de recente Karl piet Hein is klein benadering, gelukkig is er nog een kolenhok, en jah KassaHaren wat zijn dat precies, David Icke heeft in zijn presentaties regelmatig complete powerpoint portret galerijen met politieke sleutel personen benoemd als zijnde KassaHaren, ook die zullen wel weer gebruikt worden door iets anders denk ik dan, de dichter je bij de goden komt hoe anoniemer de naamgevingen, god heet niet voor niets god, de sjit is wat doet het er toe wie de daders zijn als je niks van die daders snapt, het onbenul is ons fataal, op z’n rage against the machines hengels “know your enemy”. Rage Against The Machine – Know Your Enemy (Live in London 2010) https://www.youtube.com/watch?v=poFm9CKKigk

 5. Hallo Guido,
  ik heb nog nooit zo’n mooie open heldere glanzende stralende KERN gezien en mogen ervaren als bij jou!!!Bij de meeste mensen die ik tegenkom, is die omfloerst of behoorlijk ingepakt en soms zelfs kwijt!!
  ….Zelfs de KERNEN van Marcel en Martijn waren nog omhuld….’in een zacht en diffuus Licht’….zoals ik al eerder schreef.
  In ieder geval,de’Matrix-mannetjes’zullen je niet zo gauw meer te pakken kunnen nemen!! Wat ik me wel afvraag is:gooi ik nou met intimiteiten over de straat of is dit ter lering bedoeld?? We leven immers (eindelijk)in een tijd van openheid en transparantie,een tijd die ALLES binnenste buiten keert….Liefs,Tineke.

  1. dag Tineke, wat je schrijft is openbaar hier. Je kunt me mailen, maar dat was een probleem begrijp ik. Komt wel goed. Transparantie? Jazeker, het zou eens tijd worden. 😉

  1. Beste mevrouw, blij dat te horen. Dit zou ik in uw geval graag zo willen houden.

  2. Ooit was er een oude knol met staar die na jaren weer een sprankje licht kon waarnemen, ze wist niet beter als dat ze plotsklaps helderziend was geworden en schreeuwde het van de daken.

 6. Hallo Odette,
  over jouw droom:WAT heb je in deze droom ervaren, wat DOET deze droom met jou???….Misschien ben je wel de volgende COSMIC WOMAN!….Liefs,Tineke.

 7. Hallo mevrouw Koekje,
  jij valt op stevige discussies heb ik begrepen,daar doe ik al heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang niet meer aan….Het HART heeft zoveel woorden niet nodig,weet je.Tineke

  1. In de eerste plaats wordt er geen boek maar een achterliggende visie beschreven. Waar het boek een uitvloeisel van is. Denk niet zwart, denk niet wit, denk niet zwart/wit.. Maar in de kleur van je hart. Dat is ook imo wat de schrijfster de AI-ontwikkelaars wil toeschreeuwen.
   Dus een mooie oefening in én/én-denken, ipv de volledig versleten óf/óf-mindseet. Succes met de reflecties… 😉

  2. En niveau 13 is dan zeker trans-humanisme….
   Ook al wordt er alleen een achterliggende visie beschreven, Alles wat met kunstmatige intelligentie te maken heeft zou ons als Wakkeren toch genoeg moeten zeggen.
   Ookal ben je nog zo verlicht en ontwikkeld, met AI in of bij je brein ben je dan net zo verloren (gemakkelijk op afstand uit te schakelen) als wie dan ook.
   Maar fijn doe wat je wil..

  3. ‘Ons als wakkeren’… Stop met zwart/wit, welles/nietes etc. Je kunt met een hamer een mooie zeilboot timmeren of iemands hoofd in.. Verbieden die hamer..?? Hoe simpel is het Ger?
   Wees als ‘ons wakkeren’ juist erbij om grenzen te bewaken en te gaan staan als het té ver gaat; zonder eerst natuurlijk zelf lekker te hebben meegedaan met smart phones en de hele soft- and hardware-reutemeteut..

  4. Wie zegt je dat er mee word gedaan aan smartphonies en dergelijke.
   Ik zeg dat de agenda om ons als mens volledig te controleren overduidelijk het transhumanisme is. Verpak het mooi en laat het een mooie vrouw opschrijven, die je een mooi complimentje geeft; je hebt zo’n helder krachtveld.. We tappen er met open ogen in, en andere die slaapwandelen erin.
   mooie uitspraak dat zwart/wit denken, het zal hopelijk niet lang duren als dit ook als politiek incorrect word weggezet.
   Veel succes met je chip op je derde oog en je ziel in de cloud……
   Vriendjes worden met Elon Musk……
   http://mileswmathis.com/musk.pdf

   En nogmaals, je kan transhumanisme nog zo mooi verpakken; maar het is nog erger dan een wolf in schaapskleren..
   Maar luister vooral niet…

  5. Heeft mijn elektrosensitiviteit toch een doel gehad…
   Geen Ik-telefoontjes , gezichtboekjes, getjilp (hooguit van de echte vogels) spaarzaam internet via kabel. Maar het heeft ook een keerzijde, je hoort niet meer bij de massa die steeds verder van je af komt te staan. Ik zie het met lede ogen aan… Eigenlijk maakt het niet uit, ben nooit een massamens geweest, altijd dicht bij mijzelf gebleven en zal blijven.

  6. Uiteindelijk speelde mijn brein/hart geen spelletje vaak is de eerste indruk de beste!
   Ze liggen constant op de loer, narcisten, mensen met grootheidswaanzin,
   de energie vreters dus. Ze kennen geen zelfreflectie en zijn niet voor rede vatbaar. De remedie? Heerlijk(hard) lachen, geeft weer energie 🙂

  7. Hoi Odette, ik dacht gisteren eerst, wat raar, dat ze zo vel reageerde. Toen had ik het vermoeden dat ‘Gerrit’ de avatar had gekaapt van haar, maar dat was dus niet zo? Jeetje…ik verwacht wel een toelichting van onze boekenschrijfster. Toen ik het filmpje zag, had ik even een ‘Femke Halsema’ effect, weet je het praten met een continue grijns in het gezicht…het is volgens mij een techniek.
   Nou ja, dan nemen we het maar met humor 😉 🙂

  8. 13 juni 12:00 uur.
   Het reactie-account van Yfke Laanstra is gekopieerd en wordt gebruikt voor trollen en ontregelen. we zijn ermee bezig. Dus de échte Yfke heeft hier niets mee van doen..

 8. Mij mag je ’s nachts voor helemaal niets wakker maken. De (mijn) slaap is heilig! Waarom zijn er zoveel mensen die met spiritualiteit geld willen verdienen? Het zijn net kerken.

  1. Foei, geen geld verdienen, want dat is fout…? Kan het zijn dat het precies andersom is dan je denkt..?

  2. Sorry, dan heb ik me vergist, er zijn blijkbaar ook uitzonderingen. Wellicht moet ik ook nog een boek schrijven…? 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.