Advertentie

‘Supermaan’ van 14 november en de betekenis…!


De maan staat niet voor niets symbool voor het (collectief) onbewuste.
De maan staat niet voor niets symbool voor het (collectief) onbewuste.

Maandag 14 november is het volle maan. De volle maan is het hoogtepunt van de maancyclus. Deze keer is het niet zomaar een volle maan, maar een supermaan! Het is de grootste supermaan sinds 60 jaar en pas in 2034 zullen we weer zo’n grote supermaan zien als die van aankomende maandag.

Astrologisch gezien, is het een zeer gunstige tijd om te werken aan je innerlijk – aan introspectie, genezing, het wegnemen van blokkades en het afschudden van het verleden: dingen die we allemaal regelmatig zouden moeten doen. Manuela van der Knaap, astrologe, schreef op basis van de aanstaande supermaan, het onderstaande artikel, dat we je graag aanbieden.

Een supermaan is eigenlijk een ‘perigeum volle maan’, wat het punt is waarop de maan het dichtst bij de aarde staat. Wat deze maan van 14 november zo bijzonder maakt, is dat de maan nog dichterbij de aarde staat dan normaal gesproken. Hierdoor is de maan nog een klein beetje groter  dan een gemiddelde grote supermaan en kan dan wel 15% groter lijken in de lucht en 30% helderder zijn in onze ogen dan bij minimale grootte en helderheid.

De supermaan, ook wel de Bevermaan, Bloedmaan of Offermaan genoemd, verschijnt altijd rond deze tijd van het jaar. De supermaan van 14 november is een reeks uit drie supermanen. De eerste Supermaan is reeds op 16 oktober verschenen, de beste en grootste is dus op maandag 14 november hopelijk te zien. De laatste zal dan op 14 december aan de hemel verschijnen. De supermaan is al snel te bewonderen, want je kunt hem zondagavond de 13e al zien. Als het dan niet lukt, kijk dan maandag na zonsondergang naar buiten. De visuele impact zal prachtig zijn; mits de bewolking natuurlijk geen roet in het eten gooit..

x
* * *

supermaan-vs-volle-maan

x

x

x

‘Supermaan’ van 14 november en de betekenis…!

2016 ©Manuela van der Knaap | inzichten.com
2016 © deze versie WantToKnow.nl/be

x

manuela_van_der_knaap
Manuela van der Knaap

De nieuwe maan op 30 oktober 2016 heeft een beweging in gang gezet. Als het ware nieuwe informatie binnengebracht. Het gaat om transformatie van wie wij zijn. Het echt helemaal mogen zijn wie je bent, met wat jij nodig hebt om in het hier en nu te bestaan in liefde (zwarte Maan in Schorpioen conjunct zon, maan, Mercurius). Daar kunnen we alleen maar komen als we onze belangen loslaten en dat het mag zijn wat het is. Waardoor we de situatie dus kunnen zien voor wat die is, die andere persoon kunnen zien voor wie hij of zij is.

Venus in Boogschutter, ons hart, wil het graag anders zien en heeft geweldige inspiratie en ideeën waarin we kunnen stromen, maar de realiteit is vaak heel anders. (Noordelijke Maansknoop in Maagd vierkant Venus en Saturnus in Boogschutter). Het hart zoekt een weg om te leven in liefde en je te omringen met mensen waarmee je die liefde, zachtheid en inspiratie kunt delen.

Om dan vervolgens een hard stukje in jezelf tegen te komen, omdat er iets of iemand in de weg staat en je wanhopig maakt, uit de tent lokt en woedend maakt. (Voelbaar op het middenrif als een verharding. Dit is de doorgang waar de Godsvonk de matrix in gaat en het centrum van het universele hart in ons. Hier wil ruimte gemaakt worden of terwijl opgeruimd worden.)

Moon Raising.. De maan lijkt steeds meer tot de verbeelding te spreken; een teken des tijds?
Moon Raising.. De maan lijkt steeds meer tot de verbeelding te spreken, waarbij we bereid zijn te luisteren… Een teken des tijds?

Illusie of realiteit
De nieuwe Maan op 30 oktober heeft deze beweging op gang gebracht. Aan de lopende band krijg ik en de mensen om mij heen situaties voor de kiezen, waarin ideeën anders lopen en we de ideeën stroom van het hart moeten begrenzen. En dus vormgeven op een manier die je dient. Waar we geen belangen hebben om ons sprookje (zuidelijke Maansknoop in Vissen conjunct Neptunus) te zien voor wat die is en de angel van illusie mogen verwijderen, zodat onze inspiratie van het hart ook echte vormkracht krijgt. Of getoetst wordt aan de realiteit en gewoon een andere vorm dient te krijgen.

En dat kan alleen maar als de situatie mag zijn zoals die is en de ander niet zijn ‘rol’ moet blijven spelen in jouw ‘sprookje’. (zwarte Maan in Schorpioen). Dan laten we los en kunnen we tot nieuwe situaties komen. Met respect voor wie jij bent en wie de ander is. (zon conjunct zwarte Maan) Alles mag dan zijn wat het is. Wat voor jou niet werkt, stroomt dan door naar een nieuwe situatie die wel voedend is. Dat is de kracht van kosmische octaaf van Schorpioen.

supermaan
Wanneer de maan dicht bij de horizon staat, kan hij 300% grote lijken dan wanneer hij normaal hoog in de hemel staat. Een extra boost natuurlijk vergeleken natuurlijk met de 7% grotere supermaan ten opzichte van de ‘normale’ volle maan.

Supermaan
De volle Maan van 14 november 2016 is tevens een Supermaan en zelfs de grootste supermaan van deze eeuw. We spreken van een Supermaan als deze extra groot zichtbaar is, omdat ze het meest dicht tot de aarde is genaderd. De Maan heeft grote invloed op het water op aarde, zoals zichtbaar wordt bij eb en vloed. Wij mensen bestaan ook voor het merendeel uit water en zo’n Supermaan heeft dus best wel wat impact op ons en maakt emoties nog meer los als met een gewone volle Maan en intensiveren dus de lopende situaties. Ook de volle Maan in december is een Supermaan.

Verwarring over zwarte Maan
Ook hebben we in november twee nieuwe Manen. Zon en Maan staan dan bij elkaar, starten een nieuwe cyclus en brengen een nieuw thema naar de aarde. Dus in november is er extra veel activatie en huiswerk. Dit fenomeen wordt ook wel een ‘zwarte Maan’ genoemd. Niet te verwarren met de zwarte Maan waar ik mee werk in de astrologie en waar ik hierboven over schrijf; ‘ de zwarte Maan in Schorpioen’. Deze zwarte Maan dat is een berekend punt aan de hemel en laat de instroom van kosmische energie van de Bron zien.

animated moonDe nieuwe Maan van 30 oktober 2016 laat de pijn van het hart zo voelen en de behoefte aan het mogen vormgeven van wie je Wezenlijk bent en om dit vanuit liefde en het hart te doen. De volle Maan in Schorpioen (zon) -Kreeft (maan) op 14 november 2016, laat je nog duidelijker voelen dat je MOET mogen ZIJN wie je bent. Het is zoals het IS.

Het voelt al de hele maand als een soort identiteitscrisis. Het niet weten hoe dan! Wat wel, wat niet. Niet voor en niet achteruit. Het enige wat we kunnen doen is meestromen en onze belangen loslaten, de belangen van het kleine ego. (Zon conjunct zwarte Maan in Schorpioen sextiel Pluto conjunct Diamant in Steenbok en driehoek Cheiron in Vissen).

Collectieve identiteitscrisis
Op collectief niveau in de wereld verwacht ik dat er vreemde situaties zullen ontstaan (verkiezingen VS=identiteitscrisis???), die nieuwe wegen openen voor het collectief. Het oude kan niet meer verder, de geiten worden van de bokken gescheiden en niemand weet meer hoe het verder moet. Het nieuwe zal moet ontstaan in het moment, hopelijk door los te laten en het nieuwe te laten ontstaan.

Daarmee is deze Supermaan in november een verankering van nieuwe lagen van bewustzijn in de mens en in het ego. Misschien heb jij net als ik gevoeld hoe de nieuwe frequenties werden aangetrild in het hart en de rest van het lichaam. Vreemde koude rillingen, moe zijn en vreemd slapen of helemaal niet kunnen slapen, zonder dat daar een reden voor is, of dat er gepieker is. Zoals ik het heb ervaren zijn het nieuw frequenties die hun integratie zoeken. Geef ze alsjeblieft de ruimte om in rust te kunnen integreren. Daarmee dien je jezelf en het collectief.

[bol_product_links block_id=”bol_58274aee598e5_selected-products” products=”1001004002714578,1001004006153620,1001004006537551,9200000047996643,1001004006043422,1001004002011535,9200000020980366,1001004011080068,9200000062163881,1001004002289695,1001004002445632,9200000046134921,9200000041842600″ name=”supermaan manuela” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFCD94″ border_color=”D24A28″ width=”728″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

5 gedachten over “‘Supermaan’ van 14 november en de betekenis…!

 1. Citaat Manuela:

  “De volle Maan in Schorpioen (zon) -Kreeft (maan)”.

  In mijn beleving vergist Manuela zich hier, daar een oppositie Zon/Maan alleen kan plaatsvinden in de tekens Schorpioen en Stier(Taurus). Het tegenoverliggende teken van Kreeft is Steenbok.

  1. Aanvulling op mijn eerdere reactie:

   “daar een oppositie Zon/Maan alleen kan plaatsvinden in de tekens Schorpioen en Stier(Taurus)”. Dat moet zijn: alleen nu kan plaatsvinden!

 2. Zo fijn om dit te lezen! Ik snapte al niet waarom ik zo moe was van niks, terwijl ik zo ontzettend vast slaap en heel intens droom. Ik zou de hele dag kunnen slapen, maar verplichtingen roepen en zo sleep ik me al 2 dagen voort. Ook erg labiel en gespannen om niks.
  Maak me drukker om dingen dan normaliter.
  Hoop dat t snel voorbij is!

 3. Ik ben blij dat ik hierin een groot stuk herkenning zie. De onrust, verwarring, plannen vanuit het hart, die verandering behoeven, de identiteitscrisis. Het lijkt of het stukje voor mij geschreven is. Go with the flow…en dan maar hopen dat je de goeie kant op gaat.

 4. Ironisch bedoeld.
  Misschien dat wij nu kunnen lokaliseren waar de bemande maanlandingen zijn geweest. Daar zijn de Chinezen en Russen ook zo benieuwd naar.
  Ik had trouwens nooit gedacht tot voor en paar jaar terug dat ik dit ooit zou schrijven.
  Voor de rest? De natuur en het universum zijn prachtig. Dat de maan een invloed op ons heeft geloof ik best maar als de rest niet meer klopt en de enorme druk die uitgeoefend wordt op ons, zijn die niet de “sloophamers”. De maan hoort erbij. Typisch vind ik trouwens dat nu ineens wel alles cyclisch is. Een discussie die als het om de zon gaat als de pest gemeden wordt. [CO-2 verhaal en klimaatverandering]

  Mvg

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.