Advertentie

Hoe Geronimo nog steeds voor Vrijheid vecht..!


“Tessa Koop is terug op de site en daar ben ik erg blij om. Nou is ze natuurlijk nooit écht weggeweest. Ze was ‘Even een boodschap doen’.. Zo zou je het kunnen zeggen. Een boek schrijven vanuit een roeping is natuurlijk niet niks. Een boek dat álle aandacht van Tessa opeiste en haar menig keer ten einde raad deed zijn.

Want hoe vertel je én je levensverhaal én zorg je ervoor dat het geen (auto-) biografie wordt.Om maar eens een voorbeeld te noemen, waarover je eenvoudig kunt struikelen. Maar.. het boek is af. Het nieuwe boek ‘Cosmic Woman’ is -zo zou je het kunnen zeggen- in het geboortekanaal gekomen en zal binnen afzienbare tijd, waarschijnlijk in november a.s., worden geboren.

Tessa stond mede met mij, aan de wieg van deze site. In december 2008 kwam WantToKnow.nl/be online, na een voorbereiding van enkele maanden. Gebaseerd op de Amerikaanse website www.wanttoknow.info van oud-WitteHuis-medewerker Fred Burks, zagen wij een duidelijke ‘brug’ van het materiaal van die website, naar een Nederlandse vertaling. Al snel bleek dat we onderwerpen te óver hadden, uit onze éigen omgeving. Toch staan er veel vertaalde delen van de Amerikaanse website HIER op de site; artikelen en stukken, die méér dan het lezen waard zijn.

Niet lang ná de oprichting bleek dat Tessa nóg een roeping had, die ze diende te realiseren. Het schrijven van een boek, dat al spiegel zou gaan functioneren voor al die jonge mensen, die op zoek zijn gegaan, naar hun essentiële roeping in deze bijzondere tijd op Aarde. Tessa is als ‘vroeg-NieuweTijdskind’ getuige geweest van de krachtige omwentelingen die plaatsvonden in de wereld in de jaren 1980/1990. En al die tijd voelde ze dat ze ‘anders’ was.. Anders dan waar ‘men’ haar probeerde ‘in te passen’.. Een kader, een bakvorm, die een ‘keurige huisvrouw’ zou opleveren. (Niks mis met huisvrouwen natuurlijk, maar je begrijpt onze stijlvorm..!)

Er is een spreekwoord dat luidt, dat je wellicht, in plaats van op begaande paden te gaan lopen, beter dáár kunt gaan lopen, waar nog niemand voor jou was. Zodat jij de eerste bent, die een nieuw pad maakt in het bos. Dit spreekwoord is volledig van toepassing op Tessa. Onze persoonlijke relatie was er altijd een vol respect voor elkaar; hoe verschillend we beiden ook zijn. Altijd was er het delen van inzichten en gevoelens omtrent persoonlijke ontwikkelingen. Uiteindelijk schreef Tessa – weer terug op het oude nest- een serie columns, die velen plezier deden. HIER

Dat het kennelijk de bedoeling is dat onze samenwerking nog lang niet over is; sterker nóg: in een dieper vaarwater mag belanden, is ons beiden inmiddels duidelijk. Niet lang geleden was er een uiterst intrigerend voorbeeld van ’toeval’, zoals het zich zelden toont.. Het ‘bleek’, dat ik Tessa een bergkristal diende te overhandigen, waarvan het doel, noch de omstandigheden, me volstrekt onduidelijk waren. ‘Het zal zich wel laten zien’, dachten we beiden.. En zo geschiedde.. Inmiddels lees je de inleiding van een artikel, dat Tessa dus heeft geschreven, in aanloop naar een serie, wéér een serie columns van haar hand.

Beiden hebben we sterk het gevoel, dat haar boek ‘Cosmic Woman’, waarvan deze cover vorige week werd onthult, de ondersteuning zal krijgen van deze site. En natuurlijk niet alléén van haar oude basis; vele andere mensen en organisaties zullen met Tessa en haar boek, vormen van samenwerking vinden. Vormen van die veelgeroemde ‘co-creatie’..! Ik zie er in ieder geval naar uit..!”

Guido Jonkers
15 oktober 2018


* * *

x

x

Hoe de legendarische Apache Geronimo

nog steeds vecht voor Vrijheid..

2018 © Tessa Koop/Cosmic Woman – deze versie WantToKnow.nl/be

x

Ik mag jullie de komende tijd deelgenoot maken van een bijzonder levensverhaal dat gaat over mijn verbinding met de sterren. Hoe ik word geleid door ‘daarboven’, over de onzichtbare WOIII die gaande is boven onze hoofden, over de tijd waarin we leven en waar we naar op weg zijn: het zijn van kosmische mensen met een kosmisch bewustzijn in een holografisch universum. Deze tijd gaat over het terugeisen van je kracht en jouw kosmisch erfgoed, over ware Vrijheid en het dragen van verantwoordelijkheid over elk aspect van je leven. Om zo – met jouw unieke imprint en levensmissie – bij te dragen aan een wereld in balans. Balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie, van waaruit alles geboren wordt en van waaruit we weer magie in ons leven kunnen ervaren.

En ik kan mij geen andere website voorstellen dan WantToKnow.nl/be waarop het gepubliceerd zou kunnen worden. Dat is niet alleen omdat Guido en ik deze website bijna tien jaar geleden samen met heel veel liefde, passie en toewijding hebben opgericht. Maar ook omdat ik als journalist uit de kweekvijver van PCM-Uitgevers kan zeggen dat de publieke, gecontroleerde media er sowieso niks mee zouden doen. Destijds voelde ik mij niet voor niets een vreemde eend in de bijt. ‘Goed nieuws was geen nieuws’ en ‘Nieuws achter het Nieuws’ riekt naar complottheorieën en daar waren en zijn krantenredacties wars van (logisch!).

Contact met 13 Grootmoeders..
Ik moet daarbij zeggen, toen ik zo’n acht jaar geleden stopte met schrijven voor wanttoknow, ik dacht dat ik het station van ‘conspiracy’ gepasseerd was.. Het was tijd om mijn wereld van binnenuit te veranderen, de verbinding met mijn Hogere Zelf te herstellen en mijn spirituele autobiografie Cosmic Woman te gaan schrijven.

Na een zweethutceremonie in 2011 kreeg ik vrij onverwacht telepathisch contact met een groepsenergie die zich de ‘13 Grootmoeders’ noemde. 13 wat?! Afgezien van een boek dat ik in mijn kast had staan wist ik niks van 13 Grootmoeders en had ik ook helemaal niks met indianen. ZO dacht ik.

Terug naar de sterren..
Wist ik veel dat ik eerst in het ritme van de natuur diende te komen, en van Aarde mijn Thuis diende te maken, vóórdat ik door de Kier in mijn Universum kon kruipen. Om zo meer te begrijpen van dat verlangen naar Huis, naar de sterren.

Van jongs af aan was dat verlangen en die heimwee vooral geworteld in een willen vluchten van hier. Aangezien ik er op zielsniveau voor heb gekozen hier te zijn, lag mijn focus op het verkeerde deel van het spectrum. Het sjamanisme, waarin de 13 Grootmoeders mij onderwezen, voelde echter wel als thuiskomen. Blijkt het sjamanisme veel raakvlakken te hebben met de levenslessen op de Pleiaden. En kwam ik via de Hoeders van de Aarde weer in contact met…

Er is geen wereld buiten ons..!
Waar zal ik eens beginnen? Want het is duidelijk dat mijn rol voor WTK nog niet is uitgespeeld en ik de komende tijd nog heel veel verhalen met jullie wil gaan delen. Verhalen die je helpen een ander, ruimer perspectief te ontwikkelen, zo je dat nog niet hebt en/of verbreden wilt. Zodat je anders naar jezelf en naar de misstanden in de wereld kunt gaan kijken. Een perspectief waarmee je jezelf kunt bevrijden van de tirannie die gaande is. Een tirannie die niet zozeer gaande is in de wereld buiten ons, maar IN onszelf.

De eerste illusie die we namelijk moeten doorprikken is dat er NIKS buiten jou bestaat.
Via het levensweb ben je met alles en iedereen verbonden.

Of zal ik eerst het verhaal delen van de legendarische Apacheleider Geronimo? Die mij via Guido een kristal gaf, zodat ik mezelf beter op hem (Geronimo) af kan stemmen. Waarmee feitelijk ook de link met WTK werd gemaakt, en ik dat op dat moment nog helemaal niet door had. Ik weet zeker dat dit de bedoeling is.. Hoe werkt dit dan allemaal?

Het verhaal van Geronimo

Het ‘elite’-gezelschap van ‘Skull & Bones’ van de Yale-universiteit. Op tafel ligt de geroofde schedel van Geronimo.. Het zegt alles over de ‘eerbied’ die deze club heeft voor leven-en-dood..!!

Toen ik Guido vorige week mijn eerste artikel voor WantToKnow doorstuurde, wees hij dit af! Het was te veel ‘vlees noch vis’ en te oppervlakkig. Jij als lezer hier op de site, bent immers wel wat gewend en deze lezers hoef ik niet meer met fluwelen handschoentjes aan te pakken. Direct na de ‘aanwijzing’, wist ik, voelde ik…

‘Hi lieve Guido net een heel mooi inzicht gekregen. Het is namelijk perfect dat het artikel niet klopte want ik kreeg net aangereikt dat ik het verhaal van Geronimo mag vertellen. Over zijn -door Prescott Bush ontvreemde- schedel en zijn strijd voor vrijheid vanachter de sluier..

En hoe ik met hem samenwerk om in het duister te kijken om zo de holografische manipulatie die gaande is te tonen. En hoe we van manipulatie naar inspiratie kunnen gaan. En….!!! Weet je nog dat JIJ mij zijn kristal gaf?! Dat zegt natuurlijk al alles over de connectie met WantToKnow.’

Als je de verbinding met je Hogere Zelf hebt hersteld, gaan ook andere energieën zich met jou bezighouden. We verruimen niet lukraak ons bewustzijn; daar liggen orde en harmonie aan ten grondslag. Een plan.

Mijnenveld van illusie..
Ook hoeven we niet in ons eentje rond te dobberen op deze planeet vol chaos. Vanachter de sluier wemelt het van het leven – we leven immers in een vibrational reality! – en ze staan te popelen zich vanuit hun frequentie met ons te verbinden. Met ons samen te werken, omdat ze veelal een veel ruimer perspectief hebben op wat er gaande is. En ons zo moeiteloos door het mijnenveld van de illusies kunnen leiden. Leiden met ‘ei’ dus… Want als je gaat van ALLEEN naar AL EEN, bekrachtig je jezelf, wordt vreugde de manier om te groeien en heb je allerlei tools anders met tegenslagen om te gaan.

Wie was Geronimo?
Geronimo (1829-1909) was de beroemdste van alle Apacheleiders en de laatste grote indianenvoorman die zich gewapenderhand verzette tegen de kolonisering van Noord-Amerika door de blanken. Tussen 1870 en 1886 tijdens de ‘Apache-oorlogen’ wekte zijn naam aan beide zijden van de grens tussen de VS en Mexico angst, huiver en veel ontzag. Zijn reputatie van nietsontziende krijger maar ook van nobele wilde met een bijna onbreekbare wil tot vrijheid maakte Geronimo tot een mythische figuur. (Bron: Ik, Geronimo door S.M. Barrett)

Gerespecteerd medicijnman

Een boek over de verzwegen relatie van de native Americans met buitenaardsen laat zien, hoe verzwegen de buitenaardse realiteit feitelijk is..!! (klik voor lead)

Deze man dus. Wat ik al zei: ik heb nooit wat met Indianen gehad. Ik lonkte altijd meer naar de sterren. Terwijl het juist de inheemse volkeren zijn die zich altijd hun verbinding met de sterren herinnerden! Om drie redenen diende Geronimo zich in mijn even aan. Ten eerste om mij te helpen bij mijn spirituele groei. Hoewel hij bekend staat om zijn vechtlust tegen de blanken, was hij ook een gerespecteerd sjamaan/medicijnman. Zijn goed ontwikkelde psychische vermogens kwamen hem goed van pas tijdens zijn gevechten. Hij zei:

“Jij hebt om een sjamaan gevraagd… hier ben ik. Maar al mijn gaven werden mij geschonken in de Afstemming, op momenten dat ik ze nodig had om mijn volk te dienen. Niet omdat ik verlegen zat om een speeltje. Ik zal mezelf aandienen op momenten dat jij het niet verwacht.”

The Return of The Star Nations
De tweede reden waarom hij zich kenbaar maakte was vanwege de eeuwenoude profetie: ‘The Return of The Star Nations.’ De terugkeer van de sterrennaties. Sterrenmensen zoals jij en ik. Die ervoor gekozen hebben op deze tijdslijn in te springen om met onze kwaliteiten van Thuis bij te dragen aan een wereld in balans. Maar veel sterrenzaden slapen nog of zijn verdwaald of durven niet de moed te verzamelen met hun taak aan de slag te gaan, omdat de holografische manipulatie hen verlamt. Ze zijn vergeten hoe ze hun frequentie kunnen verhogen, hoe de kosmische wetten werken die hun erfgoed activeert.

Spel van de Frequenties
De derde reden heeft te maken met schrijven voor WantToKnow en het kijken in het duister door een bril van eenheid. Omdat we hier het Spel van de Frequenties spelen. Een prachtig spel als je de regels kent, een spinnenweb van manipulatie, controle en bedrog als je deze spelregels bent vergeten. Of als je blijft hangen in de negatieve kant van het spectrum, waardoor conspiracy een eindstation voor je wordt. In plaats van een station dat je passeert in jouw transformatieproces naar een nieuw, kosmisch mens. Je raakt verbitterd om wat de machtselite boven onze hoofden uitspeelt. Het verlamt je of maakt je boos.

De nieuwe wereld IS er al..!!
Door mijn verhaal met jou te delen, hoop ik als een brug te zijn. We zijn namelijk allemaal ontzettend kostbaar en we bevatten allemaal een stukje van de kosmische puzzel. We hebben allemaal onze unieke toon en we spelen allemaal een prachtig instrument in het orkest van het leven. Het gaat erom allereerst jouw eigen unieke toon te ontdekken en te horen, deze te versterken en je daarna te verbinden met de andere instrumenten in het Web. Daarom kan deze reis in de eerste instantie eenzaam en alleen lijken. Maar als je bent afgestemd hoor je de valse noten, en kun je jezelf veel sneller afstemmen op de realiteit van jouw keuze. De nieuwe wereld is namelijk een afstemming en IS er al. As we speak.

Ishna Te, de grootmoeder van de Star Nations, uit het boek ‘Visions of Wisdom’ van Judith Moore:. (klik op illustratie voor lead hier op de site)

Zijn Spirit waart nog steeds rond
Geronimo gaf zich uiteindelijk definitief over in september 1886; er was een troepenmacht van ongeveer 5000 man nodig om 36 indianen te vangen. Dat is ongelooflijk. Geronimo sleet zijn laatste jaren in Fort Still als krijgsgevangene, toen hij op 17 februari 1909 stierf aan een longontsteking. Die hij opliep toen hij een nachtlang op de grond had gelegen, nadat hij dronken van zijn paard was gevallen. Geen eervolle dood… en heiligschennis viel hem ook tijdens zijn dood ten deel. Dat maakt dat zijn Spirit nog steeds rondwaart op Aarde… en hij op zoek is naar nieuwe krijgers die bereid zijn alles te doen voor: VRIJHEID.

Geronimo van Sheppard
Het eerste teken dat hij mij gaf was in 2015. Ik was net aangekomen bij de Bed & Breakfast waar ik zou verblijven gedurende mijn Shamanic Journey met Kiesha Crowther (Little Grandmother). Ik rijd een oude Mercedes en mijn radio doet het al heel lang niet. Heel soms kan hij ineens aanspingen. Zo ook deze dag. Terwijl ik mijn auto parkeerde, sprong de radio aan en ik hoorde het liedje Geronimo van de band Sheppard. Op mijn TomTom zag ik ook 555 staan.

Ik vond het een synchronische samenkomst en het enige wat ik wist over Geronimo was dat het een oude indianenleider was. Een soort held van de indianen. Mijn interesse was direct gewekt, maar tijdens de journey zelf kwam er weinig informatie los. Alleen dit: ‘Geronimo: Grootvader. Als boodschap dat hij zich nu heeft aangediend in mijn leven als aanvulling op de 13 Grootmoeders. Zijn energie geeft mij daadkracht, strijdlust, bescherming, volharding en uithoudingsvermogen.’

Het is anderhalf jaar later (dus: februari 2017). Ik schreef in mijn dagboek:

‘Afgelopen zondag gebeurde er weer iets bijzonders, wat met Geronimo te maken had. Voor mijn boek verdiep ik mij momenteel in Geheime Genootschappen, waaronder Skull & Bones. Zelf had ik niet verwacht nog iets hiermee te gaan doen, maar ik merk duidelijk dat mijn Hogere Zelf hierop aanstuurt om parallellen te trekken met de oude mysteriescholen en geheime genootschappen. Er zitten veel overeenkomsten tussen, het een verbindt zich echter met het licht en de ander met de duisternis.

En zijn beiden van grote invloed op ons leven nu. De mysteriescholen omdat wij mensen die verlangen naar een kosmisch bewustzijn veelal een soort inwijdingsweg dienen af te leggen. De geheime genootschappen omdat zij ons dagelijks leven ingrijpend beïnvloeden middels hun machtspelletjes. En ons manipuleren/controleren middels media, politiek, onderwijs, muziek, etc. Ze houden ons als het ware van ons innerlijke licht af.’

‘Ineens lees ik een heel stuk over hoe de schedel van Geronimo door Bonesman Prescott Bush senior uit het graf is ontvreemd, tezamen met andere spullen. En dat de schedel van Geronimo door The Bonesmen voor satanische rituelen wordt gebruikt. Ik denk direct aan het voorval met Geronimo, vlak voor mijn Shamanic Journey, en ik voel dat er een verbinding is. Wat mij vooral raakt is dat Geronimo op zijn sterfbed de namen van alle krijgers opnoemt waarmee hij tegen de blanken heeft gevochten. Deze man hield van zijn krijgers, waarmee hij vocht voor de goede zaak. Maar het bloed vergieten raakte hem ook diep in zijn hart. Het deed hem veel pijn dat hij zijn volk zoveel heeft moeten zien lijden.’

‘De volgende ochtend besluit ik te verbinden met de Grootmoeders en zeg.
‘Ik zou het fijn vinden als we het over Geronimo kunnen hebben.’ Ze zeggen:

‘De heiligschennis van Geronimo zindert door binnen talloze gelederen van de inheemse Amerikanen. Er is ongelooflijk veel verdriet en boosheid. Maar hoe verder je erbovenuit stijgt Tessa… maakt alles deel uit van een Plan. Er zijn geen slachtoffers en geen daders. De Bonesmen realiseren zich niet dat ze met de schedel van Geronimo het Paard van Troje naar binnen hebben gehaald. Het heeft natuurlijk ook een enorme impact op de wereld van het licht, die vecht voor de goede zaak, net als Geronimo destijds deed.’

Omdat ik even niet weet wat ik er verder mee moet, besluit ik in een meditatie naar de lodge van de Grootmoeders te gaan. Om nog meer te verbinden. Beeld: het is stil in de lodge. Geronimo zit tegenover mij. Symbolisch bereidt hij een Heilige Pijp. Hij neemt diepe halen en kijkt mij aan. Hij vertelt dat hij Moeder Aarde nooit heeft verlaten. Dat zijn Spirit nog rondwaart om strijders kracht te geven. Strijders die strijden in de naam van Moeder Aarde en alles wat erop leeft. Hij zegt dat het recht zal zegevieren. Hij zegt:

“Ze kunnen mijn schedel afnemen, maar niet mijn Geest: het zwerft vrij boven de vlaktes van Heilige Moeder Aarde. De waarheid is allemaal in steen geschreven, zoals de stenen op mijn graf. De geest van Geronimo zwerft vrij rond en raakt de harten van de herders. Sheppards (herders) zoals jij en zoals die van de gelijknamige band. Zij lieten mijn stem horen: luid en duidelijk. Nu leer ik mijn mensen hoe zij krijgers van het Licht, van de Grote Geest kunnen worden.”

Geronimo, maakte jij je kenbaar aan mij, toen bij Kiesha..?

“Ja, maar je was nog niet in staat de ruimere betekenis ervan te doorgronden. Daarvoor zat je nog teveel in je eigen proces. Nu ontmoeten wij elkaar opnieuw en ben je er klaar voor om anders naar de Waarheid te kijken. Het leven dat ik heb geleefd, heeft mij waarlijk bevrijd. Mijn leven was mijn inwijdingsweg, en ik kreeg kracht naar kruis. Niemand kan jouw staat van zijn afbreken, behalve jijzelf. Wij vochten samen met Moeder Aarde en Great Spirit, anders hadden wij nooit tot zulke prestaties in staat geweest.

Als je op het punt staat te breken, ontdek je dat niets gebroken kan worden. En dat is de eenheid van waaruit de kracht van de Geest nog steeds doorwerkt in het energieveld. Het Noorden en het Zuiden, het Oosten en het Westen dienen krachten te bundelen. Als de cirkel weer heel is, kan de mensheid door op het pad.”

Vertel nog eens iets over Skull & Bones en dat ze jouw schedel hebben.

“In essentie is er een oorlog gaande in de hemelen. Net zoals de mens is verbonden met diverse sterrenzaden, zo speelt goed en kwaad zich op diverse lagen af. Ik werk vanuit het ongeziene voor de goede zaak, en ik ken ook de krachten van het duister… Ik ben niet bang voor het duister. Ik maak me zorgen om de mensen die niet kiezen. Die niet standvastig zijn, die rondwaren als verdwaalde schapen. In ieder van jullie woont een strijder. Deze strijder heeft water en licht nodig en liefde om tot wasdom te komen. En dient eerst de grenzen in zichzelf te beslechten en beperkingen te overstijgen om tot wasdom te komen.”

Ik heb jullie nog veel te vertellen over Geronimo en over wat ‘he wants you to know’ op WantToKnow. Voor mijn WantToKnow-verhalen zullen we samen in het ‘duister’ kijken als deel van de Ene, met als doel te zien wat er gaande is en wie wij werkelijk zijn! om zo onze energie weer terug te nemen in het Veld. Ik verwonder mij er nog steeds hoe hij contact zocht, niet alleen met mij maar kennelijk wereldwijd met nog veel meer mensen.

Dat het hem zelfs lukte een muziekband te inspireren een hit te scoren met zijn naam, zodat de strijdkreet van Geronimo in 2014 wekenlang over ‘vlaktes van Moeder Aarde’ schalde. 105 jaar na zijn dood. Als een grote voorbode hoe sterk wij als ‘Sheppards’ zijn, met ieder een belangrijke rol en dat de waarheid ons inderdaad zal bevrijden. Wat zit er nog meer in Geronimo’s Paard van Troje? Wordt vervolgd.

Liefs Cosmic Woman

26 gedachten over “Hoe Geronimo nog steeds voor Vrijheid vecht..!

  1. de slegte ligt vol met het slechtere boekingen soort voor de meer slechtere mensen onder ons bedoel je? das dan knap ka, echter daarintegen, mijn nederlandse leraar verzuchtte regelmatig van dat we nodig eens naar de slegte moesten gaan. https://www.encyclo.nl/begrip/verzuchten Ook toen waren er al torenhoge boeken prijzen, niks niemandalletje, wel voor een prikkie, onder en boven de toonbank geschoven en niet te vergeten daar boven, op de volgende verdieping ter verdieping, waar niet zozeer alleen de trap daar naar toe toe zo gezellig 1 stemmig kraakte van vermoeidheid waarschijnlijk, want het was een voormalig pand van 1 of andere pandjesbaas van weleer uit vervlogen tijden, en dan nu een bakkie leut zoal vroegâh bij tante Tess op de wtk kraamkoffie, laten we opletten wat we uitkramen, wat er in onze kraam te pas komt zeker, stroopwafels en een neut van tante teut. Jenne oprecht vind ik je helderdere zinnen schrijven dan ooit op moment qua spelling en flow mo jo, goed gezelschap doet wonderen vaak kennelijk wel, je filo toegewijde schoondochter en zo, ook daarom kudoos voor haar, geen idee waar die krachtterm vandaan komt, maar zoek ik nu op, komt ie dan, effe wachten, ben benieuwd, pizza; https://nl.wikipedia.org/wiki/Kudos_(computerterm) The Moody Blues — Legend Of A Mind https://www.youtube.com/watch?v=r_TbovyVOzs maar euh zomaar vraagje tussendoor, heb je het boek al gelezen dan? het moest toch nog uit komen, of was het een pre release, in bepaalde kringen komt het dan eerder uit, tijdens een tussentijdse voorborrel voor exclusieve genodigden, de inner circles. https://pbs.twimg.com/media/Cga0DRJWEAAavzA.jpg 9 cirkels van Dante’s hellische beschreibungen, unbeschreiblich weiblich van Nina; Nina Hagen – Unbeschreiblich Weiblich – 1978 stampen hard aanzetten nu hoor https://www.youtube.com/watch?v=8Zj6nbc4Cjs komt nogal wat bij kijken om nieuw leven op de wereld te kunnen brengen namelijk

  1. Hallo Hyper Alert, ja the moody blues, ook hun night in white satin was good, ik woonde toen in Wales, en Pink Floyd verbleef in zijn studio in the Breccan Beacans een heuvellandschap net over de Severn river in Wales, zij gaven regelmatig concerten goeie tijd, je denkt daar komt nooit geen einde aan !
   Op weg naar Barça begaf mijn oude Saab het, week end vol avontuur maar anders als verwacht, maar uiteindelijk toch weer een vervulling, in dagen van tegenslag moet je er een feest van maken, dan valt het wel weer mee, mijn oude vriend de Portugese Jood uit Amsterdam, Jacob met iets heel mooi’s er achter, zei altijd je moet van iedere dag een feest maken, ter eere van het leven, en te deum van de kleine man aan het leven !
   Goed dat je terug bent, wat vind je van stukje aangaande de holy graal, door Arend geschreven ! groet Jenne

 1. Hallo mc , ja overéénkomsten werden gesloten om zich aan te houden, Pieter Stuyfesant kwam uit het zelfde Friese dorpje als sommigen van mijn voorouders, ook via de universiteit van Franeker hun lesjes geleerd, ook René Descartez heeft die universiteit bezocht, nieuw Amsterdam was voortvarend en hadden hel goede relaties met hun buren de Indianen, waar mee ze op goede voet stonden, en groentes tegen wild ruilden, heb hier enkele oude schriftjes van vol anecdotes, trouwens lees het maar het verhaal van nieuw Amsterdam, de Engelsen hebben ons al heel vaak en veel narigheid berokkend, groet Jenne

 2. Ervan uitgaande dat er een dna gebonden groepsgeheugen bestaat, is het mij in één klap duidelijk geworden waarom sommige mensen uit dit deel van Europa zo’n sympathie vertonen met de autochtonen in N.-Amerika. Ik weet van het bestaan van clubs die bijeen komen in de kledij en in tipi’s, de vredespijp roken en zweten in de zweethut.
  Het begon met een dreamcatchertje en vervolgens is hun hele leven ermee doorvlochten.
  Wat is dat fenomeen?
  Mijn verklaring is herkenning van het slachtofferschap.
  Ik ga ervan uit dat de staat van zijn op het moment dat de , laten we maar zeggen, ‘de Indianen’, werden gedecimeerd door het tuig wat eerst nog moest ontdekken wie ze zelf zijn en daar nog steeds vruchteloos mee bezig zijn, de oorspronkelijke volken in bijna dezelfde staat verkeerden als zij die we Indianen noemen.
  Hetzelfde soort sociale structuren, een eigen achitectuur en artefacten, een goed ontwikkeld spiritueel bewustzijn, een duidelijke respectvolle relatie met de bodem en de Aarde. Daarnaast een besef van voorouders, een geestenwereld met sjamanen e.d. noem maar op.
  Ik heb daar genoeg over gelezen om een beeld te kunnen schetsen waarbij de overeenkomsten treffend zijn!
  Nu zijn, ‘wij’, de volken van hier, eerst verstoord geworden door de komst van de Romeinen.
  Dit heeft een enorme cultuurschok veroorzaakt en kwam men bloot te staan aan de eerste grootschalig georganiseerde vorm van fascisme en opgedrongen cultuuromslag.
  Alsof dit nog niet genoeg was kwam, toen het Emperium de occulte vorm van het kristendom had aangenomen de confrontatie met een ander spiritueel regime.
  Wéér later kwamen de Franken met Willibrord om alles wat hen tot dusver nog gelaten was binnen de eigen geloofsbeleving gruwelijk verstoord en vernietigd te zien onder de slagen van het zwaard. Uiteindelijk maakten de zieke monnikenkliek het zo bont met het schenden van ieder heiligdom dat een later exemplaar genaamd Bonifatius, bij Dokkum over de kling gejaagd is omdat men het nu wel zat was. Hulde aan de Friezen! Dokkum de hoofdstad van het vrij te maken Friesland!!!
  Maar dit ter zijde.
  Onder Innocentius ontstond de ziekte welke ‘de heilige Inquisitie’ heette.
  Hierbij zijn zoveel mensen op gruwelijke wijze vermoord door de meer dan satanische knechten van het Vaticaan dat alleen al het denken aan ‘het geestelijke leven van ooit’, de biechtstoelen overvol deed raken vanuit aangeleerd zelfcenssuur.
  De terreur van de kerk met de verkettering en de heksenjacht heeft nog tot het begin van de 19e eeuw voortgeduurd.
  Resultaat een totaal verknipte samenleving met een giftig geloof in de overheid en grondig verbroken banden met het oorspronkelijke en de natuur waarbij de spriitualistische supermarkt de goegemeente voorziet met substituties vanuit werelddelen waar de meesten nog nooit zijn geweest.
  Dan is het na het overzien van die lange weg der vernietiging heel logisch dat er vanuit een onbewust slachtofferschaps solidariteit, er en herkenning is ontstaan van mensen hier die een bijna miasmatisch geheugen hebben voor wat henzelf is aangedaan in vergelijk met wat ‘de indianen’ is aangedaan.
  Uch!

  1. De Friezen hebben zich lang staande gehouden, op hun schepen en eilanden, Karel de Grote was blij toen hij vrede met hen sloot, en zei toen deze mooie tot nog toe wijze woorden ; de Friezen zijn vrij zo lang de wolken langs de hemel gaan, en de vogels vliegen !
   Mooie ouwe taal ook ; behouden voor de toekomst van weleer !

  2. Ja Rob, het is een beetje “Zoekende” schrijven voor “Zoekende”…als je daar al doorheen bent, dan komt het ook niet meer binnen, terwijl een ander er juist zich helemaal in kan vinden. Dat zijn de momenten waar ik merk, dat ik al erdoorheen lijk te zijn…door deze zoektocht…de draaikolk…ik zit in het rustige water op een berg en kijk ernaar, tenminste zo voelt het.
   Romeinen zijn overgewaardeerd, het is geen toeval dat onze ‘heersers’ helemaal gek op de Romeinen zijn (alsof er geen anderen waren), die net zo als nu, andere volkeren onderwierpen, en de ware mensen met een goddelijk christen bewustzijn vermoordden. Ook de uitvindingen die men steeds de romeinen aanhangt, zijn vaak van andere stammen/volkeren gedaan.
   Ik vergelijk de romeinen dus ook altijd met het beleid van de VS….er moet een verbinding zijn. Volgens mij bestaan romeinen niet in de zin van, maar het zijn groepen uit Babylon die daarheen kwamen….Egypte, Italië, Zwitserland…
   Trouwens in de buurt van Osnabrück staat het Hermans beeld, een Germaanse (cherusker) vorst die de romeinen versloeg. Er waren echt wel ook helden die onze voorvaderen waren, over “geesten” gesproken…het is er allemaal nog in de ether, we moeten alleen in verbinding blijven en niet de storende “romeinse wereld” te veel binnen laten….oid. 😉

  3. MC 2 :
   1. Het Hermansdenkmal staat nabij Detmold. Heb het enkele jaren geleden bezocht.
   2. Over het verband tussen de Romeinse tijd en de USA :
   https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_blacknobil05.htm
   3. De afstammelingen van de Romeinse elites, zitten dus vandaag in New York, via Venetië, Frankfurt, Amsterdam, en Londen. Deze “elites” waren door de immigratie o.a. vanuit Babylon, geen echte Romeinen meer, maar hadden het Romeinse burgerrecht verkregen, met alle gevolgen van dien. (=de ondergang). Vandaag zie ik in de USA een zelfde strategie, door “elites” die geen enkele affiniteit hebben met het land en het volk. De sabotage gebeurt vooral binnen de economische – financiële en fiscale sfeer. (zoals ten andere ook in het Oude Rome). De geschiedenis herhaalt zich dus. Ik zie dan ook de ondergang van de USA die in de sterren staat geschreven. Ik heb geen enkele sympathie voor het Oude Rome, maar het is een m.i. noodzakelijk studieobject om het heden te kunnen begrijpen. Zoals het U ook terecht stelt is er wel degelijk een verband tussen dit Oude Rome en de USA. Het is vooral op financiële websites dat dit verband wordt gelegd.

  4. Dag Sub Rosa,
   wat goed, je hebt dus het indrukwekkende beeld bezocht. Ik zelf was er nog niet, dat staat nog uit…
   Ik heb je link gelezen over de verbindingen en bepaalde families in de wereld via “Rome” Het gekke is dat deze families ook echt ver terug kunnen gaan, of ze het werkelijk zijn is een andere vraag…ook vroeger bestonden roofridders en moordenaars, samenzweringen en machtsstrijden. En ja het dat het aan de financiële wereld gekoppeld werd, dat geloof ik meteen, parallellen met de VS zijn er zeker.
   Grappig is dat ik nu weet wie ene Giustiniani is, dat vroeg ik me als kind altijd af omdat mijn Italiaanse oma in de (straat) Via Giustiniani woonde. Een familie/persoon die blijkbaar van de black nobility uit Rome en Venice afstamt…dank je wel voor de opheldering. 😉

  5. In 1960 bezocht das Grosse Hermans denkmaal, nou groot is het zeker we waren verwonderd dat het niet door geallierden was opgeblazen ! het is toch duidelijk het symbool van een stuk van noord Europa zijn/haar geschiedenis !
   De werkelijke ondergang van het Romeinse ; oost Romeinse rijk, lees hier ; http://www.welt.de/geschichte/article 181722470/Untergangsszenarien-klima -und- pest-zerstoerten-das-Roemische-Weltreich.html
   Je moet altijd net even verder gaan als waar je tevreden bent !
   Groet Jenne

  6. Ik kan jullie aanraden de boeken van Plini de oude te lezen, of Solon, het is allemaal niet zo heel verschillend nu, de mensen leefden op hun plekje dat ongeveer de grote had, wat men in een dag kon belopen, dat is nu wel heel anders, wij weten meer, maar zijn in wezen toch niet zo veel wijzer, het wachten was op de reizigers de zeevarenden, om hun verhalen te doen, mijn grootvader voer in zijn jeugd op de grote zeilschepen, rond Kaap Hoorn, door de deur van de hel genoemd, de meesten spraken Fries, ook de noord Duitsers uit kiel, Bremen, Hamburg en de Denen, het waren broeders, ongeacht hun afkomst, het ging om het avontuur het overleven, één hand voor het schip de andere voor je zelf, er werd soms heftig gevochten vertelde mijn opa, met hun grote knipmessen, wat ik wil zeggen dat Europa niet door zijn getrokken grenzen bestaat, maar door de menselijke contacten van wel eer, de van ouds handelscentra’s, universiteiten, steden met havens, of aan rivieren, ook waren de talen niet zo hard begrenst, er bestonden volkstalen binnen de geschreven talen, het was één, niet zo als nu, sterk geschijden, de verdeel en heers politiek moet ongedaan worden gemaakt om tot een mooie Europese samenleving te komen groet Jenne

 3. Helemaal waar, heb zelf persoonlijk hier van nog iets mee mogen maken, het voor je zelf zorgen te samen met de natuur, hoe mijn grootvader de worsten en vlees in de rookkast hing op zolder, de sperciebonen en wittekool werd ingemaakt, later In Wales het zelfde in de afgelegen streken, was the land lord, de Pub eigenaar de gelijkmaker the equalizer, niet de tranqualizer of ?, verdeelde de wiskey onder de schare, arm en rijk, de broer van mijn zwager van de Noord Amerika lijn, Rotterdam New York, was getrouwd met een Sioux vrouw, mooi mens, hadden 5 zonen, allemaal de naam van een wind, net als hier de zachte zuiden wind de Alize, mooie oude meisjes naam, het is opgeslagen in onze Pijnappelklier, de Fransen zeggen, le foyer de la conscience, daar waar het weten cq geweten huist, hier gaat ook veel verloren, de ouden nemen het mee naar daarginder, hier heeft het geen waarde meer, groet Jenne

 4. het donker visiteren tesaampjes met jerommeke jeronimoes, zit m’n naam wel in. het boek mot effe verkoch worduh dusz zoekuh whuh de etalage maar weer eens op of zo, Simon Parkes wist laatst het probleem met Semjase te duiden, de vrouwelijke interdimensionale visiteur vanuit het DAL HeelAl in glad onweerstaanbaar glanzend space pakje met quantum kop en schotel en haar bebaarde hipster voorvaderen zo oud als metusalem, ‘een lang geleden afgesplitste pleyadische aftakking die aan het afzakken is naar de vierde dichtheid met gedateerde tech vergeleken met de echte 5d pleyaden’ vanwege niet al te mooie publicitaire scheve schaats figuren met daar aan verbonden smoesjes op zwiterse gatenkaas grond bij het huis van ome Billy in de trant van jah ze komt niet meer die Semjase want is laatst op pluto thee visite ernstig van de wenteltrap af gevallen en heeft nu hoofdpijn voor 500 jaar’, dat soort nonsense dingetjes blijf ik onthouden en vallen net niet lekker blijven blijvend in m’n keel hangen als een kippenbotje dat dwars zit ter ergens ter hoogte van het gewelfde strottenhoofd, maar goed welkom back terug en zeker kan zuh schrijven die Teszie zeker weten en vast nog wel wat meer, zelfde haat/liefde heb ik met Keisha kraai, trekt me aan en stoot af kweenhieh hoe dat komt, ze is me te gemakkelijk of zo en toch continu on tour hoe doet ze het… en waar doet ze het van.. , dikke dijen van het zitten afwachten en toch blijvend knap, moeilijk moeilijk snap wel dat ik er van in de war geraakte jaren terug al wel, wat is nouh wat en wat mot je er mee. https://partyflock.nl/ov/images/user/1380132_3557712.jpg wel mooie foto voor modder in mid forties met ongetwijfeld stevige slijtage slagen achter de rug, Anouk laatst wanhopig aan dwdd tafel gezien bij matte tijs van de nieuwe kerk, snap wel dat ze ging janken vanwege het reciteren van haar eigen nederlandse verscheurende song tekst van red me ik weet het niet meer de buitenlandse opleidingen van haar tig kinderen zijn te duur en ze was geen ketting performer geweest in de paypartyhaydays dagen van weleer, ook in het engels kan je je makkelijker ommantelen met wat veiliger afweer. en toch is het fijner met Teszie er bij, ik geef het toe, goud van oud.

  1. Weet je waar ook een groot stuk Nederlandse geschiedenis in verborgen zit, Anneke van brandend zand, of Sourabaia, al die blanke ballast zo als dat hete die terug kwamen uit Oost Indië, niet echt gemakkelijk voor ze, stuk ellende ook voor de Molukkers, ja er is er altijd één die de prijs betaald, hen nog veel familie in Indonesia a fin met mijn familie naam, de Sarongs en het mooie met kammen opgehouden haar ook, ’t zijn net penquins allemaal soort kabouter mutsje op, the holy Islam, de vrouwen kraker heeft zijn intrede gedaan, wacht op de opreizing van het volk, ’t zijn er veel 350 millioen, die mutsen fabriekanten hebben het er goed mee, ja al zielige artiesten net niet goed genoeg in bed met hun impresario, het hangt aan elkaar van chantage, net als de politiek, smeerboel ! groet !

 5. Het was onder Arminius, nu ongeveer 2000 jaar geleden, dat de Romeinen klop kregen door in een hinderlaag te lopen waarna er een totaal leger in de pan gehakt werd. Het waren weer de Germanen die als een van de weinigen een enorme slag toebrachten aan de fascisten van die tijd. Fascisten? Ja fascisten omdat de militaire structuur ook voorzag in het z.g.n. decima. Een vreemde methode om de troepen te straffen door zichzelf te laten ‘uitdunnen’. De totale manschappen hoeveelheid werd in twee groepen verdeeld waarbij men men tegen man moest vechten tot de dood.
  De gedachte was dat de zwakste zou sterven en je weliswaar maar de helft overhield van je manschappen maar dit waren dan wel de besten. Zieke methode uit een ziek systeem.
  Wist je dat het zo volprezen Romeinse Rijk de Capita Nomina Maxima gebruikte om de namen van slaven aan te duiden. Dat betekent dat de naam van een slaaf in grote kapitalen geschreven werd. Zoals dat nu nog steeds gebruikt wordt wanneer wij een brief van de belasting krijgen en mogen betalen en vaak ook nog in de verkeerde volgorde. Bijv. JANSEN PIET. De geconditioneerde slaaf maakt zelf de vertaalslag door als mens met de gegeven naam Piet van de familie Jansen, de brief aan te pakken en te betalen. Je bènt het niet en ook nooit geweest!
  De staat maakt op heel veel manieren gebruik van wat de Romeinen hebben achtergelaten en waar door het onderwijs een zodanige mooie draai aan gegeven is dat we nu denken dat de Romeinen grappige gasten waren met rode cape’s en sandalen zoals in Asterix en Obelix.
  Niets is minder waar als de verhalen kent van het gebruik van de Mastino Napolitano. Een grote beul ven een hondesoort, speciaal gefokt om mensen dood te bijten. Deze werden in de hele vroege ochtend op de dorpen losgelaten en drongen de huisjes binnen en slachten daar iedereen af en wat er nog overbleef werd gekeurd op geschiktheid als slaaf of hoer en werd afgevoerd waarna de hele boel in de fik gestoken. Zo,”weer een germaans gebiedje erbij”. “Heil Cesar”.
  De ‘helden uit vroeger tijden’. Dacht het niet!!!!!!
  De canon van de bijbel is eveneens afkomstig van het Romeinse tuig. Onder Constantinus is tijdens het Concilie van Nicea in 325 de canon van de bijbel aangenomen en geschikt gemaakt voor het romeinse emperium. De canon is samengesteld door een senator uit het senaat van de keizer. Ene Calpurnus Piso. Deze behoorde samen de Medici tot een geheim occulte gemeenschap van waaruit later iemand die met de naam Christoffer Columbus erop uit gestuurd werd om volgens goed Romeins gebruik te moorden en te plunderen.
  Iets anders over de Germanen.
  Ger is een oud germaanse naam voor speer. De speermannen dus.
  Het persoonlijke wapen de speer is in wezen een heel ander gereedschap en vergt andere kwaliteiten. Een speer werpen kan maar één keer maar dan moet ie wel raak zijn!
  Trefzekerheid, vastberadenheid en je beste wapen, dus jezelf in de strijd gooien was dus het devies. De mentaliteit wat daaraan ten grondslag ligt typeerde te gebruiker. Ondanks het feit dat het goede krijgers waren konden ze op termijn niet standhouden tegen het technische vernuft en de georganiseerdheid van de Romeinse horden. Ik zag in een andere reactie het vergelijk met het emperium americana. En inderdaad wat ze gemeen hebben met de Romeinen is het feit dat ze onder gaan aan de eigen deprivatie en totale ontaarding met beina net zoveel satanisten aan het roer als destijds die ‘rare jongens die romeinen’.
  Ze mogen dan wel van het bekende toneel verdwenen zijn, toch heeft er een gedaanteverwisseling voorgedaan in de vorm van een ander machtsinstituut,…de kerk!
  Het oude machtige Rome heeft zich gesublimeerd in een compactere efficiente vorm waarbij mensen zichzelf controleren, het Vaticaan!
  Precies hetzelfde heeft zich voorgedaan aan het zichtbare einde van het nazi-dom.
  In plaats van de wereld veroveren met tanks gebeurd dit nu via de politiek en ziedaar….de EU!

  1. In het voormalige Indië hebben Nederlanders, generaliserend gezegd, ook heel veel goede dingen verricht maar…hebben de mensen aldaar erom gevraagd?
   Dacht het niet.
   De moffen, niet te verwarren met rechtgeaarde Duitsers die mi wel wat geleerd hebben van de oorlog, hebben de winkelsluitingswetten ingevoerd en nog wat kleine dingen waardoor we nu opgescheept zitten met een Kamer van Koophandel bijv.
   Maar hadden we daar om gevraagd?
   Dacht het niet!

 6. robvdz,

  Nee dat is waar, maar wij Nederlanders brengers van het echte geloof, en wat daar bij hoord, gaan niet zitten wachten tot we eens worden uigenodigt, nee wij ondernemen gedreven door ja zeg het maar, de Friezen bewezen ! voeren met hun kleine bootjes over de oost en noord zee, om hun waren het wollen geweven laken aan de man te brengen, en het lukte wonder wel, overal hadden ze comptoirs Kent GB. Normandie France. Danemarken en verder, onlangs inscripties gevonden op een grote kei met jawel Frieze woorden +/- 800 na O.J. ach dit mag je de mens toch kwalijk nemen, groet !

  1. Welk echt geloof mag dat dan wel niet zijn? Ik zou willen dat de Friezen weer ‘ns fanne knibbels kwamen!

 7. Sorry de kei met inscipties bevind zich in de omgeving van Narbonne heb hem niet persoonlijk gezien wel de foto’s toch wel bewonderenswaardig van die mensen in die tijd, wat moet ze hebben bezeten zo’n verre reis te maken !

 8. ollegear ollihig stean wi daer, te kyk, wachsje ut, wachtsje gebêre geande, onfe’folsket ontjepot persoan wèbi us stean, moeilijk lang geleden, wij waren – zijn Aasker fries sprekenden, van aask terschellings, eens gekomen van het verloren eiland Strand voor de Deense kust gelegen, oude volkjes, met hun eigen taaltje, ik ben ook zo iemand heb ze gekent de Markers, Uerkers zelfs een dame wonende op het voormalige eiland Wieringen, die van het eiland vergaan Schokland afkomstig was, haar voornaam was Maartje de eenvoud zelfe bewonderings waardig in haar mens zijn, hier heet dit rurale landelijk verdwijnt ook in rap tempo, bbbrr ’t wordt tijd om te gaan, het is op een gegeven moment niet meer jouw wereld, het lijkt allemaal vijandig, groet Jenne

  1. Jô matte net verbitterje wolle, dat it ferrinnende gedochte saad kin gean kinnen en nije fergese blommen opnimme!

 9. Dank je Rob, voor je goede raad, ben op weg, week end Barça, het komt moeizaam de oude taal, spreek hier Nederlands – France en lees veel en schrijf in het Engels, dan doe ik nog een kleine hobby studie met mijn schoondochter om oude Latynse woorden terug te vinden in onze hedendaagse talen, goede leermeesteres afgestudeerde Philosophe, en ja beroepen aan de Sorbonne, niet niks, en houdt mijn geest bezig, van het één komt het ander, betreur het soms al zo oud te zijn, groet olle Jenne, in de taal van hier Ar’disias – gegroet

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.