Advertentie

‘Liefde kijkt naar Liefde’


X

 

nde-promenade-dans-lunivers1

x

x

‘Liefde kijkt naar Liefde’..

2016 © Lilian Ferru |deze versie WantToKnow.nl/be

x

Lilian Ferru
Lilian Ferru

Hoe zou jij reageren als je partner, je schatje, jouw knappe stoere vent, opeens toegang heeft tot de geheimen van het Universum, contact heeft met Galactische Lichtwezens, en plotseling een groot healer blijkt te zijn?’ Dit is de zin waarmee ik open als ik het over mijn tweede boek: ‘Liefde kijkt naar Liefde’ heb. Welke woorden zijn beschikbaar voor een bizar verhaal? Na zijn tweede ‘bijna dood ervaring’ heeft Paul contact met dimensies van ver voorbij ons sterrenstelsel. Sindsdien is alles anders.

Ook de communicatie is niet meer hetzelfde. Ik moet het doen met brokjes, met ‘ja – en neen’ antwoorden, met vissen, peuteren, en soms ook met een vinger op de lippen: ‘pst, dit is te groot voor woorden.’ Dit boek is het resultaat van veel gepuzzel en bij elkaar gesprokkelde brokjes informatie. Er was iets bijzonders aan de hand, dat was wel duidelijk, maar wat?

Martijjn van Staveren
Martijjn van Staveren

Ik wist niet in welke richting ik moest zoeken, totdat Martijn van Staveren op bezoek kwam voor een interview. Nog voor de avond om was verdween de grond onder mijn voeten. Toen ik Paul een vraag stelde over buitenaardsen slaakte hij een zucht van opluchting. Het is er wel degelijk en hij weet er alles van. Ik stuiterde door de kamer. Het is één ding om over het buitenaardse fenomeen te weten, het is iets heel anders als je echtgenoot contact heeft met Galactische Lichtwezens en zich op een ruimteschip bevindt. Pardon?

Paul’s gave..
Per toeval ontdekte ik ook nog dat Paul een, ja, hoe zal ik het zeggen, bepaalde gave heeft. En niet alleen dat. Hij doorziet iedereen, weet precies in hoeverre het licht in jou straalt, kan je kleuren zien en je gedachten lezen. Tegenwoordig geeft hij healings waarbij hij zijn ‘Galactische Vrienden’ uitnodigt. Ze komen op zijn verzoek om dat wat jou hindert om één te zijn de Bron ongedaan te maken. Hij ziet wie om jou heen is en wat er wordt gedaan. Reist met je mee en tilt je op.

Ik las het ‘Urantia boek’ met Paul naast mij, geen idee hebbend dat mijn schatje zeer wel bekend is met de hiërarchieën, dimensies, en de vele galactische commissies. Ik haalde Master Sha, Mehran Keshe en Eric Pearl naar Heerlen, zonder te weten dat Paul zelf een groot healer is. Prageet Harris kwam met de Stargate. Paul blies alles omver toen hij tijdens de workshop de eerste keer voor publiek een healing gaf. Prageet was verbluft. De mensen wisten niet wat hen overkwam. Ze werden meegenomen naar werelden van vreugde. Voelden de lichtwezens om zich heen. Niet subtiel, maar heel duidelijk.

Toen wist ik dat ik Paul niet meer ‘voor mijzelf’ kon houden. Wat is er aan de hand? Hoe moet ik dit alles plaatsen? Een tijdje heb ik notities bijgehouden. Langzaam werd de rode draad duidelijk. Paul is helder: ‘Een zijn met de Bron en niets anders’. De Bron is liefde die jou als zichzelf heeft geschapen. Jij bent liefde, je vergeet het alleen nog zo vaak. Liefde is de bakermat van wonderen. Liefde is genezing.

omec-onec
Omec Onec (klik voor info)

Toen het buitenaardse thema zich aandiende was er geen ontkomen meer aan. Als organisator van lezingen struikelde ik over Haggai Katz, Michael Roads, en zelfs de vrouw van Venus, Omec Onec, kwam langs. De ontmoeting met Paul en Omec was indrukwekkend. Hoe ze, klein als ze is, in zijn armen verdwijnt, hoe deze twee zielen elkaar in een magisch moment omhelzen. Er zijn foto’s waarbij Paul en Omec puur licht uitstralen. Niet normaal! Ik had geen idee dat ik in het galactische thema verzeild zou raken en mijn bewustzijn zodanig verbreed zou worden dat het aan het ongelooflijke grenst.

Wat staat hierna op het programma? Daadwerkelijk ontwaken? En wat is dat? En wat is genezen? Hier een stukje tekst uit mijn boek:

‘Je komt niet in de hemel door de hel te bestuderen. Toch is dat wat we met z’n allen zo vaak doen. Je blind staren op wat niet goed is. De wereld of anderen willen redden. Iedereen en alles willen fixen. Ongevraagd advies geven. Het beter weten, op de stoel zitten van de therapeut, voorkauwen hoe iemand dient te leven, zonder dat daarom is gevraagd. De ongenezen genezer probeert te genezen wat hij niet eens bij zichzelf genezen kan. Alleen een genezen genezer geneest. Hij beseft dat alle macht van God komt en stelt zichzelf slechts beschikbaar. ‘Uw Wil geschiedde’. 

‘Genezing begint met het licht waar te nemen en zet zijn waarneming om in zekerheid door het voortdurend uit te breiden. Hij geneest niet, het laat genezing plaatsvinden.’

ferru_liefde_vp_rgb
Klik op de cover voor een link naar de WantToKnow-bookshop

Dat is de kern van de healing van Paul.
Het is taak van de genezer om licht in ieder mens te laten ontwaken. God is niet ziek, God is niet arm. God is nooit ongelukkig en nooit bang. Alles is gebaseerd op de stelling dat God in de mens in wezen perfect is. Eerst is de perfecte God, dan de perfecte mens. Je kunt de Goddelijke vonk onteren, maar nooit verliezen. Een succesvol genezer moet weten dat zijn woord vergezeld gaat met de macht die God hem verleent, omdat het van liefde komt. Een genezer behandelt niemand als patiënt, als een ziek lichaam, of als een zieke toestand.

Ziekte behoort de mens niet toe, het is geen deel van wie we zijn. De genezer kijkt er aan voorbij en constateert alleen heelheid. In zichzelf ziet hij iedereen als de levende belichaming van perfectie. De genezer handelt en denkt vanuit onpersoonlijke liefde. Hij beseft dat zijn kracht onbegrensd is en brengt een innerlijke toestand teweeg waarbij hij in verbinding alleen maar het goddelijk waarneemt. De genezer doet het werk in zichzelf.

Paul en zijn Galactische Vrienden kunnen alleen maar volmaaktheid zien. Het doet er niet aan toe wat de wereld gelooft of wat jij zelf gelooft. Elke conditie kan geneutraliseerd worden door de kracht van geloof in eenheid. Er is maar één iemand nodig die jou als heel ziet, die jou niet aanvalt, die jou in totale liefde kan zien, om alles te genezen. De genezer gelooft in één kracht. De Bron. De vol-maakte God is in mij, het volmaakte leven is in mij. Het licht drukt zich door mij uit en maakt van mij wat ik werkelijk ben. Licht! Licht overwint de duisternis niet door strijd, maar door precies te zijn wat het is: Licht.

‘Niets wat gebruikt wordt voor genezing behelst enige inspanning om ook maar iets te doen.
Het is de erkenning dat je geen behoeften hebt die erop duiden dat er iets dient te worden gedaan.’

Willen we het grootste goed uitdrukken dan moeten we ons bewust worden van de volmaaktheid waarin we leven en wie we zijn. Een genezer erkent altijd het licht en het goede in zichzelf en de ander en wist vervolgens elk ongewenst beeld uit. Kortom: de genezer doet niets en ziet alleen God’s schepping, Zijn volmaakte creatie. Het geloof zet het universum in werking. Alleen het begrip van eenheid kan genezen. We leven zowel in een universum van liefde als in een universum van wet. Liefde trilt, de wet voert uit.

Genezen is ons herinneren dat achter de zichtbare persoon een goddelijk beeld is. Genezing wordt tot stand gebracht door het ontmantelen en uitwissen van onjuiste gedachtebeelden en door het perfecte idee van de oneindige kracht die door ons werkt. De genezer vraagt niet om genezing. Nooit! Hij is ervan overtuigd dat alles perfect is. De genezer probeert ook niet een gedachte uit te zenden, of liefde te sturen, iets vast te houden, of te suggereren. Wat volmaakt is behoeft geen aanvulling. Hij ziet alleen volmaaktheid’.

foto-paul-lilian-omslag-liefde-kijkt-naar-liefde-fw

Ik heb het nu al ontelbare keren mogen meemaken.
Hoe Paul te werk gaat, hoe hij zijn Galactische Vrienden uitnodigt. Wat het doet, wat het effect is, hoe het voelt. Tijdens het schrijven van mijn tweede boek heb ik geprobeerd helder te krijgen wat er gaande is. Schrijven dwingt me om te formuleren, om er woorden aan te geven. Waar gaat het om? Om buitenaardsen, de galactische wereld, de astrale wereld, lichtwezens, genezing, inzicht? Ja, het zijn stappen op de weg, maar het gaat vooral om het ontwaken in de waarheid dat heelheid ondeelbaar is.

Dat leer je door jouw heelheid overal te zien. Dat is wakker worden. Alles wat dat in de weg staat wordt ooit ongedaan gemaakt. Dat hoeft niet altijd met crises gepaard te gaan, dat kan ook liefdevol door bijvoorbeeld Paul die samenwerkt met Galactische Wezens die niet in staat zijn om welke gedachte aan ziekte te ondersteunen. Steeds maar weer het licht in de ander te zien en in liefde te blijven is niet zo gemakkelijk als dat het klinkt. Beproevingen zijn lessen opnieuw gepresenteerd. Voor Paul speelt dit alles niet, hij is zen, maar voor mij wel.

star5Dit boek is een openhartig, half autobiografisch verslag van de akkevietjes in mijn leven, de keren dat ik ‘off line’ ben. Het zal voor velen herkenbaar zijn. Ook geeft het een inkijkje in de lichtwerelden van Paul, de zeven dimensies, de ruimteschepen die ons omringen, en de vele liefdevolle Wezens die ons bijstaan in het proces van ontwaken. Ondertussen verdiep ik mij in ‘Een Cursus in Wonderen’ en in ‘Hoʻoponopono’. Ik interview Koos Janson en Jan van Delden en onderzoek thema’s als vergeving en non- dualisme. Regelmatig onderga ook ik in groepsverband de healing via Paul, waarbij het blije besef daagt dat er inderdaad hulp is vanuit het uitgestrekte universum.

star5Als liefde naar liefde kijkt verdwijnen alle nachtmerries.
Waar religie overgaat in spiritualiteit is het galactisch bewustzijn de volgende stap. Je begrijpt het al: ik heb er mijn handen vol aan.. Als schrijfster beschik ik over een rijke fantasie, maar dit verhaal had ik werkelijk nooit kunnen bedenken. Uiteindelijk komt iedereen tot het besef dat het geluk in liefde is. Wij zijn machtig galactische wezens die spelen dat we mens zijn. Liefde heeft ons geschapen, liefde draagt al het bestaan. Jij bent liefde. Als liefde naar liefde kijkt blijft liefde over. Het ontwaken is je dat herinneren. Tot slot nog een klein fragment uit het boek:

‘Het leven is een wonder. Gods Plan is zoveel beter dan wat wij er van willen maken. In liefde, met God, is alles, maar dan ook werkelijk alles mogelijk. Ik kan hiervan getuigen. Ik ben jouw getuige, zodat jij het vertrouwen hervindt om vanuit liefde te leven. Als liefde naar liefde kijkt verandert alles in een gouden gloed. Wie je ook bent, waar jij je ook bevindt, wat je ook meemaakt, er wordt van je gehouden. Eén mens is voldoende om heel de wereld te veranderen. Laat die mens jij en ik zijn, dan volgt de rest vanzelf. Voorbij de zeven is de reis teneinde en ken ik mijn broeder zoals ik mijzelf ken: als oneindig volmaakte liefde in het licht van God. Daar vinden we elkaar opnieuw. Dan ben je ontwaakt in het galactisch besef dat we allen één zijn’. 

May it begin with you.    

Boekpresentatie is op zondagmiddag 13 november tijdens het ‘Galactisch Wake Up Symposium’. Meer informatie: www.jijbenteenwonder.nl
Uitgever: www.piramidions.nl  Bekijk hier het interview met Katty en Lilian Ferru: ‘Liefde kijkt naar liefde.’

 

 

34 gedachten over “‘Liefde kijkt naar Liefde’

 1. Leven is:

  levenslessen leren in en van dualiteit;
  is voor velen moeilijk, maar het was en is een kwestie van tijd,
  Om onze eigen weg in te slaan en te gaan kiezen voor het licht,
  Iedere dag opgelucht ontwaken met een blij gezicht.

  Eindelijk weg uit de duisternis, zo ook de lagere sferen,
  Als je je hier bewust van wordt, kan het tij echt helemaal keren,
  Dat is dus een keuze die ieder mens voor zichzelf maakt,
  De een gaat vooruit, terwijl de ander afhaakt.

  Bewustwording van liefde vormt de belangrijkste drijfveer,
  Alle begin is moeilijk, maar ook al is dit nu nog heel teer,
  Beter heel laat, dan nooit kiezen voor vooruitgang,
  Het zetten van de eerste stap vooruit, brengt alles op gang.

 2. Ik weet niet meer waar onze discussie over Leonard Cohen gebleven is, maar goed neem de vrijheid om hier nog maar iets te plaatsen, je moet echt al zijn teksten lezen, prachtig en als mens misschien niet in je man zijn zal je er door groeien.

  Van middag kwam uiteindelijk iemand met de echte waar heid naar voren, misschien dan altijd, he stoot in our way, hij bezingt ” the losers men story “, hij laat je horen hoe fragille het man zijn eigenlijk is, het door de natuur wetten en reden verscheurde mannelijke denken, de je aan geleerde leef regeltjes, de burgelijke piet praat, de trieste niet gevonden verboden vrucht, ja dit alles bezingt hij, God wat zullen wij hem missen !

  Jenne, in de mensen een welbehagen !

  1. Jenne, je hoeft hem en zijn zwartgallige liedjes niet te missen want ik denk niet dat hij overleden is; één week van te voren nog een nieuwe CD uit!(net als D.B.) Je hebt het bij het rechte eind; loser,ik vind hem een zielig, eng en miezerig mannetje. Hij heeft natuurlijk een rot jeugd gehad; zijn opa was een rabbijn en al die ellende moe(s)t hij (van zijn bazen) over ons uitstrooien. Ja, natuurlijk, ik heb ook goede herinneringen omdat die muziek o.a. opstond als je bij vrienden kwam, maar als je het gaat ontleden is het niet veel soeps. https://www.youtube.com/watch?v=tr0HCqiD1C8 *Vive la Positivité*

  2. maar maar met deze back in time fijn besnaarde oneindige samenzwanenzang is het wel fijn toch? JUDY COLLINS & LEONARD COHEN – “Hey, Thats No Way To Say Goobye” 1976 https://www.youtube.com/watch?v=IVJImYNGqwk of zijn het die typische napoleon hiddenhand jeukgebaartjes wat kennelijk niet erg gewaardeerd wordt door Anna Diamant en Henry met z’n bloggie? Leonard Cohen- Illuminati Jewish Secret Agent? http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=109185

   weet je wat het lastige met de muzische kunsten is, op zich knal goeie nummers van toen, van nu ondertussen wel bekend 2 niet zo erg fijne vrolijke sing a songers met een slangendansje ‘mensen’ meer, of zijn zuh het nog wel, die nog wel frisse 2 van vroeger, in het begin, misschien wel al lang ingeruild voor robotoid stand ins ondertussen? Beyoncé – Crazy In Love ft. JAY Z https://www.youtube.com/watch?v=ViwtNLUqkMY

  3. let op de brandende kofferbak, WIE steekt het fikkie aan en WIE van welke OBbey weegt een ons Versie zit daar eigenlijk in? zijn zuh, de holly doodenverderfkunsteNaartjes niet overduidelijk met hun eigen griezel beeldtaal… en wat wil het geschiedkundige ’toeval’ dat het na dit nummer nooit meer om aan te zien en aan te horen is geweest logischerwijs eigenlijk zeggen tegen de oprechte oplettende luisteraar…

 3. Een leven lang in oprechtheid leven is wat de meeste mensen niet kunnen opbrengen, want de hele wereld is vergeven van mensen die juist met leugens en bedrog wegkomen. Omdat velen dat doen denken velen ook er wel mee weg te komen want ach een ander doet het toch ook? Een leugentje om bestwil? Ach wat doet het ertoe? Uiteindelijk komt men zichzelf altijd weer tegen, en de keuze blijft, altijd…

  1. Wat is oprecht, je hele leven met je zelf leven is al moeilijk genoeg en dan ook nog met al die anderen er bij, die je verblijden, verleiden, en proberen te mannipuleren, is dat niet het echte mens zijn dan Anna, ach weet je van die kleine levens geheimjes, kleine accentjes en weet je dat bekrompene wat men zo predict in vele geloven, was bedoelde voor de domme bijna nog op dierlijke wijze levende mensen, nou nee niet domme maar op sommige gebieden minder ontwikkelde mensen, hele gevaarlijke impulsieve mensen, we worden er door overlopen, daar waren de geloofs wetten de 10 geboden op hun plaats, de moderne mensen in hun aangeleerde sluwheid omzeilen die op hun wijze.

  2. Oprecht is met jezelf leven om te beginnen, voelen wat jezelf voelt, voelen dat dus ook anderen je manipuleren, dit begint al op jonge leeftijd omdat ouders het kind vaak niet zien als een op zichzelf staand wezen, maar een stuk eigendom waar het ouderlijke vervolgleven aan opgeknoopt wordt. Dit is maar één aspect, er zijn er velen meer…

  3. Ach, ik kan mij inmiddels een stuk beter voorstellen wat mijn ouders dreef.
   En mensen zijn kuddebeesten. Soms is dat een voordeel, soms niet.
   Je zelf zijn, voelen wat je zelf voelt… in Japan denken ze daar bijvoorbeeld totaal anders over. Hebben die het helemaal mis?

  4. Anna,

   mijn bedoeling was om je naar Leonard Cohen te leiden, van wege dat met je zelf leven, hij had daar grote problemen mee, ik had ze in mijn jeugd ook, van daar dat zijn teksten mij zo aanspreken !

   groet en welterusten !

  5. Koekje, ik denk dat jij een probleem hebt met voelen. Wat een afstandelijke reactie zeg…

  6. Jenne, iedereen is hier aan opgeknoopt, niemand uitgezonderd… Men noemt het het liefst de NWO, ik denk er lichtelijk anders over. Maar misschien kan dit een aanknopingspunt zijn om het fileermes eens te hanteren. Welterusten voor nu 😉

  7. 3.5
   Anna, dat je het een afstandelijk reactie vindt, prima. Is jouw gevoel.
   Maar om de psychater uit te gaan hangen, vind ik nogal aanmatigend. Tjonge, jonge….

  8. 3.6

   Of we hier allemaal mee behept zijn, kan ik niet over oordelen, maar wel dat velen dit zich niet bewust réaliseren !

   Dit woord fileren, krijg ik kippenvel van, chair des poulles, wat een venijnig woord, wat dit uitbeeld bbbrr !

   En dat oprecht/ recht op in je zelf leven, daar ligt het brandpunt wat ik je aan geef, hallelujah, luister en wordt mens.

   Groet op deze mooie zonnige zondag morgen, na de markt, oud gezegde op het eind van de markt leerd men de koopman kennen, maby bether prices, if he likes you !

   Jenne

  9. Ik associëer dit zeker ergens in mijn intuïtie, maar zo’n vlijmscherp dun puntig lemmet, de keren dat ik heb zien gebruiken, ja liguber voor mij, ’t is maar een gegeven Anna, jij zult ook wel over van die verborgen weerspannige associatisch beschikken, groet Jenne

  10. Daar heb je gelijk in Koekje, probeer al een paar dagen een link naar een artikel te plaatsen over dat liefde voelen is. Hij/zij komt maar niet door…
   Ik probeer het morgen en anders overmorgen nog wel een keer 😉

  11. Jenne, dat snap ik, maar op ogenschijnlijk dood materiaal, dus een dode kip bijvoorbeeld, ligt het op een ander plan. Op levend materiaal ga je niet fileren. Op een levende geest en ziel kun je wel fileren/snijden omdat ogenschijnlijk geen fysieke pijn doet, maar reken maar dat er nog andere soorten van pijnen bestaan die ook erg pijn kunnen doen.

  12. Anna,

   een Turkse specialiteit, speciaal voor de ongelovigen, de Christenen bedoel ik dan, het levend villen van mensen, met het bewuste stukje materiaal ?!

   Jenne

  13. Jenne, ja afschuwelijk, maar het is overal gebeurd en niet speciaal in het door jou aangehaalde. Ik zie het maar als ontwikkeling van het menselijke bewustzijn over wat mens zijn inhoud. Maar daarnaast geloof ik ook dat mensen, wie dan ook, die dit deden, afgesneden waren van hun menselijkheid door verschillende omstandigheden. Met fileren bedoel ik het proces om te ontrafelen wat mensen zodanig ontmenselijkt dat ze tot dit soort daden/gedrag in staat zijn.

  14. En nog maar weer een poging Koekje, maar nu een link naar de directe bron http://pieterstuurman.blogspot.nl/2011/05/onvoorwaardelijke-liefde.html
   “Liefde is een gevoel. En een gevoel is iets dat je voelt. Liefde voor iemand is dus iets dat je voelt. Een gevoel kun je hebben. Maar een gevoel kun je niet weggeven. Ik kan mijn gevoel niet aan jou overhandigen. Liefde kan daarmee noch gegeven, noch gekregen worden. Liefde voor een ander kan alleen gevoeld worden. En dat gevoel kun je aan de ander laten zien.”

  15. Jemig schrijvers, hoe is het om on topic te blijven? De kans om naar liefde te kijken practiseren .

 4. “I believe the children are our future
  Teach them well and let them lead the way
  Show them all the beauty they possess inside
  Give them a sense of pride to make it easier
  Let the children’s laughter remind us how we used to be

  Everybody’s searching for a hero
  People need someone to look up to
  I never found anyone who fulfilled my needs
  A lonely place to be
  And so I learned to depend on me

  I decided long ago, never to walk in anyone’s shadows
  If I fail, if I succeed
  At least I’ll live as I believe
  No matter what they take from me
  They can’t take away my dignity
  Because the greatest love of all
  Is happening to me
  I found the greatest love of all
  Inside of me
  The greatest love of all
  Is easy to achieve
  Learning to love yourself
  It is the greatest love of all

  I believe the children are our future
  Teach them well and let them lead the way
  Show them all the beauty they possess inside
  Give them a sense of pride to make it easier
  Let the children’s laughter remind us how we used to be

  And if, by chance, that special place
  That you’ve been dreaming of
  Leads you to a lonely place
  Find your strength in love”

  https://www.youtube.com/watch?v=y42g_eCiLlI

  1. Nou mc, dat heb je bij het rechte eind; ik vind ook dat ze kan stralen als een kind; ten opzichte van haar vorige boek is Lilian gegroeid (kaft).Ik zal maar niet “the man with a child in his eyes” toevoegen want dat gaat misschien over pedo’s. Dit liedje heeft het ook over kinderen opvoeden. https://www.youtube.com/watch?v=J7ErrZ-ipoE

 5. “Genezing begint met het licht waar te nemen en zet zijn waarneming om in zekerheid door het voortdurend uit te breiden. Hij geneest niet, het laat genezing plaatsvinden.”
  Paul en Lillian, dank jullie wel, in liefde, Odette

 6. dit doet me denken aan Anastacia van de Zoemende Ceders.
  Hoopgevend voor de mensheid dat er meer van dit soort mensen zijn! Liefde en zuiverheid in denken zal ons redden

  1. Als mensen zich aangesproken voelen, kopen ze het boek; zonder dwang.. Frits.
   Ik geloof, dat je dus kennelijk niet doorhebt, dat jij de BS bént..? Inhoudelijk niet reageren en alleen oppervlakkig schelden en oordelen, voorziet je voorhoofd van een etiketje..! Of voor je Delftsblauwe tegeltje: ‘Wat Frits zegt over Lilian, zegt alles over Frits en niets over Lilian’..
   Tot slot: niet reageren is ook een optie toch? 😉

  2. Frits, het is je mening en die mag je geven, vind ik. Integendeel het is volgens mij ook voor Lillian belangrijk om ‘echtheid’ te ervaren. We blijven anders altijd in ons eigen wereldje, wat het liefst niet verstoort mag worden. Maar dat is volgens mij onrealistisch en niet echt leerzaam. Als jij echt gelooft dat het BS (bijzondere spiritualiteit) is, dan is dat ook zo. 😉

  3. Een mening begint volgens mij altijd met de woorden ‘Ik vind’ of ‘Naar mijn idee’..? ‘Naar mijn mening’ is dat niet het geval hier. 😉
   En is er -in mijn optiek- in Frits’ woorden weinig liefdevolle ruimte voor een ‘andere’ visie. Let it be.

 7. Je kunt overal een negatief kaartje aanhangen, het lijkt vaak op een goedkope promotie, maar goed wat moet je dan, als je je gevoelens wilt uitdragen, ja en misschien wat geld voor je geschrijf krijgt, ja zo als Guido.j. ook zegt er zijn voor de toekijker en de doener vele opties.

  En om boeken te verkopen, denk maar eens aan de slechte, de meeste uitgegeven boeken, worden niet verkocht, en een ieder kan een boek uitgeven, dan behoor je bij de auteurs van deze wereld !

  Jenne.

 8. Guido.J.

  een hele mooie is altijd, J’accuse de Victor Hugo, toch voor mijn gevoel is zo als jij ook noemd, voor mijn gevoel minder beladen met eigenwaan, dus vriendelijker.

  Persoonlijk ga ik er altijd van uit, door het door jou geschrevene
  van je naam cq signatuur te voor zien, dus ondertekend, duidelijk maakt dat je achter deze reactie staat.

  Jenne

 9. Beste Lilian.
  Mooi geschreven ,mooi gezegd ,het is echt .
  Zoals ik het vertaald zie,zijn wij mensen ,mensen welke denken ,denken over bijv het leven ,de oorlogen ,de angst ,het verdriet ,hoe andere mensen over ons denken enz enz.
  Op zoek naar datgene wat wij in de kern reeds zijn ,wij meten ons met andere mensen ,wij willen uniek zijn en beter dan de rest,wij maken ruzie met andere mensen ,wij worden verliefd op een ander mens,wij worden in de steek gelaten ,wij voelen ons eenzaam en verdrietig ,wij worden blij van een song ,schilderij of in de natuur,net een mens??
  Het denken beheerst ons ,wij ZIJN denken ,voorbij het denken ,voorbij het IK ,is niets, niets om over na te denken ,in dit niets wordt ,zijn, geboren ,zijn wie we reeds zijn !
  Geen goed of kwaad ,geen oordeel of veroordeel ,alleen maar zijn ,zijn als een kind welke net geboren is ,geboren uit de kern van ons bestaan.Met het opgroeien van ons kind ,gooien we het kind en het badwater weg ,weg op zoek naar de waarheid ,de waarheid van het woord, kennis, verleden,deze zoektocht naar de waarheid zal in angst ,verdriet ,volgzaamheid ,oordelen en negativiteit eindigen ,wat jammer ,zonde ,dat dat wat is ,wordt ingeruild voor de illusie ,de illusie van het denken .

  Liefs Jaap .

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.