Advertentie

Het Akasha-archief..


x
Het Akasha-Archief (De Akasha Kronieken)

x

De plaats tussen tijd en ruimte, die vele namen heeft; in de Bijbel krijgt deze de naam ‘eeuwigheid’, terwijl anderen, bijvoorbeeld in de psychologie spreken over ‘het collectieve onderbewustzijn’. Maar ook namen als ‘De Wereldziel’, de ‘Psi-bank’ of… ‘Het Akasha Archief’ of ‘De Akasha Kronieken’ staan voor hetzelfde begrip.

Het begrip Akasha-archief komt uit het Verre Oosten. Het woord Akasha is Sanskrit en betekent ‘hemel’, ‘ruimte’ of ‘aether’ en refereert aan een collectief, energetisch geheugen, een opslagplaats. Hier worden álle gedachten, emoties en gebeurtenissen van alle tijden op aarde tot op heden, opgeslagen. Een ‘plaats’ die voor eenieder toegankelijk is of zou zijn. We gebruiken hier verder de benaming ‘Akasha’.

Er is veel discussie of deze Akasha nu wel of niet bestaat, of deze nu wel of niet in oude geschriften specifiek genoemd wordt. Wij proberen met dit artikel niets meer, maar zeker niets minder, dan de informatie aan te reiken, zodat jij je horizon kunt verbreden, verdiepen of intensiveren.

 

Het bestaan van Akasha, zoals dat in Egyptische hiëroglyphen is gevonden.

Een energetische, non-fysieke wereld.
De astrale, niet fysieke wereld, wordt vaak voorgesteld als een web, een trillend web van energie, waarbinnen alles en iedereen met elkaar in contact staat. Binnen dit web worden alle ervaringen, belevenissen, gedachten, daden van alles en iedereen opgeslagen. Deze zijn in principe toegankelijk voor iedereen en niets gaat er binnen dit web verloren.

Mensen staan middenin alle energieën die door het web stromen. Het is wel zo, dat deze energie niet wordt opgemerkt door ons ‘ik’-je. De energieën spreken daardoor meer tot ons onderbewuste. En dat is maar goed ook, want anders zouden we de hele dag alleen maar ontzettend afgeleid worden door de vele sterke prikkels, energie- en informatiestromen, die deze ‘great link’doorkomen.

Het hele archief is ook een energie, een collectief energetisch veld, dat je eigenlijk ‘de wereldziel’ kunt noemen. Door Lemuriërs werd dit veld Sheila genoemd.

De mens-godsvonk en de Aardse essentie.
De ene energiestroom is de goddelijke energie die in mensen zelf zit (zoals ook het gnostisch gedachtegoed spreekt over de goddelijke vonk in de mens zelf). De tweede is de levende essentie van de planeet, ook wel Gaia genoemd.

Lager en hoger Akasha
Verder wordt het archief nog opgedeeld in het Kleine of lagere Akasha en een Grote of hogere Akasha. Het lagere is dat wat bestaat uit élke gedachte, élke emotie en élke uiting van bewustzijn die op Aarde tot uitdrukking wordt gebracht. Deze worden opgeslagen en gecompileerd overeenkomstig het niveau van intensiteit, waarmee de ziel deze naar buiten heeft gebracht.
Met andere woorden: het Akasha wordt constant gevoed door onze geestkracht en de emoties van de mensheid. Onder dit kleine Akasha vallen dingen als godsdienst, politieke agenda’s etc. Dit archief bevat daarmee niet alleen onmiskenbare waarheden, maar ook illusies die in het massabewustzijn voorkomen.
In het grote Akasha daarentegen, zijn alleen zuivere waarheden opgeslagen. Alleen de meest zuivere kennis is hier te vinden.

Als je leert je lichtlichaam verder te ontwikkelen, kun je op die manier naar het Akasha-archief gaan. Je lichtlichaam is een hoger lichaam naast de 4 lichamen die je hier op de aarde hebt ( fysiek, mentaal, etherisch en astraal). Je lichtlichaam kan overigens niet alleen naar het Akasha-archief, maar moeiteloos ook naar andere ‘plaatsen’ reizen. Ook kun je door veelvuldige en diepe meditatie naar het archief afreizen.

Het Akasha-archief heeft overigens nog zijn eigen bewaarder: de Egyptische god Thoth. Hij is tevens bekend als Meester van de tijd, schrijver van de goden en beschermheer van de healers.

Our sense of intuition,
is the channel of communication,
between the physical world
and the field of consciousness.

x

30 gedachten over “Het Akasha-archief..

 1. De fysieke uitleg van de Akasha records is Internet.
  Dit is ook een energetische non-fysieke wereld die je met behulp van gadgets kan benaderen.
  Zodra je je computer uit zet is deze onzichtbare ontastbare wereld uit de bouwstenen die computer heet verdwenen. Toch bestaat het en we geloven er allemaal in omdat we, zoals gewoonlijk, alles eerst moeten externaliseren om er dan pas in te kunnen geloven.

  Qua akashic records durf ik nog wel een stapje verder te gaan want niet alleen de geschiedenis, het nu en wat gaat komen van de mensheid erin staat maar wordt alles erin opgeslagen van een heel universum.
  Alles wat er in het universum is gebeurd, gebeurd en gaat gebeuren is erin opgeslagen en je kan dit benaderen en het universum alles vragen zolang je de taal van het universum spreek, telepathie.

  1. Dank Bob, zo is het voor mij precies. We vinden het de gewoonste zaak van de wereld, maar het hele internet, inclusief deze woorden die je nu leest, zijn NIETS ANDERS dan energetische stroompjes, die volgens een bepaald patroon worden vertaald en getoond op een elektro-magnetisch schermpje. Daaráchter bestaan ze alleen uit pulsen..!

 2. Zou Gaia dan echt zo intelligent zijn als er in het filmpje gezegd wordt. Japan joeg veel op walvissen (akasha bewakers), maakt chips misschien, weet ik niet precies, maar wel veel pieterpeuterige rijstkorrelige electronica….????Zou Gaia er dan echt genoeg van gehad hebben, en dan ineens een tsunami over zo’n land gooien? Via de electronica, komen we wel weer in aanraking met DNA problemen toch?
  hebben we Gaya misschien onderschat? Helpt ze ons meer dan we denken?

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/02/18/japan-stopt-walvisjacht-dit-seizoen-wil-dat-nederland-sea-shepherd-verbiedt/

  1. En wat zou Atjeh in Sumatra dan gedaan hebben dat Gaia er een tsunami overheen gooide…?

 3. Helemaal mee eens Bob, ik verheug mij ook ooit misschien op een tijd, dat we die computer niet meer nodig hebben, en dat dit ooit gaan beschouwen als een rollator, of een ander soortgelijk hulpmiddel, krukken ofzo! Ergens zouden we dit zelf kunnen volgens mij, wanneer we i.p.v. 10% 100% van onze hersenen gaan gebruiken, in combinatie met ons hart natuurlijk, en ons DNA….en al die miljoenen deeltjes in ons lichaam. Ik hoop echt dat die tijd snel komt! Volgens een JAPANSE wetenschapper gaat dit nog wel 100 jaar duren….omdat we van een type 0 bevolking naar een type 1 bevolking zouden gaan.Maarja hij komt ook uit Japan……… Maar ik denk dat wanneer we dit ook eenmaal door zouden krijgen, dat dit wel eens razendsnel zou kunnen gaan.

 4. Ik heb nog maar een klein gedeelte gezien maar voor mijn gevoel is de mens niet meer van waarde dan de dierenwereld, wij stellen ons zo graag boven de dieren wij moeten zo nodig superieur zijn.
  Wij zijn hooguit een beetje bijdehanter en we hebben onszelf een taal geleerd.
  Ik ga mezelf pas op een voetstuk plaatsen als ik weet hoe het zit.
  En nu ga ik het filmpje verder afkijken.

  1. Van het Leven mogen wij de Tango leren Dansen, Vandaag nog Mirakel.
   Niet van de maatschappij, het systeem.
   Het systeem eist dat wij eeuwig digitaal van elkaar gescheiden blijven.
   Van het Leven mag ik genezen, het systeem eist echter dat ik mij blijf gedragen als brave robot in een computer hokkie.
   Anders zullen de gevolgen Verschrikkelijk zijn.
   Dat is de keiharde realiteit waar ik tegen aan moet kijken op deze mooie zonnige zondag.
   En dat is het tegenovergestelde van ‘liefdevol’; en dat is oneindig wreed en ijs en ijskoud en brutaal en arrogant bovendien.
   Het systeem is niet liefdevol maar doet zich wel zo voor, en daar heb ik het moeilijk mee en terecht.
   Maar goed tijd om buiten mooi weer te spelen.

  2. Wij de Tango dansen? Hyper alert, heb je al geoefend voor deze passievolle en grillige dans?
   De dans die ontstaan is ten tijden van de slavernij. Toen mensen hetzelfde gevoel hadden wat jij nu omschrijft…..op deze zonnige dag…….
   De elite die alles bezat deed de tango af als een minderwaardige creatie van hoeren, soeteneurs, klaplopers en messentrekkers. Het is aan hun te danken dat de tango zo lang een slechte naam heeft gehad. De gente decente wilde er niets mee te maken hebben.
   De Tango is altijd de dans van het gewone volk geweest.

   http://www.oognat.nl/geschiedenis.htm#Oorsprong van de tango

   slow slow kwik kwik slow….hyper alert:
   http://www.youtube.com/watch?v=iD_IJ4w93C0

  3. Wauw Mirakel die omschrijving geeft bij mij enorme kippenvel, jah dat is waar het bij mij allemaal zit, het Tango gevoel, tot nu toe door m’n autie eigenaardigheden wel alle basis bewegingen solo geleerd, maar de Tango dat is voor mij zo dichtbij komen, dan vind ik het heel moeilijk om in mijn basis te blijven, dat zou voor mij de volgende logische stap zijn naar al mijn solo oefeningen in het wild, soms nader ik dan wel iemand hoor, maar de Tango dat is veel heftiger, dat gaat tot op de grens, van hoever kan je iemand toestaan, in energie alles, daar zit alles in. Dat zou voor mij genezing in actie zijn, dat kan niet zomaar met iemand…

   Daar kan ik wel boeken over schrijven, jah dat is niet te bevatten zo groots, jah wil dat leren dat ik dat kan. Ooit Ooit Ooit

  4. Ja ik dacht al…..Die dans is jou gewoon op het lijf geschreven. Ik lees alleen, dat je het weer op de lange baan wilt schuiven, doe dat dan gewoon nu! Volg je passie, je hart!

  5. Heerlijke beat zeg, galmde heerlijk door de huiskamer zonet! Bedankt! (die laatste)

 5. Jaren geleden las ik een lezenswaardig boek van Rudolf Steiner met alles titel :
  “Uit De Akasha-kroniek” (oertoestanden van aarde en mensheid)Het behandelt o.a.
  Onze atlantische voorouders – Het Lemurische ras – De scheiding der geslachten – Het hyperboreesche en het polaire tijdperk – De oorsprong van de aarde -Zon en maan- De aarde en haar toekomst en De vierdelige aardmens.

  “Wie zich het vermogen heeft verworven, in de geestelijke wereld waar te nemen, leert daar het eeuwige karakter kennen van de gebeurtenissen die zijn voorbijgegaan.Zij staan vóór hem,niet als dode getuigenissen van de geschiedenis, maar vol leven…Wie ingewijd is, kan veel verder terugzien in het verleden,dan in de uiterlijke geschiedenis wordt weergegeven” (aldus Rudolf Steiner)

  Ik veronderstel dat de Steiner boeken vandaag de dag nog te verkrijgen zijn, ze zijn wat archaïsch geschreven, wat niet te verwonderen is,de man werd geboren in de 19de eeuw en stierf in 1924 of ’25. Wie zich geroepen voelt om deze materie in de diepte te onderzoeken moet niet nalaten de geestelijke boeken van deze “ziener” en “weter” te lezen.

  1. Dank Jomme, die Steiner was een eenzaam man naar mijn idee. Zo rond de eeuwwisseling van 1900 met zoveel kennis rondlopen, en deze nauwelijks of niet kunnen delen. Mogelijk dat hierna de grote ‘distortion’ heeft plaatsgevonden. De donkere schaduw die over de Aarde gleed, met de 2 Wereldoorlogen als dieptepunt..

  2. Jomme
   1 mei 2011 om 00:16 @Guido

   Als kind was Rudolf Steiner zich bewust dat hij anders was, omdat hij in twee werelden leefde waarin hij zich allebei thuisvoelde. Dat hij daardoor eenzaam was valt moeilijk te zeggen. Vergevorde zielen in aardse incarnatie zijn zich al op jonge leeftijd bewust van hun opdracht in deze wereld. Andere wereldleraren als Lao Tse, Jezus Christus, Mani en Boeddha en meer recent Carl Jung en Krishnamurti zijn de weg reeds gegaan van de uiteindelijke bestemming van ieder mens en dienen ons als voorbeeld op het pad. Dit zijn de ware Iluminati, in tegenstelling tot de karikaturen
   en creaturen van de zogenaamde elite die in de politiek en de economie, achter de schermen van het wereldtoneel, hun zieke poppenspel opvoeren.
   Steiner was tevens beeldhouwer en architect en had grote belangstelling voor de muziek. Zijn boek “Rudolf Steiner Over Muziek” werpt een apart licht op zijn ideeën hierover. Hij heeft minstens veertig boeken op zijn naam staan, veelal samengesteld uit lezingen voor een beperkt publiek. Hij was Theosoof en Antroposoof en wel goed omringt door mensen die zijn kennis naar waarde wisten te schatten. Hij was ook de oprichter van de bekende Steinerscholen, (waar mij dochter les volgde in Leuven)die een kunstzinnig onderwijs voorstaan op een niet-autoritaire manier. Dus zijn invloed geldt nog steeds, weliswaar in beperkte kring. Steiner situeert zich in de traditie van de Gnosis, de Rozenkruisers en de Katharen. (de zoekenden naar de heilige graal – de verlichting)
   Een vakgenote was Blavatsky, die een paar turfen van boeken schreef onder leiding van een paar meesters.(channeling)Ik heb deze boeken, maar voor mij gaan ze boven mijn petje tot heden. Steiner daarentegen is leesbaar mits enige moeite en een juiste attitude tot het begrijpen ervan.

   Groet

   http://www.katinkahesselink.net/theosofie_nl/wies-kuipers.htm

 6. @Guido

  Als kind was Rudolf Steiner zich bewust dat hij anders was, omdat hij in twee werelden leefde waarin hij zich allebei thuisvoelde. Dat hij daardoor eenzaam was valt moeilijk te zeggen. Vergevorde zielen in aardse incarnatie zijn zich al op jonge leeftijd bewust van hun opdracht in deze wereld. Andere wereldleraren als Lao Tse, Jezus Christus, Mani en Boeddha en meer recent Carl Jung en Krishnamurti zijn de weg reeds gegaan van de uiteindelijke bestemming van ieder mens en dienen ons als voorbeeld op het pad. Dit zijn de ware Iluminati, in tegenstelling tot de karikaturen
  en creaturen van de zogenaamde elite die in de politiek en de economie, achter de schermen van het wereldtoneel, hun zieke poppenspel opvoeren.
  Steiner was tevens beeldhouwer en architect en had grote belangstelling voor de muziek. Zijn boek “Rudolf Steiner Over Muziek” werpt een apart licht op zijn ideeën hierover. Hij heeft minstens veertig boeken op zijn naam staan, veelal samengesteld uit lezingen voor een beperkt publiek. Hij was Theosoof en Antroposoof en wel goed omringt door mensen die zijn kennis naar waarde wisten te schatten. Hij was ook de oprichter van de bekende Steinerscholen, (waar mij dochter les volgde in Leuven)die een kunstzinnig onderwijs voorstaan op een niet-autoritaire manier. Dus zijn invloed geldt nog steeds, weliswaar in beperkte kring. Steiner situeert zich in de traditie van de Gnosis, de Rozenkruisers en de Katharen. (de zoekenden naar de heilige graal – de verlichting)
  Een vakgenote was Blavatsky, die een paar turfen van boeken schreef onder leiding van een paar meesters.(channeling)Ik heb deze boeken, maar voor mij gaan ze boven mijn petje tot heden. Steiner daarentegen is leesbaar mits enige moeite en een juiste attitude tot het begrijpen ervan.

  Groet

  http://www.katinkahesselink.net/theosofie_nl/wies-kuipers.htm

 7. Leuke video, zeer mooie en éénvoudige omschrijving van het universum, Gaia en onszelf. Gelijktijdig wat onvolledig, zelf met kleine foutjes maar dan ook van mensenhand …. 21 december 2012, is niet het einde, maar het begin van een nieuwe periode ….

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.