Advertentie

Damanhur..!


EEN INGEZONDEN BRIEF:

“Samen met mijn vriendin lees ik regelmatig met plezier de artikelen op jullie website. Daarom wil ik je een tip geven over iets wat hier op WantToKnow niet mag ontbreken. Je hebt misschien wel eens gehoord van de plek ‘Damanhur’..? Die ligt in Noord Italië, in de provincie Piemonte. Ik ben er samen met mijn vriendin geweest.

Helaas hebben we de geweldige ondergrondse tempel niet kunnen bezoeken maar dat is wel openbaar (grootste van Europa of de wereld zelfs – Vaticaan wilde de hele plek laten sluiten). Maar goed, wij waren daar voor een vriend: de zoon van iemand die daar gewoond heeft in een soort commune. Het systeem is heel geavanceerd en intelligent opgezet, commune doet het geen recht toe.

Wat ik het meest interessant vond was het feit dat ze er voor uitkomen te kunnen tijdreizen. Ik heb de vader zelf gesproken en hij kende mensen die dit gedaan hadden. Hij vertelde me dat deze mensen zo levendig over tijdreizen vertelden alsof het om een gewone vakantie ging. Ze schijnen hier zelfs grappen (of bewijzen, hoe je het ook bekijkt) mee uitgehaald te hebben door bepaalde materialen naar Italië te plaatsen die daar niet konden zijn.

Op de site is volgens mij wel wat te vinden hierover en is natuurlijk een geweldig artikel waard.  Het tijdreizen gaat astraal, en vind onder begeleiding plaats in de tempel. Dit is in een notendop zo;n beetje wat ik weet. Het is allemaal echt, en zo te bezoeken voor iedereen. Om er aan mee te kunnen doen moet je wel een soort spirituele astronaut zijn. In de omgeving woonden ook zeer begaafde mensen, kunstenaars bijvoorbeeld en mensen met paranormale gaven (hoorde ik ook via die vriend van mij). Hoe dan ook, laat me ajb weten of het interessant is. Ik denk niet dat ik geschikt ben om het artikel zelf te schrijven overigens, dat laat ik aan jullie over. 

Groeten,  ‘Jan
(naam en e-mail bij redactie bekend)

Nou ja, dan vagen wij van WantToKnow dus aan Jan of hij dat stuk zélf wil maken, om het hier op de gastcolumn te plaatsen.. Aldus geschiedde..!

* * *

x

Damanhur

 © februari 2012 – ‘Jan’

x

In het ruige Noord-westen van Italie leven sommige bewoners nog van wat de natuur oplevert. Daar vind je ‘Damanhur’: een ecologische en esoterische gemeenschap waar zo’n 1.000 mensen wonen.  Een agentschap van de Verenigde Naties heeft Damanhur uitgeroepen tot model voor een duurzame toekomst. Zes jaar geleden kwam ik met mijn vriendin aan in het plaatsje Vidracco, waar het Damanhur bezoekerscentrum staat. We kwamen op bezoek bij een vriend die was verhuisd naar de regio. Wij hadden daarvóór nog nooit van Damanhur gehoord, maar het werd een ervaring die onze levens heeft veranderd..

Damanhur, wat is het?
Damanhur is in 1975 opgericht door een kleine groep mensen die een samenleving wilden oprichten gebaseerd op optimisme en het feit dat je je eigen lot bepaalt. Het is uitgegroeid tot een federatie van woongemeenschappen en eco-dorpen. Respect voor natuur en dieren staat centraal. Spiritualiteit speelt een belangrijke rol en gaat hand in hand met praktisch idealisme.

Veel huizen hebben zonnepanelen op het dak en water wordt opgevangen en gefilterd. Ook staan er bijenkorven in de tuinen om bestuiving te bevorderen. De voeding is veelal biologisch en komt voor een groot deel van de eigen grond, wat gezamelijk wordt geoogst door de bewoners. De producten zijn ook voor omwonenden te koop in een eigen supermarkt.

Huizen van natuurlijk materiaal
De huizen worden gemaakt met natuurlijke materialen zoals stro en leem. Damanhurianen wonen in groepen van 20-25 mensen in individuele, grote huizen (nucleos genaamd). Je hebt daar ook ruimtes voor jezelf. Ieder huis functioneert rondom een centraal thema, bijvoorbeeld landbouw, kunst, duurzaamheid of energie. Een bijzonder experiment is het boomdorp, waar de huizen in de bomen zijn gebouwd zonder een spijker in de bomen te slaan. Ze bewegen mee in de wind. De bomen kunnen zo blijven groeien en het bos blijft intact.

Eigen munt en eerlijke handel
Iedereen in Damanhur moet een inkomen hebben. Maar ze hebben ook een eigen complementaire munt: de Credito. De munt wordt ook in de omgeving geaccepteerd waarvoor men diensten in Damanhur kan kopen. De Credito heeft tot doel een nieuwe vorm van economie te ontwikkelen die is gebaseerd op ethische waarden van samenwerking en solidariteit. Eerlijke handel dus. De inwoners van Damanhur hebben meer dan 60 bedrijven en dienstverlenende activiteiten. De meeste hiervan zijn coöperaties. Alle huizen, land, scholen, kunst, tuinen, bossen en ontmoetingsruimtes, zijn gezamelijk eigendom van de bewoners.

Filosofie
De grondwet van Damanhur stelt dat je altijd positief moet denken en dieren vol vertrouwen tegemoet moet treden. De filosofie is gebaseerd op actie, optimisme en de basisgedachte dat iedereen leeft met het doel iets van zichzelf aan anderen over te brengen. Spiritualiteit speelt een grote rol, maar er is niets zweverigs aan het dagelijks leven in Damanhur. Er zijn gemeenschappelijke taken, zoals opvoeden, koken, schoonmaken en de omgeving onderhouden en verfraaien.

Ontmoeting met een ex-Damanhuriaan
De vader van onze vriend heeft jarenlang als Damanhuriaan geleefd. Nu woonde de man nog wel in dezelfde regio en werkte als kunstenaar. We spraken af met de vader voor een diner. Daar vertelde hij ons zijn persoonlijke ervaring. Als kunstenaar heeft hij met vele anderen meegewerkt aan de ondergrondse tempel. Dit is de grootste ondergrondse tempel van Europa. Hij vertelde dat het Vaticaan geprobeerd heeft om de tempel te sluiten.

Er stond op een dag een hele politiemacht voor de deur bij Damanhur, die met orders van het Vaticaan waren gestuurd. Gelukkig is deze persverse machtstrijd goed afgelopen voor de Damanhurianen. Door de publiciteit op te zoeken (Guiness Book of Records) en het open te stellen voor publiek werd de tempel gered. Je kunt nu gewoon te tempel bezoeken – voor het bedrag van € 25,- destijds, wat voor ons als studenten best veel geld was. Helaas hadden we door omstandigheden geen tijd meer om de tempel te bezoeken. Maar de vele foto’s en documentaires die aan de tempel zijn gewijd geven een goed beeld.

Tijdreizen alsof je op vakantie bent
Ik was erg benieuwd naar de dingen die onze vriend had verteld over tijdreizen wat plaats zou vinden in de tempel. De vader vertelde dat hij meerdere keren had gesproken met mensen die dit ervaren hadden. Het was zoals hij het verwoorde ‘net alsof ze over hun vakantie zaten te vertellen’, zo gedetailleerd en zo levendig. Het was de beste ervaring die ze ooit hadden gehad. Niet iedereen kan dit zomaar gaan doen, je stapt niet in een soort professor barabas apparaat. Het reizen gaat astraal. Daarom moet je in de woorden van de kunstenaar ‘een spirituele astronaut’ zijn om het te kúnnen ervaren. Zover ik me kan herinneren vertelde hij dat je werd begeleid in de tempel door gezang en mantra’s, waar veel Damanhurianen aan meedoen.

Astraal reizen
Op internet zijn beschrijvingen te vinden waarin het apparaat beschreven wordt waarmee tijdreizen mogelijk wordt. Dit apparaat moet je naakt betreden. Het schijnt dat zangeres Nena (99 luftballon) dit ook ervaren heeft. Hier wordt uiteraard zeer geschokt op gereageerd door mensen die er niets van snappen. Het feit dat je naakt op het apparaat moet plaatsvinden is logisch als je snapt hoe astraal reizen werkt. Je lichaam verdwijnt niet tijdens het tijdreizen, maar je ziel of geest. Het is hetzelfde wat mensen ervaren tijdens uittredingen uit het lichaam of  OBE’s bij bijna dood ervaringen (out of body experiences).

Selfic
De techniek van het apparaat is ongetwijfeld gebaseerd op de Selfic technologie wat uitgevonden is door de oprichter van Damanhur, Falco. Ik heb deze techniek gezien in het bezoekerscentrum. Het maakt gebruik van de energie van de aarde voor medische toepassingen. De reden dat Damanhur in deze regio is opgezet is vanwege de bijzondere aardstraling of een knooppunt van aardlijnen. Ik ben hier niet in thuis, maar er is veel over te lezen.

Materie verplaatsen
De man vertelde ons ook dat ze dingen hebben uitgehaald tijdens het tijdreizen bij wijze van grap of experiment. Zo schijnt het dat er voorwerpen zijn achtergelaten op plaatsen waar archeologen de herkomst niet van kunnen verklaren. Details daarvan weet ik niet, maar het is wel een heel interessant gegeven. Er zou dus ook materie verplaatst worden tijdens het reizen. Materie is niets meer dan energie, dus ze zijn ook zo ver dat ze de materie kunnen beheersen in die staat van bewustzijn.

In Damanhur geboren en getogen jongeren 16 en 23 jaar oud of gekomen toen ze nog erg jong waren. Allemaal opgegroeid in deze bijzondere samenleving besloten ze ruim een jaar geleden een eigen nucleo te beginnen.

De regio
Wat ik me verder nog herinner aan het verblijf in de omgeving van Damanhu is het type mens. Er lopen veel getalenteerde kunstenaars, mediums en andere ‘paranormaal’ begaafde mensen. Over het algemeen is iedereen daar zeer bewust aan het leven. Ook hebben we een vallei bezocht waar een aantal mensen ver afgezonderd van een dorp zelfvoorzienend leven. Je kon er niet met de auto komen. Er liep toevallig een Nederlander rond die zijn eigen huis aan het bouwen. Hij was net een boom aan het omzagen die hij ging gebruiken. Ze hebben daar geen elektriciteit of zonnepanelen, en water halen ze uit de bergbeek. Sommigen dorpjes in de buurt zijn niet veel veranderd sinds de middeleeuwen, prachtig om te zien in die bergachtige regio!

Vertrek van Damanhur
De reden voor het vertrek van de kunstenaar was – als ik me goed herinner – in een notendop het gebrek aan privacy en het feit dat ze alles delen. Nu schijnt dat wel verbeterd te zijn en heb je ook aparte ruimte voor jezelf. Het leven in een gemeenschap heeft natuurlijk ook veel positieve dingen gebracht. Een anekdote is me bijgebleven. Zo vertelde hij dat er altijd een groot feest werd gemaakt van het oogsten van de wijn.

Over het leven in Damanhur zijn de meningen erg verdeeld heb ik gemerkt na een zoektocht op internet. Je vind verslagen van mensen die erg teleurgesteld waren na een tijdje geleefd te hebben als Damanhuriaan. Het is absoluut geen ideale samenleving, het zijn ook maar mensen. Damanhur wordt ook niet voor niets door hun zelf beschreven als laboratorium voor de toekomst van de mens. In labaratoria gaat ook wel eens wat mis. Ik geloof dat het samenlevingsmodel wel een voorbeeld kan zijn voor ons. De manier waarop ze leven is zeer bewust milieuvriendelijk en positief. Daar kunnen wij nog wat van leren.

Zelf meemaken?
Je kunt Damanhur gewoon als toerist bezoeken. Er staat een groot bezoekerscentrum bij het plaatsje Vidracco. Je kunt ook overnachten in de bed & breakfast of gastverblijven. Sinds kort is er het New Life Project: je kunt voor drie maanden ervaren hoe het is als inwoner van Damanhur. Kijk voor meer informatie op de Nederlands-talig website.
x

* * *

x

2008: Damanhur erkend als een voorbeeld van ‘Earth Charter’ in praktijk!
X

De Federatie heeft middels brieven van de koning – leiders en van Falco haar officiële steun toegezegd aan het initiatief van Earth Charter. De Charter bevat vele principes, die ook de grondslag waren van de Federatie toen deze meer dan 30 jaar geleden werd opgericht.
Om dit officiële partnerschap te waarderen, schreven Ruud Lubbers, een van de grondleggers van het Earth Charter en ex-minister president van Nederland, en Ashok Khosla, president van de ‘Internationale Unie voor het behoud van de Natuur’, het volgende in een gezamenlijk document:

 “Damanhur is harmonie. Het is sereen. En het is mooi. We waren ontroerd en gefascineerd door dit monument van de menselijke ziel en de fantastische bijdrage die zij levert aan de kosmos en alle wonderen van het leven. Onze reis naar het geheim in de berg, bracht ons ook binnenin onszelf, naar onze innerlijk en onze plek van creatie. Kunstenaars gaven de spirituele waarden idee en vorm, daarbij tonen zij ons de diversiteit van mensen en beschavingen door de eeuwen heen.

Lokale ambachtslieden gaven vorm en inhoud aan kleurige objecten en brachten ze tot leven door licht en geluid. En hier, met de Earth Charter, worden we te midden van een magnifieke diversiteit van culturen en levensvormen, ons bewust dat we een menselijke familie zijn en een Aarde Gemeenschap met een gezamenlijk doel. Laat onze generatie een tijd zijn, die wordt herinnerd vanwege het wekken van een nieuwe eerbiediging voor het leven, de vastbeslotenheid om duurzaamheid te bereiken, de versnelling van de strijd voor rechtvaardigheid en vrede, en het blij vieren van het leven.”

* * *

Dr. Patch Adams, tevreden met zijn werk EN geinponem eerste klas, aangenaam. (klik voor artikel)

Patch Adams M.D. is arts, clown en sociale activist die vreugde en creativiteit propageert als onderdeel van het helingsproces. Patch Adams is een van de oprichters van The Gesundheit! Institute

“Ik waardeer de complexiteit, het oog voor detail en de aandacht die besteed is aan de schepping van Damanhur. Het is een voorbeeld van intelligentie in actie. Ik ben ook blij verheugd de mate van interesse in en het niveau van de artistieke expressie te zien, zowel in de Tempels als in en rond de leefgemeenschappen. Ik heb daar veel warmte mogen ontvangen. Het voelde werkelijk of ik bij een familie verbleef, een grote gezamenlijke familie, een ervaring die ik al 40 jaar ken.

Ik waardeer harde werkers, en Damanhurianen vereren harde werkers. Het doet me goed dat men hier nog steeds grote dromen heeft, al zijn een aantal grote dromen al werkelijkheid geworden. Ik ben blij om te zien dat Damanhur is verbonden met andere plaatsen in de wereld. Ik denk dat de revolutie die ik graag zou zien op veel verschillende manieren bereikt kan worden, niet slechts op één manier, en de manier die Damanhur heeft gekozen zal ik zeker opnemen in mijn lijst.”

31 gedachten over “Damanhur..!

 1. Ben er geweest ja. Maar het geheel is een zelfvoorzienende hype, als je het mij vraagt.
  Er wonen goede artiesten hoor, en ze hebben het allemaal gewèldig beschilderd en er een mythe omheen gebouwd.
  Bij binnen komst viel het ons (mijn vrouw, een Italiaanse architecte, en ik)meteen op dat er al een flappentap aan de muur hangt; van een bekende italiaanse bank. Ze leven daar dus van de bezoekers. Honderden per dag à 50 euri per stuk in groepen van zes…. Bij de rondleiding wordt er echt een prachtig in elkaar gedraaid verhaal opgehangen, bijv dat alle tempels onder elkaar liggen. Niet waar; om elkaar heen kunstig in hoogte verspringend. Als je met de lift naar beneden gaat, wordt verteld dat het 72 meter diep gaat. Echter in 12 seconden, dus niet meer dan twintig. Er hangen allerlei gekrulde draden uit het plafond, die antennes heten te zijn. meer van die dingen zoals electriceer machines en dergelijke die allang in een museum hadden moeten staan. Ziet het allemaal heel duur uit; mag ook wel als je de bezoekersaantallen ziet. En dan de spirituele cursussen dan, die er worden verzorgd. 200 euri betalen voor een cursus spiritueel tuinieren van èèn middag?
  We hebben een pracht halfuurtje gehad, maar zijn er met een grote grijns naar buiten gelopen.
  Later hoorden we dat het daar in de buurt geen ‘damanhur’ heet, maar ‘ambaradan’, een oud piemontees dialect voor, ‘ongeloofwaardig gedoe’….

  1. Een beetje vooringenomenheid meen ik wél te ontwaren in je woorden Reikitalia.. (Nou.. een ‘beetje’..)
   – Moet je ‘Italiaanse architect’ zijn om een flappentap te ontwaren.. Wat is er vreemd aan een flappentap..?
   – En als er gezegd wordt ‘onder elkaar’, vul je dan zélf in.. ‘RECHT onder elkaar’..? Vreemd.
   – En een lift kan dus niet in 12 seconden 70 meter afleggen..? En ‘dus’ niet meer dan 20.. Grappig ook hoe je preciés nog weet hoelang de lift erover deed/doet.. Ik heb nog NOOIT van mijn leven gekeken hoe lang een lift erover doet/deed.. Zelfs niet in de WTC-gebouwen, de SEARS-toren en nog zo wat.. Maakt niet uit, ik vind het raaarrrr…
   – Maar wel fijn overigens en vooral tot slot, dat je een kenner blijkt te zijn van ‘oud-piemontese’ dialecten..
   Vreemd, ik heb je nog nooit hier op de site een bijdrage zien leveren, en ineens ben je er.. Binnen 20 minuten ná het verschijnen van het artikel op de site…!! Ik neem aan, dat als het kennelijk over ‘Italië’ gaat, jouw ‘verkenners’ het signaleren??)

  2. Ga er eens wat langer heen en laat je echt informeren.
   Voel, ja dat is soms moeilijk, en ervaar de energie en de liefde.
   Iedereen is er vrij om te doen wat hij of zij zelf wil.
   De positieviteit die je er mag ervaren is overweldigend.
   Ik werk zelf met een healings instrument uit Damanhur en mag daar prachtige resultaten mee bereiken.

 2. Nee hoor, maar ik heb in nederland dergelijke groepen meegemaakt, die heel spiritueel zeggen te zijn, maar alleen maart door een mysterieus in elkaar gezet verhaal, miljoenenwinsten maken. En mijn vrouw is Piemontese, ik niet. En er gingen verhalen dat rondleidingen gratis zijn, daarom.
  Door de mythe-werking die ze zelf hebben gefabriceerd, verdienen ze hun geld. Falco is master in marketing. Ze vertellen alleen een onwaar verhaal. De laatste tempel die ze hebben gebouwd steekt zelfs met bakstenen muur ùit de bergwand. Iets wat een architekte opvalt.
  Verder een prima verhaal hoor, en zo zien ze het graag. Bezoekers van over de hele wereld. Maar wel met een bedenkelijke campagne.

  1. Een meer afgewogen commentaar nu ineens?
   Dus zowel Sting, Patch Adams, als alle anderen, hebben het mis kennelijk met hun mening over dit eco-village.. VN-ambassadeur Ruud Lubbers met zijn certificaat. Allemaal in de maling genomen door de ‘master in marketing’..?? Wiens naam je plotseling ineens hier zegt te kennen; maar ‘Reikitalia’ weet het allemaal..? Laat ik nou óók ‘master in marketing’ zijn.. Foei.. Ook in de ban met GuidoJ? Wat ben jeZelf RI..?
   Dan begin je in deze reactie over ‘verder een prima verhaal’, terwijl je eerste reactie geen spaan heel laat van het artikel/initiatief. Naar mijn idee.

  2. Ik hoorde in de jaren tachtig een uitzending van het ‘zwarte gat’ van Veronica. Andrè Groote en vrienden. Toen had ik al zo’n idee van hee daar wil ik ook eens kijken… Later kwamen er verhalen dat het een secte was die zich in de eindtijd in de berg zouden opsluiten en de rest buiten houden. Ze hebben nu overigens nòg een bewapende ordedienst for Godssake! Later kwamen er horden mensen op af die òòk geld roken. en is het een ecodorp geworden. Een paar jaar geleden werd ik door engelse vrienden gebeldof ik wist waar het lag, inderdaad een dertig kilometer noordelijk van waar ik woon, en of ze een paar dagen mochten komen logeren. Werd gezegd, dat het maar een paar euri zou kosten om rondgeleid te worden. Vandaar dus die pinautomaat, want als je een verre reis hebt gemaakt om het geheel te aanschouwen, door de verblindende verhalen, en je hebt geen genoeg geld bij je om de vijftig euri te betalen voor een half uurtje rondleiding, dan is een flappentap erg makkelijk.
   Ik heb alleen maar willen doorgeven dat ze daar gloed-nieuwe briefjes van vijftig verzamelen; en er komen dagelijks een heleboel bij.
   Maar naar mijn idee geen spiritualiteit.. Case closed.
   Ik zag dit artikel binnen 20 minuten, binnenkomend via nieuwemedianieuws.nl. Kom hier dagelijks, wànt; een site met goeder spirituele info. Maar als ik ergens een aankondiging van ‘Damanhur’ zie staan gaan automatisch de stekels omhog….
   Ambaradan!

  3. DANK! Het verhaal staat voor mij nu in het juiste perspectief. Sluit ook aan bij Anel over de Jezuieten.

  4. Hééél beknopt een schematische inhoud van het artikel van de C.R.O.M.-onderzoekers.
   Damanhur is de naam van een mytische Egyptische stad. Deze naam werd door Oberto Airaudi, stichter van het Italiaanse Damanhur, overgenomen.
   Airaudi is uitzonderlijk paranormaal begaafd. Als baby(!) was hij al tot telekinese in staat. Als puber riep hij bij het voetbal graag geesten op om de tegenpartij bang te maken. Als 14-jarige gaf hij al colleges in de fysica, wiskunde en esotherische filosofie voor auditoria met 100 personen. Hij gaf toen ook al scéances met uittredingen e.d. In Turijn richtte hij het Horus-centrum op. Airaudi beschouwt zichzelf als een reïncarnatie van Horus en veranderde zijn naam in Falco (valk). Horus wordt afgebeeld met een valkenkop. Later vestigde hij zich in Vachusiela, een vallei bij Aosta.
   De lange uitweidingen via het Vaticaan, de Jezuïeten, het oude Rome, de oudheid in het algemeen en hun occulte achtergronden, met voetnoten en verwijzingen sla ik over, die vormen op elk zich voldoende stof waarmee je een hele site kan vullen.
   Het gaat, in het kort, hierom dat Falco zich zeer bewust is dat het watermantijdperk ook de zuivering van de subtiele dimensies, die zich als een gordel rond de aarde bevindt, met zich mee zal brengen. Deze gordel bevat een verzameling van alle foute gedachten en emoties en is de verblijfplaats van niet-geïncarneerde occultisten die vanuit deze astrale dimensie de mensen beïnvloeden. Wanneer deze gordel zou verdwijnen, is het ook gedaan met het occultisme en alle hierop gebaseerde religies(Anel, maw àlle religies, omdat élke religie gebruik maakt van occulte egregoren). Als tegengewicht wil Falco een Watermanreligie opstarten en dàt hoort ondergronds en mét alle goden, van de Babylonische tijd tot nu, van over de hele wereld verzameld. (Anel,de ondergrondse faciliteiten van de Illuminati zitten hiermee in hetzelfde schuitje). Mettertijd,zou deze nieuwe religie zich dan bovengronds gaan verspreiden. (Anel, de geschiedenis herhaalt zich, denk aan de catacomben in de vroeg-christelijke tijd).
   In de buurt van Maastricht werden ooit in de mergelgrotten, van 1860 tot 1968 dezelfde ondergrondse tempels uitgehouwen en met ‘heidense’ godsbeelden versierd, door de studenten van het naburige Jezuïetencollege en -seminarie. Crom beschouwt dit als een ‘vingeroefening’ voor een later en veel grootser project, het huidige Damanhur.
   Zie http://www.jezuïetenberg.nl
   Crom haalt oa. ook het Amerikaanse magazine “What is Enlightning?” aan.

  1. @ anel
   heel allert maarja is dat waar?? of wil iemand het geheel in discredit brengen. Ik ben er niet geweest maar ik zou zo maar kunnen gaan kijken.Vind het wel een mooi idee , en als het werkelijk vernieuwend is en bewustzijnsverruimend….Misschien zijn de scheppers( jezuieten) dan de controle verloren en is het een eigen leven gaan leiden?

  2. Net als je een kind wil.. Zie je ineens over plaatjes van baby-dingen..?? Of een nieuwe auto.. Kom je hem overal tegen..
   M.b.t. die link: jij gaat ervan uit dat we allemaal Frans kennen, eh kunnen..?
   Je andere artikel komt eraan Anel, trouwens, nu we het erover hebben.. Niet téveel Jezuieten-stuff hier op de site, anders krijg je zo’n naam.. 🙄 🙄

  3. @Guido
   Ik had je in mijn mail al verteld dat ik aan een (toen nog) lichte jezuïetensaturatie leed.
   Wees er zeker van dat ik letterlijk gesakkerd heb bij het zien van dit artikel. Want ik kwam bij crom.be steeds de titel tegen en was er al ’s ‘diagonaal’ over gegaan.
   Geloof me, ik ben de jezuïeten zo zat als wat, maar sinds er over gesproken wordt, duiken zij of hun false flag-affaires, opnieuw en opnieuw, op. Echt, het gedoe rond de jezuïeten ontstemt mij meer dan jullie kunnen begrijpen. Gewoon omdat, als je er wat meer over wilt weten, je in hun stinkende zaken terecht komt. Het malheur wil dat ik een zoekende geest heb en ik weet nu al dat ik rusteloos blijf tot ik het hele crom-artikel heb uitgelezen.
   Pfff

  4. @Guido bis
   Wat mij betreft, mag je mijn artikel laten voor wat het is. Het moge volstaan te weten dat Ignatius door een Mars-godheid bezeten was en daaraan zijn almacht en zijn geniale slinksheid ontleende.

  5. @ Anel
   in een corrupte wereld blijf je complot na complot ontdekken . Door je daar op te focussen wordt je er deel van . Let it be , het is hun taak , jij hebt de jouwe .
   Doorzien en loslaten , wees de creatieve geest .

  6. @cozmic
   Dankjewel! Dit is geloof ik wat ik nodig had. Foert, naar de d… ermee.
   Ik wil er geen energie aan geven, nog minder mijn aandacht, dan voed ik de boel niet.
   Verdorie! Dat is het! Iets, of wat het ook moge wezen, is op mijn kracht uit. Elke mens beschikt over een specifieke kracht en iéts is op de mijne uit.
   Terwijl ik dit schrijf, vallen mij de schellen van de ogen, met dank aan cozmic voor zijn voorzet.
   Nu begrijp ik ook waarom mijn hart als razend begon te bonken, toen ik de titel las. Bij mij steeds een alarmsignaal. Eigenlijk helemaal niet voor dit artikel, wel voor een energie die op de mijne uit is, of die mij weg wilt lokken. Weg van mijn pad.
   Eén ding staat vast, ik blijf weg bij crom.be. Niet dat deze site op zich negatief is, maar de aard van hun onderzoekswerk maakt dat je kennis maakt met de krochten van het duister. Ik kan er niet meer tegen.

  7. @ Anel ,
   het ware duister is Te duister voor ons om het te kunnen bevatten . Sprekend voor mezelf ; ik weet dat het er is , ik wil echter niet alles weten want het maakt me ziek . En dan verlies ik mijn kracht , mijn vertrouwen , door op die bagger gefocussed te zijn .
   Als je voelt dat het je overneemt , neem dan afstand en kom er later evt op terug , zodra je het beter kunt relativeren .
   Kort van stof als ik altijd ben meen ik hiermee duidelijk geweest te zijn .

  8. Het ‘erin’ duiken wordt van niemand gevraagd.. Doe je het, dan kom je inderdaad ‘energie tekort’.. Da’s het kenmerk van de ‘min’-pool. Dat wil niet zeggen dat er alleen maar een ‘plus’-pool is.. (Vandaar het initiatief van Wilders? ;-))

   Even serieus. Na het lezen van het artikel van Fred Burks, gingen bij mij de schellen van de ogen.. KIES je weg, maar duw het donker niet weg.. DOOR dat duwen, krijgt het meer kracht, gaat het terugduwen. Laat jezelf BEWUST de weg kiezen die je wilt gaan. Zeg geen ‘NEE’ tegen die ‘andere’ weg, maar kies ‘JA’ voor de weg die je wilt lopen.. Amen..
   http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/over-het-integreren-van-onze-schaduwkant/

  9. In discrediet brengen marcel; ja, natuurlijk òòk. Niet te voorkomen. Dit is nu eenmaal de tijd dat alles uitkomt. Maar vooral wààrschuwen, dat dit een zijpad van zogenaamde spiritualiteit is, die leidt naar iets wat gevoed wordt door de god van het geld! Mammon of zo, was het niet? Damanhur kent ook een piramidesysteem. Een briljànt idee was het in de jaren negentig, om een professioneel in elkaar gezette video uit te brengen, en die door alle spirituele sites te laten kopieren. En de verhalen worden steeds mooier. Bijvoorbeeld dat ze een manier hebben ontdekt om planten geluid te laten maken als je er dichtbij komt. Nabijheid sensors en wat electronica, meer niet. Als je een èrg goed idee hebt, mag je onderaan in de organisatie aansluiten. Maar, eerst een geheimhoudings overeenkomst tekenen. Màfia. En wie een beetje spirituele dollartekens in de ogen heeft trapt erin. Briljànte organisatie! Helaas zijn er mensen die er door heen kijken.

  10. @ Reikitalia

   Precies wat ik bedoel, Reiki, eerst betalen voor elk level om daarna je zelf uit te mogen roepen als meesterlijk, toch ook niet zo’n mafia achtig systeem?! Wat betreft mensen die zo’n papiertje helemaal niet eens nodig hebben en al kunnen doen zonder vooropleiding?! Aan alles wat er eerst geld aan moet worden verdient is idd Mafia, het is eerder een opleiding tot CopyCat 1ste klas zonder dat je werkelijk bezield bezig kan zijn met vernieuwing of creaties. De wereld zit vol met zulke mensen die graag anderen in diskriet willen brengen en dat maakt ook niet uit tot welk geloof je dan ook tot behoort.

  11. dit sluit helemaal aan wat ik het afgelopen weekend heb ervaren, bewuster dan ooit, de mega horeca zaak staat weer open voor het intense duister, dat is ook een soort kwaliteit, het tijdstip is duidelijk, vanaf 4 uur s’nachts en ineens verschijnen er ook bezoekers uit het niets, als vleermuizen afkomstig uit een andere dimensie, daar zitten verschrikkelijke aantrekkelijke knappe tussen, Oh My God, gewone feest beestjes komen via de kassa ingang, als het een echt feest is dan is het duister ook uitgenodigd, letterlijk, ze worden verwelkomd via teksten in bepaalde muziek en ‘hun’ komst werd aangekondigd op verschillende manieren voor de oplettende waarnemers,

   de zaak liep niet meer de afgelopen paar jaar omdat de zwaar kaliber duisteren om bepaalde redenen het niet meer de moeite waard vonden om te komen, duw ze niet weg maar wees wel Enorm Alert, de nacht daarna heb ik nog wel wat astrale resten moeten afwerken, sjonguh was een enorm gevecht, kan alleen als je in goede lichamelijke conditie bent, verhoogde hartslag, zweten, gevechten in de tussenwereld, op afstand houden maar niet ontkennen, ze mogen er zijn, hoe donker en gevaarlijk ook..

   Zolang wij braverikjes nog niets begrijpen van de steken die wij continu laten vallen, Anel, Guido, Cozmic, Imke, Monika en nog een aantal, jullie voelen nu heeeeeeeel dichtbij en dat komt door jullie ECHTHEID, en dan gaat het niet om perfect te zijn, vallen en opstaan en dat geeft pas Echte Verbondenheid, in mede menselijkheid.. It is All in the Mix, en dat zou wel eens een te 1 zijdig verhaal kunnen zijn in Damanhur, het gaat er om dat op zich ‘goeie’ jongens verschrikkelijk fout bezig kunnen zijn, Marcel 5d, daar is Niets mis mee Marcel het enige is dat je het van jezelf mag weten, dat zijn namelijk de aller aller aller FOUTSTE jongens en meisjes die er zijn, diegenen die er zoooooooooo van overtuigd zijn dat ze altijd zooooo goed bezig zijn, daar vallen de gaten, de omissies voor de Onderwereld, dat gaat per seconde, per gedachte, laat ik het zo zeggen Marcel 5d, de perfecte Horeca zaak moet kotsen van een bepaald publiek om zo een opening te creëren voor de andere werelden, jah ook de donkerste werelden waar ik ook niet tegen opgewassen ben, maar als ik dat maar weet.

   Wij zijn uiteindelijk allemaal een Boy Called Sue, jaah ik bij tijd en wijlen in het extreme omdat ik nooit de fases van het leven heb kunnen omarmen, dus ik blijf een mix van uitersten, het zij zooh…

   Weet je wat ik nou net zat te bedenken Tessza en Eye en Dawn en de Maden van de Liefjes van de Ana Argus overkant, normaal gesproken word ik niet blij van Sisters die het alleen maar met elkaar doen, en dan heb ik het niet alleen over lichamelijkheid, maar wat ik bedoel, als jullie elkaar eens Werkelijk zouden omarmen, wat waarschijnlijk door oneindige harde koppigheid onmogelijk isz, wat zou de wereld er dan al anders gaan uitzien, en dan niet weer gezamenlijk 1 of ander groter beton blok gaan vormen, neeeh, dat ik jullie nabijheid zou proeven hier op afstand, en Nu zijn juist jullie zooooo ver weg, dat is niet goed, dat is Jezu Nieten peop op afstand, maar als het in mij vermogen lag om dat op een goede manier te kunnen breken of transformeren, god daar zou ik nou alles voor over hebben, onthou aansluitend mijn verhaaltje over het ijskonijn achter de Kassa van die buitenlandse border line Mega Horeca zaak….

   ‘Devil Went Down to Georgia’
   http://www.youtube.com/watch?v=GrnsiQu2soI

  12. @ hyper
   Je hebt nogal wat aannames en subjectieve observaties erop zitten lijkt het. Snap ook niet helemaal waarom je mij plaatst in die specifieke alinea. Ik voel me er i.i.g. niet door aangesproken.
   Helemaal duidelijk lijkt je verhaal ook niet welke duisteren in welke gedaante ,wanneer komen ze waar en waarom dan? afijn allemaal vragen weg ermee.

  13. @ paul en co; heb ik ook jaren tegenaan gehikt hoor, dat elitaire systeem. Sinds ik het geldsysteem heb afgezworen, en sinds 2004, toen ik op Ibiza kwam te wonen, ben ik gratis gaan inwijden. Zodoende heel wat vrienden in diverse tijdzones verzameld. Druk gehad? nee hoor, alleen de mensen die eraan toe zijn vinden je…. Als jij ook een natuurtalent bent, ga dan naar funfactory.spruz.com en je zult ‘verwante geesten’ vinden. Beetje cryptisch maar praten we daar verder.
   @ Guido; ik heb me geen moment aangesproken gevoeld hoor, maar mn nederlands wordt nu eenmaal wat slechter.
   @ nico; uw geloof heeft u behouden, zeiden ze vroeger.Het is jouw geloofssysteem dat zorgt dat het voor jou goed werkt. Naar mijn bescheiden mening dan, hè.

 3. Om terug voort te gaan op mijn reactie onder punt 2.4
  Ik denk dat het feit dat er meer over de Jezuïeten wordt geschreven, een voorbode is van hun naderende ontmaskering en opheffing. Er wordt op allerlei manieren de aandacht gevestigd op zaken waar zij rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken hebben. Ook Messing heeft het in deel 3 uitgebreid over de rol van de Jezuïeten. Het rookgordijn drijft uiteen en hun tijd is om. Bij het opschonen van de aarde en haar atmosfeer, hoort ook het opruimen van de subtiele astrale laag van waaruit de mens gevampiriseerd en negatief beïnvloed wordt. Die laag is hun accu en hun sturingssyteem en die is gedoemd om te verdwijnen.
  Ik zou zeggen : exit Jezuïeten- en Illuminati-aandacht.
  We staan in werkelijkheid al een dimensie verder, de hogere vierde dimensie waar zij niet tuishoren.

  1. Dit is een artikel uit ‘Der Spiegel’ toen die tijdschrift nog iets beter ervoor stond….net als greenpeace en de rest…
   Die hele streek is met satan bezig….Piemonte é il diabolo…
   Het artikel begint met een beschrijving hoe een vrouw zich laat ‘behandelen’…
   Is wel in het Duits, maar mij ging het meer om te laten zien dat het niet zo gek is de link naar ‘jezuïeten’ te leggen…

   http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-13522384.html

  2. De waarde van deze uitwisseling van kennis en ervaringen, ligt voor mij in de oproepbaarheid bij Google. We staan vaak al hoog in de ranking, maar als mensen volledig blanco naar Damanhur zouden willen en googlen, is de kans groot dat ze ook even hier terecht komen..! En dus ook deze uitwisselingen lezen..! Dank Monica, Anel en niet te vergeten ‘reikitalia’.. 🙄

 4. Als je zo die videopresentatie bekijkt ziet het er allemaal heel mooi uit , zelfs inspirerend , beetje hippie spiri-achtig . Nix mis mee . Pas bij de latere videotakes begint het te kriebelen . Bij die uittredingsmachines begin ik te grinniken , de ‘genezende ‘ vingerverfwerkjes maken me echt aan het lachen en zodra de kamerplanten een muziekconcert weggeven kan je mij opvegen .

 5. Ga er eens wat langer heen en laat je echt informeren.
  Voel, ja dat is soms moeilijk, en ervaar de energie en de liefde.
  Iedereen is er vrij om te doen wat hij of zij zelf wil.
  De positieviteit die je er mag ervaren is overweldigend.
  Ik werk zelf met een healings instrument uit Damanhur en mag daar prachtige resultaten mee bereiken.

 6. Als je van pretparken houdt en je wil ervoor betalen en daar veel plezier voor terugkrijgt dan moet je het vooral doen. Ik kan niemands plezier ontnemen. Maar het moet niet iets sekteachtig worden zoals je ziel aan de duivel verkopen a la Goethe’s Faust. En iemand zei in deze blog een pyramide structuur dan riekt het toch weer naar macht. En juist die macht waarvan we vanaf willen.

  En die naam Damanhur klinkt gewoon niet lekker in in de oren. Het klinkt als demon en hoer. Sorry als mensen zich hierdoor beledigd voelen.

 7. Jaren geleden (1997?) was Damanhur vertegenwoordigd op het Eigentijds Festival in Vierhouten. Ze gaven (in het Italiaans en hun beste Engels) voorlichting, beantwoorden allerlei vragen en vertelden over hun plek in Italië. In Vierhouten gaven ze cursussen/workshops die met energie te maken hadden. Ik kan me nog iets herinneren over het visualiseren van bepaalde kleuren drinken/eten. Was geweldig! Omdat ik me ingeschreven had voor een lunchpakket, maar deze er niet meer waren, had ik alleen appels voor het ontbijt, maar door deze manier van “kleuren eten”, had ik geen honger en voelde me zeer energiek!
  Had later nog een gesprek met de ‘baas’ van het spul; ben zijn naam vergeten, maar een bijzondere man, duidelijk voelbaar. We hadden het o.a. over tijdreizen en hij vertelde dat deze (bepaalde) 10 dagen bijzonder geschikt daarvoor waren. Omdat ik destijds al een 13-Manenkalender gebruikte, zag ik dat het de 10-op-een-rij GAP (galactische activeringsportaal) dagen waren en vroeg me af wat hij nog meer wist van de ‘natuurlijke tijd’ of de Wet van Tijd. Maar daarvoor was mijn Italiaans en zijn Engels te miniem.
  Er was ook een grote (soort verbouwde stads-)bus, waar ik een paar keer op bezoek ben geweest bij Louise, die veel met Nederlanders naar Damanhur op excursie ging om ze ermee te laten kennismaken.
  Wat me duidelijk werd: prima en liefdevolle mensen (ze straalden aantrekkelijke en bijzondere energie uit), werken hard, voortdurend bezig met allerlei manieren om het bewustzijn te verhogen, delen in van alles, maken prachtige muziek samen, schitterende kunst, doen boeiende projecten en destijds veel bezig om de wereld om hen heen te vertellen en laten zien wat ze deden en wat hun visie was op een fijne gemeenschappelijke wereld. Wellicht is dat door het nare ego-gedrag van afgunstige mensen en/of onbegrip minder geworden, want ik hoorde er steeds minder van. Tot nu 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.