Advertentie

De wereld helen vanuit je hart..


Alle Oosterse verdedigingstechnieken gaan uit van het beheersen en toepassen van de levenskracht of 'CHI'.
Alle Oosterse verdedigingstechnieken gaan uit van het beheersen en toepassen van de levenskracht of ‘CHI’.

Levensenergie is de basis van alles. Iedereen kan het waarnemen, voelen of zien. Dát je dat wellicht niet kunt, of belangrijker: DENKT dat je het niet kunt, is wat anders dan dat je wel degelijk de talenten hebt om hiermee te leren omgaan. Deze levensenergie, of prana, of ‘Chi’, zoals deze energie in China wordt genoemd, is overal in, door, achter, voor… Overal waar je materie ziet met je ogen, is de energie die bijeen houdt en creëert. De scheppende kracht is de basis van ons bestaan. Deze kracht stelt de Aarde en dus al het leven erop, in staat te groeien. En groei is een universeel principe, dus zit deze scheppende kracht ook overal verborgen in het Universum.

En -zoals gezegd- je kunt er ook mee leren werken. Met deze levenskracht. Ermee leren helen en creëren. En precies dát is de dagelijkse praktijk voor bioloog en ‘ECO-therapeut’ Hans Andeweg. Want al meer dan 20 jaar behandelt hij natuurgebieden en zelfs bedrijven op een energetische wijze. Er is in zijn ogen geen ramp té groot, om deze, vanuit ons hart, niet te kunnen helen. Een kennismaking met Hans Andeweg en zijn bijzondere werk.

* * *

x

‘Heel de wereld vanuit je hart’

x
2013 © WantToKnow.nl/.be – Hans Andeweg
x

 x

Ir. Hans Andeweg
Ir. Hans Andeweg

Onbekend is niet alleen onbemind, maar ook ongezien. Turend door de lens van ons zelfgecreëerde ‘ik’ zien we alleen het herkenbare. Toont die lens je zwart-witbeelden, dan neem je nooit kleur, hooguit wat grijstinten waar. Echter, Hans Andeweg laat zijn cursisten van de opleiding tot  ECO-therapeut zien dat er ook kleur is. Maar dat stuit nog vaak op onbegrip. “Iedereen kan levensenergie en uitstraling waarnemen. Iedereen kan een aura leren zien. Er is niets bijzonders voor nodig, behalve dat je de mallemolen van je verstand op een lager pitje draait en je hart opent. Het plaatje verandert niet. Het wordt alleen rijker. Je gaat eigenlijk van zwart-wit naar kleur, van stereo naar Dolby-surround.”

Sommige cursisten durven het thuis niet te vertellen, ze zijn té bang om uitgelachen te worden. Hans Andeweg: “Als we hier met z’n allen energieën voelen, zeg ik wel eens gekscherend: ‘samen gek is ook normaal’, maar eigenlijk vind ik het droevig dat we nog steeds niet inzien hoe belangrijk energie is, en hoe het je leven verrijkt. Ik heb het losgelaten om mensen te overtuigen. Kom het zelf maar ervaren. Daar kwam de ECOtherapie uit voort.”

In de opleiding tot ECO-therapeut die Hans verzorgt, leer je eerst contact met jezelf te maken, een vanzelfsprekendheid.. Daarbij je intuïtie te vergroten en je gevoeligheid ook te beschermen, zodat je op een zuivere manier uitstraling en levensenergie  kunt waarnemen, interpreteren en verbeteren. Je heelt zo goed als je zelf heel bent.. Dát is de wetenschap die Hans uit jarenlange ervaring heeft opgedaan. Eerst kijk je naar jezelf, dan zet je je eigen ‘huis-en-tuin’ goed in hun energie. En pas dán, pas daarna ga je je bekommeren om de uitstraling van natuurgebieden en bedrijven. En dat is iets dat hij -zoals gezegd- al meer dan 20 jaar doet, zowel in binnen- als buitenland.

Vitaliseren via een plattegrond
Voordat hij in 2000 met zijn collega Rijk Bols het ‘Centrum voor ECO-therapie’ startte, werkte Hans al zo’n 10 jaar met energie. Dat deed hij bij het Duitse ‘Institut für Resonanztherapie’ (IRT). Daar vitaliseerde hij met gravin Marion Hoensbroech en Irene Lutz, een begaafd natuurgenezeres (die ook jarenlang Prins Claus behandelde), op afstand noodlijdende natuurgebieden en bedrijven in heel Europa. Hun bekendste genezing is die, die geschiedde op verzoek van de toenmalig Russisch president Michael Gorbatsjo.
Zij kregen het voor elkaar om het 40.000 hectare grote Nizhne Svirsky-reservaat bij Sint-Petersburg volledig te ‘helen’.. Als je het vreemd vindt, is dat niet gek.. Kennelijk ben je dan niet op de hoogte van de potentie van het morfische veld, waarin we allen leven, waardoor de fysieke afstand van de helers naar dat wat geheeld wordt, kan worden overbrugd.
x

Nizhne Svirsky-reservaat

Via de plattegrond van het bos, die als een antenne met het morfische veld resoneert, kan helende informatie worden doorgegeven. In de resonantietherapie gebeurde dat met radionische apparatuur, een techniek die begin 1900 in de Verenigde Staten werd ontwikkeld. Maar het gebruik daarvan is volgens Hans ingewikkeld en kostbaar.

Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met 'Het Veld' aantoont..
Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van de Engelsman Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met ‘Het Veld’ aantoont.. Hij is de man die het morfische veld zijn naam en inhoud gaf.

“Je draait net zo lang aan knoppen tot er iets resoneert. Dan blijven je vingers ‘sticken’ of plakken op een rubberen plaat. Het is net een ‘black box’. Je kunt ook eenvoudig pendelen met een plattegrond. We hebben daarom de radionica en resonantietherapie losgelaten en een werkwijze ontwikkeld, die simpeler en goedkoper is, die werkt en die we iedereen kunnen leren. Tevens kunnen we in de ECOtherapie elkaar controleren en feedback geven. Dat noemt de wetenschap ‘inter-subjectief’. We zijn zodoende niet zweverig, maar helemaal down-to-earth.”

Energetische huisapotheek
In de ECOtherapie wordt tijdens het balanceren van de energie van bedrijven en natuurgebieden ondermeer gewerkt met Bachbloesems, kleuren, muziek en mandala’s. Deze zogenaamde ‘informatoren’ zijn een vast onderdeel van de energetische huisapotheek waar elke ECOtherapeut over beschikt. Deze worden ingezet bij een nieuw ‘probleem’ waarvan de oplossing nog niet in het morfisch veld te vinden is.

Hans Andeweg vertelt over het werk, zijn werk:
Denk bijvoorbeeld aan de enorme toename van elektrosmog door alle zenders voor mobieltjes, internet enz, dat dwingt een bos om zich in snel tempo aan te passen. Het veld van dat bos kan de helende informatie opnemen, als je de plattegrond en een mandala in een speciale stand op elkaar legt. Dat moet je leren. Daar heb je behalve groene vingers, ook ‘Fingerspitzen-gefühl’ voor nodig. Je moet ook leren luisteren en vragen wat het bos wil en nodig heeft.

De vitaliteitsproblemen die bedrijven en natuurgebieden hebben, zijn veroorzaakt door de supersnelle ontwikkeling in de moderne tijd, maar de gebruikte symbolen zijn oeroud. Neem yantra’s, Hebreeuwse letters en Runentekens. Het blijkt dat in de morfische velden, die met deze eeuwenoude symbolen resoneren, de oplossingen liggen opgeslagen voor onze hedendaagse problemen. Dat is fascinerend! Met elk symbool resoneert een complex veld met informatie. Het symbool is krachtig door zijn eenvoud. Neem de crucifix: dit symbool bestaat slechts uit twee gekruiste lijnen, maar het veld van het kruis resoneert met het totale veld van het Christendom.”

Hans vervolgt: ‘’Soms wil het bos alleen maar dat je bepaalde acupunctuurpunten opent. Daarna kan het zichzelf genezen. Energiepunten en -poorten open je met wachtwoorden en energetische sleutels. We noemen dat ‘transformatoren’. Symbolen waarin heilige geometrie zit, functioneren als sleutels, bijvoorbeeld de Flower of Life of graancirkels. Energetische wachtwoorden zitten verborgen in mantra’s en gebeden. Als ECOtherapeut leer je de werking daarvan kennen en gebruiken.

Als je autoradio ernstig gestoord wordt, wanneer je onder of langs zo'n GSM-mast rijdt, wat voor invloed denk je dat die masten en de EMS (elektro-magnetische straling) voor effect op ons en het Aardeveld hebben?
Als je autoradio ernstig gestoord wordt, wanneer je onder of langs zo’n GSM-mast rijdt, wat voor invloed denk je dat die masten en de EMS (elektro-magnetische straling) voor effect op ons en het Aardeveld hebben?

En tijdens de ECOtherapie wordt het project maandelijks bezocht. We controleren dan of de energie van de balancering overal goed aankomt. Als er delen achterblijven, kun je die apart op afstand, of ter plekke, energie geven.We hebben ook gesprekken met de beheerder over het verloop van de balancering. Tevens leren we hem de grondbeginselen van energetisch beheer waarmee hij zelf de energie op peil kan houden als de ECOtherapie is afgelopen. De beheerder leert ook affirmeren om zijn doelen te bekrachtigen. De energetische huisapotheek beschrijf ik in mijn boek ‘In resonantie met de natuur’. De grondbeginselen voor energetisch beheer heb ik in mijn ‘Scheppend leven’ beschreven, dat inmiddels ook in de VS is gepubliceerd.’’

Energetische kakafonie
Een probleem, waar Hans steeds vaker mee geconfronteerd wordt, is dat we onze verbinding met de aarde en met onze bestemming aan het verliezen zijn. “De gronding van mensen, dieren en bomen, maar ook van huizen en gebouwen is de laatste tien jaar verontrustend minder geworden. Dit komt door alle straling! Bovenop de natuurlijke straling als wateraders en breukzones in de aarde, komt nog eens de technische straling. Er is geen land ter wereld waar zoveel elektrosmog is als in Nederland.

En de telecombedrijven zijn alweer bezig met het implementeren van het G4-netwerk. Die elektrosmog fokt de natuurlijke straling verder op tot een enorme energetische kakafonie. Dat is te balanceren, maar het is lastig. In een gebalanceerd huis kun je de meeste straling buiten de deur houden. Daarvoor gebruik je elementen uit je energetische huisapotheek. Zo helpen niet alleen symbolen om te gronden, maar ook een stuk versteend hout.”

Natuurwezens
Tijdens het balanceren werkt Hans, naast zijn gewone medewerkers ook met ‘wezenlijke’ medewerkers. Daarmee doelt hij op bewustzijnsvormen uit de Geestelijke Wereld. “In de ECOtherapie raak je vertrouwd met deze energieën. In door ons gebalanceerde natuurgebieden als de Oostvaardersplassen of de Kroondomeinen kun je gemakkelijk natuurwezens waarnemen. Als je vanuit je hart ‘hallo’ zegt tegen deze wezens, dan komt er meteen een hele mooie, krachtige en liefdevolle reactie. Er zijn er zoveel die graag gezien wil worden en met je willen samenwerken. Behalve wanneer je verkeerde bedoelingen met de Aarde hebt, dan zie je ze niet. Onze cursisten leren daarom om hun projecten bewust, bezield en beheerst te balanceren en altijd respectvol te zijn.”

1_Mother_nature_4Hoe neem je een natuurwezen waar?
‘’Iedereen kan energie waarnemen, maar de manifestatievorm is cultureel bepaald. Zo kun je in de energie bij de boomwortels een dwerg zien. En in energie bij de bladerkroon een elf. De één ziet letterlijk een puntmutsje waar de ander alleen een aanwezigheid voelt. De vorm kan een hulp zijn voor onze communicatie met de natuurwezens, maar hij beperkt letterlijk en figuurlijk hun bewegingsvrijheid. We laten de natuurwezens daarom liever vrij en nemen ze waar als een energievortex. Dat is een donutvormige energiewerveling met daarboven een bewustzijnsbol die alles aanstuurt. Het is wat abstracter, maar ons contact is er niet minder om. Eerder sterker!’’

Het is voor Hans steeds weer spannend om een bos in te lopen en vanuit je hart met een natuurwezen contact te maken. Het is zuiver en hartverwarmend. Maar dat is het niet altijd. “Niet als het iets van je wil en als het blijft plakken. Dan kun je te maken hebben met entiteiten, bijvoorbeeld gestorven zielen die niet zijn overgegaan. Ik heb op diverse slagvelden gewerkt en daar hangt nog veel rond van eeuwen geleden. Die energie proberen we naar het licht te brengen. Veel van deze wezens zijn geboren uit pijn en leed. En ook tegen hen zeggen we vanuit ons hart ‘hallo’. Je leert op den duur met ze werken. Zijn ze eenmaal in het licht, dan kunnen ze zelfs je bondgenoot worden.”

Ego versus eco
Heeft Hans een ideaalplaatje van hoe een gebalanceerde wereld er uitziet? Ja, en nee. Hij blijft wel realistisch. Een wereld in balans heeft mooie en minder mooie kanten. Het is en blijft mensenwerk op deze Aarde. Niemand is perfect. We leren allemaal. Het belangrijkste is dat we leren ons af te stemmen op ons eigen pad of bestemming.

OctahedronHans Andeweg: “Gebalanceerde energie creëert een ruimte waarin alles zichzelf is. Het is gegrond, gezond, gelukkig, hartelijk en heel. Er komt meer voldoening en blijdschap. In gebalanceerde systemen komen mensen bij zichzelf. Dat is fantastisch om te zien. Veel mensen volgen nog hun egopad in plaats van hun ecopad. Eco in de zin van je natuurlijke staat, je eigen hogere doel. De Aarde en de natuur weten heel goed waar zij heen willen, dat geeft mij het vertrouwen dat wij uiteindelijk ook onze bestemming bereiken. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt, met het milieu, het klimaat, met hongersnood en ziektes. We hebben geleerd hoe je met kennis de wereld oneerlijk kunt (ver)delen, maar we kunnen ook leren om op grote schaal te helen. Dat is de boodschap van de ECOtherapie.’’

TetrahedronEén van de grootste onoplosbare kwesties in de biologie is de vraag hoe een vorm ontstaat. In het Grieks heet dit fenomeen morfogenese (morfe=vorm en genesis=ontstaan). Hoe wordt een zaadje een grote boom? Hoe weet een lichaamscel dat het een oog moet vormen? Is er een bouwtekening? Diverse biologen gaan er al sinds begin vorige eeuw van uit dat er een morfogenetisch veld bestaat waarin bouwtekeningen, draaiboeken en stappenplannen liggen opgeslagen. De Engelse bioloog en wetenschapper Rupert Sheldrake ging nog een stapje verder: hij beweert dat niet alleen organismen een dergelijk veld hebben, maar ook eco- en bedrijfssystemen. Deze velden noemde hij morfische velden, of vormvelden.

fibonacci_spiral1Elk soort, systeem en organisatie heeft een morfisch veld en zodoende een collectief geheugen. Dat geheugen bevat reeds bekende informatie, maar het is ook in staat nieuwe informatie op te slaan. Bekend is het verhaal van de ‘honderdste aap’. Een makaak op een Japans eilandje besloot als enige de zoete aardappelen die de apen van onderzoekers kregen toegeworpen af te wassen in een nabijgelegen stroompje. De andere makaken aten de wortels niet omdat ze vies waren. Al snel leerden de andere apen ook het trucje. Dat kun je imitatiegedrag noemen, maar nadat pakweg de honderdste aap zich deze truc had eigengemaakt, begon de hele apenstam op het eiland plots hetzelfde gedrag te vertonen. En kort daarop ook de apen op andere eilanden, en zelfs op het vasteland. Dit mysterieuze fenomeen kan worden verklaard met behulp van morfische velden.

Het is de natuur om ons heen die ons laat zien hoe veerkrachtig het Leven is..!
Het is de natuur om ons heen die ons laat zien hoe veerkrachtig het Leven is..!

Resoneren met bomen
“Je hoeft niet als een medicijnman in trance te raken om met bomen te communiceren. In de huidige tijd is dat niet meer nodig”, vertelt Hans. “Dat kan ook in ontspannen toestand vanuit je heldere bewustzijn.

Hoe je het ervaart hangt van je geaardheid af. Iedereen heeft op zijn eigen manier contact via beelden, geluiden of gevoelens. Het wordt helderder wanneer je gerichte vragen stelt die met ‘ja’ of ‘nee’ beantwoord kunnen worden. Je kunt ook pendelen. Een boom die niet goed in zijn energie zit slaapt een beetje. Dan zeg ik er ‘hallo’ tegen en maak er vanuit mijn hart contact mee. Dan kun je voelen hoe het met de boom is: is hij wakker, komt er iets terug, geeft hij energie of is hij ziek?

Alles is energie en heeft een bepaalde frequentie, en dus ook een grondtoon. Bij een boom hoor je een hele lage. Aan de grondtoon kun je voelen of een boom gegrond is. Is hij letterijk en figuurlijk ontstemd, dan neurie of zing je een paar octaven hoger met zijn grondtoon mee om hem te helpen gronden. Je komt dan met die imposante boom in resonantie. Na een tijdje ga je ook mee in zijn ritme. Het klinkt van binnen als een gigantische didgeridoo. Dat is overweldigend!

Zit een boom goed in zijn energie, dan zie je intuitief, onder zijn stam, tussen de wortels een energetisch, gouden bol verschijnen. Dat is een chakra die weer open gaat. Op dat moment heeft de boom als het ware een hart van goud. Er gaat een prachtig licht vanuit. We hopen, dat we met ons werk, de natuur en onze cultuur mogen helpen om hun innerlijke licht over de wereld te laten stralen.”

 

Zie HIER voor het artikel over Boviswaarden. Meer informatie over de opleiding ECOtherapie: www.ecotherapie.org

Wil je het boek van Hans Andeweg aanschaffen, klik dan voor een link naar Bol.com op deze cover:

scheppend leven boek andeweg

19 gedachten over “De wereld helen vanuit je hart..

 1. Wat een mooi artikel. Voor velen zal het toch echt wel zweverig overkomen, maar vanwege de combinatie met gegronde methoden om het zo effectief mogelijk te maken, voor mij weer wat toegankelijker.

  Is het niet ook zo dat natuurgebieden mensen kunnen helen? Kennelijk helen we wederzijds.

  Ik denk dat ik het later nog eens ga lezen, een deel resoneert en een deel kan ik (nog) niet helemaal bij.

  Bedankt voor de inspiratie.

  1. Cool. Een recente video:
   Rupert Sheldrake was a Keynote Speaker at the 2013 International Gathering of Eden Energy Medicine (IGEEM). IGEEM, sponsored by Donna Eden, is a gathering of leading-edge thinkers exploring the powerful effects of energy on our bodies, our consciousness, and our world.

   Die ga ik kijken.

  2. Als je David Ikke’s theorie met die van Rupert Sheldrake en de Grootmoeders kruist krijg je Holografische Morfisch Resonerende Ascentie..
   en daarna kan ik nog gewoon poepen?

  3. Rupert Sheldrake heeft briljante punten en heeft soms, wat mij betreft onwetenschappelijke onderzoeksmethoden en conclusies. Daar kun je uren over praten.

   Ik zou dat niet doen die combi.

  4. De wetenschap staat wel voor Sheldrake open maar hij is niet genuanceerd genoeg, alles is interactie maar de manier van overdracht en eventueel opslag is geregeld vér voor er sprake is van biochemie en celbiologie natuurlijk 😎 en als je zegt dat geheugen inherent is in de natuur kom dan maar met die bron van inzicht!

   morphic resonance by Jimi http://www.youtube.com/watch?v=stnAWGuGYiM

  5. Rupert Sheldrake weet overtuigend te vertellen, maar anderzijds is bijvoorbeeld dit bericht toch wel weer een tegenargument(je), of niet?

   ”MIT researchers have shown, for the first time ever, that memories are stored in specific brain cells. …

   The main significance here is that we finally have proof that memories (engrams, in neuropsychology speak) are physical rather than conceptual. ”
   bron: http://www.extremetech.com/extreme/123485-mit-discovers-the-location-of-memories-individual-neurons

   Hmm ik weet het niet

 2. Een belangrijk artikel Guido, dat ik met genoegen heb gelezen.
  Ik ervaar dat steeds meer mensen wakker worden. Dat is hoopvol.
  Met kennis van “energetica/fasica” kun je heel mooie “dingen” bereiken. Het is ook mijn beleving. Verdiep je in deze technieken.
  http://www.nulpuntenergie.net is een platvorm waar wij ook over deze zaken van gedachten wisselen.
  De opleiding bij Hans Andeweg kan iedereen van harte aanbevelen.
  Zijn eerste boek – In resonantie met de natuur – heeft mij inzicht gegeven hoe met deze materie om te gaan.

  1. Beste Frank,
   Wat is op dit moment volgens jou de meest overtuigende machine ontwerp die, naar verluid, electrische energie genereert uit het vacuum/uit de lucht?

   Als ik goed heb geluisterd naar Michael Tellinger, is het er nog niet?

   Eventueel op gezondheidsgebied nog tips? Ik leer graag, ik hoop dat je een linkje of meerdere hebt, zodat ik wat te bestuderen heb.

 3. Prachtig stuk! Ik heb eigenlijk de vraag aan Hans Anderweg of het ook mogelijk is om op deze manier met het hart het Fukushima probleem op te lossen. En of hij en zijn cursisten zich daar actief mee bezig zouden willen houden. Ik denk dat Fukushima momenteel een van de grootste uitdagingen voor al het leven op aarde vormt.

  1. Onze haan kan de hele straat om 6 uur uit hun nest krijgen over communicatieve vaardigheden gesproken en uit hun reactie’s op te maken vermoeden ze precognitie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.