Advertentie

ING-België, QR-pas en ’t dossiersysteem Helena..!


Rosaline Ratering – McDonald

Auteur van dit artikel, Rosaline Ratering McDonald, werkte als journaliste voor o.a. Reed Business Information en is oprichtster van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen (HIER) voor christen leefstijlcoaches (2013), CRKBO geregistreerd vakdocent leefstijl coaching , gediplomeerd voedingsdeskundige, KABIZ geregistreerd ‘Stoppen-met-roken-Coach’ en mede-oprichtster van Stichting Gratis Gezond (HIER). Samen met andere professionals zet zij zich in voor een gezonde en rechtvaardige samenleving.

Het artikel hieronder gaat over een uiterst bedenkelijke fenomeen.. Het koppelen van de QR-pas met het patiëntendossier van burgers van de EU. En ja, wanneer daarbij dan de ING in wil haken, om de QR-vaccinatie-pas te voorzien van bankdata van burgers/rekeninghouders, is het verhaaltje een ‘boze droom’ van eenieder die gevoelig is voor argumenten/ontwikkelingen rondom privacy.

* * *

X

’t Verband tussen

1. het patiëntendossiersysteem ‘Helena’,

2. de QR-pas en

3. ING Bank België

Wat hebben de coronapas, patiënten dossiersysteem Helena (HIER) en ING Bank met elkaar te maken? En wat heeft het wetsvoorstel ‘Wet Gegevensverwerking door Samenwerkingsverbanden’ (WGS) er mee van doen? Het wetsvoorstel ligt bij de Eerste Kamer, maar de Autoriteit Persoonsgegevens is fél tegen. Het lijken -oppervlakkig gezien- op het eerste gezicht onsamenhangende puzzelstukjes. Maar wie door het rookgordijn van de publieke discussie rond 2G en 3G en wel of niet vaccineren kan heen kijken, ziet grote lijnen: een monsterlijk paard van Troje dat onze samenleving wordt binnengesleept.

Dit paard van Troje heeft een nieuw soort persoonsgebonden QR code bij zich. De persoonsgebonden QR code is – in verkeerde handen – voor alle mensen een gevaar. Zowél voor de mensen die zich te goeder trouw wel hebben laten vaccineren, als voor het handjevol rebellerende bewust niet-gevaccineerden. Dit paard van Troje met de persoonsgebonden QR code, maakt iedereen linksom of rechtsom afhankelijk van de beheerders ervan: samenwerkende partijen, overheden én private (!) organisaties.

Een Europese QR-code met koppeling van je banknummer..??
De Europese QR code (wetsvoorstel ligt bij Tweede Kamer sinds 12 juni jl.) bevat vér-gaande persoonsgegevens, niet alleen NAW-gegevens maar ook behaalde diploma’s, medische status en banknummers (!).

Voorstel Tweede Kamer ingebruikneming Europese Digiteit
(ingediend op 12 juni 2021)

‘HELENA’, het patiëntensysteem
De koppeling QR-code met medische gegevens en banknummer is bij ING België (hoofdkantoor: Brussel) al in gebruik,
 onder de naam ‘Helena’.
“Al je medische gegevens op één plaats,” zegt ING. “Helena is je gratis, veilig digitaal platform dat al je medische gegevens en documenten samenbrengt. Meld je makkelijk aan op het platform van Helena, ook toegankelijk buiten ING en vind wat je zoekt. Elk lid van jouw gezin kan er op inloggen vanaf 14 jaar. Coronapaspoort, testresultaten en vaccinaties binnen handbereik,” (…) En: “Je vindt er ook alle gegevens over het vaccin dat je hebt gekregen.” Meer info over Helena van ING? (HIER).

(*) Historisch detail. ‘Helena’ is niet alleen een elektronisch patiënten dossier systeem (HIER). Het is ook een figuur uit de Griekse mythologie. Helena is daar een beeldschone dochter van de oppergod Zeus en Leda. Helena was de mooiste vrouw van Griekenland. Zeus zou Leda verleid hebben in de gedaante van een zwaan en uit de eieren die Leda legde werden Helena en Pollux geboren. Zeus zou dit gedaan hebben, omdat hij de wereld overbevolkt vond en daar door middel van Helena iets aan wilde doen. Helena was de aanleiding voor de Trojaanse oorlog, de grootste oorlog in de Griekse oudheid ooit.

‘FOLLOW THE MONEY’ in Brussel
Weer terug naar de werkelijkheid van nu. In Brussel wordt -achter de schermen- gewerkt aan een stille machtsovername. Er is een gigantische Europese subsidiepot en die gaat gepaard met machtsoverdracht van de lidstaten naar de EU. De Europese Unie heeft een fonds van € 723,8 miljard opgetuigd om de Europese economie weer vlot te trekken na de coronacrisis. Dit coronaherstelfonds gaat direct gepaard met die stille machtsoverdracht. Dat kan voor ‘Griekse toestanden’ zorgen wanneer nationale parlementen pijnlijke hervormingen moeten slikken om het begeerde EU-geld te krijgen.

(Zie hier hele artikel ‘Gigantische Europese subsidiepot gaat gepaard met stille machtsoverdracht’ (HIER) )
(Bron: Follow The Money 3 nov. 2021)

Brussel is op dit moment

BEZIG MET VERNIETIGING BEWIJSMATERIAAL

Eveneens ondertussen vernietigt Brussel op grote schaal interne correspondentie, waardoor het onmogelijk wordt om te achterhalen hóe de politieke besluitvorming daar precies tot stand komt. Wat mogen we niet weten? Wat moet geheim blijven en vooral: waarom?  (Bron: NRC Handelsblad, 12 nov, 2021)

Onafhankelijk TweedeKamerlid dr. Pieter Omtzigt

Motie Omtzigt VERWORPEN…??
En wat doet de Nederlandse politiek? Door het rookgordijn heen (van de discussie wel/niet vaccineren) zijn ook hier de nodige tekenen aan de wand te zien. Zoals? Zo werd bijvoorbeeld, op 4 november jl., een motie van kamerlid Pieter Omtzigt, waarin werd gevraagd, om alle nieuwe coronamaatregelen te mogen toetsen aan de Nederlandse grondwet verworpen (HIER pdf). Dat betekent dat het onderwerp voorlopig niet op de politieke agenda komt. Ook werd, op diezelfde dag, een andere motie, ingediend door kamerlid Nicki Pouw, waarin de effectiviteit van vaccinaties te kunnen laten rapporteren, ook verworpen (HIER).

En: het demissionair kabinet kan – als het de coronacrisis betreft – via spoedprocedures snel (lees: naar eigen believen) nieuwe maatregelen laten realiseren. De Tweede Kamer heeft daarvoor toestemming gegeven. Laten we niet vergeten dat dit kabinet ontslagen is vanwege wanbeleid inzake de toeslagen affaire. En dan is er dit bizarre fenomeen, waarbij je ziet dat in het bedrijfsleven iemand die ontslagen is direct naar huis wordt gestuurd of op non-actief gezet.

Maar in ons land regeert het kabinet vrolijk door, sterker nog: zij neemt vér-gaande maatregelen zoals het uitsluiten van niet-gevaccineerden. Een ander ’teken aan de wand’. En kijk in dat verband ook naar de uiterst ongepaste en bijna bedrieglijke opmerking op de foto hiernaast, die Mark Rutte maakte, nog geen 2 weken ná zijn aftreden als premier van Nederland..

Autoriteit Persoonsgegevens SLAAT ALARM..!!
Met deze ‘puzzelstukjes’ op de achtergrond is het op zijn zachtst gezegd verontrustend dat er een nieuwe wet in de maak is, de Wet Gegevensverwerking door Samenwerkingsverbanden (WGS). Die moet het mogelijk maken dat overheidsinstanties én private partijen (!) zeer ruime bevoegdheden krijgen om persoonsgegevens van burgers en bevolkingsgroepen te gebruiken met elkaar te delen. Voor de duidelijkheid: met ‘verbanden’ worden niet alleen overheidsinstanties bedoeld maar óók private organisaties.

‘Het wetsvoorstel WGS dat momenteel bij de Eerste Kamer ligt, zet de deur wagenwijd open voor een onbegrensde surveillance door een onbegrensde hoeveelheid partijen, publiek en privaat. Het wetsvoorstel betrekt daarbij het parlement niet zoals dat hoort.

Dit wetsvoorstel zet de deur wagenwijd open voor een onbegrensde surveillance door een onbegrensde hoeveelheid partijen, publiek en privaat. En betrekt daarbij het parlement niet zoals dat hoort. Wij adviseren de Eerste Kamer daarom dringend om dit wetsvoorstel niet aan te nemen,’

Een woordvoerder van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Dit kan grote gevolgen hebben voor mensen die ‘op het/een verkeerd(e) lijstje’ terechtkomen. Nogmaals: het wetsvoorstel is de Tweede Kamer gepasseerd en ligt nu ter beoordeling in de Eerste Kamer. Het is de Autoriteit Persoonsgegevens (Dutch DPA) (HIER pdf) die de Eerste Kamer der Staten-Generaal dringend oproept, dit wetsvoorstel in de huidige vorm NIET aan te nemen Het doel van de samenwerkingsverbanden om persoonsgegevens op grote schaal te delen, op te slaan en te analyseren is niet duidelijk genoeg omschreven in het wetsvoorstel.

Volgens de regering gaat het bij elk samenwerkingsverband om ‘zwaarwegende algemene belangen’. Maar er staat niet duidelijk bij welke dan precies, aldus de AP. Lees hier het oorspronkelijke artikel: Autoriteit Persoonsgegevens slaat alarm (HIER)

CONCLUSIE
Als onze vrijheid en die van onze kinderen ons lief is, moeten we de gevaccineerde en ongevaccineerde handen ineens slaan en nee zeggen tegen de persoonsgebonden QR code. ‘Verdeel en heers’ is ten tijde van oorlogvoering een beproefde strategie. Als onze vrijheid en die van onze kinderen ons lief is, moeten we onze gevaccineerde en ongevaccineerde handen ineen slaan! ‘NEE’ zeggen tegen de persoonsgebonden QR-code. Niet heel hard ‘nee’ roepen tegen het handjevol niet gevaccineerden dat nog over is, maar keihard ‘NEE’ zeggen tegen de QR code en alles wat daarachter zit. Dit is een gezamenlijk belang!

 * * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.