Advertentie

Bill Gates: US$ 319 mln. voor pro-vaccin-medianieuws..!!


X
X
Bill Gates:

US$ 319 mln. voor pro-vaccin-medianieuws..!!

2021 © WantToKnow.nl/be

x
Miljardair Bill Gates heeft 319 miljoen dollar gepompt in geselecteerde mediakanalen over de hele wereld als onderdeel van een poging om het publieke verhaal vorm te geven, zo heeft een onderzoeksrapport onthuld. Dit verhaal plan werd onthuld in documenten verkregen door Alan Macleod van MintPress News. Volgens Macleod werd de informatie onthuld tijdens een onderzoek van meer dan 30.000 individuele subsidies van de Bill and Melinda Gates Foundation’s website database. Onder de begunstigden op de lijst bevinden zich CNN, NBC, NPR, PBS, the Atlantic, New York Public Radio, en vele anderen.

Macleod schreef het volgende in zijn rapport over de kwestie:

“Het geld van de Gates Foundation dat naar mediaprogramma’s gaat, is opgesplitst in een aantal secties, gepresenteerd in aflopende numerieke volgorde, en bevat een link naar de betreffende subsidie op de website van de organisatie.” 

De hoogste subsidie die rechtstreeks aan een mediakanaal werd toegekend, bedroeg US$ 24,6 miljoen en ging naar NPR. Op de tweede plaats kwam een bedrag van US$ 12,9 miljoen voor ‘The Guardian’ in het Verenigd Koninkrijk, gevolgd door US$ 10,8 miljoen voor Cascade Public Media in Seattle, Washington, dat eigenaar is van de lokale zender KCTS-TV. Andere rechtstreekse prijzen gingen naar The Conversation, Der Spiegel in Duitsland, Education Week, NBCUniversal Media, Le Monde in Frankrijk, de BBC, CNN, Education Post, Financial Times, Texas Tribune, Al-Jazeera, en meer. Macleod hierover:

“Het geld gaat over het algemeen naar zaken die de Gates na aan het hart liggen; zo ging de CNN-subsidie van 3,6 miljoen dollar naar ‘het rapporteren over gendergelijkheid met een focus op de minst ontwikkelde landen, het produceren van journalistiek over de alledaagse ongelijkheden die vrouwen en meisjes over de hele wereld doorstaan’.”

De Texas Tribune, zo meldde Macleod, ontving miljoenen dollars om ‘het publieke bewustzijn en de betrokkenheid bij onderwijshervormingen in Texas te vergroten.’ Hierover maakte Macleod de volgende kwinkslag: “Gezien het feit dat [Gates] een van de meest fervente voorstanders is van … charter scholen, zou een cynicus dit kunnen interpreteren als het verspreiden van pro-corporate charter school propaganda in de media, vermomd als objectieve verslaggeving,” Je kunt de volledige lijst van ‘donaties’ HIER bekijken. Macleod merkte op dat de lijst geen rekening houdt met sub-subsidies, dat zijn gelden die door ontvangers worden gegeven aan media over de hele wereld. Hierover zegt hij:

“Hoewel de Gates Foundation openheid van zaken geeft over zichzelf, is er eigenlijk maar heel weinig openbare informatie over wat er met het geld van elke subsidie gebeurt, behalve een korte beschrijving van één of twee zinnen die door de stichting zelf op de website wordt geschreven; alleen donaties aan persorganisaties zelf of projecten die op basis van de informatie op de website van de Gates Foundation konden worden geïdentificeerd als mediacampagnes werden meegeteld, hetgeen betekent dat duizenden subsidies met een of ander media-element niet in deze lijst voorkomen.

Macleod wees erop dat het partnerschap van de stichting met media-imperium ViacomCBS hierbij een perfecte illustratie is. ViacomCBS controleert de programmering voor CBS News, Nickelodeon, BET, en meer. Het bedrijf was naar verluidt een begunstigde van de Gates Foundation, in ruil voor “[het invoegen] van informatie en PSA’s in haar programmering. Daarbij zou Gates hebben ingegrepen om verhaallijnen te veranderen in populaire shows zoals ER en Law & Order SVU”.

Macleod legt dit uit: “Maar bij het controleren van de BMGF subsidie database, zijn ‘Viacom’ en ‘CBS’ nergens te vinden, en de waarschijnlijke subsidie in kwestie (met een totaal van meer dan US$ 6 miljoen) beschrijft het project alleen als een ‘publieke betrokkenheid campagne gericht op het verbeteren van het aantal afgestudeerden op middelbare scholen en het aantal afgestudeerden op de middelbare school, specifiek gericht op ouders en studenten,’ wat betekent dat het niet is meegeteld in het officiële totaal.”

Macleod wees erop dat de meeste media-aandacht voor de donaties van de Gates Foundation weliswaar in een altruïstisch licht wordt geplaatst, maar dat er ‘inherente gebreken’ zijn aan deze donaties, waaronder het idee dat dergelijke massale donaties invloedrijke miljardairs in staat stellen ‘de publieke agenda te helpen bepalen’, wat hen op hun beurt carte blanche geeft over wat de samenleving als geheel aan ‘nieuws’ consumeert..

* * *

Over het omkopen.. eh.. beïnvloeden van journalisten,
vind je hier op de site verschillende artikelen.
Klik voor het relaas van klokkenluider dr. Udo Ulfkotte,
over deze praktijken bij de kwaliteitskrant ‘Frankfurter Algemeine’ op de foto:

2 gedachten over “Bill Gates: US$ 319 mln. voor pro-vaccin-medianieuws..!!

  1. Ik zie iets te vaak die rotte rotkop van die Geets. Ik doe mijn best om zo snel mogelijk te lezen zodat ik die duivelsdienaar kan doorskrollen. Ik geloof ook helemaal niet dat hij het was die de komputer besturingssystemen heeft uitgevonden. Dat is een systeem wat door zijn knechten is bedacht waarvan alleen hij met de eer is gaan strijken dankzij en met behulp van poen van papa en andere metselaarvrinden. Alles om juist nu die agenda te kunnen inzetten. Ik heb de neiging te geloven dat dit plan er al 60 jaar ligt (minstens).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.