Advertentie

Pffff.. Geluk bestaat; wetenschappelijk bewezen!


 

Herman Van Rompuy in gesprek met ‘gelukseconoom’ Prof. Lord Richard Layard en Leo Bormans

100 Geluksprofessoren uit meer dan 40 landen delen voor het eerst hun kennis van wat we weten over geluk. Geen dromen maar op onderzoek gebaseerde feiten die wereldwijd bijdragen tot het geluk van mensen en de samenleving. Met verhelderende inzichten uit China, Japan, India, Australia, Afrika, Europa en Amerika. De onderzoekers zijn er bijzonder enthousiast over. De stichter van de positieve psychologie Christopher Peterson noemt het ‘a wonderful project’. 

Op 23 Mei ging Europees voorzitter Herman Van Rompuy in gesprek met gelukseconoom Prof. Lord Richard Layard en Leo Bormans op het gelukscongres ‘The Happiness Budget/ De Geluksbegroting’ in Brussel. Van Rompuy beloofde het thema welbevinden en geluk mee op de internationale agenda te zetten, vlak voor zijn vertrek naar de G8, de volgende dag. Leo Bormans is de schrijver van het boek dat Herman van Rompuy nu als eindejaarsgeschenk aan de wereldleiders heeft gestuurd. Of ze niet vergeten dat het allemaal om ‘geluk’ gaat en dat wetenschappelijk bewezen is dat ‘geluk bestaat’..!

De brief die Herman van Rompuy bij het boek liet verzenden, luidt als volgt:

BRIEF AAN ALLE WERELDLEIDERS

Geachte ,

Ik bezorg u hierbij graag het boek “Geluk. The World Book of Happiness”. Het verzamelt de inzichten van 100 geluksprofessoren uit 50 landen. Daarmee wens ik u niet alleen “Gelukkig Nieuwjaar” maar vraag ik u ook om geluk en het welbevinden van de mensen bovenaan de politieke agenda te zetten. Het initiatief van dit boek gaat uit van een Belg maar het is een internationale bestseller en wordt ondertussen al wereldwijd vertaald.

Positief denken is niet langer voor zwevers, dromers en naïevelingen. De positieve psychologie houdt zich op een wetenschappelijke manier bezig met de kwaliteit van het leven. Het gaat daarbij niet enkel over het geluk en welbevinden van individuen maar zeker ook over dat van groepen, organisaties en landen. Bovendien kunnen we in een globale wereld vooral ook leren van elkaar. Het is tijd om die kennis te ontsluiten voor gewone mensen. Niet op een populistische manier maar op een realistische, laagdrempelige en inspirerende wijze. Beleidsmakers, leiders en politici dragen hiervoor een belangrijke en ethische verantwoordelijkheid.

Van Rompuy krijgt de Engelstalige versie van het boek ‘Happiness’ overhandigd door schrijver Leo Bormans.

Mensen die positief denken zien meer mogelijkheden, presteren beter, hebben meer veerkracht, nemen vaker de juiste en gezonde beslissingen, onderhandelen beter, zijn zich van meer bewust, onderhouden betere relaties, nemen meer verantwoordelijkheid, ervaren meer vertrouwen enz. Kortom, zij geven meer hoop aan anderen omdat ze er zelf ervaren. Om die positieve energie los te maken heeft een mens zuurstof nodig. Die zuurstof kan de maatschappij bieden. Of niet. Positief onderwijs, positief ouderschap, positieve journalistiek en positieve politiek spelen hierin een cruciale rol. Die zuurstof kunnen we ook zelf opbouwen door een evenwichtig bestaan of een religieus of filosofisch houvast.

En de Nederlandstalige versie voor de foto..

Waarom zouden we de mens niet aanspreken op alle invalshoeken van zijn meervoudige intelligentie? Hoe en wanneer prikkelen we zijn zin voor nieuwsgierigheid, intelligentie, passie, doorzettingsvermogen, vriendschap, eenvoud, authenticiteit, eerlijkheid, creativiteit, uitmuntendheid, waardering en humor? Ik weet dat de cynici dergelijke voorstellen meteen weg lachen als naïviteit. Dat is het niet. Door ons te richten op de groeiende mens, worden we met z’n allen betere en gelukkigere mensen. Dan maken we niet van elk incident een trend en van elke anekdote een algemene waarheid. Dan stimuleert het beleid dat we voeren zelfkennis, reflectie, verantwoordelijkheidszin en engagement.

Positief ingestelde mensen zien alles in zijn juiste verhoudingen, relativeren meer, zijn niet jaloers maar dit belet niet dat zij belang hechten aan wat het dagelijks leven zin geeft. Ze zijn gericht op anderen en niet zozeer op zichzelf.

Ik sluit me dan ook met veel plezier aan bij de wereldwijde actie van Lord Richard Layard (www.actionforhappiness.org). Ze reikt ons allemaal handvaten voor meer geluk. Het is een internationale beweging voor positieve sociale verandering. Duizenden mensen in meer dan honderd landen zetten er zich al voor in. Ik wens u en alle mensen waarvoor u verantwoordelijkheid opneemt een gelukkig leven, welbevinden en levenskwaliteit. Mag “The World Book of Happiness” ons daarbij allemaal stimuleren. Gelukkig Nieuwjaar!

Herman Van Rompuy

Voorzitter van de Europese Raad

* * *

geluk cover
Het boek is inmiddels ook in het Nederlands verkrijgbaar; klik op de cover voor een lead naar Bol.com

* * *

Het Koninkrijk Bhutan hoeft geen boek over geluk…!

of:

De groene Boedha en Bruto National Happiness,
x

of hoe de regering van Bhutan al meer dan 10 jaar bezig is,

de ‘Economie van het Geluk’ te promoten én.. te meten!
x

© Guido Jonkers, eerder geplaatst op Goodblog/Sprout 19 februari 2008

 x

Op 18 februari 2008 had ik een workshop bij de Spirituele Management Tafel (SMT) en het onderwerp droeg de mooie titel ‘Boeddha in Business’.. Spreker was Sander Tideman die ons leidde met meditatie, gesprekken over zingeving en uiteindelijk de praktische vertaling van contemplatie: een evenwichtige samenleving.

Niet zo heel verrassend kwamen we dus op het begrip Ecologie..! Voor mij was het opnieuw het bewijs dat ‘GroenDoen’ niets anders is dan bewustZijn… Bewust zijn van het feit dat we met z’n allen op een bol leven die we -als we niet oppassen- in rap tempo aan het verkwanselen, verkwisten en vervuilen zijn. Ons ‘Bewust-zijn’ van het feit dat Duurzaamheid de vertaling is van de vrede (in samen-leven) die de Boeddha heeft bedoeld. Balans in alle aspecten van je eigen en ons aller mens-zijn. Prachtig.

Sander vertelde in dit verband het machtige verhaal over het tekort schieten van ons huidige economische Kengetal: het Bruto Nationaal Product.. Dit begrip zou eigenlijk, in het kader van Duurzaamheid, failliet verklaard moeten worden… Laten we eens naar de woorden van wijlen Robert Kennedy sr. luisteren, en hoe hij in de jaren 1960 in de VS al opriep om ‘Geluk’ niet met het begrip ‘welvaart te vervuilen..

In feite zegt namelijk het BNP ‘dus niets over hoe gelukkig we ons voelen. Het oude begrip gaat immers van het dogma uit dat welvaart gelijk is aan welzijn. En we zijn er met z’n allen zo langzamerhand toch wel aan het achter komen, dat er meer is dan ‘Geld en Goederen’ alléén.. Maar door maar te blijven focussen op dat BNP, blijft het steeds maar ‘waar’: geld = geluk…! En gaat iedereen er dus rustig mee verder… Met die onzin-waarheid. Praten we driftig door over economische groei, terwijl het water ons aan de lippen staat, bij wijze van spreken…!

Eckart Wintzen, bevlogen ‘GroenDoener’. (klik voor link)

Ook Eckart Winten, de té jong overleden groene-business ondernemer, sprak vaak over het failliet van dit kengetal van het BNP. Eckart sprak over een stevige correctie van het BNP door de ‘ontrokken waarde’ af te trekken van je resultaat als land. Meerekenen dus, wat je daarvóór links liet liggen. Om tot je BNP-resultaat te komen, heb je immers geplunderd/intens gebruikt gemaakt van minstens één van de 3 bronnen van de economie. Arbeid, Kapitaal en Natuur. Juist ja, en aan die Natuur heb je dan vooral intrinsieke waarde onttrokken. D.m.v. Arbeid en Kapitaal (dit zijn ook machines) is Natuur omgezet in… Geld & Goed..

En ook Juriaan Kamp, hoofdredacteur en oprichter van ODE, sprak al over dit failliet van het BNP. ZIjn boekje ‘Omdat mensen ertoe doen’ zou m.i. verplichte kost moeten zijn op elke management-opleiding.. Analoog aan de redenatie van Eckart Wintzen, heeft Jurriaan geen goed woord over voor kortzichtige bestuurders, die hun taak als virtuele rentmeesters van de Aarde volledig aan hun laars lappen.. En te vaak, slechts voor korte termijn gaan.

Maar wat Sander Tideman me toen voortoverde was werkelijk Bhuttan om te smullen, juist omdat het over de verbinding van dit BNP in combinatie met geluk/welzijn gaat..!! Zijn verhaal ging in dit verband vooral over het landje Bhutan, dat op dit moment bezig is ruimte te geven aan economen en deskundigen om het eerste land te wereld te worden dat het Gross National Happiness berekent…! Wauw, inderdaad. Wil je zijn verhaal lezen, download dan dit interview met hem hier als pdf.

En ook Eckart Wintzen’s verhaal over een ‘Belasting Ontrokken Waarde’ (BOW) is een prachtig verhaal, een prachtig, krachtig initiatief. (hier als pdf)

Geluk als resultante van meditatie, geloof (boeddisme) en samen-leving..!! Kijk dat is dus voor mij letterlijk ‘GroenDoen’ met hart én ziel. Vind je het gek dat het hartchakra de kleur Groen heeft…

* * *

Green Buddha, © Sue Halstenberg

151 gedachten over “Pffff.. Geluk bestaat; wetenschappelijk bewezen!

 1. Dankjewel, Guido.
  Van Rompuy heeft mij erg aangenaam verrast moet ik grif toegeven. Zat eigenlijk in hetzelfde laatje als waar ik de Merkozy’s, Barrosso’s ea. had gelegd.
  Deze man heeft duidelijk een diepere spirituele laag en wéét meer, zoveel is duidelijk.
  Hij hanteert in zijn boodschap het begrip van ‘le bon entendeur’, die tussen de regels veel meer en dieper leest. Die gelaagde betekenis van het zorgvuldig gekozen woord vind je ook terug in de haiku, zijn geliefde tijdverdrijf.
  Ik haal hier enkele sleutelwoorden aan en plaats ze gemakshalve bij elkaar om de diepere laag te illustreren :
  “De belangrijke en ethische verantwoordelijkheid van de politiek om de kennis te ontsluiten; àlle invalshoeken van de meervoudige intelligentie van de groeiende mens te belichten en prioriteit te geven aan het geluk en welbevinden van de bevolking.”

  1. ANAL, Een intelligente tegenstander, want dat is van Rompuy, is natuurlijk veel en veel gevaarlijker als een domme opportunist.
   Hij bleef ijskoud onder de tirade die hij onderging van die Engels man, en daar ben ik altijd bang voor, smeulende vuurtjes zijn moeilijk te blussen.

 2. Wat is er gaande in Brussel ?
  Welk apart soort licht schijnt daar sinds kort ?
  Verlichting ?
  Eerst hadden wij Van Rompuy die in zijn eindejaarsboodschap naar de ascenderende mens verwijst en de plicht van de overheden om het multidimensionale wezen dat mens heet, te helpen op zijn weg naar een 5D-Aarde. Weliswaar behoedzaam omschreven om de negativo’s niet onmiddellijk af te schrikken en intussen een zaadje neer te leggen.
  Nu deed Aartsbisschop Léonard zijn duit in het zakje. En wanneer Léonard zijn mond opendoet, spitst iedereen in bang afwachten de oren. Mooi meegenomen ditmaal.
  In zijn Kersthomelie verklaarde hij onomwonden zijn sympathie voor de indignados en verwierp hij het criminele kapitalisme op z’n laagst, wat het neoliberalisme toch is. Tegelijk zette hij de Belgische Sociale Zekerheid in de bloemetjes als voorbeeld voor alle andere landen. Een systeem dat volledig op onderlinge solidariteit is gebaseerd en waar de neoliberale facties al jarenlang verbeten hun pijlen op richten.
  De veranderingen worden zichtbaar !
  En we schrijven nog steeds 2011 !
  Dat belooft voor 2012 !

 3. Om Gary Zukav (“De zetel van de ziel”) te parafraseren; uiterlijke macht,(waarvan geld het symbool is)is gebaseerd op de vijf-zintuiglijke mens. Deze macht waarmee je mensen in je omgeving en de omgeving zelf beheerst is dus gebaseerd op wat je kunt voelen, horen, zien, proeven en ruiken. Al onze maatschappelijke, economische en politieke instellingen weerspiegelen deze uiterlijke macht, gebaseerd op angst en op de “survival of the fittest.” Onderdrukking, politie en leger zijn hier niet veraf.

  De strijd om uiterlijke macht vormt de kern van alle geweld. We zijn op het punt in onze evolutie gekomen dat we snel de sprong zullen maken naar de multi-zintuiglijke mens. De waarneming van de multi-zintuiglijke mens stijgt uit boven de fysieke werkelijkheid en ontmoet hier de eeuwige ziel die gebaseerd is op authentieke macht, omvattende : mededogen, geweldloosheid, eerbied, vrijheid en gelijkheid; waarden die o.a. Gandhi hoog in het vaandel droeg – met de gekende gevolgen.

  Eerbied is een kenmerk en een perceptie van de ziel waardoor de beeldvorming verschuift van hebben naar zijn. De vijf-zintuiglijke mens kan dit met zijn geest en intellect niet begrijpen. Daarom is een shift in bewustzijn nodig, die op dit moment overal ter wereld aan de oppervlakte komt. Dit vormt dan een hogere vorm van begrip en logica die in de ziel leeft en uit het hart komt. Op die manier ontwikkelen we ons als individu en als soort in het licht en daar staat de duisternis van de Illuminati machteloos tegenover.

 4. Geluk is als een vlinder, jaag je de vlinder achterna dan zal zij zich steeds verder van je verwijderen, jaag de vlinder niet achterna en zij zal zich op u zetelen.

  1. Dus zou een ieder alles moeten weten, gezien we allen goddelijk zijn. Dat doen we dus ook. 🙂 echter we zijn vergeten dat we het weten 😉

 5. Wow, ik zou zeggen een prima artikel voor het Aquariustijdperk. Dit artikel is echter van daarvoor. Maar de tijd is rijp om dit idd opnieuw onder de aandacht te brengen. We hebben allen de knop die we kunnen omzetten. Kind kan de was doen 😆

  echt mooi:
  “Mensen die positief denken zien meer mogelijkheden, presteren beter, hebben meer veerkracht, nemen vaker de juiste en gezonde beslissingen, onderhandelen beter, zijn zich van meer bewust, onderhouden betere relaties, nemen meer verantwoordelijkheid, ervaren meer vertrouwen enz. Kortom, zij geven meer hoop aan anderen omdat ze er zelf ervaren. Om die positieve energie los te maken heeft een mens zuurstof nodig. Die zuurstof kan de maatschappij bieden. Of niet. Positief onderwijs, positief ouderschap, positieve journalistiek en positieve politiek spelen hierin een cruciale rol. Die zuurstof kunnen we ook zelf opbouwen door een evenwichtig bestaan of een religieus of filosofisch houvast.”

 6. Bij het bewandelen van het spirituele pad is zelfbedrog een voortdurend probleem. Ego probeert altijd spiritualiteit te vergaren. Dat is net zoiets als je eigen begrafenis willen bijwonen. We hebben de neiging om in de toekomst te leven, waarbij onze kijk op het leven gekleurd is doordat we verwachten een ideaal doel te kunnen verwezenlijken. Door deze verwachting missen we de precisie, openheid en intelligentie van het heden. We worden geboeid, verblind en overweldigd door ons eigen geïdealiseerde doel.
  Je wordt spiritueel materialistisch op het moment dat je verwacht dat – gezien jouw grote kennis en ervaring op spirituele wegen, als je denkt alle shit in je leven wel verwerkt te hebben en je ziel vrijgemaakt – anderen helpen hun leven te transformeren dan je hoogste doel moet zijn.

  Volgens mij, ben je dan verblind door een nieuwe illusie. Want het is helemaal niet jouw taak. Er is maar één taak. De ernst waarmee jouw eigen ego zichzelf neemt, doorzien. Je hoeft er niet over te spreken, je hoeft niemand verder te brengen, wellicht met het valse idee dat je dan de wereld, de nieuwe tijd, de schepping of wat dan ook verder brengt. Zelfs de energieën op een hoger level brengen is niet jouw taak.

  Er is maar één taak. Zet je narrenpet op met bellen en loop eens met één oranje sok en één groene. Dans door het leven als een kind dat zich blijft verbazen over alles. Doe gewoon je werk en mediteer in stilte. Ontvang de wereld om je heen en al de anderen die je erin tegenkomt. De oefening is om dat met zo weinig mogelijk oordeel te doen en de schoonheid van wat er is te zien. Maak contact met de eenvoud. Doe werk wat je ligt en doe het met al je kracht en energie. Hou ervan. Dan zul je energie terugontvangen. In het Nu doet het er niet toe of je de gang in het ziekenhuis zwabbert of een huisvrouw bent die de zorg voor kinderen op je neemt. Het doet er niet toe of je commercieel directeur bent van een telemarketingbedrijf of directeur-aandeelhouder van een spiritueel centrum. Het gaat erom of je met een doorleefde lach vanuit je hart in mededogen met wie er maar op je pad komt, er kunt zijn. Vanuit een liefdevol aanwezig zijn, jezelf vergeten, ontwapend van verwachtingen en verdedigingslinies. Want die zijn niet meer nodig. Want je hebt genoeg aan het ontvangen van wat er is. Zelfs als dat woede, agressie of hardheid is. Ook daarin kun je liefde aan jezelf geven en vol mededogen aanwezig zijn.

  Zo kun je alles en overal zijn door je spirituele resultaatgerichtheid op te geven. Je hoeft niet meer verlicht te worden of de ander helpen te transformeren. De ander heeft zijn eigen weg. Jij hebt genoeg aan die van jou. Maar dat betekend niet om alle goede bedoelingen voor je zelf te houden; Dus blijf delen! 🙂

  1. Dat is nu de RNF. Niets meer of minder dan dat Odette. Het gaat om er al te zijn dan nog steeds te veronderstellen dat je nog de aanloop moet ervaren. Pas als alles vol automatisch gaat zonder gedachtes er over te moeten maken kan je het loslaten. Zeg maar de eeg van Dharma. Het hoogste wat je op WTK kunt foen is de narren muts op te zetten en lekker narig doen. Durven te zijn. Of er al zijn. Verder niks dan dat…

  2. den Sssatanische La Vey familie is het volledig met je eens Odette, dochter Zena, en haar Eerie, but in a way, certainly respectable, high intel WereWolf compagnon Sssspeaksz .. fuk niet met haar, en niet met hem, dat is wel duidelijk, sjonguh, wat is die misselijke consensus interviewer een lelijk Wavering onderkruipsel zeg, zegt een paar consensus code woorden van het establishment en je bent overal van af, dacht het niet…

   Anton Szandor LaVey MUST SEE!!-The First Family Of Satanism Full Interview
   http://www.youtube.com/watch?v=swcMI8cHEVI

   http://www.thefreedictionary.com/eerie

   Quote: “ee·rie or ee·ry (îr) adj. ee·ri·er, ee·ri·est
   1.a. Inspiring inexplicable fear, dread, or uneasiness; strange and frightening.
   b. Suggestive of the supernatural; mysterious. See Synonyms at weird.
   2. Scots Frightened or intimidated by superstition.
   [Middle English eri, fearful, from Old English earg, cowardly.] ”

   http://www.thefreedictionary.com/wavering

   Quote: ” wa·ver (wvr) intr.v. wa·vered, wa·ver·ing, wa·vers
   1. To move unsteadily back and forth. See Synonyms at swing.
   2.a. To exhibit irresolution or indecision; vacillate: wavered over buying a house. See Synonyms at hesitate.
   b. To become unsteady or unsure; falter: His resolve began to waver.
   3. To tremble or quaver in sound, as of the voice or a musical note.
   4. To flicker or glimmer, as light.
   n. The act of wavering. [Middle English waveren; see webh- in Indo-European roots.] “

  3. Al dus een lokale hunnebedbewoner vertaald uit het Drents in Heide taal.
   Tis prachtig hoe men er een rare draai aan weet te geven…

  4. dat black madonna Anna11 mij gedumpt heeft… ik ben niet wreed genoeg, net als toen ik 17 was, zo’n tiepje in de klas, pakte iedereen in, inclusief leraren,über dominant, meedogenloos, en geen match voor leeftijdgenoten, joods achteraf, of half om halfie, wist ik veel toen, van welke van de 13 stammen weet ik niet zeker, zal wel de dertiende zijn, en dat Mark Passio wat te vertellen heeft… en en en… voor wie en wat doe je eigenlijk je best?! en wat zijn kansen als het blijkt te gaan om meedogenloze machtsverhoudingen, voor de meesten, van wat ik zie, zeer conditioneel voorwaardelijk, dat is wat ik bedoel Odette… dog eat dog.. en over wie de nieuwe jübeltenen godsdienst in elkaar geflanst hebben, voor het nieuwe tijdperk, de rotzooi is voor ons, hunnie beschermen elkaar, wij niet… je moet haar ownen, als een meester… ik kom een aardig eindje, maar net niet ver genoeg, wil ik ook niet, heb genoeg gezien van ’the game’ die overal gaande is, en door gaat, nevermind mooi praterij.. oh euh Odette, volgens mij vindt Cozz je wel aardig, gelijk hebt ieh… 2 voor de prijs van geen 1

   The x Pistols – NeverMind The Bollocks (1977)
   http://www.youtube.com/watch?v=bucVwI0RfEg

  5. De teerling is geworpen…
   Het John Hurt zijn steekt weer de kop op…
   Bekend verschijnsel aan de Horizon.
   En wat betreft Coz die valt altijd in de jaloerse prijzen.
   Op zoek zijn naar een verloren zoon…

  6. Jippie Yesz Thnx M8 ! gaafff nummer zeg, good riddance, met kadans, thank god, Engelen taal says it all, vrij adem halen, met diepe teugen, ga het nu buiten vieren, laten vieren…

   deze komt nu live voorbij op radio paradise;

   Pink Floyd — Us & Them -> Eclipse http://www.youtube.com/watch?v=a4GnkAI9bzM

   je hoort er bij, of je hoort er niet bij, en ze laten het je voelen, elke dag weer, onder wat voor mooie voorwendselen en omtrekkende bewegingen ook, alles is voor de bassies, niet voor mij en niet voor ons, wees blij, laten zuh d’r in stikken… “it is one big club, and you’re not in it… ” – Gorgeous Georgie Carlie Carlin

   George Carlin – It’s a big club and you ain’t in it (They Own You…)
   http://www.youtube.com/watch?v=i5dBZDSSky0

  7. jah klopt transhuman cyborg hairy and life extension sidekick Segway Pauw Paullie, met Hurt en zooh, van Johnnie Kassa, haaah, errrugggh, ‘het is een gevoel’, ‘gggrrrrissSStTuussshhh’, effe lachen nou met Hansie niet Peeuwen maar lachuh, wreed lachuh, mes scherp en diep tot op het bot en verder, kom op meebrullen Jenne, ik doe met je mee, dwars tegen long life filo wat kan het bommen Berend, sterven is trendy, hoorde gisteren op de trafo Ned123 tvauw dat een psychiater aan de bel trekt, een man van 63 hield met ziel en zaligheid van z’n beroep en roeping, hield op door dwang vervroegd pensioen maatregelen, kern gezond, hij zegt van mij hoeft het niet meer zo, heeft euthanaszie aangevraagd bij een Arbo l u l, zo’n arts die geen relatie meer heeft met z’n klanten, kreeg direct toestemming, kan wegens nieuwste veranderingen in de wet, de springlevende maar teleurgestelde man in het nauw van 63 nodigde vrienden en bekenden uit in het plaatselijk buurt café, voor het laatste avondmaal, een week later was hij dood, waar gebeurd in Nederland 2013….

   Johnny Cash – Hurt
   http://www.youtube.com/watch?v=3aF9AJm0RFc

   Hans Teeuwen – Jezus Christus Joden Allah en Hells Angels – Dat Dan Weer Wel
   http://www.youtube.com/watch?v=MeiHi9RSA-k

   http://www.advance-events.nl/files/mvo-bedrijfsuitje-van-advance-events-segway-elektrisch-rijden-op-de-veluwe.jpg

  8. Zo we kunnen de RNF weer loslaten, Hyperformance keert weer terug naar Hyperdepiep zijn. Goed dat sprookjes altijd weer goed aflopen.
   En zo leefden iedereen nog lang en gelukkug !

  9. Haaah zo is dat Paul, eind goed al goed, knijp een oogje dicht en snaveltjes toe, ook de RNF heeft recht van leven in het kleurig multieversum, leven en laten leven, iedereen rijk en liefst geen gezeik, (de tegenpartij, is voor jou en voor mij)…

   De Fabeltjeskrant – Bor De Wolf Wordt Dichter
   http://www.youtube.com/watch?v=YvVoxlZwxVs

  10. Ik Doeland meestal via Karwei om Praxis tot Formadido te komen…

   De klusser…

  11. Karmisch gebeuren, niet te verwarren met karmisch partenkirchen alwaar doodsmakken al aan het begin van het nieuwe jaar de tv trekker zijn . Vaak ook karmisch geregeld.

  12. van Zaanse Schans springen en om daarna scherp in de mosterd te vallen. Best wel lekker om zo te verongelukken!

  13. Ja Hyper Alert, vrouwen vragen om een
   andere benadering, ze zitten ingewikkeld in elkaar, en mogen wat mij betreft de mannen gebruiken, het is op hen dat de mensheid rust, door hun lichamen gutsen de DNA lijnen, zij zijn de rivier van het leven waar wij mannen soms even van mogen proeven.
   Als de oude ruiter vokeren weer een stam om ver reed, werden de mannen geofferd, en de vrouwen gingen verder met het pottenbakken en kinderen krijgen, zo zat het en zit het nog altijd.

  14. Hyper Alert, als mooie oude Engelse zinnen en woorden wil lezen, kan ik je aan raden te lezen de boeken van de Ierse schrijver Sheridan le Fanu, story’s out an bygone time, ghost story’s with supernatural feelings, uit de 1800 era.

  15. Superheld Hyper is bezig?
   Ben een paar dagen bij mijn moeder geweest, ze heeft het nog erg moeilijk met het verlies van haar man, mijn vader.
   Goed man!
   Fantastische reacties heb je hier geplaatst.
   Iedereen weer in zijn sas.
   Goed werk Hyper, ga zo door!

  16. Hyper heeft een verrekt gevoel voor timing.
   Hyper, ga je oudzeer ergens anders adresseren.
   Je wordt errug bedankt…

  17. Als de zwarte kat van huis is, dansen alle Cozzy’s muizen heel gelukkig in het rond. Hyperdepiep was blijkbaar de gezelligste met zijn quattro cheesy pizza slices. Allemaal een stukkie mee gepeuzeld. We doen het nog wel eens een keertje over wanneer het weer tijd is voor muzienissen…

  18. Als het zo gezellig was, waarom hebben jullie Hyper dan nooit opgezocht?
   Breek me de bek niet los…

  19. Heel goed omschreven Paul!
   Het is weer Peaton Place en heel Nederland smult ervan!
   Zoveel ‘kijkcijfers’ heeft Guido wel…

  20. FF een plateau kaasjes er bij pakken, wordt het dan toch nog smeuig vannacht?

  21. Volgens mij heb je mijn vraag niet goed begrepen…
   Wie doet hier wat voor Hyper?
   Wie zoekt em hier op?
   Even los van het feit dat Hyper redelijk ontoegankelijk is.
   Wie????

  22. Zei je wat Anna?

   We zijn niet allemaal zo slim als jij denkt…
   Zeker als je het in onbegrijpbaar cryptisch Nederlands gaat stellen…
   Dan kunnen we er geen touw aan vast knopen!

  23. Ik denk dat ik redelijk menselijke taal spreek Paul.
   Maar daar kun jij dus niet mee overweg.

  24. En als jij Hyper bezweert dan kan niemand meer in zijn buurt komen.
   Hoe zou dat nu komen? denk dat je iets over het hoofd heen ziet.
   Je muts zit er weer voor de hele tijd, jammer…

   Op naar Dynasty deeltje VIX

  25. Paul,
   en over slimheid heb ik het niet.
   Jij wil vooral slim zijn.
   Niet mijn uitgangspunt.
   Slimheid is ook belangrijk, en in die zin waardeer ik je ook enorm.
   Maar de ene kwaliteit mag niet de andere afbreken.
   We hebben hier allemaal met onze eigen kwaliteiten wat in te brengen.

  26. On-Topic > Hyper is okeej, de hele tijd al
   Off-Topic > Jij niet Anna11 met al je aantijgingen en getoeter.

   Slot woord > Gewoon eens nadenken voordat je dingen naar buiten gaat roepen! En mensen gaat beschuldigen om daarna weer in een slachtoffer rol te vallen. Goede raad > Niet doen zulke dingen wat je zet je zelf er zo te kijk mee. Iedereen kan genietend mee lezen wat je allemaal opschrijft…

  27. En wat een KUT opmerking is dit:
   En als jij Hyper bezweert dan kan niemand meer in zijn buurt komen.
   Hoe zou dat nu komen? denk dat je iets over het hoofd heen ziet.
   Je muts zit er weer voor de hele tijd, jammer…
   Op naar Dynasty deeltje VIX

   Jij denkt dat het zo zit?
   Paul, had je wijzer ingeschat…

  28. Ik denk persoonlijk dat Guido weer niet zo blij is met grove mosterd taal op zijn site, nu moet hij straks weer met tegenzin gaan gummen. Voor je het weet zit hij ook zo weer in de ziekte wet…

  29. Paul?
   Je bent echt achterlijk gestoord…
   Wat weet jij ervan?
   Helemaal niets!

  30. Ga zo door Anna…
   Je weet het weer beter te verwoorden blijkbaar.
   Je zinnen worden steeds mooier en krachtiger van taal gebruik.
   Ze zijn geladen met passie vol met misvattingen.
   Wees creatief in je creatie van schrijven.

  31. Respect, wel dat heb je eigenlijk nooit gehad…
   La trieste de misere, rien de knots!
   Maar goed het kan me ook geen worst schelen wat je uitkraamt, mij heb je er niet mee, wel je zelf.

  32. Dat is een mooi woord Anna, zeker van Dick geleerd laatst?
   Mag je wel eens wat vaker zeggen tegen me.
   Dan kan je er aardig van in de ban raken, vermoed ik…

  33. Ja ik hou van jou… ik hou niet van jou…

   Is net of ik de blaadjes van een bloem pluk.

   Laatste blaadje is: ik hou niet van jou !!!
   Sorry…

  34. Ik ben nog maar 32 maar voel me zo wijs door jullie. Gisteren Janee op bezoek gehad met z’n vrouw, waren een weekendje Friesland aan het doen. Geweldige mensen. Hier zit ik de laatste tijd alleen nog maar gekat van een stelletje pubertjes te lezen. Jullie zetten jezelf en elkander echt voor l u l. Waar is de oude tijd gebleven dat we elkaar nog wat spaarden, elkaar hielpen met opbouwende kritiek, elkaar wakker maakten met linkjes zonder betweterig over te komen. Dat we allemaal konden genieten van elkaar? We are one toch ergens? Op deze manier heeft het geen zin meer om met elkaar een dialoog aan te gaan. Puber dit leven maar lekker door, dan heb je nog wat nare levens te gaan, succes. Ik doe er niet aan mee.

  35. Jij bent lief Martijn en ondanks blijf je in me hart zitten.
   Fijn om te lezen dat je je zo vermaakt en ook met Janee.
   Het leven zit vol met wonderlijke dingen en goede zaken.
   Je kan niet altijd het naar iemands wens maken als hij in een zoetzure bui verkeerd. Wel altijd zo veel mogelijk netjes blijven in taal gebruik heb ik geleerd.

  36. Martijn, vreemd he?
   Ik kan wel van andere mensen houden.
   Maar sommigen… hebben een haat/liefde verhouding tot mij.
   Waarom weet ik niet…
   Maar hou ook van jou.

  37. Tis gewoon tijd om oudzeer te vergeten. Huppa, nieuwe start.
   Ik kan goed met iedereen en dat wil ik zo houden. Ik hou niet van zwart/wit denken, iedereen heeft het licht in zich, de ene laat het schijnen, bij de andere moet het nog aangewakkerd worden, iedereen is in zijn eigen proces. Maar al die processen kennen een onvergankelijke waarheid, dat ene onuitsprekelijke. En of je dat als christen benoemd of op een andere manier, die spirit, daar zijn uiteindelijk geen woorden voor. Opbouwende kritiek wil ik zien, geen afzeiken. Tijd voor een nieuwe tijd.

  38. Anna ik haat je niet, dat zijn jou woorden…
   Ik hou alleen niet van jou zoals JIJ dat graag zou willen…
   Je vult de hele tijd alles voor mij maar in omdat ik ‘je zin’ niet geef.
   Als je dat nu eens zou willen begrijpen dan zou je het misschien willen snappen. Ik hou van andere mensen om geheel andere redenen. En daarmee ben ik niet harteloos, gevoelloos en of haat dragend. Zijn nogmaal jou woorden en gedachtes, niet de mijne…

  39. Paul,
   volgens Boeddha vind de verlichting pas plaatst als de laatste persoon hier klaar voor is.
   Je haat begrijp ik echt niet.
   Een man die zich in multi D&D acht…
   Dus zover ben je nog lang niet helaas…

  40. En Paul…
   Je maakt een hele grote misvatting>
   Ik ga het voor jou invullen?
   Dacht het effe niet.
   Maar hoe je het voor mij invult.

   Word ik echt niet blij van.
   En daar moet jij wat mee…

  41. @Paul, er heerst veel verwarring hier, ook dat is de schaduwkant van het leven. Degene die hier veel over spreken hebben niet eens door dat ze zelf het meest gegrepen zijn door deze schaduwkant. Tis waar je je op richt. Uiteindelijk is het zo eenvoudig, niemand hier staat boven de ander. We hebben allemaal het recht tot leven gekregen en daar we niet dood zijn zijn we schijnbaar nodig in deze film. Meer is het ook niet, een tijdelijke film. Vul hem in zoals je wilt, heb je tegenslagen, weet dan dat het slechts een film is. En Anna, love you too, net als de rest hier. Laten we er weer eens wat moois van maken.

  42. Anna 7.61

   Daar doe je het weer, mij vertellen wat ik moet!
   En je hebt geen last van DeJa-Vu’s? jammer…
   Je draaft maar door en door.
   Mocht je nou eens gelijk hebben, maar tjee je kijkt de hele tijd in mijn spiegel en je ziet je zelf. Wat Anna zegt over Paul, zegt Anna over zich zelf. (voetnoot van guidoJ om trots op te zijn)
   En steeds continue is het en/en, zonder dat er een persoonlijke in vind of ik heb een eigen veronderstelde mening, maar misschien zit ik er helemaal naast mee. Je wilt het hoogste woord hebben maar je hebt er geen epidemiologische bewijzen voor die wel gegrond zijn.

  43. Paul,
   Je hebt van mij een horrorstuk gemaakt.
   Waarom wil je dat?
   Ik voel geen enkele behoefte om dat met een ander te doen.
   Waarom?

  44. @ martijn

   jij kent je zelf erg goed en ik ken mezelf erg goed, maar als de ander dat niet kan dan heeft simpel die ander een probleem met kortzichtig zijn.
   Een zwart/wit persiflage kan je altijd wel inkleuren mits je ook weet welke kleuren je precies moet leren gebruiken. En daar moet je wat voor doen dan er van uit gaat dan je goed zit met de juiste kleurenpallet. En daar schort het nog met vele bij hier op WTK en elders. Ik maak me ook niet echt druk om al dat geratel wat ik moet doen omdat en of dat te bereiken of dat en dat moet zijn. Zulke zaken leg ik jou ook niet constant op. Als je op dat level zit of je bent er aan vorobijn dan ontdek je dat dat ook niet meer nodig is omdat steeds te moeten gaan roepen. What is next and beyond of that? Waarschijnlijk een ander functioneel manier van zijn en denken. Niet alles moet dan ook enkel van uit liefde draaien of we zijn allemaal een. Capice?

  45. Over spiegelen gesproken Paul, spiegel je eigen uitspraak eens: Je wilt het hoogste woord hebben maar je hebt er geen epidemiologische bewijzen voor die wel gegrond zijn.

  46. @Paul, waarom dan zo hard zijn tegen mensen die nog niet zo ver zijn? Ik snap dat niet. Gebruik dan opbouwende kritiek aub. Ik weet heus wel dat je niet zo maar een manneke bent maar door je reacties verlaag je jezelf. Krik die ander eens op, we kunnen het zo mooi hebben met elkaar. Als je je aangevallen voelt, door mij of een ander, dan zit je eigen spiegeltje erg scheef.

  47. Anna je zet je zelf in het verdom hoekje, je schrijft zelf grove woorden, je roept en toetert zelf je gezouten mening over mij. Je komt zelf met aantijgingen aanzeulen zonder te beseffen dat je er FLINk mee naast kunt zitten. Je doet alles zelf. Ik ben en blijf wie ik ben en zit gewoon met een glimlach hier op me toet, zonder borrel of rokend voorwerp geheel nuchter. Heb zelf dat soort ellende niet nodig. In het begin mocht ik je graag maar je schopt graag om je heen en je wilt dingen zien die er niet zijn. Daarmee was ik zo bij je weg. Einde oefening. Zeker dat je nog door blijft gaan met met je geschil denken het te snappen. Je kent mij niet en je weet maar een klein puntje van de ijsberg. De rest zit allemaal ruim onder water ter bescherming.

  48. Simpel Martijn, als je nou eens dingen zou zeggen waar je gelijk in had, vaak heb je er ook mee naast gezeten. Dat is wat ik elke keer duidelijk poog aan te geven.. Maar je bent zo origineel eigenwijs als je het zelf ook aan reikt. Wie moet nou ten raden gaan bij wie? Ik merk zelf dat je hier en daar bepaalde informatie over het hoofd ziet of ontbreekt die wel degelijk bij anderen ervaren wordt. Het is weer zoeken naar roestige spijkers op laag water. Verder ben ik je geheel niks schuldig aan tekst en uitleg Martijn. Je weet het wel beter vermoed ik. Dan gaan toeteren als een politie agent weer en dingen zeggen die je eigenlijk niet eens weet.

  49. Ik weet het nu ook niet meer hoor. Alleen dat het zo zonde is. Ik krijg ook niet alles mee. Geen tijd voor ook. Maar voor mij lijkt het een gevecht tussen spirituele ego’s geworden, terwijl ieder in z’n hart hetzelfde draagt. Leven. Bewustzijn. Weg met die modder, laten we ruwe diamanten zijn, die elkaar slijpen. Diamant kun je alleen met diamant slijpen. We kunnen allemaal fonkelen als we willen. Onszelf werkelijk zijn, een ander z’n mening durven te absorberen, etc.

  50. Martijn, als je het niet weet, blijf dan weg AUB, en vel dan geen mening.
   Zie het onlangs nog met Dick, of ben je dat al weer hemelsbreed vergeten?
   Ik heb niks tegen jou dus als jet het niet weet, wees vestandig en hou je je zelf afzijdig zonder dat je je er in mengt… Tenzij je een ezel ben die van stenen houdt…

  51. Gaat allemaal vanzelf Paul, sorry. Ik weet niets. En ja, je zal vast gelijk hebben maar wat ik alleen maar wil aangeven, is dat we het met elkaar veel gezelliger kunnen hebben. Iedereen wegstoten die je net niet bevalt is niet echt spiritueel te noemen. Dag Dick, dag Janee, dag Sjamamma, dag Kritisch, dag lezer, dag Lianne, pfff, lijst wordt lang zo.

  52. Wij zullen toch het onderscheid moeten maken, we kunnen niet anderen erop aankijken dat ze anders denken. We kunnen ze slechts helpen.

  53. Lees beide nog maar eens goed door wat Odette nu schreef hier boven. Het geen niet erg kenmerkend bij jullie overkomt. Wel dus gelezen maar niet goed schijnt te hebben begrepen en dan maar gaan roep toeteren hier met stevige grove woorden en ik weet het niet uitspraakjes.

   En daar moet ik nog iets van opsteken en leren?! Voor de rest heb ik jullie dan ook echt niet nodig… bedank voor de fijne nacht 😉

  54. Hyper is zelf weg gegaan bij Anna, straks ga je me nog de bal toe spelen Martijn…. Mooi dat andere mensen weer jou voorbeeldig gedrag kunnen lezen hoe geweldig je zelf weer een hand boven het hoofd weet te houden.
   Je moet Sherlock Holmes worden en de hele dag cluedo gaan spelen…

  55. Maar Paul, dan moet je toch ook door hebben dat je door je gekat het slechte van mensen naar boven haalt? Of heb je niet door dat je zo loopt te katten? Look in your own mirror. Ff niet over de ander gesproken, maar over jezelf. Ik mag je graag vriend maar niet als je je verheft boven de rest.

  56. Ach, Hyper en Annette, die puberale dingen hou ik me al helemaal niet mee bezig. Zoeken ze maar lekker uit. Tis geen dating site hiero.

  57. @ Martijn

   Morgen is je : – off topic/beledigende reactie verwijderd-

   Denk daar maar eens over na.

  58. Heb ik je beledigd? Zal ik wel weer wat verkeerds getypt hebben, morgen is morgen. Sh it happens

  59. Ik merk dat jullie dit leven nog steeds te serieus nemen. Jammer. Tis maar een spelletje. Het leven is oneindig. Beter om anderen daar ook bewust van te maken, wordt het allemaal veel relaxter van. Doe wat je doet, tis maar tijdelijk. Projectie op je scherm. Een leeg scherm is ook heerlijk, ga zo lekker maffen in ons nieuwe huis.

  60. Zozo ben ik even weg krijg je dit allemaal weer.
   Imo komt het helemaal neer op slechts een beeldsprakerige versie.
   Als je een paard aaien wilt maar hij bijt je vingertjes eraf , is het lastig kroelen met de overgebleven stompjes, pijnlijk ook. Alleen een masochist zal dat lekker vinden en daar voldoening aan ontlenen. Een weldenkend ander mens gaat de stompjes verbinden en kijkt een volgende keer beter uit aan welk eind van het dier een reaktie gegeven wordt.

  61. Het pfeerd van Ome Loeck heeft vannacht een hit gehad waardoor het een nachtmerrie werdt, het arme paard hinnikt nog steeds.

  62. ach ja linksom of rechtsom. Overal groeien we van. Elkaar kwetsen ben ik echter geen voorstander van. De een is recht voor zijn raap, de andere hanteert een subtielere aanpak en weer een ander deelt verborgen steken uit. Ik hou meer van recht voor zijn raap dan is het tenminste duidelijk wie nou wat bedoelt en voor wie het bestemd is. Het hoort er allemaal bij, soms zit we lekker in onze vel en een andere keer helemaal niet. Cést la vie. Het ene moment delen we parels uit en het andere moment kan er eentje van onweer zijn. 😉

  63. Tis heel simpel. ’s nachts na tweeën moet je mij niet meer serieus nemen. Ik heb het beste met iedereen voor, hoop dat iedereen weer door een deur kunnen met elkaar, that’s all.

  64. @ martijn
   Oke, na 2.00 uur dienen we je niet meer serieus te nemen . Maar vanaf welk moment weer wel is dan de vraag?

  65. @Marcel, om eerlijk te zijn, nooit. Nee, ’s morgens heb ik ochtendhumeur dus zegge tussen 14:00 en 2:00 uur ben ik aaibaar 😉

  66. Ik ga je vanaf nu af aan geheel niet meer serieus nemen… Wie zijn eigen kuil graaft valt er zelf in! Behalve dan als je Groningen afscheidt van de rest van Nederland. Van Marcel kunnen we tenminste nog eens wat leren!

  1. Een strandpaal die ontbreekt nog, mine… mine… mine… meeuwen horen daar ook nog bij en een gelukkige janneman met hond en bal.

  2. COZMIC, net een glaasje whisky, the Arram single malt van 14 jaar gemaakt met water van de berg stroomtjes, geproeft ja hoor een geluks moment, maar ik apprecieer ook best een mooie thee, geschonken via de ceremoniele wijze, water op thee blaadjes gieten
   en het slubberend drinken.

  3. Er is een man laatst doodgegaan,
   Die nog geen dag van z’n bestaan,
   Tevreden was,
   Maar dat begreep ie pas
   Toen er geen weg terug meer was.

   Vlak voor z’n dood pas kreeg hij spijt,
   Van zoveel angst, verloren tijd.
   En hij vertelde mij,
   Over de hel die hij
   Z’n leven lang had meegemaakt:

   Hij was nooit verliefd geweest,
   Zelden verwonderd.
   Hij had nooit gegokt,
   Dus hij was ook nooit bedonderd.
   Om ergens te komen,
   Had ie lopen moeten leren.
   Maar om iets te bereiken
   Leerde hij marcheren.

   Hij is iets geworden,
   Wat hij eigenlijk niet wilde.
   Z’n wereld verstilde:
   Geen diepgang, geen top.
   Anderen huilden,
   Dansten en lachten.
   Maar hij stond te wachten
   En hij wist niet waarop!

   Omdat ’t zo uitkwam,
   Is ook hij maar gaan trouwen.
   Maar hij bleef dromen van vrouwen,
   Die hij nooit echt heeft gekust.
   Hij zette zich af tegen zwervers en helden,
   Maar dat gaf hem zelden,
   Maar één ogenblik rust.

   En tegen zijn angst,
   Hielp geen één obligatie,
   Geen polis, geen aandeel,
   Geen bank dacht meer mee!
   Hé en aan ’t eind zijn crematie,
   Waaide zijn rook zelfs nog, met alle winden mee!

   Er is een man laatst doodgegaan,
   Die nog geen dag van zijn bestaan,
   Tevreden was,
   Maar dat begreep ie pas
   Toen er geen weg terug meer was.
   http://www.youtube.com/watch?v=DhJwgOyhYeE

  4. COZMIC wel eens in Ierland geweest, zo’n eeuwen oude kroeg vol sigaretten rook, verschraald bier odeur, en het schaterende lachen van gewillige vrouwen, en dan begint er één te zingen en valt de rest in, kippevel, brrr als je zou sterven na deze avond, was je leven goed besteed.

  5. Nou COZMIC, telephatie, precies wat ik voelde en bedoelde, al die zieligge slovende mensen die in hun stiekeme bewogenheid nooit zullen leven, alleen maar in de fille staan met een hoofd vol fantasiën.

  6. Ja Jenne, Galway, Sligo, Donegal, Dublin… Tipparary was net ff te ver.
   Summerfestivals waren een wild feest daar 24/7 waren de kroegen open en overal speelden bands. Die 2 weekjes daar hebben me wel een paar hersencellen gekost.
   Nog naar een concert geweest van deze band FEEEEEEST!! http://www.youtube.com/watch?v=oWVLXxrttHo

  7. Janee was hier nog vanochtend met z’n vrouw, lekker genietend in Friesland voor een paar dagen met een leuk campertje. Was gezellig.

  8. Ik vond het ook heel gezellig Martijn je weer te ontmoeten en je vrouw en dochter.
   En je mooie zaak eens in het echt te zien.

 7. Geluk duurt maar zo kort, het zijn momenten, en toch worden ze gegrift in je onder bewust zijn, zo dat je die momenten toch opnieuw kunt beleven, het is waar onze intuïtie op is gebaseerd.

  1. Sun dank je, ik wordt er warm en bruin kleurig van die fraaie zoete klanken. Ze brengen me nu eenmaal in een verhoogde stemming van welzijn.

 8. Paar dagen wezen kamperen in Friesland wat een geluk, de stilte in de avond. Aardedonker de volle maan zien en sterren. Overdag lopen langs het wad urenlang, het geluid van zwermen vogels die opvliegen. Het weidse, de verwondering over Moeder Aarde 1 zijn met de natuur, het gevoel ervaren alles komt voort uit de Bron van al wat is.
  Liefde!

  1. JaaNee, als je in Friesland bent, is het interessant om het plaatsje Paossens-Moddergat te bezoeken, heb daar ooit in een piep Klein museumtje prachtige foto’s gezien over de inwoners, ooit hadden zij een grote vloot van tweemast vissers schepen, Blazers genaamd die op één nacht met man en muis is vergaan, één overlevende een Jongen van Twaalf jaar, een ramp, er is nog landelijk gecollecteerd voor de nabestaanden, het was een prive ten toonstelling dus eigenlijk geen museum.

  2. Bedankt voor de tip Jenne net even gekeken op google afbeeldingen ziet er fraai uit.
   Ik hou van dit soort ongerepte gebieden met zijn wonderschone Hollandse luchten.
   De ruimte en het spel van de elementen geeft een gevoel die bijna niet meer in woorden te vatten is en dat is heerlijk Jenne en Martijn.

 9. Vandaag is onze TV-dialoog over ; Spiritualiteit, Zingeving en Verlichting’. Alles over geluk (maar ook leiden), wat spiritualiteit en zingeving nu precies inhoudt voor een ieder en we lopen door de grote vragen (wie zijn wij, wat is ons doel in het leven, wat is de werkelijke aard van de realiteit en onze natuur) en wat vrijheid en verlichting nu daadwerkelijk betekent.

  Let op: het is vandaag! Er is nog voldoende plek en parkeergelegenheid, entree 15 Euro p.p aan de deur. De zaal gaat open om half 2 en we starten stipt 2 uur met onze TV-dialoog over ‘SPIRITUALITEIT, ZINGEVING & VERLICHTING’ met de bijzondere gasten Tijn Touber, Tim van der Vliet en Benjamin Adamah! Lokatie en adres: ’t Podium, Kudelstaartseweg 239, 1433 GH, Kudelstaart (naast Aaalsmeer, half uur rijden vanaf Amsterdam)

  http://www.healingsoundmovement.com/news/139/6e-hsm-tv-dialoog-spiritualiteit-en-verlichting-met-o.a.-tijn-touber-benjamin-adamah-en-tim-van.html

  1. Consemolder, en op al die vragen die U hier geeft, gaat U met U vrienden antwoord geven, nou kijk ik denk dat U wel heel erg aan zelfoverschatting lijdt met U vrienden.

   En om dan ook nog 15 Euro’s te durven vragen voor zo’n charlatan voorstelling, vind ik een beetje te veel van het goede, dus ik kom niet!

 10. Ik denk er al heel lang over na, over het fenomeen geluk, het moment gekomen dat je je réaliseerd wat geluk is, kan zijn, is het echte diepe gelukkig zijn in je beschermde omgeving, geliefd door je ouders, beschut tegen het geweld van alledaagse gevoelens, voorbij, dan kom je in het tijdperk van je prettig voelen soms, ook het je inbeelden van geluks gevoelens begint dan, wordt je ouder, komt er een gelatenheid over je, nog later noem je alles gelukkig, wat een gelukkie dat ik nog niet dood ben, of zwaar ziek ben, en denk je met je nostalgische gevoelens aan je jeugd, en dan is de cirkel gesloten, en met veel van die mooie momenten kun je dan toch weer een beetje gelukkig zijn, alhoewel ik er nog steeds niet echt achter ben wat er nu toch met dit woord geluk bedoeld wordt.

  1. Geluk: als dingen gaan zoals ze behoren te gaan zonder weerstand en/of verdriet. Het gaan van het leien dakje zonder tegenslagen. Ongeluk|Geluk is een dualiteit van uitersten, het eeuwige Ying & Yang concept. Uitersten blijven je altijd bij, gelukkig maar anders is ongeluk bij geluk de spel breker.

 11. Wat een geluk! had ik gisteravond. Zittend op mijn bank keek ik even naar buiten (richting noorden) en zag een schitterende heldere blauw-groene (beetje turquoise) meteoriet voorbij schieten met een lange staart. De foto’s en filmpjes doen geen recht wat ik heb gezien, plaats ze toch even. Dit vergeet ik niet snel meer 🙂 Prachtig
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/opwinding-over-grote-meteoor-boven-nederland
  Deze foto is niet van gisteren maar hij komt heel erg dicht in de buurt van wat ik heb gezien.
  http://indianinthemachine.files.wordpress.com/2010/12/20080930edin.jpg%3Fw%3D300

  1. Ik hoop persoonlijk dat je een mooie ‘wens’ hebt kunnen maken…
   We zullen nog wat andere ‘Stardust’ morgen uit strooien over je Noordelijke tuintje 😉

  1. Nu kom ik bij je wonen Sun, wat een gezellig optrekje heb je daar… neem ik gelijk de rest van de echte lieverds mee voor een theetje drinken.

 12. Ik heb al jaren een eenvoudig tuinhuis, waar ik zelf een gradzoden dak op heb gelegd, tussen de bomen, potkacheltje doe men middag dutje, soms is het lekker om even alleen te zijn, mijn kleinkinderen bezetten het als ze bij ons zijn.
  Zaterdag openen wij in navolging van Engeland ons eerste oude vandagen café, alleen vollontaires meer voor het plezier van het samen zijn, eventuele winsten worden belegd bij Goldman&sachs, het heet Bouffante!

 13. De wereld is de scheppping van de on-bewuste overtuigingen die leven in de mens. Als een mens vindt dat er iets mis zou zijn aan zijn/haar wereld, dan vindt die mens dus dat er iets mis is met zijn/haar on=bewuste overtuigingen.

  Liefde, aka het besustzijn, is overvloed.

  Al een mens op welk vlak dan ook geen overvloed ervaart is dat zijn/haar eigen onbewuste programma.

  That’s all folks.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.