Advertentie

20-21 Mei: unieke kosmische constellatie!


x

20-21 Mei: unieke kosmische constellatie!

2012 WantToKnow.nl (met dank aan Hannah en Marjon!)

x

In de nacht van 20 op 21 Mei ging het sterrenbeeld ‘Stier’ over in dat van ‘Tweelingen’ en dit jaar deed zich daarbij echter een uitzonderlijk verschijnsel voor: de Nieuwe Maan veroorzaakte een zonsverduistering, wat op zich niet zo speciaal is, ware het niet dat de lijn aarde-maan-zon in één lijn komt met Alcyone. Dit is de beroemdste ster in het sterrenbeeld ‘Pleïaden’; daarmee krijgen we een lijn: Pleiaden met Alcyone – zon – maan – aarde. De Pleiaden zijn een beroemd sterrenbeeld: hier worden ze ook wel de Zeven Zusters genoemd. Ze dragen de Moederlijke energie in onze kosmos, net zoals de zeven sterren van de grote Beer de Vader-energie van deze kosmos dragen. Binnen deze Zeven Zusters is Alcyone de bekendste, o.a. doordat Krishnamurti zich zo noemde.

Een een-lijnigheid betekent altijd een sterk toegespitste energie. Als die een-lijnigheid gebeurt via een zonsverduistering door de maan, dan betekent dit een speciale opening: enerzijds die toegespitste energie en anderzijds een korte onderbreking van dat licht doordat de maan vóór langs de zon schuift. Er zit iets tegenstrijdigs in dit gebeuren. Energetisch lijkt dit op een toename van de Pleiaden-energie in de uren tot aan de zonsverduistering – een abrupte wegval bij de totale een-lijnigheid – en een terugkeer van die energie, maar dan afnemend in de uren na de zonsverduistering.  Al met al een fenomeen, dat verwarring kan scheppen in ons bewustzijn.

Maar wat je begrijpt, verwart je niet. De Pleiaden staan in sterrenbeeld ‘Stier’, terwijl de verduistering net in sterrenbeeld ‘Tweelingen’ valt. In de maandduiding Tweelingen wordt gesproken over ‘een periode van troostende rust’.  Dus de opkomende energie van Pleiaden-zon-maan-aarde gebruiken om je drukke bewegingen die je afgelopen maanden maakte, af te ronden door er overzicht aan te geven. Te slapen in overgave en de afnemende energie van Pleiaden-zon-maan-aarde te gebruiken voor het toelaten van rust, verdiende rust. Rust als van een rivier die eindelijk uitstroomt in de oceaan. Moge het Licht van de Zeven Zusters, en daarin de wijsheid van Alcyone, jou omvatten.

x
* * *
X

Aluna Joy

Aluna Joy: “De volgende grote energetische golf die we diepgaand zullen meemaken, is de totale zonsverduistering van 20 Mei. In het pad van deze zonsverduistering zal je dimensionale waarneming een volledige ‘reboot’ van het systeem meemaken op Aarde; als de Zon wordt geblokkeerd door de Maan, zal het erg stil zijn, een tijdloze zone, en zal een nieuw ‘operating systeem’ in je lichaam worden ge-upload, zowel als in de wereld, het zonnestelsel als in het Universum. Bedenk dat dit een universele verschuiving is en een her-ijking.. Niet alleen een planetaire! Wij verschuiven met jullie mee! Ook de opgestegen meesters en de engelenrijken doen dit..! We verschuiven met élkaar als EEN in EENHEID..

Als je je in het pad van de schaduw van deze eclips bevindt, dan zal de download sneller gaan, meer compleet zijn en gracieuzer. Je zult een levende boodschapper worden voor deze nieuwe download voor de rest van de wereld, die niet de luxe heeft om zich in het pad van de zonsverduistering te begeven. Binnen een maand of 2 zal dit nieuwe operating systeem zich over de Aarde hebben verspreid. We vragen je opnieuw om jezelf in het gezelschap te begeven van hen die niet angstig zijn, rondom de dagen van deze ‘reboot’. Zij die de innerlijk kennis hebben van Liefde, vertrouwen en waarheid, dat deze transformatie van onze realiteit al een victorie is!”

 x

* * *
X

Geciteerd en vertaalt van de International Metaphysical University (HIER)

“Op 20 Mei 2012, zullen voor het éérst in 26,000 jaar, de Zon en de Maan, die als constellatie verantwoordelijk zijn voor onze spirituele evolutie en ascentie, in één lijn staan met de mystieke Pleïaden, en daarmee samenvallen in een spectaculaire zonsverduistering.Hierbij zullen dus de Aarde, de Maan, de Zon en de ster Alcyone in het stelsel Pleïaden in een unieke lijn staan..

Het waren met name de Maya’s die zo duidelijk aan deze Pleïaden refereerden, en die in de buurt van Chichen Itza de Kukulcan-piramide bouwden die met de lente-equinox een slangvormige schaduw liet zien op de noordelijk trappenzijde van deze piramide. Er is uitgerekend dat na 60 dagen ná het verschijnen van deze schaduw, als de zon het zenith bereikt, recht boven deze piramide (Tussen 20 en 23 Mei), er één directe uitlijning is met de Pleïaden. Deze uitlijning zou een direct verband vertegenwoordigen met Quetzalcoatl, de gevederde slang, die naar de Aarde kwam om wijsheid te brengen.

Ook de Egyptenaren hadden deze Pleïaden uitgekozen als vrouwelijke goddelijkheid, die over het algemeen werd aangeduid als ‘Neith’, de ‘goddelijke moeder’, of als ‘Hathor’, die de vorm aannam van een koe, de levenszaden dragend. Egyptologen die de laatste decennia aan de teksten hebben gewerkt in piramides, suggereren dat de Egyptenaren aan de Pleïaden refereren als een ‘hoger goddelijk sterrensysteem’. En daarbij is het vooral Alcyone, de helderste ster in dit sterrenbeeld, waar de aandacht naar uit gaat.

Op het Noordelijk halfrond zijn de Pleïaden een welbekend gezicht aan het firmament in de wintertijd, terwijl op het Zuidelijk halfrond deze Pleïaden in de zomer tevoorschijn komen. Dit sterrenbeeld is bekend in alle culturen over de hele wereld. De Dakota-indianen spreken over legendes waarbij onze voorouders van de Pleïaden afkomstig zijn. De Hopi-indianen spreken over de Pleïaden als de ‘Chuhukon’, wat ‘zij die samenzijn’ betekent. Ook de Hopi’s beschouwen zich als directe nazaten van ‘hen die van de Chuhukon’ kwamen.  De Navajo-indianen noemden de Pleïaden ‘de sprankelende zon’, de zetel van de ‘Zwarte God’. Sommige oude indianenstammen in Noord Amerika, geloven inderdaad dat álle stammen van de Pleíaden komen. Dat zij afstammelingen zijn, die door de Pleïadiers zijn gevraagd de Aarde te behoeden.”

x

 

 

14 gedachten over “20-21 Mei: unieke kosmische constellatie!

  1. het is wel enige tijd geleden. U maakt me nog steeds nieuwsgieriger. Wat was u aan het afronden? En is het trouwens gelukt? Of haal ik u uit uw rust?

 1. 1: Download en installeer het gratis planetariumprogramma Stellarium.
  2: Start ’t programma, kies een lokatie en tijdstip van de eclipse en
  3: zie dat de Pleiaden niet op 1 lijn staan met de Zon & Maan.

  1. Het zal wel weer een kwestie van subjectieve waarneming zijn.. 🙄

  2. Er wordt duidelijk gezegd in het artikel dat niet de hele pleiaden op een lijn komt te staan met de zon en maan, maar slechts alcyone, een ster uit de pleiaden.

  3. Alex geloof je in de ‘maakbare’ wereld? What you see is what you get!
   De wereld van cut and paste (wetenschap) zal jou nooit het Gehele Plaatje laten zien, want dat is met alleen onze ‘beperkte’ zintuigen zien alleen een stukje, een halve waarheid als het niet minder is.

  4. Stanley Kubrick van ‘2001 a Space Oddity’ met jou kan ik praten!

  5. En Guido en daarom zien insekten (de mens heeft bijna dezelfde dna patroon) beter en volledig zien. Zij zien meer facetten dan wij met onze ogen kunnen ervaren.

  1. Paul niet van mezelf ik dacht wel hier van toepassing:

   In geen enkel melkwegstelsel zijn er snaren die een mooier klank kunnen voortbrengen dan de klank van het lied van de menselijke ziel!

 2. wij verblijven op dit moment in Mexico, waren er ook tijdens deze bijzondere en krachtige zonsverduistering. het was werkelijk noodweer en konden de zon door de regen en wolken niet zien. We hebben wel gemediteerd en ons afgestemd op de verduistering en energie. ons werd doorgegeven dat het emotioneel lichaam van Moeder Aarde wordt opgeschoond. Alle energieen die met dualiteit te maken hebben, worden verlicht en verwijderd. ditzelfde gebeurt met ons emotioneel lichaam. Voel je jezelf ineens emotioneel worden, zonder aanwijsbare reden? weet dan dat er gewerkt wordt aan een hogere trillingsfrequentie van je Zelf!

  1. prachtig toch Aarde en Mens worden emotioneel opgeschoond door een simpel regenbuitje. En na regen altijd zonneschijn. En dan is alles weer in evenwicht! Een tip niet aan anderen door vertellen: zoek u geluk altijd dicht bij huis(moederland) want daar bent u mee geaard!
   Ook reizen is een illusie, maar dat is niets nieuw onder diezelfde zon!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.