Advertentie

Herstart je Gezondheid Kaj jaarbanner 2019

Eindelijk ‘intelligente’ kijk op ‘klimaatverandering’…


x

x

Eindelijk ‘intelligente’ kijk op ‘klimaatverandering’…

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Emeritus hoogleraar Guus Berkhout

De Delftse emeritus hoogleraar Guus Berkhout heeft met een aantal (oud-)collega’s, een stichting opgericht, die de naam ‘Climate Intelligence Foundation’ heeft meegekregen. De eerste échte Nederlandse instelling die we als ‘klimaatsceptisch’ kunnen betitelen. an worden beschouwd! Deze stichting is de juridische vorm van een onderzoeksinstituut, waarbij een groep gepensioneerde wetenschappers rondom Guus Berkhout, klimaatonderzoek wil gaan doen, op een heel andere basis dan het VN-klimaatpanel, het IPCC dit organiseert en uitvoert’.

De financiering van deze stichting geschiedt via particuliere, binnen- en buitenlandse financiers. Zo meldde ‘De Telegraaf’ dat een half miljoen euro in dit kader werd gedoneerd, door vastgoedmagnaat Niek Sandmann. Naar het idee van financiers, is er veel te weinig oog voor een contra-geluid, rondom het tegengaan van CO2. De wetenschappers vinden dat nog helemaal niet vaststaat dat CO2 de hoofdoorzaak is van de opwarming van de aarde. Wij berichtten al eerder dat het Global Warming Petition Initiative’ in de VS al ruim 30.000 van deze CO2-kritische-wetenschappers heeft verzameld. (HIER)

De stichting heeft via deze financiers, zo de beschikking over enkele miljoenen en wordt hiermee, feitelijk de eerste, substantiële klimaatsceptische instelling in Nederland. Guus Berkhout wil het allemaal niet polariseren, in de zin van welles/nietes: “We willen mensen met elkaar verbinden, want we zullen toch met elkaar moeten uitvinden hoe het nou allemaal precies zit met dat klimaat? Het IPCC van de Verenigde Naties doet weliswaar zinnige dingen, maar het blijkt dat vooral mensen die kritiek hebben, helemaal niet welkom zijn.”

Deze stichting Berkhout loopt natuurlijk het risico om met zijn instelling te worden gezien als een spreekbuis voor vervuilende bedrijven en invloedrijke individuen die een ‘anti-klimaatonderzoek’ gaan financieren. Zou goed kunnen! Aan hem de taak dat te voorkomen. Hij komt hiermee namelijk in het vaarwater van een grote groep mensen die eerder lid lijken te zijn van een klimaat-religie dan van een groep rigoureuze wetenschappers.

Ook de term ‘klimaatsceptisch’ wil professor Berkhout niet écht gebruiken, want het is weliswaar een dekkende term, maar er is een negatieve lading op dit woord gekomen, de afgelopen jaren. Maar hij vindt het eenvoudig gezegd van belang, dat er een nieuwe autoriteit in het leven wordt geroepen, naast het IPCC.  Met wil een instelling creëren, die de grote klimaatonderzoeken en daaruit voortvloeiende conclusies, eens even goed dubbel checkt en daarmee tegen het licht houdt. Dat betekent, dat ze puur wetenschappelijk vooraf geen standpunt innemen.

Deze nieuwe wetenschappelijk club gaat dus meteen het CO2-verhaal onder de loep nemen. Guus Berkhout hoopt een samenwerking tussen theoretici en praktijkmensen: ‘Want dat ontbreekt eraan in de klimaatwetenschap. Alles draait er om theoretische modellen’, zegt hij. Het lijkt alleen maar winst te geven voor de maatschappelijke discussie, wanneer ze bijvoorbeeld het verhaal rondom de ’97% consensus’ eens kritisch zouden bekijken. Zolang het eerlijk en duidelijk verloopt, zonder de vermeende verborgen agenda’s van clubs als mogelijk het IPCC, dat dus niet van pottenkijkers houdt…

* * *

Advertentie

2 thoughts on “Eindelijk ‘intelligente’ kijk op ‘klimaatverandering’…

 1. “Het IPCC van de Verenigde Naties doet weliswaar zinnige dingen” …

  Mooi initiatief echter kan Prof. Guus Berkhout mij eens uitleggen welke zinnige “dingen” de verenigde nazies dan doen?

  Het is het leger van de Rothschilds dat constant weer nieuwe “dingen” verzint om het leven van mensen te verarmen. Terug naar de middeleeuwen is het motto.

  The Illuminati explained – the founders of the UN
  https://www.youtube.com/watch?v=Q-Xq12yWiOQ

  1. Berkhout weet dat ook, maar hij gaat tactisch te werk en doet vooralsnog positief over hen die achter dit overdreven eenzijdige klimaatverhaal zitten. Doet hij dat niet, dan wordt hij meteen weggezet als halve gare, als een aanhanger van complottheorieën, dus iemand die het niet waard is om oprechte aandacht aan te besteden. De politiek, de gevestigde media en een klein deel (!) van de wetenschap staan overigens ook nu al klaar om zijn kop eraf te hakken en nepnieuws over hem (en iedereen die terecht (!) aandacht voor beide kanten van het verhaal wil om zodoende de juiste beslissingen te nemen), te verspreiden.

   Zag overigens zojuist op een andere website het volgende veelzeggende en korte (3 minuten) filmpje:
   https://youtu.be/mqejXs7XgsU

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.