Advertentie

Eindelijk ‘intelligente’ kijk op ‘klimaatverandering’…


x

x

Eindelijk ‘intelligente’ kijk op ‘klimaatverandering’…

2019 © WantToKnow.nl/be

x

Emeritus hoogleraar Guus Berkhout

De Delftse emeritus hoogleraar Guus Berkhout heeft met een aantal (oud-)collega’s, een stichting opgericht, die de naam ‘Climate Intelligence Foundation’ heeft meegekregen. De eerste échte Nederlandse instelling die we als ‘klimaatsceptisch’ kunnen betitelen. an worden beschouwd! Deze stichting is de juridische vorm van een onderzoeksinstituut, waarbij een groep gepensioneerde wetenschappers rondom Guus Berkhout, klimaatonderzoek wil gaan doen, op een heel andere basis dan het VN-klimaatpanel, het IPCC dit organiseert en uitvoert’.

De financiering van deze stichting geschiedt via particuliere, binnen- en buitenlandse financiers. Zo meldde ‘De Telegraaf’ dat een half miljoen euro in dit kader werd gedoneerd, door vastgoedmagnaat Niek Sandmann. Naar het idee van financiers, is er veel te weinig oog voor een contra-geluid, rondom het tegengaan van CO2. De wetenschappers vinden dat nog helemaal niet vaststaat dat CO2 de hoofdoorzaak is van de opwarming van de aarde. Wij berichtten al eerder dat het Global Warming Petition Initiative’ in de VS al ruim 30.000 van deze CO2-kritische-wetenschappers heeft verzameld. (HIER)

De stichting heeft via deze financiers, zo de beschikking over enkele miljoenen en wordt hiermee, feitelijk de eerste, substantiële klimaatsceptische instelling in Nederland. Guus Berkhout wil het allemaal niet polariseren, in de zin van welles/nietes: “We willen mensen met elkaar verbinden, want we zullen toch met elkaar moeten uitvinden hoe het nou allemaal precies zit met dat klimaat? Het IPCC van de Verenigde Naties doet weliswaar zinnige dingen, maar het blijkt dat vooral mensen die kritiek hebben, helemaal niet welkom zijn.”

Deze stichting Berkhout loopt natuurlijk het risico om met zijn instelling te worden gezien als een spreekbuis voor vervuilende bedrijven en invloedrijke individuen die een ‘anti-klimaatonderzoek’ gaan financieren. Zou goed kunnen! Aan hem de taak dat te voorkomen. Hij komt hiermee namelijk in het vaarwater van een grote groep mensen die eerder lid lijken te zijn van een klimaat-religie dan van een groep rigoureuze wetenschappers.

Ook de term ‘klimaatsceptisch’ wil professor Berkhout niet écht gebruiken, want het is weliswaar een dekkende term, maar er is een negatieve lading op dit woord gekomen, de afgelopen jaren. Maar hij vindt het eenvoudig gezegd van belang, dat er een nieuwe autoriteit in het leven wordt geroepen, naast het IPCC.  Met wil een instelling creëren, die de grote klimaatonderzoeken en daaruit voortvloeiende conclusies, eens even goed dubbel checkt en daarmee tegen het licht houdt. Dat betekent, dat ze puur wetenschappelijk vooraf geen standpunt innemen.

Deze nieuwe wetenschappelijk club gaat dus meteen het CO2-verhaal onder de loep nemen. Guus Berkhout hoopt een samenwerking tussen theoretici en praktijkmensen: ‘Want dat ontbreekt eraan in de klimaatwetenschap. Alles draait er om theoretische modellen’, zegt hij. Het lijkt alleen maar winst te geven voor de maatschappelijke discussie, wanneer ze bijvoorbeeld het verhaal rondom de ’97% consensus’ eens kritisch zouden bekijken. Zolang het eerlijk en duidelijk verloopt, zonder de vermeende verborgen agenda’s van clubs als mogelijk het IPCC, dat dus niet van pottenkijkers houdt…

* * *

5 gedachten over “Eindelijk ‘intelligente’ kijk op ‘klimaatverandering’…

 1. “Het IPCC van de Verenigde Naties doet weliswaar zinnige dingen” …

  Mooi initiatief echter kan Prof. Guus Berkhout mij eens uitleggen welke zinnige “dingen” de verenigde nazies dan doen?

  Het is het leger van de Rothschilds dat constant weer nieuwe “dingen” verzint om het leven van mensen te verarmen. Terug naar de middeleeuwen is het motto.

  The Illuminati explained – the founders of the UN
  https://www.youtube.com/watch?v=Q-Xq12yWiOQ

  1. Berkhout weet dat ook, maar hij gaat tactisch te werk en doet vooralsnog positief over hen die achter dit overdreven eenzijdige klimaatverhaal zitten. Doet hij dat niet, dan wordt hij meteen weggezet als halve gare, als een aanhanger van complottheorieën, dus iemand die het niet waard is om oprechte aandacht aan te besteden. De politiek, de gevestigde media en een klein deel (!) van de wetenschap staan overigens ook nu al klaar om zijn kop eraf te hakken en nepnieuws over hem (en iedereen die terecht (!) aandacht voor beide kanten van het verhaal wil om zodoende de juiste beslissingen te nemen), te verspreiden.

   Zag overigens zojuist op een andere website het volgende veelzeggende en korte (3 minuten) filmpje:
   https://youtu.be/mqejXs7XgsU

 2. https://nos.nl/artikel/2274835-bedrijven-met-veel-co2-uitstoot-wij-zijn-niet-de-grote-vervuilers.html
  De ondernemingsraden maken zich zorgen omdat ze bang zijn dat grote bedrijven in het rood zullen komen wanneer er Co2 heffingen zouden komen voor die bedrijven.Dat zou mensen hun baan kunnen kosten.Kennelijk wordt vergeten dat juist die grote bedrijven toch al geen of weinig belasting afdragen.Ook worden dergelijke grote bedrijven steeds minder belangrijk voor de economie aldus businessinsider.https://www.businessinsider.nl/unilever-akzonobel-philips-en-shell-steeds-minder-belangrijk-voor-economie-dus-waarom-dividendbelasting-afschaffen
  Het is natuurlijk logisch dat mensen zich zorgen maken over hun baan maar aan de andere kant zijn het nog steeds MKB bedrijfjes die de meeste banen voor hun rekening nemen.
  Juist die grote bedrijven hebben ervoor gezorgd dat veel kleine zelfstandigen de deur hebben moeten sluiten bijvoorbeeld groenteboertjes,en kleine gespecialiseerde bedrijfjes omdat grote supermarkten hun plaats in hebben genomen wat tevens ook banen heeft gekost omdat supermarkten nu eenmaal minder mensen nodig hebben dan afzonderlijke bedrijfjes.
  Grote fabrieken brengen natuurlijk ook veel schadelijke stoffen in de atmosfeer en zelfs daar hebben ze rekening mee gehouden want zo wordt er handel gedreven met emissievergunningen wat betekend dat wanneer een fabriek de limiet overschrijdt dat opgelost wordt door van een andere fabriek die niet aan de limiet komt meer uitstootmogelijkheden over te nemen door die te kopen.Co2 is geen probleem maar mogelijk vervuiling door het lozen van schadelijke stoffen wel.Telkens zien we dat politiek Den Haag alles doet voor grote bedrijven terwijl die steeds minder belangrijk worden en dat roept de vraag op of politiek Den Haag niet meer voor kleinere MKB bedrijven zou moeten doen in plaats van alleen voordelen aan grote bedrijven te geven juist ten koste van die MKB bedrijfjes?Nu las ik ook dat Jetten van D66 arbeidsmigranten naar Nederland wil halen om vacatures op te vullen zogenaamd omdat er niet voldoende Nederlanders zouden zijn die deze vacatures invullen.
  Waarom wordt er gesproken over arbeidsmigranten en niet over tijdelijk verblijf in Nederland met een verblijfsvergunning tot het moment dat deze migranten terug naar huis kunnen gaan omdat de problemen (als ze er al zijn) zijn opgelost?

  1. https://nos.nl/artikel/2274847-jetten-d66-we-hebben-juist-meer-polen-nodig-in-nederland.html
   Het is bekend dat veel leden binnen de politiek op instituten als Vindicat hebben gezeten waar ze nogal opvallende handelingen hebben zoals op elkaars hoofd te gaan staan met mogelijk hersenschade als gevolg en nou lijkt het erop dat Jetten ook op zo’n instituut heeft gezeten want hij schijnt nogal een slecht korte termijn geheugen te hebben.
   Was het juist niet zo dat juist Polen de boel opgelicht hebben ivm uitkeringen?
   https://www.youtube.com/watch?v=e04iMu9Aef4
   En hoe zit het met criminelen die ook vaak uit Oostbloklanden schijnen te komen?

 3. Er is ook goed nieuws :
  https://www.zerohedge.com/news/2019-03-28/first-we-didnt-believe-it-fast-melting-greenland-glacier-starts-growing-again
  met kort citaat :
  “A large and fast-melting glacier in Greenland is growing again, according to a new NASA study. The Jakobshavn (YA-cob-shawv-en) glacier on Greenland’s west coast had reportedly been retreating by around 1.8 miles and thinning by nearly 130 feet annually in 2012. “(=einde citaat).
  In de link is er ook een voorspelling naar de toekomst :
  “Data from NASA’s TIMED (Thermosphere Ionosphere Mesosphere Energetics and Dynamics) satellite shows that the thermosphere (the uppermost layer of air around our planet) is cooling and shrinking, literally decreasing the radius of the atmosphere. This reduction of solar activity could result in a global cooling phase.
  “The thermosphere always cools off during Solar Minimum. It’s one of the most important ways the solar cycle affects our planet,” said Mlynczak, according to The New American.
  The new NASA findings are in line with studies released by UC-San Diego and Northumbria University in Great Britain last year, both of which predict a Grand Solar Minimum in coming decades due to low sunspot activity. (=einde citaat).
  Als ik het goed begrepen heb, gaan we naar een afkoelingsfase op de aarde. Hoe gaat de “opwarmingsbusiness” daar op reageren ??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.