Advertentie

Robert van den Broeke en ‘octopus-buitenaardsen’..!


Het is filmmaker Dan Drasin die de ‘geesten’-fotografie van Robbert van den Broeke, onder sterke, bewijskrachtige condities heeft onderzocht, zodat er geen sprake kan zijn van trucage. Dan Drasin maakte deze opnamen van Robbert voor zijn documentaire over ‘leven-na-de-dood’ die ‘Calling Earth’ heet. Voor deze documentaire werd Robbert dus systematisch onderzocht en ook bij deze gelegenheid werden de buitenzintuigelijke waarnemingen gedaan en verschenen er o.a. beelden van personen op de foto’s.

Documentairemaker Dan Drasin aan het werk met Robbert van den Broeke in het kader van het onderzoek naar en de documentaire over leven na de dood: 'Calling Earth'. (klik voor een artikel hierover op de illustratie)
Documentairemaker Dan Drasin aan het werk met Robbert van den Broeke in het kader van het onderzoek naar en de documentaire over leven na de dood: ‘Calling Earth’. (klik voor een artikel hierover op de illustratie)

En naast de verschijningen, veranderde tijdens dit experiment ook weer de tijd op de kenmerken van de foto, werden er weer bestandsnummers overgeslagen en veranderde de achtergrond. De fotografie door Robbert, werd van begin tot eind gefilmd door 2 camera’s, 1 aan de voor- en 1 camera aan de achterkant, zodat zowel de lens als het scherm van de fotocamera in de gaten gehouden kon worden. 

Robbert mocht de fotocamera (van het onderzoeksteam van Dan Drasin) alleen onder het toezicht van deze lopende videocamera’s in handen hebben en de geheugenkaart werd iedere keer gewist, vóórdat Robbert foto’s nam. Onder deze condities word iedere vorm van trucage uitgesloten. Maar er gebeurde ook meer bijzondere zaken en reageerde de videocamera’s van het filmteam, op de aanwezigheid rondom Robbert..!
En Robbert weet dat hij zich niet zozeer hoeft te bewijzen, want voor hem is het belangrijkste dan ook, de boodschap en het bewustzijn achter deze bijzondere fenomenen. En het blijkt dat een deel van de mensheid deze bewijzen ‘simpelweg’ nog nodig heeft.
Ook het onderstaande verhaal over een indringende ervaring van Robbert, is opnieuw een bewijs voor de bijzondere rol die Robbert van den Broeke in onze ogen speelt in het overbruggen van de ‘afstand’ tussen ‘hen-en-ons’.. Tussen Universele en Aardse ervaringen.. Je eerste reactie zal ongetwijfeld een heel kritische zijn, zo niet een totale afwijzing. Want het is natuurlijk nogal wat, wat je geacht wordt te geloven als ‘waarheid’..
En ook wij hebben onze vooringenomenheid opzij moeten zetten, om dit verhaal gewoon daar te laten landen, waar het in ons gevoel thuis hoort, namelijk ‘In het midden’.. Want zolang niet is onderzocht uit wat voor materiaal deze octopus-tentakel-ledematen bestaan, is ieder oordeel natuurlijk vooringenomen en waarschijnlijk zelfs gebaseerd op angst..! Laat -als we je een advies mogen geven- het verhaal gewoon ‘daar in het midden’ landen/verblijven, zonder oordeel maar kritisch bekeken.
 * * *

 x

tentakel wezens Robbert van den Broeke

x

x

Ontmoeting met buitenaardsen en achtergebleven lichaamsdelen

2015 WantToKnow.nl/.be © Robbert van den Broeke (HIER)

x

graancirkel zevenbergen combi Robbert van den BroekeIn de nacht van afgelopen vrijdag 26 juni op zaterdag 27 Juni was Robbert van den Broeke, met zijn vriend Roy naar de nieuwe graancirkel in Zevenbergen gegaan. Toen ze beiden deze cirkelformatie binnen liepen, voelde Robbert een aanwezigheid en voordat hij dit had gezegd tegen Roy, voelde hij dat ze werden bekeken..! Robbert zag met zijn geestesoog octopusachtige wezens met tentakels.. Thuis aangekomen -Roy was al naar zijn eigen huis vertrokken- kreeg Robbert opnieuw wéér een onrustig gevoel. Robbert kreeg ineens heel sterk de drang om naar buiten te gaan en werd naar een grasveld toegetrokken bij vliegveld Seppen.

Toen Robbert daar aan kwam zag hij een ei-achtig object in de lucht hangen; het was een ei op zijn kant, dus horizontaal. Het object straalde een geel-goudachtig licht uit. Robbert kwam bij het grasveld en zag dat het object precies boven het veld hing op ongeveer 15 meter hoogte. Robbert liep het veld in en vervolgens kwam er uit het schip een soort lichtgevende bal die leek te exploderen, wat niet letterlijk zo was.

Ineens begonnen 2 lichamen die uit de bol kwamen te draaien en landden op de grond. Toen ze tot stilstand kwamen zag Robbert 2 octopusachtige wezens recht voor zich staan. Zoals hij ze in gedachte had gezien, maar nu waren ze écht fysiek, lichamelijk bij hem. Ze hadden een peervormig hoofd met amandelvormige ogen en uit de borstkassen en rug kwamen tentakels. Hun benen leken reptielachtig en ze zagen er glibberig uit.

Robbert voelde een liefdevolle connectie.
Robbert voelde dat hij telepathisch uitgenodigd werd om 1 van hun aan te raken. Robbert vond dit eerlijk gezegd best eng omdat zij van een andere planeet komen en hij niet zeker wist wat voor bacterieen eraan zouden zitten maar voelde toen dat het toch goed was en dat de wezens schoon zijn. Robbert raakte toen 1 van de tentakels voorzichtig aan.

tentakels los wezens Robbert van den BroekeToen voelde Robbert duidelijk de boodschap dat hij een brugfunctie heeft om mensen te laten wennen aan verschillende buitenaardsen rassen en discriminatie te voorkomen. Er was 1 groot octupus-wezen dat behoorlijk groot was, en ’n kleiner wezen dat leek op een kind-achtig wezen en bijzonder was dat ze geur van vis hadden..! Daarna voelde Robbert dat de wezens doorgaven dat ze weer moesten vertrekken en hij kreeg door dat ze iets achter zouden laten voor hem.

Toen kwam er een soort licht om de wezens heen en gingen hun lichamen zeer snel draaien als een soort tornado. Robbert schrok, want er vlogen allemaal tentakels van een van de wezens, die verdeeld verspreid over het veld neerkwamen. Robbert raakte even in paniek en vroeg in gedachte aan de wezens “Gaat alles nu goed, of is er iets fout?“..

Robbert besefte dat er een soort dematerialisatie-proces aan de gang was en toen kreeg hij door dat de tentakels als ‘aandenken en als bewijsmateriaal’ achtergelaten werden en dat hij zich geen zorgen hoeft te maken. Want deze tentakels groeien vanzelf weer terug aan bij deze wezens. Dat aangroeien gaat bij hen vrijwel direct, de lichamen herstellen zich sneller dan bij de meeste wezens hier op aarde.

Robbert snapt dat deze gebeurtenis en het achtergebleven materiaal als heftig ervaren kan worden, voor sommige mensen zelfs als onwerkelijk. Hij wilde dit in eerste instantie daarom ook niet naar buiten brengen maar hij voelde dat de wezens willen dat het toch gedeeld word en vooral het wetenschappelijk onderzoek (naar het DNA) heel belangrijk zal worden. 

Bewust achtergelaten lichaamsdelen..??!
Deze lichaamsdelen werden dus bewust achtergelaten. Robbert voelde ook dat de wezens geen pijn ervoeren bij het afgeven van hun lichamelijk materiaal. Daarna schoten de draaiende lichamen terug in het grote eivormig object en dat werd vervolgens even heel fel lichtgevend en verdween vervolgens ineens in het ‘niets’, alsof er een tv werd uitgezet werd.

Nancy Talbott is de vrouw die Robbert van den Broeke al sinds zijn vroege jeugd volgt en wetenschappelijk onderzoek doet naar zijn talenten en ervaringen.
Nancy Talbott is de vrouw die Robbert van den Broeke al sinds zijn vroege jeugd volgt en wetenschappelijk onderzoek doet naar zijn talenten en ervaringen.

Robbert keek om zich heen op de grond en hij zag overal de ledemaat-tentakels liggen, hij liep naar zijn brommer; hij wist dat er in zijn kofferbakje een plastic zak lag. Vervolgens pakte hij met de plastic zak de tentakels op. Robbert wist niet zeker of hij alle tentakels had en was van plan nog verder in het veld te zoeken maar hoorde en voelde ineens dat hij alles had..!

Eenmaal thuisgekomen spreidde Robbert 2 vuilniszakken op de grond om de tentakels op te leggen, foto’s te maken en te filmen. Een zeer penetrerende lucht doordrong de huiskamer en Robbert was bang dat de ledemaat-tentakels door de kamerwarmte zouden gaan rotten. Of misschien wel zouden oplossen omdat niet bekend was uit wat voor materie ze bestonden. Robbert besloot toen de tentakels in plastic zakken te doen (goed afgesloten) en ze in te vriezen.

DNA-onderzoek..!
Robbert wil de tentakels nu wetenschappelijk laten onderzoeken, op organisch niveau en tevens het DNA, omdat het DNA van deze tentakels waarschijnlijk een bewijs leveren van buitenaards leven (niet-aards DNA). Nancy Talbott, die Robbert al sinds hij jong was volgt en bestudeerd, heeft al aangegeven dat ze op zoek gaat naar een geschikte wetenschapper/wetenschappelijk instituut. De ledemaat-tentakels zijn nu veilig (niet meer bij Robbert) ondergebracht en dus ingevroren. Robbert is bereid om ze te laten zien aan mensen, wetenschappers en journalisten op afspraak.

x

* * *

Wil je de documentaire van Dan Drasin ‘Calling Earth’ bekijken, bekijk hem hieronder!

(n.b. Robbert van den Broeke komt rond 59:30 in beeld.)

x

Calling Earth (July 2014 Version) from Daniel Drasin on Vimeo.

67 gedachten over “Robert van den Broeke en ‘octopus-buitenaardsen’..!

  1. Ik denk dat Robbert het Griekenland debacle heeft voorvoeld.
   James Bond, Octopussy, deel 2 😉

  2. persoonlijk heb ik meer de volgende associatie;

   Nimrod met pauselijk hoofddeksel en amfibie repto schubben pakje, also known as Dagon, familie van de intelligente kosmisch koptische dikke vissenkopjes, woonachtig ergens in de buurt van onze tweelingster Sirius? ik ben benieuwd wat een Dna analyse gaat opleveren, wel of niet aards, het schijnt dat ze dat tegenwoordig wel degelijk vrij gemakkelijk kunnen bepalen in een beetje laboratorium.

   http://www.whale.to/c/fish_head.html

   Has A Tall White Alien Been Found?
   http://www.youtube.com/watch?v=IUy0wx3sSLE

   kijk dit is pas invoelende overstijgende Hyksos Venetiaanse ziezaahzoo kahtsaren hiklach octopoes humor, heb ik nouh ook;

   Quote Hattori Hanzo 3 weeks ago;
   “I can listen to this guy say “Octogon” all day.”

   (‘Octogon The Empire of Darkness’ ; yt)

 1. Wij eten vaak hun babytjes op, kleine inktvisjes, het inktzakje verwijderen, klaar maken met knoflook en in olijf olie gebakken, grof zout en verse gemalen zwarte peper, geserveerd met verse rijpe ! vleestomaten coer de beuf genaamd, glaasje ijskoude rosé er bij, geen wolkje of alian aan de hemel.
  In 1979 in een café, met mijn vriend de zingende Tandarts van Llandeilo Wales, mooi gesprek opgevangen, een groep studenten hadden s’nachts weer wat cirkels gemaakt, wij begrepen er als buiten staanders niet veel van, Wales zat vol vreemde snuiters, ook de layline zoekers, met hun pendelum de oude paden volgend, die van de white men, dat waren de zout transporteurs van lang lang geleden, dan de drovers roads, waar de beesten langs gedreven werden, naar de markten in de steden en stadjes, mooi boekje over George Borrow, schreef en sprak 7 talen, zijn wandel verhaal over wales is uniek !
  Zo nog een beetje poep geschrijf voor de liefhebber!

 2. Robbert en Roy waren eerst in Zevenbergen, daar zag Robbert in gedachten het octopusachtige wezen. Dat kan! Dan gaan ze naar huis en éénmaal thuis krijgt Robbert weer drang om naar buiten te gaan. Elk weldenkend mens zou dan z’n fotocamera meenemen. Maar die gedachte komt bij Robbert niet op. Bij hem in huis fotografeert hij alles, maar nu hij de gelegenheid kreeg om de mensheid te overtuigen, maakt ie een paar van die kinderlijke tekeningetjes. Dan staat er in dat verhaal ook nog dat hij uit de kofferbak(hij was op de brommer) een plastic zak haalde om die tentakels in te doen. Als Robbert geloofwaardig wil zijn, zal hij toch zorgvuldiger in zijn berichtgeving moeten worden.

  1. Zie ik een nieuwe episode van ‘Midsummernight murders’ opdoemen..?

  2. Coz, wat goed van je, precies, want daar passen de tentakels zeker in…en anders heb je nog elastieken snelbinders 🙂

  3. Robert heeft niet eens een rijbewijs voor een auto (daarom rijden vaak vrienden van hem die wel een auto hebben mee naar een veld als hij voelt dat er iets te gebeuren staat of iets gebeurd is) dus als hij de aanduiding ‘kofferbak’ gebruikt, dan zal dat beslist niet op een auto van toepassing zijn als hij alleen op weg ging.

   Ik kan niet 100% beweren dat Robert de waarheid spreekt, maar al die mensen die als een rechercheur trachten gaten in zijn betoog te vinden, hebben nog nooit de moeite genomen zich in hem en zijn gaven te verdiepen. Men is bij voorbaat overtuigd dat het hier om oplichting gaat, men schreeuwt om ‘bewijs’ en als dat er dan komt (zie de film van Drasin), dan heeft men daar ook weer een mening over die kant nog wal raakt.

  4. Beste Paul,
   Ik ken Robbert goed;hij is absoluut geen oplichter en toch heb ik deze reactie geplaatst. Hij hoeft mij niet te overtuigen maar de “ongelovigen” de sceptici. En hij had het zichzelf zoveel gemakkelijker kunnen maken door een fotocamera mee te nemen.Die tekeningetjes zijn geen bewijs. En voor die tentakels geldt hetzelfde. Je kunt langs de visafslag gaan, je koopt wat inktvis voor de sushi en dan een “mooi verhaal” verzinnen.
   Als hij het over een kofferbakje heeft, denken mensen waarschijnlijk aan een kleine auto, terwijl hij op de brommer was. Begrijp je nu wat ik bedoel met mijn eerdere reactie? Als Robbert de wereld wil overtuigen dan zal hij zelf alerter moeten reageren.
   En ik wens hem daar heel veel succes bij want Robbert is een zeer aimabel mens.

  5. Dank je wel voor je uitleg Ria, ik kon wat je nu vertelt niet opmaken uit je opmerkingen waarop ik reageerde.

   Ik ben het met je eens dat sceptici overtuigen niet gemakkelijk is, als het ooit mogelijk is, want al staan ze er met hun neus bovenop, dan nog verzinnen ze wel een uitvlucht of ze negeren je verder.

   Maar Robbert is in feite niet zo bezig met het ‘overtuigen’ van de mensheid van zijn gaven en wat dat inhoudt, vandaar dat hij waarschijnlijk geen enkel belang hecht aan het constant bij zich hebben van zijn camera. Maar helaas, wat er ook op zijn camera komt te staan, de sceptici zullen dat nooit accepteren, dus wat had zijn camera aan geloofwaardigheid aan de gebeurtenis in bovenstaand artikel kunnen toevoegen?

   DNA onderzoek? Dat kost een vermogen als je het goed en overtuigend wilt doen en dan nog zul je de ware sceptici niet overtuigen, ze hebben teveel uitvluchten die ze met veel bombarie (in de media) rondbazuinen waardoor het ingeslapen volk er ook geen aandacht meer aan schenkt. Helaas, maar zo gaat dat.

  6. Overtuigen is een oude scheepsvaartterm. Het betekent dat je je boot optuigt met teveel “tuig”. I rest my case for the rest. Een octopus met benen, menselijk lijf en toch tentakels met zuignappen die zo weer aangroeien….. ROFL. Laat mij die ongelovige zijn én die criticus, woehaaaaaaa 😀

  7. Ik daarentegen zie er weer een nieuwe tatoo in…….

  8. Heel mooi gevonden Cozmic, hoe het verband precies zit tussen een overtuigd zeilschip, en het overtuigen in een debat, moet je me nog maar eens uitleggen .

  9. Nou Jenne(Carla)
   Zodra de oorspronkelijke termen hun waarden verliezen dan worden ze waardeloze termen die buiten hun context gebruikt worden.
   Zeilen hijsen = optuigen
   in de haven alle zeilen weer op pakket neerhalen en opbergen = aftuigen
   Varen met teveel zeil = overtuigen
   Zootje verrot in Binnenhof = gewoon tuig

  10. Cozmic, Carla is naar de markt, voor inkopen, en de laatste roddel praatjes.
   Blijf thuis met een lombago, heerlijk zo half invalide, maar onze oude huis is koel met zijn dikke muren, de muren op de zuidkant zijn voorzien van een laag klei stenen, dat was de gewoonte hier, isolatie !
   Een zeilschip met te veel zeil = overtuigt
   Het laten zakken van het grootzeil = neerhalen
   Als er een kloot voor het blok blijft steken = met de kloten voor het blok
   Veel in onze oude street taal gaat terug op de zeilvaart, we zijn van zoutwater lieden, zoet water keuterboertjes geworden jammer, vroeger had je in elke familie wel een zeevarende, die kwam dan thuis met verhalen en souvenirs, overal stonden van die prachtige schelpen op de schoorsteen!
   Dat voorkwam veel problemen, stukje sexuele vrijheid voor beide partijen,
   en niet dat vervelende voor de TV hangen, wel jammer allemaal.

  11. Beste Cozmic & Jenne,
   Ontzettend interessant deze conversatie over zeilschepen, op- en aftuigen en schelpen op de schoorsteen.
   Maar laten we niet teveel afwijken, anders vergeten we straks over wie het echt gaat….en dat is Robbert van de Broeke.
   Gisteravond was Robbert op TV; hij wordt bedreigd door Joran van der Sloot vanuit de gevangenis.
   Joran eist 15.000 euro en krijgt hij deze niet, dan kunnen er vreselijke dingen met Robbert gebeuren.
   Zouden de “tentakels”(daar zijn ze weer) van Joran van der Sloot zóver kunnen reiken dat Robbert echt gevaar loopt? Ik weet het niet.

   Ben benieuwd naar jullie reactie.
   Geniet van het mooie weer en fijn weekend.

  12. De vorm van een alien moet wel in ons denkpatroon passen anders kunnen we nooit aan een andere vertellen dat we er een hebben gezien.
   Dus het is een mensvorm, plantvorm, diervorm of mineraalvorm of een combi daarvan.
   Als je het niet kan omschrijven dan bestaat het eenvoudig niet.
   Als je bijvoorbeeld zegt : ik heb Sponge Bob live gezien en gesproken dan word je niet meer serieus genomen.
   De vragen (die kinderen stellen) blijven over: waarom? waartoe?

   Ik heb nog een vraag : als die tentakels dienen als voortbewegingsorgaan was het dan nog nodig om armen en benen erbij te hebben. Zo werkt de natuur volgens mij niet maar ja ik ben ook maar leek.
   Het is wel gemakkelijk als je met een vulpen schrijft dan heb je altijd sepia binnen handbereik.

 3. LS…

  Altijd wonderlijk dat de mensen die in hun broek schijten van angst voor de werkelijkheid altijd moppen gaan tappen. Op feestjes en in de kroeg kom je ze ook vaak tegen. Nou,nou, ha, ha, het is me wat. Ja dan, niet dan !

  1. Naast liefde is humor de grootste krachtbron van het multiversum!

  2. Marcel, liefde is in toorn veranderd sinds er ooit ergens in een ver verleden een vrouw in een appel beet. En humor is verdwenen als dit hylarische idee geen schaterlach opwekt.

  3. Daarom zijn kinderen ‘geestig’ en kennen geen humor.
   Volwassenen hebben humor uitgevonden: dwz grappen ten koste van andere (mensen).
   Geestig zijn is waardenvrij. Humor is maatschappelijk gebonden.

  4. @ lezer
   Wat een onzin “Volwassenen hebben humor uitgevonden: dwz grappen ten koste van andere (mensen).”Humor hoeft helemaal niet ten koste van andere mensen te gaan , als dat je uitgangspunt is heb je er dus nul gevoel voor.

  5. Ria Schippers, 3.12

   Ja valt niet mee altijd maar te moeten Schipperen, ach geef ze de ruimte de fantasten, die moordenaar met zijn reptilen kop, zie je regelmatig in het nieuws verschijnen, zo als zoveel eigenlijk oninteressante lieden.
   De Journalisten en ook hun hoplieden, zijn een tikkie corrupt, vandaar al die shit journalistiek.
   Het ergste van deze misvorming van het nieuws, kan tot eccesieve vervelende dingen leiden, kijk om je heen hoe wij dagelijks gena sorry bij de neus worden genomen, het is allemaal al lang in kannen kruiken, het spel wordt gespeeld om het een schijn van werkelijkheid te geven, het is heel warm, dus eigenlijk niet passend, maar we zitten er bij voor spek en bonen, groet !

 4. Hallo beste,

  Ooit al van malva meditatie gehoord in Nederland ? Daar werden vroeger véle jaren na elkaar en voor overvolle zalen, diep trance sessies gehouden door ene lex persoon. Eén van de buitenaardse contacten die middels trance werd aangegaan was een bepaalde kracht (wezen) van de planeet Pluto, en dit wezen had de vorm van een octopus. Dit wou ik eventjes meedelen…
  Groetjes Pascal

 5. Al die mismaakte gedrochten zijn geen Alien, maar komen uit de labaratoriums van zieke psychopatische overheden, biologisch geknoei, waar met gekidnapte mensen en ongeboren menselijke vruchten, de gekste proeven worden gedaan, zij maken het werk af van Mengele.
  Ga maar eens rond op het internet, waar de mensheid toe in staat is, dat voor de Créator spelen, en het eeuwige leven loopt paralel.
  Robots van vlees en bloed, maar zonder geest, een klein chipsje in plaats van hersenen, Jack Vance had dat hier al over in de 60 iger jaren.

 6. Lezer,

  Als jij gezellig met Sponge Bob zit te keuvelen “met een lekker koppie thee en een gebakkie d’rbij” word jij, volgens mij, hartstikke serieus genomen.
  Geloof me maar!!!

 7. Wat een luguber geschenk! Waarom laat hij zich niet helemaal zien dan is het gelijk duidelijk . Lijkt mij zo te komen uit een horror film. Legt hij ze wel in de diepvries anders gaan ze stinken. En weg bewijs!

 8. Een ding zal ik wel never/nooit begrijpen. Waarom heeft Robbert zijn filmmateriaal niet klaar staan om ons eens voor de volle 100% te kunnen overtuigen. Dat moet toch niet zo moeilijk zijn?

 9. zeer gewaardeerde Robbert en medewerkers,

  steeds zeer onder de indruk van de graancirkels, foto’s e.a.maar toch had ik liever duidelijke foto’s gezien van de buitenaardsen die opstegen met hun schip dan de tekeningetjes. En ook vraag ik me af of we niet gebaat zouden zijn met meer op ons lijkende persoonlijkheden dan die extreme -naar vis ruikende -entiteiten….dat geeft toch schrik en afschuw?? Of ben ik nu zo flauw??? Deze persoonlijkheden zouden dan láter ons kunnen laten zien dat er nog veel meer is dan wij denken….Ook vind ik dat van Martijn zijn lezingen, al twijfel ik nergens aan hoor maar wáár zijn die hemelse helpers die op ons lijken dan, dat zou toch al spannend genoeg zijn voor die 1e keren???

  vredesgroet van Els

 10. Energie gaat niet verloren en je moet je afvragen als dit de wetenschap was dan had niemand meer de angst om dood te gaan .
  We leven in een wereld waarin we gecontroleerd moeten worden en degene die de wereld in handen hebben crieeren de wetenschap .
  Dus dit kan en mag niet bekend worden anders verliezen ze de controle over ons.

  Vraag jezelf simpel af wat er over is gebleven van al de uitvindingen van de geniale Tesla , hier vind je oa het bewijs van de totale controle van onze wereld.

  Wat is het antwoord om onze wereld te veranderen, sorry ik weet het (nog ) niet ?!

 11. Ik weet wel iemand die Robbert wel even wil testen of hij een bedrieger dan wel een paranormaal begaafde jongen is. Zijn naam is James Randi, helaas wel iemand waar geen paragnost of medium bij voorbaat op zit te wachten, men test onder zeer streng gecontroleerde omstandigheden waarbij fraude uitgesloten is….tja…en dan vallen alle paragnosten door de mand !

  1. één van de grootste op het gebied van wat buiten onze directe zintuigen valt, dus metafysische krachten, was madam Blavatski !
   Een andere grote créatieve geest was Hugo Pratt, de vader van Corto Maltese,
   zijn gedacht in zijn boek, le désir d’etre inutile, begeren-wensen-verlangen om nutteloos-onbruikbaar te zijn, te wezen, dit of liever deze gedachte een uitloper van het nihilisme mooi, ach sommige charlatans komen soms tot grote dingen, en heus de wereld zit vol charlatans, ik verdenk mijzelf er wel eens van, al die leugentjes om best wil, ja ja wat is echt en wat niet.
   Ik wandelde op het pad, zag twee vlinders, witte vlinders, ze waren zeker dertig meter van elkaar verwijderd, ach ik dacht waarom ontmoeten ze elkaar niet, en jawel ze vladderden-vlinderden naar elkaar toe, dansten samen een tango, en gingen ieder hun eigen weg-vlinder high way up tho heaven, is dit niet paranormaal, tuurlijk, we hebben het allemaal in ons, groet Jenne

  2. Jenne ik ken alleen de Hugo Pratt van le bande dessinée uit weekblad Pep.
   Trouwens mooie zwart/wit tekenwerk, geen penseelstreek te veel. Ik wist niet dat die ook filosofisch werk schreef.
   We hebben ook een mysticus/filosoof/schrijver/psycholoog in de Nederlandse literatuur.
   Dat is Willem Frederik van Eeden. Ken je die nog van de middelbare school: De kleine Johannes?
   Hoe ouder je wordt des te beter ga je dat sprookje begrijpen. Volgens mij pas die precies in onze tijdsgeest maar dat is mijn mening. De hoofdrolspeler met die toepasselijke naam is Windekind.

   Groet.

  3. Lezer, ik zou Hugo Pratt geen fylosoof willen noemen, maar hij zou zo tussen ons in kunnen zitten, meer een nieuwsgierige geest, je moet zijn Albums bekijken en lezen, zijn jeugd in oa Venetië, tussen gevluchte Odessa Joden en Italiaanse Facisten is bijzonder, ik kan daar over oordelen, om dat ik op kleine deails na dit zelfde heb meegemaakt in mijn jeugd, en ik weet wat dit met je gevoels leven doet.
   ja Frederik van Eeden een must op de middelbare school, o ja Windekind, Godfried Bomans heeft ooit en soort plagiaat geschreven Erik of het kleine insecten boek, zo maar een gedachte.
   Ik teken soms mijn réacties als Dwaallicht, ook mooi vind je niet, groet Jenne.

  4. Lezer bedankt dat je mijn stukjes leest, over die vlinders ooit lang geleden twee om elkaars nek hangende verliefde vlinders per ongeluk met mijn auto verpletterd, kon ze niet ontwijken, mijn hele dag was bedorven, en het gebeurde staat in mijn geheugen gegrift, ik vind vlinders voor zoveel symbolische gedachten staan, die vrijheid van op een zachte bries over de wereld te gaan, als de wolken en onze gedachten, ja bijzonder, groet !

  1. Mega interdimensionale octopussen die hun tentakels verliezen in een knolllenveld in Brabant? Natuurlijk is dat helpful, denk maar effe goed na joh, pffff.

 12. mensen die in robert geloven moeten zichzelf maar eens goed laten nakijken. iemand enig idee hoe zijn bank rekening er nu misschien uit ziet. hij is onderhand al twee keer ontmaskert. een keer met een uitspraak van hem, die later terug te vinden was op internet ”gen verbrander” had ”jenever verbrander” moeten zijn en de tweede keer was met een fototrucage. hij heeft zelf aangegeven dat hij bijna klaar was voor een gesticht. (volgens mij is hij dat nu ook wel) hij weigert de fotos in te leveren bij een fotoshop expert. en hij weigert het ook om eens een bezoekje aan james randi te brengen. dezelfe man die ook char en uri geller en peter popoff ontmaskerde. en nog tig andere zelf verklaarde zogenaamde mediums. ik walg echt van oplichters als robert. maarja wat doe je eraan. zijn volgelingen houden hem populaire

  1. In Houten (Utrecht) werd/wordt dialect gesproken en daar spreekt men jenever uit als gennevver (gènnevver) waarbij Genverbrander aansluit op gennevver.

   James Randi claimt dat water geen geheugen heeft terwijl ik bij onderzoek met magneten ontdekte dat water wel degelijk een geheugen heeft. Niemand wil dit weten en zelfs RADAR (TROS) zwijgt hierover. Iedereen kan met wat magneten zien dat water een geheugen heeft. Neem een grote plastic bak met water en laat er een plastic bakje op drijven. Plaats op dat bakje boven de waterlijn een of meer magneten. Het bakje zal door het water ‘varen’ steeds dezelfde kant op (Dus duw daarna het bakje zover mogelijk terug). Op een gegeven moment blijft het bakje liggen waar het ligt op het water.

   bert@awrvb.nl

 13. Toch een kleine reactie op GuidoJ.

  Wat bedoeld u eigenlijk met James Randi eens ontmaskeren ? Is het volgens u dan niet waar dat Randi mensen test op hun “paranormale gaven” waarbij beide partijen akkoord gaan met de opzet en uitvoering van de tests ?
  Meneer GuidoJ, als u in deze paranormale circus wilt blijven geloven is dat uw keus. Maar wees dan ook zo sportief om toe te geven dat Randi ondertussen al talloze wichelroedelopers / helderzienden of auralezers heeft weten te ontmaskeren.
  Was het niet Derrek Ogilvie die het aandurfde om die miljoen dollar even op te strijken door de test met Randi aan te gaan ? en was het volgens u toeval dat hij door de mand viel of toevallig zijn dag niet had ?
  Niemand heeft tot op heden onder streng gecontroleerde condities kunnen aantonen dat hij / zij over paranormale gaven beschikt, ook geen Robbert v/d Broeke.
  Mediums of helderzienden komen alleen tot een succesvolle reading als de cliënt erin geloofd en vooral bereidt is om mee te werken.
  Ik heb persoonlijk 10.000 euro liggen voor diegene die onder mijn voorwaarden kan aantonen paranormaal te zijn.

  Ik zou zeggen meneer GuidoJ ….kom maar op met de kandidaten !!

  1. In de eerste plaats vind ik dit geen ‘kleine reactie’ van meneer Jakob. De manier waarop je het brengt zegt dus precies zoals het is.. ‘Onder jouw voorwaarden’.. Lees de boeken van prof. Tenhaeff en prof. Van Praag over para-psychologie.
   Zelf téveel meegemaakt om aan deze mensen te twijfelen. De essentie blijkt voor mij steeds meer de menselijke intentie, focus EN scheppingskracht te zijn.
   Doe lekker je eigen ding en vermoei je niet met proberen te bewijzen wat NIET is.. Denk daar maar eens over na. En wellicht dat je jezelf met een minder rigide opstelling, een meer open mind (zonder direct alles te hoeven aannemen) een veel groter dienst bewijst, dan alles direct afwijzen. Je hebt niet door hoe krachtig je NIET-overtuiging is. Voila..

   Daarnaast zijn er wel degeljk oplichters en ‘cold readers’; ik ben niet gek. Maar als Robert vd Broeke in dit verhaal met zo’n onwaarschijnlijk en kwetsbaar verhaal aankomt, kun je toch wel de beleefdheid hebben, de man een kans te geven en inhoudelijk een verhaal te houden, dan over zijn ‘bank’ te praten..? Daarmee diskwalificeer je jezelf meneer Jakob.

 14. Je kunt niet bewijzen wat niet bestaat. Ik heb wel degelijk de beleefdheid om iedereen die denkt paranormaal te zijn een kans te geven om het te bewijzen. En juist ja, onder mijn voorwaarden meneer GuidiJ, het zou een Robbert of welke andere “paragnost” beter passen om alleen met mooie verhalen goedgelovige mensen over de streep te trekken. Maar ik hecht meer waarde aan goed opgezette tests waar iedere vorm van fraude uitgeloten wordt ! U adviseert mij om de boeken van de boeken van prof. Tenhaeff en prof. Van Praag te lezen ?…prima, zal ik doen, u dan ook eens de moed op moeten brengen om het proefschrift van Henk Boerenkamp (parapsycholoog)te lezen, die laat geen spaan over van het fenomeen paranormaal.

  Begrijpt u me goed, ik heb niets tegen mensen die menen paranormaal te zijn, echter moet het wel aangetoond kunnen worden onder gecontroleerde omstandigheden.
  Jammer dat u niet wilt ingaan op mijn aanbod meneer GuidoJ, ik zou graag met eigen ogen willen zien of en in hoeverre iemand paranormaal blijkt te zijn. Tot op heden is daar in ieder geval nog niemand in geslaagd, Ogilvie, Geller en een Char en Van den Broeke ook niet. Maar ik blijf sportief, mocht u iemand kennen die mij en miljoenen andere mensen van het tegendeel kan overtuigen heb ik het geld klaarliggen !

  1. Beste Jacob,

   Lees eens de boeken van Jozef Rulof, http://www.rulof.org Die boeken moeten je kunnen overtuigen. Het staat vol met voorspellingen die uitgekomen zijn. Je zou bijvoorbeeld het boek de Volkeren der Aarde of de boeken Vraag en Antwoord kunnen lezen. Of de ontroerende boeken Jeus van Moeder Chrisje.
   De boeken zijn stuk voor stuk juweeltjes.

   Als je dan nog niet overtuigt bent, ja dan wordt het heel erg moeilijk. Natuurlijk zijn er ook veel charlatans. Lees daarvoor het boek Geestelijke Gaven.

  2. Eén winstpunt heeft U al binnen, U geeft uzelf gelijk en dat telt.
   Iedereen tevreden.

  3. Als je wil weten of iemand paranormaal is.
   Dan moet je eerst omschrijven (definiëren) wat ‘normaal’ is.
   Nou dat lijkt me best een grote opgave. Want als iedere mens uniek is bestaat er geen ‘norm’.
   Je kunt ook met de stelling beginnen iedereen is paranormaal.
   En dan moet degene die zich normaal noemt weer bewijzen dat dat zou is.
   Dus kappen met die onzin. Iedereen is een mens. En dat wil ik zo houden ook.

 15. Met de hele familie ook de kleinste van één jaar buiten in de tuin, dik aangekleed met een klein kampvuurtje naar de Maan zitten staren, wat een bisarre verkleuring in 2052 gaat het opnieuw gebeuren, dan zijn de meesten onder ons al lang op reis tussen de sterren, ’t was opvallend dat de andere sterren heel helder vlonkerden, als of ze knipoogden zo van ja dit is mooi,
  geniet er maar lekker van, tegelijkertijd word je even er opgewezen hoe klein en bevoorrecht we zijn om dit te kunnen aanschouwen, en tergelijkertijd hoe mooi het is dat wij in vergelijk met onze verre verre voorouders kunnen begrijpen wat er plaats vindt in dat enorme oneindige, die enorme grote planeten om elkaar heen draaien en de hele ceéatie van dit universum dragen, en ja een open mind voor andere levens vormen, misschien niet allemaal even aardig, in vergelijk van de mensen met de mieren en dan visa versa, dat kan ook, en ooit de evenaar bezocht in Africa, daar moest ik aan denken, een oud boek, kampvuren langs de evenaar, maar helaas het is weer voorbij, de herinnering blijft, groet Jenne

 16. Robbert dit is dikwijls ook hier weer dat mensen bewijzen willen zien van dingen die alleen beleefd kunnen worden,dus ook niet overdraagbaar zijn. Eens zei een bewuste ziel tegen mij ‘Bewustzijn is niet overdraagbaar Ieder mens moet zijn eigen bewustzijn ontwikkelen door inzet en af vragen (wie ben ik?) waar kom ik vandaan? (en waar ga ik naar toe)? Verder trek je niks aan van al wat er rond je gebeurd Sta er boven, zijn hele negatieve figuren die je willen beinvloeden; dat kun jij alles best aan. Ook dit gaat weer voorbij.’
  Sterkte gewenst en blijf wie je bent een bewuste ziel lieve groet

 17. De mens gelooft alleen datgene wat hij wenst te geloven, ook al is het bewijs overdonderend.De meest onzinnige, quasi wetenschappelijke verklaringen worden daarom eerder geloofd dan de meest voor de handliggende. Angst ligt hier vaak aan ten grondslag maar nog vaker economische redenen.

 18. Wanneer je de opnamen op youtube crities bekijkt zijn er weinig filmpjes waarbij de toestellen[schotels] hetzelfde zijn,zelf heb ik 3filmpjes gevonden die het zelfde toestel afbeeldden,in verschillende landen.
  De technieken die verscillende volkeren toepassen gaan ons bevattingsvermogen teboven,er zijn toch ook wel brutale volken die vee roven,auto,s van de weg halen,ze doen wat ze willen,de amerikanen vervullen ook een dubieuze rol,de gevangen aliens worden onder dwang vastgehouden,de amerikanen doen alles om aan hun technischekennis tekomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.