Advertentie

Een aanstaande stevige beving ‘in de maak.’.?


We kennen allemaal de lessen die we kregen over de invloed van de Maan, ónze Aarde-maan, op de watermassa’s op Aarde. Door specifieke posities van de Maan, ten opzichte van de Aarde, ontstaan eb en vloed op Aarde. De aantrekkingskracht van de Maan is sterk genoeg om dit te veroorzaken, zo gaat het onderwezene. Maar als dit klopt, dan zou dat betekenen dat andere planeten óók hun invloed hebben op de ontwikkelingen en situatie op onze planeet.

Natuurlijk zijn de supergrote planeten in doorsnede voor het oog, een behoorlijk stuk kleiner dan de Maan. Maar schijn bedriegt natuurlijk, want we hoeven je niet uit te leggen, dat de massa van deze megaplaneten, zoals Jupiter en Neptunes, mea-veel groter is dan die van onze Maan. En dus wel degelijk deze massa doen gelden op Aarde..! Een deel van de astrologieleer is hierop overigens ook op gebaseerd, waarbij specifieke planeten zelfs hun typische karakteristieken hebben op de menselijke ontwikkeling. De mens als ras in het algemeen, maar ook op ieder mens individueel..!

Wanneer we spreken over eb en vloed als invloed van de Maan, wat is dan wel niet de invloed van de massa van planeten op de Aardplaten, die zoals je weet, op een onderlaag drijven en op en over elkaar glijden. Er is nog niet veel bekend over dit fenomeen, maar het onderstaande artikel laat zien, dat Frank Hoogerbeets, de man is, die deze relatie niet alleen stevig heeft onderzocht, maar zich ook sterk genoeg voelt in deze studie, door aardbevingen, op basis van deze specifieke constellaties te voorspellen..!

De verhoudingen van onze Zon met al de planeten, ook onze Aarde dus, uit ons zonnestelsel.

x

x

Een aanstaande stevige beving ‘in de maak.’.?

2018 © Frank Hoogerbeets / deze versie WantToKnow.nl/be

x

Frank Hoogerbeets

Ditrianum is een non-profitorganisatie, die in 2002 werd opgericht door Frank Hoogerbeets. De primaire focus van deze site is, om berichtgeving te verzorgen rondom seismische activiteiten met betrekking tot interplanetaire invloeden. Ditrianum is gevestigd in Nederland, maar heeft veel bezoekers uit de rest van de wereld, vooral om de interessante topics en de Engelstalige spiegelsite.Wij plaatsten hier op de site al veel van zijn artikelen en eigenlijk is er al een goede relatie tussen WantToKnow en Ditrianum, sinds 2009. (HIER)

Frank Hoogerbeets heeft van kinds af, grote interesse in het zonnestelsel en de planeten. Eind jaren 1980 en in de vroege jaren 1990 probeerde Frank een mogelijke correlatie te vinden tussen de positie van de planeten en grote seismische activiteit op Aarde. Maar zijn middelen waren beperkt, in een tijd waarin gegevens handmatig moesten worden verzameld, terwijl astronomiesoftware zich uitsluitend op geocentrische waarnemingen concentreerde (en nog steeds).

Geometrie en numerologie
Frank sloeg toen een andere weg in en begon geometrie en getaltheorie te studeren. Maar daardoor gebeurde wel iets bijzonders; want zonder het te beseffen, werd deze studie de basis voor wat hij later ‘Aarde-harmonieën’ noemde, zijnde de relatie tussen geometrie met aardrotaties en grote aardbevingen. Frank ontdekte deze geometrie in verband met grote aardbevingen in de eerste maanden van 2013.

Frank legt dit uit: “In eerste instantie probeerde ik grote aardbevingen met magnitude 8 op de schaal van Richter (en hoger) te voorspellen op basis van deze Aarde-harmonieën, maar dat bleek toch moeilijker te zijn dan ik dacht, omdat ik niet kon anticiperen op de aardbeving met magnitude 8,3 op 24 mei 2013 onder de Zee van Okhotsk. Maar deze gebeurtenis was wel een belangrijk stuk van de puzzel.”

Op basis van deze Aarde-harmonieën isoleerde Frank met succes 1 april 2014 als een mogelijke datum voor een aardbeving met magnitude 8 of hoger. Deze keer bleek zijn anticipatie juist toen er op dezelfde dag in Chili een aardbeving plaatsvond met magnitude 8,2. Frank hierover: “Dat was een belangrijke bevestiging, maar de Aarde-Harmonieën alleen waren niet genoeg, omdat ze me te veel opties lieten; ik had meer informatie nodig om nauwkeuriger te worden.”

De puzzel voltooit zich..
Het volgende stuk van de puzzel werd gevonden op 23 juni 2014, toen drie sterke aardbevingen met magnitude 6 plaatsvonden in de Stille Zuidzee, gevolgd door nog eens drie in de Noordelijke Stille Oceaan variërend van magnitude 6.3 tot 7.9. Frank over deze ontwikkeling: “Dit was een enorme, zeer plotselinge seismische toename in een anders rustige maand. Mijn eerste gedachte was: waar komt deze energie vandaan? Toen keek  ik voor de eerste keer naar de planeten met behulp van simulatiesoftware van het zonnestelsel. Het was een regelrechte openbaring toen ik ontdekte dat er rond die dag maar liefst drie planetaire uitlijningen samenkwamen. “

Deze convergentie veroorzaakte niet alleen grote seismische activiteit in de Stille Oceaan, maar genereerde ook een krachtige meteotsunami in de Middellandse en Zwarte Zee als gevolg van ongewone atmosferische storing, zoals een wetenschappelijk onderzoek (HIER) later onthulde. Een daaropvolgende studie onthulde dat inderdaad grote aardbevingen in het verleden plaatsvonden in de buurt van, maar meestal vlak nadat planeten in het zonnestelsel waren uitgelijnd.

Een van de resultaten van een 7.8 beving in 2016 in Equador

 

Geschiedenis bewijst het gelijk van deze methode.
De grootste aardbeving die is geregistreerd, met een kracht van 9,5 op 22 mei 1960, vond bijvoorbeeld plaats een dag nadat Mars, Mercurius en Uranus waren uitgelijnd. Evenzo vond de aardbeving met magnitude 9,2 in Alaska op 28 maart 1964 plaats net nadat Mars, Mercurius en Uranus op één lijn stonden, deze keer samen met Venus. Een ander voorbeeld is de aardbeving met magnitude 9 op 27 januari 1700 in Cascadia, die plaatsvond toen de Aarde op één lijn stond met Mercurius en Jupiter, terwijl Mercurius ook op één lijn stond met de zon en Venus.

Frank hierover: “Het probleem met de beschikbare software van vandaag is dat de berekening van planetaire posities beperkt is tot uitsluitend geocentrische en heliocentrische coördinaten, waardoor elke uitlijning van planeten zonder de Aarde of de Zon, zoals in 1960 en 1964, onopgemerkt blijft.”

Na enkele maanden van zorgvuldige studie maakte Frank zijn eerste openbare aardbevingsverwachting op 20 april 2015 op Facebook (HIER) , waarin hij zei dat de tijd tussen 22 en 27 april kritiek zou zijn vanwege specifieke planetaire posities. Op 25 april 2015 vond inderdaad een aardbeving met een kracht van 7,8 plaats in Nepal.

Ervaring op ervaring maakt de methode krachtig..!
Gemotiveerd door deze succesvolle voorspelling publiceerde Frank zijn eerste aardbeving voorspellingsvideo op 29 april 2015 met een waarschuwing voor mogelijke grote seismische activiteit rond 28 mei 2015. Hij noemde specifiek de westkust van Noord-Amerika als een mogelijke locatie. Hoewel er op de 28e geen grote aardbeving plaatsvond, vond een aardbeving met een kracht van 6,8 plaats in Alaska op de 29e, een dag later gevolgd door een aardbeving met magnitude 7.8 bij de Bonin-eilanden in de westelijke Stille Oceaan.

Frank voegt hieraan toe: “We hebben niet elke dag of elke week zulke grote aardbevingen, ze komen maar ongeveer twee of drie keer per jaar voor, dus deze eerste voorspellingen op basis van planetaire posities waren zeer nauwkeurig. Ik vond ze een groot succes en ze hebben mij sterk gemotiveerd om door te gaan.”

Maar Frank erkent dat niet elke planetaire uitlijning in het zonnestelsel noodzakelijkerwijs een grote aardbeving veroorzaakt: “Soms zien we slechts een seismische toename tot ongeveer magnitude 6.0. En soms lijkt er helemaal geen seismische toename te zijn. De sleutel lijkt de toestand van de aardkorst te zijn; of er een gebied is dat al dan niet rijp is voor grotere seismische activiteit. Dit zou een directe relatie aangeven tussen de opbouw van druk in de aardkorst en versterkte elektromagnetische trillingen door planetaire uitlijningen.”

Omdat we de toestand van de aardkorst, d.w.z. de hoeveelheid spanning tussen tektonische platen op verschillende locaties, niet kennen, kan een aardbevingswaarschuwing worden uitgegeven en vervolgens worden geannuleerd wanneer er geen seismische toename optreedt, net zoals tsunami-waarschuwingen.

Maar de combinatie van planetaire uitlijningen en Aarde-Harmonieën is een belangrijk hulpmiddel gebleken dat kan worden gebruikt om te anticiperen op grote seismische activiteit. Dit werd opnieuw bevestigd op 16 september 2015 toen een aardbeving met een kracht van 8,3 plaatsvond in Coquimbo, Chili. Aarde-harmonieën gaven aan dat 17 september een kritieke datum zou zijn. De aardbeving vond plaats op de 16e (22:54 UTC), ongeveer vijf uur voordat de Aarde op een lijn stond met Jupiter en Neptunus..!

Wij geloven dat aardbevingen tot op zekere hoogte altijd onvoorspelbaar zullen zijn, vooral de omvang. Maar het is bewezen dat wanneer planetaire uitlijningen in ons zonnestelsel plaatsvinden, seismische activiteit op Aarde de neiging heeft om op te lopen naar magnitude 6 of hoger. Dit stelt ons in staat kritische tijdskaders te definiëren. Over het algemeen veroorzaakt niet elke uitlijning een seismische toename, maar bijna elke seismische toename (magnitude 6+) wordt veroorzaakt door een of meer planetaire uitlijningen.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geloven we niet dat de zwaartekracht verantwoordelijk is voor grotere aardbevingen op het moment van de planetaire samenstanden. We geloven eerder dat elektromagnetische golven de aardkorst beïnvloeden op atomair niveau, waardoor specifieke trillingen worden versterkt. Dit is logisch, omdat elektromagnetisme een sterkere kracht is dan de zwaartekracht. Ook is de zwaartekracht gerelateerd aan de massa van een planeet en omdat de massa niet verandert wanneer planeten samen staan, wordt verwacht dat de zwaartekracht dezelfde blijft.

Wij verwachten dat in de loop der tijd deze nieuwe ideeën over de planeten beter bekend worden. Zie ook deze introductievideo “Aardbevingen en elektromagnetische golven” .

Over de situatie tussen 15 en 31 januari 2018

x

Grote aardbevingswaarschuwing

21 februari – 7 maart 2018

Frank Hoogerbeets, laatst bijgewerkt op 12 januari 2018, 9:55 UTC

x

Van 21 februari tot 7 maart 2018 zal een zeldzame planetaire geometrie ongetwijfeld een aanzienlijke seismische toename veroorzaken, met waarschijnlijk twee aardbevingen van  rond magnitude 7.8. Er is echter het potentieel voor een zware aardbeving met magnitude 8 of zelfs 9, waarschijnlijk in de eerste week van maart. Sommige van de planetaire uitlijningen lijken op die van grote aardbevingen, zoals de Chileense aardbeving in 1960 (M 9,5), de aardbeving in Alaska in 1964 (M 9,2) en de aardbeving bij Sumatra in 2004 (M 9,3).

Op 21 februari van dit jaar, komen drie planetaire uitlijningen samen, die een seismische toename zullen veroorzaken tussen de 21e en de 24e februari.

 • 2018-02-21 05:53:56 Zon-Mercurius-Neptunus
 • 2018-02-21 08:20:59 Mars-Mercurius-Uranus
 • 2018-02-21 18:35:36 Aarde-Venus-Neptunus

Op 25 februari komen opnieuw drie planetaire uitlijningen samen, en dit zal de verhoogde seismische activiteit voortzetten van de 25e tot de 28e februari.

 • 2018-02-25 09:53:09 Mars-Venus-Uranus
 • 2018-02-25 12:19:55 Aarde-Mercurius-Neptunus
 • 2018-02-25 15:58:13 Zon-Mercurius-Venus

Rond 4 maart komen niet minder dan zes planetaire uitlijningen samen.
Dit is zeer zeldzaam en komt bijna nooit voor. Wat het bijzonder uniek maakt, is de viervoudige uitlijning op die dag met Mercurius, de zon, Mars en Jupiter, goed voor vier van de zes uitlijningen. Het maakt 5 maart een kandidaat voor grote seismische activiteit.

 • 2018-03-03, 21:45:21 Zon-Mars-Jupiter
 • 2018-03-04, 13:46:25 Mercury-Mars-Jupiter
 • 2018-03-04, 13:55:50 Aarde-Zon-Neptunus
 • 2018-03-04, 18:03:05 Venus-Mercury-Aarde
 • 2018-03-04, 22:09:51 Mercury-zon-Jupiter
 • 2018-03-05, 0:01:57 Mercury-Sun-Mars

Met deze meervoudige convergenties is dit tijdskader sterker dan de meeste andere in de afgelopen jaren. De subductiezone van Cascadia is een mogelijke kandidaat, omdat het de enige subductiezone ter wereld is die de afgelopen decennia nog geen zware beving heeft gehad.Hoe dan ook, als de Aarde het lage gemiddelde van zwaardere aardbevingen in de laatste twaalf maanden goed zal maken, dan zal het zeker in dit tijdskader zijn.

Dit is een tijdige waarschuwing zodat iedereen een kans heeft om zich voor te bereiden. En voorbereiding is belangrijk, afhankelijk van de locatie en hoe aardbevingsgevoelig die is. Er is geen manier om precies te weten waar grotere aardbevingen zullen plaatsvinden. Dit is een serieuze waarschuwing. We gaan zeker een significante seismische toename ervaren in dit tijdskader, maar het is sterk afhankelijk van de toestand van de aardkorst hoe de seismische toename vorm gaat krijgen. Maar er worden ten minste twee grote bevingen verwacht.

x

* * *

x

16 gedachten over “Een aanstaande stevige beving ‘in de maak.’.?

 1. We gaan een hoop aardbevingen meemaken de komende jaren, niet alleen vanwege constellaties maar voornamelijk door het zgn. spaceweather. Ons zonnestelsel gaat door een heftig geladen deel van de galaxy, de zon absorbeert deze energie, zet het om en straalt het weer uit, de aarde werkt als een vortex en zet deze energie van de zon ook weer om als een dynamo die meer input krijgt. Zogenaamde endtime madness zal het resultaat zijn. Eigenlijk is het niets nieuws, het is ontelbare malen eerder gebeurd, in de verhalen van natuurvolken die niet onder de controle stonden van de huidige religies bestaan deze verhalen nog.

  1. Goed verhaal Coz.
   Mijn stelling is het, dat we als menselijke Zielen wisten dat we door deze wolk zouden gaan in dit tijdsgewricht.. Dit is ook de reden voor de zg. ‘opwarming’.. Immers, een hogere frequentie is een hogere trillingsenergie = warmte..
   Ook ons bewustzijn ontwaakt, bij zoveel hoge energieën. Herkennen ervan in diepere Zielenlagen.

 2. Ik ben zelf heel erg geneigd ervan uit te gaan dat het niet zozeer de verschuiving van de platen/ aardschollen zijn die de bevingen veroorzaken maar meer de groei van de planeet als geheel.
  Kennelijk heeft men kunnen constateren dat de omvang van de Aarde met zo’n 15 a 20 cm/jaar toeneemt! Naar mijn idee komt dit door de transmutatie van Aetherenergie vanuit het centrum van de kosmos…(aanname) wat aangemerkt kan worden als de primaire energie. Hetgeen ookwel Prahna, Vril, of Chi genoemd kan worden en zich in de meest exotische aggregatietoestanden kan transmuteren. Zo ook in licht, warmte, gassen en alle andere denkbare vormen van materie. Dus ook magma. Blijkt wel uit het feit dat eens in de zoveel tijd de planeet even de overdruk moet lozen via een ‘puist’ in het oppervlak. Ook is het niet ondenkbaar dat langs die weg ook andere materialen worden ‘bijgemaakt’ zoals aardgas en aardolie!
  Uiteindelijk heeft die energievorm de natuurlijke neiging, zoals de meeste elementen aan het einde van hun cyclus, weer terug te keren naar de oorspronkelijke vorm maar dan in absentie van de vectorkracht die het in aanvang wel bezat.
  Ook is de instroom van deze Aetherkracht mede verantwoordelijk voor de duwkracht die we foutief aantrekkingskracht zijn gaan noemen in de zin van zwaartekracht.
  De conjunctie van de planeten die een beving mede veroorzaken zijn heel goed te vergelijken met de aanraking van het zaad van een Springbalsemien wanneer deze rijp is en zo doet ‘springen’. De opbouw van materiële spanning in de kernlagen van de planeet zijn door het hierboven uiteen gezette effect zodanig opgelopen dat een ‘kleine’ externe trigger genoeg is om de boel te laten barsten.
  In die zin kan ik de benadering van Frank volledig onderschrijven!

  1. Als ik even verder mag dan zou ik willen toevoegen dat de ster de Zon ook op die manier werkt. Het is idd een ster welke fungeert als refectiescherm (volgens Eric Dollard).
   Deze is ingericht als tranformator welke in staat is Aetherenergie te absorberen en deze direct om te zetten in de ons zo geliefde stralingsclusters. Een heel breed spectrum aan straling waarvan er gelukkig maar een deel van op het oppervlak terecht komt. Het heeft dus volgens de NASA en andere ‘wetenschappers’ geen bal te maken met kernfusie oid.
   De reden waarom ik Aetherenergie altijd met een hoofdletter schrijf is omdat de zegen van de Schepper, wat dat dan ook zijn mag, voor een groot deel gelegen ligt in het geheim van de genius van deze energievorm die al heeel lang kennen en waar we iedere seconde gebruik van mogen maken zonder het ‘wezen’ te kennen. Mensen die de Chi kennen of weten wat Prahna is kunnen hierover meepraten. (bomen, planten, vloedlijn e.d.) De grote zoektocht naar de z.g.n. vrije, scalaire, vacuum of nul-puntenergie is naar mijn idee de gesynthetiseerde omzetting van Aetherenergie naar simpele bruikbare electriciteit.
   De Nederlandse echte-wetenschapper Lorenz maakte in het einde van de 19e eeuw al gewag van de Ether hetgeen later door de welbekende vrijmteselaar Albert Einstein uit de boeken geveegd is als zijnde, niet bestaand! Nu weet ik waarom.

  2. Mooi stukje, Rob.
   Zo hoe je het schrijft, de ‘vrije energie’ zou eens een echte vooruitgang voor de mensheid betekenen, en toch wordt het meer of minder genegeerd door de ‘machten’…
   Ik sluit ook niet uit dat er ook technieken worden toegepast die invloed hebben op het weer en met trillingen kan je alle kanten op. Wellicht zijn dat voor de aarde alleen maar ‘scratches’ in vergelijk met de kracht van de aarde an sich.

 3. Dit is weliswaar een product wat je kunt kopen maar daarom niet minder waardevol.
  Die gasten moeten ook ergens van leven net als Guido dat ook moet met deze site.
  Er staat ook een gedeelte in over Einstein. De welhaast meest gevierde denker uit de 20e eeuw.
  Maar let op! Deze man heeft dan wel veel gerekend en wiskunde bedreven, zelf heeft hij NIETS gemaakt zoals Tesla dat wel deed. Tesla is verguist en hij is op het schild geheven.
  Goed, E=mc2 mooi netjes. Maar de vele onwaarheden durft kennelijk niemand te benoemen want zo’n autoriteit heeft de status van onaantastbaarheid bereikt en is op het niveau gekomen dat niemand hem durft tegen te spreken. Ik wel. Net zoals ik Newton durf tegen te spreken.
  En wat hebben deze twee lieden gemeen?
  Juist ja, allebei dik vet in de vrijmetselarij terwijl Einstein ook nog een schmous was maar dat is bijzaak en kan hij niet op afgerekend worden.
  Maar het feit alleen al dat kost noch moeite wordt gedaan om onder de Aetherkracht uit te draaien, doet mij bellen rinkelen.
  En ander ding bijv., Einstein beweert dat niets sneller kan dan het licht. Een simpele uitleg toont anders n.l., licht is een golf welke zich transversaal voortplant. Een transversale golf is te vergelijken met een lang stuk touw waarbij je een eind oppakt en deze sterk op en neer beweegt. Dan vertoont dit touw de neiging, mits sterk genoeg bewogen, een golfbeweging te maken over de hele lengte. Een longitudinale golf is per definitie sneller omdat deze te vergelijken is met een rechte stok of staaf, ongeacht de lengte maar waaraan geduwd of getrokken wordt.
  De bewegingsvectoren staan bij de longitudinale golf precies in het verlengde van de richting van propagatie en bij de transversale NIET.
  Newton gaat uit van aantrekking van de Aarde. Onder andere ik ga uit van dat voorwerpen naar het oppervlak geduwd worden en de mate waarin een specifiek materiaal een interactie aangaat met de Aether bepaald het soortelijk gewicht. Levitatie ligt dan ook binnen handbereik wanneer je in staat bent voorwerpen af te schermen van de Aethervector zoals ijzer dat doet met magnetisme.
  Meer en meer gaan mensen twijfelen aan de smoesjes die ze jarenlang voorgeschoteld hebben gekregen. Of de Aarde nu een bol is of plat of een dubbele tegengesteld in elkaar gestoken tetraëder of een ander optisch/materiële illusie, feit blijft dat we het hier met elkaar moeten bekokstoven met respect en begrip voor elkaar zonder bloedvergieten lijkt mij.

 4. Het is inmiddels ….. bijna 9 maart. Dus Frank Hoogerbeets, kom er maar in. Je hebt mogelijk heel wat mensen de stuipen op het lijf gejaagd, dus enige uitleg over wat er is gebeurd, of beter gezegd, niet is gebeurd, lijkt me wel op zijn plaats.

  1. En zo is Roef ineens ook weer bekend/ontmaskerd.. Want hij had het in zijn agenda geschreven. Toch, Roefje?

  2. Roef, je houd zeker geen seismische activiteit bij? In Nederland hebben we geen zwaardere bevingen, maar elders in de wereld toch echt wel. Op 25 februari magnitude 7.5 bij Papua Nieuw Guinea. Op 6 en 8 maart respectievelijk magnitude 6.7 en 6.8. Je had die natuurlijk ook zelf kunnen uitzoeken.

 5. Je kunt niet secuur genoeg zijn in deze verwarrende tijden. Ik hoop alleen maar dat Frank dat beseft, maar heb zo mijn twijfels ondanks zijn inzet en toewijding.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.