Advertentie

Johan Oldenkamp en het Gizeh-geheim..


 

1887: de Sphinx en de grote piramide liggen grotendeels begraven onder het zand. Komt hun geheim nu in 2011 helemaal tevoorschijn..?
De sphinx als hoeder van de piramides? Het geheim lag fysiek nog begraven..

Langzaam maar zeker werd het fysieke deel van de Sphynx en de piramides onthult.. 2011: is het nu de beurt aan de niet-geziene facetten van de piramides, onthult te worden..?

x

x

Ontcijferde Johan Oldenkamp het Gizeh-geheim?

5 Oktober 2011

x

Dr. Johan Oldenkamp

De Grote Piramide op het Gizeh-plateau in Egypte is een wereldwonder dat met gemak de tand des tijds heeft kunnen doorstaan. Met al onze moderne wetenschap en technologie zijn we nog steeds niet in staat deze piramide met al haar vernuft even nauwkeurig na te bouwen. Hoe is het dan mogelijk dat dit duizenden jaren geleden wel is gelukt?

De Gizeh-piramides spreken tot ieders verbeelding. Ze roepen prangende vragen op waarbij velen tevergeefs hebben gezocht naar onomstotelijke antwoorden. Min of meer bij toeval heeft nu een Nederlander deze antwoorden wel gevonden. Allround onderzoeker Dr. Johan Oldenkamp, auteur van ruim 20 boeken, zag bij het schrijven van een nieuw boek opeens de oplossing van dit eeuwenoude raadsel.

Johan Oldenkamp: Sinds mensenheugenis dagen de piramiden op het Gizeh-plateau in Egypte de mensheid uit. Hoe zijn ze gebouwd, door wie, wanneer precies en vooral waarom? Door de eeuwen heen hebben velen tevergeefs getracht de Grote Piramide haar geheim te ontfutselen. Tot op de dag van vandaag proberen volhardende wetenschappers het mysterie rond de Gizeh-piramides op te lossen. Dat hoeft nu niet meer, want de Grote Piramide heeft haar geheim vanmiddag aan mij prijsgegeven. Ik kan onomstotelijk bewijzen waarom de Grote Piramide is gebouwd, en met grote zekerheid ook wanneer.
De onthulling van dit geheim zal een kwantumsprong in het menselijk denken ontketenen. Om zoveel als mogelijk mensen hiervan te laten profiteren vraag ik hierbij de media om met een voorstel te komen. Het door mij als beste beoordeelde voorstel wordt beloond met een wereldprimeur van ongekende omvang.”

Oldenkamp ontdekte dat Grote Piramide eigenlijk een ‘message in a bottle’ is. Via een ingenieuze manier van flessenpost hebben onze voorouders ons een zeer belangrijke boodschap achter gelaten. Ze wisten dat we deze boodschap pas zouden kunnen ontcijferen wanneer het menselijk bewustzijn voldoende zou zijn gegroeid. Dat moment is dus nu, want anders had Oldenkamp dit bericht niet kunnen ontcijferen. Het ontcijferende bericht is een bericht voor de gehele mensheid. Dat is ook precies de reden, dat Oldenkamp dit bericht in een live-televisieprogramma wil onthullen. De eerste omroeporganisatie die met een goed voorstel komt, wordt de eerste die maalt. Johan Oldenkamp is de man achter de website Pateo.nl. Heb jij contacten bij TV-stations, stuur het bericht door. Des te eerder komt het ‘hoge woord’ eruit.. 🙄

x


284 gedachten over “Johan Oldenkamp en het Gizeh-geheim..

 1. In a summary of eight illustrated pages, I scientifically proof why the Gizeh pyramids in Egypt were built. I also describe when this was done. A notary officially registered this proof.

  On the agreement of non-disclosure, I will send this proof to any television station that allows me to explain this proof during a live broadcasting (of course only after experts of your own choice can confirm the correctness of my proof).

  My email address is Johan (at) Pateo.nl.

  1. @Johan

   De kans bestaatdat de reguliere media het niet gaan plaatsen….niet omdat ze niet willen, maar omdat ze het niet aandurven.

   Als ik een van de big guys van de reguliere media was zou ik de kans aangrijpen….dus aan alle meelezers van deze media(en dat zijn er veel) nu kan het nog.

   Als het het grootste nieuws is van de afgelopen tijd en er komt geen reactie op korte termijn….gewoon ergens plaatsen en de publiciteit komt vanzelf.
   Kun je kiezen bij wie je wil zitten.

   Ergste wat er kan gebeuren dat je ze eerst afschilderen als slechte profeet.
   Maar daar sta jij al lang boven!

   Alle grote geesten en tijdsveranderaars zijn eerst afgeschilderd als gekken etc en later moest men hen toch gelijk geven.

   So take your chance

  2. @AynoneYouWish: Niet iedereen durft het niet aan. Kom maar op met die (r)Evolutionaire gedachten einitiatieven, als ze maar ten dienste staan van een Betere Wereld (en niet mogelijk juist het tegenovergestelde effect hebben…), want dat staat ook centraal binnen HealingSoundMovement TV en WorldPeaceChild TV.

   Beide programma’s zijn onafhankelijk en lopen via Duurzaam24.tv. De uitzendingen gaan via internet, ipads, smart phones, TABs, iPads, maar ook via glasvezelnetwerk van KPN en alle regionale bakbel RTV staions lopen (als het ons wordt toegestaan) 😉

   Johan krijgt zijn tv-interview, dat had ik hem al eerder voorgesteld maar is nu ook echt besproken en akkord binnen Duurzaam24 ook. Dus wat het nieuws dan ook moge zijn…Johan krijgt van mij de kans om alles ongecensureerd en ongekleurd te vertellen en ook te verhelderen met PowerPoint en afbeeldingen die in de uiteindelijke tv-uitzending zullen worden verwerkt.

   Rest mij nu alleen nog om even Johan te bellen en een definitive afspraak te maken om te filemen, tot snel Johan…

 2. Mijn excuses dat ik zo geheimzinnig moest doen. Dat was volgens mij nodig om aandacht van de MSM te kunnen krijgen. Eerst een soort hype creëren, want anders is het niet nieuwswaardig, ongeacht de strekking van de ontdekking. Dat heb ik namelijk al een paar keer mogen meemaken. Deze aandacht is er nu, mede dankzij al jullie reacties, ongeacht de strekking ervan, waarvoor mijn hartelijke dank. Wees ajb niet verbaasd wanneer het binnen een week live op de tv wordt uitgezonden.

  Ook dank voor jullie geduld. Daarom ligt ik hier alvast een tipje van de sluier op:

  http://www.pateo.nl/English/discovery.htm

  1. Bedankt, Cozmic, voor deze vrolijke link in bijzondere tijden. Ik heb deze toepasselijke video daarom ook op de betreffende webpagina gezet.

   Groet, Johan

  2. Haha , zo zie je maar dat een beetje humor excacte kennis absoluut niet in de weg hoeft te staan 😉 .
   Ik hoop dat de jou gegeven izichten de kritieke massa naar een hogere frequentie brengt , het uur O begint immers met rasse schreden te naderen .
   The truth shall set us free .

  3. Vreemd alles wat die piramide betreft staat in verhouding met betrekking tot het teken van pi.
   Net alsof ze ons wilde duidelijk maken hoe belangrijk dit getal was, dat is in ieder geval de boodschap die er in zit.
   Ik snap het dus niet, ben er waarschijnlijk te dom voor.

  4. Heeft dit dan ook met Elenin te maken…Leonard elenin…..?
   Wat staat voor terugkeer van de koning (het goddelijke)(mogelijk)…en dat zijn wij?
   Sommething wonderful is comming van Simba (vandaar dat jij Simba heet?)
   Het compas, the directions….
   In the Great Pyramid (the world’s virtual ” time capsule “) the king and queen are surrounded by the four directions (North, South, East and West) and the Great Pyramid is the most perfectly aligned (relative to the four cardinal points) structure in the world.
   – In the Great Sphinx the “occupant” is surrounded by the four elements (fire, water, earth and air) which combine to produce an infinite panorama.

   In mystical terms when we are “everywhere at once” we merge with “God” or all that is. It was from this “other dimension” that the Christ (light) entered into the Earth (congealed light).

   Het daagt maar begin het idee te krijgen dat we de dotz nog moeten connecten om in Simba taal te verwoorden….

   Ik wens wens ik jou heel veel succes!

  5. Maar even een stukkie uit het nieuwe boek van ‘Metatron Spreekt’:

   De Gouden Phi
   De gulden snede (gouden ratio) is een constante verhouding die de sleutel tot de Kosmos bevat. Het heeft de trillingsresonantie van alle materie in zich en stuwt de deur open naar parallele dimensie’s en lagen van anti-materie. Jullie eigen wetenschappers hebben bewezen, gezien en ervaren dat de fractale ontwikkeling van de gouden phi-spiraalvorm een geometrisch patroon is dat wordt herhaald in elke verhouding, van een cel tot een ster. Simpelweg: de gulden snede is datgene waarbij de verhouding van het kleine tot het grote gelijk is aan de verhouding van het grote tot het geheel. Zo geldt in jullie universum: zo boven zo beneden. Het biedt vele doorgangen die met jullie huidige niveau van kennis nog niet zijn verkend.

   Het grote Kristal van OM onder het matrixportaal van Shasta draagt de gulden snede en de universele frequentie in zich. Het doet dit door de resonantie van zijn unieke facettering en ontwerp van de hoeken. Het bestaat in het nu en bevat wat toekomst en verleden wordt genoemd. Kunnen jullie je dat voorstellen? Het doet dat,voor jullie begrip, door gebruik te maken van de gulden snede en zijn trillingsfrequentie.

   De Michael-lijn overleefde om een groot aantal redenen; hij werd versterkt in steencirkels en door de, met behulp van heilige geometrie gebouwde, kathedralen op deze lijn. Hij werd aanvankelijk niet de Michael-lijn genoemd, maar er werd naar verwezen als de ‘Atlaslijn’ in Atlantis en de ‘Thothlijn’ in Egypte en Og. Zijn heidense naam werd door geheime genootschappen van ingewijden veranderd in die van Michael en Mary, om het zo te beschermen tegen de kerk. De vrijmetselaars die kathedralen hadden gebouwd, die in staat waren om de energie van leylijnen te versterken, gebruikten heel duidelijk heilige geometrie. Bijna alle kathedralen en Griekse monumenten zijn volgens ‘Phi’ gebouwd, de gulden snede en bovenop krachtknopen op deze leylijnen.

   Natuurlijke quartz-kristallen zijn zeshoekig en stralen een spiraalvormige Phi-energie uit, die het meest krachtig via de punt wordt afgegeven. En omdat maar weinig natuurlijk gevormde exemplaren perfect symmetrisch zijn, hebben de Arcturiaanse en Atlantische wetenschapspriesters van de Atla-Ra een manier ontwikkeld, om quartz heel precies in de vorm van dubbelpunters met eveneens synmmetrische facettering te maken, die het mogelijk maakt dat de universele levenskracht door het kristal wordt uitgezonden. Zodoende realiseerden zij zich, dat de Chi-energie van de menselijke vorm overgebracht kan worden naar het kristal en meer verfijnd en spiraalvormig toegespitst worden tot een brandpuntplek op de uiterste punt.

   Van de de hoeken van de basis werd bepaald dat ze chi-energie met de hoger dimensionale Phi-energiëen het meest vloeiend ontvingen en verfijnden, als ze waren geslepen onder de hoek van 51 graden en 51 minuten, wat de hoek is van de quad- piramidale octaëder. Het is de heilige hoek die hemelse energie in die van de bio-minerale bol van het primaire polaire aardeVeld transmuteert. Het is de heilige THOTHIAANSE METATRONISCHE hoek die gebruikt is bij jullie Grote Pyramide!

  6. @ Guido Heel veel wees erop, dat een groot deel van onze ontwikkeling in onszelf was….niet extern…..Maar is het dan mogelijk, dat we vanuit onze huiskamer op zo’n velt kunnen aansluiten.., de leylijnen…of zouden we daarvoor naar de pyramide moeten als we door de dimentie’s zouden willen hoppen..(hoe voelt het eigenlijk om door dimentie’s te hoppen, wat is het precies)..De Leylijnen lopen over de hele wereld en zijn verbonden, wij ook.
   Die link kan ik nog niet leggen en begrijp ik niet….Of is dit juist de boodschap van Johan?…Ennn zitten de illu’s dan ook tussen onze “verbinding”, of kan iedereen hier gebruik van maken (met een kwarts, die goed geslepen zou zijn..of the pineal glenn) 🙂 ?
   http://www.youtube.com/watch?v=5XY3rO2PS64

   Maar echt zeer waardevol jouw toevoeging…maakt het al iets meer begrijpbaar (moet het allemaal nog even verwerken)

 3. Sommigen denken dat het Geheim van Gizeh al is onthuld is in de documentaire getiteld ‘Revelation of the Pyramids’. Deze prachtige documentaire legt inderdaad een aantal puzzelstukjes bloot, maar ik kan me niet vinden in alle conclusies die daarin worden getrokken. Er zijn echter nog veel meel puzzelstukjes, en ook die heb ik echt niet allemaal zelf gevonden. Wat ik dus heb gedaan is eerst alle juiste puzzelstukjes geselecteerd. Vervolgens heb ik deze met elkaar verbonden. De ontbrekende stukjes heb ik daarna zelf mogen vinden. Zo kon ik het totale plaatje presenteren, en dat algehele plaatje is absoluut wereldnieuws.

  Dat is namelijk helemaal mijn ding: het grotere plaatje proberen te zien en te begrijpen. Ik zie vaak verbanden die anderen niet zien, of in ieder geval minder snel. Ben ik een gestoorde gek wanneer ik verbanden zie die een ander niet ziet? Indien een ander meent zo te moeten oordelen over mij, dan moet die ander dat helemaal lekker zelf weten. Ik weet wat ik weet. En bij mij staat weten boven geloven. Daarom noem ik mezelf ook een wetenschapper, een allround onderzoeker of een ont-dekker.

  Een samenvatting van mijn oplossing van het Geheim van Gizeh ligt nu bij de redactie van een tv-programma. En voor alle duidelijkheid, in deze samenvatting bedank ik alle bronnen waar ik relevante puzzelstukjes heb gevonden. Het gaat me echt niet om mezelf, zoals sommigen denken. Ik wil gewoon zekerstellen dat deze openbaring de impact krijgt die de piramidebouwers hebben bedoeld. Want ik kan onomstotelijk bewijzen waarom de piramides zijn gebouwd, en dat heeft helemaal niets met graftombes te maken.

  Indien ik het jaartal aan het einde van de ‘Revelation of the Pyramids’ goed lees, dan is deze documentaire al in 2009 gemaakt. Hoe is het mogelijk dat deze onthullende documentaire geen voorpagina nieuws is geworden? Volgens mij omdat het Geheim van Gizeh groter is. Hoe groot? Just wait and see, my dear friends!

  Het zou nu wel eens heel erg snel kunnen gaan met deze onthulling. Hou het nieuws op deze website in de gaten indien je hier live getuige van wilt zijn.

  Vind je het allemaal veel te spannend en kun je eigenlijk niet langer wachter, neem dan eens een kijkje bij de weblinks op het Engelstalige deel van Pateo.nl. Daar vind je nog meer puzzelstukjes, evenals een link naar Revelation of the Pyramids’. Deze stonden er overigens al een tijdje op tijdens het moment van mijn eureka-ervaring op dinsdag 4 oktober j.l.

  Misschien lukt het je vandaag nog om ook de oplossing te vinden. Breng het dan alsjeblieft niet gelijk naar buiten, want anders heeft de onthulling geen nieuwswaarde meer voor live tv. Je kunt ook niet net doen alsof je eerder was, want mijn oplossing ligt met dagtekening bij een notaris. Have fun!

  1. Hoi Johan,

   …de laatste dagen vreesde ik echt even dat je de ideeën in deze docu (ROTP) klakkeloos zou gaan rippen. Je had het immers ook over Pi en “message in a bottle”. Aan de andere kant leek je me daar te clever voor, want je weet vast dat er genoeg mensen (zoals WTK lezers) bekend zijn met dergelijke docu’s en “alternatieve kennis”.

   Als je iets geheel nieuws hebt ontdekt; een belangrijk detail of een nog onbekende samenhang tussen bepaalde details, dan is dat zeer noemenswaardig. Het is inderdaad belangrijk dat je een goede bronvermelding doet… al was het maar om de ego-credits.

   Wat er ook gebeurt na je onthulling (waarvan ik vermoed dat de grote massa het geen ruk zal interesseren, maar alle beetjes helpen), ik hoop dat je ook verder zoekt naar het WIE en HOE rondom Gizeh. Dat is namelijk even bizar als het WAAROM en WANNEER.

   Mocht je ze nog niet kennen, hier nog een paar leuke linkje:
   “Secrets in Plain Sight”, over vele aardse bouwwerken (waaronder ook Gizeh) details en hun samenhang: http://youtu.be/L777RhL_Fz4
   “Thrive” film-trailer, release date 11-11-11: http://youtu.be/OibqdwHyZxk
   Graham Hancock als gast bij Joe Rogan: http://youtu.be/ygWxXphYRos
   Jan Irvin als gast bij Joe Rogan: http://youtu.be/ia4lHOCuyDw
   Spirit Science (animatie): http://www.youtube.com/user/jordanduchnycz#g/c/F91B494E3CB5AB19

  2. @MatrixView, ik ben altijd ontzettend blij met dit soort linken.
   Hartelijk dank. Ik weet dit soort info nooit zelf te vinden.

 4. @Johan,

  Leuk allemaal die aanstaande onthulling. Maar je brengt het alsof nu de hele wereld zal gaan veranderen. Wellicht heb je ook een goed verhaal te brengen met interessante onthullingen, maar ik vermoed vooral toegespitst op jouw unieke pad en je eigen ontsluiering.
  Bedenk wat Goethe ooit zei:

  Een ieder hoort alleen dat wat hij of zij begrijpt.

  Jij begrijpt je ontdekking en de waarde ervan, denk je nu werkelijk dat de ‘massa’ (mocht deze uberhaupt bestaan, want we zijn toch allen uniek?) dit massaal ten goede oppikt?

  Ik heb afgelopen jaar een boek geschreven over de onbegrepenheid van de exponentiele factor gespiegeld op economische groei, en dan specifiek het niet begrijpen dat groei niet kan, dat alle grenzen wiskundig en fysiek bereikt zijn. Uitgevers vonden het allemaal reuze interessant, maar wat was de slotconclusie? We geven het niet uit want de doelgroep is te klein!

  Met andere woorden welke trigger is nodig de ‘massa’ anders naar de wereld te laten kijken? Ik denk niet met onthullingen waarvoor velen nog niet ontvankelijk zijn.

  De trigger zal helaas toch iets kleiners moeten zijn….Geen idee wat maar al wat klein is heeft het vermogen groot te mogen worden….

  Ondanks dat wens ik je veel succes, maar pas goed op met het opzetten van een roze bril voor grote verwachtingen!

  1. @ Burke

   Een visualisatie micro=macro zal je ogen de kost gaan geven; dan blijkt dat we helemaal niet alleen uniek zijn; we blijken tevens over dezelfde abstracte visualisaties te beschikken. Wacht je nog heel even met oordelen ? Cruijff heeft trouwens ook al jarenlang laten zien/horen hoe die abstractie voor ‘ruimte & tijd’ (je kunt beter spreken over domein en bereik volgens mij) zich vertaalt in voetbal; die abstractie zit overal achter.
   En ook daaarin zit de piramide verweven; het komt allemaal NU naar boven.

   Kijk rustig en zie de gedeelde cirkel gevuld worden met kennis die door IEDEREEN zal gaan worden herkend; dat is de hele truuk 🙂

  2. @Yge,

   Helaas ik ben niet de Burke uit Sneek. Wel leuk te weten dat er meer Burkes rondlopen 🙂

   Oordelen was ik niet van plan, helpt me niks verder. Wel zal IEDEREEN het herkennen wanneer het voor hem / haar het moment is. Dat ben ik met je eens. Dat zal echter een manifestatie binnenin van ons eigen ZELF zijn. Grappig niet? Connected met all there is. Er vindt geen manifestatie buiten ons plaats. Een ieder die daar naar zoekt wordt uiteindelijk bedrogen. Wie de film de matrix kent(en de allegorie snapt) weet genoeg.Tja, hollywood… De buitenwereld is een illusie…

   http://www.youtube.com/watch?v=NSnimsWNQEc

 5. hahahahhaha ik moet lachen om het wie eerst met een goed bod verhaal komt …..wat jij hebt ontdekt zogenaamd staat in de boeken van Zacharia Sitchin duidelijk omschreven zou me niet kunnen voorstellen wat jij daaraan kan toevoegen .

  1. Oh grappig, jij weet dus al wat Johan ontdekt heeft… Dat wat in boeken staat.. vreemde reactie!

  1. Wouw, muziek die je verstand te boven gaat pfffff emo!
   Past idd helemaal voor mijn gevoel!
   Bedankt!

 6. Beste Johan,

  Ik hoop met heel mijn hart dat je,je waarheid naar buiten kan laten komen via de tv, media of wat dan ook !
  Ben pas nog in Gizeh geweest en denk dat het een bijzondere plek is ! Ben erg benieuwd en wacht dan ook met hartkloppingen op jou nieuws ! Als geen van de media het wil hebben i.v.m. met de veiligheid van het volk zoals het genoemd wordt !!!! Ja lachen !
  Dan hoop ik dat je het wel wilt vertellen aan ons de mensen die wel heel graag jou waarheid willen weten !

  Warme en hartelijke groetjes van Pietje en hoop nog steeds op jou waarheid tot gauw ?????

  1. Oei, PowNews … Ik vrees het ergste. Heb je wel vastgelegd dat ze niet gaan knippen?

  2. PowNews is af en toe best grappig, maar dat kan je toch niet menen? Je wordt gefileerd vrees is. Die jongens zijn tot nog toe alleen sterk geweest in het onsterfelijk belachelijk maken van van alles en nog wat. En dan met name de “alternatieve” hoek.
   Sterkte!

  3. Jeetje Johan,

   Was er nou echt niet een ander waar je je ei kwijt kon? Ik bedoel PowNews…kom op hee! Ik vrees (hoop van niet) dat je met je verhaal nu te kijk wordt gezegd en nog tegen hele lage kijkcijfers ook.

   Ben benieuwd en succes!

  4. Haha, zie mijn reactie 45.3 maar goed ik wens je alle geluk, we gaan het zeker zien!
   Wordt het toch nog een spannende avond!

 7. Beste Dr.Oldenkamp
  Ik ben het met de schrijvers eens dat Pownieuws niet de beste keus want terwijl ik dit artikel lees en u vraagt aan de mensen met ideeën te komen lees ik dat u al reeds met bg in zee bent gegaan wat volgens mij een programma heeft om inderdaad elk nieuws in een verkeerd daglicht te stellen ik hoop dat u daar aan gedacht heeft, voor mij persoonlijk is uw nieuws minder geworden, door u keuze. maar zal kijken hoe het gebracht wordt
  willem schaaij

  1. Ik vrees ook dat PowNieuws het heeft aangenomen om Johan zijn ontdekking belachelijk te maken (ikzelf kijk bijna nooit meer televisie en zeker Ned. 3 niet meer: PLAT en GOEDKOOP) wat niet wegneemt dat wat hij te berde brengt evengoed echt nieuws zal zijn. Hopen maar dat ze en niet knippen en het serieus brengen. Misschien dat andere nieuwszenders het opmerken en meer willen weten en/of uitzenden. Misschien zelf een YouTube met uitleg maken hierna? Sterkte Johan en groet.

 8. Wanneer Johan met goede gegronde argumenten/bewijzen komt en het is live zoals hij wou heeft hij niets te vrezen van pow en en heeft pow de primeur waarvan ze alleen maar konden dromen. Vind het alleen maar een goede keus. Veel succes vanavond ik zal kijken!

  1. Misschien heb je gelijk. Johan is niet achterlijk en zal hier ongetwijfeld over nagedacht hebben. Fingers crossed. We gaan het beleven vanavond!

  2. Ja, zo had ik ook al zitten denken. Misschien juist een goede keus al kunnen ze ook je hele verhaal verdraaien. We zullen zien…

 9. Vanavond, gelijk na de uitzending van PowNews, zet ik de kern van de onthulling van de Gizeh-boodschap online via Pateo.nl, zowel in het Nederlands, als in het Engels.

  Wie twijfelt aan de oneindige wijsheid van Het-Al-Dat-Is, die twijfelt aan zichzelf.

  Alles gaat zoals het gaat omdat het precies de bedoeling is dat het zo gaat. Niet mijn wil geschiede (of die van jou), maar Uw Wil geschiede. Moeten we alleen nog even weten wie of wat die U dan precies is. En dat kon wel eens heel anders zijn dat velen denken of geloven. 🙂

  1. Tja… niets tegenin te brengen. Ik bewonder je oneindig vertrouwen. Wie weet gaan wij dat na vanavond ook krijgen 😉 Ik kan niet wachten …

  2. -plop- weg illusie van een wereld primeur- dat was te verwachten….
   Een beetje twijfel hier en daar had geen kwaad gekund. Vooral bij de keuze van de 15 sec. of fame
   Heb je nu je kruit verschoten of zit er nog wat in het vat?

 10. Johan veel succes vanavond en laat je niet kisten door die rare gasten ! Ben ontzettend benieuwd wat je te vertellen hebt. Kan haast niet wachten !

  Groetjes
  Pietje

 11. Van mij mag je op alle kanalen het bekend maken.
  Maar of de media hier mee wil uitkomen ik heb zo mijn twijfels.
  Ik wacht nog steeds op de hele grote omslag in denken en doen op de wereld.
  Ander hoor ik het wel op 12 november in werkedam van johan zelf.

  annunaki

 12. Veel succes vanavond Johan! Ik heb al een aantal van je lezingen mogen bijwonen welke zeer onthullend waren voor mij.

  Met de toon waarop je dit aankondigt ben ik ervan overtuigd dat je met heel je hart weet wat je de mensheid wil vertellen. Dat Pownews nu de primeur heeft dat maakt dan niet uit. Hopelijk maken ze het verschil!

  En weet dat we hoe dan ook binnenkort met zijn allen in het Licht staan!

  Groet Harold.

 13. Vanavond (10-10-11) wordt het Geheim van Gizeh onthult op de Nederlandse televisie. Deze onthulling is vanaf 22:30 uur te zien op Nederland 3 in het programma PowNews.
  gr Judith

  1. Heb Def P wel eens beter hoorden rijmen, maar erg lekker nummertje! Had dit toch niet van hem verwacht haha.

  1. Nou, zojuist dus PowNieuws bekeken en ik vond het een blamage. Johan kwam niet uit de verf, dat stonden ze ook niet toe leek het wel en de verslaggever was uitermate irritant met zijn gespeelde schampere manier van reageren. Ik vond het heel erg voor je Johan, want je bedoelingen zijn zo goed en je hebt natuurlijk wat uit te leggen, maar dit…..! Ik hoop voor je dat je serieuze (uitzend)mensen vind, want dit vraagt om meer. Groet

  1. Ik had hem nog zo gewaarschuwd, zie reactie 45.3 maar goed, lekker eigenwijs…

  2. Ah ik was nog zo’n ongefundamenteerd personage volgens Guido, als ik zeg dat het een ‘False Flag’ is geleeft niemand me en toch hahahah heb ik achter af weer gelijk…

   Hoe zou dat nu kunnen ?!

   @ Martijn, je leert het nog wel hoor, morgen mag je me roer overnemen, ik wordt te oud voor zulke dingen.

  3. Tis maar één van mijn interesses in het leven.
   Uiteindelijk zullen die Egyptenaren er ook wel achter zijn gekomen dat je er niet veel verder mee komt. It’s all in the mind. Het was waarschijnlijk een fantastische cultuur met gigantisch veel kennis maar ze kunnen het ons niet goed navertellen. Ja, we worden zeker tegengewerkt op alle fronten zodat we niet te veel te weten komen hierover.

   Toch wordt het nu eens tijd voor ons eigen verhaal, ik wordt een beetje moe van het verleden, we moeten verder.
   De tijd van oude koeien uit de sloot halen is voor mij voorbij, ieder die het graag blijft doen, ik lees jullie ondervindingen wel, zo niet dan niet, misschien zie ik het dan wel eens op tv…

 14. Jammer dat het zo kort was en dat ze je toch wel een beetje voor schut herbben gezet. Maar mij had je zoiezo al overtuigd en ik kijk er graag naar uit om alles straks uitgebreid op je website te lezen.

 15. Met alle respect, ik heb me tot nu toe niet bemoeit met enig commentaat omdat ik ook best nieuwgierig was en bij voorbaat niet iemand wil veroordelen maar…

  De al eerder aangehaalde docu, revelation of the piramids… zegt in feite ook dat het een soort van klok is en de equinox voorspeld. het enige nieuwe wat nu in het korte tijdbestek is aangevuld is dat het in 2012 een nieuw “voorjaar” voor het bewustzijn van de mensheid word…

  Tja, ik ben onder de indruk…

 16. Hier waren we al bang voor…

  Maar geeft niks Johan, maak zelf een leuk filmpje en een mooi boekje met alle details en deel het met het juiste publiek die het wel op waarde schat.

  Ik hoop dat je het ook laat zien in je lezing in Werkendam.

  Dank je wel kerel!

 17. Beste Johan
  zoals verwacht en je had dit kunnen weten heb jij alleen maar aan je ego gedacht maar niet aan het resultaat dat dit nu als een lachertje wordt beschouwd jammer een gemiste kans want om juist dit zou een opening kunnen zijn naar iets serieuse kijk op deze zaken zoals van Daniken het deed of Stigting jammer
  willem

 18. Ik vind het echht jammer dat je voor schut wordt gezet
  ik hoop dat je er een mooie powerpoint van maakt,
  en dat je dan de mensen die wel interesse hebben in wat je te vertellen hebt
  toch alsnog kunt overtuigen en hoop dat je het nog eens in een ander programma,
  wellicht wel serieus mag vertellen en een hoop mensen wakker schut

 19. Johan,
  Als je jezelf zo belachelijk laat maken bij Pow nieuws wat moet ik dan van je verhaal denken.
  Afgezien daarvan ik geloof niet dat er een piramide gebouwd moest worden om het belang van 2012 aan te geven.
  Stel dat het waar zou zijn, vind ik deze ontdekking niet zwaar genoeg wegen om dit op deze manier van de daken te schreeuwen.
  Over het algemeen vind ik jou uitleg zover afstaan van hetgeen een gemiddelde leek nog kan volgen dat je beter een ander publiek kunt kiezen of je uitleg veel begrijpelijker maken
  Het spijt mij.

 20. Dit heeft niets met ego te maken…..maar met goedheid. Johan bedoelt het goed maar misschien is hij vergeten dat er nog genoeg ‘slecht’ volk rondloopt.

  De ‘angst voor hun eigen krachten’ onder de mainstream-mensen zit er nog flink in…..de powned marionetten zijn gewoon bange grappenmakers op kosten van anderen….heel erg zwak….daarom gebruiken ze nog steeds macht…en dat wordt dan in mijn ogen machtsmisbruik genoemd.

  We ontwikkelen ons allemaal verschillend….en hoe kan je aan een iemand uitleggen dat er ‘licht’ is als die nog niet eens weet wat ‘licht’ is….

  Alles komt goed…dag in ag uit 😉

 21. Van alle theorien vind ik die van Christoffer Dunn heel aannemelijk, wat niet wil zeggen dat het ook een combi kan zijn van een tijdklok en een energiecentrale (Helmholz resonator). Verder vind ik Pow een platte show maar Johan vult weer wat zaaltjes ,waar natuurlijk niks mis mee is.
  Misschien gebruikte deze bouwers de energie stralen wel als een wapen, om de aarde te beschermen tegen indringers uit het orion stelsel. Wie het weet mag het zeggen.

  1. En als iemand het weet , komt die kennis in het collectieve bewustzijnsraster en zullen binnen de kortste keren meerderen het “weten ” enzovoort .

  2. @Ja Cozmic, en zo wordt het mysterie ontsluierd, en dat gaat NU volgens mij alleen maar sneller en sneller omdat er meer bewuste mensen meewerken aan dit raster. Angsten worden losgelaten, liefdevolle wijsheid komt in de plaats. Schitterend om mee te maken!

  3. @ Simba er zal vast wel iemand zijn die weet wat het geheim van de piramide Gizeh zou zijn, toch zou men er ook grweest moeten dit soort geheimen naar buiten te brrngen en dan nog kan die ” iemand” dat niet weten….maar Johan Oldenkamp heeft het geheim der Gizeh gevonden…wie zegt dat dat de waarheid is……de waarheid zit in ieder zelf en is ook wat ieder wilt geloven maar ook ervaren. persoonlijk is het nogal wat om dit zo naar buiten te brengen en ziet dus niet iedereen zo….nogmaals wie zegt dat dit geheim de waarrheid is

  4. @Mosa 5D,

   Onze wereld is heel complex, toch is het maar een fractie van wat we kunnen zien. De onzichtbare wereld is onbegrensd. de waarheid hierin is voor iedereen anders. Ik bedoel: beleeft een ieder anders. Daarom ben ik van mening dat een ieder zijn of haar waarheid naar buiten mag brengen want dat kan bij de mijne of meerdere mensen aansluiten. Als iets je hart raakt, dus bij jouw eigen herinnering past, verruimd ons bewustzijn. En daardoor groeit het collectieve bewustzijn. Dat vind ik zenden en ontvangen, zo belangrijk voor de evolutie van de mensheid. Mensen zoals Johan durven zich wel heel open en kwetsbaar op te stellen, daardoor creëer je openheid onder de mensen en het universum. Dat is pas Transparant zijn.
   Hartegroet Alice

  5. er zijn meerdere geheimen!!!

   o.a. waarvoor werden de pyramides gebruikt.
   De uitlijning is al een verhaal met vele verschillende facetten, het gebruik is dat ook!!

   Ik denk dat hierbij hetzelfde opgaat als voor de hunebedden: dat ze in een later stadium zijn HERGEBRUIKT als grafkamer. De oorspronkelijke bouwers waren met spirituele initiatie bezig.

   In “Geometrie van de Schepping” van Drunvalo Melchizedek staat er een uitgebreid verhaal over. Extreem interessant.

  6. @Julius J.

   Dat boek van Drunvalo is zeker mooi om te lezen. Voor mij in sommige opzichten een eye-opener.

  1. Ik zie op die bewuste website vanaf 22:00 uur geen uitzending, het vorige programma heb tot het eind kunnen afkijken.
   Hoe kan dit?

 22. Ik wist het! Dat er een boodschap achter de pyramiden zit is heel duidelijk. Wat een aangename en boeide spreker is die Drs. Oldenkamp. Zo’n 14 j geleden leerde onze zoon ( student kunstschool) dat het geen slaven waren die bouwden. Ik herleef als ik denk aan die nachtwandelingen die ik zo’n 3 jaar deed: van duisternis naar Licht, in een bos, met kleine groepjes.En wat een voldoening om te weten dat me de mensheid zo’n grote stap kunnen meemaken. Ik was bij de Indignados te Brussel en het verliep heel mooi en respectvol. Mensen voelen dat er iets gaat gebeuren!En dat er verandering komt is nu reeds bezig.En ook bij mij is er meer intuïtie en bewustzijn. Ben heel benieuwd naar het boek. Te vermelden waard in onze nieuwsbrief en op de website binnenkort. http://www.sarahbeweging.be Universeel Verbonden in een Wondere Wereld.

 23. Na de onthulling van Het Geheim van Gizeh en het Geheim van de Tempelberg waarin is geduid dat de Piramiden en de Ark des Verbonds blijde boodschappen bevatten van de bewoners van Atlantis voor de mensen die in onze tijd op Aarde leven nu de Aarde weer uit zijn SLAAP van 26000 jaar ONTWAAKT is voor mij de belangrijkste vraag: Hoe nu verder? Ik heb al mogen duiden dat het lijdensverhaal van Jezus, zijn sterven en wederopstanding model staat voor de afgelopen 26000 jaar waarin de mensheid slechts kon overbruggen (ons collectieve bewustzijn) door middel van het wiel van geboorte en sterven en opnieuw geboren worden (re-incarneren).
  Het Lijden en Sterven van Jezus stelt het leven voor van de mensen tijdens de SLAAPSTAND (het wiel van geboren worden en doodgaan). En nu we weer WAKKER worden mogen we opstaan uit de dood ( in dit leven opnieuw door het geboortekanaal gaan, de Poort des Levens). Na de opstanding van Jezus gaat het verhaal van de bijbel verder dat hij nog 40 dagen heeft geleefd en toen ten Hemel is gevaren. Ik heb al in het kader van de levensweg van Mozes geduid dat het getal 40 verbonden is met een fase in iemands leven. Het getal 4 geeft aan de natuurlijke tijd van de seizoenen en het getal 0 versterkt het. Eigenlijk betekent het dus voor alle mensen die Wakker worden en dus weer door het geboortekanaal gaan dat een re-incarnatie hier op Aarde niet meer nodig is en dat nu een fase (hoe kort of lang ook) is ingegaan op weg naar onstervelijkheid. We mogen nu “ het Bruidskleed gaan weven (ik vertaal dat met in dienstbaarheid onze innerlijke roepstem volgen en onze taak hier op Aarde volbrengen, hoe gering die ook in ogen mag zijn )en wachten op de komst van de Bruidegom (dat is de weg naar het Licht,terug naar de Bron, naar het Ene, naar Al-Dat-Is)”

 24. Voor wat ’t waard is, overgenomen van wikipedia.

  Heel wat occulte groeperingen beroepen zich op kennis die via een lange reeks geïnitieerden uit Atlantis afkomstig zou zijn. Sekten en geheime magische genootschappen zoals Tempeliers, Rozekruisers en Vrijmetselaars beroemen zich op deze afstamming. Sommige van deze scholen beweren zelfs de hele geschiedenis van Atlantis te hebben gereconstrueerd aan de hand van spirituele boodschappen. Edgar Cayce, een bekend 19e-eeuws Amerikaans helderziende, verklaarde in een visioen de hele geschiedenis van de mensheid vanaf Atlantis te hebben gezien. Atlantis zag hij als een hoogtechnologische beschaving, gebaseerd op de kracht van kristallen. Volgens hem wordt de kennis van Atlantis bewaard in een kamer die zich bevindt onder de voorpoten van de sfinx op het plateau van Gizeh in Egypte. Het bestaan van een kamer is door onderzoek bevestigd, maar de lokale autoriteiten hebben nog geen toestemming gegeven voor verder onderzoek. De ingenieur Robert Bauval heeft dit onderwerp uitvoerig behandeld in meerdere boeken.

 25. Beste Johan, sinds kort (juni 2013) ben ik aan het lezen op jouw site. Ik wil jou enkel vragen of je het boek “Inwijding” van Elisabeth Haich gelezen hebt en wat jij daar van maakt.
  Ik ben echt een beginneling alhoewel reeds 58 aardse jaren…ik ben nu volop de theorie aan ’t lezen van Gurdjieff en verder de aanvullende boeken van Ouspensky.
  Maar ivm de piramiden zou ik graag toch een mening horen rond het boek ‘Inwijding’
  mvg chris

 26. Als je wilt weten wat daar echt is gebeurt, het boek van jozuf roluf tussen leven en dood beschrijft dat. Ik heb het een paar keer gelezen, wat daar gebeurt is machtig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.