Advertentie

Radiësthesie: een ethisch fenomeen..


x

Radiësthesie: een ethisch fenomeen..

x

Radiësthesie komt uit het latijn en betekent ‘gevoelig voor straling’. Het is de wetenschap die bestudeerd hoe je informatie kunt krijgen uit energieniveaus die niet toegankelijk zijn voor de vijf fysische zintuigen, dus via het horen, zien, voelen, de smaak en via de geur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de gevoeligheid van de mens voor trillingen.

Door gebruik te maken van pendels, een draadje met iets zwaars er aan, kunnen minieme wisselwerkingen tussen de vibraties van het energieveld van de persoon die de metingen doet en dat van het te onderzoeken object, gemeten worden.

Veel belangrijke boeken die verschenen zijn op het gebied van de radiësthesie, zijn vaak Frans-talig, omdat deze oude wetenschap door de tijden heen door de Jezuïeten in stand is gehouden en zorgvuldig bewaard. Zij deden dit om op deze manier kennis te vergaren, bij vooral het zendingswerk in Afrika of Zuid-Amerika, waarbij ze het beter moesten doen dan de lokale medicijnmannen. En had de Jezuïet in kwestie dan zijn pendel bij zich, dan was hij in staat het geschikte kruid, de geschikte oplossing voor het probleem te vinden.

Dus voor de missionaris was het heel belangrijk om harmonie te vinden wanneer hij in een voor hem onbekende omgeving terecht kwam, de reden waarom ze zo lang gebruik gemaakt hebben van radiësthesie. Rond 1900 werden hierover dus veel boeken geschreven en waren het dus vooral de Franse priesters die dit deden.
Abbé Mermet was de bekendste onder hen; hij was heel beroemd door ontdekkingen van waterbronnen, die hij vond door te zeggen hoe diep de waterbron zat, hoe snel het water liep en hoeveel er was. Maar zelfs de helderheid en de kwaliteit van het water kon ‘aanvoelen’ met Radiësthesie.

Deze kunst van het pendelen wordt nog steeds toegepast. In Engeland zijn er de bekende ‘Dowsers’, de wichelroede-pendelaars, die nog steeds de kunst verstaan om met een pendel waterbronnen te zoeken en te ontsluiten.
Maar ook in Nederland wordt veel gependeld, ook voor het gebruik in de opsporing van lichamelijke klachten komt de pendel steeds meer tevoorschijn. Deze rubriek laat Dineke Jongepier aan het woord, die een praktijk voor Radiësthesie is begonnen.

* * *

 

Radiësthesie – een ethisch fenomeen….

© Dineke Jongepier-Rijskamp (website)

x

Zo’n 25 jaar geleden kwam ik in aanraking met het fenomeen pendelen (radiësthesie), maar ik had toen niet kunnen vermoeden, dat ik daar in de voorbijgaande jaren heel wat mensen mee heb kunnen helpen om een juist inzicht te krijgen in hun levenspad. Het is mij gebleken dat je met een juiste instelling, waarbij je jezelf wegcijfert tijdens het pendelen, toegang kan krijgen tot het onderbewuste van je medemens die met vragen of problemen zit in zijn/haar leven.

Aanvankelijk ben je daar erg voorzichtig mee omdat de informatie die je krijgt niet altijd geverifieerd kan worden. Vooral op zielenniveau waar het gaat om zielenafkomst en dergelijke is mij gebleken dat de informatie daarover versluierd is en alleen wordt vrijgegeven indien het medium uitgaat van een hoge ethiek. Dan openen zich ook toegangen tot het onderbewuste waar informatie kan of mag worden verkregen over zaken die te maken hebben met heden/verleden en toekomst. Deze informatie, zo weet ik uit mijn jarenlange ervaring, kan veel steun geven in het huidige leven.

Dit zogenaamd geestelijk pendelen komt voort uit de spirituele inzichten die grote meesters als een Lao-Tze, Paracelsus en vele anderen de mensheid hebben aangereikt. Ik ben dankbaar dat ik via deze kennis met de pendel toegang heb tot het zielenniveau van mijn medemens. Op deze wijze kan ik ook regelmatig de oorzaken opsporen van de ontregelingen die men treft in het leven.

De beroemde Bovisschaal om energetisch waardes van objecten of bronnen te meten.

Het gaat hier dan om allerlei vormen van ziekten en ongemakken, waar men vaak geen directe oplossingen kan vinden en die door radiësthesie een juiste richting tot genezing kunnen geven. De vraag die ik mij stelde de afgelopen tijd was: “Waarom geef ik aan mijn diensten en adviezen niet meer bekendheid, juist nu velen van ons ook steeds meer geconfronteerd worden met maatschappelijke problemen?”
Er is zoveel naar voren te halen b.v. ook over voeding. Wat is voor iemand het juiste voedingspatroon of wat is de oorzaak van een hardnekkige allergie? Of over bijvoorbeeld de juiste studierichting of baan waar iemand geschikt voor is.

Door vaak via radiëtheïstische informatie voor relaties heb ik gezien dat partners weer dichter naar elkaar toegroeien, omdat men elkaar dan beter gaat begrijpen nu men weet hoe de problematiek bij beide partners ligt. Kortom met deze vorm van pendelen is veel mogelijk. Ook op zakelijk gebied kan informatie worden verkregen over de bedrijfsvoering de kansen en problemen komen aan het licht en dergelijke adviezen zijn vaak kostbaar en resultaat gevoelig.

Kort geleden heb ik daarom mijn website gelanceerd die als basisinformatie dient over mijn werk. Indien iemand informatie aanvraagt, dan kan dat zowel persoonlijk als met een of meerdere foto’s. De vragen die men in dit geval heeft, dienen duidelijk worden gesteld. Vaak vergen de veelal korte vragen niet meer dan 30 minuten inclusief voorbereiding en de antwoorden. Uitgebreide informatie op zielen niveau duurt meestal een uur. Heb je interesse voor een kennismaking voor jou persoonlijk, stuur me dan voor inlichtingen gerust een mail! info@djr-advies.nl. Mijn motto is – dienstbaarheid!

Dineke Jongepier Rijskamp

www.djr-advies.nl

5 gedachten over “Radiësthesie: een ethisch fenomeen..

 1. Tis jammer dat de meeste mensen gelijk aan geesten van alles gaan vragen met zo’n pendel. Niet de juiste insteek? Zelfs heel gevaarlijk. Je maakt je zelf gek ermee.

  Pendelen en wichelroede lopen heb ik van kinds af aan gezien, mijn vader deed dat namelijk. Heel interessant als je het gebruikt voor goede doeleinden zonder hocus pocus.

  Wat ook een goede manier is om te zien of iets goed of niet goed voor je is, is om je arm uit te strekken, in de andere hand bv. een voedingsstof nemen waar je je vragen bij hebt en dan iemand anders je gestrekte arm naar beneden te laten drukken.

  Moet je eens proberen bij een blokje kristalsuiker bv. Werd ik heel zwak van. Terwijl andere dingen (spec. kruiden) me juist heel sterk maakten.

  Ik heb nog zo’n ouderwetse pendel liggen in mijn kastje vol gekke dingetjes. Zal er weer eens mee aan de slag. Kijken of ik er wat mee kan.

 2. Prachtig uiteengezet.
  Men moet echter wel bedenken, dat wichelroeden en pendelen wel onder de noemer radiesthesie vallen, maar beiden werking verschillend zijn. Zo kun je allemaal leren pendelen, daar is niets paranormaals aan. Wichelroeden lopen zit in je of niet en dan vereist het een jaren lange ervaring en ontwikkeling.Juist voor het lokalisren en neutralisren van geopathogene straling (negatieve aardstralen)heeft men de wichelroede(n) voor nodig, want met een pendel werkt dit te omslachtig en langdurig.
  Om nog maar te zwijgen over het feit dat men met een cury-net, hartmann-net of punten, banen of kruisingen te maken krijgt.
  Ook met positieve straling moet men weten om te gaan en ermee te werken, want het is (gelukkig) niet te neutraliseren maar men kan er wel overbelast door raken.
  Dus; Weet je Weetje. (zie homepage: scarabee-spiritueel.webklik.nl)

 3. Prachtig uiteengezet.
  Men moet echter wel bedenken, dat pendelen en wichelroeden onder de noemer ‘radiesthesie’ vallen, maar beiden anders werken. Zo is pendelen voor iedereen te leren en niet paranormaal. Wichelroedelopen is enkel te ontwikkelen als men dit in zich heeft. Daarbij komt ook nog om de hoek dat met wichelroeden de geopathogene straling (nagatieve aardstralen)goed te lokaliseren en daarna te neutraliseren valt. Met de pendel is dit te omslachtig en te langdurig. Een wichelroedeloper heeft daar jaren lange ervaring mee en weet ook dat men te maken kan krijgen met b.v. een cury-net,hartmann-net, punten, banen en kruisingen. Ook moet men juist kennis hebben met positieve straling want dit is niet te neutraliseren maar men kan er wel overbelast door raken als men daar te lang op zit, slaapt of werkt.
  Dus; Weet je weetje.

 4. Over ethische radiesthesie gesproken (denk ook Radionica en Psychotronica en scalair elektromagnetisme/Tom Bearden, etc.):

  Wat zouden jullie vinden van de mogelijkheid om burgers bijv. via satelieten ‘ op afstand ‘ bestuurbaar’ te maken met een (niet biologisch) chipje? Je hormoonspiegel even aanpassen? Enzymreakties beinvloeden? Neurotransmitters remmen of juist activeren? Of zien we allen de ‘ positieve’ implicaties van deze technologie?! O ja, bij ‘ vermiste huisdieren’ wil het chipje ook wel een schuiven, wat weer tot kankerverwekkende situatie leidt…is chippen de ‘ oplossing’, wat vindne jullie?

  http://www.msnbc.msn.com/id/6237364/ns/health-health_care/t/fda-approves-computer-chip-humans/#.Tyfd2sVWpYX

 5. Je kan ook je lichaam als pendel gebruiken. Erg nuttig bij het winkelen. Je stelt innelijk de vraag of datgene wat je wilt (kopen) geschikt is voor jou. Bij ‘ja’ helt je lichaam naar voren, bij ‘nee’ naar achteren.
  Telkens wanneer je voor een – soms moeilijke – keuze staat en je er niet uitgeraakt, vertelt je lichaam je op die manier wat het beste is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.