Advertentie

Kijk weer ‘misleiding’ De Jonge aan het licht..!!


*
*

Kijk: ‘Misleiding’ De Jonge aan het licht..!!

2023 © DeAndereKrant | deze versie WantToKnow.nl-be
x

De onnavolgbare ‘AndereKrant’ (HIER) onthult de analyse van onderzoeker Cees van den Bos. Hoe de overheid de Nederlandse bevolking manipuleerde met eenzijdig informatie, gebracht door o.a. de dualistische Jeroen Pauw. De man die de mond onlangs vol had over het misleidende gedrag van Frans Timmermans, de nieuwe Groen-Links/PvdA-voorman, maar zélf -zo blijkt keihard uit deze stukken- minstens een pakje boter op het hoofd heeft..  Onderzoeker Cees van den Bos ontdekte dat kijkersvragen voor toenmalig minister van VWS Hugo de Jonge, tijdens de internetuitzending Het grootste coronaspreekuur van november 2020 (HIER). gepresenteerd door Jeroen Pauw, Ajouad El-Miloudi en Merel Westrik, niet spontaan waren, maar voorgekookt waren door De Jonge’s ambtenaren.

De Tweet van Cees van den Bos laat er geen onduidelijkheid over bestaan:
“Wob-stukken onthullen soms hilarische theaterstukjes van onze overheid en media”. Tijdens de genoemde uitzending, werd de indruk gewekt, dat kijkers live hun ‘spontane kijkersvragen’ konden stellen aan De Jonge. Een van die vragen was:
x
“Zitten er consequenties vast aan het NIET vaccineren? En dan bedoel ik, komt er een soort ‘gezondheidspaspoort’ waardoor er een selectie gemaakt kan worden wie wel/geen toegang krijgt?”
x
Uit een memo die Van den Bos bij toeval ontdekte toen hij in Wob-documenten aan het speuren was, blijkt dat deze vraag in exact dezelfde bewoordingen al was voorbereid. Nader onderzoek leerde Van den Bos dat het draaiboek, inclusief ‘kijkersvragen’ en de bijbehorende antwoorden, tot in detail was uitgewerkt. De eerste kijkersvraag in de uitzending kwam al tot in detail overeen met hetgeen voorbereid was. De conclusie van Van den Bos is duidelijk:

“Dit geeft ook te denken over de weinig kritische vragen van journalisten tijdens coronapersconferenties en de vlotte, wellicht ingestudeerde beantwoording door Hugo de Jonge. In de uiteindelijk vrijgegeven Wob-documenten, is helaas téveel zwartgelakt om daar uitsluitsel over te kunnen krijgen. Begrijpelijk vanuit het optreden van De Jonge dat hij wil dat dit verborgen blijft. Essentiële info dient te worden weggelakt.

De vragen werden voorgekookt door een team van ambtenaren. Bijwerkingencentrum Lareb en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) namen bedenkelijke dubbelrollen in én de overheid overtrad de Grond- en Mediawet met ongeoorloofde overheidsbeïnvloeding. Begin augustus onthulde Van den Bos al, dat de ‘spontane lezersvragen’ die medepresentator Ajouad el Miloudi mocht stellen aan Hugo de Jonge, de toenmalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), voorgekookt waren.

Wettelijk verboden en MISLEIDING!!
Tijdens de live-uitzending werd een heel andere indruk gewekt. Zo vroeg talkshowhost Jeroen Pauw aan vragensteller El Miloudi: “Ik neem aan dat je al wat kijkersvragen binnen hebt gekregen, toch?” El Miloudi reageerde bevestigend, “ja, heel veel”, waarna hij vertelde dat via Youtube tot het einde van de ruim twee uur durende talkshow meer vragen gesteld konden worden.

Het was kijkersbedrog pur sang, want alle gestelde vragen waren in voorbereiding op de uitzending besproken in de Programmadirectie covid-19 (PDC-19), bestaande uit ambtenaren van NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) en VWS.
x
De voorgekookte vragen werden letterlijk tot op de komma nauwkeurig zo gesteld aan De Jonge, die daarna een ingestudeerd antwoord afdraaide.
Een vraag van ‘Nancy Bruin’ luidde: “Zitten er consequenties vast aan het NIET vaccineren. En dan bedoel ik, komt er een soort gezondheidspaspoort waardoor er een selectie gemaakt kan worden wie wel/geen toegang krijgt? Ik denk dan aan werk, winkels, zorg, het OV, vliegtuigen, scholen, restaurants, events, musea?”
Waarop De Jonge antwoordde: “Dat gaan we absoluut niet doen.”  Het bleek een leugen, want het coronatoegangsbewijs werd driekwart jaar later geïntroduceerd.
x
“De echte kijkers van Het Grootste Corona­spreekuur van Nederland die serieuze vragen indienden, hebben dit vergeefs gedaan”, aldus Van den Bos. En volgens hem zijn er nog veel meer redenen om de uitzending te kwalificeren als ‘ordinaire propaganda’.
Zo werd Agnes Kant van Bijwerkingencentrum Lareb, door Pauw in de uitzending vrolijk ‘chef bijwerkingen’ genoemd, uitgenodigd om ‘onrust weg te nemen over bijwerkingen’, zo blijkt uit een memo. Kant liet Pauw vervolgens weten, dat bijwerkingen van vaccins niet zo vaak voorkomen:
x
“Je kan altijd melden op mijnbijwerking.nl als je het vermoeden hebt dat je toch iets hebt van het vaccin. Je weet het nooit, het kan. Maar bij vaccins is dat toch minder waarschijnlijk dan bij medicijnen.”
x
Kant beweerde dit twee maanden voordat begin januari 2021 de eerste experimentele prik in Nederland gezet werd. Van den Bos: “Het Lareb zou als tegenmacht moeten functioneren bij een introductie van een nieuw medicijn dat aan een groot deel van de bevolking wordt toegediend”.
x
Het CBG heeft eveneens een uiterst bedenkelijke dubbelrol aangenomen. Het College moet beoordelen of iedereen die een geneesmiddel gebruikt, kan vertrouwen op de veiligheid ervan. Wat drijft een neutraal beoordelingsinstituut voor geneesmiddelen ertoe om een dergelijke uitzending van propagandistische signatuur te ontwikkelen voor een geneesmiddel dat nog niet op de markt was?”
x
Het Coronaspreekuur is een coproductie geweest
Een co-productie, tussen de Publieke Omroep, het CBG en VWS. De vraag is of dat wel op de juiste manier is gegaan. In 2004 heeft toenmalig premier Jan Peter Balkenende besloten over een set Aanwijzingen (Regeling van 30 juni 2004, nr. 04R467628 – red.), regels waaraan de Rijksoverheid zich moet houden in het geval van coproducties om overheidsbeïnvloeding in strijd met Grond- en Mediawet te voorkomen. Van den Bos:
x
“In 2008 zijn deze regels over coproducties nog verder aangescherpt. Bekend is dat de Rijksoverheid vergoedingen heeft betaald aan SBS6, de zender die de tweede editie van het Grootste Coronaspreekuur uitzond. Er is in elk geval de verdenking van overheidsbeïnvloeding gewekt.”

X
Eerdere onthullingen: net zo pijnlijk!!
Het coronabeleid werd volledig aangestuurd vanuit ‘het Torentje’, dat wil zeggen, door premier Rutte, de ministers Grapperhaus en De Jonge, en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid). Zij bepaalden tot in detail alle maatregelen die zijn genomen. Hun besluiten waren regelmatig in strijd met de adviezen van RIVM en OMT. Dát was een van de conclusie die onderzoeker Cees van den Bos kon trekken, in juni jl., op basis van dezelfde WOB-documenten. Uit een analyse hiervan concludeert Van den Bos:

“De hele crisis werd aangestuurd vanuit een heel klein gremium, zo blijkt duidelijk uit alle e-mailcommunicatie. Zo kwam de richtlijn voor mondkapjes NIET van het OMT. En het RIVM wilde op haar beurt geen verantwoordelijkheid nemen voor de signaalwaarde ‘positief geteste’ mensen. Het RIVM gaf daarnaast ook aan, dat er geen harde wetenschappelijke onderbouwing was voor de 1,5 meter. Dat zijn allemaal politieke keuzes geweest.”

De grote vraag blijft WAAROM deze maatregelen zo rigoureus werden uitgerold, wanneer daar geen basis voor was. VRIJHEIDSBEROVING van het volk, is dan zeer waarschijnlijk de enige drijfveer.. En niet vanuit het trachten te voorkomen van verspreiding van het vermeende virus.. Anders waren de genoemde instanties (OMT en RIVM o.a.) wel meer uitgesproken geweest, op basis van wetenschappelijk gefundeerde maatregelen..!!

In het komende editie van De Andere Krant, komt er een vervolg van de recente ontdekkingen van Cees van den Bos. Wij zullen op deze plek op de site hier ook weer verslag van doen!

* * *

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.