Advertentie

Leider NL-onderzoek: straaljager en MH17..!


spiegel westerbeke mh17

x

x

Leider NL-onderzoek: straaljager en MH17..!

2014 © WantToKnow.nl/.be

x

De leider van het Nederlandse onderzoeksteam naar de crash van de MH17, hoofd-officier van Justitie, Fred Westerbeke, sluit de mogelijkheid absoluut niet uit, dat het passagiersvliegtuig, de Boeing 777 van Malaysia Airlines, neergehaald zou kunnen zijn door een gevechtsvliegtuig of jachtbommenwerper. Aldus een artikel in ‘Der Spiegel Online’ afgelopen weekend. Ook de beelden die door de Russen worden gepresenteerd zijn diudelijk in deze richting: voor hen is het duidelijk dat een Oekraiense straaljager verantwoordelijk is voor het neerhalen van vlucht MH17.

MH17 SU-25 beeldHet waren de Russen die netjes en met radarbeelden -in tegenstelling tot de VS- aantoonden dat er in de nabijheid van de MH17 ‘ongeïdentificeerde’ vliegtuigen te zien waren, hetgeen meestal duidt op straaljager/gevechtsvliegtuigen die hun transponders (identiteitssignaal) hebben uitgezet of laten scramblen. Volgens Fred Westerbeke in het Der Spiegel-interview, houdt zijn onderzoeksteam wel degelijk de mogelijkheid open dat het lijnvliegtuig, de MH17, neergeschoten kan zijn door een Oekraiens gevechtsvliegtuig.

Kiev heeft geen enkel commentaar gegeven op de Russische radarbeelden, wat op zich natuurlijk idioot is, want ook een ontkenning is uitgebleven..! Waarom vloog dit gevechtsvliegtuig, of zelfs 2 vliegtuigen (waarover ook wordt gesproken), zo dichtbij de MH17..? Maar wat wel bizar is, is het vermijden van het bespreken van de mogelijkheid dat er sprake geweest kan zijn van Oekraiense gevechtsvliegtuigen.

Hoofdofficier Fred Westerbeke
Hoofdofficier Fred Westerbeke

Assistentie van Rusland
Wat nogal opvallend is, is dat Westerbeke in zijn interview ook verklaard, dat hij bezig is met de voorbereidingen van een officieel verzoek aan de Russen, om te helpen bij het onderzoek. Doordat Rusland niet is opgenomen in de landen die het onderzoeksteam samenstellen, is het gevaar aanwezig, dat bewijsmateriaal dat essentieel is, en in handen van de Russen is, NIET meegenomen kan worden in het onderzoek..! En volgens Fred Westerbeke zal hij dan inderdaad specifiek de radarbeelden van de beide verkeerstorens opvragen, die tonen dat een straaljager van de luchtmacht uit Kiev rondom het passagiersvliegtuig heeft gevlogen, vlak voor de catastrofe.. .

Westerbeke in het interview: “Wanneer ik afga op de beschikbare informatie, dan is het mijn mening dat het meest voor de hand liggende scenario van de crash ligt in het gebruik van een ground-to-air-missile. Maar ik ga daarbij niet mijn ogen sluiten voor de mogelijkheid dat het weleens op een volledig andere wijze gebeurd kan zijn.
Het internationale onderzoek, dat geleid wordt door de Nederlanders, heeft nog niet vast kunnen stellen hoe de crash is gebeurd . Een voorlopig rapport van de Onderzoeksraad dat in september sprak alleen over ‘het neerstorten van het vliegtuig ten gevolge van structurele schade van buiten af toegebracht’..

Wat uiterst bedenkelijk is, in dit hele verhaal, is het feit dat in het rapport wel sprake is van de aanwezigheid van andere passagiersvliegtuigen in de nabijheid van de MH17 op die 17e juli 2014 boven oost-Oekraïene, maar dat er helemaal niet wordt gesproken over de aanwezigheid van militaire vliegtuigen in de buurt van de Boeing 777..! Met referte aan dit rapport sprak Westerbeke over het niet beschikbaarheid zijn van deze mogelijk cruciale (Russische) informatie ten tijde van het voorlopige onderzoek.

En hoewel in het westen nog steeds de Oekraieners in het oosten, de separatisten, de schuld krijgen, blijkt dat er nog steeds geen overtuigend bewijs is geleverd voor deze claim..! Het is dan ook Rusland die de druk op de VS doet toenemen door met bewijzen te komen, dat deze separatisten de schuldigen zouden zijn. Waar blijven de satellietbeelden, die van de verdachten de schuldigen dienen te maken..?
“Het kan een toevalligheid zijn geweest, maar precies op het moment dat de Malaysische Boeing 777 crashte, bleek een satelliet van de VS over het gebied te hebben gevlogen”, zo verklaarde een woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie in juli jl.

Ook in het interview met der Spiegel Online riep Fred Westerbeke de VS op, om te komen met het bewijs dat de separatisten de schuldigen zouden zijn. “We blijven in nauw contact met de Verenigde Staten, teneinde de satellietfoto’s te kunnen ontvangen”, aldus Fred Westerbeke.

Kletspraat over Duitse inlichtingendiensten…?
Het verhaal van 2 weken geleden, waaruit zou blijken dat de Duitse geheime dienst gerapporteerd zou hebben dat lokale militia in het oosten van Oekraïene de schuldigen zouden zijn, door het afschieten van een BUK-raket op het toestel van Malaysia Airlines, en dat hier foto’s van zouden zijn, is niet meer dan een broodje Aap, volgens Fred Westerbeke. “Ik ben niet op de hoogte van de specifieke beelden in kwestie..”

Volgens eenzelfde bericht in Der Spiegel, zou de directeur van de Duitse inlichtingendienst, de ‘Bundesnachrichtendienst’ (BND), Gerhard Schindler, overtuigende bewijs hebben, om zijn claim te onderbouwen, inclusief satellietbeelden en divers fotomateriaal. Hij zou dit hebben gepresenteerd aan een commissie van het  Duitse parlement. Volgens Westerbeke is het allemaal nogal vaag.. “Het probleem is dat er veel verschillende satellietbeelden zijn. Sommige daarvan kun je gewoon op internet vinden, waarbij andere beelden afkomstig zouden zijn van buitenlandse inlichtingendiensten.”

Marie Harf, persvoorlichter van de regering Obama, verwijst journalisten naar YouTube en Facebook voor bewjizen rondom de MH17-aanslag..!
Marie Harf, persvoorlichter van de regering Obama, verwees journalisten naar YouTube en Facebook voor bewijzen rondom de MH17-aanslag..! Hoe ridicuul moet het allemaal worden, voordat een land in zijn hemd staat..?

Vals bewijs beschuldigt de vervalsers…?
Zowel de overheid in Kiev als de separatisten beschuldigen elkaar over en weer van het neerschieten van het toestel, de MH17. Daarbij kwam vanuit Kiev als snel een aantal filmpjes en een zogenaamde onderschept gesprek tussen een officier van de separatisten en een van zijn mensen. Daarin zou te horen zijn, dat deze separatisten zich zouden hebben vergist en een passagierstoestel geraakt zouden hebben met een luchtdoelraket. Maar het filmpje bleek een vervalsing, doordat het de dag VOOR DE CRASH al op internet was gezet..! Wie had deze voorkennis..? Tja, is dan de vervalser van bewijs niet simpelweg de schuldige…?

Fred Westerbeke is hierover ook duidelijk: “We zullen met meer bewijs moeten komen, dan met een opgenomen telefoongesprek via het internet, of foto’s van de crashsite. Daarom moeten we ook uitgaan van verschillende mogelijke scenario’s en niet van één”.
Volgens veel Nederlanders is het ongelooflijk dat het tempo waarin het onderzoek vordert, zo traag is. Vooral de nabestaanden van de slachtoffers van de crash, hebben hier geen goed woord voor over. Het lijkt het onderzoeksteam te ontbreken aan daadkracht..

Maar volgens Westerbeke in Der Spiegel is het waarschijnlijk dat het onderzoek nog het hele jaar 2015 in beslag kan gaan nemen. ‘Het is niet makkelijk maar we kunnen het doen”.  Volgens Westerbeke zijn de 10 aanklagers en de 80 forensische onderzoekers van politie hard bezig. Daaronder vallen ook de regelmatige overlegrondes met hun collega’s uit Malaysië, Australië en…. Oekraïne..

* * *

MH17 fietser

8 gedachten over “Leider NL-onderzoek: straaljager en MH17..!

 1. “Mensen” de enige raket die is afgeschoten is Timmermans richting de Top van de EUSSR…

  Vliegtuigramp MH17: de doofpotdeal

  Op 17 juli stortte een Boeing van Malaysia Airlines neer boven Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, waaronder 193 Nederlanders. Nederland kreeg de leiding over het onderzoek naar de toedracht van de ramp, maar verbond zich met een doofpotdeal aan Kiev.
  Ons land werd daarmee een pion in een internationaal politiek schaakspel. Poetin wordt gezien als de ultieme bad guy en alles wat hij zegt wordt in het Westen als giftige propaganda bestempeld.
  De Russen dragen materiaal aan dat suggereert dat de crash is veroorzaakt door óf een aanval van een Oekraïense straaljager óf door een met een Oekraïense Buk-M1 afgeschoten raket. EU-landen en de VS gaan er echter van uit dat de separatisten in Oost-Oekraïne vlucht MH17 hebben neergeschoten.
  Drie maanden na de aanslag lijkt de frustratie steeds meer te groeien. Dat kwam onder meer tot uiting toen minister Timmermans sprak over het zuurstofkapje bij één van de slachtoffers. Weet het kabinet veel meer dan het zegt? Ook is de spreekwoordelijke onderste steen nog steeds niet boven.
  Nederland sloot samen met de andere betrokken landen een geheime deal, waarover de Oekraïense procureur-generaal Yuri Boychenko zei dat alle landen die de deal getekend hebben – behalve Nederland en Oekraïne ook België, Australië en mogelijk ook Maleisië – beschikken over vetorecht over de uitvoering van het onderzoek. Als er dus iets uitkomt wat Kiev niet bevalt, gaat het onderzoek niet door. Het kabinet zwijgt in alle toonaarden over deze deal.
  Rutte heeft zich aan Kiev uitgeleverd, aldus Joost Niemöller, auteur van het boek MH17, de Doofpotdeal. “Het onderzoek kan dus maar één uitkomst hebben: de separatisten hebben het gedaan.”
  Iedere snipper die in de richting van de separatisten wijst, al is het maar een vaag stukje in Der Spiegel, voedt de hysterie. We hebben Amerikaanse satellietfoto’s, maar niemand krijgt ze te zien! Vergelijkbare nieuwtjes en zelfs feiten die wijzen in de richting van Oekraïne als dader, worden door de Nederlandse pers genegeerd. Dat heet tunnelvisie, aldus Niemöller.
  Door de deals die het kabinet Rutte met Kiev sloot, kan het OM weinig anders dan internetbeelden bestuderen. Niemöller signaleert verontrustende ontwikkelingen en schetst een wereld waar grote belangen waarheidsvinding in de weg staan.
  Hij wijst erop dat in de afgelopen 60 jaar 20 keer een verkeersvliegtuig uit de lucht is gehaald bij een militaire actie. In alle gevallen troffen de betrokken partijen een schikking of kochten ze elkaar af. De politieke belangen wonnen het altijd van de waarheid. “En zo zal het ook nu weer gaan.”

  1. die onderste steen zie ik ook niet boven komen, de kudde slaapt lekker verder ! de nabestaanden zijn die onder druk gezet ??

  2. Marc, goed en duidelijk uitgelegd. Ik hoop dat dit een steentje bijdraagt om de mensen de ogen te openen.

  3. Marc, heldere analyse.
   Als Malaysia Airlines de passagiers niet heeft geïnformeerd dat ze boven oorlogsgebied zouden vliegen, dan verbaast het mij dat de nabestaanden de maatschappij niet aansprakelijk stellen. Immers hadden ze dan keuze gehad niet in te stappen. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor alle andere vluchten die wereldwijd boven oorlogsgebied vliegen. Passagiers dienen hierover geïnformeerd te worden.

  4. Marc.
   Wanneer de MH17 door de Oekrainers uit de lucht is geschoten,zou dit mogelijk bewust gedaan kunnen zijn met het doel om zo een oorlog tegen de seperatisten te beginnen met als doel de seperatisten uit oost Oekraine te verdrijven om schaliegas te kunnen gaan winnen,eerder hebben we bij WTN kunnen lezen (zelfs met foto erbij) dat Rutte bij de ondertekening was van een overeenkomst met de oekrainers om dat gas te gaan winnen voor shell.
   Door Rutte wordt steeds gezegd dat het op de rampplek nog steeds te gevaarlijk is,terwijl iedereen heeft kunnen zien dat gewone burgers (nabestaanden)er wel lopen,wat er volgens mij naar riekt dat Rutte iets te verbergen heeft.

 2. Rutte- Timmerfrans en de hele meute die zich met deze genocide hebben bemoeid moeten voor de rechter komen, ik hoop dat Malaysie ze ervoor daagt. Ook de states moeten voor het hoger gerechtshof.. alleen niet in NL (of europa), maar China Bijvoorbeeld. Maar goed, zouden deze heren en dames ermee weg komen? Ik denk van wel. Op naar het volgende ongeluk.. Ebola- Vliegtuig in flats a la bijlmer- overstroming- aardbeving.. ik weet het niet maar de volgende genocide staat al gepland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.