Advertentie

Open brief van huisarts aan Attje Kuiken..


Huisarts Felix van der Wissel schreef op persoonlijke titel een indringende open brief aan PvdA-kamerlid Attje Kuiken. Op een -naar ons idee- bijna schofterige wijze, gaf Kuiken in het coronadebat van 18 januari jl. aan dat een bepaalde groep zorgverleners die er een andere, kritische mening op na houdt, de BIG-registratie zou moeten worden afgenomen. Of dhr. Kuipers, de nieuwe minister op Volksgezondheid, daar even goed naar zou willen kijken..

Huisarts Van der Wissel deelt zijn bezorgdheid in de Open Brief en nodigt Kuiken uit voor een gesprek. Waard om even te kijken naar haar opmerking in de YouTube hieronder. Opvallend in onze ogen, dat mevrouw Kuiken niet geremd schijnt te worden door enige vorm van kennis op dit gebied.. Hieronder de Open Brief die hij naar Kuiken schreef. Maar eerst de aanleiding van deze Open Brief: de bizarre, indirecte scheldpartij aan huisartsen, verenigd in ArtsenCollectief, door Attje Kuiken..

Over het Artsencollectief
Wellicht ken je deze club van informatie die ze de afgelopen 3 jaren hebben gepubliceerd en/of de acties die ze hebben ondernomen, richting de Haagse politiek, om hén degelijk en fundamenteel te informeren, met een ánder geluid, dan de ‘officiële kanalen’ dat laten horen. De stichting Artsen Covid Collectief is in 2020 opgericht door Evelien Peeters (internist, endocrinoloog), Marcel Toth (psychiater) en Peter-Paul Bruens (jurist) omdat zij zich grote zorgen maakten over de nevenschade veroorzaakt door maatregelen die uit naam van volksgezondheid werden getroffen ter bestrijding van de coronapandemie en de eenzijdige berichtgeving in de media.

ArtsenCovidCollectief is een onafhankelijke, non-profitorganisatie van artsen en medisch professionals, waaronder huisartsen, medisch specialisten, specialisten ouderengeneeskunde en artsen Maatschappij en Gezondheid. In hun werk in ziekenhuizen, huisartspraktijken en instellingen zijn zij dagelijks betrokken bij de zorg voor patiënten, waar ze zich al jaren met hart en ziel voor inzetten.

 

Beste Attje Kuiken,

Waar is toch de tijd gebleven – de tijd dat we naar elkaar luisterden? De tijd dat, als er artsen waren, die een andere mening hadden, dat je daar als volksvertegenwoordiger naar toe ging om te horen wat ze te zeggen hadden in plaats van je collega’s naar de mond te praten en de hoofden te eisen van deze zogenaamde kwakzalvers, die het beleid van het kabinet en het OMT bekritiseren?

Waar is die tijd gebleven dat Diederik Samsom nog gewoon fractievoorzitter was van de PvdA en nog getrouwd was met de vrouw die getuige was op mijn huwelijk? Dat ik gevraagd werd door Wouter Bos voor het schaduwkabinet van de PvdA om burgers en politiek dichter bij elkaar te brengen?

Waar is toch de tijd gebleven dat ik één van de eerste lichtingen Verpleegkundig specialisten opleidde en dat onze VS Cum Laude slaagde en haar diploma uitgereikt kreeg uit handen van Oud minister Els Borst. Voor mij de minister van VWS voor alle burgers. Ik ben nog steeds trots op de foto die toen genomen is van haar en ons.

Waar is de tijd toch gebleven dat ik het ministerie van VWS adviseerde en dat Ab Klink nog vol lof over anderhalvelijnszorg sprak en de tekst die ik schreef letterlijk kopieerde voor het verkiezingsprogramma van het CDA?

Waar is toch de tijd gebleven dat ik Edith Schippers adviseerde toen zij minister van VWS was, en toen ik haar vroeg of zij ons nieuwe gezondheidscentrum wilde openen, waar ik praktiseerde, zij zonder enige twijfel in ging op mijn uitnodiging.

Beste Attje waar is de tijd gebleven dat je als TweedeKamerlid, je eerst ging verdiepen in de mensen, voordat je onzinnige dingen ging uitkramen over mensen die je niet kent, waardoor je mensen juist tegen elkaar aan het opzetten bent in plaats van te verenigen ?

Nu Omikron een veel mildere variant is vergelijkbaar met een lichte griep, zou jij als volksvertegenwoordiger moeten meehelpen om je collega’s wakker te schudden , om hen te zeggen dat de storm is gaan liggen en dat jullie naar buiten mogen komen in plaats van te blijven geloven in de angst die het OMT maar blijft prediken, waardoor vele Nederlanders echt in de knel zitten. Dat jullie, net als in Engeland, de regels mogen opheffen! Maar in plaats daarvan beschuldig jij mij en andere artsen, die jullie daarop wijzen, van desinformatie en vraag je de minister om onze BIG registratie te laten intrekken.

Ik heb nieuws voor je Attje, de vaccins werken niet zoals we eerst hoopten en dachten! Het is niet gelukt om daarmee immuniteit te bewerkstelligen, hoe vaak je de vaccins ook neemt of boostert. Er is een andere Exit strategie nodig waar we Omikron endemisch laten zijn. Wel moeten we zorgen dat de kwetsbaren beschermd worden.

Laten we met z’n allen het profiel bepalen voor welke mensen vaccins wel nuttig, zijn omdat hun eigen immuniteit verzwakt is door overgewicht, leeftijd en andere ziekten. Scheer niet iedereen over één kam, maar differentieer! Natuurlijke afweer geeft de beste immuniteit! Profiteer van Omikron en laat zo veel mogelijk mensen die gezond zijn, zonder onderliggend lijden, in contact komen met Omikron.

Dat betekent niet dat je covid niet nog een keer kan krijgen. Sommige mensen krijgen het wel drie keer, echter niet zo erg meer dat ze een opname in een ziekenhuis nodig hebben. En misschien kun je dan ook aan je collega’s vertellen dat er geen houdbaarheidsdatum zit aan deze natuurlijke immuniteit. Dat een half jaar een bedachte periode is om daarna weer te kunnen prikken zodat je weer om een QR kan vragen. Boris Johnson kan je precies vertellen hoe het anders kan. Misschien ben je wel bereid om met hem te praten…

Beste Attje ik hoop dat je, als volksvertegenwoordiger, niet meer van die ongenuanceerde dingen zegt en ik hoop dat de Overheid en de PvdA weer net als vroeger meer bereid is om naar de burgers en haar leden te luisteren, in plaats van te denken dat de tweede kamer een afspiegeling is van de mening van wat er leeft onder de bevolking.

Beste Attje ik nodig je van harte uit, in mijn praktijk, om net als de voorgaande ministers van VWS Ab Klink en Edith Schippers met mij in gesprek te gaan en je mijn kant van het verhaal te vertellen zodat je wel overwogen je mening kunt geven als volksvertegenwoordiger!

Met bezorgde groet vanuit respect voor het ambt van volksvertegenwoordiger,

Felix van der Wissel,

huisarts

4 gedachten over “Open brief van huisarts aan Attje Kuiken..

 1. LS…

  Dat deze Zwarte Weduwe uit de provincie constant last heeft van kaakklem wisten we al.
  Maar dit gaat alle perken te buiten met luide goedkeuring van Cyborg Rutte & Cabal

 2. Is deze open brief gepubliceerd in de ‘oude media’, in de grootste kranten bij voorbeeld?
  Alles wordt omgedraaid en op zijn kop gezet: een minister (zelf geen arts) die een artsencollectief de ‘Gestapo’noemt, een ander die een veel minder invasieve èn veel succesvollere behandeling dan de toen gangbare, kwakzalverij heeft genoemd en zich daarna ook meer dan eens verbaal erg agressief heeft gedragen tegen artsen die zich kritisch uitlaten over de Staatsbenadering en nu deze hetze. Het is nogal wat artsen te bedreigen met afpakken van hun bevoegdheid en praktijk als die artsen geen verwijtbare fouten hebben gemaakt en mensen hebben beschadigd, maar juist andersom. Wie zijn hier nu de kwakzalvers? Je hoort dingen als ‘wij kiezen voor de mensen’ en ‘mensen mogen niet in gevaar gebracht worden’, maar de niet menselijke energie en de hatelijkheid zijn voelbaar. Het griezelige is dat het er niet toe lijkt te doen of het hout snijdt. Helder denken verdwijnt. Ik vind het vooral sinister dat je aan alles ziet dat de Macht nu ook steeds meer greep op de gezondheidszorg wil krijgen. Het is al lang aan de gang, maar het wordt steeds heftiger. Keuzevrijheid en lichamlijke integriteit van de patiënt tellen in het ‘nieuwe normaal’ niet.
  Hier een interview met een arts en een apotheker die samen met anderen en naast hun eigen werk Covid-patiënten behandelen. Van de ruim 2000 patiënten hebben ze er maar een – die al terminaal was – verloren: https://hetanderenieuws.nl/de-strijd-voor-ivermectine-gaat-door/

 3. Ook in de politiek zien ze natuurlijk dat het vertrouwen van het volk in de politiek bijna naar 0 is gedaald en dat veel gewoon niet klopt van wat in de kamer beweerd/gezegd wordt.Niet alleen worden vaak wetten veranderd of maatregelen genomen op basis van niet bewezen feiten maar die wel vernietigend zijn voor veel mensen.Te vaak wordt iets beweerd en als waar beschouwd maar wat opvalt is toch vaak dat de politiek niet eens meer moeite doet om met onafhankelijk wetenschappelijk bewijs te komen waarmee ze hun beweringen kunnen onderbouwen.
  Vandaag lijkt er weer zoiets te gebeuren want nu krijgen ook jonge jongens een uitnodiging om zich te laten vaccineren met het HPV vaccine wat eigenlijk tegen baarmoederhalskanker voor meisjes was.https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5284559/start-hpv-vaccinatie-voor-jongens-en-meisjes-van-10-jaar
  Waar is het bewijs materiaal/onderbouwing voor hetgeen dat beweerd wordt?
  Ook hier wordt weer angst verspreidt want zo (vertelden ze op TV) dat jongens beschermd zouden zijn tegen peniskanker wanneer ze deze vaccinatie zouden nemen.
  Knettergek zijn ze geworden en kennelijk denken ze dat zowat bij alles vaccineren DE oplossing is terwijl ze artsen,wetenschappers en andere mensen die deskundig zijn op het gebied van gezondheid weren als die het niet eens zijn met wat de pro vaccinatie wappies beweren.
  Het begint zo langzamerhand te lijken op vergiftigen van hele generaties door middel van vaccineren want hoe men het ook draait of keert het blijft een kunstmatig ontwikkeld goedje waar van alles in gestopt kan worden,veel is niet eens goed onderzocht en de gezondheidsproblemen op langere termijn ten gevolge van vaccines weet men niet eens in veel gevallen omdat ze dat ook niet hebben kunnen onderzoeken ivm de tijd.Hoe kunnen ze dan volhouden dat vaccineren veilig zou zijn? Wat doet bv het HPV vaccine in combinatie met het corona vaccine of andere vaccines die eerder gegeven zijn? Of andere medicatie die mensen gebruiken? Zou dat echt allemaal goed onderzocht zijn terwijl men geen tijd had om de lange termijn gevolgen te onderzoeken? Waar komen ineens al die hartproblemen vandaan bv? Waarom wordt er zo vaak over nadelige gevolgen gezwegen of gewoon gezegd dat het niets met vaccinatie te maken zou hebben? Ook mevr. Kuiken ziet dat de grond onder haar voeten aan het verdwijnen is en uiteindelijk zal naar voren komen dat ook zij de verkeerde afslag heeft genomen al zal ze dat mogelijk nooit erkennen.Ze zijn hun grip gewoon aan het kwijtraken wat ze dan door maatregelen op straffe van nog proberen te voorkomen steeds meer verboden/verplichtingen en zelfs BOA’s vragen nu al om meer wapens maar dat is onverstandig vind ik want wanneer ze steeds meer agressie beweren te ondervinden is geweld geen goede oplossing wat wel kan helpen is dat BOA’s/handhavers zich eens achter de oren krabben en zich afvragen of ze wel voor de juiste zaak bezig zijn.Wanneer ze een wapen willen melden ze zich maar aan voor een politie opleiding of zijn ze bang dat ze dat nooit met goed resultaat zullen doorstaan? Dat groepje BOA’s/handhavers moet toch ook zien dat heel veel mensen hun vertrouwen in de overheden verliezen wat toch ook iets betekend ? Ook al ben je handhaver/BOA dan betekend dat niet direct dat je het beter weet dan het overgrote deel van het volk en ben je misschien wel verkeerd bezig? Vreemd blijf ik ook vinden dat bezuinigd moest worden op politie (dorps bureau’s werden gesloten) en zonder dat het gevraagd of uitgelegd is waarom zagen we opeens BOA’s/handhavers die dan kennelijk geen geld of minder geld zullen kosten.VREEMD.Zorg eerst mensen ontslagen,nu tekort aan vakmensen en dat zien we meer terug.Scholen/onderwijs was goed tot het veranderen moest nu geen goed opgeleide schoolverlaters meer of vakmensen te krijgen.Het lijkt toch veel op opzet om later te kunnen gebruiken zeg maar als reden te kunnen gebruiken voor maatregelen die nu genomen worden.

 4. Tsja…….wat kun je anders verwachten van dat kuiken…….ze doet haar naam eer aan……het mag wat piepen in de microfoon…….hoera…….feeeeestje. Dat neemt toch geen hond serieus mensen, laat staan de werkelijk ontwikkelden uit de hoek van de wetenschap.
  Tegenwoordig vraag ik mij niet eens meer af uit wat voor stinkhol een dergelijk soort nou weer is opgediept. Die hele troep die daar ministertje mag spelen komt op een of andere manier wel weer uit dat belangenkliekje van die Bilderberggroep……. waar dat soort speciaal voor is gefokt.
  Giftig tuig met het niveau van een gehangen gans.
  Nooit vertrouwen……..vooral niet te veel tijd aan verspillen. Die hoerenkast is aan het instorten, en ze zijn te blind om het te zien.
  Dit universum heeft een onbreekbare wet………je creëert je eigen werkelijkheid……..en de van God verlaten puinbak die dat tuig geschapen heeft van deze wereld wordt vanzelf (ik voorspel dit jaar nog) door de bulldozer van een woedende bevolking over ze uitgewalst.
  Ik gun het ze allemaal van harte.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.